✍️🏼 وقتی به جهت گیریِ کلی دکتر مسعود پزشکیان نگاه می کنم (فارق از جنبه های مثبت و منفیِ شخصیت ایشان)؛ دقیقا و عینا دولتِ سومِ دکتر روحانی جلوی چشمم ظاهر می شود. دوستان! پزشکیان؛ ادامه ی دولت روحانی است؛ شک نکنید.
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔰 در فصل پنجم، که مربوط به اندیشه و عقائدِ #کلاسیک_ها می باشد، ۶ یادداشت خواهیم داشت؛ که هر یادداشت اختصاص به بیانِ اجمالیِ عقائدِ اقتصادیِ یکی از متفکران برجسته ی #مکتب_کلاسیک دارد.
1️⃣ یادداشتِ اول: #آدام_اسمیت
2️⃣ یادداشتِ دوم: #جرمی_بنتام
3️⃣ یادداشتِ سوم: #دیوید_ریکاردو
4️⃣ یادداشتِ چهارم: #توماس_رابرت_مالتوس
5️⃣ یادداشت پنجم: از #تورنز تا #گوسن
6️⃣ یادداشتِ ششم: #جان_استوارت_میل
هدایت شده از وحید یامین پور
1_8008480490.docx
49.9K
آقای دکتر علی اصغر مصلح در کتاب «پرسش از حقیقت انسان» که مطالعه تطبیقی در آراء ابن عربی و هایدگر است. به عنوان پایان نامه دکترای خود نکات دقیقی را در رابطه با نگاه هایدگر به انسان و یا به تعبیری به دازاین دارند. استاد اصغر طاهرزاده نکاتی از آن کتاب را گزینش کردهاند.
🔵 #کتاب پرسش از حقیقت انسان ↙️
B2n.ir/m09613
https://eitaa.com/matalebevijeh
🔸️ سیاست "گران کن و یارانه بده" (از ارز تا انرژی) طبق دستورالعمل IMF، سالهاست که در دستور کار دولتهای مختلف ما بوده و نتیجهای جز اضمحلال طبقه متوسط و فقیرتر شدن فقرا نداشته است.
🔸️ دیدگاه کاندیداهای ریاستجمهوری در این باره چیست؟
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
🔸️ سیاست "گران کن و یارانه بده" (از ارز تا انرژی) طبق دستورالعمل IMF، سالهاست که در دستور کار دولت
با اینکه تا الان رأی و نظرم بر روی #دکتر_جلیلی است، اما از #طرح_وان ایشون به شدت نگرانم.
تأمُّلاتِ نظری
🌀 نقدی بر طرح وان دکتر جلیلی 🔻 طرح وان که جزئیاتش در یادداشت زیر در پایگاه اطلاعرسانی دکتر #جلیلی
این نقد اجمالیِ دکتر توکلی رو مطالعه کنید پیرامون طرح وان
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀از نامزدهای ریاستجمهوری بپرسید
🔹چه #سیاست_ارزی خواهند داشت؛ تثبیت یا تعدیل؟ حفظ ارزش پول ملی یا تن دادن به افزایش قیمت دلار؟
🔹چه #سیاست_پولی خواهند داشت؛ حفظ خلق پول و بنگاهداری بانکهای خصوصی یا مهار آن؟ هدفگذاری افزایش نرخ سود بانکی یا کاهش آن؟
🔹چه #سیاست_مالی خواهند داشت؛ کاهش مخارج دولت یا استفاده از آن برای تحریک تولید، گسترش مالیات بر درآمد و مالیات تنظیمی یا افزایش صرف مالیات بر مصرف؟ یارانه به واردات یا یارانه به تولید؟
🔹 چه #سیاست_رفتاری خواهند داشت؛ سیاست قیمتی گران سازی همه چیز یا سیاست توانمندسازی؟
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🔰 نقد کردنِ اشخاص، به معنای نفی کردن شان نیست!
✍️🏼 در روایاتِ اسلامی داریم: "کونوا نقاد الکلام"؛ يعني همواره اهل نقد و نقادی باشید. [طبعا مراد روایت #نقد_صحیح است]
عزیزان! نقد کردنِ اشخاص، به معنای نفی کردنِ شان نیست. متأسفانه غالبا دیده می شود؛ در بینِ بدنه ی انقلابی، هرگاه نقدی دلسوزانه و کارشناسانه به یکی از شخصیت های جبهه ی انقلاب صورت می گیرد، عده ای برآشفته شده و بجای آنکه این نقد ها را دال بر دلسوزی و اصلاحِ رویه ی غلط تلقی کنند، آن را دال بر نفی و همراهیِ با دشمن قلمداد می کنند. بدانیم که این نگرش، نگرشی نیست که آیات قرآنی و روایاتِ اسلامی و سیره ی امامین انقلاب آن را تأیید کند. بل ناشی از عدم درک و شناختِ صحیح ما از شرائط و اقتضائات است. اگر نقد و نقادی نباشد، علاوه بر اینکه رشد و پویایی نخواهد بود، جامعه دچار رکودِ فکری و عملی خواهد شد و طبعا در چنین شرایطی پیشرفت و بالندگی اتفاق نخواهد افتاد.
#اخلاق_اسلامی
#نقد_پذیری
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
🔰 مردمی سازیِ اقتصاد یعنی چه؟
مردمی سازیِ اقتصاد یعنی؛ تحقق و اجرایی شدنِ کامل و دقیقِ #اصل_۴۳ قانون اساسی، خاصتا بندِ دوم آن. [با دقت بخوانید و بر روی آن تأمل نمایید.]
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
🔰 مردمی سازیِ اقتصاد یعنی چه؟ مردمی سازیِ اقتصاد یعنی؛ تحقق و اجرایی شدنِ کامل و دقیقِ #اصل_۴۳ قانو
برنامه ی نامزدهای انتخاباتی برای تحقق و اجرایی شدنِ #اصل_۴۳ قانون اساسی خاصتا بند دوم آن چیست؟ اساسا توجه و اهتمامی به این مسأله ی مهم داشته و دارند؟
بجای بحث های پرت و بی خودیِ انتخاباتی در فضای مجازی، بایستی دست بر روی نقاط اساسی و مبتلابه و امروزیِ اقتصادی جامعه گذاشت.
تأمُّلاتِ نظری
🌀از نامزدهای ریاستجمهوری بپرسید 🔹چه #سیاست_ارزی خواهند داشت؛ تثبیت یا تعدیل؟ حفظ ارزش پول ملی یا ت
این مسائل هم جزء همان موضوعاتِ اساسی و مبتلابهی است که مستقیما با سفره و معیشت مردم ارتباط دارد.
✅️ #مکتب_کلاسیک؛ اندیشه های اقتصادیِ #مالتوس و #سی
🔸️ توماس رابرت مالتوس [۱۷۶۶-۱۸۳۴] از دیگر اقتصاددانانِ مکتبِ کلاسیک است که با انتشارِ رساله ی مربوط به #اصول_جمعیت در سالِ ۱۷۹۸ معروف شد. نظریه ی جمعیت پیش از مالتوس هم مطرح بوده، ولی از زمان وی به بعد بسیار معروف شده است. مالتوس در این نظریه بیان می کند که اگر مانعی نباشد، جمعیت به نرخِ تصاعد هندسی افزایش می یابد، در حالی که مواد غذایی در بهترین وضعیت به شکل تصاعد حسابی رشد خواهد کرد.
🔸️ مالتوس علت فقر را جمعیت زیاد و کمبودِ منابع برای تأمین نیازهای آنان می دانست. مبنای #دستمزد از نظر مالتوس نیز همان "حداقلِ معیشتِ" مورد نظر ریکاردو بود. زیرا به نظر وی، پرداختِ دستمزدِ بالاتر از آن باعثِ گسترش جمعیت خواهد شد. کندرسه، اوئن و گودوین معتقد بودند که توزیعِ عادلانه ی #درآمد و #تأمین_مالی بیشتر کارگران، باعثِ بهبود کلی و تنظیم مطلوبِ جمعیت خواهد شد. مالتوس اینگونه راه حل ها و هر نوع راه حل مشابه مثلِ کمک دولت به فقیران را عاملِ تشدید کننده ی فقر می دانست.
🔸️ مالتوس برخلافِ ریکاردو، کارکردِ #عرضه و #تقاضا را در تعیین قیمت مؤثر می داند. از نظر او همچنین بالا بودنِ رانت نشانه ی شکوفایی اقتصادی است. #سود از نظرِ مالتوس، پاداشِ صاحبانِ سرمایه بود. او #رکود را هم نتیجه ی کمبودِ تقاضا می دانست. بدیهی است که در این صورت می توان وی را یکی از پیش کسوت های اندیشه ی کینزی دانست. در همین رابطه وی توصیه می کند؛ #دولت برای انجامِ توزیعِ مجدد درآمدها در اقتصاد دخالت کند. مالتوس همچنین از جهتِ متدلوژیکی، #علم_اقتصاد را عملیاتی دانسته و برخلافِ ریکاردو با تحلیل های قیاس گرایانه موافق نبود و بر استقراء تأکید داشت.
🔸️ ژان باتیست سی [۱۷۷۶- ۱۸۳۱] یکی از دوستانِ نزدیکِ ریکاردو و مالتوس بود. او متولد فرانسه است و در سال ۱۸۱۵ تدریسِ #اقتصاد_سیاسی را آغاز کرد. شهرت او به سببِ قانونِ مشهور اوست. طبقِ قانون "سی"؛ #عرضه، تقاضای خود را ایجاد می کند. به اینصورت که تولید کالاها و خدمات برای عوامل و نهاده های تولید درآمد ایجاد می کند و این امر منجر به ایجادِ تقاضای جدید نسبت به محصولاتِ دیگر بخش های اقتصاد می شود.
🔸️ نتیجه ی پذیرشِ این قانونِ آقای #سی، این خواهد بود که؛ هیچ نوع #رکود و کسادیِ موقتی و یا دائمی در اقتصاد بروز نخواهد کرد. کلاسیک ها از این قانون نتیجه می گیرند که؛ تحتِ شرائطِ انعطاف پذیریِ قیمت ها، نظام اقتصادی در بلند مدت همواره در سطحِ اشتغالِ کامل تعادلی خواهد بود. آقای سی همچنین پدیده ی #کارآفرین را به عنوانِ عاملِ چهارمِ #تولید، در کنارِ سه عاملِ دیگر یعنی؛ #زمین و منابع طبیعی، #نیروی_کار و #سرمایه مورد تأکید قرار می داد.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ بدون نفت ۳.۴ درصد شد
🔹رشد محصول ناخالص داخلی (GDP) در سال ۱۴۰۲ به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰، معادل ۵.۷ درصد محصول ناخالص داخلی و ۳.۴ درصد محصول ناخالص داخلی بدون نفت بوده است.
🔸 در پاسخ به منتقدانی که دنبال رشد اقتصادی باکیفیت بودند! رشد اقتصادی که در دولت قبل در طول هشت سال تقریبا صفر بود، در سال گذشته ۵.۷ درصد شده که ۳.۴ واحد درصد آن بدون لحاظ نفت بوده است.
---------------------------ر
❗️ اثر این رشد در سفره مردم همین الان هم تا حدودی مشهود هست اما طبیعی است که اقتصادی که ده سال را به امیدهای واهی و چشمداشت به دشمن از دست داده، رشدهای اقتصادی فعلی باید چالههای آن دهه را پر کند!
🔹 در انتخابات پیش رو #به_عقب_برنمیگردیم و انشاالله با انتخاب درست، مسیر رئیسی عزیز در سطحی عمیقتر و با سرعتی بیشتر دنبال خواهد شد.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 آیتالله میرباقری | بایستههای رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب، ۱۴۰۳/۳/۲۳
💥 ما باید رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب را بپذیریم؛ منتها اولاً این رقابت باید کاملاً اخلاقی و همافزا باشد و زمینه را بهنفع رقبای بیرونی تغییر ندهد؛ ثانیاً در جهت افزایش ظرفیت انسانی انقلاب، گفتوگوی فعّال (نه انفعالی) با جریانهای رقیب را فراموش نکنیم، هم با بدنه عمومی و هم با لایۀ نخبگانی آنها.
💥 همۀ کاندیداهای انقلابی، در دورههای قبلی نشان دادند که بهنفع آرمانها حاضر به فداکاری و ائتلاف سیاسی هستند.
اما باید توجه کرد که ائتلاف سیاسی، با وجود بداخلاقیهایی که ظرفیتهای جبهۀ انقلاب را فرسایش میدهد، ممکن نیست. با این چالشها، اگر هم در پایان به وحدت برسیم، وحدت سیاسیِ پایدار نخواهد بود.
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀جلیلی میتواند گفتمان اقتصاد اسلامی را احیا کند
🔹در میان نامزدهای ریاستجمهوری ۱۴ام، دکتر جلیلی این ظرفیت را دارد که گفتمان اقتصاد اسلامی و مقاومتی را احیا کند و سفره معیشت مردم را بهبود دهد.
🔹 ایشان خصوصیات خوبی همچون پرکاری، حساسیت نسبت به بیتالمال و فسادستیزی دارد و در تجارت خارجی نیز معتقد به دیپلماسی فعال اقتصادی با نگاه به شرق است.
🔹 امیدواریم که ایشان در رویکردشان نسبت به اقتصاد داخلی هم از سیاست حفظ ارزش پول ملی و تثبیت ارز حمایت کنند، در سیاست پولی کاهش نرخ سود بانکی و مهار خلق پول خصوصی را هدفگذاری کنند، در سیاست مالی بنا را به تقویت حضور فعال دولت و نه سرکوب دولت بگذارند، مالیات بر درآمد، ثروت و سفته بازی را تقویت کنند و در سیاستگذاری رفتاری بنا را بر توانمندسازی مردم و نه صرفا اعمال سیاستهای قیمتی بگذارند.
🔹 دکتر جلیلی میتواند پرچمدار اصلاحات اقتصادی باشد: شفافیت اقتصادی را تقویت کند، نظام ارزی و نظام بانکی را اصلاح کند، نظام مالیاتی-حمایتی را پایهریزی کند، ساختار بودجه را اصلاح کند و در کنار این اصلاحات ساختاری، سیاستهای ارزی، پولی، مالی و رفتاری را هم اصلاح کند.
🔹 به دکتر جلیلی امید داریم و امیدواریم که خداوند ایشان را در این مسیر سخت یاری کند.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✍️🏼 دو یادداشتِ دیگر تا پایانِ یادداشت های #مکتب_کلاسیک باقی مانده است؛ که تا چند روز آینده بارگذاری خواهد شد. در پایانِ سلسله مباحث تاریخ عقائد اقتصادی، لینک تمامی یادداشت ها بصورت یکجا در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت و طبق روال، در بالای صفحه سنجاق خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توصیه ی اقتصاددانانِ #نئولیبرال به دولت #دکتر_روحانی چه بود؟
1️⃣ کسانیکه مستمرا در حال القاء این مطلبند که؛ آقا #گران_کنید تا فضای اقتصادی بهبود یابد، یا جهلِ به تجاربِ گذشته دارند و یا اساسا ذی نفعِ این گران سازی ها هستند.
2️⃣ در طی دهه ی گذشته که #ارز یک سیر صعودی به خود گرفت، آیا فضای اقتصادی بهبود یافت؟ آیا این سیر صعوی تورم زا نبود؟ و کسانی که امروز مجددا می خواهند ارز ۲۸۵۰۰ را گران کنند، آیا نباید از این تجارب درس بگیرند؟!
3️⃣ مضاف بر این، دائما در حالِ پمپاژِ این مطلبند که؛ آقا، چون انرژی در ایران #یارانه می گیرد (ارزان است)؛ اولا: قاچاق سوخت اتفاق می افتد، ثانیا: مصرف و اسراف بسیار رخ می دهد، ثالثا: بی عدالتی در توزیع انرژی بین اقشار مختلف رخ می دهد. پس بهتر است که ما #انرژی را گران کنیم تا این اتفاقات رخ ندهد و مضاف بر این شرائط اقتصادی بهبود یابد!!!
4️⃣ واقعا آدمی تعجب می کند از اشخاص و جریان هایی که مدام بر روی #گران_کردن تمرکز می کنند!!! خب شما اگر می خواهید جلوی قاچاق سوخت را بگیرید، یا اصلاح الگوی مصرف کنید و یا توزیع عادلانه انرژی کنید، راه ها و طرق گوناگونی وجود دارد، چرا مستقیما انگشت گذاشته اید بر روی #گران_کردن!!! آیا نمی دانید این آزاد کردنِ قیمت ها، خاصتا در بخشِ #ارز و #انرژی، آثارِ تورمیِ وحشتناکی دارد؟؟؟
5️⃣ دوستان! #نئولیبرالیسم یک اندیشه است در اقتصاد که بصورتِ افراطی معتقدِ به #بازار_آزاد است و نیز معتقدِ به انباشت و تداولِ ثروت در دست اغنیاء. باید آن را دقیق شناخت و با آن بصورت جدی مبارزه ی فکری، فرهنگی و رسانه ای کرد.
🆔️ @taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
🔰 در فصل پنجم، که مربوط به اندیشه و عقائدِ #کلاسیک_ها می باشد، ۶ یادداشت خواهیم داشت؛ که هر یادداشت
یادداشتِ پنجم از عقائدِ کلاسیک ها در اقتصاد، تا ساعاتی دیگر منتشر خواهد شد.
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
طرح موسوم به وان (واحد انرژی) نوآوری خاصی ندارد، مگر در نحوه گول زدن مردم. تردستی جدیدی است برای افزایش قیمت انرژی با تصور (غیرواقعی) هزینه کمتر اجتماعی.
بنزین، خوراک نیست که همه مردم مصرف کنند.
وقتی صورت مسأله را متوجه نشویم، راهکارهای پیشنهادی به طنز شبیه میشوند.
@DrRezaGholami