آشنایی با محتوای کتاب #خدا_در_زندگی_انسان
♨️♨️در کتاب خدا در زندگی انسان به چه سوالاتی پاسخ می گوییم؟!♨️♨️
1️⃣اندیشه خدا چه نقشی در #زندگی_انسان ایفا می کند؟
2️⃣علت تشتت و گسیختگی در #روان_انسان چیست؟
3️⃣#اعتقاد به خدا چه تأثیری در زندگی انسان دارد ؟
4️⃣آیا #انقلاب_فکری و #فرهنگی اصل است یا #انقلاب_سیاسی و #اقتصادی ؟
5️⃣آیا قرآن طرفدار #کهنه پرستی است یا طرفدار #نو_اندیشی است؟
6️⃣زیر بنای شخصیت انسان از منظر #قرآن چیست ؟
7️⃣آیا چیزی به نام #بیماری_تمدن که بعضی مدعی آن هستند حقیقت دارد ؟
پاسخ به اینگونه سوالات و تطبیق آنها بر مسائل روز را در کلاس های #بینش_مطهر_استان_قم با حضور اساتید خبره #حوزه و #دانشگاه یاد خواهید گرفت.
#معرفی_کتاب
#خدا_در_زندگی_انسان
#شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
🔰آشنایی مختصر با مراحل طرح بینش مطهر
✅طرح بینش مطهر با اتکا بر تاکیدات امامین انقلاب نسبت به آثار شهید مطهری راه اندازی شده است. در این طرح که بیش از 20 سال سابقه علمی و اجرایی دارد، با نگاهی دقیق و علمی و کارشناسی به دنبال ایجاد #نظام_اندیشه_دینی و حل شبهات دینی مخاطبین هستیم.
با استفاده از تجربیات و با نگرش به محتوای آثار شهید مطهری چینش خاصی در آثار ایشان ایجاد کردیم و آن را متناسب با مخاطب امروز جامعه ایرانی آماده استفاده کرده ایم.
🔻#سیر_آموزشی
طرح بینش مطهر که در سراسر کشور در حال برگزاری است دارای 11 مرحله می باشد که تحت عنوان 4 سطح ارائه می شود. هر مرحله شامل 12 جلسه تدریسی است که در طول سه ماه قابل برگزاری است. در هر مرحله سه الی چهار کتاب از آثار شهید مطهری تدریس و مباحثه می شود.
بینش پژوه موظف است هفته ای یک جلسه درسی و یک جلسه مباحثه شرکت کند. ساعت کلاس 2 ساعت و حداقل زمان مباحثه 60 دقیقه می باشد.
🔻#آزمون
با پایان یافتن هر کتاب، آزمون آن کتاب برگزار می شود. سوال های آزمون بینش مطهر به صورت تشریحی و ناظر به مسائل روز می باشند. هر آزمون از یک هفته قبل به بینش پژوه ارائه می شود تا با آمادگی بهتری وارد جلسه آزمون بشوند.
🔻#مدرک_تحصیلی
مطابق قوانین داخلی موسسه بینش مطهر کسانی که نمره آنها کمتر از 70 «از 100» باشد فقط به آنها کارنامه داده می شود و اگر کسی نمره بالاتر کسب کند علاوه بر کارنامه به آنها گواهی طی دوره ارائه می شود.
🔻#آزمون_استادی
کسانی که گواهی پایان هر مرحله را کسب کنند در صورت تمایل می توانند در آزمون استادی شرکت کنند و در صورت پذیرش در آزمون استادی بعنوان استاد با مجموعه بینش مطهر همکاری کنند.
#آموزشی
#بینش_مطهر
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
نگرانی و دستور امام خمینی(ره):
من به #دانشجویان و طبقه #روشنفکران متعهد توصیه میکنم که کتاب های این استاد عزیز(شهید مطهری) را نگذارند با دسیسه های غیر اسلامی فراموش شود.
#پاره_تن_امام
#کلام_امام
@bineshemotahar_qom
آشنایی با محتوای کتاب
#سیره_نبوی
♨️♨️در کتاب سیره نبوی به چه سوالاتی پاسخ می گوییم؟♨️♨️
1️⃣آیا #پیامبر (ص) امّی بودند؟ چرا؟ آیا پیامبر (ص) هیچ سابقه ای در خواندن و نوشتن نداشتند؟
2️⃣در مورد #جهاد چگونه اسلام برای رسیدن به هدفی مقدس کشتن انسان ها را واجب می داند؟
3️⃣#دروغ_مصلحت_آمیز چیست؟ آیا در دروغ, هدف وسیله را توجیه نمی کند؟
4️⃣مصادرِۀ کالای #کفار توسط پیامبر چه توجیهی دارد؟
5️⃣#بدعت چیست ؟ آیا هر بدعتی حرام است ؟
پاسخ به اینگونه سوالات و تطبیق آنها بر مسائل روز را در کلاس های #بینش_مطهر_استان_قم با حضور اساتید خبره #حوزه و #دانشگاه یاد خواهید گرفت.
#معرفی_کتاب
#سیرۀ_نبوی
#آثار_شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
🔰آشنایی با شهید مرتضی پالیزوانی
شهید مرتضی متولد سال 1341 بود و در سن 24 سالگی در منطقه عملیاتی فکه به شهادت رسید.
از عميق ترين اعتقادات شهيد اين بود كه #انقلاب_اسلامي ما در وهله اول #انقلاب_فرهنگي بايد باشد. به همین جهت مرتضی پالیزوانی از طرفي بهخاطر آشنايي ديرينه خود با #استاد_مطهري و از طرف ديگر به جهت تاكيدات مؤکد حضرت امام(ره) پیرامون وجوب نشر افکار علامه مرتضی مطهری، مروج و مبلغ انديشههاي آن استاد شهید گرديد.
شهید پالیزوانی در سال 60 وارد سپاه پاسداران شد و در جهت تقويت و توان عقيدتي سياسي برادران سپاهي و بسيجي كوشيد و در سال 63 وارد دانشگاه گردید و در رشته فلسفه ادامه تحصيل داد و از همان ابتدا #حكمت و #فلسفه را به شيوه تطبيقي مطالعه مي كرد.
وی سرانجام روز دوازدهم ارديبهشت 1365 بود که دعوت حق را لبیک گفت و #هم_زمان با سالروز شهادت استاد شهیدش به وی پیوست و به فیض شهادت نائل آمد.
♨️وصیتنامه شهید
✅با سلام و درود به آقا امام زمان(عج) و تنها نائبش امام خميني(ره) و با درود به ارواح طيبه شهدا مخصوصاً استاد بزرگوار شهيد مرتضي مطهري كه خود را در دامن امام(ره) پرورش داد و ما را در دامن آثار خويش.
✅به برادران، فاميل، دوستان، پدر و مادر و همسرم ميگويم جز خدا به چيزهاي ديگر نينديشيد. دنيا، دار گذر است و اگر خواستيد از من تقدير كنيد اولا از فكرم پيروي كنيد و در ادامه به زن و فرزندانم احترام بگذاريد و امام و مطهري را دريابيد.
✅ از بچههاي دانشجوي #فلسفه مي خواهم راه فلسفي #استاد_مطهري را برويد و لاغير. از همه كسانيكه به آنها ستمي روا داشته ام مي خواهم مرا عفو كنند .
همسرم! من بايد بروم و تو احساس تنهايي نكن و اين را خوب ميداني كه اسلام از شما عزيزتر است.
✅پسرم محمد! من عاشق تو بودم و افتخار كن كه پدرت راه خميني(ره) را ادامه داده است و از تو مي خواهم راهم را ادامه دهي و از كتابهايم استفاده كني و بدان پدرت فقط و فقط براي خدا و تحت حكومت مطلق امام خميني(ره) و با #اطلاعات_اسلامي كه از استاد مطهري گرفته بود شهيد شد .
♨️بر مزار شهید
همینقدر بدانید که اگر #روح_مطهری، #فکر_مطهری، فلسفه و #عرفان_مطهری از جامعه ما رخت بربندد از انقلاب جز نامی و از اسلام جز اسمی نخواهد ماند، استاد را در آثارش بیابید.
#در_مکتب_شهید
#شاگردان_شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
شهید مطهری، شهید مطهر می سازد...
#سنگ_نوشته_شهید_پالیزوانی:
《همینقدر بدانید که اگر #روح_مطهری، #فکر_مطهری، فلسفه و #عرفان_مطهری از جامعه ما رخت بربندد از انقلاب جز نامی و از اسلام جز اسمی نخواهد ماند، استاد را در آثارش بیابید.》
#در_مکتب_شهید
#شاگردان_شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
🔰 هدف اصلی امام حسین مبارزه با ظلم و جهل مردم بود
مهمترين علت شهادت امام حسين و مهمترين علت گرويدن مردم به امويان، جهالت مردم بود. ما مى دانيم که امام حسين با يزيد مبارزه نمى كرد؛ او بالاتر از اين بود كه هدفش شخص و فرد باشد؛ هدف او اصولى و كلى بود.
درحقيقت امام حسين با ظلم و جهل مبارزه مى كرد، چنانكه در زيارت به ما تلقين و تعليم كرده اند كه هدف اين مبارزه از بين بردن جهل و گمراهى است چنانكه در #زيارت_اربعين است:
«وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبادَكَ مِنَ الْجَهالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلالَةِ» «1»
.
اكنون توضيح مى دهم كه مقصود از جهالت مردم اين نبود كه چون مردم بى سواد بودند و درس نخوانده بودند، مرتكب چنين عملى شدند و اگر درس خوانده و تحصيل كرده مى بودند، اینچنین نمى كردند. نه، در اصطلاح دين «#جهالت» بيشتر در مقابل «#عقل» گفته مى شود و مقصود آن #تنبّه_عقلى است كه مردم بايد داشته باشند، و به عبارت ديگر قوّه تجزيه و تحليل قضاياى مشهود و تطبيق كليات بر جزئيات است و اين چندان ربطى به سواد و بى سوادى ندارد.
علم، حفظ و ضبط كليات است و عقل قوّه تحليل است. به عبارت ديگر امام حسين شهيدِ فراموشكارى مردم شد، زيرا مردم اگر در تاريخ پنجاه شصت ساله خودشان فكر مى كردند و قوّه تنبّه و استنتاج و #عبرت_گيرى در آنها مى بود و به تعبير #سيدالشّهداء كه فرمود: «#ارْجِعوا_الى_عُقولِكُمْ»
اگر به عقل و تجربه پنجاه شصت ساله خود رجوع مى كردند و جنايتهاى ابوسفيان و معاويه و ابن زياد در #كوفه و خاندان اموى را اصولًا فراموش نمى كردند و گول ظاهر فعلى معاويه را نمی خوردند، اینچنین نمی شد.
مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج17، ص451
#اربعین
#زیارت_اربعین
#حب_الحسین_یجمعنا
#علم_جهل
#شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
⁉️ آیا ایام و لیالی و اشیا سعد و نحس دارند؟!
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
🔰 شوم و #نحس_بودن_ایام و اشیا / همه چیز وابسته به اعمال انسان است
🔸 قرآن در مسأله «شومى» اين معنا را تفسير كرده كه شومى و شئامت براى هيچ كسى در خارج وجودش نيست، شئامت هر كسى در اعمال خودش است:
«قالوا انّا تَطَيَّرْنا بِكُمْ لَئِنْ لَمْ تَنْتَهوا لَنَرْجُمَنَّكُمْ وَ لَيمَسَّنَّكُمْ مِنّا عَذابٌ اليمٌ. قالوا طائِرُكُمْ مَعَكُمْ ائِنْ ذُكِّرْتُمْ» (سوره يس آیه 18 و 19)
آيه ديگر: «فَاذا جاءَتْهُمُ الْحَسَنَةُ قالوا لَنا هذِهِ» از قوم موسى نقل مىكند وقتى كه نيكى و خيرى به آنها مى رسيد مى گفتند اين ديگر استحقاق خود ماست «وَ انْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ» احياناً اگر يك بدى به ايشان مىرسيد «يَطَّيَّروا بِموسى وَ مَنْ مَعَهُ» (سوره اعراف آیه 131)
مىگفتند از شئامت اين موسى و همراهانش است.
🔶از آيات قرآن اين مطلب كاملًا استفاده مى شود كه شومى يعنى شئامت به معناى يك امر ذاتى شخص نيست كه بگوييم كسى در سرشتش شوم آفريده شده است، يا شئامت شخص در امور خارج از وجودش نيست كه بگوييم فلان كس براى من شوم است، اين #زن براى من شوم بود؛ آن زن بگويد اين #شوهر براى من شوم بود؛ از اين حرفهايى كه بشر هميشه وقتى مىخواهد از مسؤوليت خودش بگريزد و نمى خواهد خودش را مسؤول بدبختى خودش بشناسد مىرود به سراغ اشياء ديگر، به سراغ افراد، به سراغ حيوانات، به سراغ مکان و زمان و شب روز که ساعتش چنین بوده است.
🔶 بنابراين «اصْحابُ الْمَشْئَمَة» با «ظالِمٌ لِنَفْسِهِ» تطبيق مىشود. در اينجا فرموده «ياران شومى»، در جاى ديگر فرموده «آنهايى كه به خود ستم كردهاند». پس شومىشان از اين پيدا شد كه اعمالشان بد بوده.
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج27، ص 95
#ماه_صفر
#نحوست
#معارف_قرآنی
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
بسم الله الرحمن الرحیم
📣 قابل توجه آن دسته از عزیزانی که در آزمون تدریس شرکت کرده اند:
🔷از میان برادرانی که در این آزمون حضور پیدا کردند با توجه به ارزیابی اساتید محترم بینش مطهر استان قم؛
آقایان #محمد_فدائی و #سید_رضا_کوهساری و #حجت_الاسلام_عابدی_تبار موفق شدند در این آزمون نمره قبولی را بدست بیاورند. 💐
🔷این عزیزان جهت اطلاع از نکات تکمیلی و اعلام آمادگی جهت تدریس به آیدی @H_sami84 پیام ارسال کنند.
♨️بینش پژوهانی که در آزمون قبول نشده اند و یا ثبت نام نکرده اند، می توانند در دوره های آتی آزمون شرکت کنند.
#آزمون_تدریس
#قبول_شدگان
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
16.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
🎙#سخنان_دکتر_هاشمی_گلپایگانی
♨️پیشنهاد مهم شهید مطهری♨️
🔷در اينجا من پيشنهادى دارم كه براى پيشرفت و #ترقى_فقه ما بسيار مفيد است. اين را قبلًا مرحوم آيت اللَّه حاج شيخ عبد الكريم يزدى اعلى اللَّه مقامه فرمودهاند و من پيشنهاد ايشان را عرض مىكنم.
@bineshemotahar_qom
🔷ايشان گفته بودند چه لزومى دارد كه مردم در همه مسائل از يك نفر تقليد كنند. بهتر اين است كه قسمتهاى تخصصى در فقه قرار دهند، يعنى هر دستهاى بعد از آنكه يك دوره فقه عمومى را ديدند و اطلاع پيدا كردند، تخصص خود را در يك قسمت معين قرار دهند و مردم هم در همان قسمت تخصصى از آنها تقليد كنند.
🔷مثلًا بعضى رشته تخصصى خود را عبادات قرار دهند و بعضى #معاملات و بعضى سياسات و بعضى #احكام (احكام به اصطلاح فقه)، همان طورى كه در طب اين كار شده و رشتههاى تخصصى پيش آمده است.
@bineshemotahar_qom
📚کتاب ولایت فقیه و روحانیت
#دکتر_هاشمی_گلپایگانی
#علوم_انسانی_اسلامی
#کلیپ_تصویری
#فقاهت
http://eitaa.com/joinchat/2767650840C19cf095473
بینش مطهر استان قم
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
🔻بهترین راه استفاده از کلاس های درسی خصوصا #بینش_مطهر چیست؟! گوش دادن یا نوشتن؟!🔺
🔷آقاياني که درس را مينويسند توجه دارند که نوشتن اين عيب را دارد که مجال تفکر را از انسان ميگيرد، يعني در حالي که انسان مشغول نوشتن است مثل يک #ضبط_صوت ميشود و نميتواند مطلب را جذب کند.
🔷در حالي که دارد بحث ميشود اگر گوش کنيد و فکر کنيد مفيدتر است، همان رسمي که طلبههاي قديم داشتند و خيلي رسم خوبي بود. نوشتن در هنگام درس در قم هيچ معمول نبود. ابتدا در #مشهد معمول شد و بعد، از مشهد به قم سرايت کرد.
🔷اين، فکر انسان را ضعيف ميکند و نميگذارد که فکر قوي شود. طلاب قديم کوشش ميکردند که در پاي درس، آن را جذب کنند و فکر کنند و به ذهن بسپارند؛ بعد که ميرفتند، شب درس را مينوشتند. گو اينکه ممکن بود مقداري از مطالب از آنها فوت شود ولي همان مقدار که ميماند خيلي بهتر بود، حتي اگر دو ثلث مطلب يا نصف مطلب ميماند.
🔷اين ارزشش بيشتر بود از اينکه همه را پاي درس بنويسند. خصوصاً حالا که ضبط صوت هست اگر کسي بخواهد ميتواند بعد از درس از آن استخراج کند. حال نه اينکه اگر کسي بنويسد من ناراحت ميشوم، از نظر من فرقي ندارد؛ براي راهنمايي عرض کردم. اينها مسائلي است که انسان تا درباره آنها فکر نکند و فکرش ورزيده نشود آنها را درک نميکند.
📚جلد 11 مجموعه آثار، صفحه 192
#متد_تحصیل
#شهید_مطهری
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
🔺تاثیر اراده و ایمان در عمل انسان / وقتی که انسان پرواز می کند🔻
💠حديثى از حضرت صادق (ع) هست كه #آقاى_طباطبائى خيلى به آن تكيه مى كند: «ما ضعف بدن عمّا قويت عليه النّيّة» هر كارى را كه انسان نمى تواند به دليل اين است كه نمى داند، نيّت و قصدش را ندارد، چون قصدش فرع بردانستن است.
💠 انسان اگر واقعاً به #مرحله_علم برسد كه مى تواند پرواز كند، پرواز مى كند؛ يعنى تأثير علم تا اين حد است. علمش پيدا نمى شود.
به عبارت ديگر مسأله #ايمان مطرح است، انسان به هر چيزى ايمان پيدا كند همان كار را مى تواند انجام دهد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری، ص699
#اساتید_شهید
#علامه_طباطبایی
#تاثیر_بینش_بر_رفتار
#کاربردی
@bineshemotahar_qom
بینش مطهر استان قم