هدایت شده از یک آیه در روز
.
3️⃣ «فَسَلامٌ لَكَ مِنْ أَصْحابِ الْیمینِ»
در تدبر 2 اشاره شد که با توجه به معانی لفظی کلمات خود آیه، شاید اظهر معانی این آیه - اگر آیه بتنهایی در نظر گرفته شود- آن است که: سلامی بر تو (ای پیامبر) از جانب اصحاب یمین.
و بیان شد که «سلام بر تو» میتواند به معنای ظاهری «سلام کردن» باشد یا به معنای ابراز حقیقتِ «در سلم و صفا بودن».
اتفاقا با توجه به اینکه آیات ناظر به ورود در عالم دیگر است؛ و نیزاینکه خود سوره، سوره «واقعه» است و در مقام بیان باطنیترین واقعیات، اقتضای اولیه این بود که «سلام» به همان معنای «ابراز حقیقتِ در سلم و صفا بودن» باشد.
در همین راستا، دو حدیث اولی که ذیل آیه اشاره شد نیز متناسبترین معنا با ظهور لفظی این آیه است (از جانب اصحاب یمین برای تو سلامتی و امنیتی است؛ نگران نباش که اینان به قتل فرزندانت اقدام کنند)
💢 اما بقدری این معنا خلاف انتظار است و در ذوق انسان میزند که تقریبا هیچ یک از ترجمههای رایج قرآن کریم، آیه را متناسب با آنها ترجمه نکرده است❗️
🤔مسالهای که ناخوشایند جلوه میکند این است که:
آیا اصحاب یمین بودن یک نفر در گروی این است که پیامبر از جانب وی احساس ناامنی نکند و خیالش راحت باشد که او به قتل فرزندان پیامبر دست نمیزند؟!
مگر چقدر انسانهای این امت میتوانند بد باشند که همین که کسی قصد قتل فرزندان پیامبر را نکند اصحاب یمین محسوب شود؟!
📝نکته تخصصی #اجتماعی
اما به نظر میرسد این احادیث از یکی از عمیقترین معانی اجتماعی این آیه که در عین حال کاملا مبتنی بر ظهور لفظیِ – و بلکه اظهر معانیِ – آیه است پرده برمیدارند:
در واقع،
اگر توجه کنیم که این سهگانهی «مقربان» و «اصحاب یمین» و «مکذبان» شامل وضعیت همه انسانها در لحظه مرگ نمیشود، یکی از معانیای که از این آیه بخوبی استنباط میشود این است که آیه را در مقام معرفی کردن اصحاب یمین بدانیم، نه صرفا ناظر به وضعیت مرگ؛ به تعبیر بهتر آیه در مقام بیان کسانی است که در لحظه مرگ جزء اصحاب یمین محسوب میشوند؛ و احادیث فوق همین را باز میکنند.
توضیح مطلب این که:
🔹ذیل آیه ۷ (جلسه ۹۷۴، تدبر۵ https://yekaye.ir/al-waqiah-56-7/) اشاره شد که انواع دستهبندیها درباره انسانها میتوان داشت و این دستهبندی سهگانهی مقربان و اصحاب یمین و اصحاب شمال، دستهبندی نهایی انسانهاست که وضعیت و جایگاه نهایی همه انسانها در بهشت و جهنم را معلوم میکند.
🔹از سوی دیگر می دانیم انسانها تا پیش از اینکه به بهشت و جهنم وارد شوند و در یکی از این موقعیتهای سهگانه قرار گیرند- یعنی حتی در لحظه مرگ و در عالم برزخ و حتی در مواقف قیامت – منحصر در این سه دسته نمیشوند، چنانکه مثلا قرآن کریم از «مستضعفین فکری» (نساء/۹۸) یا گروهی با تعبیر «مرجون لامر الله» (توبه/۱۰۶) سخن میگوید که ذیل هیچ یک از اینها قرار نمیگیرند.
در واقع،
سهگانه مقربان و اصحاب یمین و اصحاب شمال، اگرچه وضعیت نهایی تمامی افراد در قیامت خواهد بود؛ اما تا پیش از نهایت کار، همگان ذیل این سهگانه قرار نمیگیرند؛ و عمده بحثهای این سوره هم که این دستهبندی در آن ذکر شد، کاملا ناظر بود به موقف نهایی قیامت.
