Yanis Varoufakis, Jacob Moe - Talking to My Daughter About the Economy_ or, How Capitalism Works--and How It Fails (2018, Farrar, Straus and Giroux).pdf
3.13M
📕 Talking to My Daughter About the Economy
Yanis Varoufakis
#تاریخ_اندیشههای_اقتصادی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕 The Philosopher and His Poor
نویسنده: ژاک رانسیر (فیلسوف فرانسوی، استاد فلسفه در مدرسهٔ دانش آموختگان اروپا)
#اقتصاد_سیاسی
#فلسفه_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
📕 فیلسوف و فقرایش
نویسنده: ژاک رانسیر
مترجم: آرام قریب
نشر شیرازه کتاب ما
#اقتصاد_سیاسی
#فلسفه_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
ژاک رانسیر (به فرانسوی: Jacques Rancière) (۱۹۴۰) فیلسوف فرانسوی، استاد فلسفه در مدرسهٔ دانش آموختگان اروپا در ساس فی و استاد بازنشستهٔ فلسفه در دانشگاه پاریس (سن دُنی) است. نام وی پس از همکاری در نگارش مشترک خوانش کاپیتال (۱۹۶۸) به همراه فیلسوف مارکسیست ساختارگرا، لوئی آلتوسر بر سر زبانها افتاد.
آنچه در این کتاب می خوانیم:
با قرار دادنِ امر تولید در مرکز تمدن، قرن نوزدهم میلادی مرگِ فیلسوف-پادشاهِ افلاطونی را اعلان کرد و پرسشِ رهایی تولیدکننده را در مرکز ثقل تفکر فلسفی قرار داد: جهانی که تا این دوران روی سرش قرار گرفته بود، اکنون روی پاهایش میایستاد.
با اینهمه، آنگونه که از بررسی انتقادی آراء مارکس، سارتر و بوردیو در این کتاب آشکار میشود، این اندیشمندان که اکنون قاعدتا باید در جایگاه خدمترسان به تولیدکننده ایفای نقش میکردند، با تردستی، به حفظ مقامِ بینندة «آگاه و تیزبینِ» جهانِ پیرامون برای خود، توفیق یافتند. آنها با یادآوریِ علمی که گویا فقط خود بدان دسترسی داشتند و دیگران را امکان کسبِ آن نبود، همچنان خود را در جایگاه فیلسوفانی قرار دادند که خیر مردمی را میخواهند که مانند همان پیشهور افلاطون، همان بِه که در جای خود بماند و در این کارِ سترگ دخالتی نکند.
🆔 @SSL_Qasd
📕 Who Gets What and Why
نویسنده: آلوین راث (استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد. برنده جایزه نوبل اقتصاد 2012)
#طراحی_بازار
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
📕 چه چیز به چه کس می رسد؟ چرا؟
(اقتصاد نوین جورسازی و طراحی بازار)
نویسنده: آلوین راث
مترجم: محمدصادق الحسینی - محسن رنجبر
نشر مرکز
#طراحی_بازار
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
کتاب "چه چیز به چه کس می رسد؟ چرا؟" اثر آلوین راث است که اولین بار در سال 2015 منتشر شد. آلوین راث، زاده 18 دسامبر 1951، استاد اقتصاد در دانشگاه استنفورد است و در بخش اقتصاد و تجارت دانشگاه هاروارد نیز تدریس می کند. او در سال 2017، رئیس «انجمن اقتصاد آمریکا» بود. راث در سال 2012، جایزه یادبود نوبل علوم اقتصادی را به صورت مشترک با لوید شپلی با موضوع طراحی بازار دریافت کرد.
طراحی بازار، اصطلاحی عام است که معنی طراحی قواعد بهینه و منصفانه در بازارها را می رساند. تعبیر طراحی بازار علاوه بر کاربرد عامش برای همه بازارها، به طور خاص بیشتر در مورد بازارهایی که الگوریتم های تطابق و جور شدن در آن ها مهم است به کار می رود. اینگونه بازارها دوجانبه است، به نحوی که در آن ها تنها توان و تمایل ما برای به دست آوردن چیزی که در بازار ارائه می شود مهم نیست. نمونه این بازارها بسیار است از انتخاب مدرسه و دانشگاه گرفته تا انتخاب شغل و....
بنابراین حوزه طراحی بازار به این می پردازد که چگونه قواعدی برای تخصیص منابع ایجاد کنیم و ساختاری موفق برای بازار طرح ریزی کنیم.
🆔 @SSL_Qasd
📕 Economics of Good and Evil: The Quest For Economic Meaning From Gilgamesh To Wall Street
نویسنده: توماس زدلاچک (استاد اقتصاد)
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#فلسفه_و_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
📕 اقتصاد خیر و شر؛ از گیلگَمش تا وال استریت
نویسنده: توماس زدلاچک
مترجم: احد علیقلیان
نشر نو
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#فلسفه_و_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
توماس زدلاچک اقتصاددان اهل جمهوری چک و استاد اقتصاد و عضو شورای ملی اقتصاد در پراگ و مشاور اقتصادی رئیس جمهور سابق چک است و این اثر او جزء پرفروش ترین آثار در جمهوری چک شده است. سال ٢٠١١ این اثر به انگلیسی ترجمه شد و در انتشارات دانشگاه آکسفورد به چاپ رسید.
توماس زدلاچک از معدود کسانی است که پایههای علم اقتصاد را لرزاندهاند.
او در "اقتصاد خیر و شر" در رشتهٔ اقتصاد تجدید نظر اساسی میکند و فرضهای ما را دربارهٔ جهان به چالش میکشد. اقتصاد را نهفقط پژوهشی ریاضی بلکه در واقع پدیدهای فرهنگی و محصول تمدن میداند: اقتصاد که کار خود را از فلسفه آغاز کرد با تاریخ و افسانه و دین و اخلاق در هم تنیده است. حتی پیچیدهترین الگوی ریاضی هم در واقع داستان و حکایت است؛ کوشش ماست برای فهم عقلانی جهان پیرامونمان. علم اقتصاد هم جهان را توصیف میکند و هم معیارهای بهنجاری را تبیین و وضعیت آرمانی را مشخص میکند.
در سراسر کتاب پرسشهای فرا-اقتصادی دقیق و هوشمندانهای مطرح میشود: معنی و هدف اقتصاد چیست؟ آیا میتوانیم هر کاری را که به لحاظ فنی قادر به انجام آن هستیم به لحاظ اخلاقی انجام دهیم؟
اقتصاد خیر و شر با برتر نهادن حکمت فیلسوفان و شاعران بر الگوهای خشک ریاضی، تغییر شیوهٔ محاسبهٔ ارزش اقتصادی را نوید می دهد.
🆔 @SSL_Qasd