᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
لذا ایشان درباره اعتقاد به مهدویت مینگارد:
«اعتقاد ما اینست که حجتهای الهی بر خلق خدا بعد از حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم امامان دوازدهگانهاند که اولشان امير المؤمنين علی بن ابی طالب، سپس حسن، سپس حسين، سپس علی بن حسين، سپس محمد بن علی، سپس جعفر بن محمد، سپس موسى بن جعفر، سپس علی بن موسى، سپس محمد بن علی، سپس علی بن محمد، سپس حسن بن علی، سپس محمد بن حسن حجت قائم صاحب الزمان خليفة الله در زمین، صلوات الله عليهم اجمعين هستند.
👇👇👇👇
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
اعتقاد ما اینست که ایشان مفترض الطاعة و ... معصوم از خطا و اشتباه میباشند و آنها دارای معجزات و براهین بودند.
و عقیده داریم که حجت خدا و خلیفه اش در زمان ما همان قائم منتظر محمد بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسى بن جعفر بن محمد بن علی بن حسين بن علی بن ابی طالب علیهم السلام است.
همان کسی که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از جانب خدا از نام و نسبش خبر داده است.
و او آن کسی است که زمین را پر از عدل و داد میکند همانگونه که پر از جور و ظلم شده باشد ... و مشارق و مغارب زمین بدست او فتح میشود.
و او همان مهدی است که پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم خبر داده که عیسی پشت سرش نماز خواهد خواند.
ما معتقدیم که قائمی غیر از او نیست و او همچنان در غیبتش باقی میماند و اگر به اندازه عمر دنیا غیبتش طول بکشد قائمی غیر از او نخواهد بود».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. إعتقادات الإمامية (للصدوق)، ص93 – 96.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
در این بیان شیخ صدوق رحمه الله نکات بسیار مهمی وجود دارد که مخالف عقاید احمد الحسن و وصیتی است که بدان تمسک کرده، از جمله:
الف) شیخ صدوق تعداد امامان و حجتهای خدا را دوازده عدد معرفی میکند نه کمتر و نه بیشتر که آخرینشان م ح م د بن حسن علیه السلام است.
ب) ایشان قائم آل محمد علیهم السلام را همان م ح م د بن حسن عسکری، امام دوازدهم علیه السلام معرفی میکند نه فردی دیگر.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
ج) شیخ صدوق هیچ اعتقادی به مهدیهای دوازدهگانه و ائمه سیزده گانه و قائمیت غیر م ح م د بن حسن علیه السلام ندارد و کوچکترین اشاره ای به آنها نمیکند.
وی همچنین در کتاب کمال الدین ـ که از کهن ترین کتب مهدویت است ـ حدیث وصیت را نیاورده بلکه احادیثی ثبت نموده که این نظریه را ابطال میکند تا هر کس که به دنبال حقیقت است آن را بیابد.
و از جمله آن احادیث، روایت شریف امام حسین علیه السلام است که میفرمایند:
«از ما دوازده مهدی میباشد اولینشان علی بن ابی طالب و آخرینشان نهمین فرزند من است که همان امام قائم بر پا کننده حق خواهد بود».
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. مِنَّا اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً أَوَّلُهُمْ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ آخِرُهُمُ التَّاسِعُ مِنْ وُلْدِي وَ هُوَ الْإِمَامُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ. كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص317، ح3.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
بله وی تنها یک حدیث درباره مهدیهای دوازدهگانه بعد از امام دوازدهم علیه السلام ثبت نموده که در آن امامت مهدیین رد شده و ایشان را شیعیانی معرفی میکند که تنها کارشان دعوت به ولایت و معرفت امامان دوازدهگانه است نه بیشتر.
در این حدیث، ابو بصیر میگوید:
به امام صادق عرض کردم: من از پدرتان شنیدم بعد از قائم دوازده مهدی خواهد بود. امام پاسخ دادند: پدرم فرمود دوازده مهدی و نفرمود دوازده امام، و لکن آنها عده ای از شیعیان ما هستند که مردم را به ولایت و شناخت حق ما فرا می خوانند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
. عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: قُلْتُ لِلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ إِنِّي سَمِعْتُ مِنْ أَبِيكَ ع أَنَّهُ قَالَ: يَكُونُ بَعْدَ الْقَائِمِ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً، فَقَالَ: «إِنَّمَا قَالَ اثْنَا عَشَرَ مَهْدِيّاً وَ لَمْ يَقُلْ اثْنَا عَشَرَ إِمَاماً وَ لَكِنَّهُمْ قَوْمٌ مِنْ شِيعَتِنَا يَدْعُونَ النَّاسَ إِلَى مُوَالاتِنَا وَ مَعْرِفَةِ حَقِّنَا. همان، ج2، ص358، ح56.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
باید توجه داشت که شیخ صدوق همان کسی است که به دعای امام مهدی علیه السلام در دوره غیبت صغری به دنیا آمده و در توقیع شریف تعبیر به: «فقيه خير مبارك ينفع اللخ به»🔺گشته و از آگاه ترین افراد نسبت به عقاید شیعه است؛ حال آیا میتوان پذیرفت وی در مهمترین عقیده خود (امامت) گمراه بوده است؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔺. الاستبصار فيما اختلف من الأخبار؛ المشيخة، ص326.
᪥༅ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅𖥸ↈ༅᪥
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
▼ٰٰ بۘۘسۘۘم ۘۘاۘۘلۘۘلۘۘه ۘۘاۘۘلۘۘرحۘۘمۘۘن ۘۘاۘۘلۘۘرحۘۘیۘۘم ۘۘ▼ٰٰ
╔══✿✵🌸🍃✿═════╗
پــــدر ܩܤرࡅ߲ߊن
╚═════✿✵🌸🍃✿══╝
#پرسش_وپاسخ #پدرانه
🔴موضوع : آیا تفسیر جایز است؟
🌼❀⊱••━═━⏎ #سوال
سلام استاد آیا تفسیر کردن قرآن درسته یا فقط باید از اهل بیت تفسیر قرآن را دریافت کنیم.
🌸❀⊱••━═━⏎ #پاسخ پدر
سلام علیکم
با توجه به اینکه در تفسیر تک تک آیات قرآن، حدیثی به دست ما نرسیده، و بخش زیادی از همانچه که رسیده یا فاقد سند معتبر و یا در مقام تأویل و تطبیق و موارد دیگر است، عرض می کنم:
اهل بیت علیهم السلام نگفتن در ظواهر قرآن نیازمند تفسیر ما هستین بلکه خودشان روش درست تفسیر قرآن را آموزش دادن.
و خودشان هیچگاه ظاهر کل آیات قرآن را تفسیر نکرده اند و در تمام دویست و پنجاه سال دوره امامت، یک تفسیر کامل از اهل بیت نوشته نشده است، چون اصلاً چنین نگاهی نبوده که ما در تفسیر ظاهر قرآن ممنوع هستیم و فقط باید از اهل بیت علیهم السلام بپرسیم که مثلاً الحمد لله رب العالمین یعنی چه.
بلکه کار اهل بیت علیهم السلام تخصیص عمومات و تقیید مطلقات و تطبيق مصادیق و نیز تفسیر باطن و بیان تأویل و اینگونه کارها بوده است.
برای همین عموم علمای شیعه در طول تاریخ، تفسیر کردن قرآن را رد نمی کردن و با تمسک به عمومات و اطلاقاتی که در روایات تشریح شده، ابراز نظر می نموده اند.
✎سیّـدمھدےمجـتھدسیستانے
๑🌸ღ🍃❈🍃ღ🌸๑
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
۱ تیر ۱۴۰۲
╭─┅═ঊঈ👥ঊঈ═┅─╮
#پرسش_وپاسخ
╰─┅═ঊঈ♦️ঊঈ═┅─╯
🔴موضوع : کعبه یمنی!
⊹━━❁ #سوال_ڪاربر ❁━━⊹
سلام و خداقوت
لطفاً راجع به کعبه یمانیه توضیح بدین🙏
⊹━━❁ #پاسخ_استاد ❁━━⊹
🖋 سیّــدمہــدےمجــتہـدسیســـتانے:
سلام علیڪم.
۱. کعبه یمانی نیست
برای همین فقط یکی از چهار گوشه اش رکن یمانی نام دارد که به طرف یمن است.
و اگر کل کعبه یمانی بود نامیدن یک گوشه از چهار گوشه اش به یمانی بی معنا بود.
۲. تعبیر کعبه یمانیه در هیچ حدیثی نیامده، بلکه فقط در کلام یک لغت دان سنی با عنوان (گفته می شود) آمده: النهایة ج۵ ص۳۰۰
بله همان سنی تصریح کرده که الکعبة الیمانیة بتخانه ای در یمن بوده که رسول خدا جریر بن عبد الله را فرستادند و او آن را خراب کرد: النهایة ج۲ ص۶۲
حال اگر اتباع احمد دنبال بتخانه راه افتاده اند، خودشان می دانند، ولی اسلام چیزی به نام کعبه یمنی ندارد.
⊹✧⊹━━⊹❁•👥•❁⊹━━⊹✧⊹
۱ تیر ۱۴۰۲
۱ تیر ۱۴۰۲