🔸پس طبیعی است که وقتی از آیه 83 وارد بحث لحظه مرگ انسانها شد بحث باید تفاوتی بکند:
▪️یعنی از سویی پیشاپیش میدانیم که در لحظه مرگ تنوعی بسیار بیش از این سهگانه در مردم وجود دارد؛
و نیز اینکه اعمالِ ماتأخر افراد بسیاری از اوقات موقعیت آنان در عالم برزخ را عوض میکند
و خلاصه اینکه تکلیف بسیاری از مردم بتدریج در برزخ و مواقف قیامت یکسره و نهایی میشود؛
▪️و از سوی دیگر در میان مردمی که به لحظه مرگ میرسند وضعیت مقربان و مکذِّبانِ گمراه کاملا واضح است؛ یعنی اولیها که همان مقربان در بهشت خواهند بود و مکذبان گمراه هم قطعا همان اصحاب شمال در جهنم؛ آن وقت سوالی پیش میآید که آیا غیر از اینها هم کسی هست که در لحظه مرگ تکلیفش واضح باشد؟
بویژه از زاویه تقسیمبندی سهگانه این سوره، در افراد باقیمانده، آیا هستند افرادی که در لحظه مرگ بتوانیم با قاطعیت آنها را جزء اصحاب یمین بدانیم، یعنی بدانیم که حتی اگر در برزخ و قیامت هم مسائلی برایشان پیش بیاید قطعا اینها در زمره اصحاب یمین به بهشت وارد خواهند شد؟
💢در برابر این سوال، به نظر میرسد یکی از وجوه معنایی این دو آیه، این باشد که این دو آیه در مقام بیان این دسته از انسانها میباشند؛
یعنی وقتی که بحث لحظه مرگ پیش میآید و تکلیف دو گروه اول و آخر را به طور خیلی واضح بیان میشود، برای مخاطبی که میداند در لحظه مرگ انسانها در دستهبندیای بمراتب گستردهتر از این دستهبندی سهگانه بسر میبرند این انتظار رقم میخورد که واقعا چه کسانی در لحظه مرگ، قطعا مصداق همان اصحاب یمینی هستند که در اوایل سوره درباره آنان بسیار سخن گفته شد؟
👇ادامه مطلب👈 https://eitaa.com/yekaye/8983
هدایت شده از یک آیه در روز
ادامه تدبر 3️⃣
به همین جهت اگر در خصوص مقربان و مکذبان (که با مردن تکلیفشان یکسره شده) مهمترین مطلبی که در خصوص لحظه مرگشان باید گفته میشد این بود که وضع آنان در لحظه مرگ چه خواهد شد،
در خصوص بقیه انسانها، چون غالبا هنوز وضعیتشان یکسره نشده، مهمترین سوال در این سوره این است که چه کسانی حتما به عنوان اصحاب یمین از دنیا میروند؛ یعنی در عین حال که میدانیم در افق مقربان نیستند و مکذب قطعی هم نیستند؛ اما مطمئن باشیم که حتما به بهشت خواهند رفت و قرار گرفتنشان به عنوان اصحاب یمین، همان موقع مرگ، قطعی شده باشد.
💢اگر این سوالات در ذهن خواننده قرآن جدی شود – که طبق توضیح فوق، جدی شدنش برای کسی که اهل اندیشه باشد امری کاملا طبیعی است – آنگاه دو حدیث اولی که ذیل این آیه مطرح شد معنا و جایگاه خود را پیدا میکند. کسانی از مسلمانان به عنوان اصحاب یمین از دنیا میروند که پیامبر ص از اذیت آنان و اینکه بخواهند فرزندان پیامبر ص را بکشند در امان بوده باشد.
رای اینکه این معنا بهتر فهمیده شود حدیث سوم ذکر شد.
این حدیث– در حد جستجوهای حقیر - تنها حدیثی است که یافت شد که کسی از قول شخص دیگری به پیامبر سلام دهد! البته این مطلبش خیلی موضوعیت نداشت؛ بلکه آنچه مهم بود تذکر به اصل واقعه است که در شکواییههای شبانه حضرت امیر ع هم منعکس شده است؛ اینکه فرزند پیامبر را افراد همین امت کشتند و خم به ابرو نیاوردند؛ همین واقعهای که چند سال بعد در خصوص امام حسن ع و امام حسین ع و بعد در مورد بقیه نسل ایشان رخ داد؛ و آنگاه آیه میفرماید: اصحاب یمین آنانیاند که اجر تو را ادا کردند: «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى» (شوری/۲۳) و تو خیالت از آنها در خصوص فرزندانت راحت است.
