۱۵ دی ۱۴۰۰
۱۶ دی ۱۴۰۰
479.9K
ا﷽ا
سوال مخاطبان 👇
روش های کاربردی برای مواجهه و صحبت ضروری با نامحرم چیست؟
#پاسخ
#راهنمایی
#تربیت_تاکتیکی
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۶ دی ۱۴۰۰
۱۸ دی ۱۴۰۰
#احوالت_چطوره⁉️
🚫نگویید پرسیدن حال دوستان، مثل ریاکاری است. وقتی به فکرش نیستم چرا #حالش را بپرسم. نگویید این کار همزبانی است و باید همدلی داشته باشم و همدلی از همزبانی بهتر است پس دیگر حالش را نپرسم. همین #جویای_احوال_شدن اگر هم همدلی نباشد، سرآخر همدلی را همراه خود میاورد.
امیر المؤمنین علیه علیه السلام میفرماید:
💠«تَرکُ التَّعاهُدِ للصدیق داعِیَةُ القَطیعَةِ»💠
جویا نشدن حال دوست به جدایی مینجامد. (الارشاد ۱/۳۰۳)
۱۸ دی ۱۴۰۰
#تربیت_فاطمی🥀
فاطمه علیها السلام مطیع دائم علی علیه السلام
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرمایند:
💠 سوگند به خدا که فاطمه علیهاالسلام هیچ گاه مرا #خشمگین نکرد و در هیچ کاری از من #سرپیچی ننمود . و من هرگاه به فاطمه علیهاالسلام نگه می کردم، #غم و اندوه از من #زدوده می شد. 💠
بحارالانوار، ج 43، ص 134
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۸ دی ۱۴۰۰
#تنهایی
💬 بعضی ها فکر میکنند که اگر #تنها باشند راحت تر به خدا میرسند ولی این تصور غلطی است باید با جمع بود، باید با رفقای الهی بود، باید از #تنهایی گریخت و به دل حلقه اولیا و صلحا زد.
📌 البته بعضی اوقات تنهایی هم لازم است.
رسول خدا میفرمایند:
💠«الوَحدَةُ خَیرٌ من جَلیسِ السُوءِ و الجَلیسُ الصالِحِ خَیرٌ مِنَ الوَحدَةِ»💠
#تنهایی بهتر از همنشین بد است و همنشین خوب بهتر از تنهایی است.
(امالی طوسی ۵۳۵/۱۱۶۲)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۹ دی ۱۴۰۰
#پند_داستانی 🕊
🌺روزی حضرت ابوذر از رسول خدا پرسید:⁉️
🎙 آیا این درست است که مؤمن به خاطر خداوند کاری انجام میدهد و آن کار طوری میکند که مردم او را دوست داشته باشند؟
🔖آقا رسول الله فرمودند: بله این #جایزه مؤمن در این دنیاست. 🎁
🔶🔸(امالی صدوق ۲۹۷/۳۳۲)🔸🔶
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۰ دی ۱۴۰۰
💠دو دو تا، پنج تا ؟!💠
💹 بعضی موقع ها مینشینیم کنار هم و #دو_دو_تا چهارتایی میکنیم که اصلا ۲ اش هنوز نیومده که تازه یه دونه دیگه هم کنارش بیاد تا بشه چهار.
🔜 بعضی موقع ها برای خدا #تعیین_تکلیف میکنیم که الا و لابد باید این اتفاق بیفته تا من بتونم بعدش این کار ها رو کنم. اینا میشه #آرزو_های_دراز. دوراندیشی و حزم چیز خوبیه ولی نه انقدر که طرف غرق تو حساب کتابا و خیال بافی های ساختگی بشه.
📿امام صادق میفرماید
✨ "این آرزو های دراز هم #حسرت الکی برای آدم درست میکنه، هم #شادی لذت بردن از داشته ها رو از آدم میگیره و هم آدم، فکر میکنه خدا بهش هیچی نداده و نعمت های خدا را #کوچیک میشماره."
(فروع کافی، کتاب معیشت، باب کراهت تنبلی)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۸ دی ۱۴۰۰
💠چراغی که به منزل رواست...💠
🔻 شاید بسیاری از ما این ضرب المثل را شنیده ایم که "چراغی که به #منزل رواست به مسجد حرام است". گرچه بیشتر این ضرب المثل را رد میکنند که در جای خودش #درست است. اما واقعا این یک دستور دینی است.
💡وقتی انسان میخواهد انفاق کند اولین کسی که باید به او انفاق کند #خویشان و نزدیکان مؤمن او هستند. اگر کسی نیازمند نبود آن وقت به دیگران میرسد.
📿 رسول خدا میفرماید:
✨ "فأفضلها ما أنفقه الإنسان على والديه ..."
❇️ "برترین انفاق، کمک کردن به #پدر_و_مادر است. پس از آن کمک به همسر و فرزندان، بعد از آن کمک به فامیل، بعد از آن کمک به همسایگان فقیر و اگر هیچ کدام #نیازمند_نبودند آنگاه کمک به دیگران و در راه خدا. که البته این آخری اجرش از بقیه #کمتر است." (کافی شریف، کتاب معیشت)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۳۰ دی ۱۴۰۰
🎙بعضی از ما خیال میکنیم #فرصت هایی که سر راهمان میفتد #اتفاقی بوده و از سر تنبلی از آن ها میگذریم به این بهانه که اگر از دستش بدهیم خدایی هست، همان خدا نجاتمان میدهد و اسمش را میگذاریم توکل. اما این تصور، خیال خام است. همان فرصت اولی را هم، خدا برای انسان درست کرده و اصلا #خدا آن را سر راهمان گذاشته بود تا از آن استفاده کنیم.
🎐خیلی جالب است امام صادق به یکی از یاران خود میفرماید که فلانی فکر نکن من وقتی تجارت میکنم دنبال #پول آن هستم.
💠 «و لكنّي أحببت أن يراني اللّه عزّ و جلّ متعرّضا لفوائده»💠
بلکه میخواهم خودم را در معرض #فرصت هایی که خداوند برایم فراهم کرده و #فایده هایی که میخواهد از قِبَل این فرصت ها به من برساند قرار دهم.
📚 (کافی شریف، کتاب معیشت)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۰ بهمن ۱۴۰۰
⚜شاید شما هم شنیده باشید، میگویند دور و زمانه بدی شده است. دیگر امثال آیت الله نخودکی که با یک اشاره سرطانی را شفا دهد نیستند. دیگر خبری از کرامت ها نیست. شاید جواب های زیادی هم شنیده باشید اما این سوال جدیدی نیست بلکه از امام صادق علیه السلام هم پرسیدند چرا یاران حضرت عیسی روی آب راه میرفتند اما یاران پیامبر خدا با اینکه مقامشان بالاتر است از این #کرامت ها ندارند.
حضرت جواب فرمودند که:
💠إنّ أصحاب عيسى عليه السّلام كفوا المعاش، و إنّ هؤلاء ابتلوا بالمعاش💠
(کافی شریف، کتاب معیشت)
🎐یاران حضرت عیسی معیشتشان تأمین بود و نیازی به کار کردن نداشتند اما یاران رسول خدا باید برای روزی خود تلاش میکردند لذا کرامتشان کمتر است اما #مقامشان_بالاتر. یعنی الآن هم اگر کرامت ها کمتر شده دلیل بر پایین آمدن ارج و قرب پیش خدا نیست و اصلا کرامت #ملاک_قرب بیشتر به خداوند نمیباشد.
اگر مایل به دانستن بیشتر حکمت این کلام بودید به ادمین کانال پیام داده تا در این باره بیشتر توضیح دهیم.☺️
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۴ بهمن ۱۴۰۰
416.1K
ا﷽ا
پیرو درخواست مخاطبین عزیز
مختصری درباره یکی از حکمت های کمتر شدن کرامات و امور خارق العاده در آخر الزمان توضیح داده شد.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۶ بهمن ۱۴۰۰
ا﷽ا
♨️ یک اصطلاحی بین مردم رایج است به نام #شعور، معمولا شعور یعنی اینکه بدانی کجا چه حرفی را بزنی و چه رفتاری را داشته باشی. این شعور در زندگی خیلی مهم است. مثلا امام صادق دوست نداشت بدهكار بيش از سه روز ميهمان طلبكار خود شود، حتى اگر پول او را آماده كرده و در جايى گذاشته است. چون که هنوز پولش را نداده تازه میخواهد مهمانش شده و دوباره خرج روی دوشش بیندازد.
💠 أنّه كره أن ينزل الرّجل💠
یا مثلا اگر سر سفره مشترک نشسته اید، با هورت هورت غذا نخورید، یا با قاشق خودتان از ظرف مشترک غذا برندارید، یا وقتی میخواهید خانه کسی بروید اول به او اطلاع دهید یا اینکه لااقل موقع نهار و شام و خوابیدن سرزده به سراغش نروید. و هزاران مثال دیگر که با کمی فکر کردن به آن ها میرسیم.
📚(کافی شریف، کتاب معیشت)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۶ بهمن ۱۴۰۰
💠قرض عزتمندانه💠
✅ حدیثی خواندم که برایم جالب بود. انسان باید حتی اگر مجبور به #قرض_گرفتن هم میشود #عزت_نفس خود را حفظ کند.
📿 وقتی #امام_سجاد مجبور به قرض گرفتن از شخصی میشوند. آن شخص رفتار نامناسبی نشان میدهد و امام به او #تیکه انداخته و شرمنده اش میکنند. و آن شخص با #شرمندگی پول را قرض میدهد. اما ادامه روایت جالب تر است. پیشنهاد میکنم حتما بخوانید. با این کلید واژه:
✨ أنا أولى بالوفاء أم حاجب بن زرارة ✨
👌اگر هم طالب این مطلب بودید اما به هر دلیلی موفق به پیدا کردنش نشدید به ادمین پیام دهید تا در این باره بیشتر توضیح دهیم.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۱۹ بهمن ۱۴۰۰
610.6K
ا﷽ا
ادامه جالب و عجیب روایت قرض عزتمندانه امام سجاد علیه السلام
#پیشنهاد_مدیر
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۰ بهمن ۱۴۰۰
🌹نکاتی در مورد ریا🌹
🌸#غیر_خدا🌸
📌 ریا به معنای ظاهرسازی و تظاهر به عمل نیک است، بدون آنکه شخص واقعاً قصد انجام عمل را داشته باشد. ریا در عبادت به این معناست که عبادت براى غیر خدا و به قصد خودنمایى انجام شود. ریا عملی حرام و باعث باطل شدن عمل است.
🌺#در_عبادت🌺
📌 ریا در مقدمات عبادت و اعمال دیگری که خارج از ماهیت عبادت باشد، باعث #بطلان خود #عبادت_نمیشود. مثلا اگر کسی ریاکارانه به مسجد برود، ولی نمازی که میخواند را با اخلاص بخواند، نمازش باطل نیست.
🌼#نیت_خالصانه🌼
📌 در بسیاری از موارد انجام کاری به صورت آشکار، ریا محسوب نشده، بلکه به آن توصیه شده است. مثل انجام آشکار اعمال نیک و صالح به قصد تشویق دیگران، یا به قصد تبلیغ دین، یا مبارزه با وسوسههای شیطان.
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۱ بهمن ۱۴۰۰
💠مرز تواضع💠
💡#تواضع خوب است اما انسان باید توجه کند که با توجه به #شأن_اجتماعی که دارد هر کاری را انجام ندهد. اینطور نیست که کلا باید بیخیال حرف مردم شد. برای اینکه انسان بتواند در انسان ها تأثیر بگذارد نیاز به #اعتبار و آبرو دارد، پس نباید کاری کند که این اعتبار و آبرو از بین برود.
📌 کسی که مثلا پسر ریش سفید محل است اگر بیاید و در کوچه با هم سن و سال های خودش بگوید و بخندد زیاد جالب نیست. یا کسی که ثروتمند است اما سر خرید میوه و سبزی چانه بزند یا از میوه های مانده و قیمت پایین بخرد، این ها #اعتبار_اجتماعیش را پایین میاورد.
📿 امام صادق علیه السلام میفرماید:
✨ برای مومنی که صاحب #اعتبار_اجتماعی است خوب نیست که بعضی از #کار_های_حقیر را خودش انجام دهد (بلکه به پسرانش یا کس دیگری بسپارد).
🌟 "لا تكوننّ دوّارا في الأسواق"
📚 (کافی شریف، کتاب معیشت)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۴ بهمن ۱۴۰۰
💠هدیه و اخلاص💠
💥 یکی از مواردی که شاید بعضی از ما و مخصوصا کسانی که قصد #اخلاص در اعمال را دارند رعایت نمیکنند و آن را مخالف اخلاص میدانند، رعایت کردن برخی #عرفیات_اجتماعی است. در میان مردم بعضی از رفتار ها، رفتار های خلاف عرف و ناپسندی است هر چند که به حساب کتاب عقلانی اینطور نیست.
♻️ مثلا اگر کسی هدیه ای به ما میدهد کسانی که دنبال #اخلاص هستند میگویند که هدیه داد که داد، چه دلیلی دارد که ما هم به او هدیه بدهیم؟ اگر من به خاطر اینکه او به من هدیه داده است منم هم به او هدیه بدهم دور از #اخلاص هست. حالا صبر میکنم تا ببنیم که چه وقتی دلم واقعا برای #رضای_خدا میخواست به او هدیه بدهد، آن موقع به او هدیه میدهم.
💡در حالی که این خلاف گفته امام صادق است. ایشان میفرمایند وقتی کسی به تو هدیه ای داد آن را #قبول_کن و یادت باشد که هدیه او را #جبران_کنی یعنی تو هم به او هدیه بدهی.
✨"فليقبل هديّتهم و ليكافهم"✨
(کافی شریف، کتاب معیشت)
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۲۶ بهمن ۱۴۰۰
در مورد حاشیه جشنواره فجر
در مورد یکی از حواشی #جشنواره_فجر و صحبت خلاف شرع خانم نویسنده واکنش های مختلفی دیده میشود. اما دو واکنش را بررسی میکنیم. یکی واکنش کسانی که قائل به برخورد با ایشان بوده و دو، واکنش کسانی که گله دارند از عکس العمل بعضی از بزرگان در این مورد و عدم اظهار نظر ایشان در موارد دیگری از قبیل فساد های دیگری که در جشنواره و مثل آن دیده میشود.
آیا باید انگشت اشاره را سمت این اظهار نظر گرفت و یا اینکه بهتر بود به جای برخورد با این خانم، با خانم هایی برخورد میشد که در جشنواره با #حجاب_بد آمده بودند. آیا بهتر نبود بعض آقایان از فیلم هایی که در آن برخورد نادرست دختر و پسر را رواج میدهند انتقاد میکردند تا این اظهار نظر؟
توضیح مطلب آنکه در #ناهنجاری_های_اجتماعی، دو لایه وجود دارد. لایه اول، مخالفت #عملی با هنجار مورد نظر است. اما لایه دوم مخالفت علمی و نظری و #ایدئولوژیک با آن است. به عنوان مثال، شخصی را در نظر بگیرید که در جامعه بی حجاب میگردد اما خانمی دیگر شاید حتی برترین حجاب ها را هم داشته باشد اما #پایه_علمی قانون حجاب را زده و بی حجابی را #نظریه_پردازی میکند.
خطر فرد دوم از فرد اول بیشتر است. گرچه فرد اول نیز تا اندازه خود، تأثیر بر اجتماع گذاشته و قبح شکنی خود را انجام میدهد اما در جامعه آن هنگامی ارزش به ضد ارزش تبدیل میشود که #پایه_علمی ضد ارزش محکم شود. چنانچه در غرب و در قضیه کشف حجاب رضاخانی هم این قضیه مشهود است.
اما اگر در جامعه ای غالب افراد جامعه حجاب کامل را رعایت نکنند اما هنوز از لحاظ علمی و عقیدتی حجاب یک امر ارزشی تلقی شود هنوز جامعه دچار #استحاله ارزشی نشده است گرچه دچار #انحراف شده است. اما اگر بی حجابی به عنوان یک امر علمی و منطقی تلقی شده و استدلال های نظری هر چند پوچ، پشتیبان آن گشته و مقبول جامعه بیفتد، آن هنگام خطری بی بدیل جامعه را تهدید میکند.
در این قضیه نیز، هرچند شاید فرد خاطی از روی احساس و هیجان و فشار صحنه، این کلام را بر زبان خود جاری کرده باشد اما اثر این کلام به عنوان یک گزاره علمی یا #شبه_عملی از مثلا بد حجابی برخی بازیگران و روابط بداخلاق در برخی فیلم ها بیشتر است. گرچه باید با هر دو مقابله صورت گیرد اما اولویت برخورد نسبت به اظهار نظری که جنبه توجیهی و شبه علمی دارد از مثل بی حجابی بیشتر است.
احمد سعیدی
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۳۰ بهمن ۱۴۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ #عرفان_واقعی به روی آب راه رفتن و در هوا پریدن ها نیست...
💡مخ عرفان اسلامی آن است که #مسولیت_های_اجتماعی را بپذیری اما لحظه ای از یاد خداوند غافل نشوی...
💎 این فرمایش #امیرمومنان✨ است...
@Nafahat_eri
🌐@tarbiat_taktiki🌐
۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #طلاق_عاطفی ناشی از شبکه های ضداجتماعی🤔
🔺 تأثیر استفادهی افراطی از شبکههای ضداجتماعی بر جدایی عاطفی زن و شوهر
#صیانت_از_زندگی
#همسرداری
#سبک_زندگی
════༻🌎༺════
@tarbiat_taktiki
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
والدینآگاهبدانند
🔴هر نوع #دخالتی در کار هنری کودکان
هرگونه راهنمایی دادن مدل یا القای سلیقه
سیر طبیعی تکامل هنر را برهم میریزد. 🦋
و #قدرت_خلاقانه_کودک را از بین میبرد.
#فرزندپروری
════༻🌎༺════
@tarbiat_taktiki
۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
🔮وقتی کودک در حال انجام کاری و از آن کار لذت میبرد، مثل پریدن روی مبل، و یا فشار دادن دکمه کنترل اگر چند هزار بار به او بگویید «نپر، نکن، زشته» فایده ای ندارد!!
پس چه باید کرد⁉️
🔮به او پیشنهاد #بازی و کاری بدهید که همان #لذت را به او بدهد. مثلا اگر بازی حرکتی هیجانی انجام میدهد، پیشنهاد شما هم باید حرکتی هیجانی و پر جنب و جوش باشد. مثل قایم موشک، بالا بلندی، پریدن، پریدن از روی طناب... اگر به جای آن، به او بگویید بیا اینجا بشین رنگآمیزی کن، او در آن لحظه هرگز حاضر نیست آن لذت و هیجان را رها کند، پس به حرف شما گوش نمیدهد.
#فرزند_پروری
════༻🌎༺════
@tarbiat_taktiki
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
چند نمونه از بازی های حسی و هدفمند
برای تقویت ذهن کودک و مناسب خانه های آپارتمانی 🏢
#تربیت_تاکتیکی
🇮🇷 @tarbiat_taktiki🇮🇷
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا پسرم، لجبازی میکنه؟😡
🛑 چرا دخترم، کارایی که ازش میخوام انجام نمیده؟ 😭
3 شیوه عاطفی را رعایت کنید :
1. سمعی
2. عاطفی
3. لمسی
#تربیت_تاکتیکی
#پدر_مادر
🌐@tarbiat_taktiki 🌐
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