📚 ﷽ 📚
🔸توصیهٔ فرهنگِ اسلامی، تهیّهٔ موادّ اوّلیّه و تهیّهٔ غذا در منزل است. غذای آماده که از بیرون تهیّه یا در بیرون صرف میشود، نوعاً خواطرِ بسیاری را به آدم منتقل میکند و کدورتِ بسیار میآورَد که لااقل یکی دو روز طول میکشد تا برطرف شود.
🔸این خواطر، بخشی بدلیلِ کٹیف و مانده بودنِ غذاست که سودازاست، و بخشِ اعظم به این دلیل است که خواطرِ آشپز و کسانیکه با غذا در ارتباطاَند در غذا تدوین میشود؛ غذاهای هفترنگی که از توجّهِ نفوسِ پلیدِ بسیاری گذشته و مُلَوّٹ به نیّاتِ کٹیفِ ایشان شده است.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹"بنده"، بدونِ تدبیر و خواست است؛ اگر هم دعا می کند، یا دعاهای مٲٹور و کلّی ـ مٹلِ فرجِ حضرت (عج) و دعاهای قرآن ـ را میخوانَد یا نیازِ بالفعلِ خود را میخواهد، آنکه اکنون به آن محتاج شده است میخواهد.
🔹رضای او به رضای پروردگار است؛ به خداوند یاد نمیدهد که چه چیز را نیاز دارد (بسیاری از نیازهای "من"، وَهمانی است)، خود را بهدستِ خدا میسپارد.
🔹بنده، خود را محورِ دعاهایش قرار نمیدهد؛ برای مریضهای اسلام دعا میکند، توفیق برای همهٔ مسلمین میخواهد؛ حداقل، به صیغهٔ جمع دعا میکند.
🔹خیلیها تصوّری که از خداوند دارند این است که خدا بندهٔ آن هاست؛ آنها هرچه خواستند دعا میکنند و خدا باید بدهد! در این تصوّرِ نادرست، درواقع جای خدا و بنده عوض شده است.
خداوند جز آنچه نیازِ واقعیِ بنده است را نمیدهد. باید متوجّه باشیم که دعا ابرازِ بندگی و خاکساری است نه ابرازِ خدایی.
🔹باید دعاهای مٱٹور ـ چون خمسهعَشَر، ابوحمزه، شعبانیه، صباح و ... ــ را خواند. باید خود را روی سیرهٔ معصوم (ع) انداخت. چه میدانیم آنچه را که میخواهیم برای ما خوب است یا نه؟
@sulookmanavi
همایی چون تو عالیقدر حرصِ استخوان تا کِی
دریغ آن سایهٔ همت که بر نااهل افکندی
در این بازار اگر سودیست با درویشِ خرسند است
خدایا مُنعمم گَردان به درویشی و خرسندی
🖌#حافظ
➰#شعر
@sulookmanavi
🍄 ﷽ 🍄
سلوک معنوی
سلام و درود بر شما همراهان گرامی ؛
در صورتی که نقد یا پیشنهادی دربارهٔ کانالِ سلوک معنوی دارید ، لطفاً به شناسهٔ زیر پیام بدهید:
@Useriran
کانالِ "سـلوک معنوی" در پیام رسان های ایرانی:
سروش 👇
https://sapp.ir/sulookmanavi
ایتا 👇
https://eitaa.com/sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔹خواستها، نقاطِ ضعفِ ماست. ما بر سرِ خواستهای خود است که با دیگران میجنگیم. هر خواسته یک تنش در روابطِ فرد با اطرافیان خلق میکند.
🔹اگر کسی بیخواست شود، رویینتن میشود، و درضمن همه او را دوست خواهند داشت.
@sulookmanavi
📚 ﷽ 📚
🔸اگر انسان "مبتلا" یا "محناج" نباشد، قساوت میگیرد؛ که علامتش، جُمودِ عین [خشکیِ چشم] است.
🔸خودِ خداوند، انسان را ذوحاجت قرار داده و او را مبتلا میکند تا دائماً دعا کند. اینکه انسان همیشه کمبود داشته باشد و خدا خدا کند، از نعماتِ الهی است.
🔸آدمی باید پیوسته برای بهبودِ اوضاعِ مادّی و معنویِ خویش دعا کند. در دعاهای زیادی، "رزقِ واسع" و "فراغ برای عبادت" از خداوند خواسته شده، که خوب است الگو گرفته آنها را انشاء نماییم.
🔸دیگر اینکه اگر دعایی میکنیم و چیزی میخواهیم، باید بگوییم برای چه آنرا میخواهیم. اگر نیّتِ درستی به دعایی ضمیمه شود، استجابتش تسریع میگردد؛ و اگر هم ـ به مصالحی ـ مستجاب نشود، آدمی از حُسنِ آن نیّت، برکاتِ بسیار میبرَد.
@sulookmanavi