⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️هنر در قرآن (بخش دوم و پایانی)
🔶در #قرآن مطلبی كه مستقيماً به هنر اشارهای داشته باشد نيست، ولی با توجّه به سورهها و آيه های آن، قرآن سراسر از هنر است.
💠هنر نوشتن در قرآن
🔷خداوند در قرآن به #قلم نيز ارزش داده و به آن سوگند ياد كرده است: «سوگند به قلم و آنچه با قلم مينويسند.»[۱] و اين آيه مباركه #اهميت_نوشتن را ميرساند كه چقدر باارزش است. خدای سبحان در اين آيه به #قلم و آنچه با قلم مينويسند، سوگند ياد كرده، و از ظاهر سياق برمیآيد كه منظور از قلم مطلق قلم، و مطلق هر نوشتهای است كه با قلم نوشته ميشود، و از اين جهت اين سوگند را ياد كرده كه قلم و نوشته از #عظيمترين_نعمتهای_الهی است، كه خدای تعالی بشر را به آن هدايت كرده، بوسيله آن حوادث غايب از انظار و معاني نهفته در درون دلها را ضبط ميکند... بنابراين، سوگند خوردن خدای تعالی به قلم، و آنچه مينويسند، سوگند به يكی از نعمتها است.[۲]
💠هنر قصه در قرآن
🔷و يكي از شيوههای جذب مخاطبين و تأثيرگذاری مطالب، بيان مطالب در قالب #داستان است كه در تعاليم انبياء الهی و كتابهای آسمانی و آموزشهای دينی هم از اين #شيوه_مؤثر براي القاء پيام و تأثير تربيتی اجتماعی و فردی، آن مورد توجّه قرار گرفته است.[۳] سيد قطب بصورت مشروح تری به اين تصويرسازی هنری قرآن پرداخته و در زمينه داستانهای قرآن ميگويد: «گاهی اول نمايش فشرده واقعه را ميدهد، سپس بيان تفصيلی آن از اول تا آخر میآيد، مثل داستان اصحاب كهف. گاهی هدف و عاقبت داستان، در اول بيان ميشود و سپس داستان از آغاز، گام به گام و لحظه به لحظه بيان ميگردد. گاهي به طور ناگهانی، انسان در مسير داستان قرار ميگيرد و به همان شكل ادامه می يابد، تا جایی كه راز اين شروع ناگهانی يك مرتبه برای قهرمان داستان يا خواننده و شنونده آشكار ميشود، مثل داستان موسي و خضر و آن مسافرت عجيب و همسفری شگفت آن دو، كه در سوره كهف آمده است. در چنين مواردی هدف در طرح ناگهاني قصه تأمين ميشود.»[۴]
💢دو مثال بالا (و موارد دیگری که در #بخش_اول این مطلب بدان اشاره گردید) نمونهای از جلوههای هنری قرآن بود، كه بدون اينكه به طور مستقيم به مقوله هنر بپردازد، مطالب گهربار خود را در قالب هنرهای گوناگون بيان ميکند، كه اگر بخواهيم درباره جلوههای هنری گوناگون قرآن اعم از داستان، رنگ، حساب و هندسه، بيان، قلم و... صحبت كنيم، بحث طولاني ميشود، به همين جهت تنها به ذكر شماره آيات و نام سوره هايی كه در آنها به نوعی مساله رنگها در آنها مطرح شده است اكتفا ميشود: سوره روم، آيه۲۲ - سوره فاطر، آيه ۲۷ و ۲۸ - سوره نحل، آيه ۱۳ - سوره نحل، آيه ۶۹ - سوره زمر، آيه ۲۱ - سوره بقره، آيه۶۹ - سوره آلعمران، آيه ۱۰۶ و ۱۰۷ - سوره كهف، آيه ۳۱ - سوره دهر، آيه ۲۱ - سوره الرحمن، آيه ۷۶ - سوره فاطر، آيه ۲۷ - سوه زمر، آيه ۶۰ - سوره زخرف، آيه۱۷ - سوره روم، آيه ۵۱
پی نوشتها
[۱] سوره قلم، آيه ۱
[۲] ترجمه تفسير الميزان، ج ۱۹، ص ۶۱۶
[۳] هنر در قلمرو مكتب(جواد محدثی) انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ص۱۵۸
[۴] همان، ص ۱۵۹
نویسنده: مركز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علميه
منبع: وبسایت اندیشه قم
#قرآن
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #لباس_بانوان خارج از منزل (بخش اول)
