https://www.aparat.com/v/q6FdN
#نشست_علمی
در لینک ویدیوی فوق بخشی از نشست علمی هوش مصنوعی و الهیات ترابشر با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر #قائمی_نیا را مشاهده میکنید.
این نشست در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تاریخ 31 خردادماه 1402 برگزار گردید.
در این نشست موضوعات زیر مطرح گردید:
1- هوش مصنوعی به الهیات نظری و الهیات فناوریهای هوش مصنوعی تقسیم میشود.
2- الهیات ترابشر بخشی از الهیات فناوریهای هوش مصنوعی است.
3- داکینز در کتاب «ژن خودخواه» معتقد بود که تکامل بعدی بشر فقط از طریق ژنتیک و مهندسی ژنتیک صورت خواهد گرفت. ولی بنا به ترابشریت transhumanism تکامل بعدی بشر از طریق ترکیب ماشین و انسان صورت خواهد گرفت.
4- ترابشریت پیامد قانون مور است که بنا به آن، ترانزیستورها در هر مدار دو سال یک بار فشردهتر و کوچکتر خواهند شد. در نتیجه مغز انسان دایماً عقب میافتد و تنها راه ترکیب مغز انسان با ماشین است.
5- الهیات و فقه ترابشری باید تأسیس شود.
#حکمت_بالغه
@Hekmatebaleghe
https://www.aparat.com/v/Q3AV4
#نشست_علمی
در لینک ویدیوی فوق، نشست علمی تخصصی متاورس و تجربه دینی با سخنرانی آقایان دکتر #قائمی_نیا و رستمی کیا است که در تاریخ 12 تیرماه 1401 با همکاری قطب فلسفه دین برگزار گردید.
خلاصه این #نشست_علمی بشرح ذیل است:
- در متاورس تجربه به جای اطلاعات مینشیند و کاربر همه چیز را تجربه میکند. (تجربهگرایی تعاملی)
- در متاورس تلفیق بسیاری از تکنولوژیهای دیجیتال را میبینیم. از جمله واقعیت افزوده.
- واقعیت مجازی به دو معنا به کار میرود: به معنای عام؛ یعنی هر نوع واقعیتی که با ابزارهای دیجیتال تولید میشود و به معنای خاص که به واقعیتهای تقویت شده و افزوده اطلاق میشود.
- واقعیتهای مجازی ویژگیهای خاصی دارد: عالمی واقعی تجربهپذیر به کمک ابزارهای دیجیتال را تشکیل میدهند، میتوانند غوطهوری را پدید بیاورند، بازخوردهای حسی دارند، میتوانیم با آنها رابطة کنشی داشته باشیم.
- متاورس با ایدئالیسم هگلی همخوان است که در آن محتوای ذهن صورت عینی پیدا میکند.
- سیستمهای مجازی هم ویژگی نوظهوری و نوخاستگی دارد. از این رو، ممکن است در متاورس هم چیزهایی نوظهور را تجربه کنیم. لذا متاورس با آگاهی یکی نیست. متاورس جهان بسیار گستردهای است.
- بازسازی تجارب دینی در متاورس جنبههای مثبت و منفی دارد. امکان ظهور تجارب بر اساس واقعیت افزوده میتواند جنبهای منفی برای این قضیه باشد.
#حکمت_بالغه
@hekmatebaleghe
نمی دانم منظور از زمان طلبگی همینی هست که ما می دانیم یا نه
اما اگر همینی که ما میدانیم باشد واقعا شیخ انصاری مصداق کبریت احمر در فقاهت است... الله اکبر
@vajeazeh
نشست تخصصی بررسی حقیقت یوگا و مدیتیشن1.mp3
50.51M
#صوت جلسه اول نشست تخصصی بررسی حقیقت یوگا و مدیتیشن
🔹موضوع: تاریخچه و چیستی یوگا
👤استاد حمید رضا مظاهری سیف
🔊رسانه علوم انسانی اسلامی
🆔https://eitaa.com/joinchat/1640431707C83fef8f05c
666.pdf
5.24M
کتاب "دریای موج خیز؛ زمانه و کارنامه علامه امینی (ره)"؛ صاحب الغدیر
اثری از فقید سعید ابوالحسن منذر
@vajeazeh
تبیین و نقد ادلة مشروعیت «بیعت» در کلام سیاسی غزالی و فخر رازی.pdf
362.9K
📘بخوانید | مقاله علمی "تبیین و نقد ادلة مشروعیت «بیعت» در کلام سیاسی غزالی و فخر رازی"
نوع مقاله : علمی - پژوهشی
نویسنده: صفدر الهی راد | عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى (ره)
مجله: دوفصلنامه علمی | کلام سیاسی| سال سيزدهم، شماره اول، پياپي 25، بهار و تابستان 1400 | صفحه 75-92.
