#در_محضر_بزرگان
حضرت آیت الله بهجت رحمت الله علیه:
🍃عقل چیز خوبی است حتی برای آنهایی که بخواهند آن را در راه سلطنت دنیایی مصرف کنند. عاقلیت نعمتی است که صرف در نقمت کردند.
✅ انسان اگر عقل نداشته باشد بهتر است از اینکه عقل داشته باشد ولی آن را در راه شیطانی و در غیر صراط مستقیم بندگی مصرف کند.
📚در محضر بهجت/جلد 3/صفحه 51
@valiyeasreejvarkola
#خاطرات_شهدا
هنوز انقلاب پیروز نشده بود و حضرت امام در تبعید به سر میبردند یک روز صبح که میخواستم او را برای نماز از خواب بیدار کنم، دیدم بیدار است و ناراحت، پرسیدم چی شده مادر؟ گفت:
امام را در خواب دیدم من و عدهی زیادی در یک طرف ایستاده بودیم و شاه و سربازان و درجه دارانش در طرف دیگر. شاه رو به امام کرد و گفت: پس کو آن یاران با وفایی که از آنها صحبت میکردی؟ امام دست مبارکش را روی گردن من گذاشت و گفت آنهایی که گفتم همینها هستند که به ثمر رسیده اند.
چند سالی از این قضیه گذشت، انقلاب پیروز شد. و در دوران جنگ مثل بقیهی جوانان برای دفاع از مرزهای میهن اسلامی راهی جبهه شد. آخرین باری که میخواست به جبهه برود گفت: عملیات مهمی در پیش داریم من هم میخواهم در آن داوطلب باشم و اگر خدا بخواهد شهید میشوم. حرف هایش را زد و ساکش را برداشت و با همه خداحافظی کرد.
چند روز بعد که مارش عملیات به صدا در آمد برای ما یقینی شده بود که او به شهادت رسیده است همینطور هم بود پیکر پاکش را که آوردند، دیدیم درست از همان قسمت که امام دست مبارکش را نهاده بود ترکش خورده و شهید شده است.
خاطره ای به یاد شهید معزز سید رضا سیدین
راوی: مادر بزرگوار شهید
⚘شهدا را یاد کنیم با ذکر جمیل #صلوات
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠حکم اعتکاف فرد غیربالغ:
💬بلوغ شرط صحیح بودن اعتکاف نیست.
بنابراین کودک ممیّز نیز می تواند معتکف شود.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@valiyeasreejvarkola
🌺نازد به خودش خدا که حیدر دارد
دریای فضائلی مطهر دارد
🌺همتای علی نخواهد آمد والله
صد با اگر کعبه ترک بردارد
🌸💐میلاد با سعادت اولین خورشید فروزان ولایت و امامت، #مولود_کعبه، یعسوب الدین، امیرالمومنین حضرت #علی_ابن_ابیطالب علیه السلام و روز #پدر بر محبان حضرتش بویژه همه پدران ایران زمین مبارک باد.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
🌷 امیرالمومنین امام علی علیه السلام:
👌 دنیای حرام چون مار سمی است ، پوست آن نرم ولی سم کشنده در درون دارد. نادان فریب خورده به آن می گراید ، و هوشمند عاقل از آن دوری گزیند.
📒 نهج البلاغه/ حکمت ۱۱۹
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**جوانمردترینِ امت پیامبر**
روزى پيغمبر صلى الله عليه و آله و سلم با جمعى از اصحاب خود نشسته بودند ناگه شخصى خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم رسيد و عرض كرد:
يا رسول الله در فلان خانه مردى و زنى به فساد مشغولند.
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: اين خبر تو را بايد بررسى كنم و آنها را بخواهم ببينم مطلب چيست ؟
چند تن از صحابه كه آنجا بودند اجازه احضار آنها را خواستند، ليكن پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم هيچ يك از آنان را اجازه نداند تا اينكه حضرت على (عليه السلام ) خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم رسيد آنگاه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به على (عليه السلام ) فرمود:
يا على تو برو و ببين اين ماجرا كه مى گويند راست است يا نه
اميرالمؤ منين على (عليه السلام ) آمد تا رسيد به در خانه ، آنگاه چشمان خود را بر هم گذاشت و وارد خانه شد و دست بر ديوار داشت تا وقتى كه گرد خانه گرديد و بيرون آمد چون خدمت پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم رسيد عرض كرد: يا رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم من گرد آن خانه گشتم ولى هيچ كس را آنجا نديم .
پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم به نور نبوت مطلب را يافت كه على (عليه السلام ) نمى خواهد آن دو را رسوا نمايد لذا فرمود:
يا على انت فتى هذه الامه يعنى :
✅ يا على تو جوانمرد اين امتى .
@valiyeasreejvarkola
✳️ #پرسش تاریخی
ابوتراب یعنی چه و چرا به حضرت علی علیه السلام لقب ابوتراب داده شده؟
✅پاسخ :
ابوتراب به معنای پدر خاک، یا دمساز خاک، یا پدر و رئیس خاکیان است.
این لقب از محبوب ترین القاب در نزد امام علی علیه السلام و یکی از زیباترین القاب آن حضرت به شمار می آید.
شیخ علاء الدین سکتواری در محاضرة الأوائل (ص 113) گوید: نخستین کسی که به کنیه (ابوتراب) نامیده شد علی بن ابی طالب رضی الله عنه است، این کنیه را رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به او داد آن گاه که دید او بر روی زمین خوابیده و خاک بر پهلوی او نشسته است، از روی لطف و مهربانی به او فرمود: برخیز ای ابوتراب.
و این محبوب ترین القاب او به شمار می رفت، و از آن پس، به برکت نفس محمدی این کرامتی برای او گردید، زیرا خاک خبرهای گذشته و آینده تا روز قیامت را برای او باز می گفت. این را بفهم که رازی است بی پرده.[الغدیر - الشیخ الأمینی - ج 6 - ص 337 – 338]
عبایة بن ربعی گوید: به عبد الله بن عباس گفتم: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از چه رو علی علیه السلام را ابوتراب نامید؟ گفت: از آن رو که علی علیه السلام صاحب زمین و حجت خدا بر اهل آن پس از رسول خداست، و بقای زمین و آرامش آن به او است، و از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم شنیدم می فرمود: چون روز قیامت شود و شخص کافر پاداش و نزدیکی و کرامتی را که خدای متعال برای شیعیان علی آماده نموده ببیند گوید: (ای کاش من ترابی بودم) یعنی کاش از شیعیان علی (ابوتراب) بودم. و این است معنای این آیه که کافر گوید: کاش من تراب (خاک) بودم. [علل الشرائع - الشیخ الصدوق - ج 1 - ص 156]
علامه مجلسی رحمه الله در بیان این جمله گوید:
ممکن است ذکر آیه در اینجا برای بیان علت دیگری در نامگذاری آن حضرت به ابوتراب باشد، زیرا شیعیان او به جهت تذلل بیش از اندازه و تسلیم بودن در برابر فرمانهای حضرتش تراب نامیده شده اند؛ چنان که در آیه کریمه آمده - و چون آن حضرت صاحب و پیشوا و زمامدار آنهاست ابوتراب نام گرفته است.[بحار الأنوار - العلامة المجلسی - ج 35 - ص 51]
در این که پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله وسلم در چه زمانی این لقب مبارک را به امیر المؤمنین علیه السلام داده است، روایات متفاوتی نقل شده است. برخی از آن ها حاکی از آن است که این لقب در جمادی الأول یا جمادی الثانی سال دوم هجرت در غزوه العشیره به آن حضرت داده شده است. در برخی دیگر آمده است که در یوم التآخی؛ یعنی روزی که رسول خدا - صلی الله علیه وآله وسلّم- بین همه مسلمان عقد برادری بست و از بین تمام مردم علی را برای خود برگزید، به او داده شده است.
البته این روایات هیچ تعارضی باهم ندارند؛ چرا که ممکن است پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در موارد متعدد بارها و بارها آن را تکرار کرده باشد.
👈برای تحقیق بیشتر در این باره می توانید به کتاب الغدیر علامه امینی رحمت الله علیه، ج 6 - ص 334 – 338 مراجعه کنید.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح اولین روز هفته شما بخیر
🌴امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
روزگاری بر مردم فرا می رسد که در میان آنها از #قرآن چیزی جز #خطوطش و از #اسلام جز #نامش باقی نخواهد ماند.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۳۶۹
💐میلاد حضرتش و روز #پدر بر همگان مبارک باد.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
امام خمینی رضوانالله تعالی علیه:
🔻روز سیزدهم رجب و سالروز ولادت مولا علی(ع) وصف کردنی نیست،آنچه که وصف کنند از او، دون شأن اوست و آنچه شعرا و عرفا و فلاسفه و دیگران درباره او گفته اند، شمه ای از آن چیزی است که او هست.
🔻غالباً مسائلی که درک می کرده اند و می کنند راجع به مولا علی بن ابی طالب، عرضه می داریم. آن چیزهایی را که ما نمی توانیم درک کنیم و دست عرفا و فلاسفه و دیگران از آن کوتاه هست، آن چیز قابل ذکر نیست.
🔻انسان تا نشناسد، نمی تواند بگوید و آن مقداری هم که در دسترس ماست، آن قدر زیاد است که گفتن او محتاج به زمان های طولانی است. و لهذا ما باید در پیشگاه مبارک ایشان عذرخواهی کنیم و عذر تقصیر بخواهیم که ما قاصریم و نمی توانیم بیان کمال شما را بکنیم.
📚صحیفه نور، جلد ١٩،صفحه ١٣۶
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
@valiyeasreejvarkola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین به ولایت
🌸 سلطانِ اولیا، اميرِ مؤمنان، علی بن ابی طالب (ع)
🔸 با نواى: صابر خراسانى
✅ فقط حیدر امیرالمؤمنین است
@valiyeasreejvarkola
#حکایت_قابل_تامل
گویند ابوحامد محمد غزالى آن چه را فرا مى گرفت در دفترها مى نوشت. وقتى (زمانی) با كاروانى در سفر بود و نوشته ها را یك جا بسته با خود برداشت ... در راه گرفتار راهزنان شدند.
غزالى رو به آنان كرد و به التماس گفت: این بسته را از من نگیرید دیگر هر چه دارم از آن شما.
دزدان را طمع زیادت شد، آن را گشودند و جز دفترهاى نوشته چیزى نیافتند.
دزدى پرسید كه این ها چیست؟
چون غزالى وى را به آنها آگاهى داد، دزد راهزن گفت:
علمى را كه دزد ببرد به چه كار آید.
این سخن دزد، در غزالى اثرى عمیق گذاشت و گفت: پندى به از این از كسى نشنیدم و دیگر در پى آن شد كه علم را در دفتر جان بنگارد.
👈آرى بهترین دفتر دانش و صندوق علوم براى انسان گوهر جان و گنجینۀ سینۀ او است. باید دانش را در جان جاى داد و بذر معارف و علوم را در مزرعۀ دل به بار آورد كه از هر گزند و آسیبى دور، و دارایى واقعى آدمى است.
✳علامه حسن زاده آملی رضوانالله تعالی علیه
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 محرمات اعتكاف
💬 بوييدن چيزهای خوشبو و عطريّات حتی گياهان خوشبو، همراه با لذّت؛
🔹 خريد و فروش
ساير انواع تجارت؛ مثل صلح و اجاره و مضاربه و غير اينها (بنابر احتياط واجب)
🔺 مجادله و جدال ـ چه در امور دينی و چه دنيوی ـ به قصد غلبه بر ديگری و اظهار فضل
🔸 امور جنسی و شهوتآميز مانند بوسه، لمس
🔸 استمناء (بنا بر احتياط واجب)
گرچه استمناء در هر حال حرام و از گناهان بزرگ است ولی در حال اعتكاف گناهی بزرگتر است.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام علی علیه السلام :
دوستی بهتر از حفظ زبان. و لباسی زیبا تر از تقوای الهی. و مالی ارزنده تر از قناعت و میانه روی در خرج های زندگی. احسانی بر تر از گفتار نیکو و حکمت آمیز و غذایی گوارا تر از فرو خوردن خشم نیافتم...
📚نصایح، صفحۀ ۲۲۳
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**انسانیت سخت نیست**
مرد جوانی پدر پیری داشت که در بستر بیماری افتاد. چون وضع بیماری پیرمرد شدت گرفت او را در گوشه جادهای رها کرد و از آنجا دور شد.
پیرمرد ساعتها کنار جاده افتاده بود و به زحمت نفسهای آخرش را میکشید.
رهگذران از ترس واگیر داشتن بیماری و فرار از دردسر، روی خود را بهسمت دیگری میچرخاندند و بیاعتنا به پیرمرد نالان، راه خود را میرفتند.
شخصی از آن جاده عبور میکرد. به محض اینکه پیرمرد را دید، او را بر دوش گرفت تا به بیمارستان ببرد و درمانش کند.
یکی از رهگذران به طعنه به او گفت:
این پیرمرد فقیر و بیمار است و مرگش نیز نزدیک، نه از او سودی به تو میرسد و نه کمک تو باعث تغییری در اوضاع این پیرمرد میشود. حتی پسرش هم او را در اینجا به حال خود رها کرده و رفته است. تو برای چه به او کمک میکنی؟
آن شخص به رهگذر گفت:
من به او کمک نمیکنم، من دارم به خودم کمک میکنم. اگر من هم مانند پسرش و رهگذران او را به حال خود رها کنم، چگونه روی به آسمان برگردانم و در محضر خالق هستی حاضر شوم؟ من دارم به خودم کمک میکنم.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر
🌴امام جعفر صادق علیه السلام:
نفرت انگیزترین مخلوق خدا، بنده ای است که مردم از شرّ زبانش، از او دوری کنند.
📚کافی، جلد ۲، صفحه ۳۲۳
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
آیت الله بهجت رحمة الله علیه:
انسان باید دائم الذکر باشد.
زیرا کسی که دائم الذکر باشد، همواره خود را در محضر خدا می بیند و پیوسته با خدا سخن می گوید.
@valiyeasreejvarkola
#سخن_نیکو
آنچه را بخشیدم دارم
آنچه را خرج کردم داشتم
و آنچه را واگذاشتم و نبخشیدم در حقیقت همه اش را باختم.
💞نیکبخت ترین مردم کسی است که کردار به سخاوت بیاراید و گفتار به راستی.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💬 احکام خروج معتکف از مسجد
1️⃣ خارج شدن از مسجد برای حمام كردن(نظافت)، برای غسل مستحبی، وضو گرفتن برای خواندن قرآن يا نماز مستحبی، برای شستن دندانها و دستها، اشكال ندارد، ولی بايد به قدر حاجت اكتفا كند و طول ندهد.
2️⃣ هنگام خروج از مسجد برای امور ضروری احتياط واجب آن است که نزديک ترين راه را انتخاب کند و واجب است در صورت امکان زير سايه ننشيند لکن راه رفتن زير سايه اشکال ندارد؛ گرچه احتياط مستحب ترك آن است.
3️⃣ اگر شرکت در امتحان ضرورت ندارد خارج نشوند مگر اینکه شرکت در امتحان ضرورت عرفی دارد ولی خروج از مسجد نبايد به حدّی برسد که صورت اعتکاف محو شود.
🔺 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@valiyeasreejvarkola
نه تنها زینب از دین یاوری کرد
به همت کاروان را رهبری کرد
به دوران اسارت با یتیمان
نوازش ها به مهر مادری کرد
🏴 سالروز وفات اسوه صبر و ایثار، عقیله بنی هاشم، حضرت #زینب_کبری سلام الله علیها را به همه محبان حضرتش تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراسم عزاداری حضرت زینب
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_معصوم
امام صادق علیه السلام نیز در تبیین جایگاه حضرت زینب فرموده است:
«اگر کسی بر مصیبت عمّهام زینب که با برادر شریک بودند گریه کند و تشکیل مجالس ذکر ما بدهد یا بشنود و گریان شود اگر به قدر بال مگس چشمش در این مصیبت تر شود خداوند او را بیامرزد، این است ثواب و اجر گریهکنندگان بر مصیبت حضرت زینب.
📚 جعفر نقدی، زینب الکبری بنت الامام، النجف الاشرف، المکتبة الحیدریه، ۱۳۶۱، صفحه ۱۰۴
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**کمک رسانی خالصانه**
وقتی #حضرت_موسی علیه السلام به خاطر مصونیت از شرّ طرفداران فرعون از مصر به مَدْین هجرت کرد در راه دختران شعیب را دید که در کناری منتظر ایستاده اند تا آب بردارند و چوپان ها برای گوسفندان خود آب می کشند. موسی به کمک آن ها رفت و برای آن ها آب کشید.
