#عفافگرایی
#غیرت_ورزی
🔻 یکی از ویژگیهای بارز #حضرت_ابوالفضل (ع) #غیرت است. اما این غیرت از چه جنسی است و چگونه میتوان در خود چنین غیرتی را ایجاد نمود؟
🔻 اساساً موضوع #غیرت در #عاشوراییان، نمود بسیار ممتازی داشت و حتی تاریخ در مورد #حضرت_قاسم و #حضرت_علی_اکبر علیهماالسلام نیز، این ویژگی و تبلورش را بیان کرده است. اما در مورد حضرت عباس (ع) این ویژگی بیشتر بیان شده است.
🔻 در مورد ابعاد #غیرت قمر بنی هاشم (ع) میتوان به چند مسأله اشاره داشت که یکی از آنها مربوط به #خانواده است؛ تا زمانی که ابوالفضل العباس(ع) به #شهادت نرسیده بودند، حرم و اهل بیت از خیمهها بیرون نیامدند و تمامی کارها را حضرت عباس (ع) انجام میدادند.
🔻 غیرت در منش حضرت عباس (ع) دو بعد دارد: #غیرت_دینی و دیگری #غیرت_نسبت_به_ناموس؛
🔻 #غیرت ابوالفضل علیهالسلام به حدّی بود که نمیتوانستند ناملایمات را تحمل نمایند. در هنگام مسافرت به فرمان #امام_حسین (ع)، آن بزرگوار #مراقب سوار کردن و پیاده کردن #بانوان بودند و در آن محیطی که عبّاس علیهالسلام به این وظیفه مشغول بودند، کسی جرأت نمیکرد نزدیک ایشان برود و وی شخصاً به همه #افراد_قافله، که از 250 نفر کمتر و از 2500 نفر بیشتر نبودند، رسیدگی میفرمودند.
🔻 در حقیقت حضرت عباس برای امام حسین (ع) به منزله حضرت علی (ع) برای پیغمبر (ص) بودند و هیچ نیرویی غیر از این بزرگوار، روح #مدیریت، #صلابت، #شجاعت و #غیرت او را نداشت که این قافله را اداره کند و به سر منزل مقصود برساند.
✍️#محمدعلی_نورائی
🍂#تاسوعای_حسینی_بر_تمام_عفافگرایان_تسلیت_باد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#جایگاه_عفاف_در_نظر_امام_حسین_علیه_السلام
🍀تجلی #عفاف و #وقار و #پاکدامنی در اهل بیت امام حسین (ع)
🔷 #امام_حسین (ع) در کربلا، به #خواهران و به #دخترشان فاطمه (س)، توصیه فرمودند که اگر من کشته شوم، #گریبان چاک نزنید، #صورت مخراشید و #سخنان ناروا و نکوهیده مگویید.
🔷 #روز_عاشورا وقتی زینب کبری (س)، بیطاقت شدند و بهصورت خود زدند، امام به ایشان فرمودند: "آرام باش، زبان شماتت این گروه را نسبت به ما دراز مکن".
🔷 در آخرین لحظات نیز، وقتی آن حضرت، صدای گریه بلند دخترانشان را شنیدند، برادرشان عباس و پسرشان علیاکبر را فرستادند که آنان را به صبوری و مراعات #آرامش دعوت کنند.
🔷 به نقل سید بن طاووس، #شب_عاشورا امام حسین (ع) در گفتوگو با خانوادهشان، آنان را به #حجاب و #عفاف و #خویشتنداری توصیه کردند.
🔷 #امام_سجاد (ع) هم تا میتوانستند، مراقب حفظ شئون آن #بانوان بودند و در کوفه به ابن زیاد گفتند: "مرد مسلمان و پاکدامنی را همراه این زنان بفرست، اگر اهل تقوایی!"
🔷 زینب کبری (س) #عفت خویش را حتی در سختترین شرایط به نمایش گذاشتند و در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام، سخت بر عفت خویش پای فشردند.
📚سایت تخصصی امام حسین علیهالسلام
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#شهید_محمدعلی_رجایی
🍃وسط کلاس دختر دانشجویی که سر و وضع مناسبی نداشت، بلند شد و شروع کرد به انتقاد از #حجاب و تمجید از فرهنگ برهنگی غرب.
