شرح مختصر در احوالات حضرت آیت اللّه حاج شیخ محمّدمهدی رئیس نوری
آیت اللّه رئیس نوری در سنه ۱۲۵۲ شمسی در خاندانی عِلمی و روحانی متولد شد .
از اساتید ایشان در حوزهٔ طهران و عتبات :
حضرات آیات عظام :
حاج شیخ فضل اللّه نوری ،
حاج شیخ عبدالنبی نوری ،
آقا ضياءالدّين عراقى ،
میرزای نائینی ،
آقا محمّدكاظم شيرازى ،
آقا سيّد ابوالحسن اصفهانى
ایشان از نامبردگان اجازه اجتهاد دریافت داشتند.
وی از سنین جوانی در حوزه علمیه رضاییه و ناصری جدید (مدرسهی عالی سپهسالار) با سِمت مدرّسی به تدریس پرداخت.
ایشان از خواصّ شاگردان و اصحاب مرحوم آیت اللّه حاج شیخ عبدالنبی نوری بوده و در تدریس ، جانشین او محسوب میشده است.
در سال ۱۳۱۳ ش با تاسیس دانشگاه تهران و دانشکدهی معقول و منقول (الهیات فعلی)، بنا به اصرار برخی مسئولین عالیرتبهی آن زمان ، با ارائـهٔ رســالهٔ دکترا و تأئید وزارت معارف با بالاترین امتیاز استادی، به عنوان اوّلین استاد دانشـگاه تهران ، به تدریس در دانشکده مشغول گردید. .
معظم له در سال ۱۳۱۵ خورشیدی به دلیل غصهٔ ناشی ازتصویب قانون کشف حجاب دچار کسالت شدیدی شده در همان ایام با الهام إلهی که بر وی صادقه گردیده بود از
روز و زمان رحلت خــود آگاه گردیده و به اطرافیان خود اعلام نمود .
سرانجام در نیمهی برج تیر همان سـٕال به رحمةالهی پیوست و طبق وصیت به شهر مقدس قم انتقال و درقبرستان حاج شیخ جلیس اهل قبور گردید.
کالبد مطهّرش هفت ســـــال پس از نبش، صحیح و سـلامت ، با رایحـهٔ خوشـی که به مشام افراد حاضر میرسید رؤیت شد.
شـاهدان و راویـان این کرامت تعدادی از صاحب منصبان وزراء و وکلاء وصـایای آن مرحوم بوده اند .
@varesoon
استخاره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
حضرت آیت الله شبیری زنجانی نقل میفرمایند: که من و حاج آقا رضا صدر در منزل حاج میرزا احمد کفایی از ایشان شنیدیم که پدرشان، آخوند خراسانی از سید علی شوشتری نقل کرد که استخاره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف چنین است:«خواندن بسم الله، سه صلوات و یک دعا» سپس قبضه تسبیح را بگیرد و دوتا دوتا بشمارد. اگر یکی بود، خوب و اگر دوتا بود، بد است.
بنده نیز همین گونه استخاره میکنم. دعایی که میخوانم، این است:«أستخیر الله برحتمه خیرة فی عافیة، یا من یعلم اهدِ من لا یعلم».
جرعه ای از دریا ج۱-ص۵۰۲
@varesoon
حضرت آیت الله ضیا آبادی :
حضرت عقیله بنی هاشم زینب کبری ضمن بیان جنایات یزید، این جنایت را بخصوص ذکر کرد و فرمود:
"ابدیت وجوههن یتصفح وجوههن القریب و البعید"
تو چهره و صورت دختران پیامبر را آشکار کردی و در معرض دید مردان قرار دادی!
حال سخن ما این است
آیا اگر یزید این کار را بکند و چهره زنان را بگشاید گناه است اما اگر ما این کار را بکنیم و به زنان اجازه چهره نمایی دهیم مباح است؟!
اکنون میبینیم که به راستی مساله حیا و عفت زن در عالم اسلام به مشکل اساسی تبدیل شده است و دشمنان دین و اهل بیت بنای فتنه عظیمی را پری ریزی کرده اند...
حالا گفته های ما در مقابل این جلوه گری های خارج از حد زنان که روز به روز بدتر میشود درست مانند وزوز پشه در برابر تند باد توام با کولاک است که یک ساعت آيه خواندن و موعظه کردن با یک لحظه چهره نمایی یک زن زیبا از اثر می افتد و رشته اش پنبه میشود.
@varesoon
مراقبت های ماه محرم
از زبان مرحوم آیت الله ملکی تبریزی :
✍يكى از فرزندان كوچكم در دهه اول محرم فقط نان خالى و بدون خورش مى خورد. و تا جائى كه مى دانم كسى به او نگفته بود كه اين كار را انجام دهد و گمان مى كنم سرچشمه اين كار دوستى باطنى او بود.
حال اگر كسى نتواند در تمام دهه اول اين كار را انجام بدهد، بايد در روز تاسوعا، عاشورا و شب يازدهم نان خالى بخورد. و در روز عاشورا، تا عصر خوردن ، آشاميدن و حتى سخن گفتن - مگر آن كه لازم باشد - و ديدار با برادران دينى را ترك كرده و آن روز را روز گريه و اندوه خود قرار دهد. و نيز در دهه اول ، هر روز امام حسين (عليه السلام ) را با زيارت عاشورا زيارت نمايد. و اگر مى تواند مراسم عزادارى آن حضرت را در منزل خود با نيتى خالص برپا نمايد، بايد همين كار را بكند. و اگر نمى تواند، در مساجد يا منازل دوستانش به برپايى اين مراسم كمك كرده و اين مطلب را از مردم بپوشاند تا به اخلاص نزديك شده و از خودنمايى دور شود. و هر روز مقدارى از اوقات خود را در مكانهاى عمومى به عزادارى بپردازد.
@varesoon
#حکایت_داستان
...ملائکه نقاله
آقای حاج سید جواد سیستانی نقل می فرمودند پدرمان آیت الله سید محمد باقر سیستانی(ره) کنار پنجره فولاد مشهد بوده اندکه ناگهان در حالت مکاشفه می بینند که تعدادی ملک وارد حرم شده و در جلوی ملائکه آقا امیرالمؤمنین سلام الله علیه در حرکتند و بر سر قبری که تازه میتی را در آن قبر گذاشته اند ایستادند.
🔸ملائکه به دستور حضرت امیر(علیه السلام) مشغول کندن قبر جهت انتقال میت از حرم حضرت رضا سلام الله علیه می شوند . آقا سید محمد باقر مجتهد سیستانی می فرمودند : ناگهان دیدم از طرف پنجره فولاد حضرت رضا سلام الله علیه تشریف آورده و در حالی که دستهای مبارکش را بر روی هم می سایند خدمت حضرت امیر(علیه السلام) رسیده و پس از سلام عرض می نمایند ، آقا این فرد را به من ببخشید...
🔸آقا امیرالمؤمنین سلام الله علیه جواب می فرمایند جای این فاسق در حرم شما نیست و بوسیله ملائک نقاله باید از این محل برده شود.برای بار دوم حضرت رضا سلام الله علیه خواهش خود را تکرار کرده و جواب حضرت امیر همان پاسخ نخست می باشد . برای بار سوم حضرت رضا سلام الله علیه عرض می کنند یا امیرالمؤمنین (علیه السلام)این شخص به من پناهنده شده است و تا این جمله را عرض می کنند آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام) شفاعت حضرت رضا را قبول می فرمایند.
🔸آقاسیدمحمدباقرصبح هنگام برسرهمان قبر حاضر شده عده ای از نزدیکان متوفی رادیده واز احوال میت درون قبر جویا می شوند.آنها پاسخ می دهند که این آدم خوبی نبود ، دچار معاصی و گناهانی بود ولی در اواخر عمرش که مریض شده و در بستر افتاده بود هر وقت به عیادتش می رفتیم وجویای احوالش می شدیم می گفت :من به علی ابن موسی سلام الله علیه پناهنده شده ام.
.
@varesoon
مرحوم دشتی در مقدمه ترجمه نهج البلاغه مینویسد:
✍ «از آغاز تحصيلات حوزوى كه ترجمه هاى موجود را مطالعه مىكردم و كاستىهاى مفهومى را مىيافتم، نگران و در فكر چاره انديشى بودم كه يكى از نوشته هاى جرججرداق مسيحى را خواندم كه اعتراف كرده بود: «جاذبههاى كلمات امام على (عليه السّلام) شورى در من ايجاد كرد كه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مطالعه كردم».
⬅️چنان بر خود لرزيدم و به تعصّب و غرور اعتقادى من ضربه وارد شد كه تا مدّتى حالت عادّى نداشتم.‼️‼️
و بر خود نفرين میکردم كه چرا يك مسيحى ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مىخواند امّا من كه خود را از شيعيان امام على (عليه السّلام) مىشمارم و ادّعاى محبّت و ولايت او را دارم به راستى چند بار نهج البلاغه را خواندهام و با مفاهيم ارزشمند آن به چه ميزان آشنايى دارم⁉️
ما كه در خانواده شيعه، از پدر و مادرى شيعه، و از خاندان شيعه و در كشور شيعيان قرار داريم، چرا بايد با نهج البلاغه بيگانه باشيم⁉️».