یعنی اگر از مقربان بگذریم، در بقیه امت تو، کسانی، در لحظه مرگشان قطعا به عنوان اصحاب یمین از دنیا میروند که از جانب آنان، تو سالم میمانی و هیچگاه دست به خون فرزندانت آغشته نخواهند کرد.
اینان هرچند چون جزء مقربان نیستند لزوما با مرگشان وارد روح و ریحان نشوند و در برزخ مدتی معطل و حتی معذب شوند؛ اما قطعا در زمره اصحاب یمین در بهشت خواهند بود.
📝با این توضیحات این آيه
کاملا موید آن دسته از روایاتی میشود که مصداق اصلی اصحاب یمین را شیعیان معرفی میکند (احادیث ذیل آیه قبل)
و نیز جمع میکند بین آن احادیث با احادیثی که به شیعیان هشدار میدهد که شفاعت ما حتما در قیامت به شما میرسد و همهتان وارد بهشت خواهید شد، اما در برزخ خودتانید و اعمالتان؛ و مواخذههای برزخی، و حتی مواخذهها در مواقف قیامت را برای شیعیان (شیعیانی که واقعا محبت و ولایت پیامبر ص و اهل بیتشان را در دل داشتند و ایشان از این جهت از گزند آنان ایمناند اما گاه مرتکب گناه میشدند) منتفی نمیداند: «أَمَّا فِي الْقِيَامَةِ فَكُلُّكُمْ فِي الْجَنَّةِ بِشَفَاعَةِ النَّبِيِّ الْمُطَاعِ أَوْ وَصِيِّ النَّبِيِّ وَ لَكِنِّي وَ اللَّهِ أَتَخَوَّفُ عَلَيْكُمْ فِي الْبَرْزَخِ.» (الكافي، ج3، ص242 )
@yekaye
حسین سوزنچی
🏴السلام علیکِ یا فاطمه الزهراء🏴 🏴السلام علیک ایتها المضطهدة المقهورة🏴 مراسم بزرگداشت فاطمیه از طر
به مناسبت شهادت حضرت زهرا س.mp3
14.73M
فایل سخنرانی روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
متن تمامی احادیثی که در این جلسه ارائه شد را در لینک زیر میتوانید ببینید
https://www.souzanchi.ir/reflection-on-the-martyrdom-of-the-daughter-of-the-prophet-by-the-nation-of-the-prophet/
این سخنرانی به یک معنا شرح و بسط مطلبی است که در پستهای قبلی ( و در واقع، در کانال یک آیه در روز) در شرح آیه «فسلام لک من أصحاب الیمین» گذشت؛ که شروع بحث این آیه در کانال مذکور را از اینجا:
https://eitaa.com/yekaye/8964
میتوانید مشاهده کنید.
@souzanchi
حسین سوزنچی
⭕️ *دارالقرآنالکریم* دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار می کند: 🔸 *دومین جلسه* از جلسات تحدی و ا
اعجاز قرآن.mp3
27.91M
فایل صوتی بحث تاملی در معجزهبودن قرآن کریم
حسین سوزنچی
1399/10/8
@souzanchi
حسین سوزنچی
فایل صوتی بحث تاملی در معجزهبودن قرآن کریم حسین سوزنچی 1399/10/8 @souzanchi
اعجاز قرآن.pptx
110.2K
فایل پاورپوینت بحثهایی که در جلسه «تاملی در معجزهبودن قرآن کریم» ارائه شد
@souzanchi
حسین سوزنچی
فایل پاورپوینت بحثهایی که در جلسه «تاملی در معجزهبودن قرآن کریم» ارائه شد @souzanchi
تاملی در معجزه بودن قرآن کریم.pdf
1.72M
⭕️ منتشر شد...
📃 *متن* کامل جلسه گفتوگو با موضوع *تاملی بر معجزهبودن قرآن کریم،* به همراه اسلایدهای استاد محترم.
🔸 با حضور *حجتالاسلاموالمسلمین دکتر سوزنچی،* عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم علیهالسلام
🗓 *۸ دیماه ۱۳۹۹*
⬅️به اهتمام دارالقرآن الکریم دانشگاه امام صادق علیه السلام
❀✿┅┅┄*
Ble.ir/quranisu
instagram.com/quranisu
هدایت شده از یک آیه در روز
.
6️⃣ در هنگام برشمردن پاداشها و عذابهای اخروی مقربان و اصحاب شمال را ناشی از عمل خودشان معرفی کرد:
در خصوص مقربان که صریحا از تعبیر «جَزاءً بِما كانُوا يَعْمَلُونَ» (واقعه/24) استفاده کرد و
در خصوص «اصحاب شمال» ذکر سابقه بدشان کاملا دال بر تعلیل جهنمی شدنشان است: «لا بارِدٍ وَ لا كَريمٍ؛ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُتْرَفينَ؛ وَ كانُوا ...» (واقعه/44-47)؛
🤔اما درباره اصحاب یمین هیچ نکتهای که دلالت کند این جزای عملشان است نفرمود.
چرا؟
(خود این تفاوت موید دیگری است بر اینکه اشاره شد که خداوند میخواهد علاوه بر افزودن قسم سومی به تقسیمبندی رایجِ دوگانه انسانها به خوب و بد، ما را متوجه تفاوتهای دیگری هم درباره افق فهم خود این اقسام بکند)
💢در تدبر۵ با استناد به آیات قرآن کریم نشان داده شد که هرکس که بهشتی میشود به فضل خداست، نه صرفا با عمل خود؛ و هرکس که جهنمی (و حتی عذاب جاودانه) میشود صرفا به خاطر عمل خودش است.
این توضیح ، وجه این مطلب را که چرا جزای اصحاب شمال را ناشی از عمل خودشان دانست ولی برای اصحاب یمین این را به عمل خودشان مرتبط نکرد آشکار میکند.
🤔اما این سوال میماند که چرا پاداش مقربان (به عنوان عدهای از بهشتیان) را به عمل خودشان مرتبط کرد؟
🔹الف. قرآن کریم در جای دیگر میفرماید: «وَ ما تُجْزَوْنَ إِلاَّ ما كُنْتُمْ تَعْمَلُون؛ إِلاَّ عِبادَ اللَّهِ الْمُخْلَصين؛ و جزا داده نشدید جز [به ازای] آنچه انجام داده بودید؛ مگر بندگان مخلَص خدا» (صافات/۳۹-۴۰).
لازمه معنایی این آیه آن است که مخلَصین بر اساس عملشان پاداش نمیگیرند! و از آنجا که شک نداریم که بالاترین مراتب بهشت از آن مخلَصین است؛ توجیه مطلب این است که چون آنان از مقام مخلِصین (خالصکنندگان: کسانی که در مسیر اخلاص گام برمیدارند) هم گذر کرده و وارد مقام مخلَصین شدهاند (خالصشدگان: کسانی که خداوند آنان را خالص کرده) دیگر ارادهای از خودشان ندارند که عملی به خودشان نسبت داده شود؛
پس پاداش آنان نه بر اساس عمل خودشان، بلکه بر اساس افاضه محض الهی است؛
چنانکه در عرصهای که همگان را برای حساب و کتاب احضار میکنند آنان احضار نمیشوند: «فَإِنَّهُمْ لَمُحْضَرُون؛ إِلاَّ عِبادَ اللَّهِ الْمُخْلَصين؛ پس همانا آنان احضارشدگاناند؛ مگر بندگان مخلَص خدا» (صافات/۱۲۷-۱۲۸).
👈اگر این آیات را کنار آیات سوره واقعه بگذاریم (با توجه به اینکه قبلا در بحث از آیات ۱۰ و ۱۱ همین سوره [جلسات ۹۷۷ و ۹۷۸] احادیث و شواهد قرآنی متعددی ارائه شد که که «مقربان» همان «مخلَصان»اند) چهبسا در سوره واقعه میخواهد بفرماید این مقدار نعمتهای بهشتی که برای مقربان و مخلَصان برشمردیم صرفا نعمتهایی است که محصول عملشان است (اعم از عملی که قبل از رسیدن به مقام مخلَص شدن انجام دادهاند؛ ویا اگر هم همچون اهل بیت ع از ابتدا معصوم و مخلَص بودهاند، همان اثر وضعی عمل آنان)؛ وگرنه بدانید بهشتی که برای مقربان تدارک دیده شده بسیار فراتر از این نعمتهایی است که در این سوره برای آنان برشمرده شد.
