تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
🔰 نیازمند گفتمانی جدید هستیم!
✍️ بیژن عبدالکریمی
🔸شرایط کشور شرایط مناسبی نیست و با بحرانهای متعددی روبرو هستیم و مسئله هویت را در چنین وضعیتی باید تحلیل کرد. دغدغه من، نه مسائل جناحی بلکه تاریخ و هویت کشور است.
🔹تحت شدیدترین فشارها از سوی دشمن هستیم. پول ملی به شدت سقوط کرده و بحران کرونا چهره خشن خود را آشکار کرده است. در چنین شرایطی بحران هویت در این میان وجود دارد.سرمایه اجتماعی کشور بسیار تنزل یافته و این موضوع با مسئله هویت رابطه عمیقی دارد.
🔸از همه نیروها اعم از مدیران روشنفکران، دانشجویان و ... دعوت میکنم که امروز یکبار هم که شده به مسایل کشور از منظر کلانتری نگاه کنیم نه از منظور جناح و سیاست، بلکه از منظری کلی تر.
🔹چه پوزیسیون چه اپوزیسون هرکسی با مسایل جناحی رفتار کند یک کوتوله است! حتی اگر این فرد در مجلس نشسته باشد و بخواهد در لوای گفتمان انقلاب، وزیر خارجه یا رئیس جمهور را استیضاح کند. من از رئیس جمهور دفاع نمیکنم، اما این نشان از عقب افتادگی سیاسی است که شرایط امروز را نادیده بگیریم.
💢 جناحهای سیاسی کنونی، خود، بخشی از بحران هستند. نیاز به گفتمان تازهای وجود دارد که از اتحاد نیروهای اصیل انقلاب و نیروهای ملی بهوجود میآید. البته نیروهای اصیل انقلاب، نه کسانی که پشت گفتمان انقلاب ایستادهاند و به رانتخواری میپردازند همچنین نیروهای ملی واقعی و وفادار به کشور نه کسانی که پز میدهند. این دو دسته، باید همدیگر را پیدا کنند و گفتمان جدیدی را تشکیل دهند.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 نیازمند گفتمانی جدید هستیم! ✍️ بیژن عبدالکریمی 🔸شرایط کشور شرایط مناسبی نیست و با بحرانهای متعد
🗨 آقای #عبدالکریمی در نشستهای راهبرد ایرانی که از سوی پژوهشکده مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار میشد، عنوان داشت که استیضاح ریاست جمهوری خلاف مصلحت است و نشان از عقب ماندگی سیاسی است که شرایط را لحاظ نکنیم!
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
🔰 استیضاح روحانی ، آری یا خیر؟
🔸 در حال حاضر ، مهمترین مسئله کشور ، وضعیت نابسامان اقتصادی است که از زمان روی کار آمدن حسن روحانی در سال 92 تا کنون ، به مراتب بدتر شده است . با وجود حدود شش سال ارتباط گیری و مذاکره با آمریکا ، نه تنها هیچ تحریمی لغو نشد ، بلکه تحریمهای متعددی نیز به تحریم های قبلی اضافه شد.
🔹روابط بانکی نه تنها بهبود نیافت، بلکه از قبل نیز بدتر شد . رقم رسمی تورم در این دولت ، رکورد همه دولت های بعد از انقلاب را شکست و به بالای 52 درصد رسید . البته رقم تورم غیر رسمی ، بالای 100 درصد می باشد . شکاف میان فقیر و غنی نه تنها کمتر نشد ، بلکه بیشتر هم شد.
🔸مقام معظم رهبری از همان ابتدا اعلام کردند که راه نجات اقتصاد کشور ، پیاده کردن اقتصاد مقاومتی است . اما حسن روحانی و مدیران اقتصادیش ، هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی نداشته و علی رغم تذکرات متعدد رهبری نظام ، چشم شان فقط به دست شیطان بزرگ و هم پیمانان اروپائیش بوده تا آنان کاری برای ما انجام دهند!
🔹واردات بی رویه بسیاری از محصولاتی که در داخل کشور نیز تولید می شوند ، یکی دیگر از دلایل ورشکستگی تولید کنندگان داخلی و بیکارشدن صدها هزار تن از کارگران داخلی است.از سوی دیگر ، فقط به خاطر حذف کارت سوخت که به دستور حسن روحانی صورت پذیرفت ، طبق اظهار برخی کارشناسان ، حدود 150 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شد .
💢نمایندگان محترم مجلس یازدهم ، اگر تصور کنند که می توان با بودن حسن روحانی بر سر قدرت ، اوضاع اقتصادی کشور را سر و سامان داد، سخت در اشتباهند. تا هنگامی که حسن روحانی بر مسند ریاست جمهوری قرار داشته باشد ، نخواهد گذاشت هیچ بهبودی در اوضاع اقتصادی کشور صورت پذیرد.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🔰 استیضاح روحانی ، آری یا خیر؟ 🔸 در حال حاضر ، مهمترین مسئله کشور ، وضعیت نابسامان اقتصادی است که ا
🗨 این یادداشت که در فضای مجازی بازنشر داده میشد موافق استیضاح ریاست جمهوری است و به نکته مهمی اشاره کرده و بیان نموده است که دولت اساسا سعی ندارد در مسیر درست حرکت کند!
