هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
💡«حکایت برق و تنبیه مردم بیگناه»
📣 ابتدائا به چند آمار رسمی توجه کنید:
🏘 بخش خانگی فقط ۳۰٪ برق کشور را مصرف میکند.
🔋قبل از رسیدن به مصرفکننده، سالانه ۳۳۰ میلیون بشکه معادل نفتخام اتلاف برق داریم
🔋اتلاف برق صنعت پرسودِ فولاد به تنهایی معادل ساخت ۳ نیروگاه سیکلترکیبی مدرن است،
⛔️ خلاصه اینکه «مردم» بیگناهاند و نباید با خاموشی منظم یا نامنظم تاوان بدهند.
✂️جراحی را از خود دولت و صنایع خامفروشِ پرسود و غیربهرهور شروع کنید نه از مردمی که از «فشار شدید هزینه بر ترازنامه خود، شکاف درآمد هزینه، مصرف نامکفی و نسبت بدهی به درآمد بالا» رنج میبرند.
📍همین معافیت مالیاتی بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومانیِ صنایع خامفروش را لغو کنید(که مجلس یازدهم مانع شد) یا در قالب «اعتبار مالیاتی» برای «افزایش بهرهوری انرژی و خودتامینی» به صورت هدفمند به خودشان تخصیص دهید (نه در قالب اقتصاد سیاسی فسادزای فعلی)،بخش عمده مشکل حل میشود.
@Economics_Finance
📚 ۲۲ کتابی که برای #جهاد_اقتصادی باید بخوانید
🔸️ سالهاست که نائب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شعار سال را اقتصادی انتخاب میکنند. اما سالهاست که ایشان از وضعیت اقتصاد گلهمند هستند.
🔸️ ریشه این وضعیت، در حاکم بودن تفکرات غلط و اجرا شدنِ برنامههای غلط اقتصادی در کشور است که عدهای قلیل را به ثروتهای افسانهای میرساند و اکثریت مردم را روز به روز فقیرتر میکند.
🔸️ حضرت آقا در جایی میفرمایند «هر تلاش خوب و بجایی، جهاد نیست. جهاد یعنی تلاش برای هدفگیری دشمن، و در هر زمان باید عرصه جهاد را به درستی تشخیص داد».
🔸️ امروز یک سوال اساسی که بچههای ولایی و انقلابی باید از خود بپرسند این است که در زمان حاضر، «عرصه جهاد» چیست؟ در این عرصه «دشمن» کیست؟ اگر این فرمایش رهبر حکیم انقلاب اسلامی را بپذیریم که امروز، مسئله اول کشور اقتصاد است، باید آستینها را برای جهاد بالا بزنیم. باید در عرصه اقتصاد، «دشمن» را هدف بگیریم؛ وگرنه در اصلیترین مسئله کشور، جزو مجاهدین نیستیم. و اگر در این جهت مجاهدت نکنیم، هیچ تفاوتی با آنانکه در جریان جنگ تحمیلی، در دسته قاعدین قرار گرفتند، نداریم.
🔸️ اما آیا میشود بدون شناخت دشمن، او را هدف گرفت؟ هرگز! باید برای جهاد، هم #خط_امام را شناخت و هم خط دشمن را. اگر امام را بشناسیم اما دشمن را نشناسیم، چه بسا، فی سبیل الله، سنگر دشمن را در جبهه خودی بپا کنیم! این است که یک جوان مومن انقلابی، باید در عرصه اقتصاد، مجاهدت کند؛ و این مجاهدت، بدون دشمنشناسی محال است.
🔰 مجموعه کتابهای زیر را میتوان «مجموعه امام شناسی و دشمنشناسی» اقتصادی دانست. به همین ترتیبی که در ادامه میآید، کتابها را تهیه و به صورت جمعی یا فردی مطالعه کنید. سپس اخبار کشور را دنبال کنید و ببینید نسخههای دشمن، در حال اجرا در کدام بخش است و دشمن را هدف بگیرید. امروز، در عرصه جنگ اقتصادی، هیچ کاری مهمتر و موثرتر از تبیین نقشه دشمن نیست. آگاه شوید و آگاهی ببخشید.
1️⃣ دکترین شوک؛ نوشته نائومی کلاین
2️⃣ اقتصاد ایران در دوره تعدیل ساختاری؛ نوشته فرشاد مومنی
3️⃣ اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی؛ بهمن احمدی امویی
4️⃣ طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن؛ حضرت آیتالله خامنهای
5️⃣ جزوه اندیشه اقتصادی حضرت آیتالله خامنهای
6️⃣ ۲۳ نکته مکتوم سرمایهداری؛ ها جون چانگ
7️⃣ نیکوکاران نابکار؛ ها جون چانگ
8️⃣ تاریخچه مختصر نئولیبرالیسم؛ دیوید هاروی
9️⃣ چین چگونه از شوکدرمانی گریخت؟؛ ایزابلا وبر
0️⃣1️⃣ سرمایهداری و آزادی؛ میلتون فریدمن
1️⃣1️⃣ عدالت؛ مایکل سندل
2️⃣1️⃣ دولت و بازار؛ سید یاسر جبرائیلی
3️⃣1️⃣ قدرت و پیشرفت؛ سید یاسر جبرائیلی
4️⃣1️⃣ لیبرالیسم؛ لودویگ فون میزس
5️⃣1️⃣ راه بردگی؛ فریدریش هایک
6️⃣1️⃣ در سنگر آزادی؛ فریدریش هایک
7️⃣1️⃣ لیبرالیسم غرب؛ ظهور و سقوط؛ آنتونی آربلاستر
8️⃣1️⃣ هویت؛ فرانسیس فوکویاما
9️⃣1️⃣ لیبرالیسم و انتقادات وارد بر آن؛ فرانسیس فوکویاما
0️⃣2️⃣ بهای نابرابر؛ جوزف استیگلیتز
1️⃣2️⃣ سرمایه در قرن بیست و یکم؛ توماس پیکتی
2️⃣2️⃣ هنر تحریمها؛ ریچارد نفیو
@syjebraily
Eitaa.com/taammolatenazari
May 11
31.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ در شعارهای انتخاباتیِ ترامپ هم مشهود بود که او مستمر از عدم ورود به جنگ جدیدی در غرب آسیا (خاورمیانه) و نقاط دیگر سخن به میان می آورد، و این شعار جذابیت و طرفداران زیادی هم در جامعه آمریکا داشته و دارد. از سوی دیگر؛ نظمِ نوظهورِ جدیدِ چند قطبی در جهان و سیاستِ فعّالِ خارجیِ ایران در دوره شهید رئیسی با کشورهای منطقه، بریکس و غیره، تحریم ها را آنگونه که باید مثل سابق علیه ایران از کارایی و رونق انداخته است. حال با این وجود، رژیم آمریکا و رئیس جمهورش ترامپ، چگونه بایستی به مقابله با ایران بپردازد؟!
🔸️ جرالد هورن، مورخ آمریکایی بصورت کوتاه و پر مغز پاسخ می دهد. شک نکنید موارد مذکور در کلیپ بصورت محسوسی در این دوره ترامپ محقق خواهند شد.
@taammolatenazari
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
📜 چند نکته درباره اهمیت نظام فکری و بینش اعتقادی
🌀 مسائل فکری اسلام باید بهصورت پیوسته و بهعنوان اجزای یک واحد، مورد مطالعه قرار گیرد.
▶️ eitaa.com/mirbaqeri_ir/2230
🌀 ضرورت آموزش نظام فکری و بینش اعتقادی به دانشآموزان
▶️ eitaa.com/mirbaqeri_ir/2239
🌀 باید یک نظام فکری و بینش اعتقادی به جامعه بدهیم، نه اندیشههای از هم جدا و بستههای از هم گسسته./ نظام فکری باید «اضطرار به دین» و «تبرّی از دشمن» را ایجاد کند و گسترش دهد.
▶️ eitaa.com/mirbaqeri_ir/1928
🌀 تا زمانی که شما یک «نظام فکری» به دانشآموزانِ مدارس و دبیرستانها ارائه ندادهاید، آنها بهگونههای مختلف، بازیچۀ لیبرالها و منحرفین خواهند شد.
▶️ eitaa.com/mirbaqeri_ir/2240
🌀 اگر ما مستقيماً وارد طرح تحلیلها و اندیشههای اجتماعي بشويم و به بهترين شكل هم آن را بيان كنيم، ولی پیش از آن، ریشههای اعتقادی و معارفیاش را برای نسل کنونی تبیین نکرده باشیم، حرکت او مستمر نخواهد بود و دوام نخواهد داشت و نخواهد توانست يکدنيا مسئوليتهاي اجتماعي (همچون جنگ با آمريكا و كفر، انقلاب فرهنگي و نهضت علمی، درگيري با فرهنگ پيچيده كفر و...) را بر روي دوش خود تحمل کند.
▶️ eitaa.com/mirbaqeri_ir/4607
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
آقای حسین سلاحورزی رئیس معزول اتحادیه سرمایهداران کشور(اتاق بازرگانی) نوشته است: "یک سوال از محضر علمای دلارزدای کشور: اگر میزان سرمایه و منابع مصرف شده برای ساخت و راهاندازی نیروگاه اتمی بوشهر واقعا همان مبلغ ۱۱ میلیارد دلار باشد، قیمت تمام شده برق تولیدی در این نیروگاه چقدر است؟!"
حرف ایشان مانند این است که بگوئیم مثلا اگر هزینه احداث یک گاوداری ۲۰ راسی حدود ۹ میلیارد تومان است، قیمت شیر این گاوداری باید برابر باشد با ۹ میلیارد تومان تقسیم بر تولید روزانه این گاوداری(یعنی ۶۰۰ لیتر شیر). با این معادله، قیمت هر لیتر شیر میشود ۱۵ میلیون تومان!
این سوال بیراه آقای سلاحورزی در حالی است که معمولا چند سال طول میکشد که سرمایه اولیه یک کارخانه تولیدی برگردد و بعد از آن، وارد سوددهی میشود.
نیروگاه اتمی بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نیست و طبق گزارشهای رسمی، این نیروگاه طی یک دهه، بالای ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است. تولید این میزان برق، باعث صرفهجویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام به ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار شده است. نیروگاه بوشهر همچنین تاکنون ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کرده است!
گزارش ایسنا را در این باره میتوانید از این لینک بخوانید.
اما اینکه جناب سلاحورزی ناراحت است که ما به دنبال دلارزدایی از اقتصاد ایران هستیم و پیوسته طعن و کنایه میزند، کاملا قابل درک است. دلاریزه شدن اقتصاد ایران، درست است که به معیشت مردم این کشور صدمات شدیدی وارد کرده، لکن دلارداران و دلاری فروشان را صاحب زندگیهای افسانهای کرده است.
@syjebraily
🔰 نابغه ای که سابقه مردودی دارد
🔸️ مؤلف تفسیر شریف المیزان #حضرت_علامه_طباطبایی رضوان الله علیه درباره دوران تحصیلش نوشته است: در اوائل تحصیل که به صرف و نحو اشتغال داشتم، علاقه زیادی به ادامه تحصیل نداشتم و از این رو هر چه میخواندم نمیفهمیدم و چهار سال به همین نحو گذراندم.
نقل شده است: یک روز وقتی در نحو به «سیوطی» رسیده بودند، استاد از آنها امتحان گرفت و سیدمحمدحسین مردود شد. وقتی کاغذش را می گرفت، استاد بدون اینکه او را نگاه کند، گفت: «پسر جان! وقت خودت و من را ضایع کردی.»
صورت سید محمدحسین سرخ شد. کاغذ را پشتش پنهان کرد و از مدرسه آمد بیرون. از خودش بدش می آمد. فکر کرد آدم چه قدر باید بی همت باشد، بی رگ باشد که چنین حرفی به او بزنند. نمی توانست آرام بگیرد یا برود بنشیند خانه. رفت بیرون شهر و به تفکر پرداخت و با خدایش خلوت کرد. خدا میداند که در آن خلوت چه بر او گذشت.
فرمودند: «به خداوند عرض کردم، خدایا یا فهم یا مرگ.» و همین باعث شد انوار الهی به ایشان برسد. وقتی به شهر برگشت، دوباره سراغ درس و بحث رفت و در فراگیری علوم مصمم شد.
🔸️ علامه طباطبایی در ادامه میفرماید: پس از آن یکباره «عنایت خدایی» دامن گیرم شده، عوضم کرد. در خود یک نوع شیفتگی و بیتابی نسبت به تحصیل کمال، حس نمودم. به طوری که از همان روز تا پایان ایام تحصیل که تقریباً هفده سال طول کشید، هرگز نسبت به تعلیم و تفکر، درکِ خستگی و دلسردی نکردم و زشت و زیبای جهان را فراموش نموده و تلخ و شیرین حوادث در برابر میپنداشتم. بساط معاشرت غیر اهل علم را به کلی برچیدم. در خورد و خواب و لوازم دیگر زندگی، به حداقل ضروری قناعت نموده باقی را به مطالعه میپرداختم. بسیار میشد به ویژه در بهار و تابستان که شب را تا طلوع آفتاب با مطالعه میگذراندم و همیشه درس فردا را شبِ پیش مطالعه میکردم. اگر اشکالی پیش میآمد با هر خودکشی بود حل مینمودم. وقتی که به درس حضور مییافتم از آنچه استاد میگفت قبلاً روشن بودم و هرگز اشکال و اشتباه درس را پیش استاد نبردم.
🍃قدّس اللَه نَفسَه و نوّر اللَه رَمسَه🍃
@taammolatenazari
🔰 #عقل چیست؟
🔸️ أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ، عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا: رَفَعَهُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ، قَالَ: قُلْتُ لَهُ: مَا الْعَقْلُ؟ قَالَ: «مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمنُ، وَ اكْتُسِبَ بِهِ الْجِنَانُ». قَالَ: قُلْتُ: فَالَّذِي كَانَ فِي مُعَاوِيَةَ؟ فَقَالَ: «تِلْكَ النَّكْرَاءُ، تِلْكَ الشَّيْطَنَةُ، وَ هِيَ شَبِيهَةٌ بِالْعَقْلِ وَ لَيْسَتْ بِالْعَقْلِ».
شخصى از امام ششم عليه السلام پرسيد: عقل چيست؟ حضرت فرمود: چيزيست كه بوسيله آن خدا پرستش شود و بهشت بدست آيد. آن شخص گويد: گفتم پس آنچه معاويه داشت چه بود؟ فرمود: آن نيرنگست، آن شيطنت است، آن نمايش عقل را دارد ولى عقل نيست.
📚 الكافي (ط - دارالحديث)، ج۱، ص ۲۵
#در_محضر_معصوم
@taammolatenazari
29.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸️ الإمامُ الصّادقُ عليه السلام: العالِمُ بِزَمانِهِ، لا تَهجُمُ علَيهِ اللَّوابِسُ
⚠️ دانِشِت رو بایستی بروزرسانی کنی...
⚠️ اقتضائاتِ زمانت رو بایستی بشناسی...
#فتأمّل
@taammolatenazari
✍️ کشوری که سرانه مصرف سالیانه مازوتش نسبت به کشورهای اروپایی پایینه در حالیکه وسعت و جمعیتش هم بالاست، آیا سزاواره که به بهانه کاهش آلایندگی، قطعی برق داشته باشه؟
آیا میشه مسامحتا و به سادگی از کنار این مسأله گذشت؟! آیا این حرف حضراتِ مسئولین امر رو بایستی باور کنیم؟ چرا وزرای مربوطه (اوجی، علی آبادی) خبری ازشون نیست؟ نمی خوان یه عذرخواهی خشک و خالی بکنند؟ نئولیبرال ها چه اغراضی رو دنبال می کنند؟
@taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
✍️ کشوری که سرانه مصرف سالیانه مازوتش نسبت به کشورهای اروپایی پایینه در حالیکه وسعت و جمعیتش هم بالا
🔴 سوختِ نیروگاهها چرا تأمین نشد؟ کاهش آلودگی یا کمبودِ سوخت؟!
🔸در حالی که اتفاق بیسابقه قطع برق در پاییز مردم را با مشکل مواجه کرده، وزرای #نیرو و #نفت به عنوان مسئولان مستقیم این وضعیت، سکوت کردهاند و درباره علت اصلی تأمین نشدن ذخایر سوخت نیروگاهها توضیح نمیدهند.
🔸از سوی مسئولان دولتی، اینطور ادعا شد که سلامت مردم از تولید برق با مازوت و آلودگی هوای ناشی از آن مهمتر است؛ بنابراین سه نیروگاه تولید برق با مازوت دست از کار میکشند و درعوض خاموشیهای روزانه دو ساعته در کل کشور اجرائی میشود.
🔸«مالک شریعتی» عضو کمیسیون انرژی مجلس هم ضمن اشاره به «قطعی برق»، گفت: اعلام جدول خاموشی به بهانه حذف مازوت و کاهش آلودگی آدرس غلطی است که دولت میدهد. او توضیح داد: اگر مازوت هم میسوزاندند باز ما خاموشی داشتیم. علتش این است که تکالیف درخصوص ذخیرهسازی، تکالیف افزایش راندمان نیروگاهها و تکالیف درخصوص کیفیسازی سوخت پالایشگاهها انجام نشده است.
🔸عضو کمیسیون انرژی عنوان کرد: حذف مازوت و قطعی برق باعث ایجاد مشکلات برای مردم است. اینکه ما یک مشکل را با مشکل دیگر جایگزین کنیم راهحل مناسب نیست.
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 کُنش گری داشتن در ساحتِ #حکمرانی، نیازمند آن است که؛ کُنش گران هم سیاست بدانند و بفهمند و هم اقتصاد و نیز فرهنگ. از اینرو کسانی که صرفا از یک زاویه به حکمرانی می نگرند، درک و فهم شان از حکمرانی سطحی و ناقص است. بی شک باید در هر سه ساحتِ سیاست و فرهنگ و اقتصاد مطالعات جدی و اساسی داشت.
@taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ #رهبر_انقلاب [سال ۱۳۸۶] : بایستی ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی هسته ای برای تأمین نیاز کشور تولید کنیم. الان اگر شروع کنیم، اگر دیر نشده باشد، زود نیست.
