🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |دیدگاه و سلوک آیتالله مصباح درباره علوم انسانی
🎙 حجتالاسلام حمید پارسانیا
نشست بررسی دیدگاه علامه مصباح در باب تحول علوم انسانی
مجمع عالی حکمت اسلامی
⏰ ۱۶بهمن۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
حمید پارسانیا.mp3
17.07M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |دیدگاه و سلوک# آیتالله_مصباح درباره #علوم_انسانی
🎙 حجتالاسلام #حمید_پارسانیا
#نشست_بررسی_دیدگاه_علامه_مصباح در باب تحول علوم انسانی
🔹 دیدگاههای مختلف در مواجهه با علوم
.
.
🔗 برای شنیدن سخنرانی قبلی این نشست ، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
امیرالمؤمنین(ع) فرمودند در ماه رمضان بسیار استغفار و دعا کنید، چراکه دعا بلا را از شما دور می کند و استغفار گناهان شما را پاک می کند.🌷
امام صادق(ع)
📚 کافی، ج4، ص88
⚜️ @Taammolat74
❇️ تکنکتههای قرآنی - تمدنی
🔖 «سعی و سرعت»، امتداد اجتماعی "ایمان"
(قسمت دوم)
✍️حبیبالله بابایی
🔸«سعی»، «سرعت» و «سبقت» در نیکیکردن در آیات متعددی از قرآن آمده است مانند «اولئک یسارعون فی الخیرات و هم لها سابقون» (مومنون: 61، و آل عمران: 114)، «سابقوا الی مغفره من ربکم» (حدید: 21)، «سارعوا الی مغفره من ربکم» (آل عمران: 133) و من اراد الآخره و سعی لها سعیها و هو مومن (اسراء: 19)، فاسعوا الی ذکر الله (جمعه: 9). آیات مربوط به سعی و سرعت محدود به امور خیر نیست، بلکه سرعت در کفر و گناه و دشمنی و فساد و عذاب هم در قرآن مورد اشاره قرار گرفته است: «و لا یحزنک الذین یسارعون فی الکفر» (آل عمران: 176)، «و تری کثیرا منهم یسارعون فی الاثم و العدوان» (مائده: 62).
⬅️نکته اینکه، آنچه جامعه را به سمت صلاح یا زوال میبرد نه اصل خوبی یا بدی، بلکه «سعی» (جدیت و اهتمام) و «سرعت و سبقت» در خوبی و بدی است که ذاتا امری اجتماعی و در نسبت با دیگران شکل میگیرد.
⬅️در تقابل بین دو گونه از سعی و سرعت (درخیر و شرّ)، وجود پشتوانههای ایمانی بسیار مهم است. اساسا امتداد اجتماعی ایمان در «سعی و سرعت در رفتار انسان» است. تا زمانی که ایمانی نباشد، شور و شتابی در هیچ سویه از خیر و شرّ نیز وجود نخواهد داشت. ایمانی پرشور به خیر و خوبی، نیکیهای انسانی را شتاب میدهد، و باور به شرّ نیز شتاب در بدیها را بوجود میآورد. بدین سان تقابل دو گونه از سرعت فزاینده در کژی و راستی در جامعه، برخاسته از برخورد دو گونه از ایمان و دو گونه از جهانبینی و جهانباوری است.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰 بازخوانی و شرح مختصر طرح کلی اندیشه اسلامی قرآن 🔸دستیابی به تمدن اسلامی بعنوان مهمترین هدف اسلام
🔰 تفسیر اطاعت از خدا و رسول
✍️ رسول لطفی
📍 اساس نظام اسلامی بر اطاعت از خداوند است. نظام اسلامی در پی بستری برای جریان تحقق امتثال الهی بر روی زمین میباشد. تحقق اطاعت الهی یعنی اجراسازی هندسه الهی و نقشه خداوند در جامعه و این مقصود زمانی میسر میگردد که روابط و نظامات اجتماعی از ناحیة الهی باشد. اما اطاعت خدا به چیسـت؟
📖 #بازخوانی_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
بخش سوم
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰 تفسیر اطاعت از خدا و رسول ✍️ رسول لطفی 📍 اساس نظام اسلامی بر اطاعت از خداوند است. نظام اسلامی در
✔️ ادامه...
🔸اما اطاعت خدا به چیسـت؟به تعبیر آیتالله خامنهای در کتاب، «به اینکه تمام تکالیف و حجتهای الهی را بر دوشـمان حمل کنیم؛آنچه را که بر عهد ما نهاده شده است، انجام بدهیم.» برای روشن شدن تفسیر اجتماعی از اطاعت خوب است که اشارتی به تبیین معظمله در یکی از سخنرانیهایشان داشته باشیم.
🔹آیتالله خامنهای در تفسیر اطاعت، از اطاعت موردی و اطاعت خطی سخن گفتند و فرمودند: «یک اطاعت، اطاعت موردی است. در مواردی خدای متعال میفرماید که این عمل را انجام دهید - ولو این مسئله، مسئلهی شخصی است - مثلاً نماز بخوانید، یا فرض کنید که صوم و زکات و بقیهی امور. این یک جور اطاعت است که انسان امر الهی را اطاعت میکند، نهی الهی را اطاعت میکند... از این مهمتر، اطاعت خطی است. یعنی روش و راه و نقشهای که خدای متعال برای زندگی معین میکند؛ این را یک مجموعهای از مردم اطاعت کنند تا این نقشه تحقق پیدا کند. این نقشه با اَعمال فردی حاصل نمیشود؛ این یک حالت دیگری است، یک مسئلهی دیگری است، مسئلهی بالاتری است؛ یک کار جمعی نیاز دارد تا اینکه نقشهی الهی، هندسهی الهی در وضع جامعهی اسلامی تحقق پیدا کند.» (بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری، 6 اسفند 1388)
💢بنابراین روشن شد که مسئلة اطاعت کلان و اینکه انسان خط الهی را جستجو کند و بیابد و آن را دنبال کند، بسیار اهمیت پیدا میکند. نکته دیگر آنکه اطاعت الهی از مجرای اطاعت رسول تحقق میگردد. تحقق اطاعت الهی، در میزان تبعیت از رسول نهفته است. رسول میزان و شاخصی است که حقپرستان واقعی از تظاهرکنندگان و نااهلان تمایز یابند. « آن کسانی که خود را بنده خدا میدانند، اما بنده فرمان قانون خداوند نیستند، عمل به قانون نمیکنند، ملتزم به لوازم این بندگی نیستند، اینها چطور میتوانند بگویند که ما بنده خداییم؟»
🔗 برای مطالعه قسمت قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 رمضانیّه
✍️ صدیق قطبی
بخش سوم
🔸 پیامبر(ص) در ماه رمضان بیش از هر وقت دیگری بذل و بخشش میکرد: «وَكَانَ أَجْوَدَ مَا يَكُونُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ؛ سخاوتمندی و بخشش پیامبر(ص) در ماه رمضان بیش از همه وقت بود.»(بهروایت مسلم)
🔹ما، به اشتباه، گمان میکنیم تا در رفاه کامل و ثروتمند نباشیم، نیازی نیست انفاق و بذل مال کنیم. اما به گفته قرآن اهل تقوا در تنگنای مالی و شرایط دشوارِ زندگی نیز از دستگیری و گرهگشایی بازنمیایستند: «الَّذِينَ يُنْفِقُونَ فِي السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ؛ آنان كه در فراخى و تنگى انفاق مىكنند.»(آلعمران:۱۳۴)
🔸شاید بگوییم با کمکهای ناچیز من که صاحب ثروت چشمگیری نیستم گرهی از کار کسی گشوده نمیشود، اما بخشیدن و عطا کردن سبب تطهیر جان و پرورش روان است، حتی اگر اثر چندانی بر بهبود وضع دیگران نداشته باشد: «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا؛ از اموالشان زكات بگير تا آنان را با آن پاك دارى و رشدشان دهى.»(توبه:۱۰۳)
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | قدر قدر نزد صدر
🎙 دکتر عادل پیغامی
بخش دوم
درسگفتار مدرسه رمضان
موسسه امام موسی صدر
⏰ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
مدرسه رمضان، نشست دوم.MP3
35.27M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | قدر #قدر نزد #صدر
🎙 دکتر #عادل_پیغامی
بخش دوم
درسگفتار #مدرسه_رمضان
🔹 ماه رمضان به تعبیر امام موسی صدر ماه قرآن فقط برای مسلمانان نیست بلکه ماه همه کتب آسمانی است. ماه تورات ماه انجیل و ماه انبیا، ماه ولادت یا عروج برخی از انبیا از جمله عروج عیسی بن مریم (ع) است و ماه ولایت و ماه شهادت امیرالمومنین (ع) است و ماه خاصی است. ماه ضیافت امیرالمومنین (ع) است و مدرسه گونه بودن این ماه به تعبیر امام موسی صدر و برنامه تربیتی و آموزشی که دارد، گره خورده به اتفاقاتی که در طول این ماه افتاده است و ما خود را با اتصال و پیوند با آن اتفاقات میخواهیم در مسیر تاریخ زنده کنیم و درس بگیریم.
🔗 برای شنیدن لیک جلسه قبل ، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
17.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📎
✅ آیا میشود بدون یک مردم جدید، وضعیت جدید ساخت؟ آیا میشود بدون رویای جدید، آیندهی متفاوت ساخت؟ ما داریم بر سر آیندهای با هم دعوا میکنیم که همین الان متحقق شده است!
ما در همان آیندهای هم اکنون هستیم، که در آن رویای تکتکمان موفقیت فردیست! هم اکنون، همان آینده است؛ فقط ما متوجه نمیشویم متحقق شده است و چقدر مبتذل و سخیف و بی ارزش است! هم اکنون لحظهایست که تکتک ما نمیفهمیم جامعه چیست، دوستی بی غرض چه شکلیست و زندگی در نسبت با خوشبختی دیگری سعادتمند است، نه در رقابت با دیگری!
هم اکنون از احمدی نژاد تا سیدحسن، از اصولگرا تا اصلاح طلب، از چپ تا راست دارند بر سر رویایی از موفقیت دعوا میکنند که عمیقا بیارزش است.
آنها همه یک وضعیت پوچ را نقد میکنند به امید رسیدن به یک وضعیت پوچتر و نمیدانند باید رویایمان را عوض کنیم نه افرادمان را! من به لحظهی تغییر رویا امید دارم، نه لحظه تغییر آدمها... به لحظه رویای بدیل، مردم بدیل و دولت بدیل!
شک نکنید ممکن خواهد شد.
✍️ سیدمجید حسینی
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🔰 کلاب هاوس زیر ذرهبین منتقدان فرهنگی 🔸مدتی است فضای رسانهای کشور تحت تأثیر یک اپلیکیشن جدید به ن
🔰کلاب هاوس؛ تقویت مهارت گفتگو یا میدان تاختوتاز سیاسی؟
✍️معصومه نصیری
📍من به موضوع «کلاب هاوس» به عنوان پلتفرم انتخابات ۱۴۰۰ نگاه میکنم. پلتفرمی که قرار است فضای مناظرات انتخاباتی را داغ و مخاطبان را با خود همراه کند. این فضای جدید، فضایی است که در بهمن ۹۹ برای نخستین بار توسط بیبی سی مطرح شد و این رسانه خبر از فراگیرشدن آن را در ایران داد. برخی از فعالان فضای مجازی که تعداد محدودی بودند، اما گرایشها و وابستگیهای خاصی داشتند درباره آن صحبت کردند. همه اینها نشان میداد که این پلتفرم و بستر جدید در ایران برای انتخابات مورد توجه قرار گرفته است.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰کلاب هاوس؛ تقویت مهارت گفتگو یا میدان تاختوتاز سیاسی؟ ✍️معصومه نصیری 📍من به موضوع «کلاب هاوس» ب
✔️ ادامه...
🔸برای عادیسازی این فضا اعلام کردند که کلابهاوس فضایی گفتوگو محور است و افراد میتوانند صحبتهای خود را در آن مطرح کنند. باید به این موضوع توجه کنیم که حضور در این فضا نیاز به گوشی برند خاصی دارد و باید فردی، دیگری را به آن دعوت کند. در عین حال مدیر اتاق گفتوگو میتواند از ابتدا تا انتها به فرد اجازه صحبتکردن ندهد، در پوسته و ظاهر و پشت لفظ مهیا کردن فضای گفتوگو، کلابهاوس در دل خود هیچکدام از این موارد را شامل نمیشود. کلابهاوس رسانه مردم نیست، بلکه رسانه قشری است که این ابزار را دارند که معمولا افراد فعال در توئیتر هستند که وارد کلاب هاوس شدند و فعالیت میکنند. از بدنه مردم در این فضا آوردهای وجود نخواهدداشت.
🔹فضای کلاب هاوس مردمی نیست، اما فضایی است که پیوست رسانهای دارد؛ یعنی گفتوگوها در این فضا مطرح میشود، شکل میگیرد و در برخی از سایتها و رسانهها منعکس میشود. این فضا مبلغ فضای رسانهای است که در دل خود تبعیض رسانهای هم دارد و فضای برابر رسانهای برای همه کاربران نیست. وقتی این فضا را در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ ببینیم، متوجه میشویم که چرا سیاسیون و افراد خاص در آنجا صحبت میکنند و این صحبتها بازتاب پیدا میکند.
🔸فکر میکنم درباره گستره استفاده از آن بزرگنمایی شده است تا به فراگیر شدندش کمک کند، اما از آنجایی که ابزارش -گوشی هوشمند اپل- نمیتواند در اختیار همه مردم قرار گیرد، این بزرگنمایی موفق نمیشود و فقط پژواک صدای گفتوگوها در کلابهاوس را در رسانهها میخوانیم؛ این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
🔹 به طور قطع برای زیست در عرصه و جهان شبکهای و رسانهای شده، نیاز است سواد رسانهای داشته باشیم. هر روز دسترسی به محیطهای جدید در فضای مجازی بیشتر میشود؛ این سرعت و سیالیت نباید منجر به این شود که مخاطب منفعلانه در برابر رسانه ظاهر شود، بلکه باید بتواند کنشگری فعالانهای داشته باشد.
⚜️ @Taammolat74