🔻دوره آموزشی بررسی #اسناد_بین_المللی🔺
شامل:
✔️ شناخت مبانی #سازمان_ملل
✔️ بررسی #اسناد و نهادهای تابعه سازمان ملل
✔️ نقش #یهود در مدیریت سازمان ملل
✔️ تاثیر قراردادهای بین المللی بر #سلامت کشور
و ......
✅ قابل توجه:
این دوره ویژه متخصصین و محققین حوزه #طب اسلامی ایرانی است.
📝 ثبت نام در ایتا و تلگرام:
🆔 @For_Light
🌐جمعیت جهانی منجیان سلامت🌐
⭐️ #پیشنهاد_خوشمزه | غذاهای توصیه شده در احادیث معصومین علیهمالسلام
❇️ خبیص (حلوا با شیره)؛
داود رقّى گويد: روزى خبیص درست كرده و آن را خدمت امام صادق عليه السّلام بردم. حضرت مشغول صرف غذا بودند. خبیص را نزد ايشان نهادم. امام عليه السّلام آن را لقمه لقمه كردند و به ياران خويش دادند و شنيدم كه فرمودند: هر كه به مؤمنى شيرينى دهد خداوند تلخى روز رستاخيز را از او به دور دارد.
❇️ کوکب (نوعی فرنی با سویق)؛
امام صادق علیهالسلام به وليد بن صبیح فرمودند: در زمستان چه غذايى براى خانوادهٔ خود تهيه میکنی؟ گفتم: گوشت، حضرت فرمودند: اگر گوشت نبود؟ گفتم: روغن، فرمود: چرا كوكب تهیه نمیکنی؟ چرا كه همهٔ اجزائش براى بدن مقویتر از چیز های دیگر است ...
📥 متن کامل این دو غذای مقوّی را در لینک زیر ببینید:
teb114.ir/sweets-foods05
behdasht e jesm-ep03.mp3
9.13M
🔉 بشنوید | #بهداشت_جسم
🔹 جلسهی سوم
🔸 ضرورت مراجعه به طبیب
🔸 قضا و قدر الهی
🔸 جامعیت علم اهلبیت علیهمالسلام
🔸 ماجرای بیماری حضرت موسی علیهالسلام و حکمت پروردگار
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
teb114.ir/body-health03
#بهداشت_جسم
جلسهی سوم
🔹 مراجعه به طبیب/ انحصار طبابت غلط است؛
یکی از مطالبی که اهلبیت علیهمالسلام و انبیای قبل از آنها، روی آن تأکید دارند، مراجعۀ به متخصص است. طبیب البته نه منحصر به پزشک امروزی، وقتی میگوییم متخصص یعنی کسی که مسلط به مبانی پزشکی است. حالا امروزه به کسانی محدودش کردند که مدرک دارند. اما آنچه که ما در مبانی دینی میگوییم، منحصر به این نیست و قدیم یعنی حدود ۱۰۰-۱۵۰ سال پیش، دیگر این مدارک نبود؛ اما طبیب وجود داشت. زمان اهلبیت علیهمالسلام طبیب یعنی افراد متخصص وجود داشتند. گرچه امروز این طبیبهایی که الآن تابلو دارند نمونه و بخشی از این افراد هستند که بالاخره آمدند و ضابطهمندش کردند. خودِ این ضابطهکردن خوب است اما باید توجه بکنیم که انحصارش صحیح نیست. ما متخصص میخواهیم. عقل ما میگوید هرکس متخصص است، از تخصصش استفاده بکند. حالا اگر کسی مریض شد آیا میشود بگوید من پیش پزشک نمیروم؟! این را داریم عرض میکنیم که عقل انسان میگوید نزد پزشک برو و معالجه بکن.
🔹 نسخهی طبیب، نعمت الهی است؛
در زمان پیامبر اسلام مردی مجروح شده بود. آنوقت پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «ادْعُوا لَهُ الطَّبِیبَ» یک طبیب برایش بیاورید. یک کسی گفت که آیا طبیب سودی هم برایش دارد، آن هم در کنار پیامبری که حضور دارند؟ پیامبر فرمودند: «نعم، ما أنزل الله من داء إلا أنزل له شفاء» خدای متعال هر دردی که فرستاده کنارش شفای آن را قرار داده است. باز در حدیث دیگری از امام هشتم علیهالسلام است که فرمودند: «أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى لَمْ یَبْتَلِ الْعَبْدَ الْمُؤْمِنَ بِبَلَاءٍ حَتَّى جَعَلَ لَهُ دَوَاءً یُعَالِجُ بِهِ» هیچ دردی را خدا قرار نداده مگر اینکه در کنارش دارویی گذاشته که با آن معالجه بشود. بعد فرمودند: «وَ لِکُلِّ صِنْفٍ مِنَ الدَّاءِ صِنْفٌ مِنَ الدَّوَاءِ وَ تَدْبِیرٌ وَ نَعْتٌ» هر دستهای از بلاها دارای یک صنف و گروه دارو است. یعنی متناسب با آن درد، خدا دارو قرار داده و در کنار آن تدبیر و نعمت فرمودند. نعمت همان نسخۀ پزشک را میگویند. یعنی باید یک تدبیری هم بشود، یک نسخهای هم نوشته بشود؛ یعنی همان تشخیصی که بالاخره متخصص میدهد و با تخصصش کار را پیش میبرد و معالجه میکند.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
#بهداشت_جسم
جلسه سوم
🔹 ارتباط قضا و قدر با سلامتی؛
قضا و قدر با سلامتی و با بیماری چه ارتباطی دارد؟ سؤال این است که اگر خداوند مقدر کرده باشد قبل از شب قدر که من امشب مثلاً مریض باشم یا فردا مریض باشم. اگر بروم معالجه بکنم، آیا نارضایتی از قضا و قدر دارم؟ یعنی میخواهم بر خلاف ارادۀ خدا این کار را بکنم، آیا این است؟ سؤال بعدی این است که حالا ما ناراضی نباشیم یا باشیم؟ حالا این را از آن بگذریم. اصلاً اگر تقدیر الهی باشد که من مریض باشم آیا معالجۀ من اثری دارد؟ خب قطعاً دیگر من نباید خوب بشوم. وقتی خداوند در طول سال مقدر کرده و اندازهگیری کرده که مثلاً فلان شب و روز من مریض باشم. این اندازۀ الهی میشود، او حاکم بر ارادۀ من است. من حالا هرچه تصمیم بگیرم خودم را از بیماری دربیاورم، خب نمیشود که، ارادۀ الهی حاکم است. این را چرا بگوییم؟ اگر به اینها معتقد باشیم، آنوقت دیگر دنبال معالجه نمیرویم. میگوییم خب هرچه خدا تقدیر کرده همان است.
🔹 تقدیر الهی وابسته به تصمیم شخص است؛
جواب این است که تقدیر الهی با همان تصمیماتی که ما میگیریم اندازهگیری میشود. مثلاً خداوند وقتی شب قدر میخواهد بگوید که من امشب و فردا مریض میشوم، این اندازهگیری را محدودش میکند به اینکه آیا من میروم معالجه بکنم یا نمیکنم. یعنی تقدیر الهی وابستۀ به حرکت من میشود. اگر من حرکت میکنم و میروم معالجه میکنم مثلاً تقدیر الهی این است که من یک شبانهروز مریض باشم؛ اما اگر تقدیر الهی عکس این بود یعنی خدا در علمش میدانست که من نمیروم معالجه بکنم و تنبلی میکنم، این یک روز بیماری من ۳ روز میشود، یک هفته میشود. یعنی من نباید بگویم؛ چون تقدیر الهی این است که ۳روز باشد، پس نمیروم معالجه کنم. به عکس است، تقدیر الهی میگوید چون شما نمیروی معالجه بکنی ۳ روز است و اگر بروی معالجه کنی یک روز است. تقدیر الهی این است و تابع تصمیم شما است. مثلاً خدای متعال میداند که شما دارو میخورید، تقدیر میکند که بیماریتان با این دارویی که میخورید یک روزه است. یک بار دیگر میداند که شما دارو نمیخورید و لجبازی میکنید خداوند هم تقدیر میکند که شما یک هفته مریض باشید. پس تقدیر الهی جبرآور نیست که بهزور بر ما حاکم باشد؛ بلکه تقدیر معلول حرکت ما است. او نگاه میکند ما چه میکنیم. مثل پدری است که بچهاش را از خانه بیرون کرده است. حالا میگویید چه موقع بچه را راهش میدهید؟ پدر میگوید من تابع توبۀ بچه هستم، منتظرم ببینم او چه میکند. اگر او زود توبه کند، همین امشب توبه کند راهش میدهم و میگویم داخل بیا. اگر توبه نکند و بخواهد لجبازیاش را ادامه بدهد، میگویم نه. فردا شب، پسفردا شب یکوقت میبینی یک هفته لجبازی میکند. هر وقت او برگردد من راهش میدهم. پس از پدر نباید سؤال بکنیم؛ بلکه باید از بچه سؤال بکنیم که چه موقع میخواهی تصمیم بگیری خوب شوی؟
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
#بهداشت_جسم
جلسه سوم
🔹 معالجه، جزئی از قضا و قدر؛
حالا اگر یک کسی آمد خبر داد و گفت این آقا فلان روز مریض میشود، دو روز هم بیماریاش طول میکشد. این معنایش این نیست که این آقا مجبور است دو روز مریض باشد، نخیر. با تمام اختیاراتی که دارد و تلاشی که میکند، پیش پزشک میرود و یکی از چیزهایی هم که باید بگوییم بحث دعا است؛ یعنی خدای متعال میداند که این آقا دعا هم میکند. یعنی آنها را هم ضمیمهاش میکند میگوید هم پیش پزشک میرود، هم دعا میکند، هم دیگران در حقش دعا میکنند، هم مثلاً صدقه میدهد. همۀ اینها با هم جمع میشود و مجموع اینها اثر میگذارد در اینکه این مثلاً بیماریاش ۲ روز طول بکشد. اینها را یادمان باشد که معالجه جزو تقدیرات الهی است؛ در حالیکه معالجه با اختیار من و شما است.
🔹 تعویذ، بخشی از معالجه؛
یک کسی از پیامبر صلیاللهعلیهوآله سؤال کرد: «أَ رَأَیْتَ رُقًى نَسْتَرْقِیهَا»؛ گفت یکسری تعویذهایی هست. تعویذ همین دعاهایی است که روی کاغذ مینویسند و به دست یا به بازو یا زیر لباسها میبندند. گفت یکسری دعاهایی هم ما تعویذ میکنیم زیر لباسهایمان میگذاریم و سؤال کرد نظر مبارکتان چیست، «وَ دَوَاءً نَتَدَاوَى بِهِ» یکسری داروهای گیاهی است که ما با آن خودمان را مداوا میکنیم؟ و همچنین یک مقدار هم پرهیز میکنیم. وقتی مریض میشویم از یکسری چیزهایی که برایمان ضرر دارد پرهیز میکنیم و استفاده نمیکنیم. سه تا چیز را گفت، هم استفاده از دارو، هم استفاده از دعا و هم پرهیز را گفت. سؤالش این است: «هَلْ یَرُدُّ مِنْ قَضَاءِ اللَّهِ شَیْئاً» آیا این کارهایی که ما میکنیم تقدیر الهی را رد میکند؟ یعنی اگر تقدیر این بوده که مثلاً یک ماه ما مریض باشیم این تقدیر را برمیدارد؟ پیامبر فرمودند که خود این کارهایی که میکنید اینها جزو قدر است؛ یعنی بنا نبود که یک ماه شما مریض باشی. چون این سه تا کار را میکنی، اصلاً از اول مریضیات مقدرش مثلاً دو روز است نه اینکه بگویید مقدر یک ماه بود و چون شما این کار را کردی یک ماه، دو روز شد. پس تقدیر الهی نه جبر است که بگوییم از خدا هرچه اراده کرد به زور جلو میرود و نه اینکه بگویید ارادۀ من و شما و حرکت ما بی اثر است، این هم نیست. همین ارادههایی که پروردگار به ما داده، اینها را از قبل خدا میداند که ما با این ارادهمان چه میکنیم. لذا پیامبر فرمودند: «قَالَ هِیَ مِنْ أَقْدَارِ اللَّهِ تَعَالَى»؛ فرمودند این کارهایی که میکنید، همان دعایی که میگذارید، دارویی که میخورید، پرهیزی که میکنید را فرمودند اینها از تقدیرات الهی است. خود اینها هم مقدر الهی است.