🔶«ویژگیهای لباس و حجاب از نظر اسلام»؛ لباس از منظر اسلام چه خصوصیات و ویژگیهایی باید داشته باشد؟
💠«یا بَنی آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمْ لِباساً یُواری سَوْآتِکُمْ وَ ریشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِکَ خَیْرٌ ذلِکَ مِنْ آیاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُون؛ ای فرزندان آدم! لباسی برای شما فرستادیم که اندام شما را میپوشاند و مایه زینت شماست، اما لباس پرهیزگاری بهتر است! اینها (همه) از آیات خداست، تا متذکّر (نعمتهای او) شوند!»[اعراف،۲۶]
🔷 #پوشش یکی از شئون انسانی است و این شأن انسان به خصوصیات متفاوت فردی، اجتماعی وی مربوط میشود و میتوان گفت که لباس پرچم وجود آدمی است که از اعتقادات و فرهنگ و آداب و رسوم وی سخن میگوید. #پیدایش_لباس منشأهای گوناگونی دارد، منشأ روانی، امنیتی، اجتماعی، اخلاقی و دینی و به خاطر این منشأها و کاربردهای گوناگون آن به عنوان #نعمت از آن یاد میشود که خداوند مثل بقیه نعمتها به انسان ارزانی داشته و آن را وسیله ای برای پوشش و زیبایی و حفاظت از سرما و گرما و از همه مهم تر، انجام عبادات خداوند قرارداده است.
🔷 #قرآن، مبحث پوشش را در لابلای آیاتی که پیرامون آفرینش انسان اولیه (حضرت آدم ع) آورده است و آن را به عنوان نعمت الهی از طرف خدا معرفی میکند: «یا بنی آدم قد انزلنا علیکم لباساً...» و به خاطر همین اهمیت لباس است که #شیطان با وسوسه هایش میخواهد آنرا از تن ارزشمند انسان بکند و جدا کند و اگر در این زمینه موفق نشد، تلاش میکند تا انسان از مسیر اصلی استفاده صحیح از لباس منحرف شود و راه افراط و تفریط را بپیماید. سفارش و تأکید قرآن و روایات به #استفاده_صحیح از این وسیله، به ما یادآوری میکند که شکر نعمت لباس، به استفاده صحیح و مناسب از آن نعمت است تا #زمینه_رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان را فراهم کند و تأثیر پوشش صحیح را بر آرامش و امنیت بیان نماید.
🔷روایات به این نکته اشاره دارند که #لباس، نماد و سمبل اعتقاد انسان است و زبان گویای اوست که از سر درون انسان، پرده برمیدارد و حتی نسبت به جنس و رنگ و شکل لباس حساسیت نشان میدهد و رهنمود ارایه مینماید، تا ما به اهمیت لباس و پوشش برای انسان پی برده و بدانیم که انسان با پوشیدن لباس، نشانه ها و نمادهای فرهنگی و اعتقادی خود را به نمایش میگذارد.
🔷آنچه که از آیات و روایات بر می آید #دین_مبین_اسلام به پوشش و ویژگیهای آن اهمیت ویژه ای قائل شده است و همچنین در اسلام به داشتن #لباس_باطنی (لباس تقوا) اهمیت بیشتری داده شده است و آن بر لباس ظاهری مقدم دانسته شده است. در دین اسلام پرداختن به این لباس ظاهری هم باید #وسیلهای برای دستیابی به #کمالات و زیباییهای باطنی (تقوا) باشد تا جایی که لباس ظاهری یک مسلمان نباید با معیار های دستیابی به کمالات انسانی مخالفت داشته باشد. امام علی(ع) میفرمایند: «بهترین لباس، لباسی است که تو را از خدا به خود مشغول نسازد.»
#منبع: وبسایت پرسمان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ ترور دانشمند هسته ای و موشکی شهید #محسن_فخری_زاده
🔹ساعاتی قبل آقای محسن فخری زاده یکی از دانشمندان رده بالای حوزه هستهای و موشکی کشور در منطقه آبسرد دماوند ترور شد.
