🔰 جریان انقلاب هم عقل دارد اما عقل جریان انقلاب در حاشیه است و ایدئولوژی ان در حال جدل با دیگری
✍️ سیدجواد نقوی
🔸برگردیم به سال نود و شش و ملاقات عجیب جناب رئیسی با تتلو بسیار از اهالی جبهه انقلاب در چهل و هشت ساعت اخر مانده به رای گیری ماله کشی را شروع کردند و در کمال تعجب به توبه تتلو و رای تتلو چی ها حساب هم باز کرده بودند از نظر من که دیدار با تتلو ابرو نظام را برد و تکلیف جناب رئیسی که دیگر مشخص است ،در این بین تنها دو نفر از اصحاب رسانه ای به این دیدار نقد تند انجام دادن و شکست در انتخابات را از همین دیدار پیش بینی کردند
🔹#فضلی_نژاد و #امینی به شدت به این معرکه رقم خورده تاختند و از لمپنیسم و بی تدبیری صحبت کردند.
در ان لحظه هرچند نماینده جبهه انقلابی شکست بدی خورده بود اما این اعتراض جرقه امیدی را نشان داد که در جبهه انقلاب افرادی از نسل جوان و تحول خواه برعلیه لمپنیسم معاصر فریاد می کنند و منافع حزبی و جناهی هم برایشان مهم نیست ان هم در لحظه مهم سرنوشت ساز انتخابات و تنها دو روز به رای گیری
🔸در جناح مقابل اما نئورمارکسیست و تا طرفدار لیبرالیسم اقتصادی از مکتب فرانکفورتی تا مکتب بیرمنگامی از محقق تا پژوهشگر از هاروارد درس خوانده تا نواندیش قم درس خوانده در مقابل حضور سلبریتی ها و حمایت انها از کاندیدا مورد نظرشان حتی یک اعتراض ساده هم نکردند حتی تئورسین انها حجاریان گفت باید حرف خود را از دهان سلبریتی بزنیم و هیچ فردی هم اعتراض نکرد این چه مدل رسیدن به قدرت است و اصلا ایا با لمپنیسم که توسط #سلبریتی_ها در حال رقم خوردن است این دولت می تواند به خواسته های ما رسیدگی کند و اصلا چطور ممکن است ما با چنین دولتی که دیدگاه های پوپولیستی اشکاری دارد و رسما به دنبال انباشت ثروت و قدرت است جمع شویم و هم افزایی کنیم !!
🔹این دو واکنش ان هم در لحظه ای حساس نشان می دهد جریان عاقل انقلاب چند برابر کل روشنفکران موجود در جامعه بیشتر از قدرت و حکمرانی درک دارد ولی متاسفانه گفتمان انقلاب به جهت جدل با دیگری خود به جای رجوع به عقلانیت خود با یک دگردیسی عجیب به سمت لمپنیسم فعال شده در قلب خودش که حاصل سیاسی کاری صرف است حرکت کرده است این حرکت حاصل شکست متمادی در انتخابات و باخت های نظری در حوزه فرهنگ است
💢اگر همان مسیر گذشته در انتخابات پیش رو طی شود حتی اگر به جهت عدم مشارکت با پیروزی جبهه انقلاب منتهی شود اغاز یک چاه عمیق است که مدام لمپنیسم موجود در جبهه انقلاب رئیس جمهور وقت را که از جبهه انقلاب است در درون ان پرت خواهند کرد مثل همان دیدار با تتلو
⚜️ @Taammolat74
🔰 گفتگو در باب دولت آینده
✍️ سیدجواد میری
📍 ممکن است لابهلای بحثهای سیاسی که این روزها با توجه به انتخابات ریاست جمهوری پیش میآید، مباحثی مثل چیستی و چگونگی دولت آینده از منظر جامعهشناختی و نظری زائد بهنظر بیاید. برای آنکه در این مقطع حساس تلنگری به این فضای صرفا سیاسی زده باشیم بد نیست اگر به سراغ اساتید این حوزه رفته و از آنها راجع به وضع دولت در ایران و چشمانداز آن بپرسیم. از این بابت گفتوگویی با دکتر سیدجواد میری عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی داشتهایم تا بتوانیم قدری مشکلات و مسائل جدیتر را پیش چشم مخاطب آوریم، گرچه باید دید تا چه میزان موفق بودهایم. این گفتوگوها البته ادامه خواهد داشت.
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
✔️ ادامه...
🔘 بخش نخست
🔸اگر بر این باور باشیم که امکان تحولات غیرمنفعلانه وجود دارد و بتوانیم آگاهانه و مدبرانه کنشهایی را در ساحت دولت بهمعنای حاکمیت اتخاذ بکنیم تا بتوانیم از این وضعیت عبور کنیم- نیازمند چند مولفه بنیادین هستیم. یکی از آن مولفهها این است که پایگاه دولت بهمثابه قوه عاقله در جامعه مستحکم باشد و دارای مشروعیت باشد، و مشروعیت آن هم فقط تکساحتی نباشد؛ یعنی مشروعیت را بهمثابه یک امر جامع درنظر بگیرد و بتواند قاطبه اقشار جامعه و طیفهای گوناگون جامعه را با خود همراه کرده باشد.
