روزنامه وطن امروز
📍 شبیهترین هیتلر به نتانیاهو؛ درباره فیلم «گوبلز و پیشوا» که مخاطب را به یاد بزکهای رسانهای جنایت
امروزی است.
تمام بازآفرینیهای گوبلز روی پرده سینما
پاول جوزف گوبلز، وزیر اطلاعرسانی رایش سوم از ۱۹۳۳ که تا آخرین لحظه زندگیاش به هیتلر وفادار بود و بعد از ورود ارتش سرخ شوروی به برلین، در ۴۷ سالگی خودکشی کرد، به نوعی پایهگذار شیوه مدرن پروپاگاندا به حساب میآمد و شخصیت مرموز و کنجکاوکنندهای داشت. تا حالا تعداد زیادی از هنرپیشههای سینما و تلویزیون نقش گوبلز را بازی کردهاند که البته اکثر این موارد مختصر و دورنما بوده و از هاله اسرارآمیز حول این شخصیت رد نشده است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4207/8/296135/0
✉️ @vatanemrooz
📍 هر کوینی بیتکوین نیست؛ گزارش «وطن امروز» از آخرین وضعیت رمزارزها و خطر ورود سرمایه به بازار رمزارزهای غیرمعتبر
افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در هفتههای گذشته بویژه پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا موجب شده بخشی از سرمایههای سرگردان به طرف این بازار متمایل شود اما سرمایهگذاران این حوزه باید خطر شتکوینها را هم مد نظر داشته باشند.
شتکوین یکی از اصطلاحات رایج در حوزه ارز دیجیتال است که برای ارزهای دیجیتالی بدون هدف خاص و نوآوری جدید به کار میرود. این اصطلاح در واقع به پروژههایی اطلاق میشود که هیچ ارزشی به دنیای کریپتوکارنسی اضافه نمیکنند.
تحلیلگران بازار بر این باورند روند صعودی قیمت بیتکوین به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شدت گرفته است. آنها معتقدند موضع ترامپ و اعضای دولت او در حمایت از ارزهای دیجیتال تأثیر زیادی بر افزایش قیمت بیتکوین داشته است.
برخی تحلیلگران معتقدند قیمت بیتکوین در نزدیکی ۱۰۰ هزار دلار به حالت تثبیت رسیده و احتمال ادامه صعود آن به ۱۲۵ هزار دلار و حتی ۱۵۰ هزار دلار وجود دارد. گروهی دیگر بر این عقیدهاند در صورت از دست رفتن مرز ۱۰۰ هزار دلار، احتمال کاهش قیمت تا حدود ۸۸ هزار دلار نیز وجود دارد.
خدایار سعیدوزیری، کارشناس ارز دیجیتال درباره شتکوینها به «وطن امروز» گفت: «پیشبینیها میگوید برخی شتکوینها ممکن است به رشد خود ادامه دهند. بهترین شتکوینها در سال ۲۰۲۴ بر اساس گردش مالی و تعداد افرادی که آنها را دارند، ارزش بیشتری خواهند یافت. اما باید دقت کرد که احتمال از بین رفتن سرمایه در این...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 اسرائیل ریشهکن خواهد شد
#کیوسک؛ رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران بر ناکام ماندن طرح رژیم صهیونیستی برای محاصره حزبالله لبنان از طریق سوریه تاکیدکرد
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4208/1/296200/0
✉️ @vatanemrooz
📍 تحصیل تعطیل! «وطن امروز» از عوامل مؤثر برترک تحصیل دانشآموزان گزارش میدهد
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296006
✉️ @vatanemrooz
📍 ایرانراه؛ ابتکار راهبردی پیشرفت پایدار ایران
📝 مهرداد بذرپاش: مسیرهای تجاری از دیرباز بستری برای شکلگیری، توسعه و پیشرفت سکونتگاهها و در مقیاس بزرگ تمدنها بودهاند. از جمله مهمترین این مسیرها میتوان به راه ابریشم و جاده شاهی در ایران باستان اشاره کرد. در دنیای امروز نیز گذرگاههای ترانزیتی از جایگاه ویژهای در مناسبات جغرافیای سیاسی-اقتصادی جهان برخوردارند.
ایران از موقعیت جغرافیایی ممتازی برخوردار است به طوری که میتوان آن را چهارراه غرب و شرق و شمال و جنوب جهان دانست، مساله قابل تامل در این راستا عدم هیچگونه تضمین برای باقی ماندن دائمی این فرصتها ناشی از فضای پویا و رقابت سنگین این عرصه است.
یکی از مهمترین کریدورهای موازی با ظرفیتهای داخلی ایران که میتواند تاثیر زیادی بر تصاحب سهم ترانزیت کشور داشته باشد، کریدور «راه توسعه عراق» است که بندر فاو در جنوب شرقی عراق را به ترکیه متصل خواهدکرد.
کریدور ترانس افغان نیز با هدف اتصال کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه به دریای عمان و سواحل مکران مطرح شده است. مسیر اصلی این کریدور شامل کشورهای ازبکستان، افغانستان و پاکستان میشود.
از طرفی دیگر، کریدور میانی با گذر از دریای کاسپین، چین را به اروپا متصل کرده است و در راستای اتصال هند به اروپا از طریق کشورهای همسو با ایالات متحده آمریکا نیز کریدور آیمک، شکل گرفت و درپی ایجاد توازن ژئوپلیتیک میان چین و هند است.
در چنین فضایی که تمام کشورها به دنبال تحقق اهداف ترانزیتی و تجاری خود در قالب کریدورها بودند؛ جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۲ ابتکار ایرانراه را...
روزنامه وطن امروز
📍 ایرانراه؛ ابتکار راهبردی پیشرفت پایدار ایران 📝 مهرداد بذرپاش: مسیرهای تجاری از دیرباز بستری برای
ارائه کرد. این ابتکار ابعاد مختلف اجرایی، دیپلماتیک، اندیشگاهی، مالی، یکآهنگسازی درونحاکمیتی، رسانهای و اجتماعی دارد که در ذیل برخی از این