فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽تبیین و تحلیل (2)
👌مهدی محمدی
💥درباره تنش های اخیر میان ایران و امریکا پس از اسقاط پهپاد گلوبال هاوک 👇
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#نسل_صیّاد_پهپاد_میتواند
✍️محمد ایمانی
💥برخی رفتارها، به شکل چندلایه تولید قدرت میکند، مانند همین سرنگونی پهپاد آمریکایی که یک نقطه عطف است. بعد از جنگ جهانی دوم، موارد نادری اتفاق افتاده که حریف بتواند ضربه مشروع و تحقیرکننده بزند اما آمریکا از پاسخ عاجز بماند. اکنون جهان «دکترین مقاومت» را بر پایه قدرت باور و روحیه تجربه میکند.
✅تقریبا هفتهای نیست که ارکان محور شرارت در منطقه، #ضربتی آبدار از محور مقاومت دریافت نکنند. پنتاگون، در اثر فشار پیروزیهای محور مقاومت، شش ماه است وزیر ندارد و با دو سرپرستی که جابهجا شدهاند، اداره شده است.
✅آمریکایی ها گاهی تهدید هم میکنند اما میدانند #ایران و متحدانش #دهها_هدف_راهبردی حریف را هدفگذاری کردهاند و همان ساعات اول درگیری، بالغ بر 20 هزار نظامی آمریکا #تلف میشوند.
✅واشنگتن پس از سرنگونی پهپاد، خواستار نشست شورای امنیت شد و از ایران شکایت کرد. این را مقایسه کنید با #برجام که حتی نمیشود شکایت نقض آن را به شورای امنیت برد. امام خمینی(ره) در این باره خاطرهای شنیدنی نقل میکند؛
✅«مرحوم مدرس می گفت بزنید که بروند از شما شکایت کنند؛ نه بخورید و بروید شکایت کنید! من رفتم پیشش، اخوى ما نوشته بود به من که یک نفرى است اینجا، رئیسغله است. آن وقت یک رئیسغله زمان رضا شاه بود. به من نوشت که بروید به آقاى مدرس بگویید که این مرد آدم فاسدى است. دو تا سگ دارد یکىاش را اسمش را «سید» گذاشته، یکىاش را «شیخ»! شما بروید [بگویید] که این را از اینجا بیرونش کنند. من رفتم به ایشان گفتم. گفت بکُشیدش! گفتم آخر چطور بکشیم؟ گفت من مىنویسم بکشیدش...».
✅آمریکا در دو دهه اخیر در هیچ جنگی #پیروز_نشده است. هوچیگری مانند ترامپ اذعان میکند «ما هفت هزار میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه کردیم اما چیزی عایدمان نشد. غمانگیز است که مجبورم مخفیانه و با هواپیمای چراغ خاموش به عراق سفر کنم».
✅آیا 10 سال قبل کسی تصور میکرد رئیس جمهور آمریکا، چنین درمانده سخن بگوید؟ این هیمنه را کدام نیرو شکست و بدهکاری 22 هزار میلیارد دلاری را به آمریکا تحمیل کرد؟
✅کدام قدرت بلامعارض، ترامپ را وادار کرد چند روز قبل به تایم بگوید «حضورمان در خاورمیانه #اشتباه بود. در افغانستان وقتی من آمدم 16 هزار نیرو داشتیم. الان 9 هزار نیرو داریم. من نمیخواهم با ایران وارد رویارویی شوم... من دوست دارم از خاورمیانه خارج شویم، ما هرگز نباید در خاورمیانه حضور پیدا می کردیم».
ادامه درپست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
💥پیام نهفته در ضربات محور مقاومت، صریح و آشکار است:
👌نه تهدید را میپذیریم،
👌نه مقابل تحریم کوتاه میآییم.
دشمن وقتی دست از تهدید و تهاجم برمیدارد که به نقطه اقتدار برسید و از اِعمال قدرت بازدارنده دریغ نورزید؛ بلکه این یقین را به او دیکته کنید که در صورت تعدی، بدون ملاحظه ضربه خواهد خورد
✅پدیده خیرهکننده در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکا، #فناوری_پیچیده رصد و شکار آن است. ایران توانمندیهای رو نشده بسیاری دارد و این همان است که یوزی رابین صهیونیست را وادار میکند بگوید
👌«من به احترام پیشرفتهای خیرهکننده ایران، کلاه از سر برمیدارم».
✅اما مهمتر از این توانمندی فنی، #روحیهای است که هم فناوری میآفریند و هم در زدن متجاوز تردید نمیکند. دشمن از همین روحیه #میترسد. رکن بازدارندگی، باور #استواری است که بیملاحظه شلیک میکند.
✅حالا تصور کنید #جوانان_شجاع و اهل فن، در #اقتصاد و #سیاست میداندار شوند؛ چه تغییرات مهمی در چرخه مدیریت و بهکارگیری ظرفیتهای معطل رخ میدهد.
✅مطابق آمار مجمع جهانی اقتصاد و یونسکو، ایران از نظر تعداد مهندس، در #رتبه_سوم_جهانی پس از روسیه و آمریکا قرار دارد. در کشوری که میتوان سامانه پیشرفته راداری و دفاعی ساخت و اَبَر پهپاد دشمن را ساقط کرد، حتما به کمک انبوه جوانان نخبه میتوان به صنعت و تولید رونق داد.
✅آنها که سامانه پدافندی #سوم_خرداد را ساختند، اگر میدان داده شود، از عهده کارهای به مراتب کوچکتر برمی آیند. کافی است دولت اقبال نشان دهد تا ببیند چگونه از تهدید تحریمها، فرصت جهش میسازند و کشور را از #خامفروشی_نفت بینیاز میکنند.
✅بشارت مقتدای حکیم انقلاب مبنی بر اینکه «خرمشهرها در پیش است»، هنوز اسرار ناگشوده بسیاری در خود نهفته دارد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#بی_حجابی
✍علی مهدیان
💥درست دیدن صورت مساله خودش بخش مهمی از جواب را به همراه دارد.
یک عده #کشف_حجاب میکنند.
اگر آقایان تذکر بدهند شروع میکنند به فحاشی و فیلمبرداری و مظلوم نمایی. آن آقا هم یا منفعل میشود یا اگر هر رفتاری انجام دهد چون یک طرف دعوا خانم است متهم است.
اگر خانمها تذکر بدهند طبیعتا عمدتا خانمهای چادری و محجبه تذکر میدهند طرف مقابل هم دعوا راه میاندازد و معرکه میگیرد و این زنان هم عمدتا محجوب به حیا هستند و سختشان است جلوی زن و مرد صدایشان بلند شود و با این و آن دعوا کنند. لذا ترجیح میدهند چیزی نگویند و حرمت خودشان حفظ شود.
اگر ماموران حکومتی وارد عمل شوند شروع میکنند به سر و صدا و مظلوم نمایی جلوی دیگران در مقابل حکومت و اینکه اینها به مردم فشار میآورند و همه در رنجند و فقط به حجاب گیر میدهند و امثالهم.
✅دقیقا چه کنیم؟ ما هم فیلمبرداری کنیم؟ بحث را ناموسی میکنند که اینها از ناموس مردم فیلم برمیدارند. شماره ماشین یادداشت کنیم و پیامک کنیم خوب آن مجموعه ای که باید عمل کند حکومتی است و حکومت هم متهم است. تذکر لسانی هم که مشکلات بالا را دارد.
💥آیا صورت مساله را درست تقریر کردم؟
👌 نه. به نظرم درست تقریر نشده.
✅اولا این دعوا آیا صرفا #فرهنگی #اجتماعی است؟
یعنی آیا ما با مشتی هنجار شکن طرفیم؟ این اشتباه است کاملا روشن است که اراده سیاسی آمریکایی پشت داستان است. بحث #حجاب نیست به عنوان یک مرض #سبک_زندگی غربی بلکه یک تصمیم در مقابل ما است از جنس #تحریم و تهدید. پشت سر این بازی #پمپیو است و #مسیح_علینژاد های او.
💥چرا دشمن روی حجاب گیر داده؟
بی حجابی در ایران بیش از آنکه ناشی از بی عفتی باشد ناشی از #غربزدگی است. میل به غرب و عدم احساس هویت اصلی ترین عامل بی حجابی در ایران است و الا اینجا زن ایرانی ذاتا عفیف است. انفعال در مقوله حجاب خروجیش توسعه بی حجابی و شکستن هنجار و حرمت اجتماعی حجاب است و این یعنی ناامنی دختران ما. این یعنی پیوست فرهنگی سند تربیتی #بیست_سی. یعنی جامعه کمک کند تا دخترانی بی هویت داشته باشیم.
✅اما این پاسخ کافی نیست. به نظرم این داستان یک تاثیر کوتاه مدت دارد و آن مدد گرفتن از یک گسل و #دو_قطبی اجتماعی است و تبدیل آن به آشفتگی و شورشهای پراکنده. وجود این دو قطبی باعث شده صحنه منفعل باشد. یعنی شما اگر سفت هم جلوی این داستان بایستی و دعوا کنی به نفع طرف مقابل است چون او همین را میخواهد. دعوا و #شورش های اجتماعی.
✅هر گناه اجتماعی قطعا تقریر روشن اجتماعی دارد. تقریر اجتماعی گناه، تبیین همان ضرری است که از قبل آن گناه به شخص من و شما میرسد. آیا این ضرر کاملا روشن و ملموس است؟ یا فقط میگوییم خدا گفته یا #قانون میگه؟ اینها برای توجیه سریع همه کافی نیست. الان اگر کسی #قلیون یا #سیگار در محیط سربسته بکشد قبل از اینکه بگوییم حرام است یا خلاف قانون است میگوییم برای من ضرر دارد و طرف منفعل میشود.
💥خوب حالا چه کنیم؟
✅امثال #حسین_شمقدری و #دلاوری روی #انقلاب_جنسی متمرکز شده اند. امثال #وحیدجلیلی نیز روی داستان کشف حجاب رضاخانی و #مسجدگوهرشاد متمرکز شده اند. من ایده به درد بخور دیگری ندیده ام در صحنه. اما اینها هم کافی نیست.