🍃#استاد هم داشت از او دفاع میکرد.
🍃جای تحمل نبود.
🍃#محمدعلی بلند شد و شروع کرد به اعتراض.
🍃میگفت: "این خانم از مسائل بیاطلاع است و دارد مزخرف میگوید. شما هم که استاد هستید و دارید #معلم تربیت میکنید، از حرفهای بیحساب و کتاب او #دفاع میکنید؟"
🍃بعد به نشانۀ #اعتراض، از کلاس زد بیرون.
✍️#سیدکاظم_نائینی، سیره شهید رجایی، ص 46.
✴️#هشتم_شهریور ماه یادآور حادثه تروریستی انفجار دفتر نخستوزیری و #شهادت مظلومانه شهیدان محمدعلی #رجایی (رئیس جمهور) و حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدجواد #باهنر (نخستوزیر) در سال ۱۳۶۰ است. شهادت مظلومانه این دو شخصیت برجسته انقلاب اسلامی به دست ناپاک #منافقان_کوردل و خودفروخته به استکبار جهانی بهویژه #شیطان_بزرگ آمریکای جهانخوار، دل #امام و #امت را غرق در حزن و اندوه کرد.
🍁شهیدان رجایی و باهنر با روحیه انقلابی و #ساده_زیستی و دوری از تجملات و تشریفات و همچنین در اولویت قرار دادن #خدمت_صادقانه در راه آبادانی #ایران اسلامی سخت کوشیدند.
🍂#روحشان_شاد_و_یادشان_گرامی
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#حجاب_اهل_حرم
🔷 یکی از #اسوههای #حجاب و #عفاف در طول تاریخ، #حضرت_زینب (س) بودند که با آنهمه مصائب و سختیها، هرگز از زیر بار این وظیفه الهی شانه خالی نکردند.
🌿 بروز #پاکدامنی و #عفاف ایشان و سایر اهلبیت امام حسین (ع) در واقعه #کربلا بیش از همه جا نمایان است.
🔷 آن بانوی بزرگوار برای پاسداری از مرزهای #حیا و #عفاف بر سر یزید فریاد برآوردند: " آیا این از عدالت است که زنان و کنیزکان خویش را پشت پرده نشانی و دختران رسول خدا (ص) را بهصورت اسیر به اینسو و آنسو بکشانی؟ #نقاب آنان را دریدی و صورتهای آنان را آشکار ساختی؟!"
🌿این بانوی بزرگوار #صورت خود را (در اسارت) با دست خود میپوشاندند.
📚سایت تخصصی امام حسین (ع)
🔷 از روایاتی که میتوان به آنها استناد کرد، میشود فهمید که منظور از برداشته شدن #حجاب اهل بیت امام حسین (ع) همان #پوشیه ظاهر یا نقاب بوده است نه آن عبایهای که بر سر آنان بوده است.
🔷 زنان عرب علاوه بر عبایهای که میپوشیدند (شبیه چادر عربی امروزی)، در زیر آن لباس ضخیمی میپوشیدند؛ یعنی آن گونه نبود که زنان اهل بیت (ع) موهای سرشان یا بدنشان پیدا شود.
🔷 عادت اهل بیت بر این بوده که خود را در معرض دید #نامحرم قرار نمیدادند و آنچه در کربلا اتفاق افتاد مسلماً این بود که صورت بعضی از خانمها معلوم شده و این ولو حرمت شرعی نداشت، اما همین کشیدن روپوش و معلوم شدن صورت، هتک به اهل بیت (ع) محسوب میشده است.
✍️حجت الاسلام #جلفایی
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#حیاورزی
#امام_حسین_علیه_السلام
🔶یکی از خصلتهای ارزشی که ریشه در #درون آدمی دارد، مسئله #حیا است. خداوند اصل این صفت را در درون همه انسانها نهاده است؛ اما هر کس در طول حیاتش بر اساس #تربیتی که میشود، یا این خصلت #خدادادی و #فطری خویش را #تقویت میکند و یا با ارتکاب گناهان آن را #کمرنگ میکند تا جایی که دیگر اثری از حیا در وجود چنین انسانی باقی نمیماند.