🔹ما نیازمند بازتعریف پایههای مشروعیت در ادبیات سیاسی هستیم تا بتوانیم از آن طریق ارتباطی سستشده میان ملت و دولت را ترمیم کنیم.دولتی میتواند در 1400 زمام امور را بهدست بگیرد که بتواند تغییر و تحولات بنیادی در حوزههای گوناگون جهانی، منطقهای و ملی انجام دهد. مقصود من از تحولات ملی رابطه بین ملت و دولت است.
🔸یکی از مولفههایی که امروز بهشدت جامعه ایران را تحت تاثیر خود قرار داده و جامعه را بهصورت بنیادین دچار بهت و سردرگمی و افسردگی و خستگی کرده، عدم التفات بنیادین به مساله اقتصاد است. امروز گفتمان جامعه مدنی، گفتمان تدبیر و امید و گفتمان عدالت فقط در ساحت گفتاری و بهصورت گفتاردرمانی نمیتواند هم مردم را پای صندوقهای رای بیاورد و هم مشکلات بنیادین اقتصاد ایران را حل کند. بهنظر میآید ما نیازمند تغییر و تحولات جدی در حوزه نسبتمان با ساختارهای جهانی بهصورت اعم هستیم
🔹البته این به این معنا نیست که امروز اراده کنیم و فردا این اتفاق بیفتد، بلکه بدین معناست که اول مسیر باید مشخص شود. مسیر آن است که مشروعیت نظام سیاسی، شدیدا وابسته به کارآیی اقتصادی آن است
🔸من فکر میکنم دولت بعدی خیلی باید پراگماتیست و عملگرا باشد. اولین مساله فراگیری کرونا در جامعه است و باید بتواند فضای بینالمللی را بهگونهای رقم بزند و موضوع واکسن و مسائل بهداشتی جامعه را مرتفع کند تا جامعه از این حالت تعلیق بیرون بیاید. امروز جامعه ما، مدارس، دانشگاهها، بسیاری از نهادها و سازمانها در یک وضعیت تعلیق قرار گرفتهاند، لذا اولین گامی که دولت بعدی باید بردارد این است که جامعه را از حالت تعلیق بیرون بیاورد
💢 امروز اتفاقی که در جامعه رخ داده این است که با تعلیق جامعه، امر سیاسی چنان سیطره بر کلیت هستی اجتماعی ایرانیان پیدا کرده که چیزی بهنام جامعه ایرانی در واقعیت محلی از اعراب ندارد، بلکه افرادی هستند که اینجا و آنجا بهصورت پراکنده قرار گرفتهاند و تبدیل به اتمهای منفک از هم شدهاند. با این وضع نمیتوان تداوم داشت و ناگهان ممکن است اتفاقات سهمگینی رخ دهد.
⚜️ @Taammolat74
♨️ درآمدی بر جریان نوصدرایی
🔸امروزیکم خرداد است و روز صدرالمتالهین!
جریان عقلانیت وحکمت اسلامی سابقه دیرینه و پایداری درکشور ما داشته و دارد و این جریان در ادوار مختلف دچار تحولات و تفکرات مختلفی شده و بنا داشته که با تکیه براصول مبانی اسلام، پاسخگو بسیاری از پرسشهای بنیادین بشر باشد و درهر عصری متناسب با نیازهای عصری و نیازهایی که درجریان اجتماع وجود داشته است، خود را تطبیق بدهد و بهروز کند.
🔹بنابراین جریان حکمت و عقلانیت اسلامی در سیر تطورات و گذر زمانیاش همواره خودش را بروز کرده است. ازحکمت مشاع، حکمت اشراق، حکمت یمانی و فلسفه میرداماد و بنیان حکمت صدرایی تا امروز هم جریانی به نام حکمت نوصدرایی شکل گرفته است و از مرحوم حکیم و مرحوم علامه طباطبایی تا به امروز، مرحوم آشتیانی و معاصرینی که امروز هستند و این جریان را پرچمداری میکنند.
💢 این هفته به تناسب مقارنتش با سالروز یادبود ملاصدرا حکیم متأله جهان تشیع، به بحث از تبیین و نظرات جریان نوصدرایی خواهیم داشت.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
🔰 تنقیح حکمت صدرایی
🔸به موازات رویارویی سیاسی دنیای شرق و غرب در چند سده اخیر، مواجهه فرهنگی و اندیشهگی آن نیز نمود یافت و در این میان، شارحان فلسفه و حکمت صدرایی در صدد پاسخ به مسائلی برآمدند که فلسفههای جدید غربی مطرح کرده بودند. به هر حال این مواجهه سبب بالندگی و تکامل فلسفه صدرایی شد.
🔹برخی آقاعلی حکیم را آغازگر مکتب نوصدرایی میدانند و معتقدند او اولین کسی است که در اندیشه خود فلسفه صدرایی را با فلسفه غرب درگیر کرده و کوشیده است تا به پرسشهای فلسفههای معاصر پاسخ دهد. اما بسیاری برآنند که آقاعلی مدرس تنها یک نقطه عطف بود و موسس حقیقی فلسفه نوصدرایی علامه طباطبایی است که فلسفه صدرا را با مکاتب ماتریالیستی، مارکسیستی و دیگر مکاتب نوظهور غربی درگیر کرد و شاگردانش این راه را ادامه دادند.
💢در هر حال امروز کمتر پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی است که فلسفه، مکتب یا حکمت «نوصدرایی» را نشنیده باشد. گرچه برخی دیگر بر آنند که شارحان صدرا در طول چند قرن گذشته هر یک به سهم خود سعی در تکامل فلسفه صدرایی و شرح و بسط آن داشتهاند و آنقدر استقلال فکری ندارند که بتوان در توصیف ایشان از «نو»صدرایی استفاده کرد.
⚜️ @Taammolat74
🔰 سرآغاز جنبش نوصدرایی
✍️ شهید مرتضی مطهری
🔸[علامه] در این فکر هستند که تألیف یکدوره فلسفه بپردازند که هم مشتمل بر تحقیقات گرانمایهی هزار سالهی فلسفه اسلامی باشد و هم آرأ و نظریات فلسفی جدید مورد توجه قرار گیرد، و این فاصلهی زیاد که بین نظریات فلسفی قدیم و جدید ابتدأ بنظر میرسد و این دو را بصورت دو فن مختلف و غیر مرتبط بهم جلوهگر میسازد مرتفع شود و بالاخره بصورتی درآید که با احتیاجات فکری عصری بهتر تطبیق شود، و مخصوصاً ارزش فلسفه الهی که جلودار آن دانشمندان اسلامی هستند و فلسفهی مادی در تبلیغات خود دورهی آنرا خاتمه یافته معرفی میکند بخوبی روشن شود.
🔹نشریات روزافزون فلسفی اخیر و توجه جوانان روشن فکر ما به آثار فلسفی دانشمندان اروپا که هر روز به صورت ترجمه یا مقاله و رساله در عالم مطبوعات ظاهر میشود و این خود نمایندهی روح کنجکاو و حقیقتجوی این مردم است که از هزار سال پیش سابقه دارد، و از طرف دیگر انتشارات مجهز به تبلیغات سیاسی و حزبی فلسفهی مادی جدید (ماتریالیسم دیالکتیک)، بیش از پیش حضرت معظمله را مصمم نمود که در راه مقصود خود گام بردارند، لهذا از چند سال پیش ابتدأ به تشکیل یک انجمن بحث و انتقاد فلسفی مرکب از عدهای از فضلأ مبادرت کردند... این روشی که حضرت معظمله آغاز کردهاند یک اقدام اساسی است و فلسفه را در ایران وارد مرحله جدیدی میکند.
📚 اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج 1، مقدمه
⚜️ @Taammolat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | نقش علامه طباطبایی در تکوین جریان نوصدرایی
🎙دکتر محمد فنائی اشکوری
همایش «علامه طباطبایی و فلسفه نوصدرایی»
⏰ آبان 1398
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
نقش_علامه_طباطبایی_در_تکون_حکمت.mp3
22.9M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع | نقش #علامه_طباطبایی در تکوین جریان #نوصدرایی
🎙دکتر #محمد_فنائی_اشکوری
🔹 فلسفه صدرایی ویژگیهایی دارد، مثل اینکه فلسفه وجودی محض است، قرآن و برهان و عرفان در آن هماهنگ است، از حیث نتیجه نیز دغدغه دین دارد و نتایجی از فلسفه میگیرد که به مطابقت با دین لطمه نزند.
🔹وی با اشاره به اینکه علامه به این معنا فیلسوف صدرایی است، گفت: اما نوبودن یک تفکر فلسفی، تحول در ساختمان نظام فلسفی در کنار مواد اولیه و اجزای آن است که علامه آن را انجام دادند، مثل واردکردن مباحث معرفتشناسی در فلسفه و بحث ادراکات اعتباری.
