ایده متفاوت خانم جنتی درباره مساله حجاب و «نهاد اجتماعی زنانه»!
این نشون میده که سخنان ایشون در پیش رهبری در جلسه بانوان درباره «خانه مولد» بازگشت به جهان قدیم نیست:
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=51651
این ایده مصداق «فکر نو» است که رهبری میفرمایند که امروز در ایران فکر نو زیاد است. یعنی فکری برای یک جهان جدید را دنبال میکند، اما مدرن نیست و این خیلی مهم است!
این فکر یک ایده حقوقی، سیاسی، اقتصادی و در نهایت قابل طرح در کلیت علوم اجتماعی است و صرفا یک بحث سطحی و یا نهایتا کالبدی نیست.
به نظر میرسد این حرف جای طرح دارد و میشود از متفکرین حوزه زن و خانواده خواست که نسبت به آن ابراز نظر کنند...
صفحه خانم جنتی در ایتا:
🆔@par1394
------------
🆔@social_theory
استوری های آرشیوی
این استوری ها را زمانی که اینستا فیلتر نبود، درباره خبر بسیار مهم حضور پهبادهای ایرانی در جنگ اوکراین نوشتم و منتشر کرده بودم.
حالا که متاسفانه دسترسی ما برای گفتگو با مخاطبی که انتخاب کرده بودیم محدود شده است، آرشیوی از آن را در این پیامرسان نصفه نیمه ذخیره می کنم، به امید اینکه ایتا دوباره آنها را پاک نکند.
🆔 @social_theory
هدایت شده از ربّیّون: انّا الی الله راغبون
🔰اعتراضات فرانسه چه عبرتهایی برای ما دارد؟!
🔰توسعه تمرکز گرا و به نفع شهرهای پرجمعیت چه چالش هایی را در پی دارد؟!
🔰چرا تهران را باید فرعون و قارون شهرهای ایران نامید؟!
فهم نقشهی جمعیتی فرانسه برای فهم اعتراضات اخیر اهمیت بسیار زیادی دارد.
آنچه منطق توسعه ایجاب می کند تمرکز جمعیتی شدید در یک نقطه با شدت بسیار بالا و در نقاط معدود دیگر با شدت کمتری می باشد.
این مسئله زمینه ساز تجمیع و دپوی فرصتهای مادی و معنوی در یکسری نقاط محدود و بسترساز پیدایش سازوکارهای تبعیض آفرین می شود. این دپوی فرصتها عملا سازوکارهای قارون پروری را در یک لوپ مثبت قرار داده و حتی آن کسانی هم که نمیخواهند باعث وخیم تر شدن این بی عدالتی می شوند.
همچنین این اختلاف طبقاتی و اختلاف فرصت ها باعث می شود مردمان یک سرزمین دیگر هم سرنوشت نباشند بلکه جامعه خود را در یک فرسایش قطبیدگی می بیند. معدود انسانهای برخوردار و جمعیت بسیار بالای انسانهای مورد تبعیض قرار گرفته.
این مسئله حتی در کنکور به صورتی عیان تر خودش را نشان میدهد وقتی که بخش قابل توجهی از رتبه های برتر از دهک های برتر اقتصادی و کلان شهرها هستند.
رویکردهای خدماتی طبعا به شهرهای پرجمعیت به دلیل توجیه اقتصادی بیشتر می رسد و فاصله و شکاف غنی و فقیر روز به روز بیشتر و بیشتر می گردد.
و این چنین می شود که در انقلابی که ایده آن توحید بود و یکسانی انسانها در امکان تکامل پرتو آن ایده بود؛ ام القرای این کشور تبدیل به بت برزگ و قارون و فرعون شهرها می گردد.
حقیقتا باید گفت که توسعه محرومیت زاست و تا توسعه و منطقه توسعه و نظام کارشناسی توسعه هست آینده پرچالشی پیش روست.
تصور نیروهای انقلابی از کشاورزی و صنعت بزرگ مقیاس و تسمه کشیدن بر گرده محیط زیست به نظر من سیاسی و منفعت خواهانه نیست، بلکه ریشه اش این است که انقلابی ها از لحاظ علمی، غلط بودن نحوه مواجهه انسان مدرن در بهره کشی از طبیعت را اصلا قبول نکرده و جزء نقدهای انقلاب ۵٧ به مدرنیته نمیداند و اتفاقا این قسمت را جزء مزایای مدرنیته میداند که باید بتمامه آن را اقتباس کند.
