هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
در جنگها، ابزارها نقش تعیین کننده دارند. ابزارها میتوانند یک جنگ را جنگ نامتقارن و به نفع یک طرف خاتمه دهند. در جنگهای نظامی، ابزارهای جنگی بسیار حائز اهمیتاند. در جنگهای فرهنگی و هویتی و تمدنی هم. در هر جنگی، چه سخت و چه نرم، ابزارها باید مناسب و مسانخ با آن جنگ و اهدافش باشند. امروزه ابزارهای ارتباطی مجازی، در جنگ هویتی و تمدنی بسیار نقش پررنگ و حیاتی دارند. تو وجود چنین جنگی را باور داری؟ پذیرفتهای که عصر امروز، عصر گذار از شرک به توحید است؟ عصر گذار از پلشتی به پاکیزگی؟ گذار از ظلم به عدل؟ و ما در این گذار و سرعتش، نقش تعیین کننده داریم؟ این ما و همتمان و ابزار دستمان است که هویت یک عصر و تاریخ را رقم میزند. قطعا طرفِ دعوا، ابزار تمدنی خودش را در اختیار سربازان طرف مقابل جهت حمله به خودش و رسوا کردن تمدن و سبک زندگی وارونهاش، نخواهد گذاشت.
راستی با کدام ابزار رسانهای، با کدام موشکِ نرم، با کدام اَپ باید در این جنگ نقشآفرینی کرد؟
میتوان پذیرفت که دشمن حواسش به این مسائل نیست؟ میتوانی باور کنی #دشمن، ابزار دستش را مفت به تو داده که هلاکش کنی؟
زهی خیال باطل.
به نظرتان ما در عصر حاضر پایمان بیشتر در کجا میلنگد؟ محتوا یا ابزار رسانهای؟
من میگویم رسانه.
بچهها
اگر حسن تهرانیمقدم مینشست به امید اینکه روزی موشکی بخرد یا موشکی شکار کند، امروز این اقتدار موشکی و نظامی در ایران بود؟ نه.
حسنآقا قیام کرد. برای خدا قیام کرد. قیام کرد تا آویزان دشمن خدا نباشیم. قیام کرد تا چشممان به دست و دهن آنها که چشم دیدنمان را ندارند، نباشد.
اما امروز
امروز نوبت من و توست.
قیام برای #تبیین. قیام برای #مطالبه. قیام برای #قوی_شدن.
قیام برای نشان دادن حقیقت انقلاب. قیام برای جنگ با تحریف، جنگ با تزویر.
اما همه اینها آنوقتی شدنی است که ابزار دستت، از خودت باشد.
با ابزار دشمن، نمیتوان بر دشمن فائق آمد، خصوصا آن وقت که آن ابزار، هوشمند باشد.
✍اختصاصی مجموعهی تبیین
#تبیین
#جهاد_تبیینی
#استقلال_مجازی
#هویت_تمدنی
#ابزارهای_تمدنساز
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
جم، شهادت امام عسکری.mp3
12.58M
🎙#صوت_کامل
🔹امام حسن عسکری "علیهالسلام" تمام عمر خود را صرف مبارزه #حاد_سیاسی، یعنی عدالتخواهی و مطالبهگری کرد.
حضرت در تمام عمر به دنبال احیای حکومت دینی بود.
🔸پیروان امام عسکری باید بدانند که نظارت بر ساختارسازیها و تصمیمگیریها و همچنین نظارت بر رفتار مسئولين، جزو اهمّ وظایف دینی است.
شهرستان جم، هیأت فاطمیون
۱۴۰۰/۰۷/۲۲
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
همچنان که حضرت حجت "علیهالسلام" را دو غیبت، یکی صغری و دیگری کبراست، و صغری برای آمادگیِ تحملِ کبراست، او را نیز دو ظهور است. ظهور اصغر و اکبر، که اصغر برای آمادگیِ تحملِ اکبر است. مردم در بینالطلوعین غیبت صغری و کبری، موظف به پیروی از نواب خاص بودند.
