🔰وحشت از ولایت😱‼️
برخی روشنفکران ما، به ویژه غربزدگان، از کلمۀ «ولایت»، رَمِش، بل وحشت دارند، و این حالتشان به نوعی در قشر جوان نیز تأثیر می گذارد. در کتاب «کابالا و پایان تاریخش» بیان کرده ام که هیچ کسی و هیچ بنی بشری خارج از ولایت نیست، همگان در زیر چتر ولایت قرار دارند؛ یا زیر چتر ولایت «اللّه»، و یا زیر چتر ولایت «ابلیس». آن عزیزی که با ولایت مخالف است توجه ندارد که در فضای ولایت دیگر زندگی می کند. پس ولایت چیز عجیب و غریبی نیست که تنها در این انقلاب عنوان شده باشد یا در آغاز اسلام. از آغاز پیدایش انسان این واقعیت گریزناپذیر، حضور و وجود دارد.
شهید دیالمه در مجلس دوم، از روی مجلۀ «آفریقای جوان» که یازده سال پیش از پیروزی انقلاب ما چاپ شده بود، خواند که بنی صدر گفته بود من اولین رئیس جمهور ایرانم. بدیهی است او این پیشگوئی را از کاهنان گرفته بود. این اول گمراهی است و توابع بعدی آن، جنون بار تر است:
کاهن به سراغ آقا می آید و می گوید: تو برندۀ انتخابات خواهی شد. آقا که پیروز می شود، به کاهن ایمان می آورد. آن گاه کاهن او را رها نمی کند؛ اولاً با پیشگوئی دروغین دیگر، فکر، تحلیل و استعداد او را بایکوت کرده و نسخۀ مورد نظر خود را می دهد که غیر از لطمه زدن به تشیع هدفی ندارد.
از خود نمی پرسید که چرا فرد هوشمندی مانند بنی صدر آن همه حماقت کرد؟ او فریب راهنمائی های کاهنان را خورد.
هر وقت دیدید شخصیتی، رئیسی، بزرگی که هوشمند و تحلیلگر قوی است اما رفتارهائی از او سر می زند که هرگز با عقل، هوش و توان تحلیلی او سازگار نیست، بدانید او دچار «تعبّد» شده است. یعنی عقل و استعداد خود را تعطیل کرده و با اشاره های کاهن، عمل می کند. این هم مصداق «مستعد بودن در عین مستعد نبودن» و «ولایتمدار بودن، در عین کهانت مدار بودن».
مثَل عربی می گوید: اذا کان الغراب دلیل قوم سیهد یهم الی دارالبوار:
وقتی که کلاغ راهنمای افرادی باشد، آنان را به سرمنزل نگون بختی رهنمون می شود.
و لذا فقه ما می گوید کاهن کافر است، یعنی دشمن حق و دشمن تشیع و دشمن ایران اسلامی است.
@tebyan314
🔰خدا و مکان قسمت سوم🔰
توضیح مطلب شماره ۲
👈👈 سوال: در مبحث «اثبات وجود خدا» گفته شد که جهان محدود است و آن سوی این جهان بس بزرگ (باز هم بس بزرگ، هر قدر می توانید بگویید: بس بزرگ) عدم نبوده و وجود است و آن وجود بی نهایت، خدا است. آیا در این صورت -العیاذ بالله- جهان در درون خدا قرار نمی گیرد؟ و خدا مکان و ظرف جهان نمی شود؟
✅ پاسخ: گفته شد که مکان در رابطه میان دو چیز مادی و دارای بُعد قابل تحقق است. یعنی هر دو تای آنها باید دارای بُعد و محکوم به بُعد باشند. و در موضوع بحث ما یک طرف که جهان است دارای بُعد است. ولی طرف دیگر که خداوند است از بُعد منزه است.
✔️ و در بیان دیگر: میان ظرف و مظروف «سنخیت» لازم است. و میان خالق و مخلوق همسنخی وجود ندارد.
👂👂 خداوند همه جا هست هم در درون جهان و هم در خارج از آن -البته باز هم به دلیل ضیق خناق از لفظ «در» استفاده می شود- نه جایی از او خالی است و نه جایی که جا نیست. امیرالمومنین -علیه السلام- می فرماید: و من قال فیم، فقد ضمّنه: کسی که بگوید خدا در چیست؟ پس او خدا را مضمون و محدود کرده است.
و من حدّه فقد عدّه: و هر کس که خدا را محدود بداند، او را قابل عدد کرده است. (نهج البلاغه، خطبه اول)
👈👈 و قبلا بحث شد که متعدد بودن، و اساساً قابل عدد و شمارش بودن، از لوازم تغییر است. و خود تغییر مخلوق خداوند است.
#خداشناسی
@Tebyan314
🔰خدا و مکان قسمت چهارم 🔰
توضیح مطلب شماره ۳
📚 و (امیر المومنین -علیه السلام- باز)میفرماید: و من قال علی ما فقد اخلی منه: و هر کس بگوید خداوند بر روی چه چیزی است؟ جاهای دیگر را از او خالی کرده است.
🔷 تزاحم مکانی: گفته شد خداوند در همه جا هست. یعنی با هر ذرّه ای، و در دل هر صخره ای، در ته اقیانوس و در هر جایی که بتوان در عقل آورد خداوند واحد حضور دارد. زیرا میان خداوند و سایر اشیا تزاحم مکانی وجود ندارد. چیزهای دیگر با هم تزاحم مکانی دارند. مثلا این لیوان یا باید پر از آب باشد، یا پر از شیر و یا پر از هوا، و امکان ندارد که هم پر از شیر باشد و هم پر از هوا. و همینطور است همه اشیاء نسبت به همه مکان ها و ظرف ها.
👈👈 پرسشگری از امام صادق -علیه السلام- پرسید: اَیْنَ هُوَ: او کجاست؟ فرمود: هو اَینَ الْاَیْن: او کجا را کجا کرده است. یعنی حقیقت مکان را او پدید آورده است -احتجاج طبرسی، باب احتجاجات امام صادق علیه السلام-
در اینجا وقتی مطلب کامل میشود و قلب آرامش مییابد که دوباره مسأله «در ذات خدا اندیشه نکنید» را به یاد بیاوریم.
#خداشناسی
@Tebyan314
💡 تازههای کتاب
🔸 بزودی...
📓 عنوان کتاب:
انسان و علوم انسانی در صحیفه سجادیه جلد ششم
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
📌 لینک مطلب بزودی...
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
@tebyan314
هدایت شده از بینش نو | اطلاع رسانی و نشر آثار آیت الله مرتضی رضوی
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📓 عنوان کتاب: جامعه شناسی انقلاب مخملی در ایران
🖋 نویسنده:حضرت آیت الله مرتضی رضوی
... باز تکرار می کنم: من کاری ندارم که ماجراهائی که به محور انتخابات 22 خرداد به وجود آمد اقداماتی از نوع انقلاب مخملی بوده یا نه، و هیچ داوری در این باره نمی کنم، برای این که صداقتم را در این سخن روشن کنم عرض می کنم: بحث من اگر در واقع و در نظر خواننده ارزش دارد یا ندارد، در نظر خودم خیلی ارزشمند تر از آن است که آن را به محور یک حادثه خاص محدود کنم خواه آن حادثه بزرگ باشد یا کوچک، مهم باشد یا غیر مهم. و هرگز افق بحث را در حدی پائین نمی آورم که از عرصه جامعه شناسی به عرصه سیاسی آن هم سیاست روز، تنزل کند. «تحزّب درون مکتبی» را باطل می دانم و به همین دلیل عضو هیچ حزبی و یا گروه سیاسی ای نیستم. یک فرد سفت و سخت مکتبی هستم و به همین جهت همه گروه ها و حزب ها از همکاری من کاملاً مأیوس شده اند.
📌 لینک مطلب: http://www.binesheno.com/Files/books.php?idVeiw=1885&level=4&subid=1885
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
🔰ولایت فقیه، رکن انقلاب🔰
رکن رکين اين انقلاب، مرجعيت و ولايت فقيه (فقيه غير معصوم) است، آنان که او (آقای مدرسی طباطبایی در کتاب خودش به نام «مکتب در فرآیند تکامل») از آنان با لفظ «دشمنان» تعبير کرده، دشمناني هستند که از همين مرجعيت و ولايت فقيه که رشحه اي از ولايت ائمّه است ميترسند. چنان که فوکوياما در سخنراني هاي تلآويو و واشنگتن، به اين ترس اعتراف کرده است و قدرت تشيع را در دو چيز دانسته است: کربلا و حسين (ع) و مرجعيت و ولايت فقيه. و اين سخن او امروز در شبکه اينترنت در پيش نظر همۀ جهانيان است.
شيعه به مرجعيت و فقيه ارج مينهد. زيرا او را منصوب به نصب عام از طرف امام که ولي الله و حجّة اللّه و معصوم و داراي علم غيب است، ميداند. اگر عصمت و علم غيب که همان ولايت است را از شيعه بگيرند، شيعه هم مي شود مانند همان مسلماناني که زير چکمه امريکا له ميشوند و بوش روي خونهايشان رقص عربي ميکند.
@tebyan314
هدایت شده از تحریریه تبیان
🌺🌸💐
سالروز حماسه عظیم ۹ دی را گرامی میداریم.
🌺🌸💐
به امید بیداری و بصیرت ملت ایران و امت اسلامی در همه روزها.
@tebyan314
جامعه شناسی انقلاب مخملی در ایران.pdf
412.4K
جامعه شناسی انقلاب مخملی در ایران
در این کتاب می خوانید:
● انقلاب طبیعی
● حقیقت گرائی و واقعیت گرائی
● واقعیت گرائی در مقابل حقیقت گرائی
● ویژگی های انقلاب اصیل طبیعی
● انقلاب مصنوعی
● ویژگی های انقلاب مصنوعی
● انقلاب مخملی و جامعه ایران
● رفاهمندی در عرصۀ روح فردی و اجتماعی ایران
● زمینه و عنصر مساعد دوم برای انقلاب مخملی
● رشد غریزه گرائی در میان جوانان
● جریان خزندۀ تشیع وصایتی
● غرب نقش «ولایت» را بهتر می شناسد
● ظهور عینی تفکر خزندۀ وصایتی در ایران
● تصوف
#انقلاب_مخملی
@tebyan314
⁉️تشیع ولایتی و تشیع وصایتی‼️
یک دانشگاهی محقق یا یک دانشمند محقق حوزوی ما از شنیدن دو عنوان «تشیع ولایتی» و «تشیع وصایتی» ، به اصطلاح یکّه می خورد و نیم گامی به عقب رفته و می گوید: این دیگر چه اصطلاحی است، شیعه علوی و شیعه صفوی شنیده بودیم اما این از کجا آمد؟-؟!
درست است: وقتی که هیچ کاری در شیعه شناسی نکرده ایم واقعیت عظیم دو جریان تاریخی شیعه از نظرمان پنهان می ماند، دانشجوی نابغه ما با ذهن خالی وارد دانشگاه امریکائی سوربون که در خاک فرانسه است، می شود، بر می گردد با کوله باری از شیعه شناسی در ذهن، که شیعه را از آغاز وصایتی می داند، پیدایش شیعه ولایتی را نه در زمان علی(علیه السلام) و نیز نه در نیمه قرن سوم که غربیان القاء می کنند، بل در زمان صفویان می داند؛ وصایتیان را شیعه علوی و ولایتیان را شیعه صفوی می نامد. در وصیتنامه اش به «ظهور آخرالزمان» معتقد می شود نه به «ظهور حجة بن الحسن العسکری».
آنان که به مرحوم شریعتی سنّی گفتند، خودشان تشیع و دو جریان آن را نمی شناختند. او هرگز سنّی نبود عاشق علی(ع) و امام حسین(ع) و به اصطلاح محو در کمال فاطمه(ع) و زینب(ع) بود. او یک شیعه وصایتی بود.
@tebyan314
اصول کابالا (١)
اصل اول: هوخمه (= حكمت): تسمية اهريمني ترين فكر با هوخمه و حكمت.
سخن در «عنوان» و «اصطلاح» است نه در به كارگيري لفظ حكمت در كاربرد لغوي.
محي الدين در آغاز فصوص مدعي است كه نام كتاب و حكمت بودن محتواي آن را نيز پيامبر اسلام(ص) در آن رؤيا، تعيين كرده است.
او در اين مأموريت خود به جاي «مثلث نهمانيدس» نام پيامبر(ص) را آورده است.
از آن به بعد صوفيان در ممالك اسلامي اين عنوان نان و آب دار را براي تصوف هاي گوناگون خود برگزيدند.
⬅️ نفوذ اين اصل در ميان صوفيان مدعي تشيع:
در ميان شيعيان تا قرن هشتم هيچ صوفي اي موفق نگشته بود؛ اگر يك فرد شيعي به تصوف مي گرائيد منكوب و مطرود مي گشت. در قرن مذكور سيد حيدر آملي با تمسك به تأييد علمي، زهدي و تقوائي كه از فخرالمحققين فرزند علامه حلّي دريافت كرده بود، توانست به عنوان يك شيعة صوفي، موفق شود، شرايط زمان به ويژه در درون ايران با او مساعد بود.
سيد حيدر با اين گرايش در صدد بود كه اسماعيليان پراكنده در البرز مركزي را جمع كرده و قدرتي به دست آورد. او با اين كه يك شرح نسبتاً انتقادي بر فصوص نوشت اما در واقع آن را به عنوان حكمت و يك متن از متون تصوف ممالك اسلامي پذيرفت.
در نتيجه، سيد حيدر، هم حضور تصوف در ميان شيعه را بنا نهاد و هم عنوان حكمت را به ميان شيعيان نفوذ داد.
ملاصدرا هم محتواي فصوص و هم عنوان حكمت را با تحميل تصوف محي الدين بر ارسطوئيات و تحميل اين معجون يوناني- كاباليستي بر قرآن و حديث، عنوان راه و مسلك خود را «حكمت متعاليه» ناميد.
او با تحكّمات ضد عقلي، ضد لغت و ضد كاربرد الفاظ، بر خلاف همة قوانين و قواعد علمي و ادبي، الفاظ حكمت در قرآن و حديث را بر بينش خود تفسير و بلکه تحريف كرد.
#اصول_کابالا
@tebyan314
🔰 تعریف خدا در قرآن، قسمت اول 🔰
📚 گفته اند که سوره توحید شناسنامه خداوند است.
✅ اما این شناسنامه وجود خداوند را با تعریف «سلبی» معرفی می کند برخلاف سایر شناسنامهها که با تعریف «ایجابی» به معرفی افراد و اشیاء می پردازند.
👂👂 بسم الله الرحمن الرحیم: به نام خداوند بخشنده مهربان.
👂👂 قل هو الله احد: بگو آن خدا تک است.
1⃣ تک: بدون جفت و بدون زوج - به معنای جنسی ( 🔷 )
2⃣ تک: بدون هم مثل و بدون همنوع و بدون همجنس
پاورقی: 👇👇👇
🔷 این معنی از دو جهت قابل بررسی است:
1⃣ همه چیز این جهان مؤنث و مذکر (مثبت و منفی) هستند. انسان، حیوان، نبات، اتم و ... و به قول قرآن همه چیز «شفْع» است و تنها خدا «وَتْر» است.
2⃣ به معنای صرفاً جنسی به صورتی که در انسان مطرح است. از این دیدگاه وقتی که می گوییم خداوند تک است و جفت ندارد در حقیقت نفی جفت به منزله نفی پدر و مادر (و آنچه در این معنی است) نیز می باشد. پس خداوند تک است به هر معنایی که از «تک بودن» اراده کنیم، و به هر معنایی که «ضد تک بودن» را تصور کنیم. اگر تنها در همین کلمه «احد» و «تک» بیاندیشیم و آن را از جنبه های مختلفی که دارد بررسی کنیم -مثلاً یک بار معنی آن را از دیدگاه فیزیک و بار دیگر از دیدگاه شیمی، بار سوم از دیدگاه حیاتی و تولید مثل و بار چهارم از دیدگاه نیاز به همکاری، تعاطی و تعاون میان موجودات در عرصه جماد و حیات- در کمال توحید، کافی خواهد بود. و آن وقت مشاهده خواهید نمود که ده ها کتاب در یک جمله قرار گرفته است.
⏪ احد در زبان عربی به دو معنی به کار رفته است:
1⃣ احد یعنی «تک» 2⃣ احد یعنی «کس». در آغاز سوره توحید به معنای اول، و در پایان آن (همانطور که خواهیم دید) به معنای دوم به کار رفته است.
#خداشناسی
@Tebyan314
اسلام و مبانی مدیریت.pdf
4.13M
اسلام و مبانی مدیریت
نویسنده: حضرت آیت اللّه مرتضی رضوی
@tebyan314