✅ #تحریم_کالای_صهیونیستی در فروشگاه #باسلام
🇵🇸🇵🇸🇵🇸
🔹فروشگاه اینترنتی باسلام در اقدامی انسانی و غیرتمندانه، با انتشار بیانیهای با عنوان: باسلام به آینده کودکان فلسطین، خرید و فروش محصولات مرتبط با غاصبان فلسطین را در این سامانه ممنوع کرد.
📝متن بیانیه را در اینجا بخوانید
🔻در این بیانیه، تعدادی از محصولات مرتبط با رژیم صهیونیستی به شرح زیر فهرست شده:
نسْتله (nestle)
کوکا کولا (cocacola)
پپسی (pepsi)
آکوا پانا (Acqua Panna)
دایت کوک (Diet Coke)
پپسی کولا (pepsi-cola)
آئرو (Aero)
اسپرایت (Sprite)
پپسی کو (pepsi co)
سرلاک نستله (Cerelac nestle)
فانتا (Fanta)
میرندا (Miranda)
نیدو (NIDO)
دسانی (Dasani)
سون آپ (7UP)
چیریوز (Cheerios)
استارباکس (starbucks)
آکوافینا (Aquafina)
چف نستله (Chef nestle)
دنون (Danone)
مانتن دوو (Mountain Dew)
چوکاپیک (Chocapic)
دوریتوس (Doritos)
لیپتون (Lipton)
کیت کت (Kit Kat)
لورآل (L’Oréal)
🔸بی تردید با این تصمیم، مدیران باسلام خود را در برابر هجمههای دشمنان کوردل، رقبای منفعتطلب و دوستان غافل قرار دادهاند. در چنین شرایطی تماس و پیام قدردانی غدغهمندان ایران و اسلام و #تولید_ملّی گامی کوچک ولی تأثیرگذار در جهت انگیزه و جدّیت بیشتر و استمرار این حرکت ستودنی خواهد بود.
☎️ ۰۲۵-۳۱۰۷۵
(پاسخگویی در روزهای کاری، ساعت ۹ الی ۱۹)
🆔 @ss_alavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب دردیدار نمایندگان مجلس:
«بنده کاملاً اعتقاد دارم و اطلاع دارم که #لشکر_سایبری دشمن منتظر سوءاستفاده است؛ گاهی اوقات آنها،از زبان رقیب سیاسی شما به شما #دشنام میدهند، برای اینکه شما راعصبانی کنند؛ یا به #شخصیت_مورد_احترام شما اهانت میکنند».
۰۳/۴/۳۱
🆔 @ss_alavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افسران #موساد با پروفایل ایرانی
🔹تلاش موساد در جهت تخریب اسلام و انقلاب و ایجاد #تفرقه، با ایجاد حساب کاربری با نام ایرانیها در فضای مجازی!
🆔 @ss_alavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابهامات بیماری و مرگ محمّدرضا شاه پهلوی
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓۵ مرداد؛ سالروز عملیات مرصاد
🔷 #عملیات_مرصاد، پاتک نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در پاسخ به عملیات #فروغ_جاویدان بود. این عملیات در پنجم مرداد ماه ۱۳۶۷، با رمز «یا علی» و در منطقه اسلامآباد غرب و کرند غرب در استان کرمانشاه، با فرماندهی شهید علی #صیاد_شیرازی آغاز شد.
🔻زمینه
در تیر ماه ۶۷ #صدام طی یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد: «... بعد از مدتی خواهید دید که چگونه مجاهدین خلق به اعماق خاک خودشان نفوذ خواهند کرد و همینطور پیوستن مردم ایران به صفوف آنها را خواهید دید».