🔹متاسفانه تلاشها برای احیای ایشان به نتیجه نرسیده و این دانشمند به شهادت رسیده است.
🔹محسن فخری زاده از دانشمندان موثر و رده بالای حوزه تحقیقات علمی در کشور بوده است. او تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از او نام برده بود و رسانههای اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی در یک بار سالهای گذشته شکست خورده بود.
🔹رسانههای اسرائیلی ادعا کرده بودند که نام این دانشمند از طریق لیستهای سازمان ملل به دست موساد رسیده است. / رجانیوز
💠آقای #محسن_فخری_زاده کیست؟
🔹نام محسن فخریزاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر شده است.
🔹نام فخریزاده تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
🔹 #محسن_فخریزاده تنها دانشمند هستهای ایرانی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در شو تبلیغاتی سال گذشته خود به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار میکرده است.
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
⭕️ #شهدا شمع محفل بشریت اند
💠چرا #حق_شهدا از حق سایر خدمتگزاران، بر بشر بیشتر است؟
🔹تمام کسانی که به بشریت به نحوی خدمت کردهاند، حقی به بشریت دارند، از هر راه: از راه علم، از راه فلسفه و اندیشه، از راه صنعت، از راه اختراع و اکتشافات، از راه اخلاق و حکمت عملی، ولی هیچ کس حقی به اندازه #حق_شهدا بر بشریت ندارد و به همین جهت هم عکسالعمل احساسآمیز انسانها و ابراز عواطف خالصانه آنها درباره #شهدا بیش از سایر گروههاست.
🔹همه گروههای خدمتگزار دیگر مدیون #شهدا هستند، ولی شهدا مدیون آنها نیستند یا کمتر مدیون آنها هستند؛ عالِم در علم خود و فیلسوف در فلسفه خود و مخترع در اختراع خود و معلم اخلاق در تعلیمات اخلاقی خود نیازمند محیطی مساعد و آزادند تا خدمت خود را انجام دهند، ولی #شهید آن کسی است که با فداکاری و از #خودگذشتگی خود و با سوختن و خاکستر شدن خود محیط را برای دیگران مساعد میکند.
🔹 مثَل #شهید مثَل شمع است که خدمتش از نوع سوخته شدن و فانی شدن و پرتو افکندن است، تا دیگران در این پرتو که به بهای نیستی او تمام شده بنشینند و آسایش بیابند و کار خویش را انجام دهند. آری، #شهدا شمع محفل بشریتاند.
📕قیام و انقلاب مهدی(ع) و مقاله شهید (مرتضی مطهری) ص۶۶
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #لباس_بانوان خارج از منزل (بخش دوم)
🔶«ویژگیهای لباس و حجاب از نظر اسلام»
💠اهمیت پوشش در اسلام
🔷رسول خدا (ص) میفرمایند: «آدمیزاد حق دارد (باید) لباسی داشته باشد تا عورت او را بپوشاند؛ نیز میفرمایند: پوشش و لباس نشان بینیازی است؛ همچنین میفرمایند: تن با سه چیز شاداب و پروریده میشود: بوی خوش و لباس ملایم و نوشیدن عسل». امیرمؤمنان(ع) میفرمایند: «لباس، زیبایی را نمایان میسازد؛ نیز میفرمایند: لباس پاکیزه غم و اندوه را میزداید و برای نماز نیز لازم است».
💠ویژگی های لباس از دیدگاه اسلام
1⃣پوشیدن لباس هایی که مخصوص زنان است، برای مردان و بالعکس پوشیدن لباس های مخصوص مردان برای زنان، بنا بر احتیاط واجب جایز نیست؛ اما پوشیدن لباسهای مشترک اشکال ندارد. حرمت این مسأله، علل گوناگونی میتواند داشته باشد. یکی از مهمترین حکمتهای آن، #جلوگیری_از_تشابه دو جنس زن و مرد است؛ زیرا این تشابه به تدریج زیانهای گوناگونی را در خانواده و اجتماع پدید می آورد. نه تنها زنان نبایستی خود را به شکل مردان دربیاورند، بلکه برعکس مردان نیز نبایستی خود را به شکل زنان در آورند. در روایات متعددی از تشبه زنان به مردان و مردان به زنان نهی شده است.
🔷در چندین روایت اشخاصی که خود را به شکل جنس مخالف در بیاورند، یا در رفتار و لباس پوشیدن و... خود را مانند جنس مخالف کنند مورد لعن خدا و رسول خدا(ص) قرار گرفته اند.(مستدرک الوسائل ۳ ۲۴۶ ۹- باب عدم جواز تشبه النساء بالرجال) در روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) آمده است که «چهار گروه را خدا از رحمت خویش دور کرده است و خدا و رسولش و ملاکه بر آنان لعن میفرستند... یکی از این گروهها زنانی هستند که خود را شبیه مردان میکنند».(مستدرک الوسائل ۱۳ ۲۰۳ ۷۰). پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: «خدا مردانی را که شبیه زن میشوند و زنانی را که خود را شبیه مرد قرار میدهند، نفرین کرده است».
🔷بی شک حرمت تشبیه زنان به مردان و بالعکس به خاطر مفاسدی است که این کار برای فرد و جامعه در پی دارد. #دوگانگی_شخصیتی و #بحران_هویت یکی از مهمترین تاثیرات تشبیه به جنس مخالف است که زمینه انحرافات شخصی، روانی و هم اجتماعی را در پی خواهد داشت. تشبیه به جنس مخالف زمینه ای برای جهت گیری کارکردی شخص و شخصیت فرد بر خلاف جنسیت خود است که به ناکارآمدی و معطل ماندن استعدادهای شخصی و خدادادی می انجامد. این امر بزرگترین لطمه ای است که می تواند بر یک فرد وارد شود و مصداق روشنی از دوری از رحمت خداست.
#منبع: وبسایت پرسمان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
10.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تصویری
⭕️ شهید #محسن_فخریزاده چگونه شناسایی و تعقیب شد؟
منبع: تسنیم
#محسن_فخریزاده
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
⭕️اهمیت #ولایت_فقیه در فقه سیاسی شیعه
🔷از دیدگاه شیعه، #ولایت_فقیه در عصر غیبت، ادامه ولایت امامان معصوم(ع) است، همانگونه که ولایت آنها در امتداد ولایت نبى اکرم (ص) قرار دارد، و در رأس جامعه اسلامى و در مقام مدیریت کلان آن باید یک #اسلام_شناس قرار گیرد، که اگر معصوم (ع) حضور داشت، شخص او و اگر نبود، #فقیهان این مسئولیت را بر عهده خواهند داشت.
🔷این دیدگاه از نتایج پذیرش این نکته است که وظیفه اصلى حکومت از دیدگاه اسلام، بسط ارزشها و احکام الهى در جامعه میباشد و براى تحقّق چنین آرمانى نیاز است در بالاترین مصدر تصمیم گیرى #شخصى_آگاه_به_دین قرار گیرد.
#منبع: وبسایت اسلام کوئست
#ولایت_فقیه
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #لباس_بانوان خارج از منزل (بخش سوم)
🔶«ویژگیهای لباس و حجاب از نظر اسلام»
🔷اهمیت پوشش در اسلام
رسول خدا (ص) میفرمایند: «آدمیزاد حق دارد (باید) لباسی داشته باشد تا عورت او را بپوشاند؛ نیز میفرمایند: پوشش و لباس نشان بینیازی است؛ همچنین میفرمایند: تن با سه چیز شاداب و پروریده میشود: بوی خوش و لباس ملایم و نوشیدن عسل». امیرمؤمنان(ع) میفرمایند: «لباس، زیبایی را نمایان میسازد؛ نیز میفرمایند: لباس پاکیزه غم و اندوه را میزداید و برای نماز نیز لازم است».
💠ویژگی های لباس (مردان و زنان) از دیدگاه اسلام
2⃣ «عدم تشبه به کفار در پوشش»
🔻بدین معنی که مسلمانان در لباس، کفش، کلاه، انگشتر، گردن بند و سایر پوشیدنی ها، نباید خود را شبیه کافران سازند؛ همانند پوشیدن کراوات، پاپیون و لباسهایی با مدلها و تصاویر مخصوص به کفار که شعار و مروج فرهنگ آنان است. در روایات، #تشبه_به_کفار در خصوص پوشش مورد توجه قرار گرفته و مؤمنان از آن #نهی شده اند. امام علی(ع) میفرماید: «کم میشود کسی خود را شبیه قومی سازد و اندک اندک از آنها نشود».[نهج البلاغه، کلمات قصار ۲۰۷] در حدیثی امام صادق(ع) فرمودند: «خداوند عزوجل، به پیامبری از پیامبرانش وحی نمود: به مؤمنان بگو! پوشش دشمنان من را نپوشند، از خوردنیهای ایشان نخورند و راههای آنان را نپیمایند، که در این صورت، بسان دشمنان من خواهند بود.».[من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص ۲۵۲]
3⃣ «رعایت آراستگی و پاکیزه بودن»
🔻پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: «خداوند زیباست و زیبایى را دوست دارد، بخشنده است و بخشش را دوست دارد، پاکیزه است و پاکیزگى را دوست دارد». امام علی(ع) نیز میفرمایند: «آراستگی از اخلاق مومنان است». همچنین امام صادق(ع) میفرمایند: «خداوند آراستگی و زیبایی را دوست دارد و از نپرداختن به آن و خود را ژولیده نشان دادن بدش می آید». پیامبر اکرم(ص) در روایتی دیگر میفرمایند: «خداوند دوست دارد که وقتی بنده ای برای دیدار دوستش میرود خود را آراسته کند». در حدیثی دیگر امام صادق(ع) فرمودند: «لباس بپوش و آراسته کن، به راستی که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد، ولی این زیبایی باید حلال باشد».
4⃣ «لباس شهرت نباشد»
🔻پیامبراکرم (ص) میفرمایند: «کسی که در دنیا لباس شهرت بپوشد، خداوند روز قیامت بر او لباس ذلت خواهد پوشانید».[میزان الحکمه، ج ۵، ص ۳۰۶] #لباس_شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص، به جهت جنس پارچه یا رنگ یا کیفیت دوخت یا مندرس بودنش و مانند آن، معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید؛ بطوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشت نما می شود.[حضرت آیت الله خامنه ای، اجوبة الاستفتائات، س ۱۳۶۱] امام رضا (ع) فرمودند: «هر کس لباس بپوشد تا مباهات و جلوه گری کند خدا رحمتش را از او باز می دارد».
#منبع: وبسایت پرسمان
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #دشمنی_های_آمریکا علیه ملت ایران (بخش نهم)
🔶«دلایل دشمنی و خصومت آمریکا با ایران»
در بررسی مهمترین دلایل و عوامل دشمنی دشمنان انقلاب اسلامی با نظام جمهوری اسلامی و استمرار و دست برنداشتن از این دشمنی و عناد، میتوان به مورد زیر اشاره نمود:
💠استقلال طلبی جمهوری اسلامی و حرکت در مسیر پیشرفت
◻️استقلال طلبی و حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و رهایی از وابستگی در عرصه های مختلف به سایر کشورها، از جمله قدرتهای بزرگ نیز از جمله دلایل دشمنی قدرتهای بزرگ با نظام جمهوری اسلامی ایران است. مارتین ایندایک معاون خاور میانه ای وقت وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ناهمخوانی سیاست های جمهوری اسلامی با ایالت متحده، گستاخانه تأکید میکند که مجازات و تنبیه انقلاب اسلامی درس عبرتی برای کشورهایی خواهد بود که در مسیر استقلال و رهایی از رهبری آمریکا گام بر میدارند. (روزنامه کیهان، ۲۶/۱/۷۸) نوام چامسکی نظریه پرداز مشهور آمریکایی نیز بر این باور است که: «جمهوری اسلامی ایران از نظر آمریکا غیر قابل پذیرش است، چون از استقلال خود چشم پوشی نمیکند».(روزنامه رسالت، ۲۷/۲/۸۰)
🔷مقام معظم رهبری در این باره فرمودند: «دشمنی نظام مستکبر آمریکایی و هر مستکبر در دنیا با نظام اسلامی، به خاطر پرچم برافراشته عدالت است؛ به خاطر این است که می بیند با نام اسلام و با تعالیم والای اسلام کشوری دارد به سمت رشد و توسعه و پیشرفت علمی و عملی حرکت میکند، میداند که این جلوی نفوذ آنها را خواهد گرفت. آنها با هر کشوری که خارج از قلمرو قدرت آنها به توسعه، به سمت رقابت با آنها حرکت کند، مخالفند. آنها در مناطق مختلف عالم - که از لحاظ منابع حیاتی و منابع اقتصادی و زیر زمینی، ثروتمند و غنی است - منافع خودشان را دنبال میکنند و در پی این هستند که ظالمانه و مستکبرانه بر این کشورها پنجه بیفکنند و با قدرت زور و زر و تزویر خودشان بتوانند این منابع را در اختیار بگیرند.
🔷دشمنی آمریکا و استکبار با ایران اسلامی به خاطر این حرکت قدرتمندانه مردمی است چون ایمان مردم، علاقه مردم به استقلال، و اطمینان به نفس مردم، به ضرر آنهاست. آنها میخواهند کشور ما را همیشه وابسته نگه دارند. آنها میخواهند از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای این منطقه را وابسته به خودشان نگه دارند. وقتی کشوری مستقل است، وقتی اطمینان به نفس دارد و با اعتماد به خود، در راهی که او را به سمت اهداف والا میرساند، حرکت میکند، طبعا اینها ناراضی میشوند. نارضایتی دشمنان جهانی ما به این خاطر است. آنها وقتی راضی میشوند که ملت ایران اختیار دین و دنیا و فرهنگ و اقتصاد خود را یکسره به آنها بسپارد. ملت ایران امروز بیدار شده است و زیر بار چنین زورگویی ها و قلدری هایی نمیرود». (پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، بیانات معظم له در اجتماع مردم رفسنجان، ۱۸/۲/۸۴)
#منبع: وبسایت پرسمان
#آمریکا
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️دلايل #حقانيت_قرآن چيست؟ (بخش اول)
1⃣ #تحدی (مبارز طلبيدن) قرآن
🔷يكی از دلايل حقانيت و معجزه بودن قرآن، مسألة #تحدی و مبارز طلبيدن قرآن است. در بعضي آيات مسأله تحدّی اينگونه بيان شده: «قل لئن اجتمعت الانس و الجن علي ان يأتوا بمثل هذا القرآن لا يأتون بمثله و لو كان بعضهم لبعض ظهيراً»[اسرا،۸۸] اين آيه، مسأله #تحدی را بطور عام بيان كرده است كه اگر تمام انسانها و جنيان جمع شوند، و بخواهند مثل اين #قرآن بياورند، نميتوانند. هر چند بعضی، بعضی ديگر را كمك كنند.
🔷اين تحدی قرآن در تمام جهات است، يعنی در هيچ جهتی نميتوان مثل قرآن را آورد؛ چه مسائل علمی يا بلاغی. در بعضی از آيات مسأله تحدي را آسانتر ميگيرد و ميفرمايد: «اگر ميتوانيد ده سوره مثل قرآن بياوريد»[هود،۱۳] در جايی ديگر كمتر از آن را بيان ميكند، و تخفيف ميدهد، و ميفرمايد:«اگر شما ميتوانيد يك سوره مثل قرآن بياوريد»[بقره،۲۳]
🔷 #تحدی_قرآن اختصاص به زمان خاصی ندارد، همچنين تمام افراد را به تحدی فراخوانده، حتی دانشمندان و متفكران را، چون ميفرمايد: و ادعوا من استطعتم من دون الله[یونس،۳۸] «از هركس ميخواهيد استمداد بطلبيد» با اينكه يگانه مهارت عرب آن دوره، زبان و بيان آنان بوده، به خوبی تشخيص دادند كه اين سخن نميتواند ساخته بشر باشد، كه اينگونه آنان را از همآوردی ناتوان سازد.[۱]و[۲]
پی نوشتها
[۱] سيری در قرآن (سیدمحمدحسین طباطبایی)، مترجم سيد مهدی آيت اللهی، انتشارات جهان آرا، چ اول، ص۱۳۸
[۲] علوم قرآنی (محمدهادی معرفت)، مؤسسه فرهنگی انتشاراتی التمهيه، چ اوّل، ص۳۵۲
منبع: راسخون به نقل از وبسایت اندیشه قم
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد