هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
♦️کمی عمیق تر درباره حادثه جان باختن کارگران #معدن_طبس خراسان جنوبی
1⃣ خراسان جنوبی جز پنج استان اول معدنی کشور بیش از ۸۰۰معدن با ذخیره بالای ۷ملیارد تن مواد معدنی دارد؛ چیزی حدود ۶٪ از ظرفیت کل معادن کشور و حدود ۱۳درصد از ذخیره قطعی معادن کشور! انواع مختلف سنگ های معدنی(۴۹ نوع) مثل سنگ آهن، زغال سنگ، سنگ های تزئینی و ۶معدن طلا و...در خراسان جنوبی موجود است. سالانه۳۴مییلون تن مواد معدنی از استان خارج میشود میزان درآمد سالانه حاصل از استخراج معادن بلیاردی است! سوال جدی این است چرا با وجود این ظرفیت معدنی خراسان جنوبی جز سه استان با محرومیت بالا به حساب می آید؟ و چرا مردم استان ما جز اقشار کم درآمد کشور به حساب می آیند؟ راه درمان چیست؟
2⃣شهیدصدر در مقاله نظریه اسلام درباره توزیع منابع طبیعی (۱) در تفاوت اسلام با سرمایه داری در سه گانه تولید، توزیع، مصرف میگوید در اسلام ما دو توزیع داریم یک «توزیع قبل از تولید» و یک «توزیع بعد از تولید» در حقیقت یک چهارگانه شکل میگیرد: توزیع، تولید، توزیع، مصرف. اگر عدالت را در سه ساحت عدالت در منابع، عدالت در درآمدها و عدالت در فرصت ها تقسیم کنیم در نگاه شهیدصدر مهم ترین بخش که موجب تحقق عدالت در جامعه میشود عدالت در منابع «توزیع اولیه» است. مساله ای که اصل ۴۳،۴۴،۴۵،۴۸ و...قانون اساسی پشتوانه و ظرفیت خوبی در تحقق و مطالبه آن هست. از مصادیق توزیع اولیه میشود اشاره کرد به زمین های موات و معادن که در زمان غیبت بر اساس قول بعضی از فقها جز ثروتهای عمومی و مباحات عامه و بر اساس قول بعضی از فقها من جمله امام خمینی ره معادن جز انفال به حساب می آید.(۲) اصل ۴۵ قانون اساسی نیز انفال را (از مصادیق آن معادن) را در اختیار حکومت میداند تا در جهت مصالحه عامه مردم خرج کند.
3⃣ متاسفانه ۵۲کارگر #معدن_طبس جان خود را از دست دادند! چند وقت پیش یک جوان در شهرستان زیرکوه که نگهبان معدن بود جانش را از دست داد؛به خانواده اش زنگ زدم گفتند تازه عقد کرده بود! فارغ از پیام های احساسی یک سوال جدی این است سهم مردم محروم خراسان جنوبی از معادن جز کارگر بودن چیست؟ وقتی اکثریت معادن به بخش خصوصی-خصولتی واگذار شده چرا عموم مردم در مالکیت این معادن شریک نباشند؟ چرا از معادن سود چندصد میلیاردی صرفا برای دولت و یک عده سرمایه دار باشد و سهم مردم عادی صرفا یک حقوق کارگری حداقلی است؟! آیا این وضعیت با پیوست عدالت که سالهاست رهبری میگویند در تضاد نیست؟ اساسا کسی به این سوال ها فکر میکند؟ اینکه چگونه میشود مردم سهامدار معادن بشوند و سود حاصله از معادن استان به سر سفره مردم عادی بیاید.
4⃣ یکی از راهکارها(۳) این است بر اساس ماده ۱۴قانون معادن، صاحبان معادن بر اساس نوع سنگ معدنی و نرخ به روز آن باید درصدی (در بعضی سنگ ها ۸درصد) سود سالانه را به عنوان «حقوق دولتی» به دولت بپردازند. تبصره ۴ از ماده ۱۴ قانون معادن «دولت را مکلف میکند درآمد حاصل از اجرای این ماده را هر در بودجه سالانه منظور کند.» بر اساس تبصره ۶ این ماده «دولت مکلف است ۱۵% از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه نماید، به طوری که تمام اعتبار یاد شده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده، اختصاص یابد.» درباره خراسان جنوبی که سالانه ۳۴میلیون مواد معدنی استخراج میشود ۱۵درصد از حقوق دولتی معادن عدد بزرگی است باید صرف رفع محرومیت شود آیا میشود؟
5⃣راهکار بنیادین تر اما این است ما در عمل می بینیم اکثر معادن بزرگ با حفظ اصل مالکیت آن به بخش خصوصی واگذار شده است. مسأله جدی این است در دنیا این تنها روش واگذاری نیست؛ میشود بجای واگذاری حق استفاده معادن به سرمایه دارها، معادن را در قالب تعاونی های فراگیر به صورت سهام های کوچک به مردم واگذار شود. بر اساس ظرفیت اصل ۴۵قانون اساسی حاکمیت میتواند برای مردم محلی استان و کارگران معادن که جز طبقات محروم هستند هم اولویت تخصیص قرار دهد. با این روش کارگران و مردم محلی در اصل سود حاصله از معادن نه صرفا اجرت( دستمزد کارگری) سهیم میشوند. این مسأله بیشتر یک روش سیاست گذارانه است و نیاز به قانون جدید نیست؛ قوانین و فتاوای موجود از آن پشتیبانی میکنند. مسأله سرمایه گذاری اولیه در معادن بزرگ هم از تجمیع ثروت های خرد از طریق سهام و کمک های دولت تا حد زیادی قابل حل است. راه اصلی درمان محرومیت مردم مناطق محروم من جمله خراسان جنوبی سهیم کردن مردم از منابع ثروت های اولیه است که در استان ما زمین های موات و معادن جز مصادیق این امر هستند. مسئولین امر،روحانیت و فعالان رسانه ای اگر میخواهند کاری انجام دهند میدان اصلی اینجاست.
۱: بارقه ها، شهید صدرص ۱۳۹
۲.مقالات فقهی
۳.قانون معادن کشور
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
◼️ بیچاره کارگر مظلوم معدن...
◾️تا دیروز فلان دلال و پکیجفروش، «سرکوب دستمزد» را ضدتورمی! تئوریزه میکرد،
◾️فلان سیگنال فروش بورس تقسیم عمده سود معدن بین سهامداران را توجیه و انباشتهسازی این سود برای توسعه و بهینهسازی را نادیده میگرفت،
‼️ولی امروز همه حامی حقوق او شدهاند.
🏴#معدنکاران_طبس
@Economics_Finance
هدایت شده از خبر فوری سراسری
⛔️ داغ معدن طبس و آدرسهای انحرافی
بدن بیجان و نیمهجان کارگران مظلوم معدن طبس هنوز روی زمینه اما یه جریان خاص تو کشور با آدرسدهی انحرافی، مفهوم موهومی به اسم قیمت دستوری! رو عامل فاجعه معدن معرفی میکنه!
حرفشون اینه که چون قیمتگذاری دستوریه، سود معدن کمه و صاحب معدن پول نداره برای کارگرها تجهیزات ایمنی بخره!
این ادعا اگر درست باشه باید سودآوری معادن زغال سنگ کشور خیلی پائین باشه و کل درآمدشون رو صرف هزینههاشون بکنن!
به عبارت اقتصادی باید نسبت سودخالص به درآمد یعنی حاشیهسود خالص معادن زغالسنگ در کشور به سطح نازلی سقوط کنه.
اما آمارهای رسمی شرکتها نشون میده به عنوان مثال حاشیه سود معدن زغالسنگ طبس حدود ۵۰٪ هست که در دورههایی مثل سال 1399 به ۶۰٪ هم رسیده، یعنی بیش از نیمی از درآمد این معادن بعد از صرف تمام هزینهها عملا به عنوان سود خالص در حساب شرکت باقی می مونه.(جدولها رو ببینید)
حالا حاشیه سود بزرگترین معادن زغالسنگ دنیا از چین تا آمریکا چقدره؟ 2% تا نهایتا 20%!
پس مشکل معادن، موهوماتی مثل قیمتدستوری نیست، بلکه اتفاقا مشکل اصلی نه تنها مداخله دولت نیست، بلکه حذف دست حکمرانی دولته! دولت باید برنامهریزی کنه که سودهای سرشار این صنایع برای توسعه صنعتی، ارتقا ایمنی و افزایش رفاه کارگران هزینه بشه.
مظلومیت کارگران معدن رو باید در سرکوب دستمزدشون به تجویز دلالها و پکیج فروشهایی در لباس اقتصاددان! جستجو کرد، مظلومیت کارگران معدن رو باید در تقسیم سود برای توزیع میان معدودی از بورسیها جستجو کرد.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جناب آقای پناهیان! این پسر را از کف فضای مجازی جمع کنید!
📺 youtu.be/e0TTlDLUaDA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بقره آیه ۱۲۰: " وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ."
ترجمه: هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد مگر آنکه پیروی از آیین آنها کنی. بگو: راهی که خدا بنماید به یقین راه حق تنها همان است؛ و البته اگر از میل و خواهش آنها پیروی کنی بعد از آنکه طریق حق را دریافتی، دیگر از سوی خدا یار و یاوری نخواهی داشت.
🔸️ پ.ن: #پزشکیان: ما حاضریم سلاح مان را زمین بگذاریم، به شرط آنکه اسرائیلی ها هم زمین بگذارند.
جناب پزشکیان! آخر، ساده لوحی و کوته نظری تا چه حد!؟ این منطق شما، منطق قرآن و نهج البلاغه نیست. در رفتار و گفتارتان؛ بیشتر تأمل کنید و هوشیاری به خرج دهید.
@taammolatenazari
🔸️ فایل ضمیمه شده، گزارش میدانیِ فاجعه ی #معدن_طبس می باشد. با دقت مطالعه شود.
#نه_به_نئولیبرالیسم
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔰 انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه با همکاری برخی مراکز اقتصاد اسلامی برگزار می کند:
♻️همایش سیاست های اقتصادی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت چهاردهم
⏰زمان:پنج شنبه ۵ مهرماه از ساعت۱۵ إلی ۱۸
🏢مکان:قم،بلوار جمهوری اسلامی،سالن همایش انجمن های علمی حوزه علمیه
🔻 مراکز همکار: مجمع عالی علوم انسانی اسلامی ، مرکز پژوهشی قدر، اندیشکده قدر، مرکز اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه، گروه اقتصاد موسسه امام خمینی، گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ، دانشکده علوم اقتصادی و اداری اقتصاد دانشگاه قم، کانون اندیشه اقتصاد اسلامی، ستاد همکاری وزارت اقتصاد و حوزه علمیه قم و...
📌 انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه
eitaa.com/anjomanEGHTESADISLAM
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
══════••✾••═════
🏢 روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
🔰 در نیویورک چه خبر است؟
عملیات تروریستی چندلایه
🔻در نیویورک چه خبر است؟ چرا حواشی سفر رئیس جمهور در حال غلبه بر متن معمول این سفرهاست؟ آیا تعمدی در این حاشیه سازی نهفته است یا ماجرا به اشتباهی بودن برخی اعضای تیم همراه آقای پزشکیان بر می گردد؟
🔹چرا باید یک صهیونیست دارای تابعیت اسرائیل، به جلسه گفتوگوی مذهبی برای ایجاد صلح در خاورمیانه راه پیدا کند؟
🔻خود وی مدعی است که "برای دوری از شک و تردید، به نمایندگی ایران در سازمان ملل اطلاع دادم که شهروند اسراییلی هستم تا از شرمندگی جلوگیری کنم اما دعوت من برای جلسه را لغو نکرد... رئیس جمهور ایران میدانست که یک اسراییلی در اتاق حضور دارد!".
🔹هیئت سیاسی و رسانه ای همراه آقای پزشکیان و نمایندگی کشورمان در نیویورک، سکوت اختیار کرده و هیچ توضیح و تکذیبی ارائه نکرده اند. این را باید پای ناتوانی و ضع نوشت؟ یا این که احتمالا برخی از آنها از حواشی استقبال می کنند، ولو این که برای کشورمان بشدت هزینه ساز شود، اعتبار جمهوری اسلامی نزد ملت های مسلمان منطقه را که امید به انقلاب اسلامی بسته اند مخدوش کند، حیثیت رئیس جمهور را لکه دار نماید و به رژیم مستاصل صهیونیستی تنفس بدهد!
🔻معنای راه یافتن یک صهیونیست به کنار گوش رئیس جمهور کشورمان چیست؟ اگر با چنین ملاقات های بی در و پیکری، رئیس جمهور "ترور بیولوژیک" یا "ترور شخصیت" شود، مسئولیت آن با کیست؟!
🔹این چه بختک افتاده بر سر هیئت همراه آقای پزشکیان است که درست در اوج جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین، پشت سر هم پاس گل به صهیونیست های درمانده می دهند؟! چرا باید ملت های امیدوار منطقه، بدبین بشوند؟ جز آمریکا و اسرائیل، چه کس دیگری از بدگمان شدن ملت های منطقه و ملت ایران سود می برد ؟
🔻حضرت امام (ره) درباره بیآبرویی اسرائیل، تعبیر نغزی فرموده که همچنان تازه است: «خود اسرائیل هم این مطلب را احراز کرده که اگر انگشتش را به بحر محیط (اقیانوس) بزند، نجس میشود. چون این را احساس کرده، میخواهد با اینکه «من کمک کردهام» ایران را بدنام بکند، از باب اینکه می داند که موافقت او با ایران، بدنام کردن ایران است».
🔹آنچه بر تلخی ماجرا می افزاید، تلاش یکطرفه و التماس گونه ای است که برای ارتباط گرفتن با برخی دولت های غربی برای مذاکره انجام می شود و با واکنش های موهن مواجه می شود.
🔻ماکرون رئیس جمهور فرانسه که از میزبانی گروهک های تروریست ها تا عهدشکنی برجام در کارنامه دولتش ثبت شده، شرط بهبود روابط دوجانبه را آزادی سه تبعه فرانسوی زندانی در ایران عنوان کرده و حال آن که بنابر اعلام سخنگوی وزارت خارجه، افراد مذکور به خاطر جرائم ضد امنیتی محکوم شده اند.
🔹رئیسجمهور فنلاند هم پساز دیدار با پزشکیان، ادعاهای ضدایرانی را تکرار کرد و گفت: از او خواستم که ارسال تسلیحات به روسیه را متوقف کند. رئیس شورای اروپا نیز پساز دیدار با پزشکیان نوشت: "نگرانیهای اتحادیه اروپا را دربارهٔ ارسال تسلیحات به روسیه، بیثباتکردن منطقه از طریق نیروهای نیابتی، شهروندان بازداشتشده، برنامهٔ هستهای و وضعیت حقوق بشر در ایران تکرار کردم؛ همچنین بر اهمیت گفتوگو برای پرهیز از تشدید تنشها».
🔻سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در واکنش به ادبیات برادرانه (!) آقای پزشکیان ادعا کرده "ایران باید برادری خود را نه در گفتار بلکه در رفتار و تغییر سیاست هایش در موضعات هسته ای و موشکی و منطقه ای ثابت کند".
🔹با این اوصاف، اصرار آقای عراقچی و تیم همراه بر درخواست مذاکره، در حالی که جنازه ترور شده برجام پیش پای آنهاست، برای چیست؟ چه چیزی موجب می شود به شخصیت و شعور و عزت و حمیت حضرات بر بخورد؟ ترور میهمان ارشد فلسطینی در تهران؟ ترور برجام از سوی آمریکا و اروپا؟ یا رساندن یک صهیونیست به کنار دست رئیس جمهور برای ترور شخصیت و حیثیت محترم او؟!
🔻براستی آقای ظریف کجاست و چه می کند؟ خرداد ۱۳۹۹، تصویر ملاقات دور از شان وی (که آن روز وزیر خارجه بود) با بیل ریچاردسون، فرماندار سابق آمریکایی و "میکی برگمن، افسر بلندپایه سابق ارتش اسراییل" در قطر حاشیه ساز شده بود.
✍️ محمد ایمانی
@taammolatenazari
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 بیانات صبح امروز رهبر انقلاب درباره قضیه فلسطین و لبنان. ۱۴۰۳/۷/۴
📢 #طوفان_الاقصی
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 در ادامه ی سلسله مباحثِ #تاریخ_اندیشه_های_اقتصادی، بزودی عقائد و اندیشه ها و سیر تطورِ مکتب نهایی گرایی [Marginalism] و نئوکلاسیک ها تقدیم حضور خواهد شد.
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
✅ معادن زغالسنگ دنیا تا ۵۰٪ از سود خالص خود را در راستای توسعه، رفاه و ایمنی کارگران سرمایهگذاری مجدد میکنند،
⛔️ بعد در ایران فلان معدن طبس ۹۰٪ سودش را بین «سهامداران» خودش تقسیم میکند،
◼️ نتیجه اینکه کارگران مظلوم معادن با دستمزد ۷ میلیونی و سختی کار ۶۱۳ هزارتومانی❗️با چکمه پاره زیر آوار جان میدهند.
@Economics_Finance
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
حقایقی که نمی خواهند شما بدانید!
پشت پرده اقتصادی فاجعه معدن طبس
محمد طاهر رحیمی
سیاست پژوه اقتصاد کلان
چهارشنبه 4 مهر ساعت 15:40
https://youtu.be/Yfm0hVnOgQk
تأمُّلاتِ نظری
حقایقی که نمی خواهند شما بدانید! پشت پرده اقتصادی فاجعه معدن طبس محمد طاهر رحیمی سیاست پژوه اقتصاد
✍️ حواشی درباره ی حادثه ی معدنجوی طبس رو رها کنید و متن رو دریابید. ۴۵ دقیقه وقت بگذارید و کلیپی که آدرسش رو قرار دادم با دقت تماشا کنید. با این وضعیت؛ به نظر این آخرین حادثه نبوده و نیست متاسفانه.
مقصر؛ اون بنگاه های خصوصی ای هستند که حاشیه سود ۵۰ درصد دارند و به جای آنکه بخشی از این سود رو صرف توسعه معادن، رفاه و ایمنی کارگران کنند، اکثر قریب به اتفاق این سود رو بین سهامدارانشون تقسیم می کنند و کارگر بیچاره با کمترین تجهیزات ایمنی و شرائط رفاهی در عمق ۷۰۰ متری زمین مشغول به کار میشه.
#نه_به_نئولیبرالیسم
✍️ وقتی بی جهت دَست دَست کنیم و در انتقام گرفتن که حق مان است سُستی به خرج دهیم، طبعا جرأت و جسارت هم به دشمن صهیونیستی می دهیم که اینطور وقیحانه #سید_مقاومت را مورد حمله و هجمه قرار دهند. گرچه این نوعِ حمله به رهبرانِ سطوح بالای مقاومت از ابتدای شکل گیری مقاومت بوده است، لکن نباید بیش از این صبر کنیم و بگذاریم اتفاقات تلخ تری رخ دهد.
@taammolatenazari
🔰 اللَّهُمَّ اجْعَلْه فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ
🔸️ پ.ن: برای سلامتی #سید_مقاومت، طبق دستور العمل مرحوم آیت الله بهجت _رحمه الله تعالی_ این دعا را قرائت بفرمایید.
@taammolatenazari
به شایعات و تحلیل های رنگارنگ و دلسرد کننده ی مجازی توجه نکنید. با تضرع دست به دعا بلند کنید که فرمود: اَلدُّعَاءُ سِلاَحُ اَلْمُؤْمِنِ.