دختران شعیب کمک موسی علیه السلام را به پدر خود گزارش دادند و یکی از آن ها به دستور پدر به دنبال موسی علیه السلام رفت و او را به منزل خود دعوت کرد. دختر شعیب علیه السلام از جلو حرکت کرد و موسی به دنبال او می رفت، باد به شدّت می وزید و لباس های آن دختر را به این سو و آن سو می برد. وقتی موسی علیه السلام این صحنه را مشاهده کرد از او درخواست کرد از پشت سر حرکت کند و او را به سوی منزل راهنمایی کند تا چشم او از نگاهبه #نامحرم محفوظ بماند.
وقتی موسی علیه السلام وارد منزل شد، شعیب علیه السلام بر سر سفره شام نشسته بود، به او گفت: ا جوان! بر سر سفره بنشین و شام بخور.
موسی علیه السلام گفت: «اَعوذُ بِاللَّه» (به خدا پناه می برم)
شعیب علیه السلام: چرا این جمله را بر زبان آوردی؟ مگر تو گرسنه نیستی؟
موسی علیه السلام: بله گرسنه هستم. امّا می ترسم این غذا در برابر کمکی باشد که به دخترانت کرده ام. مااز خاندانی هستیم که چیزی از عمل آخرت را به سراسر زمین که پر از طلا باشد نمی فروشیم. شعیب گفت: نه واللَّه. منظور من معاوضه با کار شما نیست؛ بلکه این عادت من و پدرانم می باشد که مهمان را گرامی می داریم و به او طعام می دهیم. موسی علیه السلام نشست و غذا خورد.
📚بحارالانوار، جلد 13، صفحه 21
📚 قصه های تربیتی / محمد رضا اکبری
@valiyeasreejvarkola
⬛️ #پرسش تاریخی
چرا حضرت زینب سلام الله علیها را عقیله بنی هاشم می گویند؟
🌑پاسخ:
یکی از القاب حضرت زینب (س) عقیلةالعرب یا عقیله بنی هاشم است و عقیلةالعرب بانویی است که منسوب به بنی هاشم و از طرفی بسیار خردمند است.
بنابر قول بعضی از ادبای عرب، «ة» عقیلةالعرب تای تأنیث است اما اگر به شکل دقیقتر بررسی شود، تای مبالغه است نه تای تأنیث؛ بنابراین عقیل یک فرد خردمند است و عقیلةالعرب بانویی است که منسوب به بنی هاشم و از طرفی بسیار خردمند است.
حضرت زینب(س) در عین اینکه دارای ابعاد شخصیتی متعدد و والایی بودند، از عقل و خردمندی بسیار بالایی نیز برخوردار بودند و به این خاطر است که ایشان را عقیلةالعرب و یا عقیله بنی هاشم مینامند.
عقیله، به زنی بزرگ منش گویند که در بین بستگان، عزیز و محترم و در خاندانِ خود، ارجمند باشد.
بر اساس بعضی از روایات، زینب(س) دارای مجلس علمی پرباری بوده و زنانی که میخواستند مسائل دین را بیاموزند، در آن مجلس حاضر میشده و کسب دانش میکردهاند.
پس از تمام شدن خطبه حضرت زینب(س) در کوفه، علی بن الحسین (علیهما السلام) متوجه عمه بزرگوارش حضرت زینب(س) میشود و میگوید:«عمه جان! تو به حمدالله ناخوانده، دانایی و نیاموخته، خردمند هستی ...»
صفات برجستهای در زینب(س) جمع بوده که هیچیک از زنان عصر او آنها را دارا نبوده اند، لذاست که به عقیلة العرب و عقیله بنیهاشم (بانوی خردمند بنیهاشم) معروف گردید. لذا وقتی ابن عباس ـ صحابی پیامبر اکرم(ص) ـ میخواهد از او روایتی نقل کند، چنین میگوید: «بانوی خردمند ما، زینب دختر علی چنین گفت ...»
شهرت زینب(س) بدین لقب تا حدی بود که وقتی میگفتند «بانوی خردمند»، همه میفهمیدند منظور زینب(س) است. فرزندان او نیز به چنین لقبی افتخار میکردند و به «زادگان بانوی خردمند» شناخته شده بودند.
@valiyeasreejvarkola
🖤 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴حضرت زینب سلام الله علیها:
سپاس خدای را که ما را با #نبوت محمد صلی الله علیه و آله #کرامت بخشید و از پلیدی ها #پاکیزه گردانید.
📚الکامل فی التاریخ، جلد ۳، صفحه ۲۹۷
🏴سالروز وفات حضرتش را تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola