تأملات اجتماعی
📌چرا اصرار داریم که حوادث این روزها، باید با ملاک های اخرالزمانی فهمیده و تحلیل شود؟ 🔹قرآن کریم ا
📌 جنگ آخر الزمان
🔹اگر فرض بگیریم که نبرد نهایی، جنگی است بین پاک ترین انسانها از سویی و کثیف ترین و وحشی ترین موجودات زنده از سوی دیگر، گویا داریم به این نقطه نزدیک می شویم.
اینکه اسرائیل بی قاعده می کشد و تخریب می کند، یک نشانه است.
📌
🔹کانال اخبار سوریه @SyrianKhabar تحلیل مفصلی از وضعیت منطقه و جنگ قریب الوقوع منطقه ای ارائه داده که خلاصه و محصلش آنست که مدیریت اسرائیل عملا به دست آمریکاست و آمریکا از رژیم برای حضور منطقه ای خود و درگیر کردن رقیب خاورمیانه ی خود یعنی ایران استفاده می کند.
چنانکه از اوکراین برای کنترل و درگیر کردن روسیه و پیش بینی کرده که در اینده ی نه چندان دور آتشی بین چین و تایوان به پا کند.
همه ی اینها برای حفظ هژمونی آمریکا و جلوگیری از قدرت گرفتن سایرین است.
اما در مورد اسرائیل، آمریکا به مانند سایر شرکایش اصراری بر حفظ رژیم به هر قیمت ندارد و این بازگذاشتن دست رژیم و انداختنش در دامن ایران و شرکای منطقه ای اش، باز هم نقشه ی آمریکا برای آخرین بهره کشی از اسراییل است که تا جایی که می تواند منطقه را درگیر و تخریب کند و سپس خودش حذف شود. اینگونه خیال آمریکا برای سالها از خاورمیانه راحت خواهد بود.
👈تحلیل قابل توجهی است و اگر اینگونه باشد، میدان تقابل را در حقیقت باید با آمریکا دید و نه اسرائیل و استراتژی های تهاجمی و دفاعی را باید با آنجا تنظیم کرد و اتفاقا دایره مقاومت را از مقاومت در برابر اسراییل بالاتر برد و بسیاری دیگر را هم وارد جرگه ی مقاومت کرد و هژمونی آمریکا را هدف گرفت، چون محدود شدن به تقابل با اسراییل، اگرچه رژیم را حذف می کند انشالله، اما ما و کل منطقه را فرسوده می کند و برای سالها عقب می اندازد و این همان چیزیست که آمریکا می خواهد. کلاهمان را باید کمی بالاتر بگذاریم.
(یادداشت اول کانال اخبار سوریه: https://eitaa.com/syriankhabar/22785)
@taamollat
تأملات اجتماعی
📌 در جست و جوی نظریه ی اجتماعی آیت الله خامنه ای (حاشیه ای بر خطبه ی اول نماز جمعه ی۱۳ مهر۰۳) 🔹بیان
📌 روش ترکیبی در مدیریت اجتماعی آیت الله خامنه ای (حاشیه بر خطبه های نماز جمعه ی ۱۳ مهر) ۲
🔹در حالیکه انتظار می رفت خطبه های «اقا» در شرایط کنونی بیشتر رنگ و بوی تهدید نظامی و سیاسی داشته و مخاطب آن دشمن آمریکایی و صهیونی باشد، مخاطب بخش عمده ی سخنان ایشان امت اسلامی و مسلمانان و مردم سراسر جهان و محتوای آن نیز بیشتر تبیینی و معرفتی بود؛ سخنانی پیرامون ولایت ملت های مسلمان بر یکدیگر و لزوم دفاع یکپارچه و مشروعیت آن .
این سخنان بیش از آنکه به دشمن ضربه بزند، تکلیف امت اسلامی ( و نه فقط جبهه ی مقاومت) را در قبال اوضاع کنونی روشن کرد.
«آقا» در شرایطی که میلیونها نفر بدنبال شنیدن مواضع ایشان بودند، از این فرصت برای آگاهی بخشی و اقناع امت اسلامی استفاده کرد.
این، یعنی در مبارزه با دشمنان امت، آگاهی و شناخت مردم چه بسا از سلاح مهمتر باشد، و بدون آگاهی و حضور امت، آنهم همه ی امت، کار پیش نخواهد رفت.
این نحوه مدیریت ترکیبی و توجه همزمان به همه ی جنبه های نطامی، اعتقادی، فرهنگی و.... کم نظیر است.
🔹 جالب توجه است که خودآگاهی وخودباوری که بنابر روایت شهید مطهری، یکی از پایه های اصلی انقلاب اسلامی بوده است، در اندیشه ی آیت الله خامنه ای نیز یکی از عوامل بقا و استمرار آنست و دستیابی به جامعه ی اسلامی و تمدن اسلامی نیز بدون آنها میسر نیست.
از اینجا بخوبی فهمیده می شود که ایشان همین وضعیت پرآشوب را نیز محملی می دانند برای رشد فرهنگی و اجتماعی امت اسلامی در مسیر دستیابی به تمدن اسلامی. این نکته در خطبه های جمعه ی نصر خیلی برجسته بود.
اصرار بر نقش خود مجاهدان لبنان و فلسطین در دفاع از سرزمینشان بدون وابستگی به دیگران را نیز در همین راستا باید ارزیابی کرد.
#نظریه_ی_اجتماعی_ایت_الله_خامنه_ای
@taamollat
ما و تراث - طلاب پاکستان ۵مهر ۱۴۰۳_01.mp3
13.44M
📌 ما و تراث عالمان مسلمان
چگونه کتابهای عالمان مسلمان را مطالعه کنیم؟
🎙استاد حجةالاسلام سید مهدی موسوی
قم: در حضور جمعی از طلاب پاکستان
پنجشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۳
#روش_شناسی
#مطالعه
#علوم_انسانی_اسلامی
#شهید_مطهری
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1632
تأملات اجتماعی
📌 ما و تراث عالمان مسلمان چگونه کتابهای عالمان مسلمان را مطالعه کنیم؟ 🎙استاد حجةالاسلام سید مهدی م
📌استاد سیدمهدی موسوی که سالهاست در حوزه ی تولید علم دینی به تدریس و نوشتن اشتغال دارد، و میراث اسلامی را یکی از مهمترین پایه های تولید علم دینی می داند، در سخنرانی فوق، روش مطالعه ی آثار متفکران و روش دستیابی به نظام اندیشه ی آنان و سپس روش امتداد بخشی آن اندیشه ها در مسائل روز را به روشنی تشریح می کنند.
خود ایشان این روش را در آثار متعدد از جمله اثر اخیر (در آمدی بر نظریه ی علوم انسانی آیت الله خامنه ای) بکار گرفته و نتایج قابل توجهی از آن حاصل نموده اند که در باب روش شناسی مطالعات علوم اسلامی و همچنین تولید علوم انسانی اسلامی بسیار قابل استفاده است.
شنیدن این فایل صوتی را به همه ی دغدغه مندان علوم انسانی اسلامی که چشمی به میراث اسلامی دارند توصیه می کنم.
@taamollat
تأملات اجتماعی
📌استاد سیدمهدی موسوی که سالهاست در حوزه ی تولید علم دینی به تدریس و نوشتن اشتغال دارد، و میراث اسلام
📌 قریب ده سال است که با استاد بزرگوار مؤانست و مصاحبت دارم.
بر خلاف سنت رایج استادی در نهادهای علمی که هر کس استاد رشته ای و متخصص تدریس کتابی است، ایشان را نه فقط استاد فقه یا اصول یا فلسفه یا تاریخ، که اوج تبحر ایشان را در «روش» یافتم. بدان معنا که هر یک از این علوم در نظام اندیشه ی یک متفکر مسلمان پاسخگوی چه پرسشی است و این علوم چگونه بر هم اثرگذارند و چگونه منجر به شکل گیری نظام اندیشه می شوند و در نهایت چگونه به حل مسئله منجر می شود؟
این سوالها در نظام اندیشه ی ایشان پاسخ های روشنی دارد.
یکی دیگر از ابعادنظام اندیشه ی ایشان تولید روش رجوع به تراث و جمع بندی آنهاست.
آنچه در این سالها از قلم ایشان در باب علوم انسانی تراویده نسبت روشنی با میراث تاریخی عالمان مسلمان دارد و عملا در امتداد آنست.
▪️اهمیت و جایگاه تراث در زمانه ی کنونی، ▪️لزوم بنای علوم انسانی اسلامی بر تراث گذشته،
▪️نحوه ی رجوع به تراث و جمع بندی انها،
▪️و همچنین نگاه جریان شناختی به تراث اسلامی و.....
از بخش های برجسته ی نظام اندیشه ی ایشان است.
در حال تدوین یادداشت مفصلی هستم درباره ی نظام اندیشه ی ایشان، بعنوان الگویی از روش مطالعات اسلامی از نظر تا عمل، که بهنگام خود منتشر خواهم نمودن انشالله.
فی الحال از علاقمندان دعوت می کنم به شنیدن فایل صوتی فوق و همچنین رجوع به کتاب اخیر و مباحث روش شناسی آن.
اللهم وفقنا لما تحب و ترضی
@taamollat