تربیت آنلاین
نشانه های بیماری#اوتیسم. . #اوتیسم #روانشناسی_کودک #مشاوره_کودک 🆔 @tarbiatonline
و گوشه گیراست برای بررسیهای دقیقتر به پزشک مراجعه کنید.
🔴نشانه هفتم
.
کودک اوتیسمی مانند سایر کودکان واکنشهای احساسی نشان نمیدهد، به ویژه در زمان ناراحتی آرام کردن او بسیار دشوار است و امکان دارد برای ساعتها به گریه، گفتن کلمههایی نامفهوم زیر لب،فریاد کشیدن و حتی رفتارهای خود آزاری ادامه دهد.
تصور نادرست درباره کودک اوتیسمی این است که او هیچ گاه نمیتواند حرفهای بیاموزد و مانند یک فرد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی نیازمند مراقبت دائم است. اما پژوهشها نشان داده است بنا برشدت ابتلا به این بیماری فرد اوتیسمی میتواند زندگی خوبی داشته باشد، برخی از بیماران اوتیسمی با گذراندن دورههای آموزشی، توانسته اند مانند یک فرد سالم درجامعه جایگاه خود را به دست آورند.برای نزدیک شدن به کودک مبتلا به اوتیسم باید زمان کافی صرف و راه ارتباطی مناسب را پیدا کرد. برخی از کودکان با نوشتن کلمه، تایپ آن، نشان دادن تصاویر و استفاده از زبان اشاره با دیگران ارتباط برقرار میکنند و پشتکار اطرافیان برای افزایش ارتباط با او نقش موثری در بهبود سلامت روانی کودک دارد.
🔴نشانه هشتم
.
برخی ازکودکان اوتیسمی استعداد ویژهای در کار با رایانه، انجام بازیهای رایانهای و حتی برنامه نویسی با این وسیله دارند.
مطالعه و خواندن کتاب ها، بررسی یکوسیله الکترونیکی یا چند رسانهای برای ساعتها باعث سرگرمی و مجذوب شدن کودک اوتیسمی میشود و والدین از این راه میتوانند او را شاد و آرام نگه دارند.
🔴نشانه نهم
.
کودک اوتیسمی به دلیل روحیه حساسی که دارد از صدا، محیطها شلوغ و با نورپردازی شدید میترسد. صدای وسایلی، چون جارو برقی میتواند سبب ترس شدید کودک و به گریه افتادن او شود، اگر کودک شما درمحیطهای شلوغ بی قراری و گریه میکند، ازصدای ماشین، مکالمه بلند، زنگ تلفن یا حتی صدای جاروبرقی و ماشین لباس شویی میترسد زنگ خطر ابتلای او به اوتیسم وجود دارد.
هرکودک اوتیسمی دارای ویژگیهای شخصیتی و روانی منحصربه فردی است و بررسی شدت بیماری و روش برخورد با او برعهده کارشناسان و در مرحله دوم والدین واطرافیان است.
با حمایت کافی از کودک و پیگیری آخرین پژوهشهای پزشکی و روشهای درمانی کودک مبتلا به اوتیسم میتواند زندگی مناسبی به دست آورد.
#اوتیسم
#روانشناسی_کودک
#مشاوره_کودک
🆔 @tarbiatonline
بچه #ممیز کیست؟!
در ادامه بدون تعارف بخوانید👇👇
#تربیت
#تربیت_جنسی
#حدیث_تربیتی
#این_اثر_ماندگار_است ✌️
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
بچه #ممیز کیست؟! در ادامه بدون تعارف بخوانید👇👇 #تربیت #تربیت_جنسی #حدیث_تربیتی #این_اثر_ماندگار_است
بچه #ممیز کیست؟!
🙄 منظور از بچۀ ممیز که در بعضی از احکام به آن اشاره می شود بچه ای است که به سن تکلیف نرسیده ولی خوب و بد را تشخیص می دهد و اگر از خوبی یا بدی چیزی از وی سوال شود میتواند درست جواب دهد و فرق آن ها را می داند. البته این ممکن است در افراد مختلف فرق کند چه بسا پسر ۱۴ ساله ای در محیطی زندگی کند و هنوز ممیز نباشد، ولی فردی در محیطی دیگر با داشتن 8 سال ممیز یاشد پس ممیز بودن به سن ربط ندارد، بلکه به تشخیص بچه مربوط است.
دور نگه داشتن کودک ممیز از هر گونه عامل برانگیزنده جنسی همچون مشاهده ابراز احساسات شدید والدین به یکدیگر، تماشای فیلم ها و تصاویر محرک ماهواره ای، پوشیدن لباس های تنگ و بدن نما، بازی های تحریک کننده رایانه ای وخواندن نوشته های موجود در برخی کتب و مجلات یا ورود به سایت های غیرمجاز و خواندن هرزنامه ها را از جمله مهم ترین این عوامل می باشد و همچنین در این دوران بهتر است افراد بالغ از بوسیدن کودکان جنس مخالف بپرهیزند.
بنابراین سن تمییز، به تبع اختلاف اشخاص در استعداد و درک و هوش مختلف است و در هر مورد، بر حسب همان مورد مطرح است. مثلا در مورد رعایت حجاب، بانوان باید در برابر پسر بچهای که احتمال میرود بر اثر نگاه کردن به زن شهوتش بر انگیخته شود، به احتیاط واجب حجاب را رعایت نمایند.
#تربیت
#تربیت_جنسی
#حدیث_تربیتی
#این_اثر_ماندگار_است ✌️
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
❓چرا #فرزندم اسباب بازی هایش رابه کودکان دیگرنمی دهد؟ . #اسباب_بازی #دعوای_کودکان #همبازی 🆔 @tarbia
چرا #فرزندم اسباب بازی هایش را به بچه های دیگر نمی دهد ؟
❓سوال :
فرزند 2 ساله ام اسباب بازی هایش را به #همسالان خود نمی دهد. علت چیست و آیا می شود این روحیه را از بین برد؟
🔷جواب :
این رفتار، طبیعی است و بیشتر در همین سن دیده می شود. کودک در این سن، #حس_تملک دارد و با تمام توان از اسباب بازی ها یا اشیایی که متعلق به او است، دفاع می کند و مایل نیست دیگران (به ویژه همسالان) به آن ها دست بزنند.
🔶لازم نیست این روحیه را از بین ببرید. شما می توانید برای #تعدیل آن بکوشید. یکی از راه هایی که می تواند مقداری از حس #تملک او را کاهش دهد، این است که ساعتی پیش از آمدن مهمانان به منزل شما، با اسباب بازی هایش بازی کند؛
🔶البته به #میهمان هم توصیه می کنیم هنگام حضور در مهمانی، اسباب بازیمورد علاقه فرزندش را همراه ببرد تا در صورت نیاز، در اختیار او قرار دهد. این عمل، مقداری از جنجال ناشی از حس تملک فرزند میزبان را می کاهد.
🔶راهکار دیگر این است که پیش از دیدار همسال، برنامه ریزی کنید به این معنا که از فرزندتان بخواهید اسباب بازی های مورد علاقه خود را جمع کند و فقط چیزهایی را در دسترس بگذارد که مایل است به #دوستش بدهد.
✔✔نکته مهم :
فرزندتان را #وادار نکنید اسباب بازی هایش را به دوستش بدهد؛ زیرا این اصرار، او را #حریص تر می کند و بر حس تملک او می افزاید؛ اما می توانید به او هشدار دهید که اگر برخی از اسباب بازی هایش را به دوستش ندهد، ناراحت می شود و او را ترک می کند و ممکن است دیگر به خانه آن ها نیاید.
🔷توجه داشته باشید که این حس با این شدت ادامه نمی یابد. او با افزایش سن، به #کودکان دیگر علاقه مند می شود و از بازی با آن ها لذت می برد؛ در نتیجه حس بخشش و #تعاون در او افزایش خواهد یافت.
برگرفته از کتاب نسیم مهر نوشته #حسین_دهنوی
.
#اسباب_بازی
#بازی
#کار_گروه_اثر
🆔 @tarbiatonline
🔶علل #دعواهای خواهران وبرادران
✔(پست درخواستی_بخش دو)
.
#دعوای_کودکان
#تربیت
#یادداشت_های_تربیتی
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
🔶علل #دعواهای خواهران وبرادران ✔(پست درخواستی_بخش دو) . #دعوای_کودکان #تربیت #یادداشت_های_ترب
❌عکس العمل های والدین در قبال دعوای فرزندان
🔷عکس العمل نوع اول:
بعضی از والدین صدای دعوا و فریاد را می شنوند اما اصلاً دخالت نمی کنند. آنها فکر می کنند بچه ها یکدیگر را ادب خواهند کرد و معتقدند آنها باید یاد بگیرند با یکدیگر کنار بیایند.
این گروه از والدین وانمود می کنند که اصلاً چیزی ندیده اند و نشنیده اند. پس از مدتی واقعا هم همه چیز آرام می شود. ممکن است هر دو بالاخره توافق کرده، دوباره با هم سازش پیدا کنند و موضوع مشاجره را فراموش کنند. اما این امکان هم وجود دارد که فرد بزرگتر، قوی تر یا زرنگ تر حرفش را به کرسی بنشاند و حق فرد ضعیف تر، آرام تر، یا کوچکتر را کف دستش گذاشته باشد! در این مورد فرد قوی تر اعمال نفوذ کرده و موفق شده است. اگر این واقعه به امری دایمی تبدیل شود به تدریج فرد قوی تر سلطه جویی خود را امری طبیعی به حساب خواهد آورد. او نخواهد آموخت که باید بحق ضعیف ترها نیز احترام گذاشت. احتمالاً نخواهد توانست عقیده دیگران را بپذیرد.
برعکس کودکی که سر تسلیم فرود آورده، تجربه می کند که قادر نیست از خواسته های به حق خود دفاع کند و انسان می تواند به حق کشی از ضعیف ترها به هدف خود برسد.
او ممکن است همیشه بدون مقاومت تسلیم شده و فردی ترسو و کم جرأت بار بیاید. در این گونه مواقع اگرچه ظاهرا بین کودکان آرامش برقرار شده است اما مشکل آنها در حقیقت رفع نشده است.
🔶عکس العمل نوع دوم:
مادر سراسیمه وارد اتاق کودکان می شود. در یک نگاه می بیند که کتاب جدید پاره شده و روی بدن کودک کوچکتر لکه کبودی دیده می شود.
در این حالت طبیعتا از فرزند کوچکتر جانبداری می کند و گناه را به گردن فرزند
بزرگتر می اندازد، او را سرزنش می کند و چند ضربه به پشت او می زند. شاید مادر از اینکه خشم و عصبانیت خود را بروز داده است، احساس بهتری داشته باشد. او به طور مشخص در مشاجره دو کودک مداخله کرده است، ولی خصومت موجود بین آن دو نه تنها ملایم تر نشده بلکه شدیدتر نیز گردیده است!
فرزند بزرگتر احساس می کند که تحقیر شده و به ناحق با او رفتار شده است. اگرچه مادر از او قوی تر است، ولی او هم از فرزند کوچکتر قوی تر است! او بالاخره فرصتی خواهد یافت که این موضوع را بر سر برادر کوچکتر تلافی کند! زیرا او دعوا را شروع کرده بود و با فریاد کشیدن، مادر را باخبر ساخته بود بنابراین او مقصر است. کودک کوچکتر برعکس احساس خواهد کرد که اگرچه از برادر بزرگتر ضعیف تر است، ولی هر بار که چیزی مطابق میلش نیست می تواند فریاد بزند و مادر را به کمک بطلبد تا برادر بزرگتر را تنبیه کند! او از گریه به عنوان اسلحه ای استفاده خواهد کرد تا بر اطرافیان خود تسلط پیدا کند. او از این طریق با موفقیت، مادر و برادر را در مقابل هم قرار می دهد، در حالی که نخواهد آموخت که آزار و تنبیه فرد قوی تر مجازاتی نیز به دنبال خواهد داشت. در این حالت دخالت مادر، کودکان را به یکدیگر نزدیک نکرده است، بلکه آنها را از هم دور ساخته است. اگر غالبا چنین
شرایطی تکرار شود، کودکان نسبت به یکدیگر بی رغبت شده، به سختی می توانند با هم بازی کنند، کار مشترکی انجام دهند و به طور کلی در کنار هم قرار بگیرند. در این میان رابطه مابین برادر و خواهر و همچنین رابطه آنها با والدین هر روز تیره تر خواهد شد.
🔷عکس العمل نوع سوم:
مادر به طرف اتاق بچه ها می رود و فریاد می کشد: «دیگر حوصله ام از مشاجره دایم شما سررفته. دیگر حاضر نیستم شاهد آن باشم. بس کنید، امروز ظهر به هیچ کدامتان بستنی نخواهم داد و اجازه تلویزیون تماشا کردن هم ندارید. آن وقت می فهمید که نباید با هم دعوا کنید.»
درِ اتاق بسته می شود، کودکان واقعا جا خورده اند، اما مشکل آنها حل نشده است. هر یک از آنها خود را محق و دیگری را مقصر می داند. «تقصیر توست که به من بستنی نمی دهند! به خاطر حماقت توست که من نمی توانم تلویزیون تماشا کنم!» و دوباره جدال دیگری شروع می شود. تصمیمی که مادر گرفته در واقع مشاجره جدیدی را پایه ریزی کرده و بر مشکل آنان افزوده است.
🔶عکس العمل نوع چهارم:
مادر به اتاق کودکان می رود و سؤال می کند: «چرا دوباره شروع به دعوا کرده اید؟ دیگر بس است! با هم سازش کنید.» او اگرچه عدم رضایت خود را ابراز داشته است، اما برای حل مشکل قدمی برنداشته است. پس از چند دقیقه جدال از سر گرفته می شود. این بازی آنقدر ادامه پیدا می کند تا بالاخره صبر و تحمل مادر به سر می آید و عصبانی می شود در این حالت است که تصمیمات مادر جنبه تربیتی و منطقی نخواهد داشت و به عکس رفتار مادر اثر سوء تربیتی بر فرزندان خواهد گذاشت.
#دعوای_کودکان
#تربیت
#یادداشت_های_تربیتی
🆔 @tarbiatonline
تربیت آنلاین
⚠#محبت_افراطی به کودک! . #توجه_ #یادداشت_های_تربیتی #فرزندپروری 🆔 @tarbiatonline
⚠ #محبت_های_نابجای_والدین باعث شکل گیری این فکر در کودک می شود که من هر کار غلطی هم انجام دهم والدینم با من برخوردی نخواهند داشت. همین روند کم کم منجر به شکل گیری #شخصیت_آزارگر در فرد می شود.
🔴 یک جمله قدیمی وجود دارد که می گوید "بچه عزیز است و تربیت او از خودش عزیزتر" این جمله مصداق #والدینی است که به تربیت کودکشان اهمیت زیادی میدهند. در صورتی که والدین صرفا به راحتی فرزند دلبندشان توجه کنند و اصول، قوانین و آداب خاصی را رعایت نکنند موجب #بدتربیتی در افراد می شوند. کودکی که تحت چنین تربیتی قرار گرفته است در شرایط و مراحل مختلف از همه انتظار دارد که بدون دلیل به او #توجه و #محبت نمایند و پاداش دهند. #محبت_افراطی باعث میشود کودک در آینده به فردی #خودخواه و پایمال کننده حقوق دیگران تبدیل شود.
.
#یادداشت_های_تربیتی
#توجه
#فرزندپروری
🆔 @tarbiatonline