⚜️ @Taammolat74
🔰ملاّصدرا عرفان محیالدین را به زبان عقل فلسفی مدون کرد
✍️ مقام معظم رهبری
🔸«فلسفهی صدرایی - که خودِ او به حق آن را حکمت متعالیه نامیده- در هنگام پیدایشِ خود نقطهی اوج فلسفهی اسلامی تا زمان او، و ضربهای قاطع بر حملات تخریبیمسلکان و فلسفهستیزانِ دورانهای میانه اسلامی بوده است، … در فلسفه او از فاخرترین عناصر معرفت یعنی عقل منطقی و شهود عرفانی و وَحی قرآنی در کنار هم بهره گرفته شده و در ترکیب شخصیت او تحقیق و تأمل برهانی و ذوق و مکاشفه عرفانی و تعبد و تدین و زهد و اُنس با کتاب و سنت با هم دخیل گشته... امام «رضواناللهتعالیعلیه» چکیده و زبده مکتب ملاصدرا است، نه فقط در زمینهی فلسفیاش، در زمینهی عرفانی هم همینجور است».
🔹مکتب فلسفی صدرالمتالهین هم چون همه فلسفهها در محدوده ملیت و جغرافیا نمیگنجد و متعلق به همه انسانها و جامعهها است، همواره همه بشریت به یک چارچوب و استخوان بندی متقن عقلانی برای فهم و تفسیر هستی نیازمندند هیچ فرهنگ و تمدنی بدون چنین پایه مستحکمی و قابل قبولی نمیتواند بشریت را به فلاح و استقامت و طمانینه روحی برساند و زندگی او را از هدفی متعالی برخوردار سازد و چنین است که به گمان ما فلسفه اسلامی به ویژه در اسلوب و محتوای حکمت صدرایی جای خالی خویش را در اندیشه انسان این روزگار میجوید و سرانجام آن را خواهد یافت و در آنجا برپا خواهد گشت.
⚜️ @Taammolat74
🔰 عاشقانهای برای قدس
ما الان باید اینجا باشیم. وسط این فستیوالِ طلایی و سبز و سفید. توی یکی از همین خانههایی که پنجرهشان رو به #قبه_الصخره باز میشود. ما باید نفری یک باغ زیتون داشتهباشیم اینجا. باید تمام نماز جمعههایمان را توی #مسجد_الاقصی بخوانیم. باید لابهلای سنگهای درخشان #قدس عاشق شویم.
ما الان باید اینجا باشیم. کنار برادران و خواهران عزیزمان. باید اول میرفتیم دو رکعت نماز شکر میخواندیم و بعد راه میافتادیم توی خیابانهای شهر به جشن گرفتن و کفزدن و خندیدن. ما باید به دبکهی رفقایمان نگاه میکردیم و کمکم یاد میگرفتیمش. پرچم #فلسطین الان باید توی دستهای ما باشد تا با ریتم دفزدنِ جوانهای عرب تکانش بدهیم. توی این جشن، جای ما خالی است. جای من، جای تو، جای هر مسلمانی که با دیدن عکسهایی شبیه این دلش غنج میرود، جای هر انسانی که این یازده دوازده روز را بدون یاد مردان و زنان فلسطینی شب نکرده. جای خیلیها خالی است اینجا. از سلیمان تا سلیمانی.
زندگی یک فلسطینِ آرام به ما بدهکار است. رویای ما و چندنسل قبل از ما انگار کمکم دارد تعبیر میشود. این خانهی توحید هم دیر یا زود آزاد میشود. تا وقتی آدمهای ساکنِ این شهر لبخند میزنند، رویای قدس زنده و گرم، در سراسر جهان جاری است. دیگر وقتش رسیده که کمکم به رفقای فلسطینی بگوییم جای ما را در جشنهایشان نگهدارند. راه زیادی باقی نمانده. ما با ترانهها و تبریکهایمان در راهیم. امیدوار، و منتظر...
⚜️ @Taammolat74
🔰 ابابیل قدس
✍️ زهرا محسنیفر
🔸اسرائیل از یک باریکه شکست خورد و اعلام آتشبس یکطرفه کرد. وقتی رد دستهموشکهای قسام آسمان تلآویو را خراش میداد، غدهی سرطانی بدخیم در حال پرتودرمانی بود. انتفاضه با سنگ شروع شد و بلاشک با موشک تمام میشود. امروز لانچر جای فلاخن را گرفته و پرتاب کور به نقطهزنی تبدیل شده. لایهی اوزون هم دیگر میداند که گنبد آهنین از خانهی عنکبوت سستتر است.
🔹داستان ابابیل را پهپادهای مقاومت شبیهسازی کردهاند تا به کودکان غزه بیاموزند که قبلهی اول مسلمین هم پروردگاری دارد. موریانههای عهدنامهی قریش میدانند که اعتبار معاملهی قرن از یک خطبهی عربی پانزده دقیقهای کمتر است.
🔸میراث تهرانیمقدم مرز امنیتی ما را از نوار مرزی ایران تا نوار غزه جابجا کرد. امروز دیگر «هفت دقیقه تا تلآویو» فاصله نداریم، از رگ گردن به آنها نزدیکتریم. دنیای امروز دنیای تهدیدزدایی است، نه تنشزدایی.
