#حکایات
👈 چند سال قبل از انقلاب اسلامی مرحوم پدرم حاج سید عبدالرضا مشرّف و رفیق شفیقش مرحوم ملا رمضان بروایه طبق عادت همیشگی مشغول محاسبات در علوم غریبه بودند ،
عموی بنده سید محمد که اونیز فوت شده تعریف میکرد : ملا و حاجی نشسته بودند و رمل می زدند گاهی هم با تعجب به نگاه می کردند
عمویم میگفت کمی در تعجب حرکات آنها شدم گفت که رو به من کرد و گفت سیدی می آید وشاه را بیرون می کند ،
گفت من خنده تمسخر آمیزی کردم در آن زمان بحدی خفقان و ترس و اضطراب شدید بود کسی جرات نداشت علیه شاه حرفی بزند، گفتم با شمشیر شاه را بیرون میکند یا با تفنگ ؟ انها به من خندیدند و گفتند اتفاقا با عصا می آید،
چند سال بعد که انقلاب اسلامی پیروز شد و امام چند باری با عصا دیده شدتد یاد حرفهای ایشان افتادم خدایشان رحمت کند
﷽؛
✅ نحوه حلالیت طلبیدن از صغیر
📝 سوال : اگر شخصی بچه ای را بزند بعد پشیمان شود و بخواهد عذرخواهی کند ، و این در صورتی باشد که آن بچه چیزی نمی فهمد ، تکلیف چیست ؟
📖 جواب : در صورتی که آسیبی به او نرسیده باشد و حتی بدن او سرخ نشده باشد از ولی او عذر خواهی می کند و در صورت صلاح دید ، ولی می تواند قصاص کند و اگر سرخ یا کبود و یا جراحتی وارد شده باشد باید از پدر و مادر او حلّیّت بطلبد و احتیاطاً هنگامى که بالغ شد از خود او نیز حلّیّت بخواهد .
✅ اذیت کردن از روی محبت
📝 سوال : آیا اذیت کردن کودکان (بستگان) از روی محبت ، حق الناس بر گردن انسان می افتد ؟ اگر حق الناس است چگونه باید آنرا ادا کند ؟
📖 جواب : در صورتیکه بدن مجروح شود یا کبودی و سرخی و مانند آن بر بدن بماند دیه دارد .
✅ ترساندن سهوی دیگران
📝 سوال : گاهی انسان کسی را ناخود آگاه اذیت می نماید مثلا با ماشین به هنگام حرکت ممکن است پیرمردی را سهواً بترساند در این گونه موارد آیا انسان مرتکب گناه شده است ؟ و نیاز به طلب حلالیت دارد ؟
📖 جواب : در صورتی که عمداً نباشد مرتکب حرام نشده ولی سزاوار است در این گونه موارد عذر خواهی شود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
⚜️ شهدا و محاسبه اعمال!
▪️ انسان به بعضی گناه ها عادت کرده، بعضی گناهها را کوچک شمرده و به آنها تن داده.
▪️ یکی از کارهایی که میشود کرد، همین است؛ آدم ببیند چطور میشود گناهان را کم کرد؛ یعنی بنویسد.
▪️ من شرح حال شهید افشردی (حسن باقری) را میخواندم، در آنجا ذکر شده بود که ایشان هر روز خطاهای خود را مینوشته؛ او این چیزها را روی کاغذ مینوشته.
▪️ ماها رومان نمیشود خودمان بنویسیم، روی کاغذ بیاوریم، علنی کنیم؛ ولو بین خودمان و کاغذ. او در یادداشتهای خود نوشته بود که مثلاً من شب دیدم امروز این چند تا گناه را انجام دادم.
🎤 مقام معظم رهبری، ۹۰/۰۱/۲۳
#نکته_اخلاقی
خرده فروش نیستم و عمده می دهم،
یکجا،"جوانی ام" همه اش نذر تو "حسين
#اربابناحسینع
🌴💎🌹💎🌴
﷽؛
" حضرت رقیه با آن دستان کوچک سر را برداشت و بر سینه گرفت . مرتب می گفت : پدر ! چه کسی محاسنت را به خون سرت خضاب کرده است ؟ چه کسی رگ هایت را بریده است ؟ چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد ؟ پدر ! چه کسی به فریاد یتیمان برسد ؟ چه کسی از این غصه دارها پرستاری کند ؟
#برگرفته از کتاب مروری بر مقتل سید الشهدا (ع) صفحه 118
#نویسنده استاد حسین انصاریان
﷽؛
#رقيه_در_کربلا
💕 از لحظه ورود کاروان به کربلا ، رقيه لحظه اي از پدر جدا نمي شد ، شريکِ غم ها و مصيبت هاي او بود و با ديگر ياران امام از درد تشنگي مي سوخت . يکي از افراد سپاه يزيد مي گويد : من در ميان دو صف لشکر ايستاده بودم ، ديدم کودکي از حرم امام حسين (علیه السلام) بيرون آمد ، دوان دوان خود را به امام رسانيد ، دامن آن حضرت را گرفت و گفت : اي پدر ، به من نگاه کن ! من تشنه ام. اين تقاضاي جان سوز آن دختر تشنه کام و شيرين زبان، چون نمکي بر زخم هاي دل امام بود و او را منقلب کرد ، بي اختيار اشک از چشمان اباعبداللّه (علیه السلام) جاري گرديد و با چشمي اشک بار فرمود : « دخترم ، رقيه ! خداوند تو را سيراب کند ؛ زيرا او وکيل و پناه گاه من است ». پس دست کودک را گرفت و او را به خيمه آورد و او را به خواهرانش سپرد و به ميدان برگشت .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#رقيه و #سجاده_پدر
💕 گاه سجاده امام حسين (علیه السلام) ، با دست هاي کوچک حضرت رقيه (سلام الله علیها) باز مي شد و او به انتظار پدر مي نشست تا مي آمد و در آن سجاده به نماز مي ايستاد و رقيه (سلام الله علیها) از آن رکوع و سجود امام لذت مي برد. در کربلا نيز رقيه (سلام الله علیها) ، هر بار هنگام نماز، سجاده امام را مي گشود . ظهر عاشورا به عادت هميشگي منتظر بابا بود ، ولي پس از مدتي ، شمر وارد خيمه شد و رقيه (سلام الله علیها) را کنار سجاده پدر ديد که سراغ او را مي گرفت ، آن ملعون نيز جواب اين سؤال را با سيلي محکمي که به صورت کوچک او نواخت ، پاسخ گفت
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
فوت کردن به مریض بعد از دعا
⁉️#فوت_کردن بعد از #دعا خواندن بر #مریض یا بعد از خواندن سوره قرآن به منظور حفاظت از جان، مستند شرعی دارد یا از #خرافات است؟
📝 این مطلب در مورد بعضی از دعاها وارد شده است، برای توضیح بیشتر به کتاب «حلیه المتقین» مرحوم علامه مجلسی مراجعه فرمایید.
پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم
https://b2n.ir/200534
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐
فرار بدهکار به شهر دیگر و وظیفه نماز او
⁉️اگر بدهکار برای ندادن بدهی خود به شهر دیگری فرار کند آیا #مسافر محسوب می شود و نماز او شکسته است؟
📝در صورتي که #بدهکار👇
1⃣ميتواند بدهي خود را بدهد
2⃣و #طلبكار هم مطالبه ميكند
👈بايد نماز را تمام به جا آورد.
توضیح المسائل سیزده مراجع، م1297
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐
⁉️ سوال:
🙁کسی که می داند غذایی 🍲 که پدرش آورده از مال حرام 📛 بوده و خورده تکلیفش چیست؟
آیا باید رد مظالم 💰 بپردازد ؟
✅ پاسخ:
⛱ آیت الله خامنه ای: اگر صاحب مال را می شناسد یا با تفحّص می تواند مشخّص کند، قیمت غذا را به او برگرداند. در غیر این صورت آن را به فقیر صدقه دهد و در صدقه دادن بنا بر احتیاط از حاکم شرع اذن بگیرد.
⛱ آیت الله مکارم شیرازی: در صورتي که مفسده اي ندارد به صاحبان مال برگرداند و الا بايد تمام آن را به فقرا بدهد و اگر خودش فقير باشد مي تواند به اندازه رفع فقر از آن استفاده کند.
⛱ آیت الله وحید: اگر میداند آنچه خورده مال حرام بوده باید قیمت آن را به صاحبش برگرداند و اگر متمکّن از پیدا کردن صاحب آن نیست از طرف او به فقیر شیعه صدقه بدهد.
⛱ آیت الله فاضل: اگر صد درصد یقین دارد که غذایی که پدر آورده عین مال حرام بوده و خورده است، اگر صاحب غذا و یا صاحب پولی را که با آن غذا خریده شده است، می شناسد باید قیمت غذایی را که خورده به صاحبش بدهد در غیر این صورت از طرف صاحبش به فقیر مستحق صدقه بدهد.
اما اگر صد در صد یقین ندارد که با عین پول حرام غذا را خریداری کرده و احتمال میدهد از در آمد حلالش باشد یا به ذمه آن را خریداری کرده باشد، خوردن آن اشکال ندارد و تکلیفی ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 ماجرای تکاندهنده نبش قبر حضرت رقیه سلاماللهعلیها