🌷حضرت زهرا (سلام الله علیها):🌷
حُبِّبَ إلَىَّ من دُنیاكُم ثَلاثٌ: تِلاوَةُ كِتابِ اللّه ِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّه ِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّه ِ.
از دنیای شما محبت سه چیز در دل من نهاده شد:
🍁تلاوت قرآن
❄️نگاه به چهرۀ پیامبر خدا
🍁و انفاق در راه خدا.
📚 #نهج_الحیاة حدیث 164
#قرآن_در_روایات
🌻 #احادیث_قرآنی
#حدیث_خوانی
🆔 @twonoor
🌷آیت الله بهجت:
☘️«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب جهاد با نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».☘️
#آیت_الله_بهجت
🆔 @twonoor
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
🔈 #جهاد_با_نفس 📚 #وسائل_الشیعه 📣 جلسه ششم * ایمان چیست؟ * رابطه ایمان و عمل * وصیت امیرالمومن
007_Jahad_Ba_Nafs_aminikhaah.ir.mp3
7.41M
🔈 #جهاد_با_نفس
📚 #وسائل_الشیعه
📣 جلسه هفتم
* واجبات بر چشم
* بر زبان چه واجب شده است؟
* تعقل با قلب
* مراتب اطمینان قلب
* یکی از بدترین حالاتی که انسان دارد
* برکات کوه
* ترقی عمل تکوینی است یا تشریعی؟
⏰ مدت زمان: ۱۷:۴۴
🎙حجت الإسلام #امینی_خواه
#واجبات_چشم | #اطمینان_قلب | #ارتقاء_عمل
🆔 @twonoor
☎️📞مثل آیفون!📞☎️
وقتی تلفن روی آیفون باشد، حاضری هر چیزی را بگویی؟
عالَم روی آیفون است، هم صوتی و هم تصویری!
💠یعنی خداوند هم صدای ما را می شنود و هم تصویر ما را می بیند.
🌷إنَّ اللَّهَ بِعِبَادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ🌷
🌻اوبه بندگان خود آگاه است، و بیناست.
🍁 #سوره_فاطر آیه 31🍁
❄️پس کمی با احتیاط و با ملاحظه رفتار و زندگی کنیم.
☘️ #استاد_رنجبر
📞 #مثل_آیفون
📚کتاب #مثل_شاخه_های_گیلاس
🆔 @twonoor
🤕😴پنجاه و چند روز تعلل و خستگی😒😞
💠حدیث غربت #امیرمؤمنان علی علیه السلام
🍁در بررسی وقایع تاریخی یکی از خطابه های امام در #کوفه بعد از شهادت #محمد_ابن_ابی_بکر
در دو پیام زیرین👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽
📚#تمام_نهج_البلاغه
#همراه_با_امیر
#نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @twonoor
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
🤕😴پنجاه و چند روز تعلل و خستگی😒😞 💠حدیث غربت #امیرمؤمنان علی علیه السلام 🍁در بررسی وقایع تاریخی یکی
🤕😴پنجاه و چند روز تعلل و خستگی😒😞
خطابه ای که در زیر متن آنرا می خوانیم خطابه ایست که امام بعد از غصب مصر توسط #عمروعاص و شهادت #محمد_ابن_ابی_بکر در کوفه ایراد فرموده اند.
داستان غصب مصر از #جنگ_صفین و حَکَمیّت شروع می شود. آنجا که عده ای امام را مجبور کردند تا #ابو_موسی_اشعری را به عنوان حَکَم خود معرفی کند و گفتند اگر این کار را نکنی، با تو می جنگیم. و این در حالیستکه امام می فرماید: ابو موسی با من هم عقیده نیست و در جنگ جمل نیز مرا همراهی نکرده و نمی تواند حَکَم من باشد و شما باید مانند #معاویه که عمروعاص و موافق ترین افراد، با رأی خویش را انتخاب کرده، بگذارید من نیز چنین کنم.
آخر ماجرا را نیز همه می دانیم که بر سر این جماعت و حَکَمِ انتخابی آنها چه کلاهی رفت و چه شد.