💢تغییر پارادایم از دفاع به حمله، راز بزرگ پیروزی است که شهید سلیمانی به مردم منطقه آموخت. ارتقای جایگاه ایران از پیادهنظامی در جنگها به مباشرت راهبردی و تسلیحاتی، موازنهی قدرت را به سمت ایران مقتدر سنگینی داده و کار غاصبان قدس را زودتر از آنچه تصور میشود، یکسره خواهد کرد؛ انشاءالله...
#القدس_أقرب
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @lafzeghalam
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |فرزندان قرآن و قبله
عصر انسان فلسطینی؛ تأمّلی بر آغاز انتفاضهای نو در فلسطین
🎙 محمد اصغری
سلسله نشستهای عصر علوم انسانی
نشست شصت و یکم
⏰ ۲۹ اردیبهشت
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
61.mp3
44.3M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |فرزندان قرآن و قبله
عصر انسان فلسطینی؛ تأمّلی بر آغاز انتفاضهای نو در #فلسطین
🎙 #محمد_اصغری
سلسله نشستهای #عصر_علوم_انسانی
🔹...
.
.
🔗 برای شنیدن نشست قبلی عصر علوم انسانی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
32.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرخه کنشگری سیاسی
1️⃣ سرمایه ایدئولوژیک (پایگاه اعتقادی)
2️⃣ سرمایه حاکمیتی (پایگاه حاکمیتی)
3️⃣ سرمایه اجتماعی (پایگاه اجتماعی)
💬 بیانات استاد حسن عباسی در سخنرانی با موضوع نامزدبازی - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
⚜️ @Taammolat74
♨️ جهانگیری از مناظره فرار کرد!
🔹در حالی که روز گذشته جهانگیری در توئیتی اعلام کرده بود آماده است در هر پلتفرومی و با هر کسی مناظره کند؛ پس از اعلام آمادگی ضرغامی و جدی شدن این مناظره که قرار بود امشب ساعت21 از تلوبیون پخش گردد، عقب نشینی کرد!
🔹دبیر شورای سیاستگذاری ستاد اسحاق جهانگیری در همین راستا گفته است که «طبق قانون انتخابات، صدور احکام ستاد نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری و برنامهریزی برای مناظره نامزدها بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیتها، از سوی شورای نگهبان انجام خواهد شد.»
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
♨️ آیا جهانگیری رد صلاحیت شده است؟!!
پستهای کانال تلگرامیِ منتسب به "اسحاق جهانگیری" نشانه چیست؟!
آیا نامزدِ ضربهگیر ۹۶، از ۱۴۰۰ باز میماند؟!
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
🔰 «هویت»یابی نافرجام لاریجانی
علی لاریجانی در گفت وگوی ۴ ساعته در کلابهاوس نه موفق شد رابطه اش با حزب اللهیها را ترمیم کند، نه باب دل اصلاحطلبان حرف زد
📍 واکنشهای منفی کاربران فضای مجازی به گفتوگوی لاریجانی در این دو روز نشان میدهد که مردم هنوز هم لاریجانی را نه با سخنانش در کلابهاوس که با 6سال همراهیاش با دولت روحانی میسنجند. او اگر قصد حضور جدی دارد، باید این مرزها را پررنگتر کند و امیدوار به پاکشدن حافظه تاریخی مردم باشد.
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
✔️ ادامه...
🔸جلوس تقریبا بیدردسر بر صندلی ریاست مجلس آنهم در رقابت با فردی که 4سال ریاست مجلس پیشین را برعهده داشت؛ مدیریت 3مجلس با شیوه دلخواه و هدایت آن به مسیر دلخواه، نطقهای مکتوب حسابشده و حتی پاسخهای فیالبداههاش، همهوهمه حکایت از شخصیت پیچیده سومین فرزند میرزا هاشمیآملی داشت.
🔹او مرموزترین و سیاستمدارترین میان برادران لاریجانی است و اگر صادق، فاضل و محمدجواد نبودند، سیاستورزی او چهرهای بهمراتب بهتر از علی لاریجانی در افکارعمومی نقش میبست. شاید بتوان پذیرفت اعمال صادق، فاضل و محمدجواد ارتباطی به علی لاریجانی ندارد اما قماری که او با تمام حیثیتش برسر حسن روحانی کرد، جای هر توجیهی را روی لاریجانی میبندد.
🔸این شخصیت پیچیده و مرموز را، پنجشنبهشب یک برنامه شبکه اجتماعی که بر پایه گفتوگوی صوتی است، از بین برد. لاریجانی 64ساله دو شب پیش در کلابهاوس حاضر شد تا به سوالات دهها خبرنگار و کارشناس در موضوعات مختلف پاسخ دهد. تصور از این گفتوگوی لاریجانی-صرفنظر از ایراداتش- محتوایی در سطح نطق پس از ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری و یا حداقل در اندازه توئیتهایی معنادارش بود اما چنین نبود تا رفتهرفته نقاطضعف علی لاریجانی به نمایش درآید.
💢 او اگرچه 12سال بدون هیچ مانع قابلتوجهی رئیس مجلس بود اما جنس سیاستورزی در مجلس مبتنیبر لابی است و او یک لابیباز کارکشته است اما زمین انتخابات ریاستجمهوری، فرصت لابی را به او نمیدهد و لاریجانی باید بتواند با مردم صریح سخن بگوید. این دقیقا پاشنهآشیلی است که لاریجانی در 12سالی که مجلس را نیز دراختیار داشت، نتوانست راهی برای آن پیدا کند و تقریبا جز در درون ساختار قدرت، حرفی برای گفتن نداشت.
🔗 برای مطالعه کامل یادداشت، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰 کلوزآپ
گفت و گوی کلاب هاوسی لاریجانی را باید یک کلوزآپ از زندگی سیاسی او دانست که اکنون در فصل انتخابات گویا وارد مرحله جدیدی شده است.... این یادداشت به دنبال پاسخ به این پرسشهاست:
❓ هدف اصلی لاریجانی مواجهه با تخریبها و کم کردن از آرای منفی بود. آیا او موفق شد؟
❓چرا اصلاحطلبان بار اصلی حمله به لاریجانی را به دوش کشیدند؟
❓لاریجانی توانست با خانواده لاریجانی و دولت روحانی مرزبندی کند؟
❓لاریجانی در تلاش برای همراه کردن طبقه متوسط موفق خواهد شد؟
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
✔️ ادامه...
🔸در میان کنش گری داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، سکنات علی لاریجانی بیش از سایرین توجهات را به خود جلب کرده است. این جلب توجه شاید بیشتر به این خاطر باشد که لاریجانیِ این روزها سعی دارد در مقایسه با آنچه از او و خانوادهاش پیشتر سراغ داشتیم، تا حدی متفاوت جلوه کند.
🔹 توجه به حقوق عامه و آزادی های مدنی، فاصله گذاری با دولت و همذاتپنداری محتاطانه با اصلاح طلبان از جمله وجوهی هستند که علی لاریجانی برای شخصیت سازی از خود در جلوه گاه مردم، به آنها دست یازیده است. تلاش های لاریجانی، مدافعین و منتقدانی دارد. اعلام نامزدی علی لاریجانی در مقایسه با سایر داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، سر و صدای بیشتری به پا کرد.
🔸این هجمه ها عمدتا به این خاطر بودند که لاریجانی با وجود نقش پر رنگش در همراهی با دولت روحانی سعی کرد در وزارت کشور، چهره ای فاصله دار با دولت از خود بروز دهد. همچنین عبارت «نه کلید، نه چکش» که توسط تیم رسانه ای او در فضای مجازی بازتاب یافت، تلاش دیگری بود که نشان می داد لاریجانی علاوه بر مرزبندی با جریان اصول گرا، قصد فاصله گذاری هوشمندانه سیاسی با دولت را نیز در دستور کار خود دارد.
💢 علی لاریجانی در گفتوگوی عمومی دو روز پیش در کلاب هاوس تلاش کرد به انتقادها نسبت به خود صریح تر پاسخ گوید. او در این گفتوگو، سعی کرد با دولت فاصله گذاری کرد، در ادامه مسیر توجه به آزادی های مدنی فیلترینگ را تقبیح کرد، با اعلام بی خبری از پخش برنامه «هویت» و نقد نسبت به طولانی شدن حصر در پی جلب نظر اصلاح طلبان برآمد و نهایتا با انتقاد از مشی برادرانش، در مقام واکنش به کلیدواژه «اشرافیت خانوادگی» برآمد. با این وجود، بسیاری از نیروها اظهارات او را برنتابیدند و صرفا با هدف تصویرسازی غیر واقعی تفسیر کردند.
🔗 برای مطالعه کامل یادداشت، اینجا کلیک کنید.
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
✔️ ادامه...
🔘 بخش دوم
👇👇👇 بسیار مهم!
🔸واقعیت این است که تکیه بر عدالت در جامعهای میتواند به واقعیت نزدیک باشد که در آن تولید ثروت وجود دارد. در جامعهای که تولید ثروت وجود ندارد و کار، محور اصلی مناسبات اقتصادی نیست بلکه دلالی و رانت شیوه اصلی درآمدزایی است، صحبت از عدالت بهمعنی توزیع فقر است. نمیتوان گفت بهدلیل اینکه نظام جهانی سرمایهداری است و سیاستهای نئولیبرالی دارد و در ایران هم سیاستهای نئولیبرالی دنبال میشود لذا نمیتوان درمورد عدالت صحبت جدی کنیم.
🔹بهنظرم در وضعیت خاص جامعه ایران که یک نوع وضعیت تحریمی در جهان پساجدید است، باید این را لحاظ کنیم که ما بهصورت کژواره با نظام سرمایهداری ارتباط داریم. در چنین وضعیتی دولتی که بخواهد صحبت از عدالت کند، صرفا صحبت کرده است. پیشتر از آن باید بنیانهای فلسفی و متاتئوریک مورد توجه اندیشمندان و سیاستگذاران و سیاستمداران قرار گیرد و این به این معنی است که جایگاه کار و تولید در جامعه ایران باید بازسازی شود.
🔸شما اگر در دهه 40 و 50 به گفتمانهای اسلامگرایی نگاه کنید، بسیاری از اسلامگراها مانند آیتالله طالقانی، شریعتی، حبیبالله پیمان و... به انحای گوناگون تلاش میکردند بگویند اساسا این کار است که تولید را رونق میدهد و جوهر جامعه و هستی اجتماعی را شکل و قوام میدهد. اما امروز میبینیم در فضای عمومی کشور اصلا کار جایی ندارد و در جامعهای که کار نقشی نداشته باشد و رانت و رابطه و خویشاوندسالاری حرف اول را برای درآمدزایی بزند، صحبت از عدالت، یعنی توزیع فقر بنیادین.
💢 آنچه امروز جامعه -بهمثابه یک واحد سیاسی- بهشدت نیاز دارد، نوعی الهیات اجتماعی در عصر پساجدید است. بحث بر سر این است که در این الهیات اجتماعی عصر پساجدید، انسان بهمثابه یک موجود مسئول شناخته میشود و این گزاره یک تبعاتی دارد. وقتی ما انسان را مسئول میانگاریم، مسئولیت او ایجاب میکند که حاکمان را به پاسخگویی وادارد و این شرایط ممکن نخواهد شد، مگر انسانهای مسئول دارای «تشکل» شوند یعنی حاکمیت اگر بخواهد تداوم داشته باشد و از درون آن یک دولت مقتدری بیرون بیاید که بتواند سازوکار امور به زمین مانده و مغفول جامعه را تعبیه کند و بتواند حرکت بنیادینی برای عبور از مشکلات و سنگلاخهای پیش رو تعبیه کن
⚜️ @Taammolat74
♨️بررسی ایسپا از نگرش مردم نسبت به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
رئیسی محبوبترین کاندیدای انتخابات در سه ماه گذشته
🔹عوامل موثر بر شرکت در انتخابات
از افرادی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند پرسیده شده است «هر یک از مواردی که برایتان میخوانم تا چه حد شما را برای شرکت در انتخابات ترغیب خواهد کرد؟» نتایج نشان میدهد بیشترین عامل ترغیب کننده افرادی که هنوز تصمیم قاطع برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند «وجود برنامه جدی برای مبارزه با فساد مالی و اداری است که ۵۶.۸ درصد گفتهاند تأثیر زیادی بر تصمیمشان خواهد داشت.»
🔹 محبوب ترین کاندیدا؛ رئیسی در صدر
با توجه به نتایج طرح نظرسنجی، ۴۱.۲ درصد کل افراد نمونه، به غیر از کسانی که قطعاً در انتخابات شرکت نمیکنند، گفتهاند در صورت کاندیدا شدن ابراهیم رئیسی، احتمال زیادی دارد که به ایشان رأی دهند. محمدجواد ظریف ۱۲.۳ درصد، محسن رضایی ۹.۲ درصد، علی لاریجانی ۷.۲ درصد، سعید محمد ۷ درصد، محسن هاشمی ۶.۳ درصد، سعید جلیلی ۵ درصد، اسحاق جهانگیری ۳.۷ درصد، مسعود پزشکیان و محمدرضا عارف هر کدام ۳ درصد، عزتاله ضرغامی ۲.۸ درصد و حسین دهقان ۱.۶ درصد است.
🔹دوگانه رئیسی - جهانگیری
در صورت حضور آقای رئیسی و جهانگیری در انتخابات، ۶۴.۷ درصد از افرادی که گفتهاند قطعا یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند به آقای رئیسی رأی میدهند و ۵.۴ درصد آنها نیز اظهار داشتهاند به آقای جهانگیری رأی میدهند. ۲۱.۹ درصد این افراد نیز گفتهاند نمیدانند به کدام یک رأی میدهند و ۸ درصد دیگر نیز به هیچکدام رأی نمیدهند. از کل پاسخگویان نیز (بجز افرادی که به هیچ وجه در انتخابات شرکت نمیکنند) ۵۹.۸ درصد گفتهند به آقای رئیسی و ۵.۲ درصد به آقای جهانگیری رأی میدهند. از کل این پاسخگویان، ۱۹.۵ درصد گفتهاند نمیدانند به کدام یک رأی میدهند و ۱۵.۵ درصد دیگر نیز به هیچکدام رأی نمیدهند.
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74
♨️ رابطهی معاهده پاریس و قطعی برق چیست؟
〽️ از بی ارزشی پول ملی، نابودی اقتصاد ایران تا بی رحمی به برق ایران با توافق های پنهانی و نساختن نیروگاه های برقی جدید نسبت به دولت دهم
🔸معاهده پاریس به دست معصومه ابتکار امضا شد ذیل پیماننامه سازمان ملل درتغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن از انتشار گازهای گلخانهای است که ازسال ۲۰۲۰ شروع میشود. متن توافق از سوی نمایندگان ۱۹۵ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل در پاریس مذاکره و با اجماع در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ تصویب شد.
🔹یکی از 8 سند محرمانه که در کنار برجام ایران باید امضا میکرد و کرد، پیمان آبوهوایی پاریس است. بر اساس این سند استفاده از سوختهای فسیلی در صنایع کشور به خصوص صنعت برق کاهش شدید پیدا کند که خسارت آن برای ایران، علاوه بر قطعیهای مکرر برق امروز خانههایتان، 52 میلیارد برآورد میشود.
⚠️ این سند، با محوریت دولت و خانم ابتکار و نیز با رای بسیار بالا در مجلس لاریجانی تصویب شد!
نتایج #معاهده_ننگین_پاریس برای ما:
۱.عدم ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه
۲.از دست دادن مزیت توسعه صادرات انرژی و صنایع
۳.وابستگی به فناوریهای وارداتی از غرب
۴.از دست دادن فرصت تولید و صادرات تولیدات صنعتی
۵.ایجاد بستر حقوقی جهت مداخله اقتصادی و سیاسی با نام اجماع جهانی
⚜️ @Taammolat74
4_5859647070461233559.pdf
3.53M
📘دانلود pdf | توافق پاریس و تبعات آن برای کشور
✍️ یاسر جبرائیلی
🔹عناوین اصلی:
مروری کوتاه بر توافق پاریس
روند غیرقانونی تصویب و اجرای توافق
هزینهها و خسارت اجرای توافق
#معاهده_ننگین
#توافق_پاریس
#قطعی_برق
#ابتکار
#لاریجانی
#خسارت_محض
🔻 پ.ن:
در دولتهای نهم و دهم، ظرفیت نامی نیروگاههای کشور حدود ۳۰ هزار مگاوات افزایش یافت. اما در دولت آقای روحانی، افزایش ظرفیت تولید برق کشور نصف این رقم یعنی ۱۵ هزار مگاوات بود. برای اطلاع از اینکه چگونه اجرای غیرقانونی یک توافق خارجی چراغ خانه و صنعت ما را خاموش کرد، این فایل را مطالعه فرمایید.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @syjebraily
♨️ یک ردپای آشنا در ستاد لاریجانی
نقش عنصر امنیتی دولت روحانی در کاندیداتوری علی لاریجانی چیست؟
سکوت انتخاباتی وزارت اطلاعات در پرونده سرقت فایل صوتی ظریف
🔸دستاندرکاران پروژه فایل صوتی ظریف مشخص هستند از این رو شناسایی اینکه فایل توسط چه کسی و به چه نحوی به بیرون از مجموعه درز داده شده، کار چندان سختی نیست، اما انگار وزارت اطلاعات تا پس از انتخابات قصدی برای اطلاعرسانی در این زمینه ندارد.
🔹چرا کسی که به این فایلها دسترسی داشته است، از میان 33 گفتوگوی قابل دسترسی، تنها گفتوگوی محمدجواد ظریف را سرقت کرده است؟
🔸گزینه دولت روحانی و مشخصا حزب اعتدال و توسعه به محوریت واعظی، از ابتدا علی لاریجانی بود نه ظریف.
🔹واکنش منفی خاتمی به کاندیداتوری علی لاریجانی و رایزنیهای خاتمی و سیدحسن خمینی برای کاندیداتوری ظریف، زمینهساز انتشار فایل صوتی محمدجواد ظریف و خلع سلاح کردن وی در انتخابات شد.
🔸جهانگیری درحالی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری 1400 است که افکارعمومی امروز او را نماد تمام ناتوانیها و ناکارآمدیهای دولت روحانی میداند.
🔹از کنار رفتن ظریف و حضور جهانگیری که بیشترین رای منفی در سبد اوست، بیشترین منفعت را علی لاریجانی میبرد.
🔸بهعبارت سادهتر، افشای فایل صوتی ظریف، دنباله رقابت شدیدی بود که در دفتر رئیسجمهور با اصلاحطلبان وجود داشت. اگر اصلاحطلبان حاضر به همراهی با دولت سوم حسن روحانی به ریاست علی لاریجانی میشدند، شاید این فایل همچون 32 فایل دیگر، در امنیت کامل حفظ و نگهداری میشد
📚 فرهیختگان
🏷 #انتخابات1400
⚜️ @Taammolat74