💥روایت جنگ
#روایت_جنگ
#جبهه_لبنان
📆 ۳ مهر ۱۴۰۳
🟢 امروز روز سوم درگیریها در جبهه جنوب لبنان و شمال رژیم صهیونیستی بود. دیروز رژیم صهیونیستی طی حملات بیسابقهای نیمی از گستره قلمرو لبنان رو هدف حملات خود قرار داد. البته حزبالله نیز در واکنش به این حملات، با گسترش برد حملات خود به عمق ۵۰ کیلومتری فلسطین اشغالی مناطق و اهداف مختلفی از جمله شهر حیفا، پایگاههای رامات دیوید و عمیعاد و کارخانه اسلحهسازی رافائل رو با دهها موشک و پهپاد هدف قرار داد. امروز نیز اگرچه شدت حملات دو طرف کمتر بود اما در همان گستره جغرافیایی دیروز ادامه یافت.
🔎 روند نظامی
🔹در ساعات ابتدایی صبح حزبالله در ۴ موج، موشکهای زیادی به جنوب و شرق حیفا و مناطق وسیعی در جلیل شلیک کرده. این حملات با استفاده از موشکهای فادی ۱ و فادی ۲ بوده است. مقاومت عراق هم اعلام کرد که به یک هدف مهم در جولان اشغالی با پهپاد الأرفد حمله کرده.
🔹در ادامه حملات صبح، کارخانه تولید مواد منفجره رژیم صهیونیستی در منطقه زخرون در ۶۰ کیلومتری مرز نیز مورد حمله قرار گرفت.
🔹موج بعدی حملات حزبالله قبل از ظهر به حیفا و شهرک کریاتشمونه بود.
🔹در واکنش به این حملات، اسرائیل گفت که موج جدید حملات هوایی به مناطق جنوبی لبنان رو شروع کرده و در حدود ظهر شرق استان البقاع مورد حمله جنگندههای هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
🔹امروز عصر نیز جنگندههای هوایی اسرائیل یک ساختمان ۶ طبقهای در منطقه «الغبیری» واقع در ضاحیه جنوبی بیروت رو هدف قرار دادند. گفته شده هدف از این حمله، ترور فرمانده سامانههای موشکی حزبالله است. البته حزبالله نیز بلافاصله در پاسخ به این حمله به شهرکهای عكا، نهاريا، رأس الناقورة، حيفا، كريات بياليك و خليج حيفا حمله موشکی کرده است.
🔹حزبالله لبنان در بیانیهای گفت که به صورت رسمی وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شده است و سپس به پایگاه پشتیبانی شمشون با موشک فادی 3 حمله کرد. این سنگینترین موشکیه که حزبالله در طول این چند ماه استفاده کرده است.
🔹وزارت بهداشت لبنان گفت از دیروز تاکنون در حملات صهیونیستها ۱۴ آمبولانس هدف قرار گرفته و ۵۶۴ نفر از جمله ۵۰ کودک و ۹۴ زن به شهادت رسیدند. گرچه به دلیل سانسور نظامی شدید از تلفات رژیم صهیونیستی اطلاعی در دست نیست اما طبق اخبار چند تن از شهرکنشینان زخمی شدند.
🔎 روندهای سیاسی
🔹وزیر خارجه چین به وزیر خارجه لبنان گفت که پکن قاطعانه از لبنان در محافظت از حاکمیت، امنیت و عزت ملی این کشور حمایت میکنه. سخنگوی ریاست جمهوری روسیه هم ضمن نگرانی از وضعیت خاورمیانه، حملات اسرائیل رو محکوم کرد و گفت شهروندان سریع از لبنان خارج بشوند. رئیسجمهور عراق نیز گفت که ما کنار برادران لبنانی و فلسطینی خود میمانیم.
🔹وزارت خارجه اسپانیا در بیانیهای گفت که جنایات اسرائیلیها رو محکوم میکنیم و باید سریعا آتشبس برقرار بشه. بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم اوضاع منطقه رو بسیار خطرناک توصیف کرد و گفت با حملات اسرائیل به لبنان اوضاع به سمت یه جنگ فراگیر داره نزدیک میشه.
🔹پزشکیان هشدار داد که وضعیت ممکنه به یه درگیری منطقهای تبدیل بشه که برای آینده جهان خطرناکه و ادامه داد که باید مانع از اقدامات جنایتکارانه اسرائیل بشیم.
🔹آمریکا گفت که در پاسخ به تشدید اوضاع منطقه، نظامیان بیشتری رو به غرب آسیا میفرسته
🔹سخنگوی سابق ارتش رژیم صهیونیستی گفت که سید حسن نصرالله هرگز اهل تسلیم شدن نیست.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔴 صبح با خبر | ۴ مهرماه ۱۴۰۳
#صبح_با_خبر
1⃣ پزشکیان:وحشیگری دیوانه وار اسرائیل در لبنان باید متوقف شود.نحوه پاسخ به ترور شهید هنیه را ما تعیین میکنیم.
2⃣ نشست شورای امنیت درباره لبنان امروز برگزار خواهد شد.
3⃣ وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که با توجه به تشدید تنشها میان لبنان و رژیم صهیونیستی شمار دیگری از نیروهای خود را به خاورمیانه اعزام میکند.
4⃣ زلنسکی: به پایان جنگ در اوکراین نزدیکتر شدهایم.
5⃣ هشدار توکیو به مسکو و پکن: حریم هوایی ژاپن را نقض نکنید.
6⃣ در ادامه تنشهای بوئنوس آیرس- کاراکاس؛ دادگاه آرژانتین فرمان دستگیری «مادورو» را صادر کرد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۴ مهرماه ۱۴۰۳
1️⃣ رئیس جمهور در نشست «میثاق آینده» در سازمان ملل مطرح کرد : آتش بس فوری در غزه پیش نیاز توسعه و صلح جهانی (روزنامه ایران)
2️⃣ چهار احتمال درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور محترم (روزنامه کیهان به قلم حسین شریعتمداری)
3️⃣ سخنرانی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد:جنگ تمامعیار به نفع هیچ کس نیست (روزنامه هم میهن)
4️⃣ سناریوهای جنگ لبنان (روزنامه فرهیختگان به قلم سید مهدی طالبی)
5️⃣ تله جنگ ! (روزنامه رسالت به قلم محمد کاظم انبارلویی)
6️⃣ جنگ صهیونیستی علیه تمدن بشری (روزنامه اعتماد به قلم عفیفه عابدی)
7️⃣ قهر بایدن با نتانیاهو (روزنامه دنیای اقتصاد)
8️⃣ پیچیدگی مدیریت تنش در منطقه (روزنامه آرمان ملی به قلم مرتضی مکی)
9️⃣ دیدارهای برجامی هیأت ایرانی در نیویورک؛ مذاکرات شروع می شود؟ (تابناک)
🔟 تفاوتهای میان روسیه و آمریکا (خبرآنلاین)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter01
☄️🗳 میزان حمایت از اوکراین در افکارعمومی آمریکا
#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی
🔹 طبق آخرین نظرسنجی اندیشکده بروکینگز، ۴۸٪ آمریکاییها معتقدند که تا هر زمان که لازم باشه، باید از اوکراین حمایت کرد. به لحاظ گرایش حزبی ۶۳٪ از دموکراتها و ۳۷٪ از جمهوریخواهان از حمایت کامل از اوکراین حمایت می کنند.
درصد کمتر حمایت جمهوریخواهان به معنای این نیست که بقیه آنها طرفدار حمایت کامل نیستند بلکه مسئله زمان مطرح است. به عنوان مثال، ۵۳٪ از جمهوریخواهان با پشتیبانی ۱ الی ۲ ساله از اوکراین موافق هستند.
🔹نکته جالب این نظرسنجی، تغییر نگاه جمهوریخواهان نسبت به سال گذشته هست. با وجود مخالفتهای علنی ترامپ و ونس با حمایت از اوکراین، جمهوریخواهان بیشتری از تداوم کمک به اوکراین حمایت میکنند. به عنوان مثال، در ۲۰۲۳، فقط ۲۹٪ از جمهوریخواهان حامی کمک به اوکراین بودند که اکنون به ۳۷٪ رسیده است. این رشد نسبی در میان رأیدهندگان دموکرات هم وجود دارد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
📈 آیا اسرائیل از عهده یک جنگ همهجانبه دیگر بر میآید؟
▪️سیانان
📝ندیم ابراهیم
#اکوتبیین
#رژیم_صهیونیستی
🔸 مبارزه با حماس فشار زیادی به ارتش اسرائیل وارد کرده است. سربازان زمان کمی برای استراحت دارند و مقامات به کمبود نیروی نظامی کافی اشاره میکنند. اقتصاد اسرائیل نیز با شدیدترین افت خود در سالهای اخیر مواجه شده است و فشار عمومی برای آتشبس و مذاکرات مربوط به گروگانها روز به روز افزایش مییابد. در این شرایط، این سوال مطرح میشود: آیا اسرائیل میتواند یک جبهه دوم را مدیریت کند؟
🔸 کارشناسان هشدار میدهند که اگر اسرائیل وارد جنگ تمام عیار با حزبالله شود، با تهدیدی بسیار قویتر از حماس روبرو خواهد شد و هزینههای قابلتوجهی را متحمل خواهد گشت. حزبالله با حماس تفاوتهای زیاد و قابلیتهای نظامی بسیار پیچیدهتری دارد.
💢 بخشی از چالشهای اصلی اسرائیل در صورت بروز درگیری گستردهتر با حزبالله به شرح زیر است:
🔻 دشمن قویتر
🔹 حزبالله نه تنها تسلیحات پیشرفتهتری را در اختیار داشته، بلکه از طریق متحدان و شرکای خود در سرتاسر خاورمیانه، از جمله عراق و یمن، به عمق استراتژیک خود افزوده است. برآوردها نشان میدهد حزبالله بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد. بزرگترین دارایی نظامیاش نیز موشکهای بالستیک دوربرد است که برآورد میشود شامل هزاران موشک باشد.
🔹 بسیاری از تواناییهای اسرائیل برای جنگیدن در دو جبهه به حمایت ایالات متحده وابسته است. اگر آمریکا مهمات لازم را تأمین کند، اسرائیل احتمالاً قادر خواهد بود این کار را انجام دهد و انتظار میرود که آمریکا برای حمایت از اسرائیل مداخله کند.
🔻 اقتصاد رو به افول
🔹 اقتصاد اسرائیل یکی از بزرگترین قربانیان جنگ غزه بوده و از روزهای اولیه حمله ۷ اکتبر تحت فشار قرار گرفته است. از میان ۳۸ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، اسرائیل شدیدترین کاهش اقتصادی را بین آوریل تا ژوئن سال جاری تجربه کرده است.
🔹 در اوایل سال جاری، رئیس بانک مرکزی اسرائیل، هشدار داد که انتظار میرود این جنگ بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ برای اسرائیل ۶۷ میلیارد دلار هزینه داشته باشد که تقریباً معادل ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور است. این موضوع علاوه بر هزینههای نظامی مکرر، که متشکل از ۴.۵ تا ۶.۵ درصد تولید ناخالص داخلی است، بسیار قابل توجه است.
🔹 گسترش درگیری همچنین بر رتبه اعتباری اسرائیل تأثیر گذاشته است. «آژانس رتبهبندی اعتباری مودی» ماه گذشته در بیانیهای هشدار داد که جنگ تمام عیار با حزبالله یا ایران میتواند «عواقب اعتباری قابل توجهی برای تأمینکنندگان مالی اسرائیل» داشته باشد.
🔻 بحران مشروعیت
🔹 جبهه دوم، به ویژه اگر برای لبنان عواقب جدی به همراه داشته باشد، ممکن است منجر به اتمام صبر بسیاری از کشورهایی شود که پیشتر از جنگ اسرائیل در غزه انتقاد کردهاند.
🔹 اکنون اسرائیل با اتهامات جنایات جنگی و نسلکشی در محاکم بینالمللی روبرو است. یک نظرسنجی که در ماه ژوئیه منتشر شد حکایت از آن دارد که ۴۲ درصد اسرائیلیها معتقدند دولتشان باید به دنبال توافق دیپلماتیک با حزبالله حتی با وجود احتمال افزایش درگیریها در آینده باشد. در مقابل، ۳۸ درصد بر این باورند که اسرائیل باید پیروزی نظامی علیه این گروه را دنبال کند، حتی اگر به قیمت خسارات قابل توجهی به مناطق غیرنظامی تمام شود.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
💢 رسانههای لبنانی در مورد جنگ در جنوب این کشور چه میگویند؟ 🇱🇧
#تبیین_پانوراما
#جبهه_لبنان
🔻 القوات اللبنانيه (وابسته به سمیر جعجع)
🔹 باوجود حملات اسرائیل که لبنان را از جنوب تا بقاع شعلهور ساخت، حزبالله از ادبیات خود که مبتنی بر «وحدت عرصهها و پیوند جبهه لبنان با غزه است، خارج نشد و بر هدایت تمام عملیات خود در مسیر قدس اصرار دارد. اما حزب اخیراً در بیانیههایش این جمله را اضافه کرده است: «و در دفاع از مردم لبنان». دراینباره، ریاض قهوجی میگوید: قطع پیوند پرونده لبنان با غزه، کنار گذاشتن راهبردی تلقی میشود که حزبالله برای خود تدوین کرده است. قهوجی تأکید دارد که جنگ حمایتی با تصمیم ایران آغاز شد، اگرچه تهران در این جنگ شرکت نمیکند اما اصرار دارد که حامی محور مقاومت بماند و به همین دلیل ایده وحدت جبههها را ابداع کرد.
🔻جنوبيه (مخالف حزبالله در جنوب)
🔹اسرائیل همانطور که از روش آن در این جنگ پیداست در ۳ سطح نظامی، اطلاعاتی و سایبری به حزب الله و لبنان حمله خواهد کرد. این جنگ فراگیر با هدف قرار دادن روستاها و غیرنظامیان آغاز شد تا با ایجاد وحشت و رعب، فشار زیادی بر حزب الله وارد کند. حزب الله تقریباً مستقل از متحدانش به حملات اسرائیل پاسخ خواهد داد. هرچند بسیاری از کارشناسان پاسخ به حملات اسرائیل را ضعیف ارزیابی میکنند اما نسبت به واکنش کشورهای منطقه در برابر جنایت اسرائیل این قویترین پاسخ بوده است. از سوی دیگر در سطح محور مقاومت بعید به نظر میرسد که سوریه و ایران در دفاع از حزبالله به جنگ با اسرائیل ورود کنند و محور مقاومت تنها به شلیکهای یمن و عراق بسنده خواهد کرد.
🔻الجمهوریه (مسیحیان ملیگرا)
🔹 لبنان در روزهای آینده با دو سناریو مواجه خواهد شد. یکی فعال شدن دیپلماسی برای دستیابی به توافق در دو جبهه غزه و لبنان است و دیگری این است که در صورت ناامیدی نتانیاهو از سرکوب حزبالله، اسرائیل اقدام به آغاز یک جنگ همهجانبه یا تلاش برای نبرد زمینی کند. حزبالله نیز آگاه است که رهبران اسرائیل در تلاشاند با طوفان حملات گسترده، این گروه را به سمت رونمایی از تمام توانمندیهایش بکشانند تا به سرعت کارتهای خود را رو کند و تحت فشار احساسات میدانی بازی کند که در نهایت منجر به اتمام زودهنگام منابع تسلیحاتی آن خواهد شد.
🔻الشرق ( جریان المستقبل)
🔹 جریان المستقبل در بیانیهای اعلام کرد که «در برابر این وقایع، از تمام مردم لبنان دعوت میکنیم تا به وحدت بیشتر و همبستگی زیر چتر دولت لبنان که شامل تمامی گروههاست، بپردازند. این امر بهترین و تنها سلاح برای مقابله با این تجاوز است که دشمن به دنبال تفرقهافکنی میان مردم است». سعد الحریری نیز در حساب ایکس خود نوشت: «همبستگی ملی یک وظیفه اخلاقی و سیاسی در این مرحله از تاریخ لبنان است. خانوادههای ما در جنوب، بقاع و ضاحیه امانتی نزد تمام لبنانیها هستند و یاری رساندن به آنها در اولویت است».
🔻المنار (حزبالله)
🔹 با وجود تجاوزات بیرحمانه دشمن به مناطق جنوبی، بقاع و ضاحیه بیروت و با وجود درد از دست دادن شهدا و صحنههای آوارگی، هیچ تغییر قابل توجهی در اصول ملت مقاومت ایجاد نشده است. زیرا دشمن با خشونت خود قادر به شکستن اراده، استقامت و مقاومت مردم نیست. آنها بر این باورند که رزمندگانشان همواره رهبران میدان خواهند ماند.
🔻وكالة الاخبار الدولية (مستقل)
🔹 جناح «لبنان قوی» به رهبری جبران باسیل در بیانیهای اعلام کرد: «جنگ اسرائیل به طور کامل لبنان و مردم آن را هدف قرار میدهد و فقط حزب الله را نشانه نمیگیرد. در حالی که بر موضع خود مبنی بر عدم دخالت در جنگ غزه تأکید میکنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که اسرائیل برای حمله به لبنان نیازی به توجیه ندارد، زیرا این اقدام ریشه در جاهطلبیهای تاریخی آن دارد».
🔻روزنامه الامان (جماعت اسلامی)
🔹 با توجه به وسعت تجاوزات رژیم صهیونیستی که ممکن است به یک عملیات نظامی گسترده علیه جنوب لبنان منجر شود، ضروری است همبستگی ملی و جبهه داخلی تقویت شود تا دولت لبنان و تمامی نهادهای رسمی و مدنی بتوانند به سرعت به نیازهای آوارگان پاسخ دهند. با وجود فشارهای شدید ناشی از تغییرات سریع در تهاجم، صدها هزار شهروند مجبور به ترک مناطق جنوبی شدهاند و نیاز به تأمین نیازهای اولیه آنها احساس میشود.
🔻سایت OTV (جریان آزاد ملی)
🔹ندا بستانی نماینده مجلس از جریان آزاد ملی اظهار داشت: تجاوز اسرائیل تمامی قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته است. بمباران مناطق مسکونی و غیرنظامی جنایت علیه بشریت است. بدتر از آن این است که جنایتها در سایه سکوت جهان در خال رخ دادن است. همبستگی ملی یک وظیفه است و بیش از هر زمان دیگری مورد نیاز است. جریان آزادی ملی در این شرایط بحرانی در کنار مردم خود است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐 ضرورت خروج حیفا از مدار اقتصاد رژیم صهیونیستی
#تحلیل_کوتاه
#جبهه_لبنان
🔹 پس از اقدامات رژیم صهیونیستی در تشدید تنش در جبهه لبنان، حزبالله با افزایش دامنه حملاتش در چند روز اخیر تمرکز خاصی روی حیفا داشته است. این که چرا حیفا در راهبرد جدید حزبالله خودنمایی میکند را باید تا حدودی در ویژگی خاص این شهر یافت. جایگاه ویژه حیفا در ساختار داخلی اسرائیل را میتوان در این جمله معروف عامیانه میان ساکنان سرزمینهای اشغالی جستجو کرد که: «حیفا کار میکند، اورشلیم (قدس) عبادت و تلآویو بازی». برخی از مهمترین ویژگیهای حیفا به شرح ذیل است:
💢 سومین منطقه جمعیتی در فلسطین اشغالی
شهر حیفا بخشی از منطقه کلانشهری حیفا را تشکیل میدهد که سومین منطقه کلانشهری پرجمعیت اسرائیل است. حیفا بنابر آخرین سرشماری قریب به ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و سومین شهر بزرگ در مناطق اشغالی (پس از قدس و تلآویو) محسوب میشود. منطقه وسیعتری که حومه شهری و شهرکهای اطراف حیفا نیز تسری مییابد، قریب به ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. تداوم حمله به حیفا برخلاف هدف اعلامی رژیم صهیونیستی برای حملات به لبنان مبنی بر بازگرداندن شهرکنشینها به خانههایشان به یکباره حجم آورگان صهیونیست را چندبرابر میکند.
💢 بندر اصلی و محور واردات و صادرات
حیفا با مساحت حدود ۶۳ کیلومتر مربع بزرگترین و مهمترین بندر در فلسطین اشغالی است و پس از مختل شدن فعالیت دو بندر اسدود (در نزدیکی غزه) و ایلات (در ساحل دریای سرخ) نقش و اهمیت بیشتری در اقتصاد رژیم صهیونیستی یافته است. دومین فرودگاه بینالمللی در فلسطین اشغالی نیز در این شرق این شهر واقع شده است. قبل از جنگ غزه، سالانه ۳۰ میلیون تن کالا در این بندر تخلیه و بارگیری میشد. بزرگترین ترمینال کانتینری رژیم صهیونیستی در این بندر قرار دارد و علاوه بر تامین نیازهای داخلی رژیم، بندر اصلی ترانشیپ (جابهجایی بار از یک کشتی به کشتی) محسوب میشود. این بندر قریب به ۵۰ درصد از بار عبوری را در فلسطین اشغالی مدیریت میکند و در حال حاضر در اختیار بخش خصوصی، یعنی شرکت ادانی هند و یک شرکت محلی است.
💢 مرکز صنایع سنگین و پالایش نفت
خلیج حیفا مرکز صنایع سنگین، پالایش نفت و فرآوری شیمیایی است. حیفا یکی از دو پالایشگاه اسرائیل را در خود جای داده که بنابر آمار قادر به پالایش ۱۹۷ هزار بشکه در روز است و ۴۰ درصد بنزین و ۶۰ درصد گازوئیل مورد نیاز آن را تامین میکند. چندین سال قبل، دبیر کل حزبالله به احتمال هدف قراردادن انبار وسیع آمونیوم نیترات این شهر اشاره نمود که بلافاصله تعطیلی آن توسط اسرائیل پیگیری شد. اکنون اما نه فرصتی برای جابجایی صنایع وجود دارد و نه امکان جابجایی برخی صنایع.
💢 قطب فناوری
رژیم صهیونیستی میزبان شرکتهای بزرگی در صنعت فناوری پیشرفته است و در این میان حیفا مهمترین قطب و مرکز فناوری در سرزمینهای اشغالی است و شرکتهای بزرگ چندملیتی همچون آمازون، اپل، کادنس و ایبیام در این شهر فعالیت دارند. موسسه تکنیون به عنوان پیشتاز سرمایهگذاریها و فعالیتهای فناورانه نیز در حیفاست. در حالی که اقتصاد رژیم صهیونیستی یک اقتصاد فناوریمحور است تداوم حملات به حیفا رکود در این بخش را تشدید خواهد کرد و خسارات اقتصادی ناشی از جنگ را برای رژیم صهیونیستی به صورت تصاعدی افزایش خواهد داد.
💢 محل استقرار مراکز مهم نظامی
علیرغم این که حیفا قلب اقتصادی رژیم صهیونیستی محسوب میشود ولی برخی از مهمترین مراکز نظامی رژیم نیز در این شهر واقعاند. پایگاه رامات دیوید، محل استقرار اسکادرانهای ۱۰۵و ۱۰۹، که جنگندههای اف ۱۶ را دارند، اسکادران ۱۹۳ که بالگردهای چندمنظوره دریایی را هدایت میکند و اسکادران ۱۵۷ ویژه هدایت پهپادهای چندمنظوره جنگ الکترونیک، پایگاه دریایی عتلیت و مجتمع نظامی صنعتی رافائل از این جملهاند. در واقع حیفا به عنوان بزرگترین شهر در منطقه شمالی، نقش پشتیبان اصلی جبهه شمال را ایفا میکند و قرار گرفتن این مراکز نظامی و لوجستیک در دامنه حملات موشکی حزبالله توان عملیاتی رژیم را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
✔️ جمعبندی
رژیم صهیونیستی پس از شوک عملیات طوفان الاقصی برای اقتصاد این رژیم، برخلاف اظهارت متعدد مبنی بر این که این رژیم توان تحمل جنگهای طولانیمدت را ندارد به لطف کمکهای ایالات متحده و مصونیت نسبی بندر راهبردی حیفا و دور ماندن این بندر از تنشها توانست علیرغم تمام فشارهای اقتصادی تابآوری خود را حفظ کند. تاکنون مقاومت لبنان به منظور پرهیز از یک جنگ تمامعیار از هدف قرار دادن این بندر پرهیز کرده بود اکنون اما که رژیم صهیونیستی خود جنگ را آغاز کرده است قطع کردن شریان اقتصادی این رژیم با تداوم کمی و کیفی حملات به حیفا یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
@Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
💥 روایت جنگ
#روایت_جنگ
#جبهه_لبنان
📆 ۴ مهر ۱۴۰۳
🟢 امروز روز چهارم درگیریها در جبهه جنوب لبنان و شمال رژیم صهیونیستی بود. گرچه شدت درگیری امروز نسبت به روزهای قبل کمتر بود اما دامنه درگیریها گسترش یافت و حزبالله برای اولین بار از یک موشک بالستیک استفاده و رژیم صهیونیستی نیز برای اولین بار به شمال بیروت حمله کرد.
🔎 روند نظامی
🔹در ساعات اولیه بامداد مکانی در حد فاصل مناطق الجیه و السعدیات در جنوب بیروت هدف حملات جنگندههای اشغالگران قرار گرفت.
🔹بلافاصله پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی، برای اولین بار از زمان آغاز جنگ، یک پهپاد عراقی به پایگاه هوایی رامون در جنوب اصابت کرد و موجب آتشسوزی در داخل آن شد. مقاومت اسلامی عراق بعداً اعلام کرد که طی یک عملیات پهپادی، جولان اشغالی را نیز هدف قرار داده است.
🔹در اوایل صبح شهرکهای کریات شمونه، المطله، کتسرین و پایگاههای اطراف آن واقع در بلندیهای جولان امروز برای دومین بار هدف حملات راکتی حزبالله قرار گرفت. حزبالله در حدود ۷ صبح به پایگاه دادو، مقر فرماندهی جبهه شمالی ارتش، و صفد حملات متعدد راکتی داشت و با استفاده از یک موشک بالستیک به مقر موساد در تلآویو حمله کرد. این اولین استفاده حزبالله از موشک بالستیک در سال اخیر بود.
🔹قبل از ظهر حزبالله دوباره به شهرکهای روش پینا و صفد حمله موشکی کرد. در ظهر نیز حزبالله به بخشهای وسیعی از شرق بندر حیفا و شهرکهای اطرافش حمله موشکی کرد.
🔹پس از این حمله، ارتش اسرائیل در عمق ۱۲۰ کیلومتری خاک لبنان برای نخستین بار به شهرکهای جون و المعیصره در شهرستان کسروان که در شمال بیروت قرار دارد، حمله کرد.
🔹اورژانش رژیم صهیونیستی گفت در حملهٔ حزبالله دستکم ۲ نفر مجروح شدند که حال یکی از آنها وخیم است. وزارت بهداشت لبنان هم گفت شمار قربانیانِ امروزِ تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف لبنان ۵۱ نفر به شهادت رسیده و ۲۲۳ نفر مجروح شدند.
🔎روند سیاسی
🔹پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان ضمن ابراز تأسف از اخباری که از لبنان میرسد، ابراز امیدواری کرد که جامعه بینالمللی تمام تلاش خود را برای متوقف کردن این «تشدید وحشتناک» به کار ببندد.
🔹ملونی، نخستوزیر ایتالیا، خواستار کاهش تنش و آتشبس بین اسرائیل و حزبالله شد و البته بعدش گفت که از حق اسرائیل در دفاع از خودش حمایت میکنه.
🔹وزرای خارجه کشورهای عراق، مصر و اردن با محکومکردن تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان، از جامعه بینالملل و شورای امنیت خواستند تا برای توقف تنش جاری کاری کند.
🔹مسعود پزشکیان توی مصاحبه با الجزیره گفت کشورهای اسلامی باید پاسخی هماهنگ نشون بدن، زیرا اسرائیل همان کاری را که در غزه انجام داد در لبنان هم انجام خواهد داد. عراقچی هم در دیدار با بورل، نماینده اتحادیه اروپا، گفت اتحادیه اروپا باید حمایت برخی از اعضایش از اسرائیل را متوقف کند.
🔹نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و رئیس جنبش «امل» مهمترین متحد داخلی حزب الله، تاکید کرد که بیست و چهار ساعت آینده تعیین کننده و سرنوشت ساز خواهد بود.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔴 صبح با خبر | ۵ مهرماه ۱۴۰۳
#صبح_با_خبر
1️⃣ یک مقام اسرائیلی هرگونه توافق آتشبس با لبنان در روزهای آینده را منتفی دانست.
2️⃣ ژان نوئل باروت وزیر خارجه فرانسه در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل بخشهایی از طرح مشترک پاریس و آمریکا برای برقراری آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.
3️⃣ جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با صدور فرمانی خواستار اعطای یک بسته نظامی دیگر به اوکراین به ارزش ۳۷۵ میلیون دلار شد.
4️⃣ پوتین بر تغییر دکترین هستهای برای پاسخ اتمی به حمله علیه روسیه تاکید و اعلام کرد که ما در این جنگ پیروز خواهیم شد.
5️⃣ «رتنو مرسودی» وزیر امور خارجه اندونزی، سند تصویب پیمان ممنوعیت جنگافزارهای هستهای (TPNW) در مجلس کشورش را به دبیرخانه سازمان ملل متحد در نیویورک ارائه کرد.
6️⃣ نتایج نظرسنجیهای جدید رویترز نشان میدهد کامالا هریس با ۴۷ درصد در مقابل دونالد ترامپ با ۴۰ درصد در رقابت برای راه یابی به کاخ سفید، پیشتاز است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۵ مهرماه ۱۴۰۳
1️⃣ رئیس جمهور در نشستی با جمعی از اندیشهورزان ارشد آمریکایی مطرح کرد: غربی ها با زیادهخواهی باعث جنگ در اوکراین شدند (روزنامه جام جم)
2️⃣ رهبر انقلاب در ديدار پيشكسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت تاكيد كردند: جبهه مقاومت فلسطين و حزبالله لبنان، پيروز ميدان ( روزنامه اعتماد)
3️⃣ آمریکا: روسیه در دورزدن تحریمها به ایران کمک میکند (روزنامه شرق)
4️⃣ظریف: به دنبال جنگ نیستیم، اما از خود دفاع میکنیم (عصر ایران)
5️⃣ با اسرائیل چه کنیم ( روزنامه هم میهن)
6️⃣نخست وزیر ایتالیا درمجمع عمومی سازمان ملل: اسرائیل باید به قوانین بینالملل احترام بگذارد (روزنامه جمهوری اسلامی)
7️⃣حمله پهپادی مقاومت عراق به «ایلات» (روزنامه انتخاب)
8️⃣ تقاضای اسرائیل برای آتشبس بعد از رژه موشکهای حزبالله (روزنامه جوان آنلاین)
9️⃣ اسرائیل غرق در بنبستهای راهبردی، محتاج تردستیها و سناریوهای هالیوودی (خبرگزاری قدس)
🔟 ۴۰ هزار مبارز عرب منتظر دستور نصرالله برای حمله به اسرائیل (جمهوریت)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter01
☄️🗳وضعیت ایالت میشیگان در انتخابات ۴ دهه اخیر
#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی
🔹#میشیگان، یکی از ۳ ایالت چرخشی شمالی، در طول چهار دهه اخیر، چندین بار میان دو حزب اصلی آمریکا دستبهدست شده. این ایالت از ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ سه بار به جمهوریخواهان (دو بار ریگان و یک بار بوش پدر) رأی داد؛ اما بعد از آن، از ۱۹۲۲ تا ۲۰۱۲ به سمت نامزدهای دموکرات چرخید.
🔹ترامپ در ۲۰۱۶ در رقابت با کلینتون تونست میشیگان را از دموکراتها پس بگیره اما این ایالت دوباره در ۲۰۲۰، آبی شد و به بایدن رأی داد.
🔹به استثنای دو پیروزی پرقدرت اوباما در ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲، میشیگان از سال ۲۰۰۰ محل رقابت تنگاتنگ جمهوریخواهان و دموکراتها بوده،طوری که فاصله آنها به طور میانگین زیر۳٪ بوده است. رشد جمعیت سیاهپوستان و مسلمانان (مخصوصاً در اوکلند، جنیسی، دیربورن و دیترویت) و کاهش سهم سفیدپوستان از عواملی هستند که باعث شده میشیگان در دو دهه اخیر تمایل نسبی بیشتری به دموکراتها داشته باشد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
اندیشکده راهبردی تبیین
🌐 آیا شبکه ارتباطی حزبالله هنوز امن است؟
◾️مركز رع للدراسات الاستراتيجيه
📝جهاد نصر
🔹 برخی کارشناسان معتقدند حمله سایبری اخیر که منجر به اختلال در دستگاههای «پیجر» و «بیسیم» اعضای حزبالله شده است ضربه سنگینی به شبکه ارتباطی آن وارد کرده، با این وجود عدهای دیگر، بهویژه متخصصان نظامی، پیامدهای آن را کماهمیت دانسته و معتقدند که این حمله تأثیری بر حزب نگذاشته و آسیب تنها به بخش کوچکی از شبکه ارتباطی حزبالله محدود شده است.
🔹 عملیات اخیر اسرائیل علیه حزبالله از لحاظ تاکتیکی موفق بوده، اما تأثیری بر ساختار مقاومت، رهبری آن و کنترل اوضاع حزب نداشته است. حزبالله دارای یک شبکه ارتباطی متنوع شامل سیستمهای سیمی و بیسیم است که در سرتاسر پایگاههای آن در لبنان گسترده شده است. همچنین نوع دستگاهها، از جمله پیجرهای مورد استفاده توسط مسئولان غیرنظامی، بخش خدماتی و نظامیانی که در پستهای خود حضور ندارند، با دستگاههای ارتباطی میان فرماندهان نظامی متفاوت است.
🔹 با توجه به نظرات دو گروه از کارشناسان، این سؤال مطرح میشود که میزان تهدیدی که سیستم ارتباطی حزبالله در صورت تشدید حملات با آن مواجه خواهد شد، چقدر است؟
💢 شبکه ارتباطی پیچیده
🔹حزبالله زیرساختهای پیشرفته و پیچیدهای از شبکههای ارتباطی ثابت دارد که آن را جزئی از سیستم حفاظتی امنیتی خود میداند. این زیرساختها پس از پایان جنگ داخلی در سال 1990 ایجاد شده و به گفته کارشناسان با کابلهای فیبر نوری در سرتاسر مراکز حزب کشیده شده است. حزبالله یک شبکه سیمی زیرزمینی دارد که جایگزین تلفن است و امنیت بیشتری نسبت به شبکههای عمومی دارد زیرا به اینترنت یا تلفنهای همراه وابسته نیست و متکی بر روشهای سنتی ارتباط است.
🔹این شبکه سیمی، نقش مهمی در جنگ اسرائیل علیه لبنان در سال 2006 داشت. این شبکه به حزب اجازه میدهد تا ارتباط میان رهبری و واحدهای میدانی را حفظ کند. در مورد خطوط بیسیم نیز باید دانست که این خطوط بر روی تیرهای برق در شمال و برخی مناطق مسیحینشین جبل لبنان نصب شدهاند و حزبالله برای حفظ محرمانگی ارتباطات خود از تکنیکهای رمزگذاری پیشرفته استفاده میکند.
💢 حجم تهدید
🔹یکی از روشهای ایمنسازی شبکه ارتباطی ثابت حزبالله استفاده از کلمات رمزی برای سلاحها و محلهای جلسات است که تقریباً روزانه بهروزرسانی میشود و از طریق پیک به واحدها ارسال میشود. همچنین متخصصان فنی حزب، شبکه ارتباطی را به بخشهای کوچکتر تقسیم کردهاند تا در صورت هک شدن، تنها بخش کوچکی از آن آسیب ببیند.
🔹از اظهارات مقامات حزب مشخص میشود که حزبالله به شبکه ارتباطی خود بهعنوان جایگزینی برای تلفنها تکیه کرده و استفاده از اینترنت را پس از آغاز جنگ 7 اکتبر متوقف نموده است. با وجود سطح بالای امنیت شبکه تلفن سیمی، همه اعضای حزبالله به آن دسترسی ندارند و این شبکه تنها در اختیار رهبران سیاسی و نظامی قرار دارد.
🔹با وجود تأکید حزبالله بر بالا بودن امنیت شبکه ارتباطیاش، پس از ترور فؤاد شکر بهطور ناخواسته مشخص شد که این شبکه بیسیم توسط اسرائیل هک شده است؛ موضوعی که توانایی اسرائیل در نفوذ به این نوع وسایل ارتباطی را نشان میدهد. اگرچه اسرائیل در زمینه حملات سایبری توانمند است، اما انفجارهای اخیر پیجرها ناشی از این نوع حمله نبوده و در واقع، مواد منفجره قبل از تحویل به حزبالله در این دستگاهها کار گذاشته شدهاند. این عملیات از پیش برنامهریزی شده بود و به همین دلیل میتوان نتیجه گرفت امنیت شبکه ارتباطی حزبالله مؤثر است و نفوذ به آن دشوار است.
💢نتیجهگیری
✔️حمله اخیر اسرائیل به حزبالله به معنای آسیب جدی به شبکه ارتباطات این گروه نیست و تنها بخشی کوچک از شبکه ارتباطی حزب هدف قرار گرفته و کارایی رزمی و نظامی حزبالله تحت تأثیر این رویداد قرار نگرفته است. با این وجود حزبالله احتمالا در آینده از روشهای امنتری برای ارتباط استفاده خواهد کرد، که به نوع وسایل ارتباطی موجود بستگی دارد. همچنین ممکن است برای انتقال پیامهای مهم به رهبران خود از پیامهای رمزگذاریشده قویتری بهره ببرد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین 🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐 آیا 6 ژانویه دوباره در آمریکا تکرار میشود؟
#تحلیل_کوتاه
#ایالات_متحده
🔹 برای بسیاری از آمریکاییها –چه جمهوریخواه و چه دموکرات- واقعه حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، تجربه تلخی بود؛ چراکه این واقعه به اعتبار دموکراسی و نظام انتخاباتی آمریکا آسیب کمی نزد. حال، آمریکا ممکن است با یک ۶ ژانویه دیگر یا حتی بدتر از آن روبرو شود. ترامپ در نخستین (و احتمالاً آخرین) مناظره خود با هریس گفت که همچنان نتایج انتخابات گذشته را نپذیرفته است و این یعنی او میتواند دوباره وقایع گذشته را تکرار کند. با این حال، سخنان اینچنینی ترامپ تنها مسئله در انتخابات پیش رو نیست.
🔸 میزان اطمینان رأیدهندگان به سیستم الکترال نقش مهمی در انتقال مسالمتآمیز قدرت دارد. اهمیت این موضوع در ایالتهای چرخشی دوچندان است. طبق نظرسنجی سی ان ان در ۴ سپتامبر، به طور میانگین ۷۱٪ از رأیدهندگان به هریس در شش ایالت آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین، گفتهاند که به صحت نتایج شمارش آرا اطمینان دارند. این رقم برای رأیدهندگان به ترامپ ۱۵٪ است!
🔸 نظرسنجی دیگری از سی ان ان در ماه ژوئیه نشان داد که ۷۱٪ مردم بر این باورند که ترامپ زیر بار پذیرش شکست در انتخابات نخواهد رفت. گویا پافشاری ترامپ بر حقانیت خود و حضور تئوریسینهای توطئه نظیر لائورا لومر در کمپین ترامپ این قضیه را تشدید کرده است. با مقایسه نظرسنجیهای ملی از مجموع رأیدهندگان دو حزب از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴، میزان تعداد افرادی که آمادۀ پذیرش نتایج انتخابات نیستند از ۲۸٪ به ۳۴٪ افزایش یافته است.
🔸 در مقایسه با فاصله ترامپ و بایدن در نظرسنجیهای ۲۰۲۰، فاصله ترامپ و هریس به یکدیگر بسیار نزدیکتر است. فاصله بایدن و ترامپ تنها در سه ایالت چرخشی آریزونا، جورجیا و ویسکانسین، بشدت نزدیک بود. در نهایت در آریزونا و جورجیا بود که مسئله دخالت ترامپ در انتخابات پررنگ شد. هماکنون هریس در همه ایالتها به جز میشیگان رقابت تنگاتنگی با ترامپ دارد و اگر همین رویه تا روز انتخابات حفظ شود، مسائل جدی پیش خواهد آمد. اگر به این موضوع، عدم حمایت احتمالی مسلمانان از هریس در میشیگان و پنسیلوانیا را اضافه کنیم، موضوع حادتر خواهد شد.
🔸 موضوع پروندههای حقوقی ترامپ عامل جدیدی است که در ۲۰۲۱ وجود نداشت. با وجود اینکه ترامپ در متوقفکردن یکی از پروندهها (نگهداری اسناد محرمانه) و تعویق سه پرونده دیگر موفق بوده است؛ اما این به معنای بستهشدن پروندهها مخصوصاً پرونده دخالت در انتخابات فدرال نیست. به نظر میرسد با وجود اینکه رسیدگی به این پرونده به بعد از انتخابات نوامبر موکول شده، اما بازپرس ویژه، جک اسمیت به امید اینکه ترامپ در انتخابات شکست بخورد همچنان پرونده را زنده نگه داشته است. ترامپ میداند که انتخابات برای او حکم مرگ و زندگی را دارد.
✔️ با اینحال چشماندازهای مثبتی هم برای نظام انتخاباتی آمریکا برای انتقال مسالمتآمیز قدرت وجود دارد. نخست، سوای مرزبندیهای سیاسی، این اجماع میان سیاستمداران آمریکا وجود دارد که نباید امنیت ملی و دموکراسی را بخاطر رقابتهای حزبی به خطر انداخت. یکی از دلایل همراهنشدن مایک پنس، بسیاری از جمهوریخواهان در کنگره و دولت ایالتی جمهوریخواه جورجیا با درخواستهای ترامپ در ۲۰۲۱ همین بود. دوم، نظرسنجی مشترک ای بی سی نیوز و ایپسوس نشان میدهد که در سطح ملی، ۷۸٪ از طرفداران ترامپ گفتهاند که آمادگی پذیرش نتایج انتخابات را دارند. اگرچه وجود ۲۲٪ از آنان که هنوز چنین آمادگی را ندارند زنگ خطر است؛ اما باز هم آمریکا میتواند به چنین رقمی امیدوار باشد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین 🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ پروندههای مهم هفته از لنز اندیشکده تبیین
🗓 ۶ مهر ۱۴۰۳
🔻 تحلیل کوتاه
🔸 جنگ در جبهه جنوب لبنان چگونه پایان خواهد یافت؟
🔸چرا حملات رژیم صهیونیستی به لبنان گسترش یافت؟
🔸حزبالله و راهبرد خروج حیفا از مدار اقتصاد رژیم صهیونیستی
🔻 طرح پیشران
🔸 فعالسازی شاخه ارمنی کریدور شمال-جنوب با احداث بزرگراه تبریز-ایروان
🔻 تبیین پانوراما
🔸رسانههای لبنانی در مورد جنگ در جنوب این کشور چه میگویند؟
🔻 اکوتبیین
🔸 آیا اسرائیل از عهده یک جنگ همهجانبه دیگر بر میآید؟
🔻 تحولات الدولية في الدراسات العربية
🔸 جبهه لبنان شعلهور میشود؛ اهداف درگیری بین حزبالله و اسرائیل چیست؟
🔻جهان در نگاه اندیشکدهها
🔸 آیا حزبالله به قول خود عمل خواهد کرد یا همچنان تسلیحات خود را حفظ میکند؟
🔻انتخابات آمریکا (#Tabyin_US_Election)
🔸 پیشتازی ادامهدار ترامپ در سه ایالت چرخشی
🔸 میزان حمایت از اوکراین در افکارعمومی آمریکا
🔻 جبهه لبنان
🔸روایت جنگ: ۳ مهر، ۴ مهر
🔻 در رسانههای دیگر
🔸 سناریوهای جنگ لبنان (روزنامه فرهیختگان به قلم سید مهدی طالبی)
🔸 پیچیدگی مدیریت تنش در منطقه (روزنامه آرمان ملی به قلم مرتضی مکی)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐 کایا کالاس سیاست خارجی اتحادیه اروپا را به کدام سمت میبرد؟
#تحلیل_کوتاه
#اروپا🇪🇺
🔹 نتایج انتخابات جدید اتحادیه اروپا در خرداد ۱۴۰۳، رویکرد این اتحادیه را به سمت گرایشهای راستتر متمایل کرده است. یکی از نمودهای این امر، تصمیم جایگزینی جوزف بورل با کایا کالاس (Kaja Kallas) به عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیتی مشترک است. هرچند نمایندگی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی قدرت تصمیمگیری ندارد و بنابراین از نظر فنی تابع رئیس کمیسیون اروپا است، اما این جایگاه از نظر نمادین اهمیت زیادی دارد و انتخاب کالاس به همین دلیل حائز اهمیت است.
🔸 کایا کالاس، نخستوزیر پیشین استونی، سابقه یک بار نمایندگی در پارلمان اتحادیه اروپا را دارد و به مواضع سفت و سختش علیه روسیه شهرت دارد. او حتی قبل از تهاجم روسیه به اوکراین، با سخنرانیهای تند خود علیه روسیه شناخته میشد و به دلیل تخریب آثار شوروی تنها سیاستمداری است که در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفته است. برعکس جوزف بورل که به مواضع «نرم» علیه چین، روسیه و ایران مشهور بود. انتخاب کالاس نشاندهنده تغییر رویکرد اتحادیه اروپا در سیاست خارجی است؛ در واقع اتحادیه اروپا با این انتخاب میخواهد این پیام را منتقل کند که می خواهد در برابر روسیه با قاطعیت بیشتری عمل کند.
🔸 اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، به همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از جمله نزدیکان کالاس هستند که موفق شدند او را برای این منصب نامزد کنند. رئیس اتحادیه اروپا به دنبال فردی بود که با شناخت عمیق از روسیه، بتواند موضع قاطعی در برابر این کشور اتخاذ کند و سیاست خارجی اروپا را در راستای پیشبرد بهتر بحران اوکراین مدیریت کند. یکی از عوامل مهم در انتخاب کالاس، زن و شرق اروپایی بودن اوست. او نخستین فردی است که از یک کشور کوچک در شرق اروپا به این مقام منصوب میشود و این نشاندهنده تلاش اتحادیه اروپا برای افزایش نقش کشورهای کوچک، به ویژه در اروپای شرقی، از زمان آغاز جنگ اوکراین است. این موضوع با توجه به اختلافات شدید داخلی در کشورهای بزرگی مانند آلمان و فرانسه درباره مسئله اوکراین، اهمیت بیشتری پیدا میکند؛ زیرا کشورهای اروپای شرقی از انسجام داخلی و انگیزه بیشتری برای مدیریت بحران اوکراین برخوردارند.
🔸 کایا کالاس همواره توجه ویژهای به مسائل مرتبط با روسیه داشته اما از آنجا که در یک کشور اروپای شرقی بزرگ شده است، درک چندان دقیقی از مسائل آسیا ندارد. این موضوع باعث شده نگاه او به چین و ایران تحت تأثیر عامل روسیه باشد و اقدامات این کشورها را با توجه به موضعشان در خصوص اوکراین ارزیابی کند.
🔸 کالاس همچنین رابطه خوبی با رژیم صهیونیستی دارد و زمانی که نتانیاهو به نخستوزیری رسید، خواستار تقویت روابط استونی و اسرائیل شد و همچنین حمله موشکی ایران به این رژیم را به شدت محکوم کرده بود. از این رو برخی احزاب چپ در اتحادیه اروپا نگران مواضع مغرضانه او در خصوص جنگ غزه و علیه فلسطینیان هستند. بنابراین، گرچه او شناخت عمیقی از ایران و پیچیدگیهای غرب آسیا ندارد، اما احتمال میرود به دلیل نزدیکیاش به رژیم صهیونیستی، مواضع سختتری علیه ایران و محور مقاومت اتخاذ کند. همچنین از آنجایی که بورل یکی از عوامل اصلی در ممانعت از تروریستی اعلام کردن سپاه بود، احتمال دارد با رفتن وی و روی کار آمدن کالاس، این مسئله دوباره در اتحادیه اروپا مطرح شود.
✔️ به طور کلی گرچه این جایگاه در اتحادیه اروپا قدرت زیادی ندارد اما میتوان تغییرات در این جایگاه را ناشی از تغییر مواضع اتحادیه اروپا دانست و انتخاب کالاس نشاندهنده منش تندتر اتحادیه اروپا در برخورد با روسیه، چین و ایران است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔻اسکای نیوز به نقل از منابع نزدیک به حزبالله خبر داد «سید حسن نصرالله» در مکانی امن حضور دارد.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🔴 صبح با خبر | ۷ مهرماه ۱۴۰۳
#صبح_با_خبر
1⃣ رسانه های خبری بامداد امروز گزارش دادند که صهیونیست ها بیش از ۳۰ نوبت، حومه جنوبی بیروت را بمباران کردند که این حملات همچنان نیز ادامه دارد.
2⃣ طی ساعات گذشته منابع خبری از حملات موشکی تلافیجویانه حزبالله به صفد، وقوع انفجارهایی در پایگاه اشغالگران آمریکایی در شرق سوریه و حمله پهپادی مقاومت عراق به مناطقی در فلسطین اشغالی خبر دادند.
3⃣ نتانیاهو: داریم برای موجودیتمان می جنگیم.
4⃣ ایالات متحده کمکی معادل ۸.۷ میلیارد دلار را بهمنظور مقابله با تهدیدات منطقهای از سوی ایران و محور مقاومت برای رژیم صهیونیستی در نظر گرفت.
5⃣ بلینکن وزیرامورخارجه آمریکا:اکنون لحظه ای حیاتی در خاورمیانه و جهان است.
6⃣ به دنبال بازتاب گسترده شلیک موشک بالستیک قاره پیما توسط پکن در سطح بینالمللی، وزارت دفاع چین اعلام کرد که این اقدام برای محک زدن عملکرد تسلیحاتی بوده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۷ مهرماه ۱۴۰۳
♦️ سیاست خارجی در رسانههای داخلی
🗓 ۷ مهرماه ۱۴۰۳
1️⃣ مذاکرات جدید هسته ای؛ خروج از بن بست ؟ (روزنامه ایران به قلم مریم سالاری)
2️⃣ اسرائیل گور خود را کند حالا جنازه اش را دفن کنید (تحریریه روزنامه کیهان)
3️⃣ قاتل در نیویورک (روزنامه فرهیختگان به قلم سید مهدی طالبی)
4️⃣ فریبهای صهیونیستی آشنا در لبه آشوب (روزنامه جوان به قلم ابوالفضل صفری)
5️⃣ حزب ا... آماده نبرد زمینی است ( جعفر قنادباشی در گفتوگو با آرمان ملی)
6️⃣ سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل (روزنامه اعتماد به قلم سید عطا الله مهاجرانی)
7️⃣ تحلیل «اکونومیست» از آینده اوکراین ( تحریریه روزنامه دنیای اقتصاد)
8️⃣ اعزام به لبنان؟ ( روزنامه هم میهن در گفتوگو با حسین کنعانیمقدم و غلامعلی رجایی )
9️⃣ امکانسنجی عملیات زمینی ارتش اسرائیل علیه لبنان ( محمد صادق صدقیان در گفتوگو با ایلنا)
🔟 دلایل گسترش جنگ از سوی تل آویو (خبرآنلاین به قلم عفیفه عابدی)
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
▫️ @Tabyincenter01
♦️ ارتش رژیم صهیونیستی: نصرالله را ترور کردیم
🔹 ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای مدعی ترور سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان و همراهان وی در جریان حمله روز گذشته به مقر فرماندهی مرکزی حزب الله در ضاحیه بیروت شد.
🔹 حزبالله هنوز بیانیه رسمی صادر نکرده و این ادعا را تایید نکرده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01
🌐پیام رهبر انقلاب دربارهٔ قضایای اخیر لبنان
🔹کشتار مردم بیدفاع در لبنان از سویی بار دیگر خوی درندگی سگ هارِ ِصهیونیست را برای همه آشکار کرد و از سویی کوتهنظری و سیاست ابلهانهٔ سران رژیم غاصب را به اثبات رساند. باند ترور حاکم بر رژیم صهیونیست از جنگ جنایتکارانهٔ یک سالهٔ خود در غزه درس نگرفتند و نتوانستند بفهمند که کشتار دستجمعی زنان و کودکان و مردم غیرنظامی نمیتواند در ساخت مستحکم سازمان مقاومت اثر بگذارد و آن را از پا بیندازد. اکنون همان سیاست حماقتآمیز را در لبنان میآزمایند.
🔸جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمهٔ مهمی وارد کنند. همهٔ نیروی مقاومت منطقه در کنار حزبالله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزبالله سرافراز رقم خواهد زد.
🔸مردم لبنان فراموش نکردهاند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار میدادند. این حزبالله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت. امروز هم لبنان به حول و قوهٔ الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد.
✔️بر همهٔ مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
💎 @Tabyincenter01