روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️✳️از سنتهای الهی تغییراتی «ناگهانی» به نفع جریان حق،وغلبه جریان حق بر جریان اکثری باطل است
[سوره الأنبياء (21): آيه 18]
بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ (18)
بلكه ما حقّ را بر باطل مىكوبيم تا مغز آن را در هم بشكند، پس بىدرنگ، باطل محو و نابود مىشود.
✳️✳️نكته ها:
1- كلمه «قذف» به معناى پرتاب از راه دور و با سرعت و قدرت است و كلمه «دمغ» نيز به ضربهاى گفته مىشود كه به سر مىخورد و تا مغز اثر مىگذارد.
2- طبق این آیه شریفه برخی از تحولات اجتماعی به نفع جریان حق، تغییراتی «ناگهانی» است که در مدت کوتاهی شکل می گیرد. گاه طراحی خداوند بگونه ای است که در مدت کوتاهی، دل و ذهن مردم به جبهه حق متمایل شده و اقلیت حقی بر اکثریت باطلی پیروز می شود.
🌟🌙علامه طباطبایی:
«سنت خداى تعالى بر اين جريان يافته كه باطل را آن قدر مهلت دهد تا روزى با حق روبرو گردد و با آن در بيفتد، تا به خيال خود آن را از بين برده، خودش جاى آن را بگيرد؛ ولى خدا به دست حق خود، او را از بين ببرد و نابودش كند. اين همان معنايى است كه از جمله «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ» استفاده مىشود ...
در اينكه فرمود: «فَإِذا هُوَ زاهِقٌ» دلالت بر اين معنا است كه اين درگيرى حق با باطل «ناگهانى» صورت مىگيرد. وقتى كه ديگر كسى اميد نمىبرد كه حق غالب شود و باطل فرار كند.» (المیزان فی تفسیر القرآن؛ ج 14، ص262)
🌹☘تدوین : رجبعلی بازیاد
#قرآن
#سبک_زندگی_قرآنی
🆔👇
@mohtaveytablighdini
✅خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: ۱۴
♦️مفسر: علامه جوادی آملی
♦️موضوع: و ممّا رزقناهم ینفقون (#تقوای_مالی)
🔰 تقوای مالی که از ویژگی های متقیان در ابتدای بقره است دشمنی به نام مال دوستی و #بخل دارد که اتفاقا جزیی از طبیعت انسان بوده و همیشه با اوست(نساء، ۱۲۸) تنها راه درمانش نیزکمک گرفتن از #فطرت_توحیدی است.
🔰راه علاج:
1⃣ لسان تحقیری: انسانی که صدقه نمی دهد ناپاک است زیرا خدا در آیه ۱۰۳ توبه به پیامبر گوید: از انسانها صدقه ای بگیر که پاکشان کند! لذا وقتی در آیه ۷۹ واقعه گوید جز پاکان، کسی به درک قرآن نمیرسند (لا یمسّه الّا المطهّرون) پس افرادی که صدقه نمیدهند از قرآن نیز بهره ای نخواهند توانست بگیرند.
2⃣لسان تشویقی: خدا در آیه ۱۰۴ توبه فرموده صدقه را خودِ #من، شخصاً از دهنده میگیرم «الم یعلموا اَنّ الله هو یقبل التوبة عن عباده و یأخذ الصدقه؟»
لذا امام سجاد فرمود: صدقه قبل از اینکه به دست مومن نیازمند برسد به دست گیرنده حقیقی یعنی خدا میرسد و سائل آنرا ازدست خدا میگیرد و امام صادق میفرماید صدقه تنها چیزی است که خود خدا بدون استفاده از فرشتگان دریافت میکند.
این #بینش_توحیدی، زندگی و تفکر انسان را دگرگون میکند. حضرت باقر وقتی پولی به سائل میداد آنرا دوباره پس میگرفت میبوسید و آنگاه به سائل برمیگرداند چون میدید که خداوند آنرا از او گرفته است لذا #اهل_معنا این را میبینند و ما نه.
💰خدا #ربا را به محاق برده ولی صدقه را زیاد میکند «یمحق الله الربا و یُربی الصدقات» یعنی اگرچه چند وقتی رباخوار در چشم مردم بزرگ و انگشت نماست اما در پایان عمر این اموالش به محاق رفته آنهارا بالاخره از دست میدهد اما صدقه را خداوند میپروراند.
💎 @mohtaveytablighdini
ادامه جلسه ۱۴👇👇👇
@tafsire_tasnim1 |۱۴.mp3
3.96M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_۱۴
🔺 مفسر: علامه جوادی آملی
#تفسیر
🆔👇
@mohtaveytablighdini
🔹ادامه تفسیر جلسه ۱۴
💎 مرحوم ابن بابویه در جلد ۲ من لایحضر از قول معصوم گوید: اگر کسی چیزی خواست صدقه بدهید و ردش نکنید. شخصی گفت که اینها غالباً وضعشان خوب است! معصوم پاسخ داد حتما وضعشان خوب است وگرنه اگر وضعشان خوب نبود و درخواست میکردند و مسلمانها نمیدادند که الان همه تان مرده بودید چون آهش حتما دامن همه مسلمانان را میگرفت! پس حتی #دروغ هم گفت بدهید چون به خدا میدهید.
🔺حضرت علی فرموده دو روایت دارد یکی اینکه از سائل بخواهید برای شما دعا کند زیرا به این علت که بیشترشان دروغ میگویند دعا در حق خودشان اثر ندارد اما دعایشان در حق شما اثر دارد. در روایت دیگر گوید وقتی چیزی به درخواست کننده (سائل) دادید دستش را ببوسید چون دست خداست که گرفته اید.
💸بدین شکل با کمک فطرت الهی با ویژگی درونی #مال_دوستی جنگیده و آنرا کنترل میکند.
⏳قرض الحسنه فقط دادن مال به دیگری نیست بلکه هر کاری در راه خدا باشد #قرض الحسنه است مانند تمام عبادات.
👤 مومن کیاس و باهوش است؛ میداند کجا پنهانی و کجا آشکارا صدقه دهد.(بقره، ۲۷۴) مثلا به شخص آبرومند، پنهانی و هنگام کمک به جبهه های جهاد علیه کفر، آشکارا انفاق میکند تا شیطان در ملأ عام زمینگیر شده و بقیه نیز عملا دعوت به کمک کردن شوند.
⁉️ قرآن گوید مشرکین در پاسخ به اینکه چرا صدقه نمیدهند میگفتند اگر خدا میخواست به فقیران هم میداد، حال که نداده پس نخواسته داشته باشند پس ما هم نمیدهیم (یس، ۴۷)
اما اینها اراده تکوینی را با اراده تشریعی یکی میدانستند. #اراده تکوینی خدا میخواهد انسانها را بیازماید پس به برخی مال داده به برخی نمیدهد که برای هر دو گروه آزمایش است زیرا #اراده_تشریعی او میخواهد که آنها که دارند به کسانی که ندارند بدهند. لذا در آیه ۴ محمد فرمود: اگر خدا میخواست از کفار انتقام میگرفت و احدی را باقی نمیگذاشت اما میخواهد شما را با یکدیگر بیازماید که آیا دینش را یاری میکنید یا نه.
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1117
🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🔅 #تفسیر_تسنیم علامه جوادی
#تفسیر
🆔👇
@mohtaveytablighdini
💠 #حديث_روز یک شنبه ۹ تیر 1398
🔺 دوستان واقعی امام صادق علیه السلام
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام:
🔸 إنَّما أولِيائِيَ الَّذينَ سَلَّموا لِأَمرِنا، وَاتَّبَعوا آثارَنا ، وَاقتَدَوا بِنا في كُلِّ اُمورِنا..
🔹«دوستان من، در حقيقت كسانى هستند كه در برابر فرمان ما (اهل بيت)، گردن نهادند، و از سنّت ما پيروى كردند، و در همه كارهاى ما به ما اقتدا نمودند.»
📚 تحف العقول: ص ٣٠٩
#حدیث
🆔👇
@mohtaveytablighdini
✨﷽✨
⭕️معمولا مشکلات بزرگ کم کم شکل می گیرند... مثلا طلاق هم این طور نیست که یهو شکل بگیره! کم کم...
🔻گاهی بی احترامی هایی که در محیط خانواده و نسبت به خانواده همسر وجود دارد کم کم طرف مقابل را برای ادامه زندگی سرد می کند
🔻گاهی قدرنشناسی هایی که مرد نسبت به وظایف سنگین همسرش در خانه بروز می دهد یا کنایه زدن های زن به شوهرش در مورد جایگاه شغلی و درآمدش کم کم او را سرد می کند
🔻گاهی یک رابطه به ظاهر کوچکِ مرد یا زن با جنس مخالف در محل کارش، به عنوانِ رابطه ی کاری یا اینکه ما مثل خواهر و برادریم و از این موارد، کم کم رابطه همسران را سرد می کند
🔻گاهی کم توجهی همسران نسبت به هم و درک نکردنِ همدیگر و اینکه سرشون فقط تو گوشی باشه و حتی موقع صحبت هم به هم توجه نکنند کم کم رابطه ها را سرد می کند
🔻گاهی اختلافات کوچک بی اهمیتی که هیچ کس حاضر به کوتاه آمدن نمی شود کم کم بزرگ می شود و زندگی سرد می شود
🔻مواظب این کم کم ها باشید تا زندگی زیبای خودتون رو حفظ کنید تا همیشه خوشبخت و شاد باشید
🔻با مطالعه این متن فوری یاد رفتارهای نامناسب همسرتان نیاُفتید! بلکه سعی کنید خودتون رو اصلاح کنید تا ایشون هم از شما تاثیر گیرد.
#سبک_زندگی
#همسرداری
🆔👇
@mohtaveytablighdini
🍁 نماز در مأموريت تحصيلي
⁉️ سؤال: آیا #سفرهایی که برای #تحصیل_علم یا آموزش حرفه ای انجام می شود، برای نماز و روزه، حکم #سفرهای_شغلی را دارد؟
🔰 جواب: اگر از طرف محل کار، #مأمور_به_تحصیل یا آموزش خاصی شده باشد، به گونه ای که جزئی از شغل محسوب شود یا به طوری باشد که با این تحصیل یا آموزش حرفه، جزء افراد و شاغلین #سِلک و #حرفه_خاصی محسوب می شود ــ مانند طلاب حوزوی و دانشجویان افسری ــ حکم سفر شغلی را دارد.
#احکام
#احکام_مسافر
#سفر_شغلی
🆔👇
@mohtaveytablighdini