قسمت دوم برنامه زاویه.mp3
44.82M
🔉 مناظره
🔶 موضوع |#علم_بومی ، استعمارگر یا استعمار زدا؟!
▪️ #جواد_میری
▪️ #احمد_رهدار
برنامه تلویزیونی #زاویه
🔹در این برنامه زاویه به سراغ موضوع «ایده علم بومی »میرود و میپرسد که این ایده از اساس مفهومی استعماری است یا برعکس، منجر به استعمارزدایی از دانش میشود؟
🔻 پ.ن:
صوت قسمتهای آینده برنامه زاویه را هر شنبه از کانال تأملات دنبال کنید...
🔗 برای شنیدن مناظره قسمت قبل، اینجا را ببینید.
⚜️ @taammolat74
🔰فلسفهورزی درباره ایده دانشگاه
✍️ میثم سفیدخوش
🔸کمتر از یک سده است که ما در کشورمان دانشگاه مدرن تأسیس کردهایم بیآنکه از همان آغاز، یا در ادامه، توجهی به روح دانشگاه یعنی فلسفۀ دانشگاه کرده باشیم. ایدههای فلسفی دربارۀ ماهیت و رسالت دانشگاه روح دانشگاه بهشمار میآیند و مبادی عزیمت، مسیر اصلی و غایت فرجامین آن را تعیین میکنند.
🔹رسالت کنشگرانِ دانشگاه، خواه آموزگاران و دانشجویان و پژوهشگران، و خواه مدیران دانشگاه توسط ایدههای فلسفی تعیین میشود و به یاری سنجههای فلسفی ارزیابی میشود. دستکم برای دویست سال است که فیلسوفان بزرگ مغرب زمین از کانت به بعد، مفصلاً به بحث و نظریهپردازی دربارۀ هویت فلسفی دانشگاه اقدام کردهاند. فیلسوفانی چون کانت، نیومن، هیدگر، گادامر، هابرماس، جان سرل و مانند آنها از این شمارند.
💢جالب اینجاست که در ایران حتی اهل فلسفه هم توجه چندانی به اندیشهورزی این اندیشمندان دربارۀ این موضوع دانشگاه نکردهاند. این مجموعه میتواند سرآغازی برای توجه جدی به این حوزه باشد.
📚 کتاب ایده دانشگاه
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
#اختصاصی
🔶 موضوع |مطالعۀ انتقادی ابعاد هنری و رسانهای موسیقی محرّم
🎙 دکتر ابراهیم فیاض
پژوهشگاه هنر، فرهنگ و ارتباطات
⏰ 30 مهر 1398
⚜️ @taammolat74 👇👇👇
ابراهیم فیاض.mp3
28.35M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مطالعۀ انتقادی ابعاد هنری و رسانهای #موسیقی_محرّم
🎙 دکتر #ابراهیم_فیاض
.
🔹نظر به اهمیت جایگاه هنر موسیقی در آیینهای سوگواری و مناسک دینی ماه محرم، در این نشست تلاش میشود با تبیین و تنویر ابعاد هنری و رسانهای موسیقیهای تولید شده در این عرصه، نحوه کاربست آنها و نیز چگونگی تآثیرگذاری این تولیدات بر مناسک و آیینهای ماه محرم، واکاوی گردد.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام محمدصادق حیدری
مجلس یازدهم
حسینیه اندیشه
⏰ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹
⚜️ @taammolat74
⚜️ @hoseiniyehandisheh👇👇👇
13990610-Moh1442-R11-01Menbar_Heydari_0.mp3
16.6M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | فتنه اعتقادی؛ مشروطه اقتصادی
🎙حجت الاسلام #محمدصادق_حیدری
مجلس یازدهم
🔹حاکمیت اخلاق رذیله اجتماعی بر اخلاق افراد، توسط طواغیت
🔹اهداف برنامههای توسعه و آثار سوء بکارگیری آن در نظام اسلامی
🔹طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، گرچه جزء سفارشات و تاکیدات رهبر انقلاب بوده است اما دغدغه و موضوع اصلی نخبگان حوزوی و دانشگاهی قرار نگرفته است و اساسا این نوع موضوعات را تجارب بشری برای تأمین معاش و رفع فقر دانسته که ربطی به اسلام و کفر ندارد!
🔹فرهنگ دینی مؤید این است که بسترها و ابزارهای اجتماعی که توسط طواغیت پایه گذاری میشود، نقشمحوری در دنیاپرست کردن یک یک آحاد جامعه دارند؛ نه هوای نفس فردی و میلهای مادی شخصی!
🔗 جلسه قبل را در اینجا بشنوید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🎯 نقد و بررسی ایده پسااسلامیسم میلاد دخانچی 📚معرفی کتاب | پسااسلامیسم 📘دانلود جزوه pdf | مقدمهای
🔰 دوگانههای متضاد و استدلالهای ناتمام
✍️ دکتر شریف لکزایی
🔸میلاد دخانچی، در مطالعات خود بر مبحث دولت و به تعبیر خود وی، استیت، متمرکز شده و کتاب اخیر او نیز در همین زمینه منتشر شده و در دسترس است. بنیاد و چارچوب نظری کتاب بر بحث دوگانههای متضاد و متکامل بنا شده است که البته میتواند چارچوب مستحکمی هم تلقی شود اما نقد وی نیز از همینجا آغاز میشود.
🔹دخانچی در بحث دوگانههای متضاد هیچگونه تفکیکی میان انواع دوگانههای ارادی و غیرارادی قائل نیست. دوگانه زن و مرد یا مذکر و مؤنث یا شب و روز در طبیعت به صورت تکوینی وجود دارد و انسان نمیتواند هیچگونه مداخلهای در آن بنماید. این دوگانهها به صورت تکوینی و البته به صورت متکامل در طبیعت خلقت یافته است. اما آنجا که این دوگانه بر مذهب و سیاست حمل میشود و تطبیق مییابد به نظر با یک دوگانه از نوع ارادی سر و کار خواهیم داشت.
🔸اساساً دوگانههای ارادی از این ویژگی برخوردارند که میتوانند به صورت متضاد ترسیم شوند و با آنها به صورت متضاد رفتار شود یا به صورت متکامل مورد توجه قرار گیرند و بنابراین نحوه مواجهه با اراده انسانها و براساس ارزشهای متخذه هر فرد ممکن است متفاوت تلقی شود. از این روست که یک انسان سکولار ،قائل به جدایی میان مذهب و سیاست میشود و یک انسان مؤمن به عدم جدایی میان این دو حکم میکند. بنابراین نباید با خلط میان دوگانههای طبیعی و تکوینی با ارادی و اختیاری سعی کنیم نتایج دلخواه در حوزه سیاسی و اجتماعی بگیریم.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا بخوانید.
⚜️ @taammolat74
تاملات
🎯 نقد و بررسی ایده پسااسلامیسم میلاد دخانچی 📚معرفی کتاب | پسااسلامیسم 📘دانلود جزوه pdf | مقدمهای
🔰دخانچی، پسااسلامیسم، استیت ایرانی
✍️ محمدجواد نجارزاده
🔘 بخش 1 از 3
🔸چند وقتی هست که ذهنم با مسائل دخانچی و نوشته هایش گره خورده و بیش از آنچه که فکر میکردم مهم باشد برایم مهم شده
اول کتاب را خواندم و مسائلی توجهم را جلب کرد و بعد از آن درس گفتار ها را و البته میزان شوق و تعلقم نسبت به دخانچی هیچ گاه ثابت نبود. ابتدا همینطور زیاد شد تا جایی که به قله رسید و سپس آرام آرام کاسته شد تا درک من از دخانچی از هیجان و احساس به تعقل و واقع بینی هدایت شود.
🔹و اکنون که دوباره بازخوانی انتقادی مطالبش را آغاز کرده ام هنوز فکر میکنم دخانچی به اندازه مسئله و نوشته هایش بزرگ نشده و هنوز گرفتار حصار شهرتش مانده و البته مطمئن هستم این خود او را هم اذیت می کند. لکن برای بررسی آرا و نظراتش به نظر لازم است ابتدا برای علاقه مندان بیان کنم چرا خواندن پسااسلامیسم و درس گفتار ها امر مهمی است و به آن نیاز داریم و از فردا شب به نقد و بررسی آرا و نظراتش می پردازم:
1️⃣ دخانچی مقوله استیت را به خوبی فهمیده و در بازخوانی تاریخی با رویکرد استیت و قبیله فرم موفق عمل کرده. این نقطه ای است که ضعف اکثر نظریه پردازان، عالمان دین و حزب اللهی ها (مردمی که دغدغه دینی سازی حکومت را دارند) در آن نمایان است.
2️⃣ اگر بخواهیم به زبان خود دخانچی بگوییم دخانچی به دنبال احیای امر سیاسی است و در گام اول کاری به ساحت نمادین سیاست ندارد. این یعنی پسااسلامیسم چیزی فراتر از یک گروه سیاسی است که به دنبال رسوایی گروه های دیگر است. یعنی مسئله نه فقط دعواهای رایج سیاسی که دعواهای الاهیاتی است و نگاه مذهب به سیاست را محل بحث قرار می دهد.
3️⃣ دخانچی(پسااسلامیسم) جایگاه مذهب را در استیت ایرانی درک می کند و تعهد به اسلام سیاسی دارد. البته مشخصا این اسلام سیاسی با اسلام سیاسی امام یکی نیست. اما دخانچی در تلاش برای پیاده سازی مذهب است و فهم تاریخی از جایگاه مذهب دارد.
4️⃣ دخانچی را میتوان واجد منظومه ای دانست که در این منظومه نسبت مذهب و سیاست و فرهنگ و جامعه مشخص است. البته مشخصا می توان به این منظومه نقد وارد کرد. شاید تفاوت دخانچی و مجید حسینی در همین درک منظومه ای باشد. این چنین درک منظومه ای به درک کلی مسائل می پردازد و هیچ گاه اسیر جزئیات نمی شود.
5️⃣ دخانچی به دلیل نگاه منظومه ای در آسیب شناسی وضع موجود ج.ا دقیق عمل می کند و پیشنهادات مشخص ایجابی برای وضع موجود دارد و تنها به انتقاداتی کلی بسنده نمی کند.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | شرحی بر کتاب فتح خون (شهید آوینی)
🎙وحید یامین پور
جلسه دوم
هیئت خدام الرضا علیه السلام
⚜️ @taammolat74
⚜️ @yaminpour👇👇👇
4_6030676490708846121.mp3
29.4M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | شرحی بر کتاب #فتح_خون (شهید آوینی)
🎙وحید #یامین_پور
جلسه دوم
🔹فتح خون، دوگانه باطن و ظاهر، امام باطن قبله است!
🔗 برای شنیدن قسمت قبل، اینجا رو کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | علل و عوامل خوانشهای متعدد از حادثه عاشورا
🎙دکتر احمدحسین شریفی
جلسه دوم
مسجد چهارده معصوم سال ۱۳۹۷
⚜️ @taammolat74
⚜️ @ahmadhoseinsharifi👇👇👇
1_442085997.mp3
22.99M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | علل و عوامل خوانشهای متعدد از حادثه #عاشورا
🎙دکتر #احمدحسین_شریفی
جلسه دوم
#حادثه_عاشورا
#امام_حسین علیه السلام
🔗 برای شنیدن قسمت قبل، اینجا رو کلیک کنید.
⚜️ @taammolat74