هیستری جمعی.pdf
271.4K
هيستري جمعي از قرن سيزدهم وارد ادبيات پزشكي شده است. اين نوع هيستري، تظاهري از اختلال تبديلي است كه در گروهي از افراد يك جامعه تحت شرايط استرس زا روي مي دهد. با توجه به افزايش موارد آن در سال هاي اخير، توجه صاحب نظران را به خود جلب كرده است. تا به حال دو نوع از اين اختلال شناسايي شده است، نوع حركتي و نوع اضطرابي، با توجه به گزارش ها، تاكنون سه مورد از هيستري جمعي در ايران ديده شده است، مورد اول در سال 1363، در يك منطقه معدني در نزديكي كرمان، مورد دوم در سال 1371، در روستايي از استان كرمان و مورد سوم در سال 1373، در روستايي واقع در اطراف يزد. گزارش حاضر، چهارمين مورد از هيستري جمعي است كه از يك روستا در اطراف شهرستان سردشت استان آذربايجان غربي گزارش مي شود.
شرح حال: در ارديبهشت سال 1381 در روستايي واقع در اطراف شهرستان سردشت استان آذربايجان غربي، بيماري ناشناخته اي شيوع پيدا كرد، بيماري از يك مدرسه راهنمايي دخترانه آغاز شد و شيوع آن فقط در بين جنس مونث بود، در مدت كوتاهي تعداد موارد به 64 نفر رسيد. مسولان بهداشتي درماني منطقه و استان تمام اقدامات لازم را با همكاري متخصصان مختلف منطقه اي و كشوري جهت شناسايي بيماري انجام دادند و سرانجام تشخيص احتمالي هيستري جمعي مطرح گرديد. گزارشان اين مقاله به روستا عزيمت و با توجه به فراواني علايم روانشناختي و خصوصيات اپدميولوژيك، اختلال هيستري جمعي را تاييد كردند.
بحث: جهت كنترل اين اپيدمي توصيه هاي لازم توسط گزارشگران پيشنهاد گرديد و با اقدامات به موقع مسولان بهداشتي و درماني دانشگاه علوم پزشكي اروميه اپيدمي در مدت سه ماه كنترل گرديد.
@teghtesa
حسین مهدیزاده
متن حاضر تلاشی است در جهت صورت بندی نقدهای مرحوم سید منیرالدین حسینی الهاشمی در حوزه موضوع شناسی فقه شیعه و تصویری اولیه از تحولی که وی در این پایگاه به دنبال آن بوده است.
...یکی از مدخل های مهمی که قائلین به امکان تحول خواهی در عرصه فقاهت به آن اشاره می کنند و نقدهایی به فقاهت امامیه در دنیای معاصر وارد می کنند، عرصه «موضوع شناسی» احکام فقهی است. معتقدین به تحول خواهی در عرصه فقاهت بر این باروند که یکی از خلاهای فقاهت دینی در عصر جدید، عدم ورود جدی فقها در عرصه شناخت موضوعات مربوط به احکام است، چه اینکه در عصر جدید اساسا با تحول جدی در موضوعات و مسائلی که عرصه زندگی را پر کرده است مواجه شده ایم. تمدن جدیدی که در ۵۰۰ سال اخیر، کم کم و به مرور زمان خود را تولید و منتشر کرده است هم توانسته است موضوعات بسیاری را به جامعه عرضه کند که در تاریخ بی سابقه اند و هم بسیاری از موضوعات قدیمی را نیز به نحوی بازسازی کرده است که شاید دیگر نتوان به این سادگی آنها را ذیل عناوین شرعی سابق جای داد.
ادامه :
http://www.isaq.ir/vdcd25096yt05.a2y.html
@teghtesadi
متن ذیل گزارش و تقریری از جلسه مشاوره تحصیلی گروه روش تفقه فرهنگستان با استاد میرباقری در ۳ و ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ در موضوع ماهیت حکم شرعی در اندیشه سید منیرالدین حسینی است.
***
مرحوم آیتالله حسینی الهاشمی معتقد است برای استنباط حکم شرعی باید در گستره «أسناد حکم شرعی»، «منطق استناد حکم شرعی» و «چگونگی إسناد حکم به شارع» تفقه صورت پذیرد. به عبارت دیگر در مرحله أسناد شرعی باید بفهمیم که چه چیز بین ما و شارع سند است و در این سند چه چیزهایی وجود دارد. مثلا آیا حکم الزام آور عملی هم وجود دارد یا اینکه ما فقط اسناد برای پاک نمودن قلب و فکرمان داریم؟ اگر ما امر و نهی در مقام عمل داریم، آیا فقط در اعمال فردی مان امر و نهی دینی داریم یا اینکه در فعل اجتماعی هم اوامر دینی داریم؟ و… تا کنون دانش هایی که به اصل صدور کتاب و سنت می پرداختند متکفل بحث تفقه در أسناد شرعی بودند اما با گستره جدیدی که مرحوم حسینی الهاشمی در نظر دارند، این قسمت از علم گستره تر خواهد شد. در این مرحله از علم تفقه، باید ثابت کرد که اصلا شارع در چه موضوعاتی خطاب دارد که ما بعدا در مرحله استناد منطق اصتیاد آن را بدست بیاوریم و در مرحله إسناد آنها را از منابع موجود شرعی استخراج کنیم.
در مرحله منطق استناد باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا هر چه از این أسناد شرعی فهم کنیم، نزد شارع حجت است؟
مرحله إسناد حکم شرعی مرحله دستیابی به خود حکم شرعی است. یعنی مرحله ای که منطق استناد را در أسناد شرعی به کار بگیریم و حکم شرعی را استنباط کنیم.
http://www.isaq.ir/vdcfivd1aw6de.giw.html
@teghtesadi
تقریبا همه آنچه من در حال فکر کردن به آن هستم و طرز نگاهم در این مصاحبه آمده است. نگرانی اصلی اجتماعی که دارم، طرحی که در مسیر آن میجنگم و... همه در این مصاحبه آمده است. واقعا باید از دوست عزیز و باسوادم سید جواد نقوی که این مصاحبه را ترتیب داد و با ذره پروری آن را تا انتشار دنبال کرد تشکر کنم.
کمی در ویرایش آن دلم میخواست دخالت کنم که آن هم جای گله از کسی ندارد چون اسب پیشکشی را نمی شمارند
@teghtesadi
ویراست مصاحبه فرهیختگان.pdf
342.7K
من بزرگترین بحران امروز ایران را تفکر کردن و نکردن توامان به تعالیم اسلام می دانم. این مساله که اجازه بدهیم دل جامعه امام حسین را دوست داشته باشد اما طرح متمایز آن را به ساخت جامعه راه ندهیم، جامعه را دو قطبی می کند. اگر از من بپرسند، مساله امروز ایران چیست، می گویم اول از همه این مساله!
@teghtesadi
پیام و درخواست تحلیلی یکی از دوستان:👇
یه سوال از دوستان دارم
تحلیلتون با مدل «روحانی-جهانگیری» توسط «لاریجانی-ظریف» برای انتخابات ۱۴۰۰ چیه؟
صحبتهایی که داره می شه ظاهرا اون سمت با این ترکیب بناست بیاد برای انتخابات
البته مقدار زیادی هم به روی کار آمدن جو بایدن و کارهای نمایشیش در خصوص برجام بستگی داره این ترکیب
چقدر احتمال می دید بتونن با این ترکیب موفق بشن؟
لاریجانی به شدت تو لایه نخبگان و سیاستمدارا طرفدار داره و راحت می تونه حمایت کثیری از آنها را به خودش جلب کنه
ظریف هم می شه گفت محبوب ترین فرد دولت فعلی و دارای بدنه اجتماعی قابل توجهی است. البته برجام ریزش ایجاد کرده ولی هنوز در میان نسل جوان اصلاحاتیا و ... ظریف جایگاه محبوبی داره.