@varesoon
عَنِ النَّبِيِّ(صل الله علیه و آله و سلم) أَنَّهُ قَالَ:
أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً(علیه السلام) كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ وَ جَوَازاً عَلَى الصِّرَاطِ وَ أَمَاناً مِنَ الْعَذَابِ ، ولم ينشر له ديوان ، ولم ينصب له ميزان ، وقيل له : ادخل الجنة بلا حساب
از رسول خدا (صلوات الله علیه و آله) نقل شده که فرمودند:
آگاه باشید، هر کس علی (علیه السلام) را دوست داشته باشد خداوند دوری از آتش و رهائی از نفاق و اجازه عبور از صراط و ایمن بودن از عذاب را برای او مینویسد .و برای او پرونده ای باز نمی کند و میزانی نصب نمی کند و به او گفته می شود : بدون هر گونه حسابی به بهشت وارد شو.
بحار الأنوار، ج7، ص 222
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وظیفه روحانیت در بیان مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی
@varesoon
.
دستور العملی از آیت الله سید عبدالکریم کشمیری برای دهه اول محرم!
.
توسّل به سالار شهیدان (علیه السلام) به ویژه در دهه اول ماه محرم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
مرحوم آیت الله کشمیری در این باره می.فرمودند:
سزاوار است انسان از اول محرم تا سیزدهم محرم در ساعت و مکانی مشخص، زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام و دعای علقمه بخواند و آن را ترک نکند!
اگر کسی در طول سال، بیش از این ایام را موفق به خواندن زیارت عاشورا شد، هنیئاً له (گوارایش باد) وگرنه حداقل این است که در هر سال، خواندن زیارت عاشورا در این ایام را از دست ندهد.
.
کانال تلگرامی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری.
.
#امام_حسین علیهالسلام
#سیدالشهدا علیهالسلام
#لبیک_یا_داعی_الله
#ماه_محرم
#آیت_الله_کشمیری
#سیر_و_سلوک
#زیارت_عاشورا
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ بوی پیراهن خونین کسی می آید
🔻 قال الامام علی بن موسی الرضا (علیهالسلام):
🔹كَانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ وَ يَقُولُ هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي قُتِلَ فِيهِ اَلْحُسَيْنُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ .
🔸امام رضا علیهالسلام فرمود پدرم را شيوه بود كه چون محرم مي شد خندان دیده نمی شد و اندوه بر او غالب بود تا روز دهم. روز دهم روز مصيبت و حزن و گريهاش بود و ميفرمود در اين روز حسين كشته شد.
📚 الأمالی (للصدوق) ج ۱، ص ۱۲۸
@seyyed_hossein_kashfi
@varesoon
.
آیتالله بهاءالدینی (ره):
🔸سعی کنید پایتان را از کشتی حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) بیرون نگدارید و دائما به امری از امور دستگاه امام حسین(علیه السلام) مشغول باشید. آشپزی، چای دادن، سینه زدن، کفش جفت کردن و ...
🔹تا بواسطه آن، از همه شیعیان دستگیری شود و إلا حساب و کتاب آن طرف، دقیق تر از این حرفهاست.
@varesoon
29.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖤 ای محرم ماه ماتم آمدی
📹 روضهخوانی مرحوم کوثری در حضور آیتالله خامنهای
@varesoon
نیمروز عاشورا، دیوانی که انیس آقا بود
هلال ماه محرّم ز نو هویدا شد
بیا که رایت سلطان عشق بر پا شد
به دشت ماریه از همّت بلند حسین
کتاب همّت و ایمان و صبر معنا شد
🔰 ماه محرّم که فرا میرسید، فقیه ولایی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله تعالی علیه، لباس عزای مولا و ارباب خودش را بر تن میکرد و دو ماه محرّم و صفر را سیاهپوش عزای عزیز زهرای اطهر سلام الله علیها بود و ایشان که همواره به مصداق (المُومِنُ بُشرُه فی وَجهِه) تبسّم بر لب داشتند، در این ایّام به دستور عملی (کانَ اَبی اِذا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لا یُری ضاحِکاً وَ کانَتِ الْکآبه تَغْلِبُ عَلَیْهِ) در حزن و اندوه وصفناشدنی، حال و هوای دیگری داشتند.
▫️ گرچه توجّه ایشان به مطالعه آثار عاشورایی مانند مقاتل و تواریخ و ... و نوشتنشان در تحلیل نهضت جاودان کربلا و ردّ شبهات منحرفان در همه عمر با برکتشان بر همه روشن است، لیکن عنایتشان به چند کتاب مخصوص بیش از سایر آثار بود که ذکر آنها فرصتی طولانی میطلبد.
✔️ بهمناسبت و از میان آثار ادبی و اشعاری که مورد علاقه خاص ایشان قرار داشت، و سال آخر حیات طیّبهشان، شده بود انیس و مونس لحظات اشک و آه ایشان بر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، دیوان شریف (نیمروز عاشورا) را میتوانم نام ببرم.
این مجموعه شعری ارزشمند، سرودههای روحافزا و والای شاعر ارجمند مرحوم محمّد بیریای گیلانی است.
🔻آن شاعر عزیز، در ایام جوانیِ مرحوم آقا رضوان الله تعالی علیه که گلپایگان بودند، خدمت والد معظّم ایشان رسیده بود و آشنایی ایشان با طبع و ذوق ولایی مرحوم بیریای گیلانی، از همان دیار و زمان بود.
📖این دیوان جانسوز، حاصل چهار سال مطالعه عمیق و دقیق شاعر گرانقدر درباره نهضت جاودان عاشوراست و انسان را بیاختیار، راهی وادی پر سوز و گداز کربلا میکند و با کولهباری از معرفت، توفیق زیارت قلبی حضرت سید الشهداء و اصحاب با وفای آن حضرت علیهم السلام را نصیب انسان میسازد.
▪️گرچه مرحوم آقا، اشعار این دیوان را همواره میخواندند لیکن در این سال آخر که قُرب وصال حضرت سیدالشهدا علیه السلام از سیمای درخشان و اشکهای سوزانشان معلوم بود، میتوانم بگویم هیچ روزی نمیگذشت که این کتاب در مقابل ایشان نباشد و غالب ایّام سال آخر، اشعار را میخواندند و تحسین میکردند و اشک میریختند.
💬 روزی هم به حقیر دستور فرمودند با آقایان عتبه مقدّسه حسینیه تماس بگیرم و از همانجا از این دیوان، بسیار تجلیل کردند و توصیه به طبع و نشر آن نمودند که بحمدالله این مجموعه گرانبها به همّت مسئولان محترم موسسه وارث الانبیاء علیهمالسلام عتبه مقدّسه، جهت طبع و نشر آماده شده است؛ گرچه جای آن فقیه ولایی برای رویت طبع جدید این اثر گرانسنگ خالی است، امّا اکنون که در حرم ملائکپاسبان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام آرمیدهاند، از ثواب طبع و نشر آن در خوان کرم حضرت امام حسین علیهالسلام بهرهمند خواهند بود و به یقین، کام تشنگان صهبای ولایت، از مطالعه این کتاب گرانسنگ، سیراب خواهد شد. اعلی الله مقامه الشریف و حشره مع الامام الحسین علیه السلام و اصحابه.
📚 منبع: محضر آفتاب؛ نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
🔸«كلّ الخير في باب الحسين (ع)».
عزاداری و گریه بر حسین (ع) پیوند با او را تحکیم می کند.
اگر دنیا می خواهی، اگر خوشنودی خدا می خواهی، گریه کن بر حسین (ع).
حسین (ع) محبوب خدا است.
حسین (ع) صاحب نفس مطمئنه است.
صاحب نفس راضیه و مرضیه است.
(عالم ربانی آیة الله تألهی همدانی)
@bazmeghodsian
@varesoon
🕊السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَعَلَى الْأَرْوَاحِ الَّتِي حَلَّتْ بِفِنَائِك
🏴 بهمناسبت ایام شهادت سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام مؤسسۀ «فقهولایت» تقدیم میکند:
📜کتیبۀ نفیس «تَرَحُّل حسینی» منقّش به عبارتی عرشی از بیان امام حسین علیهالسلام هنگام خروج از «مکه» بهسوی «عراق»:
«مَنْ كَانَ فِينَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ وَمُوَطِّناً عَلَى لِقَاءِ اللَّهِ نَفْسَهُ فَلْيَرْحَلْ مَعَنَا فَإِنِّي رَاحِلٌ مُصْبِحاً إِنْ شَاءَ اللَّهُ؛
هر کس که میخواهد خون دلش را فقط در ما نثار کند و جانش را برای دیدار با خداوند آماده سازد، باید با ما همراه شود، چرا که من صبحگاه به خواست خداوند رهسپار خواهم شد».
📚بحار الأنوار، ج ۴۴، ص ۳۶۷
در اندازههای:
1️⃣ ۲۰۰ در ۱۴۰ سانتیمتر مناسب هیئات و مساجد
2️⃣ ۱۴۰ در ۱۰۰ سانتیمتر مناسب منازل
📌برای سفارش این کتیبۀ نفیس میتوانید به آیدی @sefareshat_fv مراجعه و یا با شمارهٔ 09300866998 تماس حاصل فرمایید.
📬همراه با پست رایگان
#️⃣ #کتیبۀ_ترحل_حسینی #محرم #اطلاعیه
📌فقه ولایت در اینستاگرام و ایتا
🆔 @feghhevelayat