پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸مبنای فقهی حضور فقها در دربار سلاطین / خدمات سلاطین مغول به تشیع گزارش نشست نظام سیاسی اسلام🔻 🌐
🔸مبنای فقهی حضور فقها در دربار سلاطین / خدمات سلاطین مغول به تشیع
گزارش نشست نظام سیاسی اسلام🔻
حجت الاسلام #رهدار:
🔹همکاری با مغولها از سوی فقها یک عقلانیتی داشته است، خط مغولها نسبت به اهل بیت(ع) نه رأی سلبی داشته و نه رأی ایجابی برخلاف خلفا که آگاهانه خط خودشان را در عرض اهل بیت(ع) قرار داده بودند.
🔹خط مغولها هیچ نظری نداشته و رویکرد آنها به لحاظ مذهبی تسامحی بوده است، یعنی هلاکوخان همزمان هم وزیر شیعه، هم وزیر سنی و هم وزیر مسیحی داشت.
🔹اتفاقا در تاریخ یک رقابت فرهنگی صورت گرفته بین مسیحیت، تسنن و تشیع برای مصادره کردن این قوم فاتح که در این رقابت تشیع برنده شده است و خیلی طبیعی است که مسیحیت و اهل سنت این جریان را مورد حمله قرار دهند، به همین دلیل در تاریخ این جریان مورد حمله قرار گرفته است.
🔹مغولهای مسلمان در هندوستان و تاتارستان آبادانی ایجاد کردند، دو سوم اماکن توریستی امروز هندوستان اماکنی است که مغولهای مسلمان برای آنها ساختهاند.
🔹همین تاج محل یکی از اماکنی است که مغولهای مسلمان ساختند، تاتارستان نیز به همین صورت است، مغولی که از ایران به آنجا رفته است یک مغول معقول بوده است.
🔹روسیه 6 جمهوری مسلمان نشین دارد که سه تای آنها اسلام تکفیری دارند و سه تای دیگر به تعبیر روسها اسلامی ایرانی مغولی است، دولت روسیه از ایران خواسته است این اسلام را در روسیه ترویج دهند.
🔹امروز تاتارها شهروندان درجه یک روسیه هستند و نبض تجارت روسیه دست آنها است و خدمات بسیاری در روسیه انجام دادهاند، تا جایی که فرهنگ روسیه را مصادره کردهاند.
🔹حقیقت این است که مغول به نفع شیعه خروجی داشته است و به ضرر اهل سنت و مسیحیان بوده است و عمده کتب تاریخی که فقط بدی مغول را گفته است مسیحی یا سنی هستند به همین دلیل اصرار دارم که تاریخ شیعه را پیرامون مغول مطالعه کنید.
🔹فقهای ما که امامت و زعامت تاریخی ما را داشتهاند به دلیل اینکه شیعه منفعت میبرده است با مغول همکاری می کرده، همه دورههای پادشاهی شاهد جنایت و خدماتی بوده است و ما باید به دنبال حقایق تاریخ برویم.
🔹در قبال صفویه نیز رویکرد ما همین است، ضمن اینکه برخی جنایات و اشتباهات آنها مقبول ما نیست اما به دلیل اینکه صفویه به نفع تشیع بوده است از سلسله صفویه حمایت میکنیم.
🌐 vasael.ir/0004DM
🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت | مثبتگرایی واقع بینانه، راهی برای مقابله با کرونا و اجتناب از آشفتگی ذهنی
🔹آن مردم راستین مثبتی که از خودشان و زندگیشان راضی و شادند. میتوانیم ببینیم که اگرچه زندگی کاملی ندارند ولی با این حال آنها خوش بین، شکست ناپذیر و مقاوم هستند.
🔹این افراد پستی و بلندیهای زندگی را انکار نمیکنند و چیزی که هست را پذیرفتهاند ولی هیچ وقت نمیپذیرند که این همه چیز باشد.
🔹آنها خودشان را میشناسند و میدانند چه میخواهند، و برای آن سخت تلاش میکنند. این رفتار و روش زندگی را مثبت گرایی واقع بینانه می نامند.
🔹همهٔ ما پتانسیل این را داریم که مثل آنها زندگی کنیم. راههایی وجود دارد که شما میتوانید برای تبدیل شدن به فردی با این دیدگاه به کار بگیرید.
🔹مثبت گرایی واقع بینانه یک روش فکری است که به ما کمک میکند تا با افزایش سن، بهتر رشد کنیم و زندگیای را بسازیم که دوست داریم.
🔹مثبت گرایی واقع بینانه به این معناست که ما هر چیزی که هست را میپذیریم اما محدودیتها و موانعی که بر سر راه مان قرار دارد را بزرگ نمیکنیم و تواناییهای مان را کوچک نمیشماریم.
🔹علم و افراد الهام بخش نشان میدهند که ما انسانها پتانسیل نامحدودی داریم. مثبت گرایی واقع بینانه یعنی دیدن و پذیرفتن چیزی که در زمان حال وجود دارد چه در دنیای درونی و چه در دنیای بیرونی و سپس متمرکز شدن بر هر چیزی که دوست داریم.
📝 محرم آتش افروز
🌐 vasael.ir/0004DP
🆔 @vasael_ir
🔸سبک زندگی و رفتاری حضرت علی اکبر الگویی برای جوانان
🔹از جمله صفات حضرت این بود که: هرگز عیب جویی نمی کرد و از مداحی نابه جا و شنیدن چاپلوسی افراد دوری می کرد. تمامی انسان ها را بندگان خدا می دانست و از تحقیر آنان خودداری می ورزید.
🔹در طول عمر خویش به کسی دشنام نداد و ناسزا نگفت. از دروغ تنفر داشت و صداقت و راستگویی شیوه همیشه او بود. بخشنده بود و آنچه به دست می آورد، به دیگران به ویژه نیازمندان انفاق می کرد.
🔹به عیادت بیماران می رفت. برای همسالان برادری مهربان و برای کودکان پدری پرمحبت بود و مسلمانان را مورد لطف و عطوفت خویش قرار می داد. امور دنیوی و اضطراب های مادی او را متزلزل نمی ساخت.
🔹زندگی علی ساده بود و در آن از تجمل و اسراف اثری دیده نمی شد. آنان که اخلاقی نیکو و فضایلی شایسته داشتند، همیشه مورد تکریم و احترام وی بودند و خویشاوندان از صله او بهره مند می شدند. از صبری عظیم برخوردار بود و از هیچ کس توقع و انتظاری نداشت.
🔹زندگی این جوان بزرگ و شجاع برای همه انسانها به خصوص نسل جوان و قهرمانان، الگوی بسیار مناسبی است.
🔹لازم است جوانان در همه ایام به خصوص در این ایام که دشمنان تمام تلاش خود را برای خاموش کردن حق و حقیقت به کار میبرند با الهام گرفتن از زندگی حضرت علی اکبر «علیهالسلام» در راه شناخت حق و دفاع از حق و حقیقت جان و عمر خود را فدا نمایند و در همه عرصهها شجاعانه در مقابل تهدیدات و تهاجمات دشمنان بایستند.
📝 محرم آتش افروز
🌐 vasael.ir/0004DW
🆔 @vasael_ir
🔸من فوروارد میکنم، پس هستم
🔹رسانه از زمان ورود به چرخه مصرف جامعه، با افزایش گزینه های انتخابی برای مصرف بشر نه تنها باعث آزادی عمل بیشتری نشده که با خود سردرگمی و تحیر را به همراه آورده است. به قول هربرت سیمون، برنده جایزه نوبل: «غنای اطلاعات، فقر توجه می آورد».
🔹این تحیر و سردگمی که ناشی از سرریز اطلاعاتی بشر می باشد، باعث شده نسخه درمانی جدیدی از طریق جریان های رسانه ای تدوین و تبلیغ شود به نام «در لحظه زندگی کن».
🔹در این میان آنچه که در شبکه های اجتماعی امروزه مشاهده می شود، ادامه همین طرز نگاه بوده که بدون توجه به پروسه چرایی چیستی نتایج یک خبر و حادثه، فقط لحظه را دیده و حوصله ای برای واکاوی و تحقیق بیشتر ندارند و برای جانماندن از قافله مصرف اطلاعات و لذت بردن از حضور در فضای مجازی، صرفا لحظه را گزارش و فوروارد می کنند.
🔹فقدان سواد رسانه ای در سیستم اجتماعی و اوردوز اطلاعاتی مردم، باعث شکل گیری هویت جدیدی در فضای اجتماعی شده که می توان چنین تعبیر نمود: من فوروارد می کنم پس هستم...
🔹زبان حال جامعه امروز ما در فضای مجازی این است که چون شناسایی منبع و توجه به نتایج نفع و ضرر یک خبر، کاری زمان بر با چاشنی عقلانیت و مهارت رسانه ای است، پس فوروارد می کنم تا از گمنامی به در آیم.
🔹نتیجه چنین کنش های فاقد عقلانیت، چیزی جز تشدید از خودبیگانگی و بازتولید و تقویت نظام سرمایه داری به عنوان عقبه رسانه های جریان اصلی جهانی نخواهد بود و نتیجه ای جز ظلم و بی عدالتی مهار نشده نخواهد داشت.