اگه جو بایدن رای بیاره و یه حرکتهای نمایشی و مقطعی در خصوص برجام انجام بده
محبوبیت ظریف عمیق تر هم میشه
@teghtesadi
هدایت شده از حسینیه اندیشه و جبهه مقاومت
#اندیشه_مرحوم_علامه_سید_منیر_الدین_حسینی_الهاشمی
🔰 تعریف عدالت در دو دستگاه استکباری و الهی
💠استكبار سعي دارد مفهوم #عدالت را به #تعادل تعريف كند تا #تعادل را هم بر اساس استكبار، بگويد هيچ موازنه ي ديگري نمي تواند رشد و توسعه و تحويل دهد. بنابراين اخلاق و ارزش بايد تابع شود. اين حرف استكبار است.
لكن شما مي گوييد #عدالت، نمي گوييد تعادل. كلمهی #عدالت ارزشي است و #اخلاق را در آن اصل قرار مي دهيم. #تعادل و موازنه، كلمه ي «فني» است كه «تناسب نسبت به مقصد» را یعنی در حقیقت همان هماهنگي كه مي گوييم[بیان می دارد].
👈مقصد را وقتی #توسعهي_تكنولوژي در نظر مي گيرند #تعادلي كه منتهي به #توسعه شود اصل و معيار مي شود براي اينكه #عدالت و اخلاق را تعريف كند. ميگويند ظلم و عدل را بر اساس تعادل تعريف كن. ميگويد #توسعه_سرمايه اصل است و #تعادل نيز بايد به اينجا برسد. عدل و ظلم يعني چه! اخلاق يعني چه! مي گويد «اخلاق» تابعي است از «رابطه انسان و طبيعت» ، نه اين كه رابطه ي انسان و طبيعت تابعي از اخلاق باشد. پايگاه اخلاق را بنا به نظر آنها نبايد بيرون از جهان برود؛ يعني مادي تعريف كردن اخلاق و پايگاه آن را دنيا پرستي قرار دادن. این هم در نظام استکباری درست است...
🌀دين اگر نتواند ابزارِ تحقق را ايجاد كند التزام به یک اعتقاداتي در جامعه حضور پیدا میکند و[عدالت، یک امرِ] آرمانی مي شود.
#عدالت
#تعادل
#دین
#توسعه_تکنولوژی
📚منبع: کد پژوهش ۴۰۶_ ۱۳۷۸/۰۳/۲۰
✅ @hoseiniyehandisheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹تحولات جمعیتی پیروان ادیان و فرق مختلف جهان از سال ۱۹۴۵ میلادی (تاریخ پایان جنگ جهانی دوم) تا کنون تغییرات زیادی داشته، این موشن گرافیک روند تحولات جمعیتی ادیان و فرق مختلف را پس از جنگ جهانی دوم نشان میدهد.
🔻مسیحیت از جمعیت هفتصد و یک میلیون به دو میلیارد و چهارصد
🔻اسلام از جمعیت صد و سی و یک میلیونی به یک میارد و نهصد
🔻یهودیت از جمعیت دوازده میلیونی به چهارده میلیون و هفتصد
🔻هندوها هم از جمعیت پنج میلیونی به یک میلیارد و دویست
🔻همینطور پیروان بودا از جمعیت صد و شانزده میلیون به پانصد و شش میلیون افزایش پیدا کردهاند.
❤️ @armanains
هدایت شده از شعوبا
❇️محمدعلی جناح از وحدتخواهی تا جداییطلبی؛ چرا مسلمانان شبهقاره مجبور به تشکیل پاکستان شدند؟
محمدجواد اصغری
✂️برشهایی از متن:
🔹استعمار که تمام زمام هندوستان را بدست داشت، به نوشتن کتابهای تاریخی برای مدارس و عموم مردم مبادرت ورزید. کتبی که آغاز روند اختلاف میان مسلمان و هندو شد؛ در این کتابها، زمامدارانِ مسلمانِ شبه قارهی هند، به صورت حکامى متعصب، جلاد و دیکتاتور مجسم شدند و از این راه بذر نفرت از مسلمانان در دل هندوان، کاشته شد.
🔹عمده مسلمانان که حزب کنگره را نماینده خود نمیدیدند، به فکر تشکیل حزب جدیدی افتادند اما یک نفر مخالف سرسخت آن بود: محمد علی جناح ؛ او معتقد بود مساله استقلال هند از استعمار، به تمامی مردم بستگی دارد و وابسته به مذهب و دین خاصی نیست و تشکیل حزب مسلمان، میتواند موجب کشمکشهای مذهبی و سپس دوری از هدف اصلی شود.
🔹جناح بیش از 30 سال در وحدت مسلمان و هندو کوشید و ایده تشکیل پاکستان را که علامه اقبال لاهوری در سال 1930 مطرح کرده بود، تا سال 1940 پیگیری نکرد. اما در نهایت جناحِ سفیر وحدت به جناحِ استقلال یافتن مسلمانان از هندوها تبدیل شد.
🖇متن کامل:
https://b2n.ir/692948
#پاکستان
#هند
#مسلمانان_هند
⬅️ شعوبا، پایگاهی برای آشنایی با جامعه و فرهنگ ملل مسلمان:
@shouba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بی اعتمادی به مدرنیته به اوجش رسیده
واقعا چطور بهش اعتماد کنیم؟
به بیل کیتس؟
🤔
@satliyat
تکامل_نهادها_و_ایدئولوژی_های_اقتصادی_هانت.pdf
10.12M
کتاب خوب هانت در تاریخ عقاید و وقایع اقتصادی
خواندش برای کسانی که می خواهند اقتصاد را شروع کنند خیلی خوبی است
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
فقه نظام ولایی .mp3
50.53M
تبیین فقه نظام ولایی استاد خسروپناه
گفتگو و پرسش و پاسخ
۱۰ مهر ۱۳۹۹ حوزه علمیه قم
🆔 @khosropanah_ir
هدایت شده از سید مصطفی مدرس
بیانات ۴ بهمن ۷۸
من یک وقت درباره ولایت فقیه با ایشان صحبت میکردم؛ گفتم قبل از انقلاب، ما با بعضی از فضلا و دوستان بحث داشتیم؛ بعضیها میگفتند اسلام شیوه خاصّی در باب اقتصاد ندارد. هر شیوهای که بتواند آرمانهای اسلامی - مثلاً عدالت - را تأمین کند، اسلامی است؛ ولی عقیده ما این بود که نه، اسلام خطوطی معیّن کرده و شیوهای بنا نهاده و چارچوبی برای اقتصاد اسلامی درست کرده و این چارچوب باید تبعیّت شود. ایشان گفتند: بله، این درست است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحران آزادی اجتماعی ذاتی انقلاب نیست، بلکه در گذر زمان ایجاد شده است
کلیپی ببینید از استاد میرباقری در تحلیل آن
@teghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت الهام بخشی خلاقیت، با مدیریت جبری
هدایت شده از محمد مهدی محسنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چگونه چین بزرگترین صادرکننده جهان شد؟
@Farsna
هدایت شده از خراسانی
اینکه نوشته و تحقیق و فرآوردۀ ذهن دانشمندان در زمینۀ علوم مختلف (چه علوم انسانی، چه #علوم_تجربی) بیاید و خوب دانسته شود و همینها محور تشخیص و معرفت نهایی انسان شود، چیز مطلوبی نیست.
ما میبینیم که در زمینههای مختلف، تحقیق و پژوهش و رسیدن به نظریه در دنیای مادی و دنیای غرب، مبنای قابل قبول و مورد اعتمادی نبوده، بهخصوص در زمینۀ علوم انسانی، که در علوم تجربی و در فناوری هم اثر خودش را نشان میدهد. ...
(بیانات در دیدار اساتید دانشگاهها، 26/09/1383)
جالب است که دانشجو و طلبه، اهل علم و اهل سیاست، دیندار یا ایران گرا، همه از این وضعیت مسخره نهاد علم در ایران به ستوه آمده اند.
نهاد علم ما فقط مراقب پز علمی خود است اما ثمره علمی ندارد. در دانشگاهها اگر موضوعات انتخابی مدرن نباشند، انکار میشود، در حوزه هم فقط موضوعات قدیمی و غیر مرتبط با نیاز انسانهای مومن در دنیای وانفسای امروز دینی تلقی میشوند.
@teghtesadi