🌺 رَبُّ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَكيلاً (مزمل/۹)
پروردگار مشرق و مغرب، خدایی جز او نیست، پس او را وکیل بگیر.
.
✅ مقصود از اینکه «او را وکیل بگیر» چیست؟
ـ وکالت، دیگری را به جای خود قرار دادن است به نحوی که ارادهاش جای اراده شخص شود و عملش جای عمل شخص. وکیل گرفتن خدا یعنی انسان همه امور را به او واگذار کند: در امور خارجی و تکوینی یعنی برای خودش و هیچ سببی از اسباب تاثیر مستقلی نبیند و همه را از او ببیند؛ و در امور تشریعی هم همه باید و نبایدهای زندگی را به او واگذار کند. (المیزان، ج۲۰، ص۶۶)
https://eitaa.com/tadabbor_dar_quran
🌺 وَ اصْبِرْ عَلی ما يَقُولُونَ وَ اهْجُرْهُمْ هَجْراً جَميلاً ( مزمل/۱۰)
و بر آنچه میگویند شکیبا باش و از آنان به شیوهای زیبنده دوری گزین
.
✅ کسی که وظیفه تبلیغ دین خدا و رهبری دینی جامعه را برعهده میگیرد، هم باید خود را برای سخنان ناروا تکذیبها و زیر بار حق نرفتنها و طعنه و کنایهها آماده کند و هم وقتی میخواهد از آنها کنارهگیری کند باید این عمل را به نحوی که زیبنده یک ولیّ خداست انجام دهد.
پس،
صبر بر اذیتها و آمادگی در برابر زخمزبانها و تهمتها، و سعه صدر و خوشخلقی و مدارا، شرط یک مبلغ واقعی (مجمعالبیان، ج۱۰، ص۵۷۱)؛ بلکه از شرایط رهبر دینی است. (تفسیر نور، ج۱۰، ص۲۷۰)
https://eitaa.com/tadabbor_dar_quran