در ۳۱ تیر ماه ۱۳۶۷ ــ دو روز پس از صدور قطعنامۀ ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل ــ ارتش عراق با زیر پا گذاشتن قطعنامه، دوباره به خوزستان حمله کردند. با پیام #امام_خمینی رحمةاللهعلیه نیروهای دفاعی ایران در جبهههای جنوبی مستقر شدند. با دلاوری و مقاومت رزمندگان اسلام، دولت عراق ۲۴ ساعت بعد از شروع عملیاتشان رسماً خبر عقبنشینی ارتش عراق از جنوب را اعلام کرد. اما همزمان چندین روستای ایران در غرب استان کرمانشاه را با بمبهای گاز خردل و گاز اعصاب بمباران کرده، صدها غیرنظامی را شهید و چندین هزار نفر را مجروح و مسموم کردند.
🔻عملیات فروغ جاوید
دو روز بعد (دوشنبه ۳ مرداد) مقاومت رزمندگان ایران در غرب کشور نیز نتیجه داد و ارتش عراق از این نقطه نیز اعلام عقبنشینی کرد، ولی هنوز آخرین تانکهای ارتش عراق از غرب کشور بیرون نرفته بود که توپخانه عراق گلولهباران سنگینی را در محور سرپلذهاب شروع کرد (ساعت ۱۴:۳۰). یک ساعت بعد #ارتش_آزادیبخش سازمان #مجاهدین_خلق بهصورت ستونی بهسمت شهر کرندغرب حرکت کردند. به این ترتیب با حمایت کامل ارتش عراق عملیات فروغ جاویدان در ساعت ۱۵:۳۰ روز ۳ مرداد ماه سال ۶۷ توسط مجاهدین خلق آغاز شد. شعار آنها «امروز مهران، فردا تهران» بود. #مسعود_رجوی در شب آغاز عملیات گفته بود: «بر اساس تقسیمات انجام شده، ۴۸ ساعته به تهران خواهیم رسید…»!
از آنجا که بخش عمدهای از توان نظامی ایران در جبهههای جنوب غربی مشغول دفع تهاجم عراق بودند، ارتش آزادیبخش فاصلهٔ مرز قصر شیرین تا منطقهٔ تنگه چهارزبر در ۳۴ کیلومتری غرب کرمانشاه را با سرعت خیلی زیاد طی کرد و سپس با سرکوب مقاومت ساکنان کرد منطقه تا عمق ۱۴۵ کیلومتری خاک ایران پیش رفت. منافقین با ۷۵۰۰ نفر متشکل از نیروهای مجاهدین خلق و عراقی و ۱۳۰۰ دستگاه تانک و خودرو نفربر وارد اسلامآباد شدند. آنها گمان میکردند با اشغال منطقه، مردم به ایشان ملحق میشوند، ولی برخلاف انتظار، کردهای منطقه به مقاومت پرداختند و همین مقاومت محدود محلی سرعت پیشرفت مجاهدین را محدود نمود، اما سرانجام توانستند شهرهای قصر شیرین، سرپل ذهاب، کرند غرب و اسلامآباد غرب را اشغال و تخریب کنند. منافقین پس از تصرّف اسلامآباد غرب، مجروحان و کارکنان مستقر در بیمارستان شهر را قتلعام کرده، اجساد آنان را در محوطه بیمارستان به آتش کشیدند و به سرعت از طریق جاده به سمت کرمانشاه پیشروی کردند.
🔻عملیات مرصاد
در تنگۀ چهارزبر ــ در ۳۵ کیلومتری کرمانشاه ــ گردان قمربنی هاشم از تیپ ۱۲ قائم سمنان، بهطور اتفاقی حضور داشت که پس از اطلاع از ماجرا در نیمهشب با احداث تعدادی خاکریز بر روی جاده، راه را سد کردند و با مقاومت ایشان ستون مجاهدین متوقف شده زمینگیر شد.
با طلوع خورشید عملیات مرصاد آغاز شد. در این روز بالگردهای پایگاه کرمانشاه هوانیروز ارتش اقدام به انهدام مؤثر خودروهای ستون مجاهدین کرده و برای مدافعان خاکریز در تنگه، نیروهای کمکی فرستاده شد. ستونی به طول چهار کیلومتر که مجهز به ادوات نظامی و لجستیکی بود جاده دشت حسنآباد را کاملاً تحت پوشش قرار داد. همچنین نیروهای جمهوری اسلامی پشت سر ستون در بین کرند و سرپل ذهاب هلیبرن شدند.
در روز دوم مجاهدین توسّط نیروهای بسیج و سپاه و با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش، در دشت بین تنگه چهارزبر تا گردنه حسنآباد محاصره شده و مورد حملۀ غیرتمندانۀ نیروهای جمهوری اسلامی قرار گرفتند.
در روز سوم ستون و یگانهای باقیمانده مجاهدین خلق به کلی منهدم شدند و فراریها و باقیمانده مجاهدین در شهرهای پشت سر ستون مانند اسلامآباد غرب، کرند، سرپل ذهاب و روستاها نیز بهطور کامل پاکسازی شدند.
در عملیات مرصاد بیش از ۴۳۸ دستگاه نفربر و تانک و خودرو و بیش از ۱۲۰۰ قبضه تجهیزات نظامی از جبهه مجاهدین خلق از بین رفت و ۵۳۱ دستگاه تانک، نفربر و خودرو و مقادیر زیادی تجهیزات و سلاحهای انفرادی به غنیمت نیروهای جمهوری اسلامی درآمد. همچنین بیش از ۲۵۰۶ نفر از اعضای مجاهدین خلق کشته و ۵۳۱ تن به اسارت درآمدند.
فرماندهی این عملیات بر عهده علی صیاد شیرازی بود که در سال ۱۳۷۸ توسط سازمان مجاهدین خلق ایران ترور شد.
🥀رضوانُ الله علَیه وَ حشرَهُ معَ أولیائِه سیّما سیّدالشّهداء علیهالسلام
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓 ۱۹ محرمالحرام، سالروز حرکت اسرا، از کوفه به سمت شام.
🗓 ۲۰ محرمالحرام، سالروز شهادت حضرت فاطمهٔ شریفه دختر امام حسن مجتبی علیهماالسلام
#سیده_شریفه بنت الحسن ــ فرزند بلافصل #امام_مجتبی سلاماللهعلیهما ــ از امامزادگان مشهور و واجبالتعظیم نزد شیعه و حتی اهل خلاف میباشد.
ایشان در سال ۵۰ قمری، یک ماه پیش از شهادت پدر بزرگوارش، به دنیا آمد، و پس از شهادت امام حسن علیهالسلام، تحت کفالت عمویش امام حسین علیهالسلام قرار گرفت.
بنابر اقوال، هنگام ولادت او را فاطمه و یا رقیه نامیدند، اما به سبب کثرت اسماء فاطمه و علی در اهلبیت علیهمالسلام، کنیهاش را شریفه نهادند.
ایشان به همراه عموی گرامیاش امام حسین علیهالسلام از مدینه خارج شد و پس از واقعه عاشوراء با کاروان اسراء همراه گردید، اما در اثر سختیها و ستمها در مدتی کوتاه دچار ضعف و بیماری شده، ده روز پس از عاشورا در یازده سالگی از دنیا رفت و در حله به دست امام سجاد علیهالسلام و حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها به خاک سپرده شد.
رفتهرفته مردم با محل دفن آن مخدره آشنا شدند و با گرفتن حاجات خود از او، ایشان را با القابی مانند بابالحوائج، اممحمد، امهادی، طبیبه و مسیح یاد کردند.
آمده است که زنده شدن چند مُرده در توسل به حضرتش، باعث شد تا ایشان مشهور به مسیح اهلبیت علیهمالسلام گردد. همچنین شفا دادن بیماران متعدد باعث شد که به طبیبه آلمحمد صلیاللهعلیهم مشهور شوند.
📚 أنسابالعترة الطاهرة، ص۶۶.
و حقیقت سیده شريفة بنت الحسن عليهاالسلام، ص۸۴.
🆔 @ss_alavi_ir
🔷 سرانجام گمرک هم رابطه کوکاکولا در ایران با کمپانی جهانی کوکاکولا را تایید کرد!
🔸طبق بخشنامهای، صادرات انواع نوشابههای تولیدی شرکت #خوشگوار که شامل انواع برندهای #کوکاکولا، #کوکاکولا_زیرو، #فانتا، #اسپرایت و #کانادا ممنوع شده است.
🔹دلیل این ممنوعیت قرارداد رسمی خوشگوار با کمپانی کوکاکولا ذکر شده است.
🔸نکتۀ عجیب این است که با وجود تأیید رسمی قرارداد فیمابین خوشگوار و طرف آمریکایی، این دستورالعمل توسّط گمرک و ناظر به صادرات محصولات فوق است و نسبت به ادامۀ تولید و توزیع این محصولات در کشور هیچ رأیی صادر نشده است!
🔹به نظر میرسد با توجّه به این تأیید رسمی، و معطوف به استفتائات رهبری و مراجع عظام حفظهمالله، حجّت بر مسئولین جمهوری اسلامی و همچنین بر تمامی امّت مسلمان تمام شده است.
✍️ پینوشت:
در ابتدای دیماه ۱۴۰۲ اسناد حمایت مالی کوکاکولا از رژیم صهیونیستی
و همچنین اسناد داد و ستد شرکت خوشگوار با کمپانی کوکاکولا در همین کانال منتشر شده بود.
#تحریم_کالای_صهیونیستی
🆔 @ss_alavi_ir
ظلمت صریح با تو سخن گفت، پس تو هم
با شـب به اســـتـعـاره و ایـمـا ســـخـن مـگو
✍️حسین منزوی
#اسرائیل
#ترور
#اسمعیل_هنیة
#انتقام
🆔 @ss_alavi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حالا یک بار دیگر صلابتش را ببینید:
🔷لحظهای که شهید اسماعیل هنیه، خبر شهادت فرزندان و نوههایش را شنید!
🔸رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در جریان بازدید از مجروحان غزه در بیمارستانی در دوحه، خبر شهادت فرزندان و نوههایش را دریافت کرد.
🆔 @ss_alavi_ir
سید سلمان علوی
🎥حالا یک بار دیگر صلابتش را ببینید: 🔷لحظهای که شهید اسماعیل هنیه، خبر شهادت فرزندان و نوههایش را
و حالا عبدالسلام، پسر شهید هنیة:
به شهادت پدرم افتخار میکنم. خون او رنگینتر از اطفال فلسطینی نیست.
🆔 @ss_alavi_ir
🔷 تصویری بینظیر از حضرت آقا
🔸درحاشیۀ نماز بر پیکر شهید #اسماعیل_هنیه
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓۱ صفر؛ سالروز ورود اسیران کربلا به شام
🔹قال الراوي: ...فلما قربوا من دمشق، دَنَت أمُ كلثوم مِن شمر و كان مِن جملتهِم، فقالت له: «لي إليكَ حاجةٌ»!
فقال (لعنهالله): «ما حاجتك؟»
قالت:
«إذا دخلتَ بنا البلد، فاحمِلنا في دربٍ قليلِ النظارة، و تقدّم إليهم أن يُخرِجوا هذه الرؤوس مِن بين المحامل، و ينحونا عنها، فقد خزينا من كثرة النظر إلينا و نحن في هذه الحال!»
فأمر في جواب سؤالها أن يُجعل الرؤوس على الرماح في أوساط المحامل ــ بغيا منه وكفراً ــ و سلك بهم بين النظارة على تلك الصفة، حتى أتى بهم باب دمشق، فوقفوا على درج باب المسجد الجامع حيث يُقام السبي.(۱)
🔸چون کاروان اسرا نزدیک شام شد، امّ کلثوم شمر را خواست و فرمود: مطلبی با تو دارم.
گفت: چیست؟
فرمود:
«ما را از دروازهای وارد کنید که مردمان کمتری در رفت و آمد باشند و کمتر به تماشای ما برخیزند و سرهای بریدۀ شهیدان ما را جلوتر از ما حرکت بدهید که مردم با تماشای آن سرهای نورانی به تماشای ما نپردازند؛ این همه نگاه مردم به ما خوارمان کرد!»
ولی شمر برخلاف خواستۀ دختر امیرالمؤمنین علیهماالسلام، فرمان داد سرهای بریده را به نیزه کنند و لابه لای کجاوهها نگاه دارند و با همین حال به باب دمشق (دروازه ساعات که بیشترین جمعیت را همیشه در کنار خودش داشت) رسیدند. سپس ایشان را بر در مسجد جامع نگاه داشتند، در مکانی که اسیران کفار را نگاه میداشتند!
🔹...أن سهل بن سعد قال:
«خرجتُ إلى بيت المقدس حتى توسّطت الشام. فإذا أنا بمدينة مطردة الأنهار كثيرة الأشجار قد علقوا الستور والحجب والديباج و هم فرحون مستبشرون و عندهم نساء يلعبن بالدفوف والطبول؛ فقلتُ في نفسي: لا نرى لأهل الشام عيداً لا نعرفه نحن! فرأيت قوماً يتحدثون، فقلت: يا قوم! لكم بالشّام عيدٌ لا نعرفه نحن؟!
قالوا: يا شيخ! نراك أعرابيا!
فقلت: أنا سهل بن سعد، قد رأيتُ محمّداً صلىاللهعليهواله؛
قالوا: يا سهل ما أعجبك السّماء لا تمطر دما والأرض لا تنخسف بأهلها؟!
قلت: وَ لِمَ ذاك؟!
قالوا: هذا رأس الحسين عليهالسلام عترة محمّد صلىاللهعليهوآله، يهدى من أرض العراق!
فقلت: وا عجباه! يهدى رأس الحسين و الناس يفرحون؟! قلت مِن أيّ باب يدخل؟
فأشاروا إلى بابٍ يقال له باب ساعات. ...فبينا أنا كذلك حتّى رأيت الرّايات يتلو بعضها بعضا؛ فإذا نحن بفارسٍ بيده لواءٌ منزوع السّنان، عليه رأسُ مَن أشبه الناس وجهاً برسول الله صلىاللهعليهوآله؛ فإذا أنا مِن ورائهِ رأيتُ نسوةٌ على جمالٌپٍ بغير وطاءٍ، فدَنوتُ مِن أولاهُم فقلتُ: يا جارية من أنتِ؟
فقالت: أنا سكينة بنت الحسين!
فقلتُ لها: ألك حاجةٌ إليّ؟ فأنا سهلُ بن سعد، ممّن رأى جدّك و سمعتُ حديثَه.
قالت:
«يا سعد! قل لِصاحبِ هذا الرأس أن يقدّم الرأس أمامنا حتّى يشتغِل الناس بالنّظر إليه و لا ينظروا إلى حرم رسول الله صلىاللهعليهواله».
قال سهل: فدنوتُ من صاحب الرأس، فقلت له: هل لك أن تقضي حاجتي و تأخذ منّي أربعمائة دينار؟
قال: ما هي؟
قلت: تقدّم الرأس أمام الحرم
ففعل ذلك، فدفعتُ إليه ما وعدته. (۲)
🔸سهل ساعدی میگوید:
من به خاطر کاری به بیت المقدس سفر کردم، از آنجا به شام آمدم، دیدم شهر را آذین بستهاند، به در و دیوار پارچههای رنگی آویختهاند، زنان خواننده به خوانندگی و نوازندگی دف و طبل مشغولند، خیلی تعجب کردم، این شادی و خوشحالی برای چیست؟ از جماعتی که مشغول گفتگو بودند پرسیدم: امروز روز عید است که من از چنین روزی خبر ندارم؟
گفتند: مگر بادیه نشین هستی [که بی خبری]؟
گفتم: من سهل ساعدی از صحابی پیامبرم.
