behdasht e jesm-ep02.mp3
10.93M
🔉 بشنوید | #بهداشت_جسم
🔹 جلسهی دوم
❇️ مرجعیت علمی اهلبیت علیهمالسلام
🔸 هدف انبیاء؛ سلامت فکر
🔸 علم ائمه علیهمالسلام
🔸 سه رکن اصلی هر شهر
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
teb114.ir/body-health02
#بهداشت_جسم
جلسه دوم
🔹هدف معالجۀ روح بود؛
اهلبیت علیهمالسلام برای هدایت بشر آمدند. آمدند فکر ما را اصلاح بکنند، اعتقادات ما را تصحیح بکنند و ما را مؤمن به خالق بکنند. در عین حال گاهی هم مسائل سلامت بدن و امور پزشکی و طبابت را هم داشتند و هدفشان از آمدن به این دنیا، این نبوده است؛ اما این را هم در کنار کارشان انجام میدادند و گاهی که اصحاب مریض میشدند، به ایشان میگفتند این کار را بکنید، این دارو را میل بکنید و به ایشان اینها را میگفتند. بین این دو باید دقت بکنیم که هدف معالجۀ جسم نبود که بیایند طبابت بکنند. هدف معالجۀ روح بود!
🔹عالم به همهی علوم؛
حجتهای الهی همۀ علوم دنیا در وجودشان هست. وقتی میگوییم همۀ امر دنیا در وجودشان ثبت است، یک بخشی از این علوم همان علوم مربوط به مسائل پزشکی و طبابت است. وقتی امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند: «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی» دیگر ذکر نکردند که «سلونی» از امور آخرتی است، تعیین که نکردند. همه چیز را میگویند، هر چه میخواهید سؤال بکنید. نگفتند از امور آخرتی از من سؤال بکنید. پس از امور آخرتی باشد یا از امور دنیایی، تفاوتی نمیکند. نگفتند از زمین سؤال بکنید یا از آسمان سؤال بکنید، از هرجا از کهکشانها هم سؤال میکردند جواب میدادند که خودشان دنبالش فرمودند که من امور آسمانها و کهکشانها را نسبتبه امور زمین عالمتر هستم.
🔹عدم امکان تجربه ی همهی گیاهان؛
ما نمیتوانیم بیاییم داروها و گیاهان را تا آخر عمرمان، نه من همۀ دنیا جمع شوند بخواهند یکی یکی اینها را تجربه بکنند و با فلان بیماری مقایسه کنند و ببینند روی فلان بیماری اثرش چه است. عمر انسان کفاف این را نمیدهد که افراد بخواهند. این مشکل است که بخواهند افراد همۀ اینها را مدام تجربه بکنند و بعد بنویسند. خب این چیزی که باید صد سال طول بکشد و بیایند یک میلیون، دو میلیون گیاه را یکی یکی بررسی کنند، بعد دو تا دو تا اینها را ضمیمه هم بکنند بعد ضمیمهها را منفرد کنند و با یک چیز دیگر ضمیمه بکنند. خب ببینید چقدر طول میکشد! این را از کسی که عالم به علم غیب است سؤال میکنند. او از اول میگوید این گیاه را استفاده کن، مشکلت حل میشود. یکوقت یک کسی عقیده ندارد که اهلبیت علیهمالسلام اطلاع غیبی داشتهاند، آن یک بحث دیگر است. اگر کسی عقیده ندارد مثل این است که من قبول ندارم این پزشک متخصص است. همه دارند به او مراجعه میکنند؛ ولی من قبول ندارم و به عقیدۀ خودم به او مراجعه نمیکنم. بعضیها ممکن است بگویند اهلبیت علیهمالسلام مسائل طبابت را نمیدانستند. آنکه میگوید نمیدانستند مراجعه نمیکند؛ اما آنکه معتقد است و ما که معتقد هستیم مراجعه میکنیم. بعضیها هم ممکن است بگویند ما انکار نمیکنیم؛ اما دلیلش را بگویید ببینیم قرآن آیا گفته که اهلبیت علیهمالسلام همه چیز را میدانند؟ بله در چند جای قرآن آمده است. آیات ۱۰۵ توبه، ۴۳ رعد، ۱۲ یس، ۲۷جن، این سورههاییاند که معروف هستند.
🔹جایگاه «علمالکتاب»؛
در یکجا مثلاً در آیۀ ۴۳ رعد میگوید امیرالمؤمنین علیهالسلام کسی است که: «مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتابِ» دیگر حالا کسانی که با ادبیات عربی آشنا هستند میدانند که کلمۀ «من» در اینجا نیامده است؛ درحالیکه در آیۀ ۴۰ سورۀ نمل راجعبه آصف یک من ذکر میکند و تفاوتش همین است که آصفبن برخیا را میگوید: «قالَ الَّذی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ» آصف از کتاب میدانست. یک "از" میگوید و علمش را سوراخ میکند و میگوید همه چیز را نمیدانست. از کتاب میدانست یعنی بخشی از ادلۀ کتاب را اطلاع داشت. وقتی آن آیه را کنار آیۀ ۴۳ رعد میگذاریم، امیرالمؤمنین علیهالسلام را وقتی میخواهد معرفی بکند دیگر "از" نمیگوید. میگوید این آقا علم الکتاب نزدشان است. این شهادت قرآن است. بعد این آیه را بگذارید کنار آیۀ ۵۹ انعام که میگوید هرچه در علوم دنیا هست همه چیز را، وقتی میخواهد بگوید همه چیز را، میگوید تر و خشکی. «لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ إِلاَّ فی کِتابٍ مُبینٍ» همه چیز را تر و خشکی، حضرت در کتاب جمع شده است. بعد میگوید این کتاب همهاش در سینۀ امیرالمؤمنین علیهالسلام است: «مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتابِ» این شهادت قرآن است.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
#بهداشت_جسم
جلسه دوم
🔹۳ رکن اصلی هر شهر؛
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: هر شهری نیاز به ۳ گروه دارد: «لَا یَسْتَغْنِی أَهْلُ کُلِّ بَلَدٍ عَنْ ثَلَاثَةٍ، یَفْزَعُ إِلَیْهِ فِی أَمْرِ دُنْیَاهُمْ وَ آخِرَتِهِمْ» مردم باید هم در کارهای دنیاییشان و هم در کارهای آخرتیشان پناه به آنها ببرند. یعنی این ۳ تا امور دنیایی تنها نیست، امور آخرتی هم نیست. مردم بالاخره هم دنیا میخواهند، هم آخرت میخواهند. بعد میفرمایند: «فَإِنْ عَدِمُوا ذَلِکَ کَانُوا هَمَجاً» اگر مردم آن شهر این ۳ دسته را نداشته باشند، بدانید اینها هَمَج هستند. همج، انسانهای احمق را میگویند که از نظر مایۀ اطلاعات مایه ندارند، پستاند. انسان احمق عقلش کم است دیگر، اینها را همج میگویند. ما باید بگوییم بدبخت. این را دیگر وقتی نمیداند، خب اینها بدبختاند دیگر، جامعه خیلی مشکل پیدا میکند.
🔹نیاز شهر به فقیه؛
اول فرمودند: «فَقِیهٍ عَالِمٍ وَرَعٍ» هر شهری نیاز به فقیهی دارد که هم فقیه باشد یعنی دینشناس و مجتهد باشد، عالم باشد و هم متقی باشد، عادل باشد. این بهخاطر این است که مردم برای دینشان به او مراجعه بکنند و از او سؤال کنند.
🔹نیاز شهر به حاکم؛
فرد دوم: «وَ أَمِیرٍ خَیِّرٍ مُطَاعٍ» همۀ شهرها نیاز دارند به یک پادشاهی که نیکوکار باشد و همه هم از او اطاعت بکنند؛ چون اگر اطاعت نکنند باز کار حل نمیشود.
🔹نیاز شهر به طبیب؛
فرمودند: «وَ طَبِیبٍ بَصِیرٍ ثِقَةٍ» مردم هر شهر نیاز دارند به یک طبیبی که هم بصیر باشد و مریضیها را درست بشناسد و هم از مریضیها اطلاع داشته باشد و فوری تشخیص بدهد که این آقا درد معدهاش برای چه است. از سنگ است، چرا کلیهاش یا مثانهاش خراب است. دیدید بعضی وقتها دکتر تشخیص نمیدهد. گاهی وقتها اشتباه هم درمان میکنند، یک چیز دیگر را از بدن شخص درمیآورند و بعد میگویند خوب نشده است. مردم هر شهر به یک طبیبی نیاز دارند که بصیر باشد و ثقه هم باشد؛ چون بعضی وقتها طبیب میفهمد؛ اما چون با این مریض لج دارد، عمداً عکسش را میکند یا نه لج ندارد میخواهد پول از او دربیاورد و مدام معطلش میکند.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
ayat-lifespan-factors.mp3
2.32M
🔉 بشنوید | عوامل طول عمر
❇️ نبی مکرم صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
چهار چيز بر عمر مىافزايد: ازدواج با دوشيزگان، غسل كردن با آب گرم، خفتن بر شانه چپ و خوردن سيب در سحرگاهان.
❇️ در حدیث دیگری میفرمایند:
گرممزاجان را به درازى عمر، مژده ده.
❇️ امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند:
شستن دستها قبل و بعد از غذا خوردن، (موجب) فزونى عمر است.
teb114.ir/ayat-lifespan-factors
#حجت_الاسلام_آیت
#دانشنامه_احادیث_پزشکی
#کتاب_صوتی
🖥 Teb114.ir
🆔 @teb114_ir
🔻دوره آموزشی بررسی #اسناد_بین_المللی🔺
شامل:
✔️ شناخت مبانی #سازمان_ملل
✔️ بررسی #اسناد و نهادهای تابعه سازمان ملل
✔️ نقش #یهود در مدیریت سازمان ملل
✔️ تاثیر قراردادهای بین المللی بر #سلامت کشور
و ......
✅ قابل توجه:
این دوره ویژه متخصصین و محققین حوزه #طب اسلامی ایرانی است.
📝 ثبت نام در ایتا و تلگرام:
🆔 @For_Light
🌐جمعیت جهانی منجیان سلامت🌐
⭐️ #پیشنهاد_خوشمزه | غذاهای توصیه شده در احادیث معصومین علیهمالسلام
❇️ خبیص (حلوا با شیره)؛
داود رقّى گويد: روزى خبیص درست كرده و آن را خدمت امام صادق عليه السّلام بردم. حضرت مشغول صرف غذا بودند. خبیص را نزد ايشان نهادم. امام عليه السّلام آن را لقمه لقمه كردند و به ياران خويش دادند و شنيدم كه فرمودند: هر كه به مؤمنى شيرينى دهد خداوند تلخى روز رستاخيز را از او به دور دارد.
❇️ کوکب (نوعی فرنی با سویق)؛
امام صادق علیهالسلام به وليد بن صبیح فرمودند: در زمستان چه غذايى براى خانوادهٔ خود تهيه میکنی؟ گفتم: گوشت، حضرت فرمودند: اگر گوشت نبود؟ گفتم: روغن، فرمود: چرا كوكب تهیه نمیکنی؟ چرا كه همهٔ اجزائش براى بدن مقویتر از چیز های دیگر است ...
📥 متن کامل این دو غذای مقوّی را در لینک زیر ببینید:
teb114.ir/sweets-foods05
behdasht e jesm-ep03.mp3
9.13M
🔉 بشنوید | #بهداشت_جسم
🔹 جلسهی سوم
🔸 ضرورت مراجعه به طبیب
🔸 قضا و قدر الهی
🔸 جامعیت علم اهلبیت علیهمالسلام
🔸 ماجرای بیماری حضرت موسی علیهالسلام و حکمت پروردگار
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان
teb114.ir/body-health03
#بهداشت_جسم
جلسهی سوم
🔹 مراجعه به طبیب/ انحصار طبابت غلط است؛
یکی از مطالبی که اهلبیت علیهمالسلام و انبیای قبل از آنها، روی آن تأکید دارند، مراجعۀ به متخصص است. طبیب البته نه منحصر به پزشک امروزی، وقتی میگوییم متخصص یعنی کسی که مسلط به مبانی پزشکی است. حالا امروزه به کسانی محدودش کردند که مدرک دارند. اما آنچه که ما در مبانی دینی میگوییم، منحصر به این نیست و قدیم یعنی حدود ۱۰۰-۱۵۰ سال پیش، دیگر این مدارک نبود؛ اما طبیب وجود داشت. زمان اهلبیت علیهمالسلام طبیب یعنی افراد متخصص وجود داشتند. گرچه امروز این طبیبهایی که الآن تابلو دارند نمونه و بخشی از این افراد هستند که بالاخره آمدند و ضابطهمندش کردند. خودِ این ضابطهکردن خوب است اما باید توجه بکنیم که انحصارش صحیح نیست. ما متخصص میخواهیم. عقل ما میگوید هرکس متخصص است، از تخصصش استفاده بکند. حالا اگر کسی مریض شد آیا میشود بگوید من پیش پزشک نمیروم؟! این را داریم عرض میکنیم که عقل انسان میگوید نزد پزشک برو و معالجه بکن.
🔹 نسخهی طبیب، نعمت الهی است؛
در زمان پیامبر اسلام مردی مجروح شده بود. آنوقت پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «ادْعُوا لَهُ الطَّبِیبَ» یک طبیب برایش بیاورید. یک کسی گفت که آیا طبیب سودی هم برایش دارد، آن هم در کنار پیامبری که حضور دارند؟ پیامبر فرمودند: «نعم، ما أنزل الله من داء إلا أنزل له شفاء» خدای متعال هر دردی که فرستاده کنارش شفای آن را قرار داده است. باز در حدیث دیگری از امام هشتم علیهالسلام است که فرمودند: «أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى لَمْ یَبْتَلِ الْعَبْدَ الْمُؤْمِنَ بِبَلَاءٍ حَتَّى جَعَلَ لَهُ دَوَاءً یُعَالِجُ بِهِ» هیچ دردی را خدا قرار نداده مگر اینکه در کنارش دارویی گذاشته که با آن معالجه بشود. بعد فرمودند: «وَ لِکُلِّ صِنْفٍ مِنَ الدَّاءِ صِنْفٌ مِنَ الدَّوَاءِ وَ تَدْبِیرٌ وَ نَعْتٌ» هر دستهای از بلاها دارای یک صنف و گروه دارو است. یعنی متناسب با آن درد، خدا دارو قرار داده و در کنار آن تدبیر و نعمت فرمودند. نعمت همان نسخۀ پزشک را میگویند. یعنی باید یک تدبیری هم بشود، یک نسخهای هم نوشته بشود؛ یعنی همان تشخیصی که بالاخره متخصص میدهد و با تخصصش کار را پیش میبرد و معالجه میکند.
#آیت_الله_مهدوی
#عضو_مجلس_خبرگان_رهبری
#امام_جمعه_اصفهان