گویی باید همین شهرهای بزرگ مصرفی و کارگری قرن 16امی را در ایران خلق کنند و و اب و خاک را نابود کنند و سد بسازند و فروچاله درست کنند تا GDP به سبک منچستر قرن ١۶ در میان خروارها دود و غبار و طبیعت متلاشی شده توسعه پیدا کند.
گویی مقصر بی عدالتی موجود را فقط فسادهای پولی و بانکی و اختلاس و... میدانند و اصلا مدرنیته - ان هم نسخه اولیه سه چهار قرن قبل آن- مسیر را درست پیدا کرده است...
... آقایون طرفدار طب سنتی و اسلامی و سلامت، دستمان به دامن تان! ماجرای محیط زیست ادامه همان بدنی است که سعی میکنید ان را با اورگانیک خوری و سالم خوری به تعادل برسانید. جرات کنید و مطالعه را شروع کنید و پا را فراتر بگذارید و نگاه تان را به محیط زیست هم توسعه دهید. فعلا هیچ کس به اندازه شما حرفش دیده و خوانده نمیشود....
حرفهای ما که باد هواست، اگر خدایی نکرده ضد نظام تلقی نشود...
@social_theory
حداقل این دو روایت را با هم ببینیم تا تکلیفی که اهلبیت به ما داده اند، را درست بشناسیم.
هر دو با هم ببینیم، نه مدارایی که بشود، تساهل و نه تنسکی که تحجر...
@social_theory
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
⭕ سخنرانی های ماهیانه میز نظریه اجتماعی فرهنگستان
✅بازخوانی اندیشه مرحوم علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی(ره) از منظر دستاورد وی در شکل دهی به یک نظریه اجتماعی
🟩ایده این دوره این است که مرحوم علامه حسینی(ره) در سه مرحله، به مرور، به خوانشی از نظریه اجتماعی اسلام دست پیدا کرد که در نقطه ای متمایز از نظریه اجتماعی مدرن و همینطور نظریه اجتماعی تمدن اسلامی دور اول و محصولات علمی آن بود.
🟦این دوره از ارائه های ماهیانه میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم سعی می کند در 4 جلسه، خطوط کلی تلاش وی در دور اول را مورد بررسی قرار دهد.
🟪اهمیت این دوره از فکر اجتماعی بنیانگذار فقید فرهنگستان علوم اسلامی در این است که یک عضو فعال جامعه مدرسین حداقل در تفکر اقتصادی حوزه علمیه قم نقشی شناخته شده داشته است.
🟧وی در این دوره عضو مجلس خبرگان قانون اساسی بوده که یکی از 18 پیشن نویس قانون اساسی ایران را نیز ارائه کرده بوده است و در این پیش نویس و در نطق هایش، بر اساس این دستگاه فکری، مشارکت می کرده است.
🗣️ ارائه کننده: حسین مهدیزاده
مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی قم
📆تاریخ های برگزاری دور اول ارائه های میز:
1⃣ یکشنبه 27 آذر 1401
2⃣ یکشنبه 25 دیماه 1401
3⃣ یکشنبه 23 بهمن 1401
4⃣ یکشنبه 21 اسفند 1401
⏰ساعت 15 تا 17
📍آدرس: قم|بلوار غدیر|کوچه 10|ساختمان مفید|طبقه دوم|اتاق جلسات
لینک فایل صوتی جلسه اول
https://eitaa.com/social_theory/1292
لینک فایل صوتی جلسه دوم
https://eitaa.com/social_theory/1382
✅این پست بروز میشود...
🆔@Social_theory
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
بسم الله 🗝به عقب برنمیگردیم! [بخش چهارم] دکتر #علی_سعیدی 🔅پیش از این اشاره کردم که راهحلهای متعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ساخت پراید ۳۰۰میلیونی در خانه با ۹۴میلیون!😳
خبرآنلاین: با وجود اینکه کمپانی سایپا، یک دستگاه پراید را به قیمت ۳۰۰ میلیون تومان به فروش میرساند، یک شهروند تمام قطعات این خودرو را با ۹۴ میلیون تومان خریده و یک خودرو را سر هم کرده است.
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
🌐 به سفیــــر بپیوندید👇
🆔 @safir_khabar