و اکنون ما در بینالطلوعین ظهور اصغر و اکبریم که ظهور اصغرِ حضرت را انقلاب اسلامی ایران، به رهبری نایب عام امام زمان، خمینی کبیر رقم زد. مراقب باشیم در بینالطلوعین ظهور، خوابمان نبرد تا به درک ظهور اکبر نائل آییم.
@t_manzome_f_r
▫️مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از تبیین، تحلیل و اجتهاد
⚪️سفیدخوانی
۳ خبرِ حاشیه ساز این روزها یک ویژگی جالبِ مشترک دارند.
اول خبرها را مرور کنیم:
یک/ خبر مخالفت با شفافیت در جلسات کمسیون ویژه طرح صیانت
دو/ خبر افزایش ۳۰۰ درصدی رشد اختلاس
سه/ خبر مخالفت مجلس با شفافیت در دارایی مسوولین.
غرضم صرفا سواد رسانهایست؛
اما ویژگی مشترک این سه خبر.
مدتها پیش یکی از دوستان گرافیستم میگفت که پوستری برای یک نهاد دولتی طراحی کرده که دوسوم آن سفید بوده است. بعد از انتشار، یک روزبرای کاری گذرش به همان کارفرمای دولتی میافتد و متوجه می شود که همه پوسترها یک سوم شده و بقیهاش برش خورده است. با دلخوری پرس وجو میکند ومتوجه میشود که مدیر مربوطه تلقی اسراف داشته و همه پوسترها را برش زده است تا برای کار دیگری استفاده شود.
متعجب بود که چطور این مدیر متوجه نشده که این بخش سفید پوستر جزئی از پوستر است و توسط ذهن مخاطب پر می شود.
این روزها وقتی میزان اطلاع مخاطب از اخبار روز را می بینم یاد همین بخش سفید پوستر می افتم که قرار بود تکمیل آن بر عهده ذهن مخاطب باشد.
بهتر از [لفظ] سفید خوانی برای این عارضهی عصر شبکه پیدا نکردم.
به خودتان رجوع کنید.
شما عمدتا فقط تیتر میخوانید. خاصه در حوزه خبر. دلیلی هم ندارد وارد متن شوید. کمترین دلیلش اینست که وقت ندارید و مگر ممکن است این میزان خبر را تک تک بررسی کنید و وارد جزئیات شوید.
اساسا عصر جدید رسانه، عصر جزئیات گریزی است.
خلاصه اینکه تیترها از جلوی چشم شما عبور میکند و شما متناسب با یک تیتر قضاوت میکنید. اما واقعا یک تیتر کفایت میکند؟ خبر جزئیات ندارد؟
وقت ندارید. حال ندارید. انگیزه ندارید و... به هر دلیل تمایلی ندارید جزئیات خبر را مرور کنید. اما مگر ممکن است جزئیات را رها کنید. بالاخره هر تیتری ذهن شما را ناخودآگاه سمت جزئیات خبر می برد. حالا سوال اینست که این جزئیاتی که خوانده نمیشود از کجا میرسد؟ هیچ. ذهن خود به خود این جزئیات را میسازد. نام این فرآیند را سفید خوانی بگذاریم.
یعنی ذهن شما آنچه را نمیبیند میسازد. ذهن نمیتواند تیتر خبر را بدون جزئیات رها کند. شما نخوانید، خودش میخواند.
اینجاست که ممکن است به خطا بیافتد.
حالا ۳ خبر ابتدایی را مجدد با مختصری از جزئیات مرور کنید:
یکم. خبر عدم شفافیت در بررسی طرح صاینت، تنها یک پیشنهاد بود در کنار پیشنهادات دیگر. ضمن اینکه در همین پیشنهاد نیز تاکید شده است که کل جلسات از سامانه رسانه مجلس شفاف پخش می شود.
دوم. ۳۰۰ درصد، رشد اختلاس نیست. ۳۰۰ درصد رشد کشف اختلاس است. رشد کشف میتواند یا رشد اختلاس باشد و یا رشد نظارت.
سوم. شفافیت در درآمد و دارایی مسوولین بحث مشترک مجلس گذشته و تصمیم مجمع تشخیص مصلحت است نه مجلس یازدهم.
حالا سوال مهم: چه میشود که این خطای ذهنی به صورت خطای مشترک بین الاذهانی خودش را نشان می دهد؟ بماند بعد.
✍محسن مهدیان
@tabyin_tahlil_ejtehad
کانال تبیین، تحلیل و اجتهاد
بنیاسرائیل با بیصبری حضرت موسی را اذیت میکردند
دچار شتابزدگی و بهانهگیری نباید بشویم. یکی از چیزهایی که واقعاً ماها همه - من، شما آقایان - در شهرها، در خُطَب نماز جمعه، در بین طلاب، فضلا، حوزههای علمیه باید به آن توجّه بدهیم، این است که یکی از عیوب کار، این بیصبری و شتابزدگی است؛ مرتّب آدم پا به زمین بزند که «آقا چرا نشد؟ چرا نشد؟» خب هر چیزی قدری دارد، هر چیزی اَجَل و اَمَدی دارد، همه چیز باسرعت انجام نمیگیرد. یک وقتی یک نفری آمد خدمت امام و به ایشان از وضع دولت شکایت کرد - آن وقت بنده رئیسجمهور بودم - یک چیزی گفت؛ امام به او یک جملهای گفتند که من یادم نمیرود، گفتند «آقا! ادارهی کشور سخت است»؛ بنده که خودم رئیسجمهور بودم، وقتی امام این را گفتند واقعاً از ته دل این را تصدیق کردم. خیلی از کارها حتماً باید بشود و باید برای آن آماده شد و باید کمر همّت بست، منتها تا رسیدن به آنجا یک مقداری فرصت لازم است. این شتابزدگی و پا به زمین کوبیدن و احساس اینکه دیر شد، احساس خوبی نیست.
بنده اینجا این آیهی شریفه را یادداشت کردهام که قضیّهی حضرت موسیٰ است وقتی که برگشت و الواح را آورد و دید که آن قضایای گوساله اتّفاق افتاده: قالَ یقَومِ اَلَم یَعِدکُم رَبّکُم وَعدًا حَسَنًا؛ خب خدا که به شما وعده داده که زندگی شما را درست خواهد کرد؛ اَفَطالَ عَلَیکُمُ العَهد، آیا طول کشیده؟ مگر از زمانی که بایستی وعدهی الهی انجام بگیرد گذشته که شما این جور بیصبری میکنید؟ خب صبر کنید، خدای متعال وعدهی خودش را عملی خواهد کرد. حُسن ظن به خدای متعال، یک چیز لازمی است.۱۳۹۷/۱۲/۲۳
@t_manzome_f_r
کاسبِ طراز
پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) درستکردار بود. در دوران جاهلیت تجارت میکرد؛ به شام و یمن میرفت؛ در کاروانهای تجارتی سهیم میشد و شرکایی داشت. یکی از شرکای دوران جاهلیتِ او بعدها میگفت که او بهترین شریکان بود؛ نه #لجاجت میکرد، نه #جدال میکرد، نه بار خود را بر دوش شریک میگذاشت، نه با مشتری بدرفتاری میکرد، نه به او زیادی میفروخت، نه به او #دروغ میگفت؛ درستکردار بود. همین درستکرداری حضرت بود که جناب خدیجه را شیفته او کرد. خود خدیجه هم بانوی اوّل مکه و از لحاظ حسب و نسب و ثروت، شخصیت برجستهای بود.
بیانات در خطبههای نمازجمعه تهران ۱۳۷۹/۰۲/۲۳
پ.ن: زندگی پیغمبر را میلی متری باید مطالعه کرد. هر لحظهی این زندگی یک حادثه، درس و جلوهی عظیم انسانی است.
۱۳۸۷/۰۵/۰۹
سالروز ازدواج پیامبر اکرم و حضرت خدیجه
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
با عرض سلام
از امروز طی چند پُست، به موضوع چیستی، چرایی و چگونگی #گفتمان میپردازیم🔻
#چیستی_گفتمان
گفتمان یعنی...
🔸گفتمان یعنی باور عمومی؛ یعنی آنچیزی که به صورت یک سخنِ مورد قبول عموم تلقی بشود، مردم به آن توجه داشته باشند؛ این با گفتن حاصل میشود؛ با تبیینِ لازم - تبیین منطقی، تبیین عالمانه و دور از زیادهرویهای گوناگون - حاصل میشود؛ با زبان صحیح، با زبان علمی و منطقی و با زبان خوش، بایستی این مطالب را منتقل کرد. ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
🔹گفتمان یعنی آن فکر رایج بین مردم، مطالبهی عمومی مردم. وقتی یک چیزی مطالبهی عمومی شد و گفتمان شد، بهطور طبیعی به عمل نزدیک خواهد شد. ۱۳۹۶/۰۶/۳۰
🔸گفتمان یعنی آن فکری، آن اندیشهی عملیای که رواج پیدا میکند در بین مردم و میشود سکّهی رایج؛ این گفتمان است. در هر برههای از زمان لازم است که یک سکّهی رایجی دست همهی مردم باشد. ۱۳۹۵/۱۲/۲۹
@t_manzome_f_r
💢مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#آزمون_کتاب_آزادی
ویژه فراگیران معارف۱ و ۲
🔹تاریخ ۲۹ و۳۰مهرماه (پنجشنبه و جمعه)
🔹سایت مجموعه از ساعت ۲۴ چهارشنبه آماده مراجعه اندیشهجویان محترم میباشد.
🔹مدت زمان پاسخگویی ۴۸ ساعت میباشد.
🔹لینک ورود به آزمون
https://www.tabyinmanzome.ir/courses/maaref-enghelab/exam-azadi
[واحد آموزش مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری]
@t_manzome_f_r
تبیین منظومۀ فکری رهبری
#چیستی_گفتمان گفتمان یعنی... 🔸گفتمان یعنی باور عمومی؛ یعنی آنچیزی که به صورت یک سخنِ مورد قبول عمو
#چرایی_گفتمان
🔸وقتی #گفتمانسازی شد، آنوقت همه به فکر خواهند افتاد، یعنی در همه یک انگیزهای به وجود میآید؛ کأنّه یک جادّهی وسیع و یک بزرگراهی به وجود میآید که همه میل میکنند از این بزرگراه حرکت کنند؛ بنابراین گفتمانسازی خیلی مهم است.
۱۳۹۵/۰۶/۰۳
🔹اگر چنانچه ایستادگی کردید، #گفتمانسازی کردید، ذهنها را آماده کردید، آنوقت در هنگام لازم به دردتان میخورد. یعنی میتوانید ذهن مردم را بسیج کنید به سمت یک حقیقتی تا آن را مطالبه کنند. وقتی مطالبه کردند، مسئولین ناچارند انجام بدهند. پس ایستادگی لازم است.
۱۳۹۵/۰۴/۱۲
🔸وقتی #گفتمانسازی شد، جلب اقبال عمومی به مجموعههای جوان و پیشرو حاصل خواهد شد؛ یعنی اقبال عمومی به وجود میآید، آن وقت اثر خودش را در انتخاب مدیریّتها و امثال اینها به جا میگذارد.
۱۳۹۹/۰۲/۲۸
@t_manzome_f_r
💢مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری