✍️🏼 مبارزه و مقابله با #نئولیبرالیسم امروز برای جامعه ی ما یک ضرورت است. تحقق #عدالت_اجتماعی خاصتا در حوزه ی اقتصاد در گروِ آگاهی نسبت به نئولیبرالیسم و سپس مقابله و مبارزه در سطوحِ مختلف با آن است.
@taammolatenazari
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
کارآمدی فلسفه.MP31(2).mp3
46.17M
🎙 آیتالله میرباقری | «شرطِ کارآمدی فلسفۀ اسلامی» (ارائهشده در مرکز تخصصی فلسفۀ اسلامی، ۱۳۹۲)
⚡️ فلسفه اسلامی بهلحاظ محتوا، ناتوان از راهبری علوم نیست. نقص، در رویکرد و روش است. آنچه مانع امتداد فلسفه در دانشهای فرودستی است، نگرش منطقی حاکم بر تمايز بين فلسفه و علوم است. اين نگرش که ما موجودات را به حيثيتهای کاملاً ممتاز از هم تقسيم کنيم و بعد، تفسير و بررسی مسائل مربوط به هر حيثيت را بهعهدۀ دانش خاص بگذاريم، اين، چيزی است که مانع تسرّی فلسفه به دانشهای مادون میشود.
⚡️ اگر موجوداتِ خارج، يک حيثيتشان، حيثيت موجوديتشان است و حيثيات ديگری هم دارند که متباين از حيثيت موجوديتشان هستند و انضمام به آن پيدا میکنند، در اين صورت، احکام هيچ حيثيتی، به حيثيت ديگر تسرّی پيدا نخواهد کرد.
اگر طبقهبندی علوم بر اساس اين نگرش اتفاق بيفتد، همۀ علوم در عرض هم قرار خواهند گرفت و هیچ علمی، علم اَعلیٰ یا تاج علوم نخواهد بود.
⚡️ تنها راه چاره اين است که يک شبکه مفاهيمِ متقوّم به همديگر را، که «ابهام و تحصُّل» و «اجمال و تفصيل» دارند، در نظر بگیرید. بايد مرحلۀ مفهوم رياضی و طبيعی را تعيّن همان مفهوم فلسفی بدانيد؛ کمااينکه نوع را تعيّن جنس میدانيد.
اگر اين کار را در نظام مفاهيم نکنيد و رابطه مفاهيم را رابطه ابهام و تحصل و رابطه مجمل و مبين نبينيد، هيچگاه نمیتوانيد يک مفهوم را در مفهوم ديگر فرآوری کنيد.
#تکامل_فلسفه
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 نام اثر: درسنامه ی مختصرِ "لیبرالیسم کلاسیک" و "نئولیبرالیسم"
✍️🏼 نویسنده: دکتر شهریار زرشناس
🔸️ هدف از نگارشِ رساله ی حاضر، ارائه ی تعریف و توضیح کوتاهی درباره ی دو ایدئولوژیِ اصلی استکبارِ غرب مدرن، یعنی #لیبرالیسم_کلاسیک و #نئولیبرالیسم است. نئولیبرالیسم، صورتِ تطور یافته ی لیبرالیسم است. بدون شناختِ بنیاد های فلسفی و نظری این دو ایدئولوژی و نیز شناختِ زمینه های شکل گیری و مختصاتش، نمی توان آنگونه که باید به مقابله با این اندیشه های وارداتیِ غربی برخاست. ابتدا باید این ایسم ها را به درستی شناخت و سپس به مقابله معقول و منطقی با آنها برخاست.
🔸️ پ.ن: چکیده ی کتاب مذکور را بزودی در قالبِ سلسله یادداشت هایی تقدیم حضور خواهیم کرد.
@taammolatenazari
📚 چکیده ی کتابِ "درسنامه ی مختصر لیبرالیسم کلاسیک و نئولیبرالیسم" در قالبِ ۶ سلسله یادداشت تقدیم شما مخاطبان فرهیخته و ارجمند. مطالعه ی این یادداشت ها شما را با پیشینه، چیستی و مختصاتِ #نئولیبرالیسم آشنا می کند.
1️⃣ بخش اول: پیرامونِ چیستی و مختصات نئولیبرالیسم👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1232
2️⃣ بخش دوم: صور مختلف لیبرالیسم کلاسیک و پیشینه ی نئولیبرالیسم👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1254
3️⃣ بخش سوم: اهداف نئولیبرالیسم 👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1282
4️⃣ بخش چهارم: مختصات و ویژگی های نئولیبرالیسم ۱ 👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1323
5️⃣ بخش پنجم: مختصات و ویژگی های نئولیبرالیسم ۲ 👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1324
6️⃣ بخش ششم: مختصات و ویژگی های نئولیبرالیسم ۳ 👇
https://eitaa.com/taammolatenazari/1325
Eitaa.com/taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 زیر آوارهای توسعه
🔹 واقعیت هایی از فقر در ژاپن
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
📚 بنده در کانال #تأملات_نظری، بنا دارم در موضوعات ذیل کتاب هایی که می خوانم، چکیده اش را تقدیم همراهان کنم تا ابتدائا بصورت جمعی آگاه شویم، سپس منسجم و تشکیلاتی کنش گری اجتماعی داشته باشیم.
1️⃣ تاریخ عقائد اقتصادی (تا کنون تا بحث #مکتب_تاریخی سلسله یادداشت هایی تقدیم شده است.)
2️⃣ آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم اقتصادی (بدون فهم صحیح از اقتصاد نمی توان کنش گری معقول و سنجیده ای داشت)
3️⃣ نقد نظام سرمایه داری در آثارِ متفکرین و اندیشمندان و محققان غربی
4️⃣ فلسفه ی اقتصاد
5️⃣ اقتصاد توسعه
6️⃣ نظام های اقتصادی
7️⃣ اقتصاد سیاسی
8️⃣ روش شناسی علم اقتصاد
9️⃣ فقه الاقتصاد و تأملاتی در اقتصاد اسلامی
0️⃣1️⃣ مقایسه ی تطبیقی اقتصاد تعاونی از منظر اسلامی و اقتصاد مدرن
1️⃣1️⃣ اقتصاد مقاومتی و مردمی سازی اقتصاد
2️⃣1️⃣ غرب شناسی انتقادی
3️⃣1️⃣ روشنفکری در ایران و سیر تطور آن از آغاز تاکنون
4️⃣1️⃣ تأملاتی در علوم انسانی و اسلامی سازی آن
@taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨حکایت تلخ ایران و IMF؛ ۱۳۹۶ تا امروز
دولتهای ایران، فارغ از گرایشهای سیاسی و حتی رویکردهای سیاست خارجی، در عرصه اقتصادی از سال ۱۳۶۸ تاکنون مجری سیاستهای صندوق بینالمللی پول بودهاند.
با توجه به تورمهای هولناکی که از سال ۱۳۹۷ دامنگیر اقتصاد ایران شده، در این تایملاین، اجرای نسخههای IMF صرفا در بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ را با هم مرور میکنیم؛
1️⃣ ۱۱ آذر ۹۶| سفر ۱۲ روزه هیئت مشاورهای IMF به ایران
2️⃣ ۲۷ آذر ۹۶| گزارش پایان ماموریت هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: ایران ارز را تک نرخی کند.
3️⃣ ۹ فروردین ۹۷| انتشار گزارش رسمی هیئت مشاورهای ماده ۴ IMF: نرخ ارز رسمی توسط ایران سرکوب شده است. نرخ واقعی ارز که با متغیرهای بنیادین مطابقت دارد نرخ بازار است. ایران باید ارز را تک نرخی کند.
4️⃣ ۲۱ فروردین ۹۷| اجرای سیاست یکسان سازی نرخ ارز با تبعیت دولت از نرخ بازار. ارز ترجیحی ۳۷۰۰ حذف و ۴۲۰۰ بازار جایگزین شد.
5️⃣ ۱۲ اردیبهشت ۹۷| مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه IMF: تصمیم ماه گذشته دولت ایران در یکسان سازی نرخ ارز رسمی و بازار آزاد جهت حمایت از ارزش ریال گامی در مسیر درست است.
6️⃣ پس از فروردین ۹۷| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۳۷۰۰ (در پایان ۹۷ نرخ ارز از ۱۳ هزار تومان عبور کرد).
7️⃣ ۱۶ مرداد ۹۷| حذف ارز ۴۲۰۰ برای کلیه اقلام وارداتی بجز ۲۵ قلم.
8️⃣ ۸ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
9️⃣ ۲۲ مهر ۹۷| مصوبه دولت و حذف ارز ۴۲۰۰ برای پالایشگاهها: پالایشگاهها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۱۲۰۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
🔟 اردیبهشت ۹۸| سفر دو هفتهای هیئت چهارنفره IMF به ایران و ارائه توصیههایی برای اصلاح ساختار بودجه
1️⃣1️⃣ خرداد ۹۸| انتشار چارچوب اصلاح ساختاری بودجه با تاکید بر حذف کامل ارز ۴۲۰۰ و حذف یارانههای آشکار و پنهان سوخت، تولید، سلامت و کشاورزی.
2️⃣1️⃣ آبان ۹۸: افزایش قیمت بنزین و شورش اجتماعی
3️⃣1️⃣ ۱۰ تیر ۹۹| سرپرست وزارت صمت دولت روحانی: فقط ۵ قلم ارز ۴۲۰۰ میگیرند. ارز ۴۲۰۰ باید کامل حذف شود. ما قائل به آزادسازی نرخ ارز هستیم.
4️⃣1️⃣ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱| اعلام حذف ارز ۴۲۰۰ برای ۵ قلم کالای باقیمانده توسط شهید آیتالله رئیسی و اجرای مجدد یکسانسازی نرخ ارز بر اساس ارز آزاد: ارز ۴۲۰۰ کاملا حذف و ارز ۲۵۵۰۰ تومانی بازار جایگزین شد/ [شهید] رئیسی: برای اصلاح اوضاع باید تصمیمات سختی بگیریم که ممکن است مشکل باشد و حتی لازم باشد آبرویم را میگذارم.
5️⃣1️⃣ پس از اردیبهشت ۱۴۰۱| جهش نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ (در پایان ۱۴۰۱ نرخ ارز از ۶۰ هزار تومان عبور کرد).
6️⃣1️⃣ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱| امیرآبادی نماینده قم در مجلس: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هم مسیر [شهید] رئیسی در اصلاح ارز ترجیحی را تأیید کردند.
7️⃣1️⃣ ۱۸ شهریور ۱۴۰۱| گزارش IMF: حذف ارز ۴۲۰۰ اقدام خوبی بود اما کافی نیست. دولت باید نرخ بهره بانکی را نیز افزایش دهد.
8️⃣1️⃣ ۱۰ دی ۱۴۰۱| ابلاغیه بانک مرکزی و افزایش نرخ بهره بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد (دولت در زمستان ۱۴۰۲ اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ بهره ۳۰ درصد منتشر کرد).
9️⃣1️⃣ ۲۸ تیر ۱۴۰۲| محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: همان دلایلی که در دولت آقای [شهید] رئیسی منجر به حذف ارز ۴۲۰۰ شد، برای حذف ارز ۲۸۵۰۰ کفایت میکند.
0️⃣2️⃣ ۱۳ شهریور ۱۴۰۲| ابلاغیه بانک مرکزی و حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای نرخ تسعیر پتروشیمیها: پتروشیمیها مجاز شدند محصولاتشان را بجای دلار ۴۲۰۰، در دلار نیما (۳۹۵۰۰ تومان) ضرب کرده و به داخل بفروشند.
1️⃣2️⃣ ۱۶ دی ۱۴۰۲| حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای ۲۰۰ قلم کالا
2️⃣2️⃣ ۷ بهمن ۱۴۰۲| مصوبه مجلس و تعیین سقف ۱۱ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸۵۰۰
3️⃣2️⃣ ۱۸ بهمن ۱۴۰۲| تاکید محمدباقر قالیباف رئیس مجلس بر حذف کامل ارز ۲۸۵۰۰: با پرداخت ارز ۲۸۵۰۰ هم دولت، هم مردم و هم تولیدکننده ضرر میکنند.
4️⃣2️⃣ ۱۲ تیر ۱۴۰۳| علی طیبنیا مشاور اقتصادی آقای پزشکیان: بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری (در حال حاضر ۴۵ هزار تومان) بفروشند که به صادرات لطمه میزند.
5️⃣2️⃣ ۲۶ تیر ۱۴۰۳| داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه شهید رئیسی: فقط ۴ قلم کالا ارز ۲۸۵۰۰ میگیرند.
... و این داستان ادامه دارد
⚠️۱۸ آبان ۱۳۸۵| رهبر حکیم انقلاب اسلامی: ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد.⚠️
@syjebraily
💥 شروع نبرد با اسرائیل قطعی است
🔸️از ابتدا هم مشخص بود که مذاکرات دوحه شکست خواهد خورد و کف خواسته های دوطرف با هم فاصله زیادی دارد.
🔸️پرواضح است این جنگ یک پیروز مطلق خواهد داشت و حد وسطی برای آن قابل تصور نیست .
🔸️نتانیاهو به چند دلیل در شرایط فعلی احساس قدرت دارد ؛ اول این که بعد از ترور اسماعیل هنیه و فواد شکر موقعیت او در افکار عمومی جامعه اشغالگر بهبود پیدا کرد.
🔸️دوم ، به دلیل تعطیلی سه ماهه کنست (پارلمان)، او فعلا خیالش بابت استیضاح ، انتخابات زودرس و ... تا زمان انتخابات آمریکا راحت است.
🔸️سوم، در شرایط کنونی اکثریت جامعه صهیونیستی با وجود اعتراضاتی که به نتانیاهو وجود دارد ، جایگزین مناسبی را برای سمت نخست وزیری در ذهن نداشته و قاطبه اسرائیلی ها معتقدند بهترین فرد برای مدیریت اوضاع نتانیاهوست.
🔸️نکته ی دیگری را نیز به گزارهای بالا باید اضافه کرد و آن اینست که نخست وزیر کنونی ادامه حضور خود در قدرت را منوط به تنش آفرینی های مکرر اما کنترل شده می داند و سعی دارد با پشتیبانی غرب ، اتکا به نیروی هوایی قدرتمند و توان اطلاعاتی موساد ، به دشمنان رژیم متبوعش آسیب زده اما به طرزی که به یک جنگ تمام عیار منتهی نشود.
🔸️در این جا نوبت به بازی خوانی محور مقاومت و فرماندهان آن می رسد .
🔸️نقطه قوت محور مقاومت کنترل بر گستره جغرافیایی میلیون ها کیلومتر مربعی ، نیروی انسانی پرشمار ، برتری ژئوپلیتیکی و تسلط بر برخی نقاط حساس جهان ، قدرت بالای نیروی زمینی چریکی ، موشک ها و پهپادهای پرشمار است.
🔸️اما نقطه ضعف این محور بیش از همه اقتصادی است ؛ به خصوص در کشورهای ایران ، لبنان و سوریه .
🔸️در نتیجه ملاحظه و نگرانی محور مقاومت برای ورود به جنگ بیشتر اقتصادی است تا نظامی و سیاسی.
🔸️در واقع درگیری با اسرائیل از لحاظ نظامی برای محور مقاومت کاملا امکان پذیر است اما تبعات اقتصادی آن ماجرا را پیچیده می کند.
🔸️اما برگ برنده ایران جهت بازدارندگی و جلوگیری از یک جنگ تمام عیار در برابر آمریکا و اسرائیل نه موشک ها و پهپادهایش، بلکه قدرت هسته ای اوست.
🔸️اسرائیل و آمریکا بارها از سوی مقامات رسمی و نظامی جمهوری اسلامی تهدید شده اند که ورود به جنگ تمام عیار مساوی است با تغییر دکترین اتمی این نظام.
🔸️اگر جمهوری اسلامی احساس کند موشک ها و سایر تسلیحات متعارفش برای او بازدارندگی مناسب ایجاد نکرده ، طبیعی است که برداشتن گام به یک پله بالاتر را در نظر گیرد.
🔸️در نتیجه باید گفت با توجه به تمایل نتانیاهو به گسترش تنش (اما محدود) و اقداماتی مانند ترور هنیه در تهران ، جمهوری اسلامی را ناگزیر از انجام یک واکنش محکم و بازدارنده می کند.
🔸️براساس اطلاعاتی که به نگارنده رسیده ، حمله جدید ایران از عملیات "وعده صادق" گسترده تر بوده و در آن بیشتر از موشک (به جای پهپاد) استفاده خواهد شد و اماکن جدیدی هدف تسلیحات ایرانی هستند .
🔸️زیرا فاصله پهپاد تا اسرائیل چند ساعت بوده اما فاصله موشک ها حدود ده دقیقه است و اصل غافلگیری را بهتر اعمال می کند.
🔸️بنابر تفاصیل فوق، کنش هجومی و حمله همزمان ایران، حزب الله ، یمن و مقاومت عراق به اسرائیل حتمی ارزیابی می گردد و نکته مهم سطح و کیفیت واکنش صهیونیست هاست که آینده نبرد را تعیین می کند.
🔸️این مهم را نیز باید یادآوری کرد که آمریکا به دلایل متعدد که راقم این سطور در یک یادداشت مجزا به آن خواهد پرداخت، وارد جنگ مستقیم با محور مقاومت به نفع اسرائیل نمی شود اما به طور محکم نسبت به این رژیم پدافند اعمال می کند.
#علیرضا_تقوی_نیا
@taammolatenazari
✍️🏼 به جهتِ شناختِ #نئولیبرالیسم و سیاست های مخرب نئولیبرالی، پیشنهاد اکید دارم علاقه مندان و دغدغه مندان این ۴ کتاب رو تهیه و مطالعه بفرمایند.
پ.ن: در کانال #تأملات_نظری به بررسی و تبیین این کتاب ها خواهیم پرداخت.
@taammolatenazari
✍️🏼 صحبت های امروز رئیس جمهور منتخب در #مجلس؛ تکراری، خسته کننده و کلی بود. سابقا هم نظر شخصیم را گفته ام: ایشان قدرت تصمیم سازی و تصمیم گیری و جمع بین نظرات کارشناسی را ندارد و صرفا توسط حلقه ی مشاورینِ رفورمیست و نئولیبرال-تکنوکراتِ خود مدیریت خواهد شد.
@taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 انتقاد کوچکزاده از نطق پزشکیان: ایشان برنامهای ارائه نکرد، ما الان باید از نهجالبلاغه انتقاد کنیم یا برنامه هفتم؟
پ.ن: رئیس جمهور محترم عملا هیچ برنامه ای ارائه نکرد، حقا و انصافا الان موافقان و مخالفان بناست از چه چیز حمایت و به چه چیز انتقاد کنند؟!
@taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 پیشبینی #ترامپ درباره آینده رژیم صهیونیستی در سخنرانی دیشب:
✅️ اسرائیل از بین خواهد رفت. یک یا دو سال پیش فکر نمیکردم این جمله را بگویم. اسرائیل قادر نخواهد بود در سه جبهه بجنگد. وضعیت بسیار شکننده است. اسرائیل به اندازه کافی نیروی نظامی ندارد و میلیونها نفر طرفدار طرف مقابلاند.
#انتخابات_۲۰۲۴
@taammolatenazari
📚 پروندۀ دیدگاه #آیتالله_میرباقری دربارۀ #فلسفه_صدرایی و ضرورت تکامل فلسفه
1️⃣ نسبت به فلسفه اسلامی، افراطگرا یا تفریطگرا نباشیم. فلسفه اسلامی با فلسفه یونان تفاوت دارد. فلسفه اسلامی از فرهنگ قرآن و فرهنگ اهلبیت (علیهم السلام) تأثیر پذیرفته است. البته فلسفه موجود باید بسط و تکامل پیدا کند؛ هم از لحاظ "استناد منطقی به وحی" و هم از لحاظ "امتداد عینی پیدا کردن و معطوف شدن به عمل اجتماعی"↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6478
2️⃣ کاری که تمدّن غرب انجام داده، اين است که فلسفههای سکولار را به فلسفۀ زندگی تبديل کرده و از دل آن، دانش تولید کرده است. نظام دانشی غرب مبتنی بر فلسفۀ غرب است. ما هم باید بتوانيم حکمت را کاربردی کنيم و به حوزۀ دانش تسرّی بدهيم. حکمت بايد معطوف به نيازمندیهای اجتماعی باشد.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6495
3️⃣ تفقّه باید از یک جهت، وارد عرصۀ حکمت و عرفان شود و از جهت دیگر وارد عرصۀ جامعه بشود و واحد مطالعۀ آن از فرد به جامعه ارتقا پیدا کند. این سطح از تفقّه است که میتواند مبنای اداره جامعه باشد و محور گسترش عقلانیت گردد و رهبری دانش را نیز بر عهده بگیرد.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6508
4️⃣ عقلانیت فلسفی در عرض تفقّه دینی قرار ندارد. اینکه آقای دکتر مهدی حائری، وکالت حکیم را در مقابل ولایت فقیه، بیان میکند، بهدلیل اشتباه در نگاه به فلسفه است؛ ایشان معیار صحت فلسفه را در همه سطوح، از دین جدا کرده و بنابراین، عقلانیت فلسفی در مقابل تفقّه دینی قرار گرفته است.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6511
5️⃣ عرفان و حکمت باید در طول وحی قرار گیرند، نه در عرض وحی. البته این سخن بهمعنای نقلیشدنِ این علوم نیست. علم دینی این نیست كه در آیات و روایات بگردیم و یک گزارهای پیدا كنیم که در باب مسائل علوم باشد و بعد بگوییم این گزاره، دینی است!↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6529
6️⃣ هیچ شکی نیست که فلسفۀ ما و عرفان ما، در مسیر پیشرفت و استضائۀ از نور وحی بوده است. ولی اینکه فرهنگ وحی، فضای فرهنگ فلسفه و عرفان ما را تحت تأثیر قرار داده است، کافی نیست؛ باید منطق استدلال و شیوۀ شهود ما هم مقید به وحی گردد.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6532
7️⃣ دانش بالادستیِ فقه، حكمت است. حکمت همان حلوفصل مسائل كلانی است كه فیلسوفان به آن میپردازند، منتها با نگاه قاعدهمندتر و مستند به وحی.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6538
8️⃣ ما نمیتوانیم حکومت را فقط با فقه احکام، دینی کنیم. دینی شدن حکومت قبل از اینکه با فقه احکام باشد، با عرفان و حکمتِ مستنبط از دین است. تا عرفان اجتماعیِ دینی و حکمت اجتماعی دینی ارتقاء پیدا نکند، حکومت دینی واقع نخواهد شد.
حکومت دینی حکومتی است مبتنی بر «عرفان حکومتی، حکمت حکومتی و فقه حکومتی». به تعبیر دیگر، مبتنی است بر فقه دین، نه صرفاً مبتنی بر فقه مناسک.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6539
9️⃣ چگونه میشود نسبت بین مکتب و علم و برنامهریزی را برقرار کرد، بهگونهای که مکتب (عرفان، حکمت، فقه)، حاکم بر معادله و برنامهریزی شود و متغیر اصلیِ منظومه معرفتی قرار بگیرد؟
در اینجا احتیاج به روش تحقیق و فلسفه روش داریم. فلسفۀ روش یا #فلسفۀ_چگونگی، ريشه و پايهای #عقلانی است که بر اساس آن میتوان «روش عام» را مطرح کرد و سه منطق «حجيت، معادله، اداره» را هماهنگ نمود.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6542
0️⃣1️⃣ فلسفه اسلامی بهلحاظ محتوا، ناتوان از راهبری علوم نیست. نقص، در رویکرد و روش است. آنچه مانع امتداد فلسفه در دانشهای فرودستی است، نگرش منطقی حاکم بر تمايز بين فلسفه و علوم است. اين نگرش که ما موجودات را به حيثيتهای کاملاً ممتاز از هم تقسيم کنيم و بعد، تفسير و بررسی مسائل مربوط به هر حيثيت را بهعهدۀ دانش خاص بگذاريم، اين، چيزی است که مانع تسرّی فلسفه به دانشهای مادون میشود. تنها راه چاره اين است که يک شبکه مفاهيمِ متقوّم به همديگر را، که «ابهام و تحصُّل» و «اجمال و تفصيل» دارند، در نظر بگیرید. بايد مرحلۀ مفهوم رياضی و طبيعی را تعيّن همان مفهوم فلسفی بدانيد؛ کمااينکه نوع را تعيّن جنس میدانيد. اگر اين کار را در نظام مفاهيم نکنيد و رابطه مفاهيم را رابطه ابهام و تحصل و رابطه مجمل و مبين نبينيد، هيچگاه نمیتوانيد يک مفهوم را در مفهوم ديگر فرآوری کنيد.↙️
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/6545
#محکمات_اندیشه #دفاع_از_فلسفه #تکامل_فلسفه #اجتهاد_در_فلسفه #کارآمدی_فلسفه
@taammolatenazari
✅️ مستند «ارث مادری»، با موضوع چالش های #مسکن_حمایتی در ایران منتشر شد.
در این مستند به بررسی وضعیت فعلی و آیندهی نهضت ملی مسکن پرداخته شده و راه کارهای مختلف سیاستهای حمایتی در مسئله مسکن را بررسی کرده است.
تماشای نسخه کامل از طریق لینک زیر👇
aparat.com/v/owxxm41
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
📚 برخی عزیزان پیام ارسال می کنند کتابی معرفی کنیم برای آشنایی با #علم_اقتصاد. ما؛ کتابِ "مبانی و اصولِ علم اقتصاد" اثر جناب دکتر یدالله دادگر رو برای شروع پیشنهاد می کنیم.
پ.ن: در تصویر نام مولفان و ناشر هم مشخصه
#کلیاتی_از_اقتصاد_برای_همه
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل چهارم، بخش اول 🔰در این فصل که به لحاظ زمانی تقریبا از سال
✍️🏼 بیان اجمالیِ اندیشه های اقتصادیِ "سوداگرایان" یا #مرکانتیلیستها را در این یادداشت بخوانید.
تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل چهارم، بخش دوم 🔰 تحولاتی چون؛ ظهور عقائد #لسفر و بروز #ان
✍️🏼 بیان اجمالیِ اندیشه ی #فیزیوکرات ها رو در این یادداشت بخوانید.