در واقع،
وقتی در این سوره این نعمتها را برای مقربان برمیشمرد و سپس میفرماید این جزای عملشان است؛ میخواهد بفرماید ما فقط نعمتهایی که در افق جزای عملشان است را برای شما ذکر کردیم وگرنه بهشتی که برای آنان تدارک دیده شده بسیار بسیار بالاتر از تصور و فهم شما و بالاتر از آن است که در کلام آید؛
بویژه که اگر اضافه کنیم که افق کامل بهشتهایی که محصول عمل انسانهاست نیز فراتر از درک و فهم انسانهاست (فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزاءً بِما كانُوا يَعْمَلُون: پس هيچ كس نمىداند چه چيزهايى از مايههاى روشنىبخش ديدگان، به پاداش كارهايى كه مىكردهاند براى آنها پنهان داشته شده است؛ سجده/17) چه رسد به این بهشت ویژه مخلَصین، که بر طبق آیات ۳۹-۴۰ سوره صافات جزای واقعیشان ربطی به عملشان ندارد.
✅تکمله
با این توضیح چهبسا وجه دیگری برای این مطلب معلوم گردد که چرا برای در لحظه مرگ، قرآن کریم اشاره کرد که این مقربان بلافاصله به روح و ریحان و جنت نعیم میرسند، و مکذبان گمراه به جهنم؛ ولی در خصوص اصحاب یمین به همین که آنان به پیامبر سلام میفرستند [یا آنان نسبت به پیامبر در سِلم و صفا بودند] بسنده نمود؟
و آن این است که این دو گروهی که این مقدار از جایگاهشان به پاداش عملشان نسبت داده شد تکلیفشان در لحظه مرگ کاملا معلوم شده است؛ اما اصحاب یمین احتمالا قرار است مواقفی را در برزخ و قیامت طی کنند و مورد حساب و کتاب قرار بگیرند و بعدا فضل و رحمت خدا شامل حالشان شود و نامه عملشان به دست راستشان داده شود.
🔹ب. ...
@yekaye
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام تسلیت باد.
✅حضرت آیت الله بهجت قدس سره:
علت تأکید حضرت زهرا علیهاالسلام در این وصیت مهم خود به علی علیهالسلام که: «إِدْفِنی لَیلاً ...؛ مرا شبانه دفن کن!» برای اعلام جدایی و نارضایتی از دستگاه حاکمه و طبلِ مخالفتی بود که صدای آن تا روز قیامت، برای مسلمان و کافر ثابت و باقی است.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ١٣١
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت الله بهجت قدس سره
✅ @bahjat_ir
Madaraneh_۳.wma
44.44M
🏴🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد🏴🏴
🎙 سخنرانی با موضوع
چگونگی استفاده کاربردی از الگوی #حضرت_زهرا س برای نقش آفرینی اجتماعی زن مسلمان
ارائه شده در سالروز شهادت حضرت زهرا س
یکشنبه 3 جمادی الثانی 1442
28 دیماه 1399
در جلسه " مادرانه " مادران دانش آموزان دبیرستان شهدای علم وفناوری همدان
#سوزنچی
@souzanchi
🔰 دبیرخانه ملی دین و حکمرانی با همکاری کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار میکند.
🔹نشست راهبردی فقه و قانون گذاری
🔸اقتضائات قانونگذاری برای نظام خانواده
🔹با ارائه :
🎙حجت الاسلام دکتر حسین سوزنچی
عضو هیئتعلمی دانشگاه باقرالعلوم
⏱زمان : سه شنبه 7 بهمن ماه 1399 ساعت 14:30 الی 16:30
🏢مکان: تهران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی
جهت حضور نام و نام خانوادگی خود را به شماره 09352251690 پیامک بفرمایید.
🎥همچنین علاقمندان می توانند از طریق آدرس زیر در وبینار شرکت کنند
🌐https://daneh.ir/demo2/mod/lmskaranskyroomtwo/view.php?id=9538&forceview=1
🆔 @din_hokmrani
🆔 @souzanchi
حسین سوزنچی
🔰 دبیرخانه ملی دین و حکمرانی با همکاری کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار میکند. 🔹نشست
نشست هشتم دین و حکمرانی.mp3
47.9M
🎧 فایل صوتی جلسه «اقتضائات قانونگذاری برای نظام خانواده»
حدود یک ساعت اول ارائه بحث است و در ادامه پرسش و پاسخ
@souzanchi
حسین سوزنچی
🎧 فایل صوتی جلسه «اقتضائات قانونگذاری برای نظام خانواده» حدود یک ساعت اول ارائه بحث است و در ادامه
قانونگذاری برای خانواده.pptx
300.7K
پاورپوینت جلسه «اقتضائات قانونگذاری برای نظام خانواده»
@souzanchi
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🗓 جمعه ١٠ بهمن ماه ١٣٩٩
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 با اینکه ارتباط و وصل با آن حضرت و فرج شخصی، امر اختیاری ما است _ بر خلاف ظهور و فرج عمومی_ بااینحال، چرا به این اهمیت نمیدهیم که چگونه با آن حضرت ارتباط برقرار کنیم؟!
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص١٣٤
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🔵 چه کسانی در بخش فارسی همایش بینالمللی استاد مطهری سخن میگویند؟
🔸اسامی، عناوین و برنامه ۴۵ سخنران
🔹 روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه ۱۳ الی ۱۵ بهمنماه
🔸 لینک پخش:
tv.mou.ir
🔹 ساعات جلسات:
١٢- ٨:٣٠
۱۴ - ۱۷:٤٥
۱۸:۱۵ - ۲۱
پخش جلسات عربی و انگلیسی:
mou.ir/mutahhari
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در تلگرام، ایتا و سروش👇
t.me/motahari_ir
eitaa.com/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
موضوع بحث سوزنچی
استاد مطهری و مهدویت
چهارشنبه 15 بهمن 1399
ساعت 15:25-16:05
🔸 لینک پخش:
tv.mou.ir
@souzanchi
29.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فایل ارائه بحث حسین سوزنچی
با عنوان «استاد مطهری و مهدویت»
در همایش بین المللی بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسائل امروز
چهارشنبه 15 بهمن 1399
@souzanchi
حسین سوزنچی
هویت علم در آموزش عالی 1.mp3
17.84M
هویت علم در آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران
قسمت اول:
۸ دقیقه اول به معرفی و بیان مساله توسط سرکار خانم کتابی اختصاص دارد و در ادامه سخنرانی علمی حسین سوزنچی
(توجه شود که کیفیت صدای سایر شرکتکنندگان پایین است)
@souzanchi
هویت علم در آموزش عالی 2.mp3
21.21M
هویت علم در آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران
قسمت دوم: پرسش و پاسخ
متاسفانه چون بحث از فضای مجازی ضبط شده، کیفیت صدای سایر شرکتکنندگان پایین و در مواردی نامفهوم است.
@souzanchi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعوت_به_استغاثه
🔰 دعوت سید حسن نصرالله به (طرح اجتماع قلبها) به مناسبت نیمه شعبان
🔷 (طرح اجتماع قلوب) در شب نیمه شعبان راس ساعت ۸/۳۰ به وقت مکه مکرمه (۲۲ به وقت ایران)
🌺 دعا و استغاثه برای ظهور منجی و تلاوت دعای هفتم صحیفه سجادیه
💢البته این دعوت ایشان مربوط به سال قبل بوده است؛ ولی چه خوب است که هر سال در این مناسبت همه دست به استغاثه برداریم💢
جهاد فرهنگی در عصر غیبت.mp3
8.43M
فایل صوتی سخنرانی حسین سوزنچی با عنوان
💢راهکارهای جهاد فرهنگی در عصر غیبت
1400/1/8
🌹شب نیمه شعبان در مسجد جامع همدان
@souzanchi
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
کدام محکمه و دادگاهی است که انسان از دست خودش شکایت کند و بگوید: با اختیار خود، راه حق را نمیرویم و راه باطل را میرویم، و به اختیار خود، حق را نمیخواهیم و باطل را میخواهیم! حکم کن بر ما!
📚 در محضر بهجت، ج٣، ص١٧٣
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir