#شرحزیارتجامعهکبیره
#امامشناسی
🔅و عناصر الأبرار؛
واساس و ریشهی نیکوکاران 🔅
«عناصر» جمع عُنصُر به ریشه و نسب هر چیزی می گویند. «ابرار» جمع بَرّ و از ریشه «بِرّ» است که به معنای نیکوکاری در مقابل غیر میآید و در موارد مختلف، جلوه مناسب آن مورد را دارد.
🔸#ائمّه (ع) #ریشهی_نیکان
عنصر ابرار بودن ائمّه اطهار (ع) این گونه قابل تصویر است: ابرار دارای دو بُعد جسمی و روحی هستند. تفاوت آنان با دیگران در بُعد روحی است و در بُعد جسمی فرقی میان آنها و دیگران نیست؛ چون انسان ها با یکدیگر فرقی ندارند، جز در برخی خواص ظاهری، مانند رنگ، قد، وزن و... که تأثیری در تقسیم صالحان و طالحان ندارد. روح این گونه افراد با یک سری صفات نیک و پسندیده عجین شده و در حقیقت، تکوّن روح و شخصیت روحی آنها به این صفات و خصال نیک است و کاربُرد واژه «ابرار» برای چنین افرادی ناشی از همین اتصاف روحی و معنوی است.
🔸 ائمّه اطهار (ع) ریشه هر خیر و نیکی و اساس هر خصلت نیک و پسندیده هستند: «إنْ ذُکر الخیرُ کنتم أوّلَه وأصلَه وفرعَه ومعدنَه ومأواه ومُنتهاه» بنابراین هر خصلت صحیح و صفت نیکی ریشه در بیت رفیع آنها دارد و عالَم بشری، مدیون خصال نیک و صفات کمال آن پیشوایان نور است و اساساً نورانیت و حقیقت امامت چیزی جز صفات نیک و خصال پسندیده انسانی نیست.
🔸 بنابراین، اگر کسی به خصلت پسندیده ای متّصف بود و به واسطهی این اتصاف در زمره ابرار قرار گرفت، از کوثر جوشان امامت سیراب شده است؛ چون ائمّه اطهار (ع) ریشه، اصل و نَسَب ابرار هستند.
📚#ادبفنایمقربان، ج۱
🆔 eitaa.com/tabyien
4_5898005221518346771.mp3
6.99M
⁉️برای #امام_زمانت چه کار کردی؟
#استاد_شجاعی
#دکتر_رفیعی
⚡️ بسیار شنیدهایم که باید برای امامِ زمانِ خود مانند حضرت زهرا سلاماللهعلیها باشیم...
- مگر حضرت زهرا سلاماللهعلیها برای امامش چه کرد؟
#امام_زمان(عج)
#فاطمیه
🆔 eitaa.com/tabyien
#امامشناسی
#امیرالمومنین(ع)
🔸دوران سكوت و همكاری
سختترين دورانهاى زندگى اميرالمؤمنين در اين ۳۰ سال بعد از رحلت پيغمبر، شروع شد؛ سختترين دورانهاى اميرالمؤمنين آنروزها بود. آنروزى كه پيغمبر عزيز و بزرگوار بود و مىرفتند در سايه او مجاهدت مىكردند، مبارزه مىكردند كه روزهاى شيرينى بود، روزهاى خوبى بود. روزهاى تلخ، روزهاى بعد از رحلت پيغمبر است، كه گاه گاه قطعات فتنه، اُفق دیدها را آنچنان ظلمانی میکرد که قدم از قدم نمیتوانستند بردارند.آن كسانى كه مىخواستند درست قدم بردارند. در يک چنين شرايطي، امیرالمؤمنین بزرگترين #امتحانات_ايثار را داد.
🔸 در هنگام رحلت پيامبر، امیرالمؤمنین مشغول انجام وظيفه شد. نه اينکه نميدانست اجتماعي وجود دارد يا ممکن است وجود داشته باشد که آن اجتماع سرنوشت قدرت و حكومت را در جهان اسلام تعيين خواهد کرد. برای امیرالمؤمنین مسئله اين نبود، برای او آنچه مطرح نيست «#خود» است.
بعد از آنکه مسئلهی خلافت استقرار پيدا کرد و مردم با ابوبکر بيعت کردند و همه چيز تمام شد، امیرالمؤمنین کناره گرفت. هيچ جمله، کلمه و بيانی که حاکي از معارضهی امیرالمؤمنین با دستگاه حکومت باشد، از او شنيده نشد. آن روزهای اول تلاش میکرد شايد بتواند آن چيزیکه به عقيدهی او حق است و بايد انجام گيرد را به کرسی بنشاند. بعد كه ديد نه، مردم بيعت کردهاند و قضيه تمام شد و ابوبکر خليفه مسلمين شد، اينجا اميرالمؤمنين به عنوان يک انسانیکه ولو معترض است، برای اين دستگاه حکومت، ضرری و وتهديدي به دنبال نداشت.
📚#کتابانسان۲۵۰سال
🆔 eitaa.com/tabyien
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زیارتنامه_پیامبر_اعظم(ص)
🔸السَّلامُ عَلَیْکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مُحَمَّدَ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خِیَرَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حَبِیبَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا صِفْوَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَمِینَ اللَّهِ أَشْهَدُ أَنَّکَ رَسُولُ اللَّهِ وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ نَصَحْتَ لِأُمَّتِکَ وَ جَاهَدْتَ فِی سَبِیلِ رَبِّکَ وَ عَبَدْتَهُ حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ فَجَزَاکَ اللَّهُ یَا رَسُولَ اللَّهِ أَفْضَلَ مَا جَزَى نَبِیّا عَنْ أُمَّتِهِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى إِبْرَاهِیمَ وَ آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.
🆔 eitaa.com/tabyien
13.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تماشایی👌
#نشانهای_برای_خردمندان
⏪ شرح آیه ۱۳ سوره جاثیه
🔸 هر روزی که میگذرد، بشر به آشنایی با صُنع پروردگار نزدیکتر میشود ... این نظمی که بر این مجموعه حاکم است، هر دلی را به خدا نزدیک میکند. باید خدا را شکر کنیم که این پیشرفتهای بشری، ما را به معرفت الهی نزدیکتر میکند.
۱۳۹۷/۱۱/۳ - رهبر معظم انقلاب
#تدبر_در_قرآن
🆔 eitaa.com/tabyien
🔰«به یقین، در آفرینش آسمانها و زمین و آمدوشد شب و روز، نشانههای روشنی است برای خردمندان. آنها که خدا را در حال ایستاده و نشسته و به یک پهلو خوابیده یاد میکنند و در آفرینش آسمانها و زمین میاندیشند. پروردگارما! این همه را به بیهودگی نیافریدهای و تو از بیهودگی منزه و پیراستهای! پس ما را از شکنجهی آتش محفوظ بدار»
(#آلعمران /۱۹۰ و۱۹۱)
⏪ ایمان دو جور است؛ یکجور ایمان مقلدانه، متعصبانه؛ که یا چشم بسته به دست آمده است یا از روی جانبداری بدون دلیل است. ایمان وقتی از روی تقلید و تعصب بود زایل شدنش هم آسان است.
✅ اما ایمان ارزشمند، ایمان آگاهانه است. ایمانی که از روی بصیرت و با چشم باز، به وجود آمده باشد. این ایمان راسخ است.
✅ این آیات ایمان آگاهانه را به ما معرفی می کند.
❓صاحبان عقل و خرد، چه کسانیاند؟
⏪ #خردمندان کسانیاند که در همه حال به یاد خدایند؛ به یاد خدا بودن فعال، به یاد خدا بودنی که عمل محسوب میشود، #خردمندان آن کسانی هستند که در حال تفکر باشند.
👌آنها به زبان دل و ظاهر میگویند خدایا این جهان را بیهوده نیافریدهای، منزهی تو از اینکه بیهوده بیافرینی؛ یعنی مهمترین و اساسی ترین نقطه یک ایدئولوژی.
در مقابل این نظم عجیب و شگفت آور من هم نقطهای هستم و برای کاری. من مسئولیتی دارم که اگر آن را درست انجام ندهم، این نظم را خراب کردهام. پس ما را از شکنجهی آتش مصون بدار.
📚#کتابطرحکلیاندیشهاسلامی در قرآن؛ ص ۶۳-۷۳
#تدبر_در_قرآن
🆔 eitaa.com/tabyien
#تدبر_در_قرآن
✅ میشه شبا با خدا خلوت کرد.
⏪ آنان که در نمازهایشان پیگیری دارند.
آیه 23 سوره معارج
#ترجمه_تفسیری
🆔 eitaa.com/tabyien