🔸️ دورانِ پُر خسارتِ دهه ۹۰ که اساسا بایستی کشور توان و ظرفیتِ خودش را در جهتِ احداث و تقویتِ #زیر_ساخت های اساسی می گذاشت، با قرار دادنِ کُلاهِ گشادِ مذاکره با آمریکا بر سر ملت و شرطی سازیِ اقتصاد و پیشرفتِ کشور به مذاکراتِ نافرجامِ برجام سپری شد. حال که جریانِ #نئولیبرالیسم_ایرانی با تجویزهای غلطش در طولِ سالیانِ متمادی به "چه کنم چه کنم" افتاده، مجددا می خواهد مسائل و مشکلات را با ایجادِ مشکلی دیگر مرتفع کند! شک نکنید؛ تا غالبِ نخبگان و فعالانِ اجتماعی-سیاسیِ معتقد به انقلاب، ابتدا نسبت به #حکمرانی_اقتصادی و اهمیتِ #عدالت_اقتصادی آگاه نشوند و سپس توده مردم را آگاه نکنند، مشکلاتِ اقتصادیِ داخلی مرتفع نخواهد شد. جنگ حقیقیِ ما با جریانِ "نئولیبرالیسم ایرانی" در داخل کشور است نه بیرون مرزهای مان. دشمن از طریق #اقتصاد بنا دارد مشکلاتِ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بوجود آورده و به اهداف و اغراض خود برسد. براستی چه مسیری راحت تر از ایجاد #مشکلات_اقتصادی می تواند دشمن را به اهدافش برساند؟!
Eitaa.com/taammolatenazari
🍃 ایّامِ شهادة مولاتي فاطمة الزهرا سلام الله علیها محضر یکایک شیعیان و مُحبّینِ حضرتش تسلیت و تعزیت باد.🍃
#فاطمیه
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🟡به یاد علامه طباطبائی (ره)
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹علامه طباطبائی حقیقتاً فیلسوفی در میدان بود. او هر چند در مباحث صرفاً انتزاعی فلسفه نیز با تدریس منظومه و اسفار و اشارات و شفا و نهایتاً با تدوین ابتکاری دو کتاب درسی بدایة الحکمة و نهایة الحکمة حق مطلب را ادا کرد؛ اما هرگز به مباحث انتزاعی فلسفه بسنده نکرد؛ او همواره در اندیشه امتداد #فلسفه و فکر فلسفی در لایههای مختلف فرهنگی و اجتماعی بود.
🔸تدوین مقالات چهاردهگانه «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و تدریس آنها برای برخی از شاگردان برجسته خود در اوایل دهه سی (۱۳۳۰ش)، مباحث فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق و حقوق زن و فلسفه اجتماع و امثال آن و مقاله بسیار مهم و کلیدی «ولایت و زعامت» در فلسفه سیاسی اسلام و تبیین بسیار دقیق و عالمانه نظام حکمرانی اسلامی، همگی نشان از دغدغه اجتماعی و سیاسی این فیلسوف بزرگ میدهد.
🔹او حقیقتاً فیلسوفی در میدان بود. در عمیقترین لایههای فرهنگ اندیشه میکرد. تدوین کتابهایی مثل «شیعه در اسلام» به هدف معرفی شیعه به جهانیان، نشان از زمانشناسی و نیازشناسی کمنظیر آن مرد بزرگ دارد.
♦️مناظرههای مفصل وی با مخالفان فکری نشان میداد که او هرگز فیلسوفی بنشسته در گوشهای نبود؛ بلکه فیلسوفی در میدان بود. مناظرهای نسبتاً مفصل با رئیس جریان تفکیک آمیرزا مهدی اصفهانی در موضوع منطق ارسطویی داشتند که قبلاً گزارشی از آن را تقدیم کرده بودم ( https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi/861 ) بر اساس نقل آیتالله جوادی آملی مناظرهای هشت ساعته با یکی از صاحبنظران مارکسیسم در موضوع الحاد و توحید داشتند که طرف مناظره، نتیجه مناظره هشت ساعته خود با #علامه_طباطبائی را اینگونه گفته بود: «آقای طباطبایی من را موحد کرد.»
🔹امضای بیانیههایی در محکومت دینستیزی و قانونشکنی رژیم پهلوی در سال ۱۳۴۱ و همچنین در اعتراض به بازداشت امام خمینی در سال ۱۳۴۲ و همچنین افتتاح دو حساب بانکی (در بانکهای ملی و صادرات) برای دریافت کمکهای نقدی مردم برای کمک به مبارزان فلسطینی در اردیبهشت سال ۱۳۴۹ نشان از دغدغهمندیهای میدانی او نسبت به مسائل ایران و جهان اسلام داشت.
یادش گرامی و راهش پررهرو باد
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
📚نگویید کار داریم و نمی رسیم مطالعه کنیم...
🔸️ رهبر معظم انقلاب: "هر کس که در یک بخش یا گوشه ای مشغولِ تبلیغ و کار است، رابطه ی خودش را با کسبِ معلومات قطع نکند؛ نگویید کار داریم نمی رسیم.
🔸️ من خودم اوایلِ انقلاب که شد، حدودِ دو سال رابطه ام با #کتاب قطع شد. با آن همه اشتغالی که ما داشتیم، مگر فرجام داشت؟ من شب ساعت ۱۱ و یا بیشتر به خانه می رفتم و کار ساعتِ ۵ و ۶ صبح آغاز شده بود؛ تازه عده ای ملاقاتی هم در خانه داشتم. خانه ما هم دم دست بود؛ می رفتم می دیدم عده ای از ارگان های مملکتی، از نهاد های انقلابی، از علمای شهرستان ها و... در اتاق نشسته اند و کار دارند؛ اصلا مجال نبود. مدت های مدیدی می گذشت که من فرزندان خودم را هم نمی دیدم، وضع ما اینچنین بود.
🔸️ ناگهان به خودم نهیب زدم و الان سه الی چهار سال است که #مطالعه را مجددا شروع کرده ام... . شروع مجددِ من به مطالعه، بعد از اشتغالِ به ریاست جمهوری است. الان من هم مطالعه می کنم و به کارم هم می رسم و می بینم که منافاتی با هم ندارند. مطالعاتِ علمی تاریخی هم دارم، مطالعاتِ تفننی هم می کنم. [دیدار با علماء و روحانیونِ قائن، ۶۶/۰۱/۰۳]
#روز_کتاب_و_کتابخوانی
Eitaa.com/taammolatenazari
🔸️ استاد سید علی خامنه ای : " اگر تعدادِ #کتاب زیاد شد، اگر عنوانِ کتاب زیاد شد، اگر کتاب در همه ی موضوعاتِ مورد نیاز بود، اگر مردم توانستند سؤال ها و استفهام هایشان را در کتاب بیابند و به کتاب مراجعه کنند، یک عالَمِ دیگر و ماجرای دیگری خواهد شد! هر جا که با کتاب سر و کاری هست، می بینید که از لحاظِ #کیفیت_روحی و #وضع_فکری، نسبت به آن جایی که این وضعیت وجود ندارد، تفاوتِ محسوسی هست."
Eitaa.com/taammolatenazari
✍️ بی شک ریشه ی #فاطمیه به ماجرای انحرافِ اُمّت از مسیر رسول گرامی اسلام و توجه نکردن به وصایای ایشان بر می گردد. بعد از رحلتِ نبی مکرم صلی الله علیه و آله، با توجه به روایات، ۷۵ یا ۹۵ روز مدتِ عُمرِ شریفه ی دُختِ مکرمه ی رسول الله بود. در این تقریبا صد روز ایشان پنج کار و کُنشِ اساسی در سطحِ اجتماعی-سیاسی انجام دادند که حقیقتا جسورانه و اعجاب انگیز و اثر گذار بود که اجمالا بدین قرار است:
#اولا: خطبه خوانیِ ایشان در مسجد مدینه؛ مشهور به #خطبه_فدکیه که محتوایش جای بسی تأمُّل و بحث دارد.
#ثانیا: چهل شبانه روز به همراه حسنین و مولانا علی علیهم السلام به دربِ خانه ی انصار و مهاجر می رفتند تا وقایع را یاد آوری کنند و حقانیت و ولایتِ علی بن ابی طالب را اثبات نمایند. بررسی و گفتگوی بین ایشان و انصار و مهاجر هم بسیار قابل دقّت و تأمُّل می باشد.
#ثالثا: هجوم مأمورانِ حکومتی به درب خانه ی امیرالمؤمنین علی علیه السلام و دفاع جانانه و شجاعانه ی ایشان از ولایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
#رابعا: عیادتِ زنانِ مدینه از ایشان و مطالبی که حضرت زهرا سلام الله علیها مطرح نمودند و گفتگوهایی که بین شان رفت و آمد شد.
#خامسا: گریه ها و ندبه های ایشان و نیز وصیتِ دفن شبانه شان بسیار قابلِ تأمُّل و تعمُّق و ژرف نگریست.
Eitaa.com/taammolatenazari
✍️ از جمله ی مهمترین و اساسی ترین اصول و ارزش های انقلاب اسلامی که از آن فاصله گرفته ایم و اگر به آن بر نگردیم خساراتِ جدّی خواهیم دید، مسأله ی #عدالت و #عدالتخواهی است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: عدالت، اساس جمهوری اسلامی است که منهای آن ما هیچ حرفی برای گفتن نخواهیم داشت. جامعه ی ایران برای تحقق بخشیدنِ به مسأله ی #عدالت در تمامیِ حوزه ها مخصوصا #عدالت_اقتصادی و اصلاحِ ساختارهای معیوب و ناقص، به #متفکر_مصلح نیازمند است. مُتفکِّرِ مُصلِح ضرورتا یک شخص نیست؛ بل اشخاص و جریاناتی می توانند چنین وظیفه ای را به عهده گیرند. منتها بایستی هم صفتِ تفکر و عقلانیت ورزیِ عمیق در آنها باشد و هم روحیه ی عمل گرایی و اصلاحِ اجتماعی داشته باشند. هر چقدر در جهتِ تحققِ عدالت کوتاهی صورت گیرد، ضربات و خساراتِ جدّی و جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد. هیچ مسأله ای در کشور به قدرِ عدالت اهمیت و ضرورت ندارد. از اینروست که فرموده اند: "العدل حیاة الاحکام"؛ یعنی تحقق عدالت در جامعه است که موجبِ اجرایی شدنِ سائر احکام الهی می گردد. مراقب باشیم با پرداختنِ به حواشی و یا مسائل و موضوعاتی که درجه اهميت کمتری نسبت به عدالت دارند، عدالت را به حاشیه نرانیم و از متن خارج نکنیم.
Eitaa.com/taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 چکیده ی کتابِ "درسنامه ی مختصر لیبرالیسم کلاسیک و نئولیبرالیسم" در قالبِ ۶ سلسله یادداشت تقدیم شما
سابقا پیرامونِ #نئولیبرالیسم و مختصاتش درسنامه ی مختصری محضر دوستان معرفی شده و چکیده ی آن در اختیار قرار داده شده است. [در بالا پین شده است] تا ساعاتی دیگر؛ کتابی برجسته و مهمّ در زمینه ی شناختِ نئولیبرالیسم و پیشینه و مختصاتش محضرتان تقدیم خواهد شد، و اهمِّ مطالبش به سمع و نظر خواهد رسید.
Eitaa.com/taammolatenazari
✍️ #نئولیبرالیسم، نظریه ای که مبادله ی مبتنی بر #بازار را یک نظام اخلاقی می داند که می تواند رهنمونی برای همه ی کُنش های انسانی باشد، از حدودِ دهه ی ۱۹۷۰ بر اندیشه و عملِ بسیاری از رهبران و مردمِ کشورهای جهان حاکم شده است. این نظریه بر بازنگریِ قدرت های دولت و بویژه بر #خصوصی_سازی، اداره ی امور مالی و فرآیندهای بازار تأکید می کند. بر اساسِ اصولِ نئولیبرالیسم، از یک سو مداخله ی دولت در اقتصاد به حداقل می رسد و از سوی دیگر تعهداتِ آن در موردِ تأمین رفاه شهروندانش کاهش می یابد.
#دیوید_هاروی استادِ ممتازِ دانشگاهِ نیویورک و مؤلفِ کتاب های "وضعیت پست مدرن" و "امپریالیسمِ نوین"، در کتابِ حاضر، داستانِ سیاسی-اقتصادیِ خاستگاهِ نئولیبرالیسم و گسترشِ آن در سطحِ جهان را بازگو می کند. اگرچه از مارگارت تاچر؛ نخست وزیرِ پیشینِ بریتانیا و رونالد ریگان؛ رئیس جمهورِ سابقِ ایالاتِ متحده آمریکا، به عنوانِ بانیانِ اصلیِ چرخشِ نئولیبرالی نام می برد، هاروی نشان می دهد که چگونه مجموعه ای از نیروها، از شیلی تا چین و از نیویورک تا مکزیکو سیتی، در این فرآیند نقش داشته اند.
پ.ن: برای شناختِ دقیقِ پیشینه و مختصاتِ نئولیبرالیسم، اکیدا مطالعه ی کتابِ مذکور توصیه می شود.
#تاریخ_مختصر_نئولیبرالیسم
Eitaa.com/taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فرمایشات آقای همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم را با دقت گوش کنید.
میفرمایند سال ۹۶ نقدینگی موجود در اقتصاد ایران، ۳۶۰ میلیارد دلار بود. اما امروز نقدینگی حقیقی به ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است؛ و این معلوم میکند چرا همه فعالین اقتصادی احساس میکنند پول نیست نقدینگی نیست!
چرا نقدینگی را به دلار حساب میکنند؟ چون میدانند اقتصاد ایران دلاریزه شده و هزینههای ملت به دلار است!
این سخنان، همان چیزی است که طی سه سال گذشته مکرر گفتیم و متاسفانه شنیده نشد. گفتیم نقدینگی در این اقتصاد دلاریزه، کم هم هست؛ تولید پول ندارد، مردم پول ندارند. اما نئولیبرالها آدرس غلط به دولت شهید رئیسی دادند؛ علت تورم را نقدینگی معرفی کردند و بجای کنترل نرخ ارز، نقدینگی کنترل شد. نتیجه این شد که هزینههای مردم و تولیدکنندگان با افزایش نرخ ارز افزایش یافت اما حقوق کارگر و کارمند سرکوب شد، وام به تولید داده نشد و چنانکه پیش بینی کرده بودیم، اقتصاد دچار رکود شد.
آقای همتی که در دوره شهید رئیسی پی در پی توئیت میزد که وامصیبتا نقدینگی رفت بالا، امروز در کمال متانت(!) پشت تریبون میایستد و میگوید ارزش دلاری نقدینگی کم است و در دولت تصویب کردیم زیاد شود.
اما ایشان باز هم اشتباه میکنند. اینکه شما اقتصاد را دلاریزه کنید، نرخ ارز را هم رها کنید تا بالا برود، احتیاج به نقدینگی بیشتر و بیشتر خواهد شد.
چرا بجای اینکه در یک دوره نقدینگی را سرکوب و اقتصاد را فلج کنید، و در دورهای دیگر، نقدینگی را افزایش دهید، نرخ ارز را کنترل نمیکنید تا نقدینهخواهی اقتصاد متوقف شود؟ این راهی که میروید بیراهه است...
@syjebraily
✍️ نئولیبرال ها سال ها #نقدینگی را عامل تورمِ اقتصاد ایران معرفی می کردند، حال امروز جناب آقای همتی سخن از کمبودِ نقدینگی برای تولید می کند و بنا دارد ۳۰۰ همت به حجم نقدینگی بیفزاید!
#نه_به_رویکردهای_نئولیبرالی
Eitaa.com/taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرشاد مومنی: اتلاف انرژی در حوزه تولید و توزیع است، چرا چوبش را بر سر مردم میزنید؟
🔸️ فرشاد مومنی، اقتصاددان گفت: گزارش وزارت نیرو می گوید روزانه به اندازه ۱.۳ میلیون بشکه نفت در فرآیند تولید، انتقال و توزیع حاملهای انرژی اتلاف داریم.
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 #آیت_الله_میرباقری: خواندنِ "نماز جعفر طیار" را به جوانان توصیه میکنم. کم کم زندگی تان رو به راه و معنویتتان اِحیاء میشود.
@taammolatenazari
✍️ ما؛ چگونه وقایعِ بزرگِ تاریخ اسلام نظیرِ غدیر، عاشورا، فاطمیه و... را توصیف و تصویر می کنیم؟ آیا روایتِ ما از وقایعِ تاریخی، مبتنی بر منظومه ی آیات و روایات است، یا اینکه روایتِ ما محفوفِ به عوام زدگی و سطحی انگاری و تنزل یافتگی است؟
#فتأمّل
eitaa.com/taammolatenazari
✍️ خواندن؛ مخصوصا خوب خواندن را جدّی بگیریم. بارها در گعده های حضوری و مجازی ای که با برخی دوستانِ فعالِّ فرهنگی و اجتماعی دارم، ایشان را به مُداومتِ بر خواندن، مخصوصا خوب خواندن توصیه کرده ام. بی اطلاعی و کم اطلاعی نسبت به تاریخ، فرهنگ، علم؛ خاصتا علوم انسانی و علوم اجتماعی یکی از آسیب های جدّیِ دوستانِ معتقدِ به جبهه ی انقلاب اسلامی است. از سوی دیگر عدمِ فهمِ تمدّنی داشتن و موضوعات و مسائل را در ترازِ تمدنی فهم و تحلیل نکردن هم، مشکلی جدّی بینِ جوانانِ فعال و کُنش گرِ انقلاب اسلامی است. استقراءِ تام نکرده ام، اما با همین استقراءِ ناقص خود می توانم نتیجه بگیرم که غالبِ جوانانِ فعالِّ انقلابیِ ما چنین هستند. دوستان! تا مطالعاتِ خود را جدّی و هدفمند نکنیم و تحلیل و تبیین های خود را در مقیاسِ تمدنی قرار ندهیم، فعالیت ها و کُنش گری های ما آنگونه که باید مفید و مؤثر نخواهند بود. مطالعه کردن و اندیشیدن را جدّی بگیریم تا بتوانیم دقیق تر و عمیقتر کُنش گریِ عملیاتی و میدانی داشته باشیم.
@taammolatenazari