👌پیشنهاد میکنم
🔴اولا این قصه را در محافل حزب اللهی بنشینیم و حل کنیم. خوب به همه زوایایش فکر کنیم. بدون فهم دقیق صورت مساله کار خراب میشود.
🔴ثانیا گفتمان سازی و تبلیغات را جدی بگیریم روشی که همیشه نزد فعالین صحنه مظلوم بوده. ببینید برای داستان #محیط_زیست یا حتی بستن #کمربند_ایمنی، چقدر گفتمان سازی ها کمک کننده است و فضا را به نفع ما میکند.
🔴ثالثا توصیه میکنم بیشتر زنان تذکر بدهند. تذکرهای زنانی که مساله برایشان روشن است آفات کمتری دارد. بدون دعوا و از سر محبت و رفاقت با توجیهاتی که عرض میکنم. اگر طرف دعوا راه انداخت ادامه ندهند و بروند همین هم موثر است.
🔴رابعا به لحاظ محتوا ی گفتمانی
۱.روی تربیت بچه هایمان متمرکز شویم. این را همه زود درک میکنند. عدم امنیت خانواده. و دختران مان.
۲.روی توهین شخص به #هویت و داشته های مان متمرکز شویم. و اینکه علت مشکلات کشور هم روی کار بودن یک عده آدمهایی است که اعتقاد زیادی به هویت خودی ندارند و #غربگرا هستند.
۳.روی این موضوع که اساسا این مساله را کسانی راه انداخته اند که تهدید و تحریم میکنند.
۴.روی آشوب طلبی و #فتنه دو قطبی و دعوای اجتماعی اش کار کنیم. هنوز طعم تلخ #فتنه۸۸ در ذایقه ها است.
💥حالا در کنار این ها روش پیامک و پیگیری آن هم خوب است. نشانه اش هم اینکه این تنها روشی بود که خیلی ها را منفعل کرد و آه از نهادشان بلند کرد.
💥درباره حوزویان منفعل و توجیه کننده و جاده صاف کن و صدا و سیمای بی خیال هم حرف هایی هست که فعلا بماند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽دکتر حسن عباسی
💥سیاستی در کشور حاکم است که میخواهد ذخایر ارزی را نابود کند؟!
💥۱۱میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور را به بازار ریختند ؟!
💥۴ برابر شدن نقدینگی در ۶ سال گذشته؟!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#پایان_حسرت220_ساله_ایرانیان
✍دکتر عبدالله گنجی
💥ایرانیان برای اولین بار غرب جدید صنعتی را از صدای توپخانه روسیه در جنگهای دوگانه ایران و روس شناختند. از این تاریخ بود که هیبت و عظمت ایرانِ قبل و بعد از اسلام طی ۲۵ سال به کلی فروپاشید. تقارن این دوران با شروع استعمار و صنعتی شدن غرب باعث گردید تا ایران ضعیف شده در آن دو جنگ، همچون بیماری لاعلاج، آلت دست دو قدرت فایق آن روز یعنی روسیه و انگلیس باشد. هرگاه آنها مطالبهای داشتند و ایرانیان از پذیرش آن سر باز زدند، مصیبتی را بر آنان تحمیل کردند. تاریخ ایران از این زمان (۱۲۱۸ قمری) تا انقلاب اسلامی سراسر داستان #تجزیه_کشور، #قراردادهای_استعماری، #کاپیتولاسیون، صدراعظمها یا پادشاهان دستنشانده و #کودتاست. تقریباً در این #دوران180ساله هیچ نقطه افتخاری در تاریخ ایرانیان ثبت نشده است، حتی در دورانی که ایران صاحب مشروطه، مجلس، قانون و انتخابات شده بود، باز میتوانستند پادشاه بیاورند و ببرند و #کاپیتولاسیون را تحمیل نمایند. مثالهای تلخی برای این دوران در تاریخ ثبت است که هر ایرانیای که از آن آگاهی یابد، ذائقه خود را تلخ شده مییابد و عرق شرم از یکسو و نفرت از سوی دیگر غرورش را احاطه میکند.
✅حاکم هرات در سال ۱۲۳۶ خورشیدی اعلام استقلال کرد. ناصرالدینشاه سپاهی را برای محاصره آنجا فرستاد، اما بلافاصله انگلیس #جزیره_خارک و #بوشهر را تصرف کرد و عازم شیراز شد. شاه بلافاصله دستور تخلیه هرات را صادر کرد و طبق معاهده پاریس استقلال هرات را به رسمیت شناخت.
✅در مثالی دیگر، خانم شیل، همسر سفیر وقت انگلیس در ایران در زمان صدارت امیرکبیر (۱۲۶۸-۱۲۶۴ قمری) در خاطرات خود مینویسد: «ایران امروز مانند برّه رام در دامن انگلیس و روسیه جابهجا میشود. امیر میخواهد این بره را از دامن آنها بیرون بکشد، اما هرگز نخواهد توانست» و البته درست میگفت و همین اتفاق افتاد و امیر در کمتر از چهار سال صدارت، #عزل_و #کشته شد و جنازه وی را نیز از ایران به در کردند.
✅در مثالی دیگر میرزا آغاسی، صدراعظم محمدشاه هشت سال پس از شکست دوم از روسیه مینویسد: «برای کاری از کاخ گلستان به سمت دوشانتپه در شرق تهران روان شدم که دیدم از پشت سر صدایی میآید. یکی از اعضای دفترم بود و گفت: از سفارت روسیه آمدهاند با شما کار دارند. گفتم به طرف بگو میروم دوشانتپه و برمیگردم، اما فرستاده گفت: باید همین الان برگردی! گفتم مگر سفیر روسیه است؟ گفت، خیر کارمند سفارت است.» در جمعبندی این داستان خود مینویسد: «مردهشور حکومتی را ببرد که کارمند سفارت روسیه برای صدراعظم آن تصمیم میگیرد».
این دوران تلخ با شروع #انقلاب اسلامی #معکوس شد، اما در این ماهها و روزها که ایران یکپارچه مقابل قدرت اول
نظامی-اقتصادی جهان #ایستاده است و طرف مقابل روزی چندبار میگوید «ما دنبال جنگ با ایران نیستیم»، میتوان آن حسرت ۲۲۰ ساله را پایان یافته دانست.
✅وقتی رهبر این کشور به فرستاده رئیسجمهور امریکا –که خود نیز شأنی در جهان دارد- میگوید من ترامپ را شایسته مبادله نامه هم #نمیدانم چه رسد به مذاکره و ترامپ پاسخ میدهد که: «بله نه ایرانیان فعلاً آماده مذاکرهاند و نه من»، یعنی آن دوران #گذشته است. ما هواپیمای آنان را در سرزمینمان ساقط میکنیم، اما آنان توجیه میکنند که «شاید اشتباهی شده باشد».
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
✅تصمیم به جنگ محدود میگیرند، اما به آنان مشاوره میدهند که #ایران_امروز آن کشوری نیست که به جنگ محدود شما #پاسخ_نامحدود_ندهد.
👌از مذاکره بدون پیششرط تا
👌سلسله میانجیان تا
👌اعتراف نزد رئیس فلان کشور که اشتباه کردم از برجام خارج شدم را در پرونده دارند، اما هیچ روزی نیست که یک یا دو مسئول امریکایی نگویند ما دنبال جنگ با ایران نیستیم.
✅ در نقطه مقابل آمادگی ایران را #بازدارنده ارزیابی میکنند و فرماندهان سپاه با صراحت میگویند ناوهای امریکا امروز برای ما تهدید نیستند بلکه #هدف هستند و ۱۲ سال پیش مسئله آنان را حل کردیم و اینگونه ناوشان نیز در اقیانوس هند میماند و جلوتر نمیآید.
☑️این سرمایه و این قدرت بازدارندگی بعد از ۲۲۰ سال چگونه بهدست آمده است؟
☑️چرا برخی نمیخواهند احیای عظمت تاریخی ایران را ببینند؟
✅معمولاً هیچ ملتی در تاریخ به خاطر پیروزی یا شکست ستایش نمیشود.
💥یزید ظاهراً پیروز صحنه کربلا بود، اما پیروزی وی با #ظلم معنا شد.
💥امریکا با اتم هیروشیما و ناکازاکی را نابود کرد، اما پیروز #شناخته_نمیشود.
🔴در نقطه مقابل هیچکس سلطان حسین صفوی را به خاطر سقوط اصفهان نمیبخشد.
به تعبیر مقام معظم رهبری اگر او به بیرون شهر میآمد و مقاومت میکرد و کشته میشد امروز در تاریخ بهعنوان #شهید_ایستادگی شناخته میشد.
🔴هیچکس فتحعلیشاه را نمیستاید و همه او را به بیعرضگی و زنبارگی متهم میکنند که ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از حاصلخیزترین بخشهای ایران را از دست داد. آنچه تاریخ به احترام آن خواهد ایستاد، #ایستادگی_یک_ملت است.
👌ایستادگی مقابل حمله دشمن، #موجهترین و #مشروعترین #نوع_دفاع است و پیروزی در این ایستادگی قطعاً پرافتخارتر از پیروزی پس از حمله به یک سرزمین یا کشور دیگر است.
✅در جنگ تحمیلی نه ما جایی را تصرف کردیم و نه شروعکننده جنگ بودیم، اما فقط ایستادیم و #امام_فرمود: «در جنگ پیروزی از آن ما گردید و دشمنان در تحمیل آن همه خسارت چیزی به دست نیاوردند.» بنابراین ما شروعکننده هیچ نبردی نیستیم و، اما هیچ ستم و ظلمی را به آغوش نخواهیم کشید. خواهیم ایستاد و تاریخ را در مقابل این ایستادگی به مالکیت خویش درخواهیم آورد و آیندگان رمز این ایستادگی و نتایج آن را #تمسک_به_اسلام و #علمای آن خواهند شناخت. امروز و پس از ۲۲۰ سال آنچه میبینیم آرزوی به بغض نشسته سلسله نسلهای ایرانیان است که پس از ۱۸۰ سال تحقیر و وابستگی و استضعاف روی پای خود #ایستادهایم و ابهت قدرتهای مادی جهان را به سخره گرفتهایم و «واژه جنگ» برای ملت ایران هیچ حسی را تحریک نمیکند. امام به ما آموخت که رمز استمرار همان رمز پیروزی است و آن #وحدت_کلمه است.