🔶اولیای خدا و در رأس ایشان امامان معصوم، این خصلت حیاتی را در اوج خود دارند. صفت #حیا در وجود نازنین حضرت اباعبدالله موج میزد و تاریخ زندگانی امام از #کودکی تا #کربلا، شاهد این مدعاست.
🔰 از حضرت رسول (ص) نقل شده است:
🌱"وَ لَوْ كَانَ الْحَيَاءُ صُورَةً لَكَانَ الْحُسَيْنَ"
🌱"اگر #حیا میتوانست بهصورت انسانی مجسم شود آن صورت انسانی، کسی جز #حسین نبود".
📚منبع: مئه منقبه من مناقب امیرالمؤمنین و الائمه، ص 135
🔶این کلام کنایه از نهایت حیای امام حسین (ع) دارد. #حیا_در_گفتار و حیا در #رفتار فردی و اجتماعی. حیا در قبال #خدا و بندگیاش و حیا در برابر #بندگان و #مخلوقان خدا، همگی از #اقسام_حیا است که حضرت همه را به بهترین وجه ممکن دارا بودند.
✍️#سیدروح_الله_علوی
🍂#عاشورای_حسینی_بر_تمام_حیاورزان_و_عفافگرایان_تسلیت_باد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
♨️اگر با همین فرمان پیش برویم و نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر بیتفاوت باشیم، 20 سال دیگر بهطور طبیعی #حادثه_کربلا در #ایران اتفاق میافتد!
📛واقعه کربلا 50 سال بعد از رحلت پیامبر (ص) اتفاق پیش آمد و الان 30 سال از رفتن امام رضوان الله علیه گذشته و هنوز 20 سال فرصت داریم!
🔥متأسفانه برخی از افراد، #امام_حسین علیهالسلام را برای عزاداری و روضه و.. میخواهند و به راه و حرفهای ایشان کاری ندارند!
📌#بی_تفاوت_نباشیم
👤#رحیم_پور_ازغدی
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#پاکدامنی
🌿 #امام_سجاد علیهالسلام میفرمایند:
🌿 هرکس دارای چهار خصلت باشد، #ایمانش کامل، #گناهانش بخشوده خواهد بود و در حالتی #خداوند را ملاقات میکند که از او #راضی و #خوشنود است:
1️⃣ خصلت #خود_نگهداری و #تقوای_الهی؛ بهطوری که به تواند بدون توقّع و چشم داشتی، نسبت به مردم خدمت نماید.
2️⃣ راستگویی و #صداقت نسبت به مردم، در تمام موارد زندگی.
3️⃣ #حیا و #پاکدامنی نسبت به تمام زشتیهای #شرعی و #عرفی.
4️⃣ #خوش_اخلاقی و خوش برخوردی با نزدیکان و خانواده خود.
📚 منبع: مشکاه الانوار، ص 172
🍁 #شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام_بر_تمام_عفافگرایان_تسلیت_باد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷گزارشی از پانزدهمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
🔷با عنوان "نقدی بر مجموعه کتب زندگانی حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) از ولادت تا شهادت، با محوریت نقش اعتقاد و باورپذیری در #تربیت_اسلامی کودک، نوجوان و جوان"
👤با ارائه آقای دکتر #علیرضا_رسولی، پژوهشگر، منتقد و مدرس ادبیات داستانی
⏰در تاریخ چهارشنبه 5 شهریور ساعت 17
🎧جلسه مذکور بهصورت وبینار، در اتاق مجازی به آدرس vroom.um.ac.ir/saeedy با مشارکت تعدادی از اعضای هیئت علمی، مسئولین و کارشناسان فرهنگی آموزش و پرورش، روانشناسان، مربیان آموزشی و تربیتی و علاقهمندان مسائل فرهنگی، به صورت مجازی و همچنین حضوری، برگزار گردید.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔺 در ابتدای جلسه مذکور، بخشهایی از دو کتاب زندگانی #حضرت_محمد (ص) از ولادت تا شهادت و زندگانی #حضرت_علی (ع) از ولادت تا شهادت بازخوانی گردید و از لحاظ علمی و تخصصی، کتابها مورد نقد و بررسی قرار گرفت و تأثیرات آن بر #تربیت دینی و جنسی کودکان، نوجوانان و جوانان تحلیل و تشریح گردید.
👤 آقای #دکتر_علیرضا_رسولی در ابتدای نشست به دو اشکال اساسی #شکلی (ظاهری) و #ماهوی (محتوایی) کتابها اشاره کردند و اذعان نمودند که، ظاهر و محتوای کتابها، به صورت زیرکانهای، متصل به هم و مکانیسموار، #القائات_سوء_پنهانی را به #مخاطب تزریق میکند که شاید از اهداف گردآورندههای این مجموعه باشد.
1️⃣#اشکال_ظاهری
✅ اگر به کتاب به عنوان یک مجموعه تصویری نگاه شود، مشاهده میشود که کتاب با نوع صفحهآرایی و تصویرنگاری متناسب با گروه سنی #کودک و #نوجوان است. این همان چیزی است که در #سرشناسه کتاب به آن اشاره شده است. اما وقتی به #مقدمه مؤلف توجه شود، مشاهده میشود که کتاب مربوط به گروه سنی #جوان است و یک #تناقض بسیار آشکار بوده و این شائبه را قوت میبخشد که به عمد چنین تناقضی شکل گرفته است.
✅ چون #نویسنده قطعاً از نحوه #تصویرنگاری و صفحهآرایی مطلع بوده و خوب میداند که این نوع تصویرنگاری متناسب با گروه سنی جوانان نیست. بهعبارتی، وجود چنین کتابی در کتاب فروشی، بهدلیل نوع تصویرنگاری جلد و صفحات، فقط کودکان و نوجوانان را به سوی خود جلب میکند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 در ادامه دکتر رسولی، به بیان اشکالات ماهوی کتاب پرداختند و دو فرض را برای آن در نظر گرفتند.
2️⃣#اشکال_ماهوی
✅#فرض_اول: محتوای کتاب متناسب با جوانان باشد!
💠 ظاهر کتاب بهگونهای است که به هیچ وجه، جوانی سراغ چنین کتابی نمیرود و هرچند که ادعای نویسنده برای مخاطبان جوان، از اساس باطل است، اما ایشان هدف خود را "الهام بخش و هدایتگر بودن کتاب برای جوان" ذکر کردهاند. اکنون چند سؤال مطرح است:
🔺 جوان امروز برای #هدایت نیاز به نقل اتفاقات ماوراءالطبیعه دارد؟ مثلاً مطالب صفحات ۲۲، ۲5، 30 و... هدایتگر است؟
🔺 آیا نقل احادیث (فارغ از درستی و نادرستی)، چون شیردهی حضرت محمد توسط #ابوطالب!، باعث هدایت جوانان امروزی میشود یا ایجاد زمینه برای #تمسخر دین، #قبح_زدایی و #بی_حیایی؟!
🔺 نویسنده چه شناختی از #معضلات_جوانان امروز دارد که با آوردن مطالب ماورایی و سطحی (فارغ از صحت آن)، انگاشته که معضلات جوانان با خواندن چنین مطالبی، حلوفصل میشود و دهها سؤال دیگر.
🔺 متأسفانه فارغ از درستی یا نادرستی قضاوتهای مطرح شده از سوی حضرت علی (ع) در خصوص زنان بدکاره، اصلاً بیان آنها، آن هم به این صورت، چگونه زمینه هدایت جوانان و الگوپذیری آنان را فراهم میآورد؟ آیا آشنایی با چنین محتواهایی به طور صریح و بیپرده، آن هم در قالب کتب مربوط به زندگی #ائمه_معصومین، اثرات سوء و نامطلوبی را، از جمله #قبح_شکنی و شکسته شدن #حریم_حیا، برای مخاطبان نوجوان در بر نخواهد داشت؟.
♨️گویا نویسنده در دوران وسطی فکری بهسر میبرد و از #معضلات_فکری و امروز جوانان بیخبر است.
https://eitaa.com/umefafgaraei