tarikh tavoni .mp3
32.97M
یکی از منازعات مهم تاریخ برنامه ریزی توسعه در ایران، برنامه اول تدوین شده در سازمان برنامه در اوایل دهه 60 است که با نامه جامعه مدرسین به امام(ره) مختومه شد. از این ماجرا، غالب برنامه ریزان دولت خاطراتی نقل کرده اند، مثل مسعود نیلی، دکتر بانکی و... اما تصویری از سوی علمای جامعه مدرسین در جامعه منتشر نشده است که از سوی آنها مساله چه بوده است. فایل بالا، توضیح مرحوم سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی عضو جامعه مدرسین در آن سالهاست که سعی می کند توضیح دهد چرا جامعه مدرسین با برنامه تدوین شده توسط سازمان برنامه به ریاست دکتر بانکی مخالفت کرد.
@teghtesadi
💠رهبرانقلاب و واقعیت جهت داری علم:
‼️علم وقتی #جهت نداشت میشود #استعمار و بوسیله آن پدر میلیونها #انسان را در میآوردند. علم بیجهت و بی #منطق و غیر اخلاقی و #معنوی، میشود بمب اتم پس ما بایستی #دستگاه_علمی خودمان را مراقبت کنیم و یک #راه_جدیدی_برای_علم درست کنیم. آن چیست؟ آن عبارت است از سازندگی اخلاقی و معنوی در کنار علم! ۹۴/۸/۲۰
‼️من اصرارم بر اینستکه این را فراموش نکنید که #علم_و_دین_توأمانند. علم مجرد از دین شاید در کوتاه مدت یک کشوری را به یک نقطهای از افتخار هم برساند، اما در بلندمدت برای بشریت زیانبار است؛ نتیجهاش همین میشود وسیلهی زورگوئی و استثمار و تخریب حرث و نسل و بمب اتم و روی کار آمدن سیاستمدارانِ دور از همهی احساسات انسانی در خیلی از کشورهای دنیا. #علم را باید با دین همراه دانست.
علم را برای خدا و در راه خدا باید تحصیل کرد و به کار گرفت. این، جزو تعالیمِ اولیهی ما باید باشد؛ در همهجا. ۸۶/۴/۲۵
@teghtesadi
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
💠رهبرانقلاب و واقعیت جهت داری علم: ‼️علم وقتی #جهت نداشت میشود #استعمار و بوسیله آن پدر میلیونها #ان
رضا محمدآبادی:
ممکن است در اینجا یک شبههای پیش بیاید - گاهی یک شبهاتی مطرح میکنند، مغالطههائی میکنند - مغالطهی بیطرف بودن علم، که آقا علم را با سیاست مخلوط نکنید؛ علم بیطرف است! بله، علم در مرحلهی کشف حقایق، بیطرف است؛ دانش وقتی میخواهد یک حقیقتی از حقایق عالم هستی را، چه حقایق مادی، چه حقایق غیرمادی را کشف کند، طبعاً با پیشداوری نمیتواند؛ باید برود و کشف کند؛ اینجا علم بیطرف است؛ اما علم وقتی میخواهد در خدمت یک جهتگیری قرار بگیرد، به هیچ وجه بیطرف نیست. امروز در دنیا هم اینجور نیست. همان کسانی که گاهی سر جمهوری اسلامی و سر مجموعهی متدین دانشگاهی کشور داد میکشند که آقا علم را سیاسی کردید، علم را جهتدار کردید، خودشان علم را در خدمت استعمار قرار دادند، در خدمت سلطهی بر ملتها قرار دادند، در خدمت به زنجیر کشیدن کشورها قرار دادند. استعمار با علم به وجود آمد؛ اگر علم نداشتند، نمیتوانستند این همه کشورها را استعمار کنند، این همه تسلیحات را در دنیا انباشته کنند. این تعداد عظیم جنگهائی را که غربیها، اروپائیها و بعد آمریکا بر دنیا و بر ملتها تحمیل کردند، این همه انسانی که در این راهها کشته شد؛ از نقاط دور آسیا بگیرید، تا آفریقا، تا آمریکای لاتین - چه کردند اینها؟ - با علم این کارها را کردند. علم در خدمت ظلم قرار گرفت، در خدمت استکبار قرار گرفت، در خدمت سلطهگری قرار گرفت؛ چرا در خدمت عدل قرار نگیرد؟ چرا در خدمت ارزشها قرار نگیرد؟ چرا در خدمت گسترش پیام اسلام - که پیام آزادی انسانهاست، پیام سعادت انسانهاست - قرار نگیرد؟
22/5/91- دیدار با اساتید دانشگاه ها
@teghtesadi
4_5974097864316421670.mp3
48.63M
«میثم مهدیار» پیرامون دکتر «مرتضی فرهادی»
این فایل با شور زیادی از موضع یک دانشمند جوان جامعه شناسی، تفکرات و یافته های دکتر فرهادی را راهنما قرار میدهد و بر علیه مکاتب و اساتید ایرانی جامعه شناسی و سیاست مدرن اطلاعات و جمع بندی های خوب و نویی ارائه میکند
گوش دادن آن اطلاعات بینهایت ذی قیمتی از این نگاه به شما میدهد که معمولا از سر محافظه کاری توسط کمتر کسی بیان میشود.
ارزش گوش دادن دارد✅
@teghtesadi
ماموریت ناگزیر انقلاب اسلامی:
عبور از هابز و اسمیت
📝حسین مهدیزاده
اولین کسی است که مساله انسان مدرن را فهمید. هابز بود که فهمید انسان مدرن دیگر آن انسان آرام و رام قدیم نیست. به خاطر همین مساله عظیم بود که تاریخ انتشار #لویاتان هابز، شد آغاز عصر #روشنگری و تا وقتی جواب سوال او پیدا نشده بود، عصر روشنگری ادامه پیدا کرد.
هابز بود که فهمید آنچه رخ داده است را نباید #رنسانس و بازگشت به یونان نامید، او بود که فهمید آنچه انسان جدید به آن میل دارد، هیچ جایگاه و #شرافتی در یونان نداشته است که بخواهیم بگوییم یونانی مآبی آرزوی انسان جدید است. او بود که فهمید مردم اروپا یک دل نه صد دل، عاشق انسان #منفور #رذل و #مکار ی شده اند که از دره های #رود_سند تا #ایران و #بین_النهرین و #مصر، تا #یونان تا #روم تا #قرون وسطی هیچ وقت تصویر #شریفی نداشته است: یعنی #تاجر_شهری
کشف دوم هابز که او را جاودان کرد این بود که این انسان با همه دلبری هایی که می کند، یک مشکل بزرگ دارد، این انسان اگر در جامعه آنها زندگی می کرد، همواره در جنگ و نیرنگ با دیگران بود و اگر همه به شخصیت این انسان در می آمدند ناگزیر #انسان_گرگ_انسان می شد!
این انسان #مهمان_ناخوانده بود و جامعه اصلا برای اینکه این انسان را در خود جای دهد ساخته نشده بود.
اما در مقام راه حل هابز گفت که انسان جدید نمی تواند بیماری گرگ صفتی اش را به هیچ نحوی درمان کند، بلکه باید از #انسان_قدیم کمک بگیرد، یعنی همه مردم می توانند تغییر کنند و به انسان جدید بدل شوند، اما اگر می خواهند که کنار هم زنده بمانند و جامعه فرو نریزد، باید اخلاق پادشاهی -که از #عصر_قدیم بر جای مانده است- را در قالب #لویاتان بالای سر خود قبول کنند. هابز پیامبر اول مدرنیته بود، اما دین لویاتان را انسان جدید دوست نداشت.
آنچه که هابز نفهمیده بود این بود که اگر نهاد انسان تغییر کند، نهاد جامعه هم باید تغییر کند و الا با زور و ترس نمی شود انسانهایی که نمی توانند همدیگر را تحمل کنند، به یک جامعه آرام و پیشرو #بلند_مدت بدل کرد.
آن پیامبری که پاسخ این سوال را برای بشر مدرن آورد، #آدام_اسمیت بود که #جامعه_بازار را به بشر معرفی کرد و بعد از او #خاتمیت اعلام شد.
پی نوشت:
یک غرضم نوشتن تاریخ مدرن نبود، غرضم توضیح این گفته بود که فلانی از هابز عبور کرده.
دوم اینکه اگر #طرح_انقلاب_اسلامی بازگشت به انسان قدیم است، که خب این انسان مرده است و دیگر امکان زنده شدن را ندارد اما اگر همین انسان جدید را قبول دارد پس باید قبول کند که جامعه باید بازار باشد، پس چرا با غرب سر جنگ دارد؟ بخاطر تار موی دخترکان؟ مگر نمی داند که تار موی دخترکان هم در مذهب بازار «باید» در باد رها باشد؟
سوم انقلاب اسلامی انسان جدیدی معرفی کرده است، تشییع جنازه #محسن_حججی شاهد من است. اما این انسان را با زور هابز هم حاضر نیست در #بازار زندگی کند. پس یا #نظریه_اجتماعی خودتان را پیدا کنید یا اینکه دست و پا نزنید تا بدون درد در #هاضمه جامعه بازار هضم شوید.
@teghtesadi
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅عصر جدید مدرن میخواهد همین امسال در ایران شروع شود
ویدیویی از کار با ارز دیجیتال #تلگرام, گرام و شبکه TON به انتشار رسیده است.
به احتمال فراوان به زودی شاهد عرضه "کوین گرام" بدلیل پایان زمان عرضه این کوین طبق قرارداد، خواهیم بود.
قسمت انتهای این فیلم بسیار معنا دار و عجیب است افراد با کیف پول تلگرام برای برگزاری تظاهرات و آزادی، Donate می کنند و پول جمع می کنند.
تلگرام در اولین فیلم رسمی از زیرساخت مالی اش چند کاربرد را پر رنگ نشانده داده و تبلیغ کرده است:
۱- صرافی آنلاین و خرید و فروش ارزهای عادی و دیجیتال؛
۲ - خرید و فروش سهام های خارجی؛
۳ - بازی ها؛
۴ - حمایت مالی و جمع آوری #پول برای #مخالفین کشور و حمایت از تظاهرات
مردم در انتهای کلیپ دارند شعار می دهد "تلگرام – آزادی" و یکسری افراد که دارند از این تظاهرات با پرداخت پول تلگرامی حمایت می کنند و هزینه های تظاهرات مخالفین را بشکل ناشناس تامین کنند
@satliyat
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای دام و یک دستی گرفتن تدبیر!
ما در سده اخیر عقلمان را حتی خرج شکممان هم نکردیم😏
فقط به پول فکر میکنیم
حتی به اینکه نتوانیم پول را به خوراک تبدیل کنیم هم فکر نکردیم
@satliyat
36.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم مستند "راه درخشان"
در معرفی اندیشه های دکتر مسعود درخشان از چهره های درخشان علمی حقیقتا مسلمان در جهان معاصر
@teghtesadi
✅یک سوال و جواب درباره بیانیه گام دوم
📝حسین مهدیزاده
سوال آیا #لحن #بیانیه_گام_دوم، با شرایط موجود جامعه و این واقعیت که #مفاسد گسترده ای در حوزه عمومی و همینطور در میان #مدیران میانه و بالادست در جریان است سازگار است؟ آیا نویسنده بیانیه گام دوم به اندازه کافی کاستی ها را دیده است؟
بیانیه گام دوم، بیانیه انتقادی و شرح کاستی های گام اول نیست، بلکه پیشنهادی راهبردی از یکی از پیشگامان #گام_اول به نسلی است که گام دوم را طی خواهد کرد.
نکته این است که نسبت به دارایی های #چهل_سال_اول_انقلاب و آنچه به گام دوم قابل انتقال است، دو احتمال قابل تصور است:
یک. چهل اول #انحطاط مطلق است و باید با #شخم زدن #وضع_موجود، به #وضع_مطلوب رسید
دو. چهل سال اول، کم یا زیاد، برای #آرمان_های_انقلاب دستاوردهایی داشته و البته در برخی مواضع نیز انقلاب را دچار آسیب دیدگی کرده است، اما به هر حال گام دوم را باید با توجه و بر اساس شرایطی که در گام اول شکل گرفته است و در ادامه آن ساخت.
دسته ای که به انحطاط مطلق معتقد هستند حداقل در سه گونه ذیل هستند:
الف: دلبسته #عالم_مدرن هستند و هیچ دلبستگی به پرچمِ دینی اما غیرمدرن انقلاب اسلامی ندارند، لذا منظورشان از انحطاط این است که انقلاب اسلامی راه غربی شدن را طی نکرده است، لذا هرچه زودتر #سر_عقل آورده شود.
ب: کسانی که دلبستگی به شعارهای انقلاب اسلامی دارند، اما در #منطق_اصلاح، #هگلی می اندیشند، لذا معتقدند که اصلاح یک جامعه تنها از طریق بروز #آنتی_تز وضع موجود ممکن است. لذا ارتکاز آنها از اصلاح همواره نوعی #تضاد با وضع موجود است.
ج: کسانی که در مطالعه اوضاع موجود و تحلیل شاخصه های مطلوب #تسامح_علمی می کنند، لذا هر دو وضع موجود و مطلوب را بصورت #کلی و کم دقت با هم مقایسه می کنند، لذا از آنجایی که بین این دو وضعِ کلی، رابطه منطقی #تباین را مشاهده می کنند، تنها نسخه آنها، #خطابه_هایی_کلی در #بیان_تعارض هاست.
اما در نگاه شماره دو ما با نگاهی #سیستمی و #نظامند طرف هستیم که می فهمد، شخم زدن وضع موجود، حتما تمام دستاوردهای و آسیب های چهل سال اول را به یکباره و به یک اندازه #نابود می کند. در حالی که انقلاب از لحاظ آرمانها و شعارهای اصلی #هرگز_بی_مصرف_و_بی_فایده_نشده_است و ادامه #طرح_اصلاحی انبیاء در عصر حاضر است. این انقلاب در طول چهل سال اول خود، در برخی میدانها بصورت منسجم و در برخی بصورت پراکنده دستاوردهای خوبی داشته است و در مجموع نیز در جهت آرمانهای انبیاء در اصلاح جامعه حرکت کرده و از حق که مگذریم کفه ترازو را به نفع آن سنگین تر کرده است لذا چه جای پشت کردن به آن. آن هم وقتی که اگر پشت کنیم باید در دنیای که #ترامپ ها سود آن را می برند (به قول #کانت) همچون #رمه_ها بِچَریم!
متن بیانیه گام دوم از منطقی تبعیت می کند که #مشاوران_کسب_و_کار در مشاوره های خود از آن تبعیت می کنند. یعنی حتی وقتی #شرکت ها و #فعالان_اقتصادیِ طرف مشاوره آنها، در بدترین اوضاع بحرانی هم به سر می برند، باز هم نیازی به #زیاده_گویی در بیان مشکلات نمی بینند. به تعبیری نه کلی گویی می کنند که احساس تعارض تنها یافته ایشان از مقایسه وضع موجود و مطلوب باشد و نه در نسخه دادن به دنبال توسعه تضادها و ضدیت ها هستند، بلکه به دنبال ساختن وضع جدید بر روی #ظرفیت ها و #توانمندی های موجود در عین آگاهی از نقاط آسیب دیده و تجربه های شکست هستند.
نویسنده بیانیه گام دوم، در جای جای متن خود، به همان اندازه ای که آسیب دیدگی ها و تجربه های شکست را لازم است، گزارش کرده است و در آن اهمال نکرده است، اما ماموریت خود را بر یافتن دارایی هایی که باید برای انتقال به دوره دوم انقلاب بر آنها تمرکز نمود معطوف کرده است.
اما نکته مزیت اصلی گام دوم به نظرم #بلند_پروازی نویسنده است، یعنی پیشنهاد #ساخت_عصر_جدید_انقلاب_اسلامی در مقابل #عصر_جدید_دنیای_مدرن (یعنی ساخت مدیریت شده #دهکده_جهانی_الکترونیکی در محدوده سالهایی که در آن هستیم تا حدود سال دوهزار و سی). این نوع نگاه جسورانه، ذهنهای امیدوار و فعال و انقلابی را سر ذوق می آورد چون ماموریت انقلابی به پایان نرسیده است است.
شاید اصلی ترین آورده این بیانیه برای فکر علمی برای آینده نیز، توجه نظری دادن به مساله social theory انقلاب اسلامی است. اینکه انقلاب اسلامی باید مدل اجتماعی مناسب برای تلفیق #جوشش_انقلابی و _نظم_سیاسی_و_اجتماعی را هرچه زودتر تئوریزه کند تا مثل چهل سال اولف گاهی بایستد و نه به نفع اولی، #چپ_روی نکند و گاهی هم به نفع دومی از #دنده_راست برنخیزد.
و چقدر این مساله می تواند برای علوم اجتماعی ما پیشنهاد جذابی باشد، اگر و تنها اگر، رو به مطالعه ایران و #دنیای_اجتماعی خودمان بیاورند. اگر این مساله جدی گرفته شود #دوران_کلاسیک_علوم_اجتماعی_ما تازه در حال آغاز است!
https://www.instagram.com/hosseinmahdizade/p/BvMvTwaH
@teghtesadi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه اول
عدالت و انقلاب اسلامی
حجه الاسلام دکتر محسن خاکی
10-12-97
👇
@teghtesadi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه دوم
عدالت و انقلاب اسلامی
حجه الاسلام دکتر محسن خاکی
10-12-97
👇
@teghtesadi