سرانجام امام به کوفه بر می گردد. اما این جماعت دست از لجاجت بر نمی دارند و می گویند نباید امام می گذاشت ما او را به عناون حَکَم انتخاب می کردیم. و با امام دشمن می شوند (امروزه ما این جماعت را خَوارج می خوانیم). و در بیرون از کوفه اردوگاهی زده و گِرد هم می آیند.
امام که بدنبال تدارک سپاه و حمله دوباره به شام بود، می بیند که یارانش نگران خانه و خانواده خود در نبود آنها در کوفه هستند، زیرا حدود چهار هزار نفر از مخالفان و خوارج در بیرون از کوفه دور هم جمع شده اند. از اینرو قبل از عزیمت به سمت شام به سمت مخالفان رفته و آنها را موعظه و نصیحت می کند تا دست از لجاجت و عناد بردارند. از آنجا که آنها مُصِر بودند با امام بجنگند و پیک امام را نیز کشتند. امام با آنها جنگید و آنها را متفرق کرد و کشت.
بعد از مواجهه با #خوارج امام به لشکریانش می گوید که قصد ما از نخست رفتن به شام بود و حالا، به آن سمت و هدف اصلی خود می رویم، که با مخالفت سپاه روبرو می شود که اظهار می کنند ما تازه جنگیدیم و خسته ایم و تیر هایمان تمامو شمشیر هایمان کند شده است؛ و بگذار استراحتی کرده و بعد به جنگ با معاویه می رویم.
که امام مجبور می شود بپذیرد و می گوید پس ما در #اردوگاه_نخیله در نزدیکی کوفه به مدت یک هفته می مانیم، اما شما زیاد به دیدن زنان و فرزندانتان نروید. و زندگی نظامی پیشه کنید.
در پایان هفته امام می بیند که تنها 50 تن از سپاهش باقی می ماند و مابقی به کوفه رفته و بر نگشته اند.
وقتی خبر این خستگی ها و از هم گسستگی ها در یاران و سپاهیان علی به گوش معاویه می رسد، خطاب به عمروعاص می گوید حالا وقت خوبی است که به مصر حمله کرده و آنجا را از آن خود کنی.
عمرو با سپاهی 20 هزار نفره به سمت مصر حرکت می کند و خبر این لشگر کشی به علی علیه السلام می رسد و از آنجا که محمد ابن ابی بکر جوان بوده و کمتر میدان جنگ دیده بوده و اوضاع مصر بدلیل کارشکنی جاسوسان بسیار ملتهب و دارای چند دستگی بود، #مالک_اشتر را به فرمانداری مصر می گمارد؛ اما مالک به حیله عمروعاص در بین راه مسموم می شود و به شهادت می رسد.
محمد ابن ابی بکر که بخاطر اوضاع داخلی مصر نتوانسته سپاهی درخور تدارک ببیند با لشگری 2 هزار نفره در مقابل لشگر 20 هزار نفره عمروعاص حدود یک ماه و اندی مقابله می کند. و سرانجام با وضع فجیعی او را زنده زنده می سوزانند و به شهادت می رسانند. و مصر به دست معاویه و عمروعاص می افتد.
خطابه ای که الآن گوشه ای از آنرا می خوانیم، حدیث غربت #امیرمؤمنان است، که آنرا بعد از شهادت محمد ابن ابی بکر، در #کوفه ایراد می کنند.
فَأَنتُمُ القَومُ لا یدرَک بِکمُ الثأرُ، ولا تُنقَضُ بِکمُ الأَوتارُ، 👈🏾دعَوتُکم إلی غِیاثِ إخوانِکم مُنذُ بِضعٍ وخَمسینَ لَیلَةً👉🏾 فتَجَرجَرتُم جَرجَرَةَ الجَمَلِ الأَشدَقِ، وتَثاقَلتُم إلَی الأَرضِ تَثاقُلَ مَن لَیسَ لَهُ نِیةٌ فی جِهادِ العَدُو، ولَا اکتِسابِ الأَجرِ، ثُم خَرَجَ إلَی مِنکم جُنَیدٌ مُتَذانِبٌ «کأَنمَا یسَاقُونَ إِلَی الْمَوْتِ وَهُمْ ینظُرُونَ» فَاف لَکم!"