چکیده مقاله
«مشروعيت سياسي» بهعنوان مهمترين مسئلة کلام سياسي اسلام، حجم عظيمي از مباحث سياسي متکلمان اسلامي را به خود اختصاص داده است. نظرية «بيعت مردمي» يکي از مهمترين ديدگاههاي مشروعيت در کلام سياسي اهلسنت است. مقالة حاضر بر تبيين و نقد ادلة اثبات ديدگاه بيعت از منظر غزالي و فخر رازي، بهعنوان دو شخصيت محوري و اثرگذار در انديشة سياسي اهلسنت، متمرکز شده است. سؤال اساسي تحقيق اين است که از منظر غزالي و فخر رازي، مراد از بيعت و ادلة اثبات مشروعيت بيعت چيست و چگونه ارزيابي ميشود؟ اين مقاله که با روش توصيفي ـ تحليلي و با استفاده از منابع معتبر کلامي، حديثي و تاريخي اهلسنت تدوين شد، به تحليل مسائل فوق پرداخته و به اين نتيجه رسيده است که اصل ديدگاه و ادلة ايشان با اشکالات اساسي مواجه است و حتي بر اساس منابع خودشان نيز قابل دفاع نيست.
@vajeazeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این حرفی که می خواهم بزنم تحقیر خودمان نیست بلکه جلوگیری از بزرگ نمایی های هالیوودی از اصل واقعیت است
می دانیم که بخشی از گفته های این آقایون مطابق با حقیقته و شاید مقدار زیادی آن اغراق است
به استثنای چند دانشگاه خوب و باز هم به استثنای چند دانشجوی با پشتکار در همین دانشگاه ها و باز هم به استثنای چند رشته علمی، وضعیت علمی دانشگاه ها چنگی به دل نمی زند، وضعیت اخلاقی که دیگر پیشکش ، نمونه بارز آن لمپن های دانشگاه شریفی که رکیک ترین الفاظ را نثار شخص اول ممکلت کردند و در عین حال خود را روشنفکر و انسان مدرن ، موقر و با کلاس قرن حاضر می دانند؛ موضوعی که باعث شگفتی خیلی از افراد دانشگاهی مخالف نظام هم از آن گلایه کنند و بگویند شما خیر سرتان نخبگان این کشورید نه اراذل و اوباش سر کوچه و خیابان
باری نظام ترمی واحدی و الگوی پاس کردن دروس، فهمیده یا نفهمیده، مدرک گرایی شدید و گاها تنفر آور بجای علم گرایی و کمک به رشد علم ، تبدیل شدن برخی ( باید می گفتم اغلب ولی گفتم رعایت تقوای در گفتار بکنم) دانشگاه ها به سالن های مد و آرایش و بساط سیگار و مشروب و اردوهای به ظاهر علمی بصورت مختلط با وضعیت نامناسب و تهوع آور، مواردی اند که به هیچ وجه قابل دفاع نیستند ...
شاید مهمترین نکته این کلیپ این باشد که همانقدری که این آقایان از اوضاع دانشگاه های ما اطلاع دارند ما از اروپا و آمریکا خبر داریم و مثل این آقایان بساط قربان ، صدقه نثار کسانی می کنیم که اطلاعاتمان از آنها ، بسیار ناچیز است
اینجاست که می گویند شنیدن کی بود مانند دیدن
عفو کنید این چنین به درازا کشید...
@vajeazeh
🌿 ••[ وجیزه ]••
این حرفی که می خواهم بزنم تحقیر خودمان نیست بلکه جلوگیری از بزرگ نمایی های هالیوودی از اصل واقعیت اس
این را هم دلم نیامد نگویم ، وضعیت بدمان در علوم انسانی که عمدتا کارمان شده ترجمه و تکرار همان حرفهای غربی ، بدون اندکی تعقل و اجازه نقد دادن ...
اساتید دانشگاه هایی که آتش بیار معرکه زن زندگی بودند و گاها سوادشان در رشته خودشان هم نم می کشید، تحلیل های غلط جامعه شناسانه از ایران، سواد کتابهای ده ۱۹۹۰ میلادی نه کتابهای ۲۰۲۳ ؛ منظورم ماندن در جهان تک قطبی آمریکا و حاضر نبودن به پذیرش چند قطبی شدن دنیا که ایران هم یکی از آن قطب ها دانسته میشود و با حالی آکنده با تمسخر به امر انقلاب ایران و محور مقاومت نگریستن ، حرفهایی از این دست که دست از حجاب اجباری در فلان شهر بردارید تا ببنید مردم چقدر با درک و شعور هستند ( ترجمه اش این است که چشمتان را به تز هایی که مانند این آقایون در غرب داده شد و وعده بهشت عدنی که امثال این آقایان به غرب دادند وبه لجنزار فعلی رسیدند ،ببندید و ما باید دوباره تجربه غرب را تکرار کنیم) ، البته بسیاری از این موارد نامبرده شده در رشته های علوم انسانی اتفاق افتاده است و مایه تاسف ...
@vajeazeh
📚 دانلود مجلدات «الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب»
✍️مولف:عبدالحسین الامینی النجفی
📖تعداد مجلدات:۱۱
🔻زبان:عربی
دانلود نسخه عربی جلد۱
دانلود نسخه عربی جلد۲
دانلود نسخه عربی جلد۳
دانلود نسخه عربی جلد۴
دانلود نسخه عربی جلد۵
دانلود نسخه عربی جلد۶
دانلود نسخه عربی جلد۷
دانلود نسخه عربی جلد۸
دانلود نسخه عربی جلد۹
دانلود نسخه عربی جلد۱۰
دانلود نسخه عربی جلد۱۱
📗ترجمه الغدیر
📝مولف: مرحوم علامه عبدالحسین امینی
✍️مترجم:محمد تقی واحدی
📖تعداد صفحات:۴۲۷۶
🔻زبان:فارسی
دانلود نسخه فارسی
✂️الْغَدیر فِی الْکِتابِ وَ السُّنّة وَ الْاَدَب، معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی علیه السلام در واقعه غدیر، نوشته علامه عبدالحسین امینی رضوان الله علیه. این کتاب در ۱۱ جلد تنظیم شده و جلد نخست، به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. مرحوم امینی حدیث غدیر را یقینآورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر صلی الله علیه و آله میداند. وی بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن چهاردهم قمری با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر میکند. او در جلد اول نام ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر و ۸۴ تن از تابعانِ روایتکننده واقعه غدیر را گردآورده است. مرحوم امینی در شش جلد بعدی، شاعران غدیر را معرفی و اشعار آنها را نقل کرده است. و در نهایت در جلدهای پایانی، ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر، به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سه گانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... میپردازد.
الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب»، به معنای «غدیر در کتاب [= قرآن]، سنت، و ادبیات» است. به باور علامه امینی، این عنوان برای این کتاب بدین معناست که اگر کسی منکر حدیث غدیر و امور وابسته به آن شود، در واقع منکر قرآن، سنت، ادبیات، تاریخ و مجمع علمی شعر عرب شده است.
🌐کتابخانه شیعه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
@vajeazeh
تبیین اصالت وجود از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی.mp3
39.61M
🔦 تبیین اصالت وجود از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی
اصطلاحات بحث اصالت وجود
خاستگاه اصالت وجود
مشکلاتی که منجر به اصالت ماهیت شد.
نزاع واقعی در اصالت وجود یا ماهیت
پرسش و پاسخ
👤 دکتر #مجتبی_مصباح
📚 #فلسفه_اسلامی | #تخصصی
📮 ایتا
@vajeazeh