گفتند: ای سهل! تعجب نمیکنی که آسمان خون نمیبارد و زمین اهلش را فرو نمیبرد؟
گفتم: برای چه؟
گفتند: این سر بریدۀ حسین است که آن را از عراق آوردهاند!
گفتم: شگفتا! سر بریدۀ ابی عبدالله را آوردهاند و مردم شادی میکنند؟! پرسیدم: از کدام دروازه
اشاره کردند به دروازهای که به آن ساعات میگفتند. آمدم کنار دروازۀ ساعات، پرچمهایی دیدم که پی در پی میآمدند! هنگام، سواری را دیدم که علم پرچمی را در دست داشت و بر آن سری بود که شبیهترینِ مردم به پیامبر بود. از پس آن سوار بانوانی را بر شتران بی جهاز دیدم! جلو رفتم و به آنکه پیشتر بود گفتم: دختر کیستی؟
فرمود: من سکینهام، دختر حسین!
گفتم: من سهل ساعدیام، از صحابۀ جدّتان، اگر فرمانی دارید بفرمایید.
فرمود:
«ای سهل! بگو این سر بریده را دورتر از ما حمل کنند تا مردم به تماشای آن بپردازند و به حرم رسول خدا چشم ندوزند!»
رفتم به کسی که سر نزد او بود گفتم: این چهل دینار زر سرخ را از من بگیر و این سر بریده را از اهل بیت فاصله بده. او نیز پذیرفت.
📚منابع:
۱ـ مجلسی، بحارالانوار، ج۴۵، ص۱۲۷.
۲ـ مقتل خوارزمی، ج۲، ص۶۸.
🏴ألَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الظَّالِمِينَ
🏴وسَيَعلَمُ الَّذينَ ظَلَموا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبون
🆔 @ss_alavi_ir
#مناسبت_روز
🗓۲ صفر؛ سالروز شهادت جناب #زید_بن_علی علیهالسلام
🔻شخصیت
زید ــ فرزند امام سجاد علیهالسلام ــ به دلیل شدّت انس با قرآن، ملقّب به «حلیف القرآن» بود و به عنوان یک محدّث روایاتی را از پدرش امام سجاد، برادرش امام باقر و برادرزادهاش امام صادق علیهمالسلام روایت کرده است. علاوه بر برخی از محدّثین شیعه و تعدادی از بزرگان اهلسنّت مانند ترمذی، نسائی، ابو داوود، ابن ماجه و احمد بن حنبل، امام صادق علیهالسلام نیز از ایشان نقل روایت کرده است.
🔻قیام و شهادت
زید پیش از قیام، ده ماه مخفیانه مردم را به قیام دعوت کرد و در این مدت پنجاه هزار نفر از کوفیان با او بیعت کردند. فرماندار کوفه که از قیام زید باخبر شده بود مردم را در مسجد کوفه جمع کرد و با بستن درها، عملا آنان را زندانی کرد تا نتوانند به سپاه زید بپیوندند. از این رو فقط حدود ۳۰۰ نفر اطراف او را گرفته بودند.
پس از دو روز درگیری میان سپاه اندک زید و سپاه اموی، تیری به پیشانی زید اصابت کرد و در اثر آن به شهادت رسید. یارانش برای مصون ماندن جنازه زید از تعرض دشمن، آن را شبانه و مخفیانه دفن کردند، اما دشمن از آن آگاه شد، جنازه را بیرون کشیده، سر ایشان را از بدن جدا کرده، به شام نزد هشام بن عبدالملک فرستادند و بدنش را به دار آویختند. بدن زید تا زمان مرگ هشام بر دار ماند و پس از آن به امر ولید بن یزید، جنازه را از دار پایین آوردند و سوزاندند و خاکسترش را بر باد دادند.
🔻دیدگاهها
درباره شخصیت و قیام زید بن علی علیهالسلام روایات مختلفی هست:
👈 برخی از روایات زید بن علی را شخصیتی ارجمند، و قیام او را در راستای اهداف و رضایت اهلبیت علیهمالسلام معرّفی کرده و شهادت او و یارانش را فوزی بزرگ به شمار میآورد. در برخی از نقلها ایشان علاوه بر امامان گذشته، به وجود هفت امام پس از حضرت باقر علیهالسلام معتقد بود.
👈روایاتی که بظاهر موهم قدح است، ولی پس از تأمل و دقت نمیتوان آن را به صورت قطعی، بیانگر مذمت دانست.از این گونه روایات وجود نوعی اختلاف نظر میان زید با امام باقر و امام صادق علیهماالسلام استفاده میشود.
👈روایاتی که آشکارا زید را به ادعای امامت برای خود متهم میکند و چنین مینماید که قیام او به اجازه ائمه علیهمالسلام نبوده، بلکه علیرغم نهی آنان و با نفی امامت ایشان صورت گرفته است!
لیکن بیشتر صاحبنظران بر این باورند که روایات قدح از باب تقیّه بوده است؛ بنابر این نظر نهی امام باقر و امام صادق علیهماالسلام از قیام زید، به جهت دلسوزی و شفقت و ارشادی بوده است.
🔻دو روایت
۱ـ طبق روایتی از ابوحمزه ثمالی، امام سجاد علیهالسلام ــ زمانی که زید هنوز کودک بود ــ کشته شدن و جزییاتش را پیشگویی کرده و گریسته است.
۲ـ برادر امام رضا ــ زید بن موسی بن جعفر علیهمالسلام ــ در عصر خلافت مأمون در بصره خروج کرد و خانههای بنی العباس را آتش زد، او را دستگیر کردند و نزد مأمون فرستادند، مأمون گفت: «او را به حرمت برادریاش با علی بن موسی (علیهالسلام) میبخشم» و سپس به امام رضا علیهالسلام گفت: «اگر برادر شما خروج کرد و چنین و چنان کرد، قبل از او زید بن علی نیز قیام نمود و کشته شد و اگر به خاطر شما نبود او را میکشتم، زیرا عملی که مرتکب شده است، کوچک نیست».
حضرت رضا علیهالسلام در پاسخ مأمون فرمود:
«برادر مرا با زید بن علی قیاس مکن! زیرا زید بن علی از دانشمندان خاندان پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) بود، برای خدا غضب کرد و با دشمنان خدا جنگید تا در راه خدا کشته شد. پدرم از پدر خویش جعفر بن محمد (علیهماالسلام) نقل کرد که میفرمود: خداوند عمویم زید را مورد رحمت قرار دهد، زیرا او در طلب خشنودی و رضای آل محمد (صلواتاللهعلیهم) بود و اگر در قیام خود پیروز میشد به آن چه دعوت کرده بود وفا می کرد...»
مأمون پرسید: «مگر زید بن علی از جمله کسانی نیست که بدون حق ادعای امامت کرده است؟»
حضرت رضا علیهالسلام فرمود:
«خیر! زید ادعای امامت نداشت و به چیزی دعوت نمیکرد که صلاحیت آن را دارا نباشد، او دارای تقوا بود و میگفت: من شما را به آن چه مورد رضای خاندان رسالت است فرا میخوانم».
🔻زیدیه
پس از شهادت امام حسین علیهالسلام برخی از علویان، اندیشۀ قیام مسلحانه را به عنوان یکی از شروط امامت قلمداد کردند. با شکلگیری این تفکر سیاسی در دوره امام سجاد علیهالسلام، سنگ بنای زیدیه نهاده شد.
زیدیان با اعتقاد به اندیشۀ قیام به سیف، پس از امام علی علیهالسلام، حسنین علیهمالسلام و حسن مثنّی، زید بن علی را امام پنجم خود میدانند.
📚برای دیدن منابع این متن به ویکیشیعه و مقالۀ امام باقر (ع) و قیام زید بن علی (ع) مراجعه کنید.
🆔 @ss_alavi_ir