🔹 شفا به شرط مداوا؛
یک داستانی هم دارد که امام صادق علیهالسلام میفرمایند: یکی از انبیاء مریض شد و گفت من معالجه نمیکنم. خدای متعال خطاب کرد و به او وحی کرد، فرمود: «لَا أَشْفِیکَ حَتَّى تَتَدَاوَى فَإِنَّ الشِّفَاءَ مِنِّی» فرمود: من هم شفایت نمیدهم تا بروی مداوا بکنی؛ چون شفا از من است، من هم راه عاقلانهاش را همین گذاشتم. باید بروی دارو بخوری، گاهی پرهیز بکنی، پیش پزشک بروی و همین کارهای متعارف را انجام بدهی. بله، درد که میگوییم از خدا است؛ ولی باز آن هم گاهی انسانها دردی را به یک کسی وارد میکنند. حالا این را که خدای متعال جلویش را که نمیگیرد. وقتی یک کسی مثلاً سمی را میآورد و در آبی میگذارد و به من میدهد، میخورم. خب این باعث میشود که من مریض میشوم دیگر. این را نباید بگوییم خدا درد را داد، خدا اثر را گذاشته است؛ اما چه کسی مسبب این است؟ یک شخصی، انسان است، آن اثر است؛ لذا آن ضامن من است، مسئول هم است. پس اثر را خدا گذاشته، اثر دارو را هم باز خدا گذاشته است. حالا دارو را من وارد نیستم و میآیم از شما سؤال میکنم میگویم من برای بیماریام چهکار بکنم؟ شما میفرمایید که برو فلان دارو را بخور خوب میشوی. باز شما که در آن اثر را نگذاشتید، شما فقط راهنماییام میکنید، میگویید این دارو را استفاده کن. من هم میگویم چشم، میروم استفاده میکنم و خوب میشوم. پس هم درد، هم معالجه، همۀ اینها را اگر بخواهید به یک نحوی به خدا وصل بکنید، درست است؛ اما انکار نکنید.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
#بهداشت_جسم
جلسه سوم
🔹 حکمت خداوند؛
حضرت موسی علیهالسلام مریض شدند. اطرافیان آمدند و نگاه کردند، مریضی را شناختند. فهمیدند که موسی علیهالسلام چه بیماری پیدا کرده است. به او گفتند: «لَو تَداوَیتَ» ایکاش با فلان دارو و فلان دارو مداوا میکردی. داروهایش را گفتند. حضرت موسی علیهالسلام گفت من این کار را نخواهم کرد و آن خدایی که بیماری را به من داده، خودش هم معالجهام بکند. بیماری حضرت موسی علیهالسلام طول کشید. دومرتبه رفقایش پیشش آمدند و گفتند جناب موسی ما تجربه داریم، همین بیماری را هم ماها پیدا کردیم، رفتیم دارو خوردیم و خوب شدیم، شما هم بخور. مجدداً گفت نه من مداوا نمیکنم. به حضرت موسی علیهالسلام خطاب شد: «و عِزَّتی و جَلالی، لا أبرَأتُکَ حَتّى تَتَداوى بِما ذَکَروهُ لَکَ» به عزت و جلالم قسم، مداوایت نمیکنم تا به همان چیزی که مردم گفتند بروی و خودت را معالجه کنی. خب حضرت موسی علیهالسلام دوستانش را صدا زد و گفت: همان داروهایی که گفتید را بیاورید تا من استفاده کنم و آنها هم آوردند، خورد و خوب شد. بعد که خوب شد حضرت موسی علیهالسلام ته دلش کمی دلگیر شد که خدایا من میخواستم به ارادۀ تو جلو بروم؛ اما بالأخره ما را پیش اصحابمان کوچک کردی و نظر آنها حاکم شد و من میخواستم نظر تو باشد. ببینید خدای متعال چه فرمود! این عبارت خیلی زیبا است. خداوند فرمود: «أرَدتَ أن تُبطِلَ حِکمَتی بِتَوَکُّلِکَ عَلَیَّ» تو قصد داشتی به واسطۀ توکلی که به من کردی، حکمت من را از بین ببری، همین. گفتید توکل به خدا؛ اما میخواهید حکمت من را از بین ببری. حکمت من یعنی مصلحت این است مریض که شدی از طریق معالجه خوب شوی و بروی دارو بخوری. کار عاقلانه را ترک کردی و میگویی خدا! خب خداوند هم عقل را به تو داده و میگوید این کار را بکن. آنوقت کار عاقلانه را انجام نمیدهی و میخواهی خدا معالجهات کند!
🔹 اگر راه حل طبیعی وجود نداشت؛
برای حضرت ابراهیم علیهالسلام یک تصمیمی داشتند تا او را در آتش بسوزانند. راهکار طبیعی نداشت که بالأخره رفقایش بیایند و نجاتش بدهند. دیگر بحث وصل به ارادۀ الهی بود. خدا میخواست نجاتش میداد، نمیخواست دیگر سوخته میشد.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
ayat-prevent-treatment-with-hot-springs.mp3
1.56M
🔉 بشنوید | نهی از درمان با چشمههای آب گرم
❇️ امام صادق عليه السلام فرمودند:
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم، از درمان با چشمه هاى آب گرم، نهى فرموده است و آنها چشمههايى از آب گرم در كوهستانهاست كه بوى گوگرد دارد.
❇️ امام صادق عليه السلام فرمودند:
پدرم خوش نداشت به آب تلخ و آب گوگرددار، درمان كند؛ او مىفرمود: نوح، آن هنگام كه توفان به پا شده بود، آبها را فراخواند و همهی آنها به او پاسخ دادند، مگر آبهاى تلخ و آب هاى گوگرددار. پس اين آبها را نفرين كرد.
teb114.ir/ayat-prevent-treatment-with-hot-springs
#حجت_الاسلام_آیت
#دانشنامه_احادیث_پزشکی
#کتاب_صوتی
🖥 Teb114.ir
🆔 @teb114_ir
شبهای ماتم آمد، آقا سرت سلامت
بوی #محرم آمد، آقا سرت سلامت
آورده مادرم باز، پیراهن عزا را
شبهای ماتم آمد، آقا سرت سلامت
یک دستمال گریه، امشب تو مرحمت کن
اشکی چو زمزم آمد، آقا سرت سلامت
ما گریه سر گرفتیم، با روضه خوانی تو
بزمی فراهم آمد، آقا سرت سلامت
چشم انتظار اذنت، ماندیم تا بسوزیم
گفتی که خواهم آمد، آقا سرت سلامت
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان_عج
#صلیاللهعلیکیااباعبداللهالحسین
📹 ببینید | اختلال در ادرار (قطره قطره آمدن)
🔹 علل اختلال در ادرار
🔹 راههای پیشگیری
🔹 راههای درمان
🔹 خوراکیهای نافع
🔸 از امام صادق علیهالسلام نقلشده است، ... سنجد باعث ایمنی از بواسیر و قطرهقطره آمدن ادرار میشود.
📥 درمانهای اصلی و جایگزین برای اختلالات ادرار در لینک زیر:
➡️ teb114.ir/tabriziyan-book3-ep54
#دراسةفیالطبالرسولالمصطفی
#آیت_الله_تبریزیان
#جلد۳
#علاج_الخاص
#جلسه۵۴