﷽
#امام_جواد عليه السلام از اول شب تا صبح فقط يك دعا مىكرد: «اللهم قنى شح نفسى»
«وَ الَّذِينَ تَبَوَّؤُا الدَّارَ وَ الْإِيمانَ مِنْ قَبْلِهِمْ يُحِبُّونَ مَنْ هاجَرَ إِلَيْهِمْ وَ لا يَجِدُونَ فِي صُدُورِهِمْ حاجَةً مِمَّا أُوتُوا وَ يُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كانَ بِهِمْ خَصاصَةٌ وَ مَنْ يُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» سوره حشر، ۹
و كسانى كه در دارالهجره (مدينه) و ايمان، قبل از مهاجران جاى گرفتند و كسانى را كه (از مكّه) به سويشان هجرت نمودند دوست مىدارند و در دل، نيازى به آنچه (از فيئ) به مهاجران داده شده احساس نمىكنند و اگرچه خود شديداً در فقر هستند ولى مهاجران را بر خود مقدّم مىدارند و كسانى كه از بخل نفس محافظت شوند، آنان همان رستگارانند.
نکته ها
«تَبَوَّؤُا» از «بواء» به معناى نزول و جاى گرفتن در مكان است. (تفسير مراغى)
«خَصاصَةٌ»، به فقرى كه سبب شكاف زندگى شود گفته مىشود و «يُوقَ» از «وقايه» به معنى حفاظت و كنترل است، «شُحَّ» به معناى بخل همراه با حرص است. (مفردات راغب)
در كنار بهرهمند كردن مهاجران از فيئ، خداوند به ستايش انصار و مردم مدينه مىپردازد كه آنان، هم خانههايشان را براى مهاجران آماده كردند و هم ايمانشان را كامل نمودند كه تمام دستورات را بدون دغدغه عمل كردند.
در حديث مىخوانيم: #امام_جواد عليه السلام از اول شب تا صبح فقط يك دعا مىكرد: «اللهم قنى شح نفسى» خدايا! مرا از بخل نفسانىام حفظ كن. راوى مىگويد: به امام گفتم: جانم فدايت! من جز اين يك دعا از شما نشنيدم!
امام فرمود: «فاى شىء اشد من الشح» چه چيزى خطرناكتر از بخل است.
در حديث ديگرى مىخوانيم: «لا يجتمع الشح و الايمان فى قلب رجل مسلم» (تفسير مجمع البيان)، بخل و ايمان در دل يك مسلمان جا نمىگيرد.
ايثار، يك كمال است امّا نبايد موجب خروج از حدّ اعتدال شود، چنانكه قرآن در آيه ۶۷ سوره فرقان، در وصف عباد الرّحمن مىفرمايد: «وَ الَّذِينَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَ لَمْ يَقْتُرُوا وَ كانَ بَيْنَ ذلِكَ قَواماً»، آنان در انفاق، نه زيادهروى مىكنند و نه كوتاهى، بلكه راهى ميانه را در پيش مىگيرند.
اين موضوع، در روايتى از #امام_صادق عليه السلام نيز مورد تأكيد قرار گرفته است. (تفسير نورالثقلين)
تفسیرنور، ج۹، ذیل همین آیه
@toubaefaf
﷽
✅ صالِحُ الْمُؤْمِنِينَ در این آیه کیست؟ و آن دو زن کیانند؟
«إِنْ تَتُوبا إِلَى اللَّهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُكُما وَ إِنْ تَظاهَرا عَلَيْهِ فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلاهُ وَ جِبْرِيلُ وَ صالِحُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمَلائِكَةُ بَعْدَ ذلِكَ ظَهِيرٌ» سوره تحریم، ۱۰
اگر شما دو نفر، (افشاگر راز و شنونده آن) به سوى خدا توبه كنيد، (به نفع شماست.) زيرا دلهاى شما منحرف گشته است. و اگر در مقابل پيامبر ياور هم باشيد، (كارى از پيش نخواهيد برد.) زيرا خداوند، اوست ياور او و هم چنين جبرئيل و مؤمنان صالح و علاوه بر آنان، همه فرشتگان حامى او هستند.
«صَغَتْ» از «صغو» به معناى تمايل به انحراف است و «اصغاء» به گوش دادنى گويند كه شنونده به گوينده تمايلى داشته باشد.
به اتفاق مفسّران شيعه و سنّى، مراد از آن دو زن كه در اين آيه تَتُوبا ... صَغَتْ قُلُوبُكُما مورد خطابِ توبه قرار گرفتهاند، حفصه و عايشه است كه اولى افشاگر راز پيامبر و دومى، شنونده آن بود.
۵۲ حديث از شيعه و سنى نقل شده است كه مراد از #صالِحُ_الْمُؤْمِنِينَ ، #علىّ_بن_ابيطالب عليهما السلام است.
بر اساس اين روايات، #علىّ_بن_ابيطالب عليهما السلام در كنار جبرئيل و بلكه ميان او و ساير فرشتگان قرار گرفته است و اين مقام را پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به آن حضرت بشارت دادند. (تفسير كنز الدقائق)
تفسیر نور، ج۱۰، ذیل همین آیه و
نک: البرهان فی تفسیر القرآن؛
و تفسیر نمونه، ج۲۴، ص۲۸۰ که از منابع شیعه و اهل تسنن روایات بسیاری نقل کرده که مراد از #صالِحُ_الْمُؤْمِنِينَ در آیه حضرت #أمیرالمؤمنین_علی علیه السلام است.
@toubaefaf
﷽
♨️توطئه های امروز یهود
«تاریخ اسلام از همان آغاز با توطئه های آنها آمیخته شده بود و در بسیاری از حوادث دردناک آنها را داخل صحنه یا در پشت صحنه مشاهده می کنیم، و عجب اینکه آنها به عشق #پیامبرموعود به سرزمین حجاز آمدند، ولی بعد از این ظهور بزرگ از دشمنان سرسخت شدند و هم امروز نیز در بیشتر توطئه های ضد اسلامی یهود را در صحنه و یا در پشت صحنه مشاهده می کنیم، و این عبرتی است برای صاحبان بصیرت!
و همانگونه که تاریخ #پیغمبراکرم صلی اللّه علیه و آله نشان می دهد تنها طریق دفع آنان برخورد قاطعانه است، به خصوص صهیونیستها که در منطقشان هیچگونه مدارا و عدل و انصاف نیست، زبانشان زور است و جز با زور و قدرت نمی توان با آنها سخن گفت، ولی با این حال از مؤمنان راستین بیش از هر چیز می ترسند و اگر مسلمانان امروز همانند یاران پیامبر صلی اللّه علیه و آله از #ایمان و #استقامت و قاطعیت کافی برخوردار باشند ترس و وحشت آنها بر دلهای این دشمنان خونخوار چیره می شود و می توان با همین لشکر الهی آنها را از زمینهای اشغال شده بیرون راند و این درسی است که #رسول_الله صلی اللّه علیه و آله در چهارده قرن قبل به ما داده است.
تفسیر نمونه، ج۲۳، ص۴۹۹، ذیل آیات ۵_۱ سوره حشر
@toubaefaf
#سیدشهیدان_اهل_قلم
«دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح چه بسیارند اهل دین ...»
یاد کنیم از امام و شهیدان با صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از تمام کشورهای محور مقاومت.....
به زودی....
بمیرید از ترس...
من كل دول المحور ..
الرعب لم ينتهي وهناك المزيد...