👌هزینه ایستادگی قابل دفاعتر از هزینه تسلیم است.
غرور تاریخی ایرانیان در دست نسل امروز امانت است. ما امروز امانتدار یک تاریخ کهن هستیم.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #آیا_اوباما_از_ترامپ_بهتر_بود ؟
👌عبدالله عبداللهی تحلیلگر مسائل سیاسی به این سوال پاسخ می دهد
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
✔️تحریمهای جدید #ترامپ ارزش تحلیل ندارد #فقط_تلخ_است_که_هرزهها_نام #یوسف_ما_ببرند..
✍مهدی جهان تیغی
💥تحریم آیت الله خامنه ای، عملا امکان پذیر نبوده و نیست. سالهاست در غرب و آمریکا ایشان در شدیدترین تحریمها و محدودیتها منجمله تحریم های کم سابقه رسانه ای بوده است. ولی الان چه اتفاقی افتاده است؟! او از محبوبترین رهبران دنیا است با این تفاوت با همه دیگران که کاریزمایش در "منطق" و "معنویت خاصش" است. همان چیزی که بر اساس سنتهای الهی نهایتا او را بر دیگر رهبران امروز جهان چیره خواهد کرد.
🔹🔹البته این مطلب نه در پی جدی گرفتن تحریم های جدید آمریکا است و نه میخواهد اثبات کند که چرا رهبر ایران تحریم پذیر نیست؟! چون تجربه سی ساله همه اتاق فکرهای آمریکایی شکست و احساس زبونی درباره رهبر ایران بوده و چه دلیلی بالاتر از اینکه وقتی دانشمندان خبیث سیاسی در آمریکا این #شکست را قبول دارند، به اظهارات و اقدامات فرد احمقی همچون ترامپ توجه باید کرد!
🔹🔹اساسا حسینیه امام خمینی(ره) بیت رهبری مگر تحریم پذیر است؟ #منطق، #عقلانیت، #معنویت و#استدلال الهی در کجای تاریخ توانسته حبس شود که اینبار شود؟ حسینیه امام خمینی(ه) تحریم شکن است نه تحریم پذیر؛ دفتر رهبری هم، همان حسینیه امام خمنی(ره) است که هیچ قدرتی نمی تواند آن را تحریم کند.
🔷🔷بنابراین این نوشته فقط یک پاسخ طبیعی درونی به اقدام سبک ترامپ است! و حتی نه غیرتی شدن از باب اینکه فردی همانند ترامپ می تواند غباری بر عبای ولایت ما بیاندازد بلکه از باب دل سوختنی که #هرزه_ها را چه به یوسف ما؛ فقط تلخ است که هرزهها نام یوسف ما ببرند.. هرچند که زمانه است که اجازه داده هرزه ها نام #یوسف را هم ببرند وگرنه دهان نجس را چه توان که حتی اسم پاکان را به زبان آورد. به همین دلیل ما حتی از تهدید توخالی رئیس آمریکا نسبت به رهبری، هم حزین می شویم. ترامپ غلطی نمی تواند بکند ولی حزینیم که میشد و میتوانستیم کاری بکنیم که او نتواند حتی از محدوده قرمز ما نامی ببرد.
🔴🔴هرچند ترامپ اینبار با نزدیک شدن به محدوده حسینیه امام خمینی(ره) نه کار را برای خود بلکه برای دیگرآمریکایی ها نیز #سخت کرده است! چون دفاع از "#ولی_مسلمین" لزوما در چارچوب های قابل پیش بینی تعریف نمی شود، همانطور که تاکنون دفاع از "امام جامعه" محدود به ساختارهای رسمی جمهوری اسلامی نبوده. سالهاست حمایت از ولایت با آتش به اختیاری در سرتاسر عالم قرین است. هر قلب مومنی در هر گوشه ای از دنیا و با هر ملیتی، می تواند فرمان آتش را برای دفاع از ولایت فقیه صادر کند. بهتر است ترامپ #نزدیکتر از این نشود ...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#ضرورت_های_احیای
#معاونت_اقتصادی_در_قوه_قضائیه
✍سید یاسر جبرائیلی
💥چندی پیش حضرت حجت الاسلام رئیسی، رئیس محترم قوه قضائیه جلسه ای را با فعالان و صاحب نظران اقتصادی برگزار کرد. ایشان به این حقیر لطف دارند و ضمن دعوت، وقتی را برای صحبت در جلسه اختصاص دادند. آنچه در ادامه می آید، متن اظهارات اینجانب در آن جلسه است که الحمدلله هم مورد استقبال سخنرانان دیگر جلسه و هم مورد استقبال رئیس محترم قوه قضائیه قرار گرفت.
✅مبارزه با فساد معمولا به مبارزه با «تعرض نامشروع به حقوق»، محدود می شود؛ اما مبارزه با فساد وجه دیگر و بسیار مهمی دارد و آن، مبارزه با «استنکاف از ادای تکلیف» است. قوه قضائیه هم باید با تعرض به حقوق مقابله کند و هم با استنکاف از ادای تکلیف.
✅در برخورد با مفاسد اقتصادی، قوه قضائیه ابزارهایی در اختیار دارد. سازمان بازرسی کل کشور هست که به مثابه یک چشم محرم، می تواند از هر نقطه ای خواست بازدید و هر مسئله ای را خواست واکاوی کند. محاکم قضائی هستند که به مثابه یک دست قدرتمند، میتوانند با مفسدان برخورد کنند. اما نقص کجا بوده که این چشم و دست، تاکنون آنطور که باید عمل نکرده اند؟ چرا مفاسد اقتصادی اتفاق می افتند، به اموال مردم یا بیت المال تعرض می شود، اما دستگاه قضائی وقتی وارد عمل می شود که خسارت فساد آشکار شده و در بسیاری موارد جبران ناپذیر است؟ چرا قانون و تکالیف مهم اقتصادی دستگاهها بر زمین مانده و اقتصاد کشور از اجرایی نشدن آنها خسارت می بیند؟
✅من فکر می کنم که این چشم تیزبین و دست قدرتمند که دستگاه قضا دارد، یک مغز اقتصادی ویژه هم نیاز دارد که بر تمامی روندها و معادلات اقتصادی کشور اشراف داشته باشد. وقتی این اشراف حاصل شد و قوه قضائیه به روز و به لحظه در جریان مسائل قرار گرفت، آنگاه است که خواهد توانست هم از فساد پیشگیری کند و هم با آن مبارزه قاطع نماید. دستگاه قضایی اگر اشراف به اقتصاد کشور داشت، خواهد توانست ورود ابتدائی به مسائل داشته باشد و منتظر شکایت کسی نخواهد ماند. در بسیاری از موارد که پرونده ای با عنوان اخلال در نظم اقتصادی گشوده میشود، ورود به پرونده از ناحیه قوه قضائیه نبوده، بلکه یا منتظر شاکی بودهایم، یا اینکه اخلال اتفاق افتاده و بزرگی خسارت، باعث توجه ما به مجرم شده است.
✅هر عمل مفسدانه، با تعدادی تراکنش بانکی توام است و اگر قوه قضائیه بر تراکنش های بانکی اشراف داشته و موارد مشکوک را مورد بررسی قرار دهد، از بسیاری مفاسد اقتصادی از اختلاس گرفته تا قاچاق و پولشوئی و... می تواند پیشگیری کند. امروز مفسدان با چمدان دزدی نمی کنند، از بستر شبکه بانکی ما استفاده می کنند که قاعدتا باید تحت اشراف ما باشد.
✅من معتقد بودم FIU (واحد اطلاعات مالی) باید در قوه قضائیه مستقر باشد، اما الان که نیست، اولا در برنامه ششم ایجاد واحد مشابهی در تکالیف قوه قضائیه آمده، ثانیا دسترسی قوه به اطلاعات این واحد و هر اطلاعات اقتصادی دیگری که در حوزه سایر دستگاه ها تولید می شود، مقدور است. برخی موارد اشراف که زمینه مبارزه با مفاسد است، زمینه هدایت نقدینگی به سمت تولید و بازداشتن نقدینگی از فعالیت غیر مولد هست، مانند ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم، متاسفانه از سال 1394 روی زمین مانده و اجرایی نشده و قوه می تواند و اختیار دارد که مجری را ملزم به اجرای قانون کند. برخی موارد اشراف نظیر طرح کاداستر هم که ماموریت خود قوه قضائیه است.
✅لذا پیشنهاد می کنم معاونت اقتصادی قوه با سه ماموریت تخصصی رهگیری، پیشگیری و پیگیری احیا شود. در زمان مرحوم آقای شاهرودی این معاونت وجود داشت که در زمان آقای لاریجانی تعطیل شد. من پیشنهاد می کنم تجارب گذشته مطالعه شده و این معاونت با یک رویکرد به روزتر، احیا شود. رهگیری به این معنا که روندها و معاملات اقتصادی را رهگیری کند، پیشگیری به این معنی که اگر فسادی را در حال وقوع دید، متوقفش کند، و پیگیری به این معنی که هرگاه قانون و تکلیفی را بر زمین مانده دید، اجرایش راپیگیری کند. این یک بحث حقوقی نیست و باید نگاه تخصصی و عملیاتی اقتصادی به آن داشت.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
✅ آیا #زمان_تغییر #برخی_نسبتهای #جریان_انقلابی و #اصولگرا از #رئیسی #فرا_رسیده؟!
⚠️" #ادامه_حمایت" از آقای#رئیسی یا "#مطالبه_گری" و "#آغاز_انتقادات" از او!؟
✍مهدی جهان تیغی
💥بی شک یکی از عالیترین تحولات مدیریتی کلان کشور، تغییر ریاست قوه قضاییه بود که هم به لحاظ جایگاه و هم به لحاظ شخصیت اجتماعی وسیاسی آقای رئیسی آن را جذاب تر نیز کرد. رئیسی پس از انتصاب در #آستان_قدس و با مجموع اقدامات بزرگ و انقلابی که از خود به نمایش گذاشت، نسبتش با جریان انقلابی و جناح سیاسی اصولگرا نیز دچار یک #تغییر_بزرگ شد. او تقریبا به یکباره تبدیل به یک چهره بسیار محبوب و الگو شد و این روند تا انتخابات ریاست جمهوری 96 به اوج خود رسید.
💥البته رئیسی با شیبی قابل توجه از محبوبیت در یک جناح سیاسی در کشور فراتر رفت و به یک چهره محبوب اجتماعی نیز تبدیل شد. آغاز این روند از آستان قدس تا انتخابات ریاست جمهوری 96 و علی رغم همه تخریبها کسب آرای قابل توجه 16 میلیونی نشان می دهد که او از محدود شخصیت های انقلابی است که در فاصله کوتاهی تبدیل به یک چهره محبوب اجتماعی با این حجم وسیع شده است.
💥نکته جالب اینکه با انتصاب وی به ریاست قوه قضاییه نیز این روند نه تنها متوقف نشده بلکه #گسترده_تر نیز شده است. شاید به نوعی همین گسترش محبوبیت نیز بود که پس از ریاست بر قوه قضاییه حتی بخش های زیادی از جناح اصلاح طلب کشور نیز از ریاست او استقبال #کم_سابقه_ای کردند! مهمترین آورده این سرمایه اجتماعی نیز برای رئیسی این بود که بسیاری این پشتوانه مردمی را برای #تحول در قوه قضاییه در زمان ریاستش #بسیار_موثر می دانند.
💥در این میان از زمان مشغول شدن رئیسی در آستان قدس، انتخابات ریاست جمهوری 96 و بعد از آن و اینک چندماه پس از گذشت ریاستش بر یکی از مهمترین ارکان جمهوری اسلامی، موضع فعالین سیاسی و فرهنگی جریان انقلاب و همچنین موضع احزاب و گروه های اصولگرا #حمایت_کامل از آقای رئیسی بوده است. موضعی که البته با عملکرد امیدوارکننده رئیسی پس از آغاز ریاست رسمی بر قوه قضاییه بیش از پیش #درستی آن تایید شده است. رئیسی پس از ریاست بر قوه قضاییه
👌اولا دارای یک برنامه جدید مورد تایید برای این نهاد است – که تاکنون چند بار مورد #تعریف و #تایید_رهبری نیز قرار گرفته است- و
👌دوما خیز رفتار مدیریتی او نیز نشان می دهد که #تحول در قوه قضاییه و #بهبود_عملکرد این رکن مهم انقلاب را #جدی در حال #پیگیری است.
ادامه در پست بعد ...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا...
✅ برای تکامل رفتارهای انقلابی مغفول، از خودیها شروع کنیم
اما سوال اساسی این است که
☑️آیا موضع جریان انقلابی کشور با آقای رئیسی نباید تغییراتی داشته باشد؟
☑️آیا همین موضع صرفا حمایتی باید در دستور کار باشد؟
☑️ آیا پس از مسئول شدن و ریاست وی بر یکی از مهمترین ارکان حاکمیتی کشور، نسبت جریان انقلاب با وی نیز نباید دچار تغییراتی بشود⁉️
💥در ابتدا باید تصریح کنم که به اعتقاد نگارنده موضع حمایتی از آقای رئیسی باید حتی بیشتر #تقویت شود تا قوه قضاییه به #سرمایه_اجتماعی_بیشتر از اکنون دست پیدا کند و برای #اجرایی_عدالت تقویت شود و دست بزرگانش برای #برخورد_با_مفسیدن دچار لرزش نشود. اما باید تصدیق کرد که موضع صرفا حمایتی در حال حاضر موضع #جامع و #کاملی نیست. رئیسی اینک یک مسئول اجرایی است و وظایفی بزرگ و ماموریت های بزرگی دارد که #عملکرد_درستش به این وظایف و ماموریت در #بهبود وضعیت انقلاب و مردم #تاثیر_مستقیم دارد.
💥از سویی او اینک #وضعیتش در قبال انقلاب و مردم #طبیعی است که با دوران انتخابات و حتی خادمی آستان قدس #تفاوت_های جدی دارد. به معنای دیگر #تغییر_نقش رئیسی در جمهوری اسلامی خود به خود #سبب_تغییر برخی نسبت های او با جریان انقلابی و مومن کشور نیز می شود!
💥یک مثال ساده این است که نسبت جریان انقلابی برای رئیسی در ایام تبلیغات و انتخابات ریاست جمهوری، #شناساندن_صحیح و #دفاع_از_سوابق و اقدامات گذشته و #تبلیغ او بود. اما اینک وظیفه ما برای رئیسی در برابر مردم فقط تبلیغ او نیست! چون #نسبت خود #رئیسی نیز با مردم #تغییر کرده و اینک در نقش یک #خدمتگذار و #پاسخگو به ملت قرار گرفته است.
💥به نوعی جریان انقلاب که معرف رئیسی به جامعه بوده نیز در طول همین مساله در #موضع_پاسخگویی قرار گرفته است. اگر امروز به اصلاح طلبان انتقاد میکنیم که مسئولیت معرفی و تبلیغ آقای روحانی در برابر مردم را بپذیرند، خودمان نیز نباید به این آفت مبتلا شویم.
💥بنابراین جریان انقلابی برای پاسخگویی رئیسی به انتظارات و مطالبات مردم #نباید_بی_تفاوت باشد. ساده تر آنکه الان جریان انقلابی کشور #فقط_نباید عملکرد آقای رئیسی را به مردم منتقل کند #بلکه_باید 👌مطالبات و 👌انتظارات و صدالبته 👌انتقادات مردم را نیز به آقای رئیسی انتقال بدهد. زیرا در موضع نقش دینی خود نسبت به عموم جامعه باید مطالبه گر، مطالبات مردم و به دنبال جلب رضایت آنها نیز باشد.
💥از سوی دیگر اساسا نسبت و نقش شخص رئیسی با انقلاب نیز دچار تغییراتی شده است. رئیسی اینک رئیس یکی از ارکان اجرایی انقلاب است و مرتبا عملکرد او #باید_انقلاب را #تقویت و به #تکامل آن #کمک کند.
💥بنابراین
☑️انقلاب و خدمت
☑️دفاع از مطالبات و جلب رضایت مردم
دو رکن اساسی هستند که #هر_فردی در هر جایگاهی با آن دو #سنجیده می شوند و نه یابلعکس .
💥در هر صورت، همین نسبت های جدید نیز گاهی باید ما را از تبلیغ و حمایت صرف فاصله داده و آقای رئیسی – بسیار محترم و انقلابی- را در این نسبت جدید نیز مرتبا #رصد کرده و #صریحتر از قبل #بسنجیم!
💥اما رهبر انقلاب در دیدار با مسئولین و کارکنان قوه قضاییه یک مطالبه از رئیس قوه قضاییه به نوعی مطرح کردند و آن #تحول دستگاه قضایی به نحوی که طی مدتی برای مردم #ملموس باشد! می توان گفت این مطالبه به نوعی بزرگترین مطالبه رهبری از دوران جدید قوه قضاییه است. خب اینک وظیفه ما در برابر این مطالبه رهبری چیست❓ بسیار طبیعی است که موضع جریان انقلابی و جناح اصولگرا در کشور باید #موضع_مطالبه_تحول از قوه قضاییه آنهم با تبصره #مدت_زمانی_مشخص! از آقای رئیسی و دیگر مسئولین این نهاد مهم باشد.
💥حال اگر افراد و جریانی موضع خود را صرفا #حمایت_افراطی از آقای رئیسی قرار داده باشد، می توانند، هم مطالبه شدن با رهبری در برابر دوران جدید قوه قضائیه باشد؟! قطعا نه! البته اینجا یک #مغالطه را نیز باید #پاسخ داد و آن اینکه مطالبه #مانعی برای ادامه #حمایت از آقای رئیسی #نیست بلکه به نوعی #مراقبت و #تکمیل کننده آن است. همانطور که اگر آقای رئیسی اقداماتی در جهت #تحول در قوه قضائیه برمی دارند آنجا اتفاقا #موضع باید حتما حمایتی و اتفاقا از #نوع_شدید آن باشد! اما اگر اقدامات آقای رئیسی برای تحول #کوتاه یا #ناکافی یا کند و یا خدای نکرده #اشتباه بود، اینجا موضع به ثواب نزدیکتر، اول مطالبه و در صورت کوتاهی در ادامه تبدیل به #انتقاد می شود!
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
🔴اما همه اینها نوشته شد تا چند #نتیجه_مهم ذیل را بتوانم بگیریم:
#یکم
✅موضع عموم جریان انقلابی کشور باید آنقدر به تکامل نزدیک بشود که #نسبتش از #اشخاص #عبور و به #اصل_انقلاب و در نظر گرفتن کمک به تکامل انقلاب – بخوانید #تحقق_گام_دو- و جلب رضایت و گسترش خدمت به مردم نزدیکتر شود. وگرنه هر طیفی از انقلاب در یکی از شخصیت های ارزشی کشور، #متوقف خواهد شد.
#دوم
✅کمک و حفاظت از اشخاص خوب و انقلابی کشور فقط حمایت و تبلیغ از آنها نیست #بلکه_گاهی #گوشزد کردن #ضعف_ها و #پیگیری_مطالبات انقلاب و مردم کمک بزرگتر به آنها خواهد بود. همچنانکه آقای رئیسی یکی از سرمایه های کشور و انقلاب هستند و حمایت و البته مراقبت از او تواما برای جریان انقلابی کشور، تکلیف آور است.
#سوم
✅مطلوب دانستن همه عملکرد فرد مورد علاقه مان در هر شرایطی ، هم #عقلایی نیست و هم انسان و جامعه را از بسیاری تکالیف دیگر نسبت به خود آن فرد #دور می کند. وقتی امام جامعه برای مردم حق نظارت و انتقاد بر خود قائل است، قطعا این نقش مردم #نباید برای مسئولین کشور #تضعیف_شود. کوتاهی و یا تضعیف در نظارت جمعی در کشور درباره مسئولین، بخشی از #مشکلات_امروز را به همراه داشته است. خوبست جریان انقلابی کشور مطالبات مردم و #نظارت_بر_مسئولین را اول از شخصیت های مورد علاقه خودشان شروع کنند و این ان شاالله به #سلامت_بیشتر و #پاک_ماندن جریان انقلابی و اشخاص مورد علاقه آن تواما کمک خواهد کرد.
#چهارم
✅اما در مورد شخص آقای رئیسی اینک در چه مرحله ای هستیم ادامه حمایت، آغاز نقد عملکرد یا مطالبه گری؟! عملکرد آقای رئیسی تاکنون حمایت جریان انقلابی را لازم کرده است، درباره نقد عملکرد نیز، هنوز چون در مراحل اولیه ریاست ایشان هستیم، قطعا انتقادات جامع و راهبردی از ایشان غلط است ولی باب انتقادات کوچک و روزمره! از خود ایشان و یا اطرافیانش قطعا می تواند باز باشد. اما درباره مطالبه گری، یک مطالبه بزرگ از طرف رهبری – تحول در قوه قضائیه- عملا وجود دارد. البته با این تبصره که اکنون این مطالبه باید با تشویق و ترغیب و حمایت از تحقق آن و در نظر گرفتن زمان و محدودیت وچالش های پیش رو! همراه باشد. دقیق تر آنکه مطالبه گری تحول قوه قضائیه نیز نباید با هیاهو، انتقادات سبک و بی مورد، سیاسی کاری و حتی به بهای تضعیف جایگاه ریاست قوه همراه شود. یادمان نیز نرود که تحول در دوران جدید قوه قضائیه با ریاست آقای رئیسی جای امیدواری بسیار دارد و رهبری هم در اینباره امیدواری شان را بیان کرده اند. بنابراین انتقادات احتمالی از آقای رئیسی و قوه قضائیه نباید به روح امیدواری ایجاد شده ضربه وارد کند و این مهمترین مساله در ملاحظات ماه های اولیه است. ضمنا رهبر معظم انقلاب به نوعی سرفصل های مطالبه گری برای تحول در قوه را مشخص کرده اند؛ اجرای سند آماده شدهی تحول بدون تأخیر، زمان دار بودن اقدامات برای تحول، اولویت پرداختن به مفسذین داخل قوه قضائیه، انتصابات دقیق، آورده های جدید برای دستکاه قضا، اخلاق در برابر متهم و شاکی، قاطعیت، سخت گیری در برابر مفسیدن ، احیای حقوق عامه، داشتن گوش شنوا در برابر مردم، رفتار حکیمانه، داشتن راهکارهای خلاقانه برای بهبود سیستم و...
🎯خلاصه آنکه به نظر می رسد که مطالبه گری برای "تحول قوه قضائیه" به همراه ادامه حمایت عاقلانه از آقای رئیسی بیش از هر گزینه مشخص دیگری #اینک_در_اولویت است و دیگر موارد در سرفصل بعدی است ولی فراموش کردن کامل آن موارد نیز به تکلیف و بصیرت نزدیک نیست.
➕پی نوشت:
❇️صحبت از آقای رئیسی صرفا یکی از مصادیق مهم محل تذکر بود و نه صرفا تمرکز بر او. ضمن اینکه جایگاه اجتماعی و سیاسی و به خصوص ریاست رئیسی بر یکی از ستونهای جمهوری اسلامی نیز اقتضا می کند که اگر قرار است مواردی برای جریان انقلابی کشور درباره افراد مورد علاقه شان یادآوری شود از افرادی همانند آقای رئیسی و یا امثال او شروع شود!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
4_5805176199269320392(1).mp3
4.58M
🎙احیا کننده کربلا امام صادق (ع) است...
👌 حجتالاسلام دارستانی
#شهادت_امام_صادق_علیه_السلام
#را_تسلیت_عرض_مینماییم
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#درباره_ضرورت_کاهش_سریع
#تعهدات_کلیدی_در_برجام
✍مهدی محمدی
💥سازمان انرژی اتمی وعده داده بود با سرعت فعلی تا روز 6 تیر از سقف 300 کیلویی گاز هگزارفلوراید کم غنی شده در نطنز عبور خواهد کرد. گزارش ها نشان می دهد تا امروز، که یک روز هم از زمان معین شده گذشته، چنین اتفاقی #رخ_نداده و این معنایی جز این ندارد که دولت از سرعت غنی سازی در نطنز کاسته است.
البته مهلت تعیین شده 60 روزه ایران روز 18 تیر به پایان خواهد رسید اما اینکه تا روز 6 تیر وعده داده شده محقق نشده می تواند برای طرف غربی –که برای نگه داشتن ایران در برجام سخت به تکاپو افتاده- واجد #پیامی_بسیار_گمراه کننده باشد. دولت باید توجه کند که اگر امروز حتی #سعودی و #امارات هم از ضرورت کم کردن تنش ها و آغاز دیپلماسی با ایران حرف می زنند یا اروپا علی الظاهر به تلاش های خود برای نهایی کردن #اینستکس افزوده، همه به این دلیل است که
❗️ایران یک دورنمای معتبر از کاهش تعهدات برجامی پیش روی آنها گذاشته است❗️
💥اکنون هم تنها در یک صورت می توان امید اندکی داشت که محاسبات غربی ها عوض شود:
👌 ایران تعهدات برجامی خود را کاهش بدهد و بعد برای بازگشت به شرایط پیشین شرط بگذارد.
👌 این تنها معادله ای است که تجربه نشان می دهد ارزش امتحان کردن دارد.
💥 اروپا آشکارا #دامی پهن کرده که اگر ایران تعهدات خود را حتی به میزان اندکی کاهش بدهد برجام به کلی از دست خواهد رفت.
🔴 ایجاد طمع درباره اینستکس خود فریبی نگران کننده ای خواهد بود. مدل فعلی اینستکس کاملا بی ارزش است و ایجاد یک مدل کارآمد از آن هم تنها وقتی میسر خواهد بود که ایران تعهدات هسته ای خود را در #بخش های_کلیدی #کاهش_بدهد و اروپا با هدف احیای این تعهدات، انگیزه ای برای ایستادن واقعی در مقابل تحریم های امریکا پیدا کند؛ که تازه آن محل تردید است. کاستن از سرعت کاهش تعهدات، فرصت دادن به دیپلماسی نیست بلکه #ذبح آن درست در زمانی است که ممکن است نتیجه ای بدهد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#این_کلاغ #آن_قناری_موعود_نیست!
✍سید یاسر جبرائیلی
💥یک جریان رسانهای خاص، بدون اینکه اشاره کند با #راهاندازی_اینستکس دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد، درباره راهاندازی این سامانه #تبلیغات گستردهای آغاز کرده است تا القا کند #اروپاییها به تعهدات خود در برجام عمل کردهاند.
✅در این جنجال تبلیغاتی، جالب ترین نکته این است که گفته میشود "نخستین انتقال بانکی توسط اینستکس انجام شد"، در حالی که این سامانه، #هیچ_ارتباطی به مکانیسمهای بانکی ندارد، صرفا یک #سامانه_تهاتری محدود به غذا و داروست و تحریمهایی که اروپاییها در برجام متعهد به برداشته شدن آنها شدهاند، با وجود این سامانه همچنان پابرجا خواهند بود.
✅نکته بسیار جالبتر اینکه این تصور اشتباه است که ایران از اروپا اقلام کشاورزی وارد میکند و اینستکس، این یک قلم مشکل را حل خواهد کرد! در واقع، شرکتهای اروپایی، #دلال و واسطه فروش هستند و اقلام کشاورزی که به ایران صادر میکنند، خودشان فیالمثل از آمریکای لاتین خریداری کردهاند! به عبارت روشنتر، اگر سامانه اینستکس با کشورهای مبدا اقلام کشاورزی ایجاد میشد، برای ما حتما #به_صرفهتر بود!
✅کشورهای اروپایی با راهاندازی اینستکس نباید انتظار این را داشته باشند که ایران، وعده خود را برای ادامه کاهش تعهدات برجامی عملیاتی نکند، چراکه اینستکس همان "#تقریبا_هیچ" است که نه خرید نفتی بر اساس آن در کار است، نه تجارت اقلامی که آمریکا تحریم کرده(نظیر قطعات خودرو)، و نه عادی شدن روابط بانکی.
✅راهاندازی اینستکس در روزهای آینده توسط جریان لیبرال در بوق و کرنا خواهد شد تا به اعضای #مجمع_تشخیص مصلحت نظام درباره تصویب لوایح تکلیفی #FATF_فشار بیاورند. بعید نیست تیتر بزنند که "اینستکس راهاندازی شد، حال #نوبت مجمع تشخیص است!"
✅اعضای محترم مجمع باید عنایت داشته باشند که این سامانه،
👌 اولا به هیچ عنوان ارتباطی به مناسبات بانکی ندارد که به FATF ربط پیدا کند،
👌ثانیا محدود به غذا و داروست،
👌ثالثا حتی نفت در برابر غذا هم نیست، چرا که اروپاییها از طریق این سامانه از ایران نفتی نخواهند خرید.
⚠️هشیار باشیم که این کلاغ سیاه آن قناری موعود برجام نیست. طعمهای است که ما را در دام خودتحریمی بیندازد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#چهار_نکته_و_4_تبیین
✍راهی که باید رفت
🔴# یکم
✅یک نکته اساسی در ماجرای #تحریمهای جدید ایران وجود داره !
😊امریکا ممکنه #دیوانه باشه اما به قول استاد فاطمی نیا #خر نیست !!!
👈اون بخوبی از اموال رهبری خبر داره !
😊می دونه آقامون نه اموالی داره و نه خارج می ره و ....
🔹امریکا بخوبی می دونه تحریم #سرداران سپاه حرف #مفته !
▪️چرا که اساسا نظامی ها خصوصا بچه های سپاه حضور #رسمی در خارج از کشور ندارن !!!
☝️اما اصل ماجرا جای دیگه ای هست !
⚠️لطفا دقت کنید !!!
🔹امریکا به صورت غیر مستقیم مسئولین #ارشد مملکت رو تهدید کرد که تحریمشون می کنه !!!
👈اول از همه ظریف !!!
☝️اما چرا ظریف رو همراه رهبری و سرداران سپاه تحریم نکرد !؟
😊نکته مهم همینجاست !!!!
👈ظریف رو گذاشت تا در این یکهفته هرچه #توان داره بذاره !
😊آخه برای مثال آقازاده ظریف اونجا گیره !!!
🔹اما نکته مهمتری هم وجود داره !
👈اگه تحریم مسئولین #ارشد اتفاق بیافته کیا تو #تله هستن !!؟
👈خانواده های اینا اغلبشون با #ثروت های کلان اونور آب هستن !!!
👈تصور کنید امریکا بخواد در مراحل بعد #اموال اینا رو #مصادره کنه !!!
👈و این شاه کلید ماجرای تحریم و تهدید #غیر مستقیم مسئولان ما هست !!!
🔹نکته #انحرافی هم تحریم رهبر و سرداران سپاه هست !!!!
🔹حالا باید منتظر بود و دید در روزهای آینده سرنوشت اف ای تی اف و اینستکس و ... به کجا می رسه !!!
😊باید دید پدران آقا زاده های #گروگان در امریکا و انگلیس و ... چگونه می تونن منافع ملی رو در بحران منافع شخصی حفظ کنن !!؟
🔴#دوم
✅فرض کنیم #اینستکس اجرا شود !
✋🏻آنوقت چه اتفاقی می افتد !!؟
👈اینهمه رفت و آمد و مهلت مذاکره با اروپا برای عملیاتی شدن اینستکس همه و همه یک #پروسه برای #مهار ایران در چهارچوب برجام است !
▪️اروپا با یک #شگرد بسیار زیرکانه کاری کرده که دولتمردان ما از آنهمه وعده و وعید برجام و گل و بلبل آن به یک راهکار #خفت باری تن در دهند که نتیجه اش می شود این 👇👇👇👇
👈اگر موفق شدی #نفتت را بفروشی باید #پولش را در حساب شرکتی که اروپا تاسیس کرده واریز کنی و در مقابل آن #دارو و #غذا تهیه کنی و بهای ان را زیر نظر ما از حساب ان شرکت بپردازی !!!
😊همه هیاهوی این روزهای دیپلماتهای کاربلد ایران به خاطر رسیدن به همین مقصد است !
🔴#سوم
✅دختر مدیر عامل #هوآوی را که از مدیران ارشد آن بود به دستور آمریکا در #کانادا به جرم همکاری با #ایران و دور زدن تحریم ها بازداشت کردند و بعد هم کلا گوشی های هوآوی را #آمریکا و شرکت های وابسته مثل گوگل تحریم کردند.
👇👇👇👇👇👇👇
🌐چین هم دیپلمات های #کانادایی را به جرم #جاسوسی دستگیر کرد و هوآوی تلاش در جهت استقلال کامل را آغاز کرد و ..
😊حالا بعد از کمتر از ۶ ماه در اجلاس G20 تحریم هوآوی تمام شد!!
🔴#چهارم
✅واشنگتن پست و سی ان ان مدعی شدند :ارتش آمریکا ۱۲ جنگنده رادارگریز اف ۲۲ به #العدید قطر اعزام کرد.
👈اف ۲۲ جنگنده تاکتیکی نسل پنجم تک سرنشین دوموتوره و رادارگریز ساخت شرکتهای لاکهید و بوئینگ است!!!
☄️☄️واما دو نکته مهم :
1️⃣اول اینکه تجهیزات #رادارگریزی پهباد گرانقیمت MQ-4 گلوبال هاوک که یک پرنده کاملا جاسوسی بحساب میاد اگه از f22 بیشتر نباشه کمتر نیست !
😊حالا دیگه ثابت شد که آسمان ایران با رادارهای پر قدرت و شیوه های بسیار پیچیده جنگ الکترونیک برای هر هواپیمای رادار گریزی نا امن هست !
2️⃣اما نکته دوم
👈پایگاه اصلی امریکا در قطر #العدید است منطقهای #استراتژیک که قلب فرماندهی هوایی نیروهای #سنتکام بوده و اگر خطایی از امریکاییها سر بزند این نقطه از اولین مکانهایی هست که حکم #گوشت_زیر_دندان موشک های ایران رو داره !!!
✅پس فریب جنگ روانی دشمن رو نخورید !
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#پایان_فرصت_شرارت_برای_امارات
✍دکتر سعدالله زارعی
💥امارات متحده عربی، طی نزدیک به ده سال اخیر به یک نام پر سر و صدا تبدیل شده است. این کشور در بسیاری از تحولات منطقه از #غرب_آسیا تا #شمال_آفریقا حضور پیدا کرده است. یک سر امارات در #فتنه آمریکایی - اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی بند است. یک سر آن در قضیه «#معامله_قرن» و محو فلسطین دیده میشود به گونهای که میگویند، ابوظبی یک ضلع اصلی #مالی این طرح میباشد، دست امارات در جنایات #یمن بسیار آشکار است و کم نیستند کارشناسانی که معتقدند نقش امارات در این جنایات حتی از نقش آلسعود #پر_رنگتر است. امارات در تحمیل شورای نظامی بر مردم #سودان و کشتار دهها نفر از انقلابیون آن هم نقش بارزی داشت. امارات در تحولات #الجزایر تلاش زیادی کرد تا مانع قدرت گرفتن اسلامگراهای اخوانی و غیر اخوانی شود و در انحراف حرکت مردم نقش داشت. امارات در بحران #لیبی هم ایفای نقش میکند و عامل بسیاری از کشتارهایی است که به دست «خلیفه حفتر» صورت میگیرد. امارات در خود شبه جزیره نقش برجستهای در تضعیف موقعیت دو کشور عربی #قطر و #عمان دارد. در مسایل مرتبط با ایران نیز مکرر شنیدیم که پیش از اسقاط پهپاد آمریکایی RQ4C توسط پدافند نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اماراتیها یک پای #تحریک آمریکاییها برای اقدام شرورانه نظامی علیه ایران بودند و همین دو روز پیش اعتراف هم کردند که پهپاد ساقط شده در آبهای ایران از یک #پایگاه زمینی در #امارات تجهیز شده و به پرواز درآمده است که این عدم رعایت حسن همجواری است و از این رو کاردار این کشور به وزارت خارجه ایران فرا خوانده شد.
گرچه این روزها امارات تحت تأثیر حوادث امنیتی اخیر خلیج فارس و دریای عمان به عینه میزان شکنندگی امنیت خود را متوجه شده و در لاک خود فرو رفته است اما وقتی به حجم تحرک و مداخلات مخرب امارات در حوادثی که بر شمردیم نگاه میکنیم این سؤال برایمان پیش میآید که این مداخلات چه تناسبی با وضع و وزن امارات دارد❓ و در مقابل آن چه باید کرد❓
👌در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
#یکم
✅«امارات عربی متحده» در سال 1350 از بهم پیوستن هفت امیرنشین ⚡️ابوظبی، ⚡️دبی، ⚡️شارجه، ⚡️عجمان، ⚡️فجیره،⚡️ رأس الخیمه و ⚡️امالقوین تشکیل شده و با این وجود مساحت مجموع آن 83600 کیلومتر مربع میباشد اما تنها 7 درصد از این مساحت یعنی فقط 5852 کیلومتر مربع آن آبادی به حساب آمده و قابلیت کشاورزی دارد. جمعیت این کشور 8/160/000 نفر است اما تنها 19 درصد یعنی فقط حدود 1/5 میلیون نفر از آنان اماراتیاند که اگر بین هفت امارت تقسیم شوند به هر امارت حدود 220 هزار نفر میرسد. با این وجود این کشور در طول ده سال گذشته، روزانه بین 2 تا 3 میلیون بشکه نفت صادر کرده و به جایگاه #چهارمین کشور صادرکننده نفت رسیده است. این را هم در نظر داشته باشیم که کشوری با این میزان از درآمد نفت از نظر فرهنگی در پایهای قرار دارد که سواحل آن تا پیش از این و در طول قرنهای متمادی به ساحل #دزدان، #قراصنه و #ساحل_بربریت شناخته میشده است و کاملا معلوم است در کشوری که 81 درصد ساکنان آن غیربومی هستند برگزاری انتخابات❗️ معنا و مفهومی ندارد کما اینکه در طول50 سالی که این کشور ادعای استقلال از انگلیس دارد تنها یک انتخابات❗️ در سال 1385 در آن برگزار شده ولی مجلس تشکیل شده حق هیچگونه مداخلهای در امور سیاسی، مالی و اجرایی کشور ندارد.
#دوم
✅تحرک امارات عربی متحده در امور منطقه، با شرحی که داده شد، تحرک اصیل و برخاسته از تمایلات داخلی مردم در این کشور #نیست چرا که 1/5 میلیون جمعیت نمیتواند چنین دخالتهایی را بپذیرد و در آن شریک باشد. عقبنشینی شیوخ امارات پس از ماجرای پهپاد و درز گرفتن ادبیاتی که ایران را متهم میکردند و حتی برای ایران شرط و شروط میگذاشتند، عدم اصالت مواضع اماراتیها را نشان داد. در واقع باید گفت، #عقبنشینی شیوخ امارات در این روزها در ادامه عقبنشینی دونالد #ترامپ و تیم او از تهدید جمهوری اسلامی و نیز در ادامه عقبنشینی بنیامین #نتانیاهو از توسل به آمریکاییها برای حمله نظامی به جمهوری اسلامی بود. با این وصف میتوان گفت، همانطور که مداخلات ابوظبی و دبی در شرارتهای غرب آسیا و آفریقا اصالت نداشت و در ادامه نقشآفرینی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، سکوت این روزهای آن هم اگر چه بهطور آشکار از #زبونی آن حکایت میکند، به اشاره آمریکا و رژیم اسرائیل صورت گرفته است.
#سوم
✅اگر به نقشآفرینیهای مخرب امارات نظر بیفکنیم بهخوبی درمییابیم که شباهت زیادی با نقش صهیونیستها در جنایات و سفک دماء مسلمین دارد. #کشتار این روزهای مردم #یمن به دست نیروهای ارتش #امارات و مزدوران آمریکایی آن در یمن یادآور کشتار مردم در دو اردوگاه فلسطینی «صبرا» و «شتیلا» است.
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat
💥در جریان کشتار مظلومین فلسطینی ساکن در این دو اردوگاه که در بیروت واقع شده، فالانژهای لبنانی و ارتش جنوب که تحت امر آریل شارون وزیر جنگ وقت رژیم اسرائیل بودند، مردم مظلوم فلسطین را قتل عام کردند، در جریان آن حمله صدها زن و کودک به شهادت رسیدند. در اینجا هم اماراتیها همین نقش را در یمن و سودان ولیبی و الجزایر و فلسطین در پیش گرفتهاند. این در حالی است که اگر روی گزینه مزدوری امارات برای رژیم صهیونیستی خط بزنیم، هیچ دلیل دیگری نمییابیم که با آن اقدامات خائنانه و جنایتکارانه امارات را توجیه کنیم. آنچه از عملکرد امارات گفته شد نه با وزن و اندازه آن میخواند و نه با منافع و مصالح آن سازگاری دارد. امارات در این صحنه به تناسب وضع فرهنگیاش نقش یک چاقوکش شرور را برعهده گرفته که توسط دیگران برای ارتکاب جنایت بهکار گرفته میشود و این در حالی است که خود این فرد شرور به این گمان عربده میکشد که- براساس آنچه به او گفتهاند- کوچه از مردان خالی است. حالا این شرور میبیند آنان که او را به وسط معرکه فرستادهاند، خود از ترس بر خود میلرزند و در حال فرار هستند.
امارات در این گمان است که اگر به محور مناقشات موردپسند آمریکاییها و اسرائیلیها در منطقه تبدیل شود، علاوه بر آنکه بهعنوان و اعتبار و قدرتی دست پیدا میکند، به یک پوشش محکم امنیتی هم دست پیدا میکند و میتواند ضمن حضور در صحنههای شرارت از تبعات آن ایمن باشد. مقامات امارات با این سابقه فرهنگی و جمعیت و مساحت در ماههای اخیر به آن درجه از گستاخی و در واقع حماقت رسیده بودند که فهرستی از مطالبات را متوجه ایران کردند که یکی از آنها این بود که ایران از بهکار بردن عنوان «خلیج فارس» خودداری کند!
#چهارم
✅اینکه امارات با این سعه محدود چه میکند یک طرف مسئله است اما طرف اصلی این است که امارات جدای از مباحث مرتبط با ایران که واقعاً کمترین اهمیتی ندارند، امروز به مرکز فتنه علیه اساسیترین مسایل جهان اسلام تبدیل شده است. امارات طی دو دهه اخیر و بهخصوص از زمانی که رژیم صهیونیستی دریافت، نمیتواند به توسعه اراضی مطابق الگوی از نیل تا فرات دست یابد و علناً از آن کنار کشید به فکر افتاد تا با استفاده از سلاطین و دربارهای خائن عربی در جنوب خلیج فارس عملاً و بهصورت نرمافزاری در حوزههای اقتصادی و اطلاعاتی نفوذ و ورود کند و به مرور روابط خود را علنی کرده و پروژه سیطره بر حوزه عربی را به سرانجام برساند. در این ماجرا امارات به دلیل اینکه بیریشه بود و حکام آن از خود هیچ ارادهای نداشتند، نقش کلیدی را بهعهده گرفتند. قرار مشترک اسرائیل و امارات این بود که اسرائیل به امارات برای انتقال از یک کشور کوچک و منزوی به کشوری با نقش اول در جنوب خلیج فارس کمک کند و در مقابل آن امارات همه توانایی خود را برای بسط قدرت و نفوذ اطلاعاتی، سیاسی و اقتصادی رژیم اسرائیل در جنوب خلیج فارس بهکار بگیرد. از اینرو اگر به رفتوآمد مقامات اسرائيلی طی دهه اخیر در جنوب خلیج فارس در قالبهای مختلف از اعزام تیمهای ورزشی تا هیاتهای اقتصادی نظر بیفکنیم در همه آنها از امارات تا عمان تا بحرین تا حتی رژیم سعودی روی پای مقامات اماراتی بهخصوص شیخ خلیفه بنزاید که در سال 83 بهجای شیخ زاید امارت ابوظبی را بهدست گرفت و نخستوزیر او شیخ حمدبن راشد، امیر دبی را میبینیم.
الان هم که ماجرای خائنانه «معامله قرن» - صفقهًْ القرن- مطرح است، اماراتیها وعده دادهاند که حدود نیمی از هزینههای آن را شخصاً برعهده میگیرند. امارات گمان میکند با کمک اسرائیل میتواند حتی جای دولتهای سمبلیک عربی نظیر مصر و سوریه را در بین عربها پر کند و از این طریق کوچکی سرزمین و حقارت فرهنگی و کمی جمعیت خود را بپوشاند.
#پنجم
✅امارات خود بهخود تهدیدی برای هیچکس نیست بلکه شرایط آن بهگونهای است که تهدید از هرسو آن را احاطهکرده است ولی از آنجا که مقامات این کشور کوچک ثابت کردهاند که ارزانترین و در دسترسترین ابزار برای صهیونیستهای جنایتکار میباشند، نمیتوان از کنار نیات پلید و اقدامات خائنانه آنان گذشت. ابوظبی و دبی فعلاً از ترس مواجهشدن با شرایط امنیتی که هیچکس نمیتواند آن را برای امارات کنترل کند، زبان فرو خوردهاند اما نباید گمان کرد که آنچه در نهانخانه آنان میگذرد همان است که در برون در ملاقات با پمپئو در ابوظبی و یا در ملاقات با پوتین در مسکو مطرح میکنند. واقعیت این است که امارات پلها را پشتسر خود خراب کرده است و به این آگاهی رسیده که شرایط منطقه به ضرر متجاوزین به یمن و مشارکتکنندگان در کشتار مردم سودان و لیبی و... پیش میرود. آنان ممکن است در این شرایط به خیانتهایی دست بزنند که تأدیب آنان لازم باشد. اینک باید به امارات گفت هرچه سریعتر پای خود را از پروندههای منطقهای بهخصوص دو پرونده یمن و سودان بیرون بکشد.
@tahlilisiyasiseraat
#قیمت_برجام؛
#یک_ششم_قیمت_یک_فوتبالیست؟
✍️محمد ایمانی
💥 آقای ظریف در مراسم «روز صنعت، معدن و تجارت» گفت «اینستکس اگرچه پاسخی به خواستهای ایران و تعهدات اروپاییها نیست، اما یک ارزش راهبردی و استراتژیک دارد و آن اینکه نزدیکترین متحدین آمریکا در روابط اقتصادی، از این کشور فاصله میگیرند».
✅کدام ارزش راهبردی؟ آیا واقعا رویکرد اروپا در 14 ماه گذشته، فاصله گرفتن از آمریکا بوده است؟ یعنی مثلا قراردادها و مبادلات مربوط به شرکتهای توتال، ایرباس، پژو و زیمنس، مرسک، انی، آلیانتس، ساگا، پیجینیگ، لویدز، دی زد و... را حفظ و توسعه دادهاند؟
✅یا اینکه قراردادها و مبادلات موجود را به هم زدهاند؟ آیا حجم تجارت چندمیلیارد یورویی، مثلا به 10 میلیارد یورو افزایش یافته تا نشانه جدایی راهبردی اروپا از آمریکا باشد یا تنزل فاحش کرده است؟
✅روزنامه وال استریت ژورنال میگوید خط اعتباری مدنظر اروپا شامل «چند میلیون یورو» است. وزیر نفت دیروز ضمن اعتراض به پیشنهاد اروپا که فاقد مکانیسم خرید نفت و پرداخت پول آن است، تصریح کرد کل این اعتبار «4 میلیون یورو» میباشد!
✅این رقم را مقایسه کنید مثلا با قرارداد 300 میلیون یورویی سایپا- پژو سیتروئن و قرارداد 4/8 میلیارد دلاری توتال که هر دو نیز توسط طرف اروپایی بدون پرداخت کمترین خسارت نقض شد. یا مقایسه کنید با قیمت 70 تا 400 میلیون یورویی یک هواپیما. در سطحی پایین تر، برای خرید یک بازیکن فوتبال در اروپا، ارقامی بین 25 تا 220 میلیون یورو پرداخت میشود.
✅اگر 4 میلیون یورو را میان 10 کشور اروپایی مدعی همکاری با اینستکس (ادعای موگرینی مقارن با واگذاری مسئولیت) تقسیم کنیم، متوسط سهم هر کشور برای تجارت با ایران 400 هزار یورو میشود؛ 4 میلیون یورو (60 میلیارد تومان)، یکششم قرارداد یک بازیکن فوتبال، یکبیستم پول یک هواپیما و یک هشتادم قرارداد سایپا- پژو!
✅شعبدهبازی INSTEX، برای رسمیت بخشیدن به ابطال تعهدات برجامی اروپاست. اروپا بدین ترتیب تصریح میکند تعهدات برجامی خود را پایانیافته میداند. هرکس از این اقدام بیارزش و موهن استقبال کند، عملا امضا کرده که اروپاییها دیگر تعهدی برگردنشان نباشد اما ما به اجرای یکطرفه تعهدات ادامه دهیم.
✅ما در طول این سالها به ویژه یک سال اخیر، معطل «اروپای غدّار اما فلج» بودهایم. آقای روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای»، ضمن مرور مذاکرات و توافقات سال 82-84 میگوید:
💥«برخی از مسئولین باور نمیکردند اروپا به تنهایی قادر به حل مسئله نیست. ما میگفتیم توان اروپا هم در آژانس و هم در شورای امنیت محدود است و حتی برای تضمین امنیت خودش نیز محتاج آمریکا است. اروپاییها حتی نتوانستند یک هواپیمای ایرباس را بدون هماهنگی با آمریکا به ما بفروشند. اروپا قادر نیست هواپیمای ساخت خودش را به ما بفروشد».
💥سند دوم، اظهارات چند هفته قبل امیرحسین زمانینیا معاون وزارت نفت (عضو تیم مذاکراتی روحانی) است که گفت «طرف اصلی ما در مذاکرات، آمریکا بود و حتی اروپاییها خرده میگرفتند که مذاکرات را تمام کردهاید و اکنون از ما میخواهید آن را تایید کنیم... اروپاییها متوجه شدند گروگان هستند و برای استقلال تلاش میکنند، اما این موضوع 50 - 60 سال طول میکشد»! آیا وزارت خارجه و آقای روحانی میتوانند شصت سال دیگر منتظر و معطل بمانند؟
ادامه در پست بعد...
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا ...
✅جک استراو وزیر خارجه وقت انگلیس، پس از توافق هستهای سعدآباد در سال 82 گفته بود «ما میوه جنگ و اشغال عراق را در مذاکرات سعدآباد چیدیم». اما 16 سال بعد، معادلات قدرت در منطقه زیرورو شده است.
✅هرچه آمریکا و متحدانش در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن گرفتار شکستهای راهبردی شدهاند، محور پیروز مقاومت بسط ید پیدا کرده و به حدی از اقتدار رسیده که دولت تندخوی ترامپ پس از سرنگونی پهپاد فوقپیشرفتهاش، مجبور است در کنار تهدید، از ایران سپاسگزاری کند که هواپیمای جاسوسی سرنشیندار را ساقط نکرده است.
✅آیا سزاوار است با وجود این جابهجایی بنیادین معادله قدرت، وزیر خارجه بیسروپای آلمان در ملاقات با روحانی و ظریف بگوید اگر درخت برجام میوه نداده (یا میوهاش را مانند 16 سال قبل به یغما بردهایم)، شما از سایهاش استفاده کنید؟!
✅چرا بر دهان او نزدند؟ یعنی بنا بوده به فاصله 16 سال، دو بار از سرمایههای ملی هزینههای گزاف کنیم و گونهای از درختهای بیثمر و پرهزینه را بکاریم که عایدات آن برای غرب و خساراتش برای ایران است؟ اینکه ایستادن در موضع اتهام است.
✅یکشنبه آینده، سررسید ضرب الاجل دو ماهه ایران به اروپاست. تصمیم راهبردی را نمیتوان و نباید بهخاطر رفتار تاکتیکی و عملیات تاخیری حریف، معطل گذاشت. ما پس از خروج آمریکا از برجام، 12 ماه صبر پیشه کردیم. صبر دولت ما، آمریکا و اروپا را گستاختر کرد، بهجای آنکه به عقل و عهد برگرداند. آمریکا در این مدت، در حال بازگرداندن تحریمها بود.
✅اما قریب دو ماه است ورق برگشته است. از یکسو ضربات محور مقاومت به مراکز مهم اقتصادی و نظامی دو رژیم خیانتکار در منطقه شدت گرفته است. از طرف دیگر، جمهوری اسلامی با سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا نشان داد زدن ضربات متقابل را با جدیت در دستور کار قرار داده است.
✅مجموعه نظام همچنین 18 اردیبهشت ماه، بازنگری در راهبرد خود نسبت به برجام را آشکار کرد و به شکل اجماعی در سطح شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت فقط دو ماه دیگر، به طرف اروپایی برای جبران کوتاهیهایش مهلت دهد.
✅دولت در اثر تراکم عهدشکنی و خباثت طرف مقابل و فشار افکار عمومی، از اردیبهشت ماه اعلام کرد کاهش تعهدات برجامی را بهعنوان اهرم بازدارنده، در دستور کار قرار میدهد. حریف کمترین تردیدی نکند که این تصمیم راهبردی، جز با بازگشت او به تعهداتش تغییر نخواهد کرد. برجام، به خودی خود نمیتوانست راهبرد دولت باشد اما اگر هم به خطا چنین شد؛ مشروط به پایبندی غرب بود.
✅استحاله تدریجی «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) به «برجای» (برنامه جامع اقدام یکطرفه ایران!) به عنوان راهبردی برای در جا زدن ایران و بازداشتن آن از پیشرفت، به مفهوم پایان عمر برجام است؛ همچنان که توافقات 16 سال قبل سعدآباد و بروکسل و پاریس، به دست غرب نابود شد. با این تفاوت که امروز، ایران و متحدان راهبردی آن، دست برتر را در منطقه دارند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علی باقری
💥تحلیل احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#اینستکس_به_مثابه_یک_نشانه
✍مهدی محمدی
💥راهبرد حدودا 3 ماهه ایران در مقابل امریکا و کشورهای شریک آن، که هدف از آن رسیدن به «موازنه فشار» با آنها بوده، اکنون در حال پشت سر گذاشتن مرحله موازنه و رسیدن به وضعیتی است که می تواند نوعی دست برتر برای ایران ایجاد کند.
تا چند ماه قبل ارزیابی امریکا این بود که
#اولا
⚡️ایران تحت فشارهای پی در پی ضعیف شده و اعتماد بنفس لازم برای اقدام علیه امریکا را از دست داده است، #ثانیا
⚡️ در ایران، حمایت اجتماعی و اجماع سیاسی لازم برای پاسخ دادن به فشارهای امریکا وجود ندارد و
#ثالثا
⚡️تشدید بی امان فشارها ایران را چنان درگیر مسئله بقا کرده که به رویارویی با امریکا هم نمی اندیشد چه رسد به اینکه بخواهد تنش ها را با آن موازنه کند یا در موضع برتر قرار بگیرد.
✅ گذار از صبر به اقدام، از اقدام به موازنه فشار و از موازنه فشار به برتری راهبردی، مسیری است که ایران ظرف کمتر از 3 ماه است وارد آن شده و در این زمان کوتاه بخش مهمی از آن را پیموده است.
👌مهم ترین نشانه اینکه مسیر فعلی درست است، همین است که اکنون متوقف کردن و خارج کردن ایران از ریلی که در آن قرار گرفته، تبدیل به مهم ترین اولویت امریکا شده است.
✅اعلام کاهش تعهدات برجامی که در واقع مهم ترین اقدام ایران برای موزانه تنش با امریکا بود به سرعت معادلات را تغییر داد.
✅ایجاد تهدید معتبر کاهش تعهدات قبل از هر چیز به دیپلماسی جان داد. اروپایی ها که تا قبل از این یک سال تمام را به معطل کردن ایران، ترساندن آن از تبعات ترک تعهدات و تلاش برای نشاندن ایران پای میز مذاکره با امریکا گذرانده بودند، به سرعت و در زمانی کوتاه سعی کردند به سازوکاری که ادعا می کنند هدف از آن کمک به ایران برای بهرمندی از عواید اقتصادی برجام است سرو شکلی داده و آن را به زعم خودشان نهایی کنند.
✅تهدید به کاهش تعهدات برجامی، نگه داشتن ایران در برجام را به مهم ترین اولویت غرب تبدیل کرد و بر خلاف نظر کسانی که این اقدام را ماجراجویی و مسدود کردن راه دیپلماسی می دانستند، نشان داد اتفاقا تولید فشار، به #باز_شدن مسیر دیپلماسی و موثر شدن آن می انجامد. اگر همان شب که ترامپ از برجام خارج شد، تحلیل های گمراه کننده راهزنی نمی کرد و ایران از همان زمان تعهدات خود را متناسب با کاهش پای بندی تعهدات طرف مقابل #کاهش می داد، بسیاری از مشکلات و تنگناهایی که اکنون ایجاد شده، اساسا به شکل فعلی ایجاد نمی شد و خیلی وقت پیش غربی ها #مجبور می شدند میان از بین رفتن برجام یا اقدامات موثر برای مرزبندی با امریکا انتخاب کنند.
با این حال اروپا نشان داد به اندازه کافی آماده نیست. مرور تحولات دو هفته گذشته درباره اینستکس نشان می دهد اروپا هنوز آماده دیپلماسی واقعی که از دید ایران چیزی جز ایستادگی پایدار و واقعی در مقابل امریکا نیست، #نشده است.
✅فرمول فعلی اینستکس که اروپا روی میز گذاشته
🔴اولا
به معنای مدیریت بخش اعظم درآمد ملی ایران در حساب های متعلق به اتحادیه اروپا است که در واقع محقق کننده یکی از اهدف اصلی تحریم های امریکا در باب خارج کردن اختیار هزینه کرد پول های ایران از دست آن و کنترل محل مصرف پولی است که ایران در اختیار دارد. این بی معناست که ایران به زحمت درآمد کسب کند و آن را با اجازه اروپا در محلی که اروپا «مشروع» می داند مصرف نماید.
🔴ثانیا
این فرمول یک مکانیسم پنهان برای تحمیل استانداردهای FATF به بخش های خصوصی و دولتی در ایران ایجاد می کند که مستقیما بر خلاف سیاست ملی ایران در این زمینه است.
🔴ثالثا
مهم ترین مسئله ایران یعنی خرید کالاهای تحریم شده توسط امریکا در این مکانیسم هیچ راه حلی نیافته و بنابراین ایران مجبور خواهد بود تامین بخش بسیار کوچکی از نیازهای خود در حوزه غذا و دارو به قیمت بسیار گران از اروپا را معادل همه تعهدات گسترده ای قرار بدهد که اروپا در برجام داشته. و
🔴رابعا
در حالی که اروپا خرید نفت از ایران را به تبعیت از تحریم های امریکا صفر کرده، اساسا پول یا اعتباری در اینستکس وجود نخواهد داشت که به درخواست های وارداتی ایران تخصیص پیدا کند.
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat