✍ معناشناسی مکارم اخلاق
📚 معاني الأخبار، ص191(شیخ صدوق: 381)
1⃣ حَدَّثَنَا أَبِي رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي خَلَفٍ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ أَبِيهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عُثْمَانَ قَالَ جَاءَ رَجُلٌ إِلَى الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنَ مُحَمَّدٍ ع فَقَالَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ أَخْبِرْنِي بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ فَقَالَ 👈 الْعَفْوُ عَمَّنْ ظَلَمَكَ وَ صِلَةُ مَنْ قَطَعَكَ وَ إِعْطَاءُ مَنْ حَرَمَكَ وَ قَوْلُ الْحَقِّ وَ لَوْ عَلَى نَفْسِكَ.
💥 مردی نزد امام صادق علیه السلام آمد و گفت: ای فرزند رسول خدا! مرا از #مکارم_اخلاق آگاه بفرمایید. حضرت فرمودند: #گذشت از کسی که به تو ظلم کرده است و #ارتباط با کسی که با تو قطع رابطه کرده است و #بخشیدن به کسی که از تو دریغ کرده است و #سخن_حق هرچند به زیان خودت باشد.
2⃣ حَدَّثَنَا أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنِ النَّضْرِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنِ الْقَاسِمِ بْنِ سُلَيْمَانَ عَنْ جَرَّاحٍ الْمَدَائِنِيِّ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَ لَا أُحَدِّثُكَ بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ قُلْتُ بَلَى قَالَ 👈 الصَّفْحُ عَنِ النَّاسِ وَ مُؤَاسَاةُ الرَّجُلِ أَخَاهُ فِي مَالِهِ وَ ذِكْرُ اللَّهِ كَثِيراً.
💥 جرّاح مدائنی: امام صادق علیه السلام به من فرمود: آیا #مکارم_اخلاق را برایت بازگو نکنم؟ گفتم: بفرمایید. فرمودند: 👈 گذشت از مردم و به روی آنها نیاوردن، و سهیم کردن برادر دینی در دارایی خود و بسیار خدا را یاد کردن.
3⃣ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى الْعَطَّارُ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ ع 👈 قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَصَّ رَسُولَ اللَّهِ ص بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ فَامْتَحِنُوا أَنْفُسَكُمْ فَإِنْ كَانَتْ فِيكُمْ فَاحْمَدُوا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ ارْغَبُوا إِلَيْهِ فِي الزِّيَادَةِ مِنْهَا فَذَكَرَهَا عَشَرَةً 👈 الْيَقِينَ وَ الْقَنَاعَةَ وَ الصَّبْرَ وَ الشُّكْرَ وَ الرِّضَا وَ حُسْنَ الْخُلُقِ وَ السَّخَاءَ وَ الْغَيْرَةَ وَ الشَّجَاعَةَ وَ الْمُرُوءَةَ.
💥 امام صادق علیه السلام: خداوند تبارک و تعالی #مکارم_اخلاق را به رسول الله اختصاص داد. پس، خود را امتحان کنید و اگر در شما بود #الحمد_لله بگویید و به بیشتر از آن راغب باشید. سپس حضرت #ده_مورد از مکارم اخلاق را برشمردند: 👈 یقین، قناعت، صبر، شکر، رضایت، خوش خلقی، سخاوت، غیرت، شجاعت، مروت.
💠 پی نوشت(واژه شناسی):
♦️ مفردات ألفاظ القرآن؛ ص486(راغب اصفهانی: 502): 👈 و الصَّفْحُ: تركُ التّثريب، و هو أبلغُ من العفو، و لذلك قال: فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا حَتّى يَأْتِيَ اللّهُ بِأَمْرِهِ [البقرة/ 109]، و قد يعفو الإنسانُ و لا يَصْفَحُ.
♦️ مجمع البحرين؛ ج2، ص385(طریحی: 1087) 👈 قوله تعالى: فَاصْفَحْ عَنْهُمْ [43/ 89] أي أعرض عنهم. و الصفح: أن تنحرف عن الشيء فتوليه صفحة وجهك.
🌀 صَفح: اعراض، روی گرداندن؛ گذشت کردن بدون ملامت و سرزنش، گذشت بدون اینکه به روی طرف بیاوریم؛ نادیده گرفتن.
♻️ مَکرَم و مکرمة: برترین خصوصیت؛ مکارم اخلاق یعنی برترین خصوصیات اخلاقی؛ اخلاقهای بزرگ.
@tabyeen98
🎥 اسلام آمد که با طاغوت بجنگد
🔷️امام خمینی(ره): بعثت رسول خدا برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند، راه اینکه مردم بتوانند با قدرتهای بزرگ مقابله کنند به مردم بفهماند. بعثت برای این است که اخلاق مردم را، نفوس مردم را، از ظلمتها نجات بدهد و به جای او نور بنشاند، ظلمت جهل را کنار بزند و به جای او نور علم بیاورد، ظلمت ظلم را به کنار بزند و به جای او عدالت بگذارد، نور عدالت را به جای او بگذارد.
📅 ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۲
✅ رهبر معظم انقلاب، صبح امروز در دیدار به مناسبت عید مبعث:
در قرآن مکرراً از «ارسال رسل» تعبیر شده به «بعثت» و «برانگیختن». جهت این برانگیختگی اولاً «عبودیت خدا» است و ثانیاً «اجتناب از طاغوت».
طاغوت، همهی ظالمان و پادشاهان خبیث و در مِثل امروزی همهی رؤسای جمهور آمریکا و بعضی کشورهای دیگر است.
📌 سایر فیلمهای امام خمینی(ره) 👇
🌐 http://yon.ir/1JwaK
✅ @EMAM_COM
هدایت شده از کانال امام خمینی (ره)
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام خمینی(ره): انگیزه #بعثت این است که ما را از این طغیانها نجات دهد و ما تزکیه کنیم خودمان را، نفوس خودمان را مصفا کنیم و نفوس خودمان را از این ظلمات نجات بدهیم
📥دریافت سایر کیفیت ها👇
http://emam.com/posts/view/21460
✅ @EMAM_COM
✍ خلاصه ای از اهداف بعثت در قرآن و روایات
♈️ در جمع بندی اهداف بعثت به طور خلاصه میتوان گفت: هدف از بعثت پیامبران، دعوت به #خدا و رساندن پیام او به انسانها، و یادآوری #آخرت، و پیاده کردن #دین خدا در تمام ابعاد، و #مبارزه با طاغوتها و شیاطین، و #تهذیب_نفوس، و #رشد_عقول، و تامین #سعادت و #کرامت انسان در دنیا و آخرت است که خود عمدتا مستلزم داشتن #قدرت و تشکیل #حکومت است. اهم مباحث مطرح شده در کانال:
1⃣ تلاوت آیات خدا، تزکیه نفوس و تعلیم کتاب و حکمت
https://t.me/tabyeen98/2005
2⃣ امر به معروف و نهی از منکر، بیان احکام و برداشتن بارها و غل و زنجیرهای دست و پاگیر
https://t.me/tabyeen98/2007
3⃣ خداشناسی و خداپرستی؛ توحید
https://t.me/tabyeen98/2008
4⃣ بشارت و انذار و دعوت به خدا
https://t.me/tabyeen98/2010
5⃣ دعوت به خدا و مبارزه با طاغوت
https://t.me/tabyeen98/2012
6⃣ اطاعت شدن به اذن خدا
https://t.me/tabyeen98/2017
7⃣ ایجاد و اجرای قسط و عدالت
https://t.me/tabyeen98/2017
8⃣ اتمام حجت با مردم
https://t.me/tabyeen98/2018
9⃣ تشریع دین و حل اختلافات
https://t.me/tabyeen98/2019
🔟 بیداری فطرت و شکوفایی عقول
https://t.me/tabyeen98/2022
1⃣1⃣ تکمیل مکارم اخلاق
https://t.me/tabyeen98/2022
1⃣2⃣ بعثت از دیدگاه امام خمینی
https://t.me/tabyeen98/2026
https://t.me/tabyeen98/2029
May 11
🌸🍃🌸
بسم الله
اعیاد شعبانیه مبارک💐
ادامه مباحث مربوط به بعثت را بعد از مطالب مناسبتی امروز دنبال میکنیم
🌸🍃🌸
#امام_حسین
🔹 علّامه مجلسی(ره):
♈️ أشهر ميان علماى اماميّه آن است كه ولادت آن حضرت(امام حسین علیه السلام) در #مدينه مشرّفه در سيّم ماه شعبان از #سال_چهارم هجرت واقع شد و بعضى پنجم ماه مذكور نيز گفته اند، و اكثر گفته اند كه #روز_پنجشنبه بود، و روز سه شنبه نيز گفته اند.
و در توقيع حضرت صاحب الامر (صلوات اللّه عليه) كه به قاسم بن علاء همدانى نوشته است، مذكور است كه ولادت آن حضرت در روز پنجشنبه سيّم ماه شعبان واقع شد.
شيخ طوسى به سند معتبر از حضرت صادق (علیه السلام) روايت كرده است كه ولادت آن حضرت در پنجم ماه شعبان سال چهارم هجرت بود.
ايضا شيخ طوسى در تهذيب گفته است كه: ولادت آن حضرت در آخر ماه ربيع الاوّل بود در سال سيّم هجرت، و اين خلاف مشهور است.
📚جلاء العیون؛ أحوالات سیّد الشهداء(علیه السلام)
@tabyeen98
🌸 #حسین تمام عشق است!💖
🌿 السَّلامُ عَلَيْكَ يا ثارَ اللّهِ وَ ابْنَ ثارِهِ وَ الوِتْرَ المَوْتُورِ💖
💢 و اما بعد:
💥 ابن شهر آشوب: 👈 «اسم او حسین و در تورات شبیر و در انجیل طاب است و #کنیه او ابو عبدالله می باشد»(مناقب آل ابی طالب، ج۴ ص٧٧).
💥 علامه مجلسی: 👈 «کنیه او تنها ابا عبد الله است نه چیز دیگر ...»(بِحار الانوار، ج43، ص238).
💥 در عِلَلُ الشّرائع نقل است که چون #حسين متولد شد، خدا به جبرئيل وحى كرد كه پسرى براى محمد متولّد شده است. بر او فرودآ و شادباش گو و به او بگو #على براى تو به منزله #هارون براى موسى است. پس او را به نام پسر هارون نام بگذار.
🌀 #حدیث_منزلت از احادیث متواتر بین شیعه و سنی و از بهترین ادله بر اثبات ولایت و خلافت امیرالمومنین علیه السلام است. فرزندان حضرت هارون «شَبَّر» و «شَبير» [و «مُشَبَّر»] است كه در زبان عربى، به «حسن» و «حسين» [ و محسن] ترجمه میشوند. این کلمات مختلف ضبط شده اند، مثلا: شَبَر و شُبَیر.
💥در زيارت سيّد الشهداء از امام صادق: أشهَدُ أنَّكَ كُنتَ نوراً فی الأَصلابِ الشّامِخَةِ و الأَرحامِ المُطَهَّرَةِ، لَم تُنَجِّسكَ الجاهِلِيَّةُ بأَنجاسِها...
@tabyeen98