✍ گلایه حضرت زهرا از مردم
🔹 بخشی از خطبه شریف حضرت زهرا
🌹 سَرعانَ ما اَحدَثُتم و عَجلانَ ذا إهالَةً وَ لَکُم طاقَةٌ بِما اُحاوِلُ وَ قُوَّةٌ عَلَی ما اَطلُبُ وَ أزاوِلُ أَتَقُولُونَ ماتَ مُحَمَّدٌ(صلی الله علیه و آله و سلم)؟ فخطبٌ جَلیلٌ اِستَوسَعَ وَهیُهُ وَ استَنهَرَ فَتقُهُ وَ انفَتَقَ رتقُهُ، أُظلِمَتِ الاَرضُ لِغَیبتِهِ ... وَ اُضِیعَ الحَریمُ وَ اُزیلَتِ الحُرمَةُ عِندَ مَماتِهِ ...
حُکمٌ فَصلٌ وَ قضاءٌ حَتمٌ 🍃«وَ مَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَ فَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ وَ مَنْ یَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَیْهِ فَلَنْ یَضُرَّ اللَّهَ شَیْئاً وَ سَیَجْزِی اللَّهُ الشَّاکِرِینَ (آل عمران:44)🍃
اَیهاً بَنی قَیلَةَ ءَأُهضَمُ تُراثَ اَبی؟ وَ اَنتُم بِمَرایً مِنّی وَ مَسمَعٍ وَ مُنتَدیً وَ مَجمَعٍ تَلبسُکُمُ الدَّعوَةُ وَ تَشمَلُکُم الخُبرَةُ وَ انتُم ذَوُوَ العَدَدِ.
♈️ با چه سرعتی دچار اعمال ناپسند شدید! و چقدر زود، آب از دهان و دماغ بز لاغر فرو ریخت(دچار غفلت شدید)!
در حالی که شما (انصار)، توان گرفتن حقّ ما را دارید و نیروی کافی برای حمایت من در دادخواهی وجود دارد.
آیا می گویید: محمّد(صلی الله علیه و آله و سلم) مرد؟!
آری، وفات پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) مصیبتی بزرگ است. مصیبتی در نهایت بزرگی که شکاف زخم آن بسی فراخ است و زخم های گذشته دل را دوباره باز کرد و زمین با غیبت او تاریک شد ... و حرمت اهل پیامبر (صلی الله علیه و آله) ضایع شد.
🔹 حکم حتمی خدا و قضای قطعی الهی است [که فرمود:]
🍃 #محمدّ (صلی الله علیه و آله و سلم) نیست مگر پیامبری که پیش از وی پیامبران دیگری درگذشتند. پس اگر او بمیرد یا کشته شود، به عقب برمی گردید؟ و آن کس که به عقب برگردد، به خدا زیانی نمی رساند و خدا شکرکنندگان را پاداش خواهد داد(آل عمران:44)🍃
🔹#آه! پسران قیله!
پیش چشم ما میراث پدرم چپاول شد و حرمت نگه نمی دارید؛ در حالی که دارای انجمن و اجتماعید.
صدای دعوت مرا همگان می شنوید و از حال من از هر جهت آگاهید و دارای نفرات رزمی و ذخیره اید و دارای ابزار جنگی و قوّه اید.
#فاطمة_الزهراء
@tabyeen98
☀️ناله های بی پاسخ حضرت زهرا☀️
أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُحَمَّدٍ، قَالَ: أَخْبَرَنَا أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى بْنِ بَابَوَيْهِ، قَالَ: حَدَّثَنِي أَبِي، قَالَ: حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ، قَالَ: حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ، قَالَ: حَدَّثَنَا ابْنُ أَبِي عُمَيْرٍ، عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ، عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ، عَنْ عِكْرِمَةَ، عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْعَبَّاسِ، قَالَ: لَمَّا حَضَرَتْ رَسُولَ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) الْوَفَاةُ بَكَى حَتَّى بَلَّتْ دُمُوعُهُ لِحْيَتَهُ، فَقِيلَ لَهُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، مَا يُبْكِيكَ فَقَالَ: أَبْكِي لِذُرِّيَّتِي، وَ مَا تَصْنَعُ بِهِمْ شِرَارُ أُمَّتِي مِنْ بَعْدِي، كَأَنِّي بِفَاطِمَةَ ابْنَتِي وَ قَدْ ظُلِمَتْ بَعْدِي وَ هِيَ تُنَادِي" يَا أَبَتَاهْ، يَا أَبَتَاهْ" فَلَا يُعِينُهَا أَحَدٌ مِنْ أُمَّتِي. فَسَمِعَتْ ذَلِكَ فَاطِمَةُ (عَلَيْهَا السَّلَامُ) فَبَكَتْ، فَقَالَ لَهَا رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): لَا تَبْكِينَ. يَا بُنَيَّةِ. فَقَالَتْ: لَسْتُ أَبْكِي لِمَا يُصْنَعُ بِي مِنْ بَعْدِكَ وَ لَكِنْ أَبْكِي لِفِرَاقِكَ، يَا رَسُولَ اللَّهِ. فَقَالَ لَهَا: أَبْشِرِي يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ بِسُرْعَةِ اللَّحَاقِ بِي، فَإِنَّكَ أَوَّلُ مَنْ يَلْحَقُ بِي مِنْ أَهْلِ بَيْتِي.
📚الأمالي (للطوسي) النص 188
📚طرف من الأنباء و المناقب 520
📚بحار الأنوار ج43 156
📚رياض الأبرار ج1 ص 59
ابنعباس میگوید: هنگامی که وفات (بلکه شهادت) پیغمبر اسلام صلیاللهعلیه و آله نزدیک گردید آن حضرت بهقدری گریست که محاسن مبارکش تر شد. عرض شد: یا رسول اللَّه! چرا گریه میکنید؟ فرمود: برای ذریه و فرزندانم و آن ستمهایی که از جفاکاران امتم بعد از من به ایشان میرسد، میگریم. گویا میبینم دخترم فاطمه زهرا بعد از من مظلوم واقع شده، هر چه صدا میزند: یا ابتاه! احدی از امت من به فریاد او نمیرسد. وقتی فاطمه این مطلب را شنید، گریان شد. پیغمبر اکرم به وی فرمود: دخترم، گریان مباش! فاطمه گفت: پدر جان! من برای ظلمهایی که بعد از تو خواهم دید گریه نمیکنم، بلکه برای فراقت اشک میریزم. پیغمبر فرمود: دخترم، مژده باد تو را! زیرا تو اولین کسی هستی که در میان اهلبیتم به من ملحق خواهد شد.
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#فاطمیه
#گریه_اشک
#شهادت_رسول_خدا
#عزاداری
@tabyeen98
4_5841533428142440504.pdf
1.11M
🔴چرا علی علیهالسلام ساکت ماند و حضرت زهرا(س) باحکومت درگیر شد؟
فاطمه زهرا سلام الله علیها در ایام پایانی عمرش با جسمی صدمهدیده از حمله به درب منزلش، روزها به نشانه اعتراض، مسافت زیادی را طی میکرد و به قبر عمویش حمزه میرفت و گریه میکرد، محمودبن ولید میگوید: روزی از فاطمه (س) پرسیدم چرا علی (علیه السلام) ساکت نشسته و از حق خودش دفاع نمیکند، و فقط شما درحال اعتراض و درگیری با غاصبین حق علی هستید و همه دنبال راضی کردن شماهستن؟
حضرت زهرا فرمود:ای ابا عمرو، رسول خدا (ص) فرمود:
«مَثلُ الْامامِ مَثَلُ الْکعْبَةِ، اذ تُوْتی وَ لَا تأتی»؛
«امام همچون کعبه است که باید به سویش حرکت کنند، نه این که او به جانب مردم رود»
یعنی مهم نیست که منِ زهرا، دختر رسول خدا و زنِ علی(ع) هستم، مهم اینه که علی امامِ من است، من باید دور امامم بچرخم، من باید از امامم دفاع کنم، این وظیفه من و هرانسانیست چه زن و چه مرد.
منبع: بحارالا نوار، ج 36، ص 352، ح 224، به نقل ا ز کفايه الاثر، ص 26.
#حسین_دارابی 👇
http://t.me/joinchat/AAAAAEtDVXGujWT8rXuP3g
@tabyeen98
🔹 استاد علی صفایی حائری
💢 رسول خدا، تنها یک یادگار دارد؛ که سیدة النساء است؛ ... که محبوب است.
و رضا و سخط خدا به رضا و سخط او گره خورده است و همین نشان میدهد که او جز رضایت و سخط خدا، رضایت و سخطی ندارد.
📚 #روزهای_فاطمه، ص ۱۹
@tabyeen98
✍ مصحف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
♈️ وجود مبارك حضرت #فاطمه حجّةالله است؛ براي اينكه اگر پيغمبر حجت است نه براي اين است که پيغمبر است بلکه براي اين است كه #معصوم است و اگر امام، حجت است نه براي اينکه امام است بلکه برای اين است كه معصوم است و اگر كسي معصوم بود قول و فعل و تقرير او ميشود حجت.
حالا امامت يك مقام برتر است، نبوّت يك مقام برتر است؛ ولي #حجیت قول، دائر مدار عصمت است يعني اين انسان كامل معصوم است و هيچ چيزي نمي گويد مگر به دستور خدا؛ چنين كسي فعل او و قول او و تقرير او مي شود حجت وجود مبارك صديقه كبری(س) يك سلسله مقاماتي دارد كه واقعاً فهم آن مقدور ما نيست.
♈️ مرحوم كليني(رضوان الله عليه) در جلد اول كافي نقل مي كند كه بعد از رحلت وجود مبارك پيغمبر (ص) #جبرئيل ميآمد و آن معارف الهي را بيان وحوادث آينده را تشريح و بازگو می کرد. صديقه كبری (س) هم اينها را مي شنيد بعد به حضرت امير (س) املاء می کرد و علي بن ابيطالب (س) نیز آنها را يادداشت ميكرد و در نهایت #مصحف_فاطمه نام گرفت(الكافي (ط - الإسلامية)، ج1، ص458).
↩️ اگر #خدا به حضرت ابراهيم(ع) يا برخي انبياي ديگر صحف داد به وجود مبارك صديقه كبری(س) هم صحيفه عطا كرده است، منتها این صحیفه "شريعت" نيست؛ ولی اخبار غيبي هست، علوم و معارف الهي هست و مانند آن. این واقعاً مقدور ما نيست كه جبرئيل ميآيد يعني چه؟! چگونه تنزّل ميكند؟ اين چه وحي اي است كه بر غير نبي ميآيد! چه وحيی است كه بر غير امام ميآيد! اين چه وحيی است كه بر حجّت خدا بر معصومه كبری ميآيد!
📚 آیت الله جوادی آملی؛ درس اخلاق 92/01/22
#عصمت_حجیت
#مصحف_فاطمه
@tabyeen98
✍ اختلاف در تاریخ شهادت حضرت زهرا
📚 جلاء العیون(نشر سرور)، ص۲۷۹
🔹 علامه مجلسی:
♈️ بدان که در عمر شریف حضرت #فاطمه(علیها السلام) و در وقت وفات او، اختلاف بسیار است؛ اکثر روایات معتبره دلالت میکند بر آنکه عمر شریف او در آن وقت، هیجده ساله بود. بعضی بیست و سه سال و بعضی سی سال و بعضی بیست و هفت سال و بعضی بیست و هشت سال و بعضی سی و پنج سال نیز گفته اند و أصحّ و أشهر میان علمای إمامیّه، قول اول(۱۸ سال) است!
#فاطمة_الزهراء
@tabyeen98
هدایت شده از محمد حسین رجبی دوانی
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦بررسی ماجرای هجوم به خانه وحی
۲. سبقت حضرت فاطمه سلاماللهعلیها برای دفاع از امیرالمومنین علیهالسلام
ویژه ایام #فاطمیه سلام الله علیها (۳)
📍طبق نقل ابن قتیبه عمربن خطاب با گروهی از افراد که طبق نقلها رجاله بودند (رجاله در لغت به معنای پیاده است اما در آن بار منفی نهفته است و منظور افراد بی سرپا و اوباش) به سوی خانه حضرت زهرا سلاماللهعلیها حرکت کردند، در حالی که شعله آتشی در دست عمربن خطاب بود.
📍به او گفتند چه کار میخواهی انجام دهی. گفت میخواهم این خانه را با کسانی که در آن حضور دارند به آتش بکشم. به او گفته شد که در این خانه فاطمه و یادگار رسول خدا حضور دارند. عمر جواب داد اگرچه او باشد (به تعبیر عربی گفت "وَ إن" یعنی اگر چه چنین باشد).
📍طبق نقل، عمر خانه را محاصره کرد و با صدای بلند فریاد زد ای کسانی که در این خانه پناه گرفتهاید باید بیرون بیایید، در غیر این صورت خانه را به آتش میکشم.
📍در خانه همانگونه که ذکر شد علاوه بر امیرمومنان و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما، ۱۲ نفر از اصحاب برگزیده پیامبر اکرم نیز حضور داشتند. در اینجا وظیفه همه افراد حاضر، دفاع از صاحب ولایت است که در خطر قرار دارد.
📍لذا اینکه سوال میشود چرا با وجود امیرالمومنین علیهالسلام در خانه، حضرت زهرا سلاماللهعلیها به مقابله با مهاجمان می شتابد، باید پاسخ داد امیرالمومنین هدف و منظور غاصبان است و در خطر ۱۰۰ درصد قرار دارد، هرکس که به ولایت باور و اعتقاد دارد باید در دفاع از ولایت در قبال مهاجمان و معترضان به ولایت بایستد. قطعاً همه آن ۱۲ تن چنین قصدی داشته اند. اما فضل تقدم در این ارتباط به حضرت زهرا سلاماللهعلیها اختصاص می یابد. یعنی آن وجود مقدس، از همگان در دفاع از ولایت سبقت میجوید، در حالی که آن مردان حاضر نیز قصد دفاع از حضرت را داشتند، حضرت زهرا سلاماللهعلیها به مقابله با غاصبان مهاجم میشتابد و چون یادگار عزیز و ارجمند رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم بود تصور نمیرفت که مهاجمان غاصب حرمت یادگار رسول خدا را نگه ندارند.
📍طبق نقل ابن قتیبه، حضرت زهرا سلاماللهعلیها که از صدای عمربنخطاب او را شناخته بود، پشت در آمد و در پاسخ او فرمود ای پسر خطاب! این بود عمل به سفارشهای پدرم رسول اکرم درباره ی اهل بیت او؟! در حالیکه هنوز کفن پدرم خشک نشده است با خاندان او چنین رفتار می کنید؟!
📍عمر هم که متوجه صدای حضرت زهرا سلاماللهعلیها شد در پاسخ گفت ای دختر پیغمبر، میدانم نزد پدرت چقدر محبوب بودی اما اگر در را نگشایی و اینها و علی بیرون نیایند و بیعت نکنند خانه را به آتش میکشم، چون این کار دین پدرت را محکم تر می کند.
📍حضرت زهرا سلاماللهعلیها وقتی چنین گستاخی را شنید با صدای بلند خطاب به رسول اکرم شروع به استغاثه و آه و ناله فرمود که ای پدر! بعد از رحلت تو ما از پسر ابی قحافه (یعنی ابوبکر) و پسر خطاب (یعنی عمر) چه ها که ندیدیم!
🔸این بیان به قدری سوزناک بود که به نقل ابن قتیبه بسیاری از همان افراد و رجاله هایی که با عمر بن خطاب بودند منقلب شدند، به گونهای که دلهای آنها شکافته و جگرهای آنها پاره پاره گردید و در حالی که منقلب شده بودند گفتند که ما را با فاطمه و خانه فاطمه کاری نیست و صحنه را ترک کردند. اما گروهی از این رجاله ها و اوباش با عمر بن خطاب باقی ماندند.
در اینجا ابنقتیبه عنوان میکند که درب باز شد...
#ادامه_دارد
📲 @rajabidavani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ ناحلة الجسم یعنی ...
🔻أنَّهَا مَا زَالَتْ بَعْدَ أَبِيهَا مُعَصَّبَةَ اَلرَّأْسِ نَاحِلَةَ اَلْجِسْمِ مُنْهَدَّةَ اَلرُّكْنِ بَاكِيَةَ اَلْعَيْنِ مُحْتَرِقَةَ اَلْقَلْبِ يُغْشَى عَلَيْهَا سَاعَةً بَعْدَ سَاعَةٍ.
📚 مناقب آل ابیطالب، ج ۳، ص ۳۶۲
🔺حضرت زهرا سلام الله علیها پس از پدرش همواره سر خود را [از شدت درد] بسته بود و بدنش نحيفتر و شكستهتر ميشد، تکیهگاهش ویران، چشمش گریان و دلش سوزان بود و گاه گاه از حال ميرفت.
#فاطمة_الزهراء
@tabyeen98
✍ حضرت فاطمه در کلام مولا
📚 کَشْفُ الغُمَّة فی مَعْرِفَةِ الأئمّة، محدث اربلی، ج1، ص363
🔹امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
🌹 «فَوَ اللَّهِ ... لَا أَغْضَبَتْنِي وَ لَا عَصَتْ لِي أَمْراً وَ لَقَدْ كُنْتُ أَنْظُرُ إِلَيْهَا فَتَنْكَشِفُ عَنِّي الْهُمُومُ وَ الْأَحْزَان»
♈️ به خدا قسم، [فاطمه] هیچ گاه مرا خشمگین نکرد و در هیچ کاری از من سرپیچی نکرد و هر وقت به او نگاه می کردم، غم و اندوهم برطرف می شد.
#فاطمة_الزهراء
@tabyeen98
💢همه برای فاطمه می گریند
فاطمه برای علی
حضرت فاطمه ي زهرا سلاماللهعلیها در آخرین ساعتهای زندگی خويش، بهشدت گريستند.
امام علي عليه السلام پرسيدند:
چرا گريه ميكني؟
حضرت فاطمه فرمودند:
أبكي لِما تَلقَی بعدي
به خاطر آنچه كه پس از من به خواهی دید، گریه می کنم
📚بحارالانوار، جلد ۴۳ ، صفحه ۲۱۸
@tabyeen98
هدایت شده از یادداشتهای امید پیشگر
سرگذشت کوتاه حضرت فاطمه(س)
پنج سال پس از بعثت به این جهان آمد. در دو سالگی همراه خانواده به شعب ابوطالب تبعید شد (7-10 بعثت). پس از رهایی از محاصرۀ اقتصادی در شعب، پنج سالش بود که مادرش، خدیجه را از دست داد و شد امأبیها. هشت ساله بود (سال 13 بعثت) که در کنار دو فاطمۀ دیگر (مادر امیرالمؤمنین و دختر زبیر) همراه با علی(ع) به مدینه هجرت کرد. در آنجا نزدیک به یکسال مهمان خانۀ پدر بود. در ماههای نخست سال دوم هجرت که او نُه سال داشت و علی(ع) 24 ساله بود، به عقد او درآمد. نُه ماه بعد در همان سال، مراسم عروسی برگزار شد. دو سال بعد (سوم هجری) در حالی که یازده سال داشت امام حسن(ع) به دنیا آمد. سال بعد (چهارم هجری) امام حسین(ع) و سالهای بعد زینب و امکلثوم علیهماالسلام متولد شدند. در سال 11 هجری، داغ پدر، جگرش را سوزاند. زنبودنش مانع از این نشد که در مقابل حقکشیهای حکومتیان ساکت بنشیند؛ خروشید و غرید و از حق دفاع کرد؛ گرچه حرامیان آتش به در خانهاش زدند و حریمش را شکستند و او را آزردند و مصدومش کردند و محسناش را به دنیا نیامده کشتند؛ اما نتوانستند نورش را خاموش کنند. 75 یا 95 روز پس از رحلت پدرش، در اثر همان ضربات ناجوانمردانه و ظالمانه، در حالی که تنها 18 سال داشت با تنی رنجور، چشم از جهان فرو بست و در تاریکی شب و در مقابل دیدگان اشکبار فرزندان خُردسالش، در خاک شد.
🆔 @pishgar