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮پروسه #سؤال_از_رئیس_جمهور، تکراری، زمانبر و فرصت سوزی است. استیضاح را در دستور کار قرار دهید. هر یک روزی که زودتر #عزل شود، کشور به آرامش اقتصادی نزدیکتر میشود!
✍️ حجت الاسلام قاسم روانبخش
#استیضاح_رئیس_جمهور
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
✍️جهان لحظه شمار ظهور
🔸سلام وادب، بنظرم اگر در این اوضاع بحرانی استیضاح صورت نگیرد، مردم فکر میکنند که انقلابی ها هم با آنها دستشان در یک کاسه است. ا این کار امید مردم از دست میره و انتخابات 1400 را از دست میدهیم!
🔹از سوی دیگر هم آمریکا و انگلیس و اسرائیل.. خودشان درگیر مسائل داخلی خودشان هستند و الان فرصت خوبی برای استیضاح است. من نگرانم که آنها همین جریان انحرافی فکری در ما انقلابی ها ایجاد کنند و ما بگیم بهتر است که استیضاح نشود و بعدا بعد از انتخابات آمریکا شروع به کار تبلیغاتی پوپولیستی کنند و دوباره جریان مذاکرات را طرح کنند و یک مهره خودشان را به ما تحمیل کنند و شاید هم آنقدر گرانی کنند که مردم به نقطه جوش برسند و شلوغ بشه و دشمنان اهداف خودشان را پیاده کنند !
🔸با پذیرش تمام عواقب بنظرم استیضاح و محاکمه خوب است حداقل دل مردم خنک و امیدوارتر به جریان انقلاب میشوند و حساب رهبری را از افسادطلبان جدا میکنند. بنابراین باید مردم طعم شیرین خدمت را از نمایندگان بچشند. کشور ما رهبری دارد و چند مدت بدون رییس جمهور باشد مشکل پیش نمیاد .
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
✍️ بهنام کرمی
📍موافق استیضاح
🔸در این اوضاع فعلی کشور بهترین کار چیست؟ با دولت همراه شدن؟ دولت را استیضاح و محاکمه کردن؟ دولت را وادار به کار کردن؟ و... جواب اینست: "الان هم مثل همیشه بهترین کار پیروی از قانون است ..." ابتدا باید وضعیت را خوب سنجید و موقعیت را بدرستی دید. ما با دولتی مواجهه هستیم که در تمامی حوزه های فعالیتی خود دچار ناکامی شده و به جرأت میتوان گفت شکست خورده است. چرا که هیچ برنامه ای نداشت بجز برجام و آن هم فرجامش شد ...
🔹دولتی با این وضعیت و شرایط که علاوه بر این ناکامی ها ثابت کرده توان و علاقه ای هم برای کار کردن در راستای بهبود اوضاع کشور ندارد و امیدی هم به اصلاح ندارد مگر کورسویی که ترامپ برود و فرشته مهربان با چوب جادوئی در دست بیاید و رئیس جمهور امریکا شود و دوباره دست به دامن امریکا شویم که آنهم در این زمان باقی مانده برای این دولت نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
🔸خب در این شرایط بهترین کار همانیست که باید قوه قضائیه و مققنه در هفت سال گذشته انجام میدادند. یعنی عمل به قانون، قانون میگوید مجلس باید نظارت کند. اگر مسئولین اعم از رئیس جمهور یا وزرا کم کاری و خراب کاری و خیانت دارند رسیدگی کند. یا با سوال یا اخطار یا استیضاح و... و قوه قضائیه باید پرونده های فساد را بررسی و محاکمه عادلانه را انجام دهد.
💢این ترس مصلحت اندیشانه بسیار خطرناکتر از استیضاح است. و بدتر آنکه بعضی که ذائقه رهبری را بهتر از خود رهبری میشناسند و مصالح مملکت و ملت را بهتر از رهبر و مسئولین و قانون بلدند استیضاح را به صلاح نمیدانند.
🔹کسانی که از استیضاح به بهانه نا امنی میترسند باید دقت کنند که الان سرمایه های اعتماد ملی به نظام و مسئولین و... همه در حال کاهش است و این خودش بزرگترین آسیب به امنیت ملی کشورست و با وضعی که دولت در اوضاع خرابکاری سالهای اخیر و سال 98 از خود نشان داده و ایجاد التهابات مثل دلار و طلا و مایحتاج ضروری مردم؛ قطعا کمی ناامنی و اغتشاش در انتظار کشور هست و راه حلش مدارا با این دولت نیست بلکه توجیه معترضین و روشن کردن فضا برای همگان است.
🔸این دولت از روزهای اول و حتی در مناظرات ثابت کرده برای حفظ امنیت در کشور هیچ تلاشی ندارد و برای رسیدن به اهداف خودش حتی مسائل حساس امنیت ملی هم بازیچه و حربه ای بیش نیست تا ضربه خود را به مخالفانش و حتی نظام بزند. این یک توهم خیلی بد است در ذهن نیروهای انقلابی که دولت با این استیضاح و برکناری مظلوم نمائی میکند!
