📕 Who Gets What and Why
نویسنده: آلوین راث (استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد. برنده جایزه نوبل اقتصاد 2012)
#طراحی_بازار
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
📕 چه چیز به چه کس می رسد؟ چرا؟
(اقتصاد نوین جورسازی و طراحی بازار)
نویسنده: آلوین راث
مترجم: محمدصادق الحسینی - محسن رنجبر
نشر مرکز
#طراحی_بازار
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
کتاب "چه چیز به چه کس می رسد؟ چرا؟" اثر آلوین راث است که اولین بار در سال 2015 منتشر شد. آلوین راث، زاده 18 دسامبر 1951، استاد اقتصاد در دانشگاه استنفورد است و در بخش اقتصاد و تجارت دانشگاه هاروارد نیز تدریس می کند. او در سال 2017، رئیس «انجمن اقتصاد آمریکا» بود. راث در سال 2012، جایزه یادبود نوبل علوم اقتصادی را به صورت مشترک با لوید شپلی با موضوع طراحی بازار دریافت کرد.
طراحی بازار، اصطلاحی عام است که معنی طراحی قواعد بهینه و منصفانه در بازارها را می رساند. تعبیر طراحی بازار علاوه بر کاربرد عامش برای همه بازارها، به طور خاص بیشتر در مورد بازارهایی که الگوریتم های تطابق و جور شدن در آن ها مهم است به کار می رود. اینگونه بازارها دوجانبه است، به نحوی که در آن ها تنها توان و تمایل ما برای به دست آوردن چیزی که در بازار ارائه می شود مهم نیست. نمونه این بازارها بسیار است از انتخاب مدرسه و دانشگاه گرفته تا انتخاب شغل و....
بنابراین حوزه طراحی بازار به این می پردازد که چگونه قواعدی برای تخصیص منابع ایجاد کنیم و ساختاری موفق برای بازار طرح ریزی کنیم.
🆔 @SSL_Qasd
📕 Economics of Good and Evil: The Quest For Economic Meaning From Gilgamesh To Wall Street
نویسنده: توماس زدلاچک (استاد اقتصاد)
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#فلسفه_و_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
📕 اقتصاد خیر و شر؛ از گیلگَمش تا وال استریت
نویسنده: توماس زدلاچک
مترجم: احد علیقلیان
نشر نو
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#فلسفه_و_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
🆔 @SSL_Qasd
توماس زدلاچک اقتصاددان اهل جمهوری چک و استاد اقتصاد و عضو شورای ملی اقتصاد در پراگ و مشاور اقتصادی رئیس جمهور سابق چک است و این اثر او جزء پرفروش ترین آثار در جمهوری چک شده است. سال ٢٠١١ این اثر به انگلیسی ترجمه شد و در انتشارات دانشگاه آکسفورد به چاپ رسید.
توماس زدلاچک از معدود کسانی است که پایههای علم اقتصاد را لرزاندهاند.
او در "اقتصاد خیر و شر" در رشتهٔ اقتصاد تجدید نظر اساسی میکند و فرضهای ما را دربارهٔ جهان به چالش میکشد. اقتصاد را نهفقط پژوهشی ریاضی بلکه در واقع پدیدهای فرهنگی و محصول تمدن میداند: اقتصاد که کار خود را از فلسفه آغاز کرد با تاریخ و افسانه و دین و اخلاق در هم تنیده است. حتی پیچیدهترین الگوی ریاضی هم در واقع داستان و حکایت است؛ کوشش ماست برای فهم عقلانی جهان پیرامونمان. علم اقتصاد هم جهان را توصیف میکند و هم معیارهای بهنجاری را تبیین و وضعیت آرمانی را مشخص میکند.
در سراسر کتاب پرسشهای فرا-اقتصادی دقیق و هوشمندانهای مطرح میشود: معنی و هدف اقتصاد چیست؟ آیا میتوانیم هر کاری را که به لحاظ فنی قادر به انجام آن هستیم به لحاظ اخلاقی انجام دهیم؟
اقتصاد خیر و شر با برتر نهادن حکمت فیلسوفان و شاعران بر الگوهای خشک ریاضی، تغییر شیوهٔ محاسبهٔ ارزش اقتصادی را نوید می دهد.
🆔 @SSL_Qasd
اغلب، افرادی که چندین کار را به صورت همزمان انجام می دهند، تحسین می کنیم. دوست داریم خودمان هم با انجام همزمان و یا سریع چندین کار، بازدهی مان را بیشتر، و در وقتمان صرفه جویی کنیم. اما مشکل بزرگی در این نگرش وجود دارد؛ هیچ نتیجه مهم و قابل افتخاری با این شیوه به دست نمی آید!
چرا بدون کار عمیق و متمرکز، نمی توان به نتایج آنچنانی رسید؟
کال نیوپورت در کتاب کار عمیق (که از زمان انتشار در لیست پرفروش های نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و آمازون قرار گرفته است)، می گوید که «تمرکز» در دنیای پرآشوب امروز، حلقه مفقوده موفقیت است.
در اقتصاد فعلی، روز به روز به تمرکز و کار عمیق بیشتر نیاز پیدا می کنیم و همزمان، روز به روز داشتن تمرکز و کار عمیق سخت تر و سخت تر می شود. اینگونه است که داشتن مهارت کار عمیق، شما را به یکی از معدود افراد بسیار ارزشمند در کسب و کار و زندگی شخصی تان تبدیل می کند.
🆔 @SSL_Qasd