#ویژگی_امام_علی علیه السلام
#برتری_صحابه
#کتب_اهل_سنت🔺
تنظیم: سرکار خانم زهرا سادات حسینی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
AUD-20201124-WA0014.mp3
3.51M
مناسبات ربیع الثانی
ورود حضرت معصومه سلام الله علیها
و عبد العظیم حسنی
استاد محترم طاووسی مسرور
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
هدایت شده از گذرگاه «انجمن علمیپژوهشی تاریخجامعةالزهرا(س): قم»
انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها با همکاری مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد بسطام استان سمنان و کنگره الگو سازی و گفتمان سازی زن و خانواده تراز اسلامی برگزار می نماید:
موضوع نشست تخصصی:
شاخصههای رفتاری حضرت زهرا سلام الله علیها با هدف ارائه الگوی زن تراز در خانواده
با حضور استاد محترم:
خانم دکتر ناهید طیبی (مدیر دانشنامه زن مسلمان)
زمان:شنبه ۱۴۰۰/۸/۲۲_ساعت ۸:۳۰تا۱۰صبح
لینک ورود به جلسه:
https://b2n.ir/p95965
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
نشست علمی – پژوهشی «نقش اتحاد و همگرایی مسلمانان در شکلگیری تمدن اسلامی»
به همت انجمن علمی پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش با همکاری مدرسه علمیه فاطمیه «باغ ملک» خوزستان و مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (علیها السلام)، در تاریخ 3 آبان 1400 با حضور سرکار خانم مهسا اسد بیگی برگزار شد.
در این نشست خانم اسد بیگی بیان کردند: تمدن اسلامی و عموم تمدنها در جامعهی ما کمتر از شاخههای دیگر به آن پرداخته شده است. تمدن از ریشهی مُدُن یا الحضاره در عربی گرفته شده و به معنای شهر نشین شدن و اقامه شدن در شهرهاست.
تمدن اسلامی بر پایهی عقاید فکری مسلمانان آن حیطه از زمان شکل گرفت؛ جامعهی متمدن، حاکمیت متمدن، حاکمیت پیشرفته از لحاظ فکری، علمی و متعادل بود و این تمدن اسلامی در سرزمینهای اسلامی، برگ زرین در سرگذشت مسلمانان است.
خانم اسد بیگی در ادامه با طرح این سوال موضوع اصلی نشست را دنبال کردند: اتحاد و همگرایی مسلمانها تا چه حد میتواند تأثیرگذار در تمدن سازی مسلمانها باشد؟
در جواب این سوال چنین بیان کردند: تمدن اسلامی از زمان حضرت رسول صل الله علیه و آله پایه گذاری شد و تا حدود قرن هفتم و حتی بعد از آن هم اثراتی از خود به جای گذاشت اما انسجام و پیشرفت آن کمتر شد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
مورخان غربی و اسلامی سرآغاز #تمدن اسلامی را هجرت پیامبر معرفی کردند.. حضرت رسول در مکه امکان تشکیل حکومت را نداشتند؛ زمانی که به مدینه هجرت کردند زمینههای تشکیل حکومت در مدینه فراهم شد و نظامات سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی را در مدینه را تشکیل دادند و اینها زمینههای تمدن سازی در مدینه بود که در قرن اول هجری شکل گرفت و تا قرن دهم با حضور حضرت رسول(ص) ادامه داشت و بعد هم توسط باقی مسلمانان و خلفا.
اتحاد یکی از عناصر اولیه در تمدن سازی است و نقش اساسی را دارد. در مدینه زمینههای تمدن سازی را حضرت رسول از سالها قبل ایجاد کرد؛ ایشان با برقراری عقد اخوت بین مسلمانان مهاجر و اهالی مدینه اتحاد ایجاد کردند؛ پیامبر افقهای دور را می دیدند و اینکه اختلاف باعث چالش در مدینه میشود.
بنابراین یکی از اصول مهم تمدن اتحاد افراد جامعه است چنانچه ویل دورانت نویسنده معروف تاریخ تمدن می نویسد: یکی از عللی که باعث میشود تمدن از بین برود عدم اتحاد بین مردم و حکومت است.
در زمان امام علی علیه السلام که حکومتشان 4 سال و 9 ماه طول کشید حضرت در بحث غارات میفرمایند: اگر مردم متحد بودند و به مبارزه با معاویه میپرداختند وضع جامعه این طور نبود و یا نتیجه¬ی بازدهی حکومت امام خیلی بهتر میشد.
در زمان امام حسن معاویه از تفرقه استفاده کرد و باعث شد که امام تن به صلح دهد.
ببینید اتحاد حتی در حکومت معصوم تا چه حد میتواند اثر داشته باشد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
غرب میگوید: در خیلی از زمینهها تحت اشراف و تسلط مسلمانها بودیم.
در دورهای از تاریخ مسلمانها آن قدر پیشرفت میکنند که در جنگها صلیبی بین مسلمانها و مسیحیها، مسیحیت در آن جنگها خیلی از راه و رسم زندگی شخصی، علمی را از مسلمانها آموخت. حتی دکمه زدن برای لباس، شلوار پوشیدن، حمام ساختن و حمام رفتن، غذا پختن را از مسلمانها فرا گرفتند. یک بعدی از تمدن سیستم تغذیه و نظافت هم شامل میشود.
در قرن 7 حملهی مغول به جامعهی اسلامی است. مسلمانها چرا ضعیف شدند چون قبل از حملهی مغول مسلمانها از لحاظ اتحاد و انسجام ضعیف شده بودند. دولت آل بویه بر سر کار آمده بود. در قرن 4 و 5 با این دولت انسجام از تمدن اسلامی گرفته میشود. کم کم تمدن رو به ضعف میرود. و حملهی مغولها ضربهی نهایی بود. جامعه اسلامی دچار عدم یکپارچگی و اتحاد شده بود. طاهریان، صفاریان، آل بویه و... حکومتهای محلی تشکیل شده بود و باعث شده بود که تمدن اسلامی از آن اتحاد خارج شود. علت اصلی سقوط تمدن اسلامی هم همین اصل است.
ویلدورانت: اولین علت سقوط تمدن دوری از خدا و شرک است. دومین علت دوری از مسائل اخلاقی ست و سومین علت دوری از اتحاد است.
زمانی که همگرایی زمینهی همافزایی شد در آن زمان جامعه به سمت تمدن سازی پیش میرود و زمینهساز ظهور میشود.
اگر مسلمانها علمگرایی و خردگرایی را در جامعه پیش بگیرند زمینه¬ی تمدن سازی را ایجاد کردهاند.
امام علی میفرمایند: زمانی که عالمان شما کم کار شوند و جاهلان شما پر کار، جامعهی شما به سمت فساد پیش میرود.
از منازل خودمان پایههای اول تمدن سازی را ایجاد کنیم با تربیت فردی که اثرگذار هست نه منفعل.
معرفی کتاب
کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دکتر ولایتی 4 جلد. الفبای تمدن اسلامی را آموزش میدهد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
در زمان امام خمینی و تشکیل حکومت اسلامی، عموم جامعه متحد بودند. تا جایی که هانگ تینگ تونگ میگوید من روزی را میبینم که تمدن غرب دچار فروپاشی میشود و تمدنی به نام جمهوری اسلامی ایران بر قلههای تمدنی جهانی خواهد نشست.
برای اوج یک تمدن 500 سال زمان نیاز هست. و ما در ابتدای این دوره هستیم.
مؤلفههای تمدن اسلامی:
اولین مؤلفه: توحید و ایمان به خدا. اگر در جامعهای نهادینه شود تمدن سازی اسلامی در آن جامعه شکل خواهد گرفت. زمانی که مسلمانان از لحاظ اعتقادی توحیدشان راسخ شود و وحدت ایجاد شود. نقطه¬ی ثقل تمدنی ما به بحث توحید برمیگردد.
جهان غرب دارد بین مسلمانها تفرقه ایجاد می¬کند. در افغانستان، طالبان. در سوریه داعش. در عربستان وهابیت. در پاکستان فرقههای تکفیری. در عراق فرقههای احمد الحسن. در ایران فرقهی شیرازیها. در داخل بدنهی شیعه و اهل سنت تفرقه ایجاد میکند.
در قرآن سوره احزاب آیهی 5، سوره توبه آیه 11 و... به اتحاد بین مسلمانان اشاره شده است و اینکه با اتحاد میتوانند به پیشرفت برسند.
قرن دوم هجری عباسیان مأمون و هارون الرشید اوج تمدن اسلامی بود و به ایام العروس معروف است اوج خوشگذرانی مسلمانها، از لحاظ اقتصادی و امنیت و علمی که اینها پیش فرضهای تمدن است. در همان دوره مسلمانها به دو قشر متضاد شیعه و سنی تقسیم میشدند اما یک بلوغی دارند که اگر میخواهید پیشرفت کنید نباید مشکلاتتان را راجع به اتحادتان کنید. جنبش حسنیان مخالف حکومت هستند اما زمانی که اتحاد مسلمانها با دشمنان خارجی هست در کنار هم متحد قرار میگیرند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
🔰هم اکنون در حال برگزاری
🔷 موضوع نشست تخصصی:
شاخصههای رفتاری حضرت زهرا سلام الله علیها با هدف ارائه الگوی زن تراز در خانواده
🆔https://eitaa.com/jz2602