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
🔰روحانی استیضاح بشود یا نه؟
✍️ مهدی نقدعلی
🔸شاید در ظاهر با توجه به اینکه یک سال بیشتر از عمر این دولت باقی نمانده و فرایند استیضاح و انتخابات مجدد ریاست جمهوری و استقرار دولت مجدد در سریع ترین فرصت حدود ۶ ماه طول میکشد، استیضاح چندان توجیه عقلانی نداشته باشد. خصوصا اینکه کشور اکنون در شرایط حاد اقتصادی به سر می برد و به هیچ وجه تحمل شوک اقتصادی جدیدی را ندارد ونیز عملیاتهای خرابکارانه امنیتی این چند وقت نشان داده که ضد انقلاب وارد فاز عملیاتی شده و این خلأ می تواند به آنها کمک شایانی داشته باشد.
🔹اما از طرف دیگر چند مطلب می باشد که راه را برای استیضاح دولت شدیداً باز میکند:
1️⃣ دولت در این چند سال نشان داده که در بسیاری از موارد هیچ برنامه ای برای پیشرفت کشور ندارد و تمام تخم مرغ هایش را در سبد برجام گذاشته بود و یک سال دیگر ماندن این دولت تنها و تنها موجب عقب ماندگی کشور ازسند پیشرفت می شود و لذا رفتن آن به ماندن آن بسیار ترجیح دارد.
2️⃣عملکرد اقتصادی این چند وقته دولت و سوء مدیریتی که در بسیاری از بخش ها به حد اعلای خود رسیده نشان می دهد که حلقه های نفوذ در داخل دولت در این سال آخر تصمیم گرفته اند بسیاری از کارهای نکرده خود در این چند سال را به اتمام برساند و تنها راه ناکام گذاشتن آنها در نقشه های شومشان استیضاح دولت در اولین زمان ممکن است.
3️⃣ موج ناامیدی که به خاطر مشکلات اقتصادی در بین مردم به راه افتاده میتواند اثرات سهمگینی برای این انقلاب و نظام داشته باشد و تنها راه فروکش کردن این موج یا اصلاح عملکرد دولت می باشد که طبق شواهد عملاً منتفی است و یا استیضاح دولت که امید رفته را به کشور بازگرداند.
4️⃣حتی در صورت عدم استیضاح دولت، چند وزارتخانه نیاز فوری به تعویض وزرا دارند و از آنجایی که با کنار رفتن دو وزیر هیئت وزرا از حد نصاب می افتد و نیاز معرفی مجدد تمام وزرا به مجلس و رای اعتماد مجدد مجلس به آن هاست، پس استیضاح شخص رئیس جمهور هزینه کمتری برای کشور به بار خواهد آورد.
5️⃣همانگونه که رد اعتبارنامه آقای تاجگردون در مجلس آن هم بعد از پنج دوره باز این خوف را در نمایندگان فاقد صلاحیت ایجاد کرد که ممکن است نتوانند از سدّ مجلس عبور کنند، استیضاح دولت می تواند این نوید را داشته باشد که دولت های بعدی بدانند که نمی توانند به هیچ وجه با توجیه اول کار بودن یا آخر کار بودن از دست تنها ابزار نظارتی بر آنها یعنی استیضاح و سوال فراری داشته باشند و ان شاالله این کار موتور محرک سایر دولت ها برای کار بیشتر خواهد بود.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮#سوال و #استیضاح برای یک جامعه #مردم_سالار امری عادی است و باید آسانتر از آب خوردن باشد. هر کسی کار اجرایی میکند امکان دارد خطا کند، اگر خطا کرد باید بازخواست شود. منزه بود باید تشویق شود و اگر منزه نبود باید توبیخ شود. متأسفانه ما با تابوکردن برخی مسائل مثل طرح سوال از رئیس جمهور یا استیضاح، از آنها فرار میکنیم. اشکالی ندارد که رئیس جمهور بیاید مجلس و به سوالات نمایندگان پاسخ منطقی دهد. #رئیس_جمهور در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است. هر کشوری در دنیا به بحران ارزی میخورد کاهش ارزش پول ملی اش بین ۲۵ تا ۵۰ درصد میشود، اما در ایران وضعیت فاجعه است. با استیضاح رئیس جمهور بیشتر موفق هستم. باید این سوال انجام شود شاید تنبه پیدا کنند.
✍️ احمد توکلی
⚜️ @taammolat74
🔰 تو خانه ملتی!
✍ مهدی مظفرینیا
🔸 مجلس هنوز نتوانسته کارویژهی خود را در انقلاب اسلامی بیابد. هم در مقام اندیشه سیاسی و هم در مقام کارآمدی سازمانی. شاید مجلس ششم را بدترین مجلس بدانیم، اما این از سویی درست است و از سوی دیگر غفلتانگیز.
🔹 مجلسی که متذکر آرمانهای انقلاب در تحول ساختاری نیست، مجلس فاسدی در درازمدت است چه اصلاحطلبان اکثریت باشند، چه اصولگرایان.
🔸و ما بهجای تأمل در تغییر چنین شرایطی در مناقشات جزئی خود ماندهایم و وضع را بدتر میکنیم. تأملی که شرایط گذر از این سیستم را مهیا میکند.
🔹علیرغم کثرت مباحثاتی که دربارهی مجلس و جمهوریت طرح میشود، هنوز مجلس در دنیای دینی غریب و در اندیشهی مردم ایران سبک شمرده میشود. جملاتی مانند مجلس خانهی ملت است و ... در مدح مجلس و در خدمت ملت بودن آن هنوز خشک و تصنعی به نظر میرسد.
🔹 بیتردید غربت این نهاد و تصنعی بودن این زبان و کلمات، فارغ از ماهیت این پدیده نیست.
⚜ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
🔰استیضاح روحانی خواست همگانی
🔸کسی که شرایط فعلی کشور را میبیند و #دلواپس نمیشود احتمالاً یا #کور است یا خودش #عامل بوجود آمدنِ همین شرایط است!!
🔹امروز مسبب اصلی بحران های فعلی در کشور شخص رئیس جمهور خودشیفته است. درست است که انتخاب رئیس جمهور حاصل صندوق است.
🔸اما استیضاح رئیس جمهور هم به دست مجلسی است که حاصل همان صندوق است.
🔹مردم تا کی باید خسارت حضور رئیس جمهوری را بدهند که از بدو ورودش برای کشور و مردم هزینه تراشی کرده است.
🔸مگر وحی منزل آمده که وقتی یکنفر توسط صندوق رای انتخاب شد حتما باید تا پایان دوره اش حضور داشته باشد؟! همان قانونی که صندوق رای را مشروع میداند.
🔹استیضاح به دلیل عدم کفایت را نیز مشروع میداند. همانگونه که بنی صدر استیضاح شد ، روحانی را هم میشود ستیضاح کرد.
🔸این چه حقارتی است که برای مردم به وجود آورده اید جناب رئیس جمهور؟
خودروی ۳۰ میلیون تومانی شده ۱۲۰ میلیون تومان، آن هم در کمتر از یکسال
این چه حقارتی است که برای مردم آفریده اید؟! شرایط فعلی حاصل عدم توانمندی شما در اداره کشور است.
ولاغیر!
💢 کسی که وضعیت امروز کشور را میبیند و سکوت میکند یا کور است و یا خودش در به وجود آمدن این شرایط شریک است.
🔸تا عده ای برای استیضاح دست به کار میشوند یکسری افراد دلواپس میشوند و میگویند ما میلرزیم، خوب بجهنم بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید.
#استیضاح_روحانی
#خواست_همگانی
#حجامت_انقلاب
⚜ @taammolat74
تاملات
🔰استیضاح روحانی خواست همگانی 🔸کسی که شرایط فعلی کشور را میبیند و #دلواپس نمیشود احتمالاً یا #کور
🗨 این یادداشت بی نام را در کانالهای تلگرامی پیدا کردم. البته یه مقدار اغراق در استدلال های این یادداشت هست. مثلا تنها عامل مشکلات را دولت روحانی معرفی میکند که این مطلب محل تامل است! به هر حال نوع نگاه عدهای در کشور همین است!
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮پاسخ به سؤال برخی افراد مبنی بر این که چرا مقام معظم رهبری دولت را علی رغم ناکارآمدی کنار نمی گذارند، باید گفت در جمهوری اسلامی بنا نیست که مردم رییس جمهور را انتخاب کنند و رهبر وی را برکنار کند و چنین روند در نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.
اگر یک دولتی کم کاری، اشتباهات و عدم کفایت دارد، مجلس باید ورود کرده و سؤال و استیضاح کند و در صورت لزوم، رییس جمهور را عزل کند.
✍ حجتالاسلام سقای بیریا
⚜ @taammolat74
🔰 هستی بده بر جان ما
✍️ مهدی مظفرینیا
🔸ما مجلس را از غرب گرفتهایم و فارغ از توجیه آن با نظریهی نمایندگی از مردم یا نیابت از ولی، واقعیت عملی این است که ما با قیودی آن را مهار کردهایم. اما همچنان میدانیم که این موجود، برخاسته از تفکر معتقد به اصالت انسان و مجمع اهواء (به معنای قانونگذاری افراد و نفوس مستقل از وحی) است و نه کشف رأی شارع.
🔹و تا رسیدن به سازوکار متناسب با انقلاب اسلامی در وضع قانون به نحوی که هم مشارکت و هم قانون منشأ دینی داشته باشند، بهنحوی که با مشارکت مردم تکلیف و بلوغ اجتماعی آنان محقق شود، جامعه باید این مدل را مصرف کند و پس بزند تا مدل آرمانی، خود، ظهور کند.
🔸ظهور نظامی دینی دفعی نیست و مجلس را نمی توان نفی کرد؛ ولی ماندن در آن موجب توقف و فساد برای انقلاب اسلامی است. ماندن در آن موجب غفلت از حقیقت انقلاب و تفسیر مدرن از آن می شود و رفتن در مسیری است که هرچند مشهور زمانه است اما برای ما غیرمقبول است.
🔹در این مسیر پیوند ماهیت و سازوکار مجلس با اندیشهی سیاسی اجتماعی انقلاب اسلامی و تلاش برای ظهور فقه حکومتی شاید مرحلهی بعدی ما در گذر از این وضع و خرق این حجاب باشد. مراجع باید همچنان که در امور فردی حکم صادر میکنند در امور اجتماعی نیز حکم صادر کنند و مجلس شورا کارشناسانی برای کشف موضوع و طراحی سیاست بر اساس آن فقه و اندیشه باشد.
