🔻آیت الله شبیری زنجانی:
🔹لب تشنه
💠 آقا میرزا ابوطالب زنجانی (نوه دختری حاج میرزا ابوطالب) به شیخی -که نمیخواهم اسم ببرم - گفت که تو را به حضرت ابوالفضل علیهالسلام تشبیه میکنم او هم خیلی خوشش آمد.
🌀به میرزا ابوطالب گفته بودند که شما از چه جهت او را به حضرت ابوالفضل علیهالسلام تشبیه میکنی؟
💢به او گفته بود: همانطوریکه حضرت ابوالفضل علیه السلام وارد شریعه فرات شد و لب تشنه بازگشت تو هم وارد حوزه علمیه قم شدی و یک قطره هم از علم ننوشیدی و کنار رفتی!
(جمادی الأولی ۱۴۳۱ )
📚کتاب جرعه ای از دریا، جلد سوم صفحه ۳۶۸.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🔻آیت الله شبیری زنجانی: 🔹لب تشنه 💠 آقا میرزا ابوطالب زنجانی (نوه دختری حاج میرزا ابوطالب) به شیخی
🔺طبق این تعریف الان حوزه پر است از حضرت ابوالفضل ها.
8.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مداومت بر نمازشب
🎙استاد مؤیدی
🗓 دوشنبه ۱۱اردیبهشت۱۴۰۲
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
پروانہ شدم تا ڪہ بسوزم اما
هر سوختنے سوختن شمع نشد...
ما جمع شدیم ڪہ دور هم گریه کنیم
بر آن بدنے ڪہ آخرش جمع نشد....
#شب_جمعه
#دو_خط_روضه
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
☑️ توصیه آیت الله سید یوسف مدنی به طلاب:
🔺در حوزههاي علميه بايد #علم_فقه و #علم_اصول تقويت شود؛ خصوصاً به علم اصول اهميت بيشتر داده شود؛ چون اين علم مقدمه علم فقه است.
🔻 چنانچه اگر فقيهي تسلط تامّ و بصيرت كامل به قواعد علم اصول و تطبيق مسائل فرعيه به آن نداشته باشد و در اين علم صاحب مبنا نباشد، در فقه، بصيرت تامّ نخواهد يافت و دچار تزلزل خواهد شد و قدرت استنباط و اجتهاد در صورتي ميسور است كه فقيه به مباني اصول و قواعد فقهيه آشنايي كامل داشته باشد، بعد از تكميل مقدمات علم التّصريف و النحو و لغة العرب و شرايط الادلّة از علم منطق مثل شناختن اشكال اقترانيه و استثنائيه.
💢الان ميبينيد در حوزهها، اديب به معناي واقعي كم است و يا اينكه نيست و حال آنكه زمان سابق، در حوزههاي نجف اشرف، قم، مشهد، تبريز و ساير شهرستانها ادبايي بودند كه از مفاخر حوزهها به شمار ميرفتند.
🌀آقايان طلاب و محصلين علوم دينيه، بايد كتابهاي مورد توجه علماي سلف را مورد تدريس و تدرس قرار دهند.
▪️مثلاً از علم نحو: جامع المقدمات، سيوطي، جامي و مغني؛ و از منطق: حاشيه، شمسيه و شرح مطالع
▪️ و از معاني: بيان و بديع مطوّل فقط، نه مختصر المعاني و غيره؛
▪️ و از كلام: باب حادي عشر و شرح تجريد؛
▪️و از اصول: معالم الاصول، قوانين، رسائل قديم و كفاية الاصول
▪️و از فقه: شرايع، لمعه، رياض المسائل و مكاسب.
❇️ تا حال كتابهاي مذكوره مورد عنايت گذشتگان قرار گرفته و مراجع تقليد هم در درس خارج يكي از كتابهاي مزبور را عنوان ميكنند. فراموش نميكنم كه مرحوم حضرت آيتالله العظمي آقاي بروجردي ميخواستند كه كتاب مطوّل و قوانين را آقايان طلاب مورد تدرس قرار دهند. اين دو كتاب را جزء برنامه امتحانات حوزه علميه قم قرار دادند.
🔅اگر كسي در علوم #ادبيات ضعيف باشد، در علم اصول و فقه هم ضعيف خواهد شد.
🌱آقايان طلاب و محصلين ! عمر عزيزتان را ضايع نكنيد. پشيماني بعدي سودي نخواهد داشت و سعادت بشر در دنيا و آخرت با عمل كردن به فقه اسلامي است؛ زيرا تمام كارها و كسبها، صنايع، اكتشافات، تجارت و زراعت، بهداشت، نظامات حكمراني، سياست اداره مملكت، فرهنگ و اقتصاد، همگي بستگي به علم فقه دارد و با توجه به اينكه اوضاع و احوال زمان هميشه در تغيير و تحول است و علم فقه اسلامي اختصاص به يك زمان ندارد و در تمام شئون زندگي براي مردم هر زماني مطابق همان زمان، وظيفه معين كرده است و تمام اوضاع و احوال را بايد با فقه اسلامي تطبيق داد.
#سالروز_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
64.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 طلبگی و مادیات
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۳/۲۳
⏱ زمان: ۳۱ دقیقه
📍 مدرسه علمیه دارالهدی قم
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
☑️ عنایت ویژه به معممین
🔹آیت الله شبیری زنجانی:
💢زمانیکه آقای طباطبایی در نجف بود، برای ایشان وجهی از درآمد املاکشان را به نجف میفرستادند تا با آن امرار معاش کنند. چند ماهی وجه املاک نمیرسد و ایشان بهسختی میافتد.
🔺 یک روز در اتاق منزل، مشغول مطالعه بود که دفعتاً از مطالعه انصراف پیدا میکند و به این فکر فرو میرود که با تنگدستی چه کنیم ؟ در این هنگام بلافاصله صدای کوبیدن در را میشنود. به سمت در میرود؛ شخصی را میبیند با عمامهای شبیه به فین (کلاه مخصوص قدیم عثمانیها) که مانند عمامه های معمولی نیست.
🔺آن شخص سلام میکند و میگوید: من از طرف خدا آمدهام. خدا میفرماید که در این ۱۸ سال ما چه کوتاهی کردهایم که الان از فکر درس و بحث انصراف پیدا کردی؟ آنگاه خود را معرفی میکند و میگوید: من «شاه حسین ولی» هستم سپس میرود.
🌀در این هنگام آقای آقای طباطبایی دفعتاً متوجه میشود که در اتاق پشت میز مطالعه نشسته است.
ایشان به فکر فرومیرود و سه سؤال به نظرش میآید:
▪️اول اینکه من بلند شدم و در را باز کردم و با او مکالمه کردم، پس چرا الان در اتاق هستم؟ این سؤال را اینگونه حل میکند که مکاشفه بوده.
▪️ دوم اینکه او خود را "شاه حسین" معرفی کرد یا "شیخ حسین"؟ اگر نامش شاه حسین بود، چرا قیافهاش به شاه شباهت نداشت و اگر خود را شیخ حسین معرفی کرد، گوش من چرا شاه حسین شنید؟
▪️سوم اینکه منظور از این ۱۸ سال چیست؟ اگر مراد مدتی است که ما به نجف آمدهایم، که ۱۰ سال است و اگر منظور مدت طلبگی من است، که بیشاز ۱۸ سال است. تأمل میکند و متوجه میشود که از زمان معمم شدن وی ۱۸ سال گذشته است.
🌱از این قضیه استفاده میشود که خداوند تضمین خود را بعداز معمم شدن قرار داده است و طلبگی بعد از معمم شدن رسمیت پیدا میکند.
🔸تنها سوالی که بیپاسخ میماند درباره نام "شاه حسین ولی" بود. آقای طباطبایی میگوید: ما از نجف به تبریز رفتیم. رسم من در نجف این بود که بعد از نماز صبح به وادیالسلام میرفتم و در آنجا قدم میزدم و فاتحه میخواندم. در تبریز هم این برنامه ادامه داشت. صبحی به قبرستان رفتم. قبری بلندتر از سایر قبرها توجه مرا به خود جلب کرد. نوشتهی روی آن قبر را خواندم. دیدم قبر شاه حسین ولی است که ۳۰۰ سال پیش وفات کردهاست!
🔅قضیه را آقای موسوی همدانی مترجم المیزان نقل میکرد. بهنظرم افراد دیگری نیز از آقای طباطبایی شنیده بودند.
ادامه دارد.....
....ادامه مطلب قبل
❇️ در این نقل دو اشتباه وجود دارد:
🔷 اول اینکه وفات شاه حسین در ۵۰۰ سال قبل است نه ۳۰۰ سال قبل. شاه حسین ولی از عرفاً بود و ترجمهاش نیز در کتب تراجم از جمله ریحانه الأدب مذکور است.
🟢 من محاسبه کردم تا موقعی که آقای طباطبایی در نجف بود یعنی ۱۰ سال بعد از ورود ایشان به نجف، حدود ۵۰۰ سال از وفات شاه حسین ولی گذشته بود؛ اما مطابق نقل آقای موسوی، آقای طباطبایی ۳۰۰ سال تعبیر کرده بود.
🔵 اشتباه دوم اینکه قبری که آقای طباطبایی دیده، قبر پسر شاه حسین ولی است؛ مثلا روی قبر نوشته بود: «فلان بن شاه حسین ولی» و ایشان کلمه شاه حسین ولی را دیده و با عجله از آن رد شده و پنداشته است که قبر خود اوست.
🟠 شخصی کتاب مزارات تبریز را که عکس همان سنگ قبر نیز در آن کتاب درج شده بود برایم آورد. آن قبرستان بنام "قبرستان شاه حسین ولی" معروف است؛ نظیر قبرستان حاج شیخ در قم. البته در آن کتاب قبر به اسم پسر شاه حسین آمده و قبر شاه حسین ذکر نشدهاست.
▫️ (شب پانزدهم ماه رمضان ۱۴۲۹)
📚کتاب جرعهای از دریا صفحه ۶۶۵ تا ۶۶۷.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
بر تنت گشتند ڪبوترهاے عاشق سایبان
شڪر حق دیگر نبودے در گزند ساربان
#امام_جواد
#دو_خط_روضه
🔺تلاش برای پیشرفت معنوی همراه با درس
🔻آیتاللهالعظمی بهجت فرمودند:
🌀شخصی از نزدیکان سید محمد فشارکی، مرحوم آخوند ملا فتحعلی را در حمام دید. ملا فتحعلی از وی پرسید: چه می خوانی؟ پاسخ داد. ایشان فرمود: اینها اصطلاحات است.
💢پساز آن، آن شخص در درس خواندن سست شد. گویا مرحوم فشارکی پرسید: چرا درس نمیآیی؟ جریان را گفت.
🔹 مرحوم فشارکی فرمود: ولی سیره میرزای شیرازی این نبود. او میگفت: درس را باید جدی گرفت؛ اما باید تلاش کرد که هر روز، قدری به معنویت افزوده گردد.
📚 کتاب زمزم عرفان، نوشته آیتالله محمدی ری شهری، ص ۳۸۵.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
دهه اول ذی حجه در بیان آیت الله جوادی آملی.mp3
533.2K
💠دهه اول ذی حجه در بیان آیت الله جوادی آملی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313
✅ شتابزدگی در امر تحصیل❗️
🔺 #علامه_حسن_زاده_آملی
🔶این شتابزدگی ها در امر تحصیل درست نیست و حیف است با شتابزدگی ، کسی به جائی نمی رسد در بسیاری، یک نحوِ عجله وجود دارد که بعدا پشیمان می شوند و این حیف است رسم و روش تحصیل ،این نیست با تأنِّی بالا بیایند همانطور که رسم پیشینیان بود که حتی درسها را پیش مطالعه می کردند تا چه رسد به مباحثه و مذاکره.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🆔@soada313