הזוועה לא נגמרה, יש עוד...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا اهالی فلسطین ناصبی هستند؟
سخنان آیت الله نجم الدین طبسی حفظه الله
آیت الله خویی درنجف برای آنها مجلس دعا گرفتن
همچنین حضرت آیت الله گلپایگانی در قم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درخواست نماینده بسیج دانشجویی از رهبر انقلاب:
اگر مصلحت میدانید به ما اجازه دهید تا عازم مرزهای نبرد با رژیم صهیونیستی شویم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب در دیدار دانشجویان:
اختلاف فکری و نظری غیر از یقهگیری و دعوا است
﷽
ای خدای من! چه بسیار انسانها دیدم که با تکیه به غیر تو، عزّت خواستند ولی خوار شدند...
🌸دعاى آن حضرت است هنگامی که به خداى عزوجل پناه می برد(روش استجابت دعا، معرفت خدا، إنقطاع إلی الله)👇
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَخْلَصْتُ بِانْقِطَاعِي إِلَيْك
خدایا! بر بریدنم از غیر و پیوستنم به تو، خود را خالص و پاک کردم
وَ أَقْبَلْتُ بِكُلِّي عَلَيْكَ
و با تمام وجودم به حضرتت روی آوردم
وَ صَرَفْتُ وَجْهِي عَمَّنْ يَحْتَاجُ إِلَى رِفْدِكَ
و از کسی که نیازمند عطای توست قطع امید کردم
وَ قَلَبْتُ مَسْأَلَتِي عَمَّنْ لَمْ يَسْتَغْنِ عَنْ فَضْلِكَ
و درخواستم را از آنکه از احسان تو بینیاز نیست، برگرداندم
وَ رَأَيْتُ أَنَّ طَلَبَ الُْمحْتَاجِ إِلَى الُْمحْتَاجِ سَفَهٌ مِنْ رَأْيِهِ وَ ضَلَّةٌ مِنْ عَقْلِهِ
و دیدم که حاجت خواستن نیازمند از نیازمند، نتیجۀ سبکی رأی و گمراهی عقل اوست
فَكَمْ قَدْ رَأَيْتُ يَا إِلَهِي مِنْ أُنَاسٍ طَلَبُوا الْعِزَّ بِغَيْرِكَ فَذَلُّوا وَ رَامُوا الثَّرْوَةَ مِنْ سِوَاكَ فَافْتَقَرُوا وَ حَاوَلُوا الِارْتِفَاعَ فَاتَّضَعُوا
ای خدای من! چه بسیار انسانها دیدم که با تکیه به غیر تو، عزّت خواستند ولی خوار شدند؛ و از غیر تو درخواست ثروت کردند، اما به تهیدستی نشستند؛ و آهنگ بلندی کردند، ولی پست شدند
فَصَحَّ بِمُعَايَنَةِ أَمْثَالِهِمْ حَازِمٌ وَفَّقَهُ اعْتِبَارُهُ وَ أَرْشَدَهُ إِلَى طَرِيقِ صَوَابِهِ اخْتِيَارُهُ
پس دوراندیشی دوراندیش با دیدن امثال این سبکمغزان که بنا گذاشت به غیر تو تکیه نکند درست است؛ و عبرتآموزی از اینان، او را موفّق کرد؛ و انتخاب درستش، او را به راه راست رهنمون شد...»
فرازی از دعای ۲۸ #صحیفه_سجادیه
@toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
دعای روز سه شنبه از #حضرت_زهرا سلام الله علیها
✨«اللَّهُمَّ اجْعَلْ غَفْلَةَ النَّاسِ لَنَا ذِكْراً وَ اجْعَلْ ذِكْرَهُمْ لَنَا شُكْراً وَ اجْعَلْ صَالِحَ مَا نَقُولُ بِأَلْسِنَتِنَا نِيَّةً فِي قُلُوبِنَا اللَّهُمَّ إِنَّ مَغْفِرَتَكَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنَا وَ رَحْمَتَكَ أَرْجَى عِنْدَنَا مِنْ أَعْمَالِنَا#اللَّهُمَّ_صَلِّ_عَلَى_مُحَمَّدٍوَآلِ_مُحَمَّدٍ وَ وَفِّقْنَا لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ وَ الصَّوَابِ مِنَ الْفِعَالِ.»
