هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
🔆به تاسیس دولت جدید نیازی نیست!
🔹اخیرا یکی از اعضای اتاق بازرگانی، مطالبی پیرامون کارکرد وزارت صمت بیان کردهاند که بیارتباط با بحث تفکیک ماموریت بازرگانی از صنعت و معدن نیست. ایشان گفتهاند "شخصی که در این مدت کم به عنوان وزیر انتخاب میشود، ریسک بزرگی را پذیرفته است. به این دلیل که کنترل تورم و تامین ارز، خارج از اراده وزیر صمت است و تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم به عهده ایشان خواهد بود".
🔹اگر بخواهیم شرایط مطلوبی که این عضو اتاق بازرگانی ترسیم میکند، تحقق یابد، باید نه تنها یک وزارت بازرگانی تاسیس کنیم، بلکه وظایف کنترل تورم و تامین ارز را نیز از بانک مرکزی بگیریم و به این وزارتخانه منتقل کنیم!
این نگاه غلط به مدیریت کشور، فارغ از اینکه از تمایل طبیعی اعضای اتاق بازرگانی به خلاصه کردن اقتصاد در تجارت ناشی میشود، ریشه در یک رویکرد غلط به کارکرد دولت دارد. این نگاه میگوید اگر میخواهیم بازرگانی کشور درست شود، باید یک وزارت بازرگانی داشته باشیم. دقیقتر که میشود، میبیند خیر، همین مسئله بازرگانی به تامین ارز و کنترل تورم هم ارتباط دارد و باید متولی این امور هم وزیر بازرگانی باشد. در آینده دقیقتر هم بشود، خواهد دید که برای انجام بازرگانی، یک سری زیرساختها نیز نیاز است و فیالمثل پیشنهاد خواهد کرد که چون تجارت از دریا و جاده انجام میشود، باید مدیریت این امور نیز از سازمانها و دستگاههای دیگر گرفته شده و به وزارت بازرگانی سپرده شود. همین طور که پیش برویم، کم کم نیاز به تشکیل یک دولت دیگر با عنوان وزارت بازرگانی برای اداره امور خواهیم بود!
🔹فلسفه تشکیل دولت در همینجاست. وظایفی در اداره کشور شناسایی شده، میان دستگاهها تقسیمکار شده و در اصل ۱۳۴ قانون اساسی، رئیس جمهور موظف به هماهنگی میان این دستگاهها و نظارت بر اقدامات آنها شده است. یعنی این رئیسجمهور است که متولی اتخاذ تدابیر و تدوین برنامه و تعیین خط مشی برای حل مسائل، تقسیم کار میان دستگاهها، هماهنگی میان آنها و نهایتا جمعکردن کار است. ما تقریبا هیچ مسئله بخشی در کشور نداریم که حل آن فقط از عهده یک وزارتخانه بر بیاید. اگر بخواهیم مسائل کشور توسط یک وزارتخانه حل شود، باید کل دولت را به آنجا منتقل کنیم! این آشفتگی و سردرگمی وقتی پیش میآید که رئیسجمهور وظایف خود را درست نشناسد یا درست انجام ندهد.
🔹اخیرا همکارانم در دفتر اقتصاد و مدیریت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی، تدابیر ابلاغ شده از سوی رهبر حکیم انقلاب در رابطه با موضوع ارز را استخراج و دستهبندی کردهاند که این گزارش نشان میدهد برای حل مسئله ارز، ۳۲ تکلیف برای ۱۱ دستگاه دولتی وجود دارد. از سازمان برنامه و بودجه تا وزارت نفت، از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا بانک مرکزی، هر کدام وظایفی دارند که باید انجام دهند تا نظام ارزی کشور سامان یابد. بدیهی است که وقتی حل مسئله ارز صرفا از بانک مرکزی خواسته شود، رئیس بانک مرکزی بیاید گلایه کند که وقتی قاچاق انجام میشود، من چگونه نرخ ارز را کنترل کنم؟ با این موضع رئیس کل بانک مرکزی، آیا باید برای حل معضل، مبارزه با قاچاق را به بانک مرکزی بسپاریم؟
🔹اگر بخواهیم مسئله ارز حل و فصل شود، این رئیس جمهور است که باید انجام آن ۳۲ تکلیف توسط ۱۱ دستگاه مکلف را مدیریت کند. اگر رئیسجمهور وظیفه خود در مدیریت فرابخشی امور را انجام ندهد، تعارضها و ناهماهنگیها میان بخشهایی که رابطه سلسلهمراتبی با یکدیگر ندارند و از هم دستور نمیگیرند، اوضاع را روز به روز وخیمتر خواهد کرد. طی سالهای گذشته کشور از این ناحیه لطمات زیادی دیده است.
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
▫️ قرائت زیارت اربعین، همنوا با رهبر انقلاب
📅 پنجشنبه ۱۷ مهر، ساعت ۱۰
📲 پخش زنده از شبکه یک و شبکههای اجتماعی KHAMENEI.IR
🔸 عزیزان من ببینید #نیاز_لحظه چیست؛ هنر این است.
🔹 میدانید در عالم اسلام هزاران نفر بودند که حسین بن علي را و پدر و مادر حسین بن علی را و خاندان آنها را دوست داشتند؛ یزید و یزیدیان را دشمن داشتند؛ حاضر بودند در رکاب امام حسین تلاش کنند؛ اما آنها حبیب بن مظاهر نشدند، زَهیر نشدند، آن عالم تازه مسلمان نشدند، در بنی هاشم کسانی بودند که ابوالفضل و علی اکبر نشدند؛ چرا؟ چون در لحظه نیاز، #حضور پیدا نكردند.
🔸 وقتی دین به من احتیاج دارد، اگر من نیاز آن وقت را نشناسم و به آن نیاز پاسخ ندهم، چه فایده که خودم را آماده و مستعد کمک برای دین بدانم؟ وقتی بیمار به این عالج فوری و به این داروی فوری و فوتی احتیاج دارد، تو زماني میتوانی به کمک افتخار کنی که در آن لحظه آن دارو را بدهی؛ والا آن لحظه که گذشت، اگر صد برابر آن دارو را هم آوردی، چه فایده دارد؟ مهم این است!
💬 رهبر انقلاب ۶۴/۶/۱۱
@siaheha
🔶 مجموعه #تاریخ_میشنود
💭 قسمت: سیزدهم
🍁 یکی از پرتنش ترین این مجادله ها، مصادف با یکی از تعطیلی های حوزه ی علمیه و حضور تعدادی از اعضاء در #قوچان بود. هیچ یادم نمیرود تماس های از روی اضطراب برخی از اعضاء و تلاش های پی در پی برخی دیگر برای کم کردن از این اضطراب ها را! عجیب آنکه اینبار مجادله در اوج خود به یکباره خاموش شد. و عجیب تر آنکه وقتی از یکی از طرفین پرسیدم چرا؟! گفت: «میخواستیم بچه ها در یک تنش جدی تشکیلاتی آبدیده شوند لذا این دعوای سوری را راه انداختیم!» هنوز هم که یادم می آید... بیخیال!
🍁 این سنخ رفتارهای در مرآی عموم اعضای کوچک و بزرگ، کم کم نوعی #مطالبه_گری را پایه گذاری میکرد که نه تنها به #وصل نمی انجامید که غرقاب #فصل را نشانه گرفته بود.
🍁 در کنار همه این تنش ها، جلسات کارگروه تخصصی اما با قوت پیگیری میشد. افراد کارگروه موظف شده بودند که در ارتباط گیری با اعضا ضمن نظرگیری، آنها را در جریان پیشرفت کارها قرار دهند. تمام جلسات از ابتدا تا انتها ریز به ریز ضبط شده و پیاده میشد. کار قرار بود آنقدر بزرگ باشد که هر مجموعه طلبگی در هرجای دیگری بتواند طرح را بومی سازی کرده و استفاده کند. در حقیقت کارگروه تخصصی داشت ناخواسته در وادی پا میگذاشت که به قول اساتید فن این طریق، تا کنون آنچنان پیشتازی نداشته؛ وادی تولید #علم_تشکیلات .
♨️ ادامه دارد...
#تاریخ_شفاهی
#تشکل_طلاب_جوان_قوچان
@siaheha
#کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد»
🔅 این کتاب مجموعه #بیانات_رهبر معظم انقلاب پیرامون کار تشکیلاتی را در خود جای داده است.کتابی که اگرچه حجم زیادی ندارد اما یکبار دوره کردن آن کمک می کند تا خیلی از آفات کار تشکیلاتی را بشناسیم و با عوامل موفقیت تشکیلات آشنا شویم.
🔅 کتاب با این بخش شروع می شود: «هیچ کاری بدون تشکیلات پیش نمی رود». عبارتی که جمله کامل آن پشت کتاب آمده است: «هیچ کاری در دنیا بدون تشکیلات پیش نمی رود، انقلاب اسلامی ایران هم بدون تشکیلات پیش نرفت و پیروز نشد».
🔅 «آثار و برکات کار تشکیلاتی»، «شاخص ها و بایدهای تشکیلات موفق انقلابی»، «آفت شناسی کار تشکیلاتی»، «مدیر باید جوهری از رهبری داشته باشد»، «وظایف اعضای تشکیلات»، «نمونه های موفق» و «جبهه فرهنگی انقلاب سازماندهی می خواهد» عناوین فصل های این کتاب 140 صفحه ای است. بغیر از این عناوین اصلی، در فهرست کتاب زیرعنوان هایی هم می بینیم که هم نشان دهنده پرداختن کتاب به اهم مسائل مبتلا به یک تشکیلات است، و هم مراجعه به بخشهای مورد نظر کتاب را در مواقع مورد نیاز آسان می کند. و طبیعتا چنین دسته بندی دقیقی کتاب را به یک کتاب کاربردی تبدیل کرده است.
#کتب_تشکیلاتی
#تشکل_طلاب_جوان_قوچان
@siaheha
🔸 فعالیت سیاسی، به تنهایی و بدون پشتوانهی نظامی، هیچ کاری از آن بر نخواهد آمد. اگر کارِ نظامی نباشد، بهترین کار سیاسی هم به نتیجهیی نخواهد رسید.
🔹 کار نظامی باید پشتوانه باشد؛ البته برای کسانی که اهل حقند. کسانی که اهل باطل و سازشند ، اصلاً به #کار_جهادی احتیاج ندارند. بروند سازش کنند و مشکلاتشان را - اگر حل شد - حل کنند.
🔸 کسانی که اهل حقند، اینطور نیستند. بدون کار جهادی، کار سیاسی و تحرک، هیچ فایدهیی ندارد.
💬 بیانات آقا در دیدار اعضای حزب وحدت اسلامی افغانستان - 1369/01/22
@siaheha
🔶 مجموعه #تاریخ_میشنود
💭 قسمت: چهاردهم
🍀 با همه فراز و نشیب ها کارگروه تخصصی در اسفند ماه 1396 جلسه جمعبندی نهایی را برگزار و عملا بعد از حدود 9 ماه تلاش، طرحی برای ایجاد تشکیلات -متناسب با طلاب جوان قوچان- ابداع کرد.
🍀 مکتوبات جلسات مجددا بازخوانی شده و دو جزوه «تعریف نظری تشکیلات» و «طرح اولیه تشکیلات» به عنوان خروجی کارگروه تخصصی تدوین گردید و در اختیار اعضا قرار گرفت.
🍀 برای بازبینی طرح توسط اعضاء و ویرایش نهایی، اعضاء به چندین گروه تقسیم بندی شده و طی زمانبندی یکماهه جلساتی با هرگروه برگزار و نهایتا در فروردین ماه نسخه نهایی دو جزوه در تیراژ محدود، برای استفاده درون تشیکلاتی منتشر شد.
🍀 در جزوه «طرح اولیه تشکیلات» علاوه بر ارائه قالب تشکیلات و سازوکارها، مسیر شُدن، یعنی فرایند تشکیل تشکیلات از ابتدا تا تثبیت در هفت مرحله برنامه ریزی شده بود؛
1. دورهمی های دوستانه
2. تشکیل کارگروه تخصصی تشکیلات
3. ارائه طرح اولیه تشکیلات و تصویب توسط همه اعضا
4. تشکیل شورای موقت
5. تشکیل شورای تشکیلات
6. تشکیل هیئت اندیشه ورز
7. سازماندهی اعضاء در تشکیلات
♨️ ادامه دارد...
#تاریخ_شفاهی
#تشکل_طلاب_جوان_قوچان
@siaheha
💥 #مستند «داستان ناتمام یک حزب»
💢 روایتی از شکل گیری و انحلال #حزب_جمهوری_اسلامی
🌐 https://b2n.ir/679350
@siaheha
هدایت شده از عربی کده | آموزش زبان عربی
«عربی کده»
🔸 آموزش
🔹تثبیت
🔸ارتقاء
زبان عربی به سادگی صرف چند دقیقه وقت در روز!
♨️ یادگیری مکالمه زبان عربی را در عربی کده تجربه کنید.
🔑 با ما همراه باشید؛
💥 @arabikade