📝 علیرضا محمدلو
🌐 vasael.ir/0004DZ
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | نظریه خطابات قانونیه امام خمینی و پیامدهای آن در فقه سیاسی
🔹نظریه خطابات قانونیه از آنجا که یک مبنای عام و تاثیرگذار در مباحث مربوط به حكم شناسی می باشد، پیامدهای متعددی را در دانش فقه و اصول فقه به دنبال دارد.
🔹مطابق این نظریه، خطابات کلی قانونی به تعداد افراد مکلفین، به خطابات متعدد منحل نمیگردند به نحوی که هر یک از آنها خطاب مخصوص به خود را دارا باشند بلكه خطاب عمومی قانونی، خطاب واحدی است که متعلق آن كلی و موضوع آن، عنوان می باشد.
🔹همچنین مطابق این نظریه اراده تشریعی در صدور احکام شرعی، اراده قانونگذاری و جعل به نحو عموم است و صحت این نحوه از جعل حکم، عقلائیا متوقف بر مدنظر قرار دادن شرایط جعل عمومی قانونی می باشد.
🔹در نزد عقلا، صحت چنین جعلی متوقف بر انبعاث همه مکلفین نیست، بلکه منبعث شدن برخی از مکلفین در صحت کفایت می کند.
🔹آنچه که این پژوهش بدان دست یافته است اثبات تاثیر گذاری این نظریه بر مسائل مختلفی از فقه سیاسی می باشد.
🔹در این پژوهش پیامدهای این نظریه در فقه سیاسی در مباحثی همچون «لزوم اقدام بر تأسیس حکومت اسلامی حتی با عدم احراز قدرت»، «لزوم اقدام بر اصلاح انحرافات حکومت در فرض شک در قدرت»، «تقدم رویکرد امنیتی جامعه گرا بر رویکرد فردگرا»، «لزوم جستجو از مالک در اموال اهدایی توسط حاکمان غیرمشروع»، «عدم اشتراط امر به معروف و نهی از منکر به احراز قدرت» بررسی شده است.
🌐 vasael.ir/0004Df
🆔 @vasael_ir
🔸خانه نشینی، سبک زندگی و تربیت / رفاقتهای همسرانهای در قرنطینه
📝 فاطمه ترزفان
🌐 vasael.ir/0004DS
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸خانه نشینی، سبک زندگی و تربیت / رفاقتهای همسرانهای در قرنطینه 📝 فاطمه ترزفان 🌐 vasael.ir/0004DS
🔸خانه نشینی، سبک زندگی و تربیت / رفاقتهای همسرانهای در قرنطینه
🔹در این شرایط زنان میتوانند فرصت خانه نشینی را به یک فرصت طلائی در خانواده تبدیل کنند که علاوه بر نزدیک شدن به همسر و فرزندان در جهت رفع نیازها و تمایلات آنان و خودشان تلاش و کوشش کنند که این هدف در هم صحبتی و تبادل عاطفی بین اعضای خانواده محقق میشود.
🔹در واقع ناامنیهای احساسی و عاطفی بسیاری از مشکلات را بر خانواده تحمیل میکند که گاه حل این مشکلات سالها زمان و انرژی را میطلبد در حالی که اگر این نیاز به درستی و هدفمند از سوی همه اعضای خانواده تأمین شود حاصل آن شور و نشاط و حرکت رو به پیشرفت خانواده است که سرمایه آن محبت و مهرورزی و درک متقابل اعضاء است.
🔹از آنجا که خانواده به عنوان نخستین و مهمترین نهاد در تربیت روانی و جسمی و اندیشه و افکاری انسان اثرگذار است لذا توجه به ساختارها و چگونگی تنظیم روابط درون و برون خانوادگی در جوامع مختلف در رأس هرم ساختاری خانوده که از سوی والدین طراحی میشود و از طرفی روابط بین خود والدین نیز در این فرآیند موثر است.
🔹بهترین راهکار آموزش هم کلامی و هم صحبتی افراد در درون خانواده برای رسیدن به زبان مشترک عشق ورزی و محبت است که نهایتا در درون این خانواده افرادی موفق و سازنده و به دور از کمبودها و کاستیهای عاطفی تربیت میشوند که جامعه را به سمت آرامش و تکاپوی سازنده رهنمون میسازند.
🔹در همین زمینه میتوان اشاره به سخن حضرت علی(ع) کرد که میفرمایند: سلامت زندگی در مدارا کردن است البته در تفسیر این سخن حکیمانه منظور مدارای منفعل از روی عجز و ناتوانی نیست بلکه مدارایی در جهت جستجوی مسیری برای ارتباط با افراد است که بتوان با آنان هم کلام شد و طریق صحیح را به آنان نشان داد که منجر به انتخابی عاقلانه و منطقی شود.
📝 فاطمه ترزفان
🌐 vasael.ir/0004DS
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب | مقابله حکیمانه با ویروس کرونا
🔹با اینکه این ویروس در حال حاضر بیش از 90 کشور جهان را درگیرخود کرده، ولی در کشور ما به طور خاص مورد توجه و تمرکز دشمنان و رسانههای آنان قرار گرفته است.
🔹به طوریکه دشمن ـ چه دشمنان خارجی و چه منافقان داخلی ـ از ابزارهای رسانهای خود به طور تمام وقت درصدد بیان ناکارآمدی نظام اسلامی در برابر این ویروس، بیان شبهاتی از شیوع آن از شهر مقدس قم و حمله به قشر روحانیت و همچنین زیر سؤال بردن مقدسات دینی و... برآمدهاند تا افکار عموم مردم را بر علیه دین و نظام اسامی جهت دهی کنند.
🔹کتاب مقابله حکیمانه با ویروس کرونا، بیان مبانی و حقائق و پاسخ به شبهات پبرامون ویروس منحوس کرونا می باشد که از سوی بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآمده است.
🔹لزوم توجه به مسائل فکری و اعتقادی در برخورد با حوادث در حوادث، اتفاقات عالم و بحران هایی که برای بشر پیش میآید، توجه به مسائل زیربنایی، مسائل فکری و اعتقادی، بسیار مهم و راهگشا بوده و توجه به این مسائل است که جهت گیریهای انسان را در برخورد با حوادث مشخص میکند.
🔹نمیتوان بدون مبنا، با حوادث برخورد عاقلانه و صحیح داشت. باید دانست که موجودات در عالم و حتی خودمان چه جایگاهی داریم.
🌐 vasael.ir/0004D
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به دروس خارج و درس گفتارهای فقه
🔹فقه نظام سیاسی | حکومت نه شأنی از شئون امام بلکه عین امامت است(آیت الله اراکی)
🌐 vasael.ir/0004Di
🔹فقه القضا | استناد به روایت سالم بن مکرم برای اشتراط ایمان در قاضی(آیت الله حبیبی تبار)
🌐 vasael.ir/0004DG
🔹فقه القضا | اقوال فقها پیرامون شکایت بر علیه قاضی معزول(حجت الاسلام والمسلمین ارسطا)
🌐 vasael.ir/0004Da
🆔 @vasael_ir
🔸تقدسزدائی دینی در معرکه کرونا / جدا کردن خدا از متن زندگی، آخرین قطعه از پازل اندیشه دکتر سروش
🔹پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، دکتر عبدالکریم سروش در مصاحبهای با عنوان «خدا به هر دردی نمیخورد!» به مسائلی متعرض شده است که سؤالات و ابهاماتی فراوانی در اذهان پدید آورد.
🔹دکتر #عباس_جوارشکیان، دانشیار و مدیر گروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگویی به مطالب مطرح شده پاسخ گفته است.
نظر به اهمیت موضوع، متن کامل مصاحبه پیش روی شما فرهیختگان گرامی قرار میگیرد:
🌐 vasael.ir/0004Dq
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_پایان_نامه | مبانی، شیوهها و موانع توسعهی نفوذ ولایت فقیه در عرصه بین الملل
🔹بین نظریه ولایت و رهبری از یک طرف و دولت و حکومت از طرف دیگر در اندیشه سیاسی شیعه فرق است بدین معنی که گستره ولایت و رهبری ولی فقیه جامع الشرایط، همانند مرجعیت و فتاوای مرجع تقلید عام و جهان شمول می باشد و مرزهای جغرافیایی مانع از سرایتش به کشورها و مقلدانش در جهان نمی شود.
🔹اما دولت و حکومت اسلامی به معنای دستگاه سیاسی برای اداره جامعه، شامل محدوده جغرافیایی و جایی که زمینه و امکانش باشد می شود. که مسؤلیت رهبری و ولایت فقیه جامع الشرایط عام و جانشمول بوده و لکن مسؤولیت های فرامرزی دولت (دستگاه سیاسی ) اسلامی شامل داخل مرز جغرافیایی و جایی که بسط ید برای ولی فقیه باشد و مانع نباشد، می شود.
🔹نسبت به جایی که مانع وجود دارد به مقدار مانع هم از حکومت و هم از مسلمانان ومردم سایر کشورها سلب تکلیف می شود.
🔹پايان نامه «مبانی، شیوهها و موانع توسعهی نفوذ ولایت فقیه در عرصه بین الملل» توسط عليرضا بي نياز در مقطع دكتري با نظارت علمي استادان راهنما حجت الاسلام و المسلمين نجف لك زايي و حجت الاسلام و المسلمین سید محمد کاظم طباطبایی و استاد مشاور حجت الاسلام و المسلمین دکتر منصور میر احمدی به رشته تحرير درآمده است.
🌐 vasael.ir/0004Ds
🆔 @vasael_ir