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
20.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم کامل نطق امیرحسین ثابتی در صحن علنی در مخالفت با عباس عراقچی (گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه)
@Sabety_ir ✅
تأمُّلاتِ نظری
فیلم کامل نطق امیرحسین ثابتی در صحن علنی در مخالفت با عباس عراقچی (گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه)
احسنت به این نطق مستدل و پرحرارت و غیر محافظه کارانه. مجلس بوجود جوانان خوش آتیه ای چون ثابتی ها بیش از پیش نیازمند است.
با شنیدن این نطق؛ حس اینکه مجلس در رأس امور است، مجددا در من احیاء شد. ای کاش برخی نمایندگان هم بیاموزند؛ و منافع ملت را فدای آینده ی شخصی خود نکنند.
@taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 زیارت جا ماندگان اربعین باید چگونه باشد؟
#استاد_فاطمی_نیا
هدایت شده از اندیشکده قصد
🔴 نامه ۱۲ اندیشکده و نهاد پژوهشی به نمایندگان مجلس: خطر بازگشت رویکردهای احتکار زمین و فشرده سازی شهرها به وزارت راه و شهرسازی.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
تأمُّلاتِ نظری
💥 زیارت جا ماندگان اربعین باید چگونه باشد؟ #استاد_فاطمی_نیا
✍️🏼 دوستان و مخاطبانی که عازمِ #اربعینِ سید الشهداء علیه السلام هستند، بصورت ویژه التماس دعا داریم؛ مخصوصا دعا برای سلامتی و فرج مولانا صاحب العصر و الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🤲
اربعین اقتصاد.pdf
705.1K
📚 نوشته ی پیش رو در ۷ موضوع به ابعادِ مختلفِ "اقتصاد اربعین" که ان شاء الله زمینه سازِ اقتصادِ دوران ظهور خواهد بود، می پردازد.
#اقتصاد_اربعین
@taammolatenazari
🔰 چکیده ی پیش رو مربوط به عقائد و اندیشه های اقتصادیِ ۶ متفکر برجسته ی #مکتب_کلاسیک می باشد. [با دقت مطالعه شود.]
1️⃣ یادداشتِ اول: #آدام_اسمیت ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/854
2️⃣ یادداشتِ دوم: #جرمی_بنتام ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/871
3️⃣ یادداشتِ سوم: #دیوید_ریکاردو ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/928
4️⃣ یادداشتِ چهارم: #توماس_رابرت_مالتوس ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/948
5️⃣ یادداشت پنجم: از #تورنز تا #گوسن ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/974
6️⃣ یادداشتِ ششم: #جان_استوارت_میل ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/994
@taammolatenazari
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
20.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در روزگاری که شبکه های ماهواره ای با ظواهر و هدایت رسانه ای در صدد فریب شماست ما برای ششمین بار در شبکه چهار سیما حرف دل مردم را در قالب نت های علمی به قلب میزهای کارشناسی برده ایم. زمانی جمله ی «درآمدها ریالیه، هزینه ها دلاریه» به عنوان شعار کف خیابان بود، من در طی سالها مطالعه کلاف سردرگم مشکل اصلی اقتصاد ایران یعنی تورم را با چارچوب علمی به حقیقت زندگی مردم متصل کرده ام و برخلاف خیلی ها که حرفهای مبهم با واژه های نامفهوم به کار می برند، سعی کرده ام حقیقت علم را به زبان ساده بیان کنم تا همه بدانند ریشه ی اصلی تورم در این کشور چیست. پس اگر عزیزان این استدلال را از طریق بازنشر آن به گوش همگان نرسانند این موضوع در لابلای زر و زیور رسانه های زرد گم و به فراموشی سپرده خواهد شد. اگر شما کمک نکنید آنها که با مکیدن زندگی شما برای خود، حال خوشی رقم می زنند کمافی السابق با جملات زیبای فریبنده زندگی فرزندان این سرزمین را به غارت خواهند برد، امیدوارم وقت بگذارید و این مطالب را گوش کنید.
@hemmatgholizadeh