همانا بدانید که بدکاران و فاسدان، ارباب جور و ستم، کسانی که از راه خدا کنار رفته و در اسلام انحراف بوجود آورده اند. مصر را گشودندو تصرف کردند.
و شما مردمی هستید که نمی توان به وسیله شماانتقام خونی را گرفت و رشته تابیده را از دستانتان باز کرد.
🍁پنجاه و چند روز شما را برای کمک به برادرانتان در مصر دعوت کردم🍁
اما شما مانند شتری که از درد می نالد، ناله سردادید و همانند کسی که از جهاد در راه خدا می ترسد، بر زمین چسبیدید. سپس سپاهی اندک و سست از میان شما نزد من بیرون شد، رنگ پریده "گویا آنان را به سوی مرگ می کشانند و در حال نظاره اند"( #سوره_انفال آیه 6). پس اُف بر شما!
📚#تاریخ_الطبری ج ۵، ص ۱۰۸
📚#دانشنامه_امیرالمؤمنین ج7 ص101
📚#تمام_نهج_البلاغه ج4 ص562
❗️ادامه مطلب❗️👇🏽👇🏽👇🏽
#امر_ولی
#ما_اهل_کوفه_نیستیم
#همراه_با_امیر
#نهج_البلاغه_خوانی
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
🆔 @twonoor
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
🤕😴پنجاه و چند روز تعلل و خستگی😒😞 خطابه ای که در زیر متن آنرا می خوانیم خطابه ایست که امام بعد از غص
این چه ایمانی است که امام باید شما را برای دفاع از سرزمین اسلامی خود پنجاه و چند روز بخواند و هیچ، التماس کند و هیچ
قرآن نیز این خطاب را به برخی از مؤمنین دارد که چرا وقتی شما را به جهاد می خوانیم، گویا برزمین می چسبید. آیا راضی بر حیات اندک دنیا شده اید
شما را چه شده است که به امر پیامبر و امام خود گوش نمی دهید؟!
🌷يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ ۚ أَرَضِيتُمْ بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ ۚ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ🌷
☘️اى كسانى كه ايمان آوردهايد، چيست كه چون به شما گويند كه براى جنگ در راه خدا بسيج شويد، گويى به زمين مىچسبيد؟ آيا به جاى زندگى اخروى به زندگى دنيا راضى شدهايد؟ متاع اين دنيا در برابر متاع آخرت جز اندكى هيچ نيست.
🍁 #سوره_توبه آیه 38
امیدواریم همچنان که از خداوند منّان ظهور حضرتش را می خواهیم به ما لیاقت فرمانبرداری را نیز بدهد و خستگی ها را از تن ما با اطاعت از امر ولی بیرون کند.
#امر_ولی
#ما_اهل_کوفه_نیستیم
#همراه_با_امیر
#نهج_البلاغه_خوانی
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
🆔 @twonoor
☘️طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن☘️
🌸جلسه2: ایمان 2 (مومنان حقیقی کیستند؟ و دارای چه ویژگی هایی هستند؟ اقامه نماز به چه معناست؟)-قسمت ششم
🌷الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ۞
🌻وهم آنان که نماز را برپا می دارند و ازآنچه به آنان روزی داده ایم، انفاق می کنند.۞
📚 #سوره_انفال آیه 3
🆔 @twonoor
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
☘️طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن☘️ 🌸جلسه2: ایمان 2 (#مومنان_حقیقی کیستند؟ و دارای چه ویژگی هایی هستن
☘️طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن☘️
🌸جلسه2: ایمان 2 (مومنان حقیقی کیستند؟ و دارای چه ویژگی هایی هستند؟ اقامه نماز به چه معناست؟)-قسمت ششم
آقایان توجه کنید یک فرقی است بین الّذینَ یُصَلُّونَ و 🌷«الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ».🌷 یصَلُّون یعنی نماز می گذارند و اگر فقط نماز گذاردن مطرح بود، فقط این دولّا راست شدن مطرح بود، لازم نبود که لفظ "یُقیمُون" آورده شود.
به پا داشتن نماز غیر از نماز خواندن است.
پس به پا داشتن به چه معناست؟
یکی اینکه بگوییم به این معناست که نماز را به صورت کامل، به صورت همه جانبه، به صورت تمام به جا آوردن. که اگر کسی هم نماز را اقامه به این معنا کند، و کامل انجام دهد و با توجه به آموزش ها و الهام های نماز، جداً فلاح رستگاری در انتظار اوست.
💠آدمی که نماز خوب می خواند، همه مشکلات برایش آسان است. شنیدید که بزرگان دین در هنگام شداید و مصیبت ها، دو رکعت نماز می خواندند؟
شنیدید که رسول خدا در هنگام بحران ها و شدت ها رو می کرد و به بلال می گفت: 🌻«اَرِحنا یا بلال»🌻 بلال ما را آسوده کن، برو اذان بگو 🌸«اَبرِد اَبرِد یا بلال»🌸 خنک کن دل ما را ای بَلال؛ یعنی اذان بگو.
واقعا اگر کسی اقامه نماز بکند، با توجه، با خضوع، با خشوع، با ادراکِ آنچه انجام می دهد و می گوید؛ تحقیقا آنچه را به مؤمنین وعده داده شده است خواهد یافت.
احتمال دیگر آن است که نماز را به پا می دارند یعنی در جامعه به پا می دارند، جامعه را جامعه نماز خوان می کنند. بعضی ها دلشان خوش است که نماز می خوانند، به جای هفده رکعت، پنجاه و یک رکعت هم می خوانند؛ اما اگر بگویند مردم گروه گروه از دین دارند رو بر می گردانند، غمشان نیست.
گفت: آن گلیم خویش به در می برد ز موج (سعدی)
می گوید ما گلیم خودمان را به در ببریم خیلی کار است، خیلی هنر است، به دیگران نمی رسیم.
آن عملی که نشانه ایمان است این نیست. هرکسی نماز خوب بخواند اما به دیگری کار نداشته باشد، این درست و کامل نیست.
نشانه ایمان چیست؟ اقامه صلاة
💠همگان را نماز خوان کردن؛ نه اینکه فلانی نماز خوان نیست، نماز خوانش کنیم؛ یعنی جامعه نماز خوان، جامعه ای که دائما به یاد خدا و در راه خداست. جامعه ای که می گوید: 🌷إيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ🌷 و جز خدا کسی را عبادت و عبودیت نمی کند، و جز به خدا و هیچ کس دیگر اتکاء و از کسی استعانت نمی جوید. جامعه ای که هر روز از سردمداران فساد، یعنی 🌷الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ🌷 و از دنباله روان فساد، یعنی از 🌷الضَّالِّينَ🌷 تبرّی می جوید. نماز اینهاست.
اگر کسی دیگران را نماز خوان بکند به این معنا، یعنی همه مردم هر روزی، پنج نوبت این چنین بگویند؛ احتمال دارد اقامه نماز به این معنا هم باشد.
☀️در ثواب نشر معارف اصیل قرآنی سهیم باشيد☀️
#ویژگی_های_مؤمنان
#اقامه_نماز
#جامعه_نماز_خوان
#رهبر_قرآنی
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
🆔 @twonoor
🌷رسول خدا (صلی الله علیه و آله):🌷
💠من سَرَّهُ أن یستَجیبَ اللّه ُ لَهُ عِندَ الشَّدائِدِ وَالکربِ فَلیکثِرِ الدُّعاءَ فِى الرَّخاءِ
🌻هرکس دوست دارد خداوند هنگام سختی ها و گرفتاری ها، دعای او را اجبت کند، در هنگام آسایش، بسیار دعا کند.
📚#نهج_الفصاحه ، حدیث 3023
🦋رفتگان منتظرند تا تو یادآریشان🦋
🌸اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ بَل اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ🌸
#شب_جمعه | #شب_دعا | #شب_مغفرت
🆔 @twonoor