💢پیام حضرت آیت الله نوری همدانی به دومین نشست هماندیشی احزاب و گروههای مقاومت
#مکتب_سلیمانی
#گروههای_مقاومت
#تمدن_نوین_اسلامی
✳️به گزارش ایلنا، دومین نشست هماندیشی احزاب و گروههای جبهه مقاومت با هدف ایجاد هماهنگی و تعامل میان گروههای سیاسی و جهادی مؤثر در منطقه، هماندیشی برای تبیین راهکارهای عملی اخراج آمریکا از منطقه به عنوان هدف مشترک، بررسی راهکارهای تحقق #تمدن_نوین_اسلامی در سایه همکاری و تعامل جهان اسلام، امروز 21 مرداد 1399 بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
🔰حضرت #آیتالله_نوری_همدانی در پیامی به این نشست که از صبح امروز و به صورت مجازی در حال برگزاری است، تاکید کردند، اخراج آمریکا از منطقه یکی از ابعاد انتقام سخت خداوند از دشمنان اسلام خواهد و با بازتولید آموزههای وحدت گرایانه مکتب فکری شهید سلیمانی، اصل راهبردی در تقویت جبهۀ مقاومت به شمار میآید. در بخشهای دیگری از این پیام، چنین آمده است:
🔸...باید در چگونگی تداوم اقتدار جریان مقاومت در راستای تحقق #تمدن_نوین_اسلامی در سالهای پسا سلیمانی اندیشید و به این مسألۀ راهبردی رهنمون شد که در مقابله فکری و علمی در برابر آمریکا و متحدانش چگونه باید عمل کرد؛ زیرا تداوم پیروزیها و استمرار اقتدار روز افزون #جبهۀ_مقاومت مقولهای نرم افزاری است و در کنار نوسازی سختافزاری کشورهای منطقه باید بر نوسازی علمی و نظری در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی تأکید کرد.
🔸در این میان بازتولید آموزههای وحدتگرایانه مکتب فکری #شهید_سلیمانی، اصل راهبردی در وحدت #امت_اسلامی، تقویت جبهۀ مقاومت و تسریع مطالبۀ تمدنسازی نوین اسلامی به شمار میآید.
🔸در تبیین این مسأله باید گفت وحدت امت اسلامی از جمله عوامل حیاتی شکوفایی تمدن اسلامی است؛ تأمل در نظام معنایی سپهبد شهید #حاج_قاسم_سلیمانی نشان میدهد آن شهید والا مقام خود را فدایی مسلمانان و عموم انسانها میدانست و اینگونه سپهبد سلیمانی در طول مبارزات خود علیه داعش، به شاخص و اسطورهای برای امت اسلامی تبدیل گردید.
🔸هم چنین تحقق تمدنسازی نوین اسلامی در گرو مواجهه مثبت و سازنده با #جهان_متکثر فارغ اقوام، زبانها، فرهنگها و مذاهب اسلامی در ممالک اسلامی و دیگر جوامع بشری است، که این اصل نیز در پرتو اصل مهاجرت، در بستر فرهنگ محوری و تعاملگرایی و صلحطلبی شکل میگیرد...
مشروح پیام حضرت آیت الله نوری همدانی:👇
https://www.ilna.news/fa/tiny/news-952301
💢 نگرشی نو به دینِ تمدنساز، کانالی برای ارائه مباحثی از حجت الاسلام و المسلمین گلکار
🔰 این مباحث در سه سطح ارائه میگردد:
1_ تخصصی (علم دینی و مدلسازی و... )
2_ طلاب و دانشجویان (روش تدریس تحقیق تحصیل و...)
3_ و سیستمهای دینی
🔻نشانی کانال در ایتا و تلگرام:
#ایتا:
https://eitaa.com/mhgolkar
#تلگرام:
https://t.me/mh_golkar
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین، کانالِ (بهسوی تمدن نوین اسلامی) فرارسیدن ماه محرم، ایام سوگواری اباعبداللهالحسین علیهالسلام را بر تمام عاشقان حضرتش تسلیت عرض مینماید.