⚜️@taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
🔰استیضاح هیأت وزیران، گزینه مناسب تحول انقلابی
✍️ امید نیکو
🔘 بخش 1 از 2
🔸درخصوص نحوه ایجاد این تحول برخی بر اقدامات حاد و کور نظیر استیضاح رئیس جمهور پافشاری میکنند. این درحالی است که اتقان و هزینهفایده این طرح به طور جدی زیر سوال است.
1️⃣اولا مجلس یازدهم در ابتدای کار هنوز حتی مراحلی نظیر استیضاح وزرا و عدم پایبندی دولت به تصمیمات مجلس را طی نکرده و آغاز دفعتی استیضاح روحانی با حجیت و مراتب امر سازگاری ندارد.
2️⃣ثانیا جایگاه رئیسجمهور از منظر انتخاب شدن توسط مردم همسطح با مجلس است و استفاده از اصل عدم کفایت، اگر نابجا و غیرضروری باشد، در تقابل با امنیت سیاسی و استواری ساختاری نظام است.
3️⃣ثالثا نباید موارد اجرایی مرتبط با چنین تصمیمی را فراموش کرد. فی المثل طبق قانون اساسی پس از عزل رئیسجمهور باید ظرف ۴۰ روز فرد جایگزین تعیین شود. با توجه به وضع کرونا، بنظر میرسد امکان برگزاری یک انتخابات سراسری پرشور و نیز تبلیغات و آگاهی رسانی های عمومی پیش از آن اساسا میسر نباشد.
4️⃣رابعا بنظر نمیرسد که نگاه رهبر انقلاب موافق با انجام این استیضاح باشد این موضوع هم در سخنرانی مرداد۹۷ ایشان مبنی بر بازی نکردن در پازل دشمن در موضوع برکناری دولت ذکر شده و هم در پیام ایشان در آغاز مجلس یازدهم درباره لزوم تعامل برادرانه با قوه مجریه قابل برداشت است،
فلذا در کلیت این ایده برای تحول، منطقی و اجرایی به حساب نمیآید.
✔️ [ادامه دارد...]
⚜️ @taammolat74
🔰استیضاح هیأت وزیران، گزینه مناسب تحول انقلابی
✍️ امید نیکو
🔘 بخش 2 از 2
🔹طرح دیگری که برخی بر آن تأکید دارند، ابقاء کامل همین هیأت وزیران یا نهایتا تغییر یک وزیر برای نیفتادن کابینه از نصاب، به جهت کار کشیدن از دولت فرسوده، پیر و نالایق فعلی است.
⬅️این مهم بر روی کاغذ امری ناممکن نیست اما وقتی مجلس خودش ابزار نظارتی موثر خود که استیضاح وزرا باشد را کنار میگذارد و به ابزارهای کماثر مانند سوال از وزرا یا رئیسجمهور کفایت میکند، عملا وزرای این دولت ناکارآمد از مجلس جدید حساب نمیبرند چراکه میدانند ارادهای بر تغییر آنان تا پایان دولت نیست.
⏺همین الان نیز دولت با اجرایی کردن بسیاری از قوانین فعلی، مصوبات هیأت وزیران و استفاده از ظرفیت شورای سران قوا، بر روی کاغذ توان و امکان رفع بسیاری از مشکلات مستحدثه را دارد اما ارادهای برای انجام آن ندارد! پس در واقع این راهکار بنبستگشا نیست و زمینهساز ناامیدی از مجلس و جریان انقلابی و افتادن علم مطالبه تحول بدست ضدانقلاب و انقلابینماها خواهد بود.
🔸راهکاری که شاید بتواند حد میانهای در برابر دو راهکار فوقالذکر باشد، فعال کردن ظرفیتهای فراوان مجلس قانون اساسی است. چنانچه استفاده بجا از ظرفیت رد اعتبارنامه که سالها بلا استفاده بود، موجی از امیدواری به فسادستیزی مجلس را ایجاد کرد، حال نیز مجلس یازدهم میتواند از اصل ۸۹ و ۱۳۶ قانون اساسی استفاده کند و با استیضاح دو تن از وزرای ناکارآمد، هیأت وزیران را از رسمیت بیندازد تا رئیسجمهور مجددا هیأت وزیران را برای رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮اگر برای استیضاح اقدام نشود، روشِ غلطِ مرسومی همچنان تکرار خواهد شد که هر مسئولی، وقتی برای مدت معیّنی انتخاب شد، می تواند هر خطایی بکند و هیچ نهادی هم بخاطر مصلحت نباید کاری انجام دهد.
✍️ جواد نیک بین، عضو کمیسیون تحقیق مجلس
#حسن_روحانى
#معیشت
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮روحانی بهتر است با استیضاح برکنار شود، نه با پایان دوره و نه با استعفا.
معتقدم خسارت او برای کشور حتی بسیار بیشتر از بنیصدر است.
او باید به خاطر وعدههای فریبکارانه، دروغهای مستمر، توهینهای مکرر به منتقدین و ملت، فساد منسوبین و منصوبین خود و حمایت از آنها، تهدید نظام در صورت برخورد با برادرش، افشای اطلاعات بانکی ایران به بیگانگان علیرغم عدم تصویب AFTF، رها کردن اقتصاد و بیتوجهی به مسئولیتهای خود، خروج از چارچوب سیاستهای کلان، سالها فریبکاری و جعل عنوان و معرفی خود به عنوان دکتر از ابتدای انقلاب و قبل از حتی داشتن کارشناسی ارشد، دزدی مقالات علمی دیگران و استفاده از نوشته های سرقت شده در رساله دکترای خود و ده ها تخلف و خیانت و اشتباه دیگر مورد محاکمه قرار گیرد.
همچنین باید موضوع دوتابعیتی بودن او مورد بررسی واقعی قرار گرفته و اگر صحت داشته باشد به اشد مجازات محکوم گردد. قانونا فرد دو تابعیتی نمیتواند رئیس جمهور شود.
✍️قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک
#استیضاح_روحانی
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📮امیرالمومنین(ع) فرمودند: مردم از ترس ذلیل شدن در ذلتند، و فرمودند: اگر از چیزی می ترسی خود را در آن بیفکن. چراکه سختی پرهیز از آن، از آنچه میترسی بیشتر است.
تا باقیمانده دین و انقلاب و مملکت را به باد ندادهاند باید عدم کفایت رئیس جمهور را کلید زد. ضرورت این عمل جراحی فوری است...
✍️ حجت الاسلام نقدعلی، نماینده شهرستان خمینی شهر
⚜️ @taammolat74
تاملات
👥 #گفتگو 🔰 آیا موافق استیضاح رییس جمهور هستید؟! ♨️طبق خبرهای رسیده، تعدادی از نمایندگان
📌 #نظرات_مخاطبین در رابطه با استیضاح ریاست جمهوری
🔰تاملی در باب استیضاح
✍️ سیدحمیدرضا تفتی
1️⃣.تجربه موفق عزل بنی صدر در ابتدای انقلاب، در شرایطی که وحدت ملی ایران به شدت متزلزل بود و بنی صدر پشتوانه محکم و مسلحی چون منافقین داشت. در مقابل در حال حاضر به هیچ وجه وحدت ملی آنقدر متزلزل نیست.
2️⃣. مطالبه عمومی مردم از حاکمیت برای اصلاح قوه مجریه. مردم از انتخاب غلط خود عبرت گرفته اند و حالا از حاکمیت انتظار اصلاح دارند. به عنوان شاهد می توان به نرخ پایین مشارکت در انتخابات مجلس و رای دادن به طیف مقابل اشاره کرد که اکثریت آراء عمومی از جریان فعلی مدیریت کشور ناراضیاند و هرگونه اصلاحی که در جهت منافع عمومی باشد را کاملا پذیرا هستند.
3️⃣. در اغتشاشات که در سالهای اخیر در کشور رخ داده درخواست حاکمیت از مردم این بوده که از مجاری قانونی اقدام کنید. حال مردم با انتخابات مجلس قصد دارند از مجاری قانونی بتوانند دولت را وادار به یک سری اصلاحات کند و یا حتی در صورت نیاز دولت را تغییر بدهند. اگر قرار باشد این قدرت مجلسی هیچگاه کارآمدی نداشته باشد چند آسیب جدی دارد.
-
🔸اول اینکه مردم وقتی ناکارآمدی های مکرر از قوه مجریه ببینند و مجلس را هم ناتوان از اصلاح جدی بدانند خودشان اقدام خواهند کرد و به اصلاح یا افساد می پردازند و این یعنی همان اغتشاشات و آسیبهای گذشته.
🔹دوم اینکه هر رئیسجمهوری اطمینان خاطر دارد که مجلس ترسوست و هیچگاه اقدام به عزل او نخواهد کرد.
🔸سوم اینکه دعوت حاکمیت به اقدام از طریق مجاری قانونی دعوت مضحک و بی ثمر در اذهان جلوه داده خواهد شد.
4️⃣. گفتمان این دولت در سال ۹۷ و ۹۸ به اتمام رسید و هیچ گفته و ایده جدیدی نداشته است که بخواهد بگوید ما می خواستیم بکنیم ولی نگذاشتند. به عبارتی گفتمان این دولت در اذهان عمومی به مانند یک زباله است و در حال حاضر همگان منتظر این هستند که هرچه زودتر این زباله را دفع کنند.
5️⃣. اقتدار حاکمیت در اجرای قانون و این که منافع مردم خط قرمز حکومت است به بروز می رسد و حس اعتماد به حاکمیت افزایش می یابد.
💢به عنوان جمع بندی در پایان میتوانم بگویم که طبق تحلیل بنده اگر روند عزل ریاست جمهوری منطقی باشد و با اقناع سازی اذهان عمومی همراه باشد به هیچ عنوان شوک جدی به جامعه نمیتواند وارد کند و اگر هم تشویشی باشد قطعاً به مراتب کمتر از شوک یک شبه بنزین ۳ تومانی و دلار ۲۲ هزار تومانی خواهد بود.
⚜️ @taammolat74
🔰بدیلی برای ایمان دینی
✍️ دکتر مهدی امیدی
🔸سكولاریسم امروزه به مثابه فرانظریهای تلقی میشود كه در باب كلیت حیات انسانی و شیوه تفكر و تأمل دربارهی سعادت این جهانی و ابزارهای نیل به آن، اصول موضوعه و مبانی متمایز از مبانی دینی ارائه داده و به جهت بنیادیبودن آنها برای اکثر ایدئولوژیهای سیاسی مدرن، دارای ماهیتی فراایدئولوژیك میباشد.
🔹در این صورت میتوان سکولاریسم را به مثابه جوهره تمدن نوین غرب تلقی کرد که در مباحث بنیادین مرتبط با حیات انسانی (همچون معرفتشناسی، روششناسی، هستیشناسی، انسانشناسی و نهایتا جامعهشناسی) مبتنی بر اصولی متمایز و گاه متعارض با جوهره ادیان الهی است. مدخل فهمی که سکولاریسم از حیات ارائه می دهد اساسا مدخل معرفتشناختی است و تفکیک دین و دولت نه جزء ماهیت و ارکان سکولاریسم، بلکه از ثمرات آن است. امتناع جمع سکولاریسم و دین الهی (با مرجعیت معرفتی فرامادی) نیز به سبب این تمایز معرفتی است.
🔸سکولاریسم از طریق فرایند افول در فعالیتها و باورهای دینی و نیز افول شیوههای تفكر و نهادهای دینی كه با توسعه نگرشهای تجربی و مبتنی بر دادههای حسی بصورت پیامدهای خواسته و ناخواسته مدرنیته ظهور یافت. از اینروی چه به لحاظ تاریخی و چه از منظر طبیعی «مبارزه عملی» گسترده با فعالیت های سیاسی -دینی از طریق سیاست صورت گرفته است و دانشگاهها و مراکز علمی نیز در زمینه «مبارزه علمی» با باورهای دینی نقش بسزایی داشتهاند.
⚜️ @taammolat74
♨️ مهمترین نکات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس
▪️مجلس یازدهم از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب است.
▪️حساسیت نشان دادن مجلس یازدهم به مسائل انقلاب و سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونها از نکات خوب است.
▪️مهلت چهارساله نمایندگی، فرصت خوبی برای ریلگذاری حرکت عمومی کشور و تأثیرگذاری فراوان در روند حل مسائل و پیشرفت و آینده ایران
⭕️ شرط حل شدن مشکلات اقتصادی : اگر تفکر خوداتکایی و اعتماد به نفس ملی بهویژه در جوانان همچنان رو به گسترش باشد و از بنیه قوی کشور استفاده شود و امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور تضعیف شود.
💢موضوعات اصلی کشور در حوزه اقتصاد: «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت».
💢موضوعات اصلی کشور در مسائل اجتماعی : «مسکن»، «ازدواج جوانان و راههای تسهیل آن»، «فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور بهسمت پیری جمعیت»، «مدیریت فضای مجازی در کوتاهمدت و میانمدت».
▪️توصیه رهبری به نمایندگان :
1️⃣«نیت الهی و خالص»
2️⃣«کار برای مردم» و «پرهیز از جوزدگی»
3️⃣«توجه به سوگند نمایندگی»
4️⃣«توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیهها و اولویت دادن به مسائل فرعی»
5️⃣«تعامل و همافزایی قوا»
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ مهمترین نکات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس ▪️مجلس یازدهم از قویترین و انقلابی
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا
🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص بهعنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.
🔹حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود. از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.
🔸 مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن را دارند و بهشدت با مجادله و گریبانگیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیانبخش و ناراحتکننده است.
🔹تکلیف همه مسئولان، اتحاد و انسجام داخلی و یکصدایی در برابر جبهه گسترده دشمن است! امروز جبهه دشمن که خبیثترین و قبیحترین آن آمریکا است، تمام توان سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی خود را برای به زانو درآوردن ملت قوی ایران بهکار گرفته است و در چنین شرایطی حتی با وجود اختلاف سلیقه و نظر در داخل، در مقابل دشمن یاوهگو باید دست به دست هم بدهیم و یک سخن گفته شود.
🔸 نقش نظارتی مجلس بسیار مهم و حیاتی است. این نقش باید با متانت، خردمندانه و بدون حاشیه ایفا شود. سال آخر دولتها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.
💢 در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را بهگونهای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.
⚜️ @taammolat74
تاملات
♨️ سخنان مهم رهبری در مورد تعامل قوا 🔸روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤا
🔰 مواجهه منطقی مجلس با دولت در حال فرود
✍️ محمدجواد اخوان
🔘 بخش 1 از 2
🔸یکی از مهمترین محورهای بیانات دیروز رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری نمایندگان مجلس یازدهم ذیل چهارمین توصیه معظم له در خصوص «تعامل و همافزایی قوا» مطرح شد. وضعیت بغرنج اقتصادی کشور و چالشهای گسترده معیشتی که مردم با آن روبهرو هستند، بر کسی پوشیده نیست. از سویی نوعی بیعملی، حرفدرمانی و حتی فرافکنی در برخی مسئولان اجرایی در مواجهه با این مسائل به چشم میخورد که سبب ناراحتی مردم نیز شده است.
🔹در این میان در چند هفته اخیر زمزمههای پررنگی در میان برخی نمایندگان مجلس در خصوص لزوم #استیضاح و بازخواست کابینه و حتی شخص رئیسجمهور مطرح شد که بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقشه راه مواجهه صحیح و منطقی با دولتی را که سهچهارم عمر خود را سپری کرده و دوره مأموریتش در حال پایان یافتن است، ترسیم کرد.
🔸به نظر میرسد مؤلفههای مهم این مواجهه را میتوان در قالب زیر صورتبندی کرد:
1️⃣مهمترین اصل تعیینکننده کلی در روابط میان مجلس و دولت در همه شرایط و به ویژه شرایط کنونی «ضوابط و مقررات شرعی و قانونی» است. ایفای نقش نظارتی نمایندگان باید در چارچوب قوانین مصرح کشور و ضوابط شرعی تحقق یابد. طبیعی است که نمایندگان مجلس باید مستند به قوانین و مقررات از وزرا و رئیسجمهور توضیح بخواهند و بهجای طرح مشکلات متعدد کشور (که همگی از آن مطلعیم و نیازی به بازگویی مکرر ندارد) فعل یا ترک فعل مسئولان اجرایی که جنبه تخلف یا جرم بر اساس قوانین کشور را دارد، مشخص نموده و در خصوص آنها سؤال نمایند. از سویی رعایت ضوابط اخلاقی و کارشناسی در مواجهه با وزرا و رئیسجمهور، علاوه بر آنکه پایبندی مجلس به «اصول» را اثبات میکند، بهانه برخی مسئولان اجرایی برای فرار از پاسخگویی به نمایندگان مردم را از آنها میگیرد.
2️⃣ مؤلفه تعیین کننده و مهم دیگر در روابط مجلس و دولت حاکم شدن «نگاه کارشناسی» و «تصمیمگیری خردورزانه» به جای «کنش هیجانی و غیرمنطقی» است. انتظار این است که اظهارات نمایندگان در مقام نظارتی نسبت به کاستیها و چالشهای کشور، از استحکام منطقی و پشتوانه کارشناسی کافی برخوردار باشد و به جای طرح صرف مشکلات (که نوعی نمکپاشیدن بر زخمهای متعدد مردم است) متضمن راهحلهای منطقی و قابل اجرا نیز باشد. در این میان بهرهگیری از ظرفیتهای تخصصی همچون کمیسیونها، مرکز پژوهشهای مجلس، جامعه اندیشگاهی و اندیشهورزی کشور و متخصصان دانشگاهی و... میتواند به قوت مطالبات نمایندگان از منظر کارشناسی و تخصصی کمک کند. طبیعی است که طرح مطالبات اینچنینی نیز راه فرار برخی مسئولان اجرایی از پاسخگویی در خصوص قصور و تقصیرها را میبندد.
⚜️ @taammolat74
🔰 مواجهه منطقی مجلس با دولت در حال فرود
✍️ محمدجواد اخوان
🔘 بخش 2 از 2
3️⃣ چالش مهم در روابط میان مجلس و دولت در روزهای اخیر بر سر نوع و میزان بهرهگیری از قدرت نظارتی نمایندگان است. روشن است که نمایندگان مردم از سوی موکلان خود در حوزههای انتخابیه تحت فشار هستند تا به مسائل و مشکلات آنان در مدت کوتاهی رسیدگی کنند و عمده این مشکلات نیز از جنس اقتصادی و مرتبط با عملکرد دولت است. هیچ عقل سلیمی مخالف بهرهگیری مجلس از ظرفیت نظارتی خود برای حل مشکلات کنونی نخواهد بود. اما پرسش مهم این است که آیا باید به دنبال حل مسئله بود یا پاک کردن صورت آن؟ استیضاح یا عزل دولت و رئیس آن در شرایط کنونی، آیا به حل مسائل کشور کمکی خواهد کرد یا بر آنها خواهد افزود؟
🔴 نیک میدانیم که معمولاً یک چهارم پایانی عمر دولتها خصوصاً در پایان دوره هشتساله ریاست جمهوری، به دلیل آنکه بسیاری از مدیران، دوره مسئولیت خود را خاتمهیافته تلقی میکنند، با نوعی کاهش سرعت و کندی عملکرد همراه است و مدیران بیشتر مایل به جمعبندی اقدامات قبلی و نیز توجه به شرایط دوران پسامدیریتی خود هستند. حال در نظر بگیرید با وجود دولتمردانی که بعضاً از ابتدا نیز نوعی بیعملی چاشنی کارنامهشان بوده است (که مورد اذعان آقای روحانی در موضوعی، چون «مسکن» نیز قرار گرفت)، در این شرایط چه بر سر مردم و کشور خواهد آمد؟ آیا حذف یکشبه چنین مدیرانی، مشکل را حل خواهد کرد؟ اگر از منظر حقوقی و راهبردی به مسئله بنگریم پاسخ منفی است.
💢 اگر مشکل امروز کشور «بحران اقتصادی» است، منطقی نیست که آن را با «بحران سیاسی» مضاعف کنیم. به این ترتیب باید گفت نقش نظارتی مجلس باید معطوف به «نتیجه بخشی» و «غلبه فایده بر هزینه» باشد تا یک سال پایانی دولت که در واقع در حکم فرود یک هواپیمای آسیب دیده است، به سلامت پایان یابد و گزندی به سرنشینان هواپیما که در واقع جامعه ایران است، نرسد.
⚜️ @taammolat74