پروردگارا؛ بى خبرى و غفلت مردم را براى ما موجب يادآورى و آگاهى آنان را براى ما موجب شكر و سپاس قرار ده و سخن صحيحى را كه بر زبانمان جارى مى شود نيّت قلب هاى ما قرار ده؛
پروردگارا؛ غفران و گذشت تو از گناهان ما گسترده تر و رحمت تو از اعمال ما اميدواركننده تر است؛ #خدایابرمحمّدوآل_محمّدصلوات فرست صلی الله علیه وآله
و ما را بر انجام اعمال شايسته و كارهاى نيك موفق بدار.
🌼غیر از این دعا، دعایی نیز برای ایام هفته در مفاتیح الجنان نقل شده است که خواندن دعای روز سه شنبه، سفارش بزرگان است.
@toubaefaf
https://ble.ir/toubaefaf
﷽
🍃همه جا منزل عشق است که یارم همه جاست...
آیه ای که امروز خواندیم👇
«لِنَجْعَلَها لَكُمْ تَذْكِرَةً وَ تَعِيَها أُذُنٌ واعِيَةٌ» سوره حاقه، ۱۲
تا آن را وسيله تذكّرى براى شما قرار دهيم و گوشى كه شنواست آن را ضبط كند.
#رسول_خدا صلى الله علیه و آله به حضرت #على_بن_ابى_طالب علیهماالسلام فرمود:
#یاعلى من مأمورم که به تو تعلیم بدهم و به تو نزدیک باشم و از تو دور نگردم و حق توست که آنچه به تو تعلیم میدهم را فراگیرى؛ سپس این آیه نازل گردید. (تفاسیر طبرى و ابن ابى حاتم و واحدى و ثعلبى از تفاسیر اهل تسنن)
#پیامبرخدا صلی الله علیه وآله فرمود: «اللهم اجعله اذن علىّ» یعنى خدایا آن گوشى که باید این حقایق را در خود جمع نماید، گوش #على قرار بده و #امام_على_مرتضى علیهالسلام فرمود:
از آن به بعد هیچ موضوعى را فراموش نمى کردم و هیچ حقایقى از آنچه پیامبر به من تعلیم میداد از یاد نمى بردم. (تفاسیر تبیان و مجمع البیان از شیعه و کشف الاسرار از اهل تسنن)
در تفسیرنور، جلد ۱۰ ذیل همین آیه آمده است:
زمخشرى، فخررازى، مراغى، قرطبى، از مفسّران اهل سنّت و شيخ طبرسى، ابوالفتوح رازى و علامه طباطبايى از مفسّران شيعه، رواياتى را نقل كردهاند كه بر اساس آن، «أُذُنٌ واعِيَةٌ» به #حضرت_على عليه السلام تطبيق شده است.
و مفرد بودن كلمه «أُذُنٌ» تأييد همين نكته است كه آن كه تمام حقايق را حفظ كرده يك گوش بيشتر نبوده است.
تفسیر نمونه، ج۲۴، ص ۴۴۴ نیز در ذیل همین آیه روایاتی از مفسران شیعه و اهل تسنن آورده که مقصود از «أُذُنٌ واعِيَةٌ» حضرت #أمیرالمؤمنین علیه السلام است.
همه جا منزل عشق است که یارم همه جاست
کور آن چشم که نبیند رخ زیبای تو را
#یاعلی
@toubaefaf
﷽
🍃فصل دیگری از فضائل بی شمار #أهلبیت علیهم السلام
در شأن نزول #سوره_هل_أتی و اطعام فقیر، اسیر و یتیم در #الغدیر ، «قدر مشترک» میان روایات زیادی نقل کرده است و از ۳۴ نفر از علمای معروف اهل سنت نام می برد که این حدیث را در کتابهای خود آورده اند (با ذکر نام کتاب و صفحه آن.)
به این ترتیب روایت فوق از روایاتی است که در میان اهل سنت مشهور بلکه #متواتر است.
«الغدیر» جلد ۴ صفحه ۱۰۷ تا ۱۱۲ و در کتاب «احقاق الحق» در جلد۳ صفحه ۱۵۷ تا ۱۷۱ حدیث فوق از ۳۶ نفر از دانشمندان و علمای اهل سنت با ذکر ماخذ نقل شده است...
تفسیر نمونه، ج۲۵، ص ۳۲۸ و ۳۴۸
در حدیثی از #پیغمبراکرم صلی اللّه علیه و آله و سلّم آمده است:
«کسی که سوره هل اتی را بخواند پاداش او بر خداوند بهشت و لباسهای بهشتی است.» مجمع البیان، ج۱۰ ، ۴۰۲
و در حدیثی از #امام_باقر علیه السلام آمده:
«یکی از پاداشهای کسی که سوره هل اتی را در هر #صبح_پنجشنبه بخواند این است که در قیامت با #پیغمبر_اکرم صلی اللّه علیه و آله و سلّم خواهد بود.»
تفسیر نمونه، ج۲۵، ص ۳۲۸
@toubaefaf
﷽
💐 و آيا در حقّ غير او #هَلْ_أَتَى نازل شد؟
محمّد بن ادريس بن شافع، پيشواى مذهب شافعى، در #غزّه در سال ۱۵۰ ق، به دنيا آمد و در سال ۲۰۴ ق، درگذشت.
از احمد بن حنبل نقل شده که شافعى در چهار رشته دانا بود: در لغت، داورى، معانى و فقه.
شعرهای او در مدح #أهلبیت و #امام_علی علیهمالسلام:
إذا في مَجلِسٍ نَذكُرُ #عَلِيّا
وسِبطَيهِ و #فاطِمَةَ الزَّكِيَّهْ
يُقالُ تَجاوَزوا يا قومُ هذا
فَهذا مِن حَديثِ الرّافِضِيَّهْ...
هرگاه در مجلسی #على را ياد مى كنيم
و نيز دو فرزندش و #فاطمه پاكْ سرشت را
گفته مى شود: اى مردم! اين بحث را رها كنيد
كه اين ، سخنِ رافضيان است
به درگاه الهى برائت مى جويم از مردمى كه
دوستى فرزندان #فاطمه را رَفض مى دانند.
يا آلَ بَيتِ رَسولِ اللّهِ حُبُّكُمُ
فَرضٌ مِنَ اللّهِ فِي القُرآنِ أنزَلَهُ
يَكفيكُمُ مِن عَظيمِ الفَخرِ أنَّكُمُ
مَن لَم يُصَلِّ عَلَيكُم لا صَلاةَ لَهُ
اى خاندان پيامبر خدا ! دوستى شما
از سوى خدا در قرآنى كه نازل كرده، واجب شده است.
از عظمت فخرتان همين شما را بس
كه هر كس بر شما درود نفرستد، نمازش پذيرفته نيست
إلامَ إلامَ وحَتّى مَتى
اُعاتَبُ في حُبِّ هذَا الفَتى؟
وهَل زُوِّجَت فاطِمٌ غَيرَهُ
وفي غَيرِهِ #هَل_أتى #هَلْ_أَتَى
تا كى، تا كى و تا چه زمانى
در دوستى اين جوان، سرزنش شوم؟
آيا غير او با #فاطمه ازدواج كرد؟
و آيا در حقّ غير او #هَلْ_أَتَى نازل شد؟
ديوان الشافعي، ص ۸۳ و ۶۸
نک: الصراط المستقيم، ج ۳، ص ۷۷؛
الغدير، ج ۳ ص ۱۷۳ و الغدير، ج ۴، ص ۳۲۴
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«اللهم اهل الکبریا و العظمه...»
🌸طاعات شما قبول و عیدتان مبارک.
التماس دعا
@toubaefaf