این کانال بهمناسبت ایام سوگواری محرم، مطالب ویژهای را بهمنظور استفاده مخاطبین محترم بارگذاری خواهد کرد.
@tamadone_novine_islami
2_5327823801595988465.mp3
5.61M
🏴 #نوحه...
شب اوّل محرّم سینهزنت آرزوشه...
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
🏴 #روضههای_مکتوب
🔻 #روضه_شب_اول
قافله عشق در سفر تاریخ است و این تفسیری است بر آنچه فرمودهاند: كل يوم عاشورا و کل ارض کربلا، این سخنی است که پشت شیطان را میلرزاند و یاران حق را به فيضان دائم رحمت او امیدوار میسازد.
... و تو، ای آن که در سال شصت و یکم هجری هنوز در ذخایر تقدیر نهفته بودهای و اکنون، در این دوران جاهلیت ثانی و عصر توبه بشریت، پای به سیاره زمین نهادهای، نومید مشو، که تو را نیز عاشورایی است و کربلایی که تشنه خون توست و انتظار میکشد تا تو زنجیر خاک از پای ارادهات بگشایی و از خود و دلبستگیهایش هجرت کنی و به کهف حصین لازمان و لامکان ولایت ملحق شوی و فراتر از زمان و مکان، خود را به قافله سال شصت و یکم هجری برسانی و در رکاب امام عشق به شهادت رسی...
یاران! شتاب کنید، قافله در راه است، میگویند که گناهکاران را نمیپذیرند؟ آری، گناهکاران را در این قافله راهی نیست. اما پشیمانان را میپذیرند. آدم نیز در این قافله ملازم رکاب حسین است، که او سرسلسله خیل پشیمانان است، و اگر نبود باب توبهای که خداوند با خون حسین میان زمین و آسمان گشوده است، آدم نیز دهشتزده و رهاشده و سرگردان، در این برهوت گمگشتگی وا میماند .
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
🚩 الحمدلله؛ ما ملت امام حسینیم.
✌️#مکتب_قاسم_سلیمانی
@tamadone_novine_islami
🚩 مشرق فردا
دلتنگی مرا به تماشا گذاشتهاست
اشکی که روی گونهی من پا گذاشتهاست
همزاد با تمامی تنهایی من است
مردی که سر به دامن صحرا گذاشتهاست
این کیست این که غربت چشمان خویش را
درکولهبار خستگیام جا گذاشتهاست
این کیست این که اینهمه دلهای تشنه را
در خشکسال عاطفه تنها گذاشتهاست
خورشید چشم اوست که هر روز هفته را
چشم انتظار مشرق فردا گذاشتهاست
#ََشعر_آئینی
#سعید_بیابانکی
@tamadone_novine_islami
🏴#روضههای_مکتوب
🖤#روضه_شب_دوم
ابوبکر عمربنحارث، عبداللهبنعباس که در تاریخ به ابن عباس مشهور است، عبداللهبنزبیر و عبدالله بن عمر و بالاخره محمدبنحنيفه، [برادر امام حسین (ع)] هریک به زبانی با امام سخن از ماندن میگویند... و آن دیگری، عبداللهبنجعفر طیار، شوی زینب کبری، از یحییبنسعید، حاکم مکه، برای او امان نامه میگیرد.
اما پاسخ امام در جواب اینان پاسخی است که عشق به عقل میدهد و اگر چه عقل نیز اگر پیوند خویش را با سر چشمه عقل نبریده باشد، بیتردید عشق را تصدیق خواهد کرد.
محمد بن حنیفه که شنید امام به سوی عراق کوچ کرده است، با شتاب خود را به موکب عشق رساند و دهانه شتر را در دست گرفت و گفت: «یا حسین، مگر شب گذشته مرا وعده ندادی که بر پیشنهاد من بیندیشی؟». محمدبنحنفیه، برادر امام، شب گذشته او را از پیمان شکنی مردم عراق بیم دادهبود و از او خواسته بود تا جالب عراق را رها کند و به يمن بگریزد.
امام فرمود: «آری، اما پس از آنکه از تو جدا شدم، رسول خدا به خواب من آمد و گفت: «ای حسین، روی به راه نِه که خداوند میخواهد تو را در راه خویش کشته ببیند.» محمدبنحنیفه گفت: «انا لله وانا البه راجعون ...»
(شهید سیدمرتضی آوینی، فتح خون، ص ۳۸)
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
🏴#روضههای_مکتوب
🖤#روضه_شب_سوم
آنک، سپاه فاجعه نزدیک میشود... اما از دیگر سوی، این سیارۀ سرگردان حُرّ است که در مدار کهکشانیاش با شمس وجود حسین اقتران مییابد و لاجرم، جاذبۀ عشق او را به مدار یار میکشاند...
حُرّ را در همۀ روایات مربوط به واقعۀ کربلا با صفاتی چون صداقت، شجاعت، ادب و حفظ حرمت اهلبیت و مخصوصاً فاطمه زهرا (س) ستودهاند... و اصلاً وقایع کربلا خود شاهدی است برآنکه چراغ فطرت آزادگی و حقجویی هنوز در باطن حُر، محجوب تیرگی گناه نگشتهاست و به خاموشی نگراییده...
هر انسانی را لیلةُ القدری هست که در آن ناگزیر از انتخاب میشود و حُرّ را نیز شب قدری اینچنین پیش آمد... «عمربن سعد» را نیز... من و تو را هم پیش خواهد آمد. اگر باب يا لَيتَنی كُنتُ مَعَكُم هنوز گشوده است، چرا آن باب دیگر باز نباشد که: لَعَنَ الله اُمَّةً سَمِعَت بِذلِکَ فَرَضِیَت بِه؟
(سید مرتضی آوینی، فتح خون، ص ۴۸، ۴۹ و ۵۰)
@tamadone_novine_islami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺دفاعیات یک مارکسیست در دادگاه...
🚩 درسهای کربلا
#حسینبنعلی(علیهالسّلام):
اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید!
🥀 #خسرو_گلسرخی
@tamadone_novine_islami
🔺«حسین، وارث آدم» از مجموعه آثار دکتر علی شریعتی، نواندیش دینی است.
این کتاب دربردارنده مجموعهای از سخنرانیهای وی درباره شهید و فرهنگ شهادت در اندیشه شیعی است. مجموعه حاضر جمعاً از هفت بخش اصلی و یک بخش ضمیمهها ـ که خود شامل دو قسمت است ـ تشکیل شده است. این بخشها، علیرغم تفاوتهایی که از لحاظ محتوای مطالب و مخصوصا از حیث نحوه بیان دارند، خط فکری یکسانی را دنبال میکنند و از این رو با هم در این مجموعه گرد آورده شدهاند. کتاب، حسین وارث آدم، ثار، شهادت، پس از شهادت، بحثی راجع به شهید، بینش تاریخی شیعه، انتظار مذهب اعتراض و ضمیمهها بخشهای این کتابند.
شهید مرتضی مطهری، از نگاه تاریخی و فلسفه تاریخ انتقادهایی جدی به تحلیل شریعتی از واقعه کربلا وارد کرده و این کتاب را نوعی روضه مارکسیستی خوانده است.
کتاب در (مجموعه آثار، ج ۱۹)، توسط شرکت انتشارات قلم، تهران، منتشر شده است.
@tarikhtamadoneslami
@tamadone_novine_islami
🏴 #روضههای_مکتوب
🖤 #روضه_شب_چهارم
کاروان حسین (ع) همچنان به راه خویش میرود تا منزلگاه «قصر بنی مقتال»... آنجاست که یک بار دیگر شب را فرود آمدهاند تا در ساعات آخر شب باز مشکها را پر آب کنند و رحل بردارند. «عقبه بن سمعان» گوید: هنوز از قصر بنی مقاتل چندان فاصله نگرفته بودیم که آوای استرجاع امام در گوش شب پیچید: انا لله و انا اليه راجعون و الحمد لله رب العالمين ... و چند بار تکرار شد.
کلام « استرجاع » نشانۀ آن است که قائل را امری عظیم پیش آمدهاست. مگر امام را چه پیش آمدهبود؟ حضرت علی اکبر خود را شتابان به موکب امام رساند تا علت این امر را دریابد. امام فرمود: «هم اکنون خواب [سبک و] لمحهای در ربود و سواری بر من ظاهر شد که می گفت: این قوم میروند و مرگ نیز با آنان همراهی میکند. دانستم این خبر مرگ ماست که می دهند.»
علی اکبر پرسید: « خدا بد نیاورد، مگر ما بر حق نیستیم ؟» و امام فرمود: «آری، والله که ما جز به راه حق نمی رویم.» علی اکبر گفت: «اگر اینچنین است، چه باک از مردن در راه حق؟» و آن همه این سخن در جان امام شیرین نشست که فرمود: «خداوند تو را از فرزندی جزایی عطا کند که هیچ فرزندی را از جانب پدر عطا نکرده باشد.»
(شهید مرتضی آوینی، فتح خون، ص 53 و 54)
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
💢کرونا با تمام مصایب و گرفتاریهایی که به همراه دارد، برای هیاتیها در ایام محرم فرصت خوبی ایجاد شد؛ باهم متحدشان کرد، مجبور شدند کاراشان را با نظم انجام بدهند، باعث شد از داخل زیرزمینها و حسينيهها بیایند بيرون و با مردم ارتباطی دوباره برقرار کنند. وقتی هم که ضدانقلاب این مشارکت میلیونی را میبیند از براندازی ناامید میشود...
🚩 #ما_ملت_امام_حسینیم
📌 #متن_منتخب
🔹 #ویرایش
@neday_azadi
@tamadone_novine_islami
💢 عاشورا عین عقلانیت است/ تعظیم شعائر حسینی؛ مسیر رسیدن به باطن دین
🔰 حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد واعظ موسوی در گفتوگویی، بیان کرد:
🔸 امام حسین(ع) از لحاظ آموزههای اخلاقی و تراوش ذهنی و مباحث کلامی و اعتقادی در اوج قرار داشتند. بنابراین، صحیحترین و شایستهترین تصمیمات توسط امام حسین(ع) گرفته میشد.
🔸 امام(ع) براساس حکم عقلیِ تقدیم اهم بر مهم، وظیفه خودشان را اینگونه تشخیص دادند تا با فداکاری، ایثار و جانبازی و حتی گذشت از اطرافیان و خانواده خود و حتی با اسارت رفتن اهل بیت(ع) بتوانند موضوع مهمتر یعنی حفظ اسلام را تحقق بخشند.
🔸 همه اقدامات امام حسین(ع)، مظهر تام و تمام عقلانیت دینی است و کسانی که تصور میکنند عاشورا غیرعقلانی است باید در تعریف خود از عقل و عقلانیت بازنگری کنند.
🔹متن کامل در:
http://meftaah.com/?p=19187
---------------------------
@meftaah_com
@tamadone_novine_islami
ولله لا اُفارقُ عمّی...
به خدا قسم از عمویم جدا نمیشوم
ببین عمه چگونه بیقرارم
زمین خورده عموی دلفکارم
ببین یک عده دورش را گرفتند
رهایم کن دگر طاقت ندارم.
#روضه_مصور
#روضه_عبدالله_بنحسن
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
ای گدایان رو کنید امشب که آقا قاسم است
تا سحر پیمانه ریز کاسۀ ما قاسم است
یادمان باشد اگر روزی بقیع را ساختیم
ذکر کاشیهای بابالمجتبی یا قاسم است
#روضه_مصور
#روضه_شب_ششم
#روضه_قاسم_بنالحسن
🥀🚩
@tamadone_novine_islami
تشنه رفتـی و بلافـاصله سیراب شدی
مـــادر از این همه تبدیل بههم میریزد
داغ تو آه شد و گریـه حـرم را پُر کرد
میروی و همهء ایل به هـــم میریزد
🥀🚩
#روضه_مصور
#روضه_روز_هفتم
#شهادت_علیاصغر_حسین
@tamadone_novine_islami
بخوان به گوش سحرها اذان علیاکبر
بخوان دوباره برایم بخوان علیاکبر
لب ترک ترکت را به هم بزن امّا
تکان نخور که نپاشد جهان علیاکبر...
شاعر:
عطیه سادات حجتی
🥀🚩
#روضه_مصور
#روضه_روز_هشتم
#شهادت_علیاکبر_حسین
@tamadone_novine_islami
💢مفهوم فساد و اصلاح در نهضت عاشورا/۱
🎙دکتر داود فیرحی:
🔰بحث درباره فساد و اصلاح در نهضت عاشوراست. در نهضت عاشورا کلمه اصلاح زیاد استفاده میشود و بعضاً این کلمات در طول زمان معنایش تغییر میکند.
🔸معنای مدرن اصلاح تحت تاثیر انقلابهای جدید است و اصلاح در برابر انقلاب بکار میرود.
🔸اصلاح بهمعنای مدرن آن بعنوان یک حرکت تدریجی و محافظهکارانه در برابر انقلاب است که عمیق و ناگهانی است.
🔸برخی متفکران چپ قبل از انقلاب، بجای نهضت و اصلاح حسینی، از کلمه قیام استفاده میکردند و واژه قیام، بار چریکی و نظامی دارد در حالیکه در نهضت حسینی چنین ادبیات و حالتی را ندارد.
🔸مرحوم شریعتی برای حرکت حسینی واژه انقلاب را بکار میبرد و انقلاب در آن زمان، لازمه جمع آوری تسلیحات و نیروی نظامی است و چنین فضایی را ایجاد کردند که حرکت امام حسین قیام است. در حالیکه در ادبیات امام حسین واژه خروج وجود دارد و خروج یعنی حرکت و از جای خود تکان خوردن و همچنین امام واژه اصلاح را بکار بردند.
🔸اصلاح در ادبیات سنتی در برابر فساد یا افساد است؛ افساد یعنی به فساد کشاندن.
🔸در نظریات کلاسیک فساد دوگونه است:
1⃣ یک نوع تدریجی است مثل زنگ زدن آهن، یعنی حکومت خودبخود از درون بصورت تدریجی فاسد میشود.
2⃣ نوع دوم حالت فساد دفعی و بیرونی دارد که به آن افساد میگوید مثل اینکه بر آهن اسید بریزیم.
🔸فساد دوگونه است: یک نوع کم شدن محتوا و لاغر شدن و یک نوع افزودن غیر به محتوا و آلودن است و اصلاح در هر نوع فساد باید عکس آن اتفاق باشد؛ یعنی اگر محتوای صحیح کمرنگ شده باشد باید آن را تقویت و اگر افزودههای خارجی داشته باشد باید آنها را پیراست و زدود.
🔸هر جامعهای معیار خودش را دارد و فسادی که رخ میدهد در تغییر آن معیار است.
🔸معیارِ حسین بن علی که نگران تغییر آن بود و فساد را تغییر آن میدانست، سنت پیامبر بود و فساد از نظر امام حسین، یعنی کم و زیاد شدن سنت پیامبر و اصلاح از نگاه ایشان یعنی بازگشت به سنت پیامبر.
🔸در سالهای پس از پیامبر دو چیز تغییر کرد: یکی تفسیر وحی عوض شد و دیگری سیره پیامبر را تحریف کردند.
🔸از نظر امیرمومنان، فساد یعنی از جادرآمدن سنت و سیره پیامبر.
🔸نظم اجتماعی که پیامبر ایجاد کرده بود مبتنی بود بر انسان آزاد مومن، این انسان جامعه را به درستی میسازد.
🔸زمان خلیفه دوم، عمر گفت اگر من کج رفتم چه میکنید؟ گفتند با شمشیر راستت میکنیم؛ یعنی معیار و شاقول مشخص بود و آن سیره و سنت بود.
🔸در زمان پیامبر انسانها آزاد بودند. اگر پیامبر دو معجزه داشت یکی قرآن و دیگری حکومت مبتنی بر قرارداد و توافقات بود.
حتی اختلاف و جنگ با یهود هم مبدا پیامبر نیست بلکه اختلاف با اوس و خزرج بود که پس از افول تنش، پیامبر حقوق یهود را برمی گرداند.
در مورد مسیحیان بیش از این است و پیامبر می گوید شما مثل مایید.
🔸پیامبر دولت را براساس توافق و قرارداد و جامعه مدنی شکل داده بود و دولت کوچک در کنار جامعه بزرگ را شکل می داد.
🔸اما بنیامیه جامعه را لاغر و حقوق مردم و آزادی انسانها را کاهش و دولت را فربه و مطلقه میکنند.
@Feirahi
@andisheqalam
---------------------------
https://telegram.me/tamadone_novine_islami
وقتی آب شرمسار شد/ روضه روز نهم
✍جواد صفائی
#روضه_مکتوب
صفهای ملاعین گماشته بر شریعه شکافته شد، شیر شرزه حسین قصد آب کرده است، آنانکه از دم تیغ عباس نگذشتند، فرار را بر قرار ترجیح دادند.
مرکب وارد فرات شد تا جایی که آب به زانوی حضرت رسید ، مشک پر از آب شد و بر دوش جای گرفت، آنگاه حضرت مشت را پر آب ساختند و نزدیک صورت بردند، اما همه میدانیم که وفای عباس بیشاز آن است که حرم و برادر تشنه باشند و او کام را تَر سازد.
دستها باز شد و آب فرو ریخت. ارباب مقاتل از روایان نقل کرده.اند که چون سقای کربلا آب را نزدیک صورت رساند، " فَذَکَرَ عَطَشَ الحُسین" به یاد تشنگی حسین علیه السلام افتاد، پس آب ننوشید.
اما مگر میتوان آنچه که بر ذهن کسی خطور میکند، را فهمید و روایت کرد؟ اهل دلی می.فرمود: نمیشود چون عباسی لب تشنهء برادر را فراموش کند. در باب آنچه در نقلها آمده "فَذَّکَرَ عَطَشَ الحُسین" صحیح است.
عباس آب را به دهان نزدیک ساخت تا دَرِ گوشِ آب بگوید: "ای آب! حسین تشنه است".
و من نمیدانم حال "آب" را در آن ساعت که گِلهگذاری عباس و خبر تشنگی حسین را شنید.
السلام علیک یا قمر العشیره
@maktubat
@tamadone_novine_islami
💢فساد و اصلاح در نهضت عاشورا/۲
🎙دکتر داود فیرحی:
🔰سیدالشهدا در خطبهای که در مکه قبل از سفر به کربلا یا سال قبل بیان میکند، تفسیر و تصویر دقیقی از جامعه نشان میدهد. در این خطبه که در منا بیان شده است، میفرماید:
🔸شما ای نخبگان دینی و اجتماعی کاری کردید که هیبت جامعه شکسته شد و بازی را باختید. همه چیز در اختیار حکومت قرار گرفته و دین را طوری که میخواهد ارائه میدهد.
اعتبارتان را از دست ندادید جز به خاطر اختلافتان در حق و سنت پیامبر که موجب گم شدن سیره و راه درست شد.
🔸در هرکشوری چهار وضعیت ممکن است بوجود بیاید:
۱- جامعه قوی و دولت قوی، که هر کدام کار خود را میکند مثل دولتهای اروپایی.
۲- جامعه ضعیف و دولت ضعیف، نه جامعه میتواند دولت را تغییر دهد و نه دولت جامعه را، مثل یمن.
۳- جامعه قوی و دولت ضعیف، که جامعه، دولت را سرنگون میکند.
۴- دولت قوی و جامعه ضعیف که دولت، همهء فضای فرهنگی، دینی آزادی و حرکتهای اجتماعی را تصرف میکند، دولت هم قانونگذار است و هم مفسر و جامعه را لاغر میکند و به اصطلاح خون جامعه را میمکد.
🔸 در این شرایط مردم چارهای جز چاپلوسی دولت ندارند تا باقی بمانند.
نخبگان جامعه در چنین شرایطی رو به سوءاستفاده میروند.
نخبگان و علمای دین شرایط دین را تحریف میکنند تا با سلیقه حکومت تطبیق پیدا کند.
🔸حضرت میفرماید:
جامعه توانش را از دست داد و تبدیل به مستضعفانی شد که در برابر اربابان مطیعند و بخاطر نان شب، کمر خم کردند.
🔸مستضعف یعنی کسی که توسط قدرت و حکومت ضعیف شده و جامعه را لاغر و ضعیف کردند تا در حکمرانی هر تقلبی که بخواهند بکنند و حقایق را وارونه کنند و هر خط و سیاستی که میخواهند میگذارند. هرکس شرورتر و زورگوتر استوارتر. به هر شهری بروی، منبرهایی وجود دارد که با صدای بلند استبداد را توجیه میکنند.
دین در واقع وسیله حکومت شده و بیاعتمادی مردم به نخبگان دینی به دین سرایت میکند و اعتقاد مردم به خدا از دست میرود.
🔸در متن مدینه هم که بعنوان وصیتنامه امام است شرایط مدینه هم تشریح شده است.
چون راه خروج بر امام بسته شده است، ایشان ناگهانی و بصورت پوششی از مدینه و مکه خارج میشود و میفرمایید من بیدلیل یا از سر خوشی خروج نکردم بلکه میخواهم به سیره جدم باز گردم.
🔸[حضرت] میفرماید من در این مسیر نظرم را خواهم گفت هرکس خواست بپذیرد هرکس خواست رد کند و من صبر می کنم تا تقدیر الهی رخ دهد.
🔸در ابتدای حکومت امیرمومنان هم شعار اصلی بازگشت به سیره پیامبر است اما انقدر سیره تغییر کرده که کسی نمیداند سیره پیامبر چیست.
🔸این به اصطلاح تغییرِ دی، ان، ای جامعه است، این یک حرکت چریکی نیست بلکه یک حرکت گفتمانی و روشنگرانه است.
🔸در کوفه نیز شاهد متنی هستیم.
کوفیان به دلیل ترس از شام به امام حسین تمایل داشتند اما جرات میدانداری را نداشتند به همین دلیل فرزدق به امام می گوید: قلوب کوفیان با توست اما شمشیرهایشان با امویان است.
🔸این تناقض کامل درون مردم، نتیجه عملکرد انحرافی حکومت است و سیدالشهدا میفرماید:
درست است و مردم بنده اموالشان هستند و اگر تناقضی بین دنیا و دین باشد، بسوی دین نمیآیند.
@Feirahi
@andisheqalam
---------------------------
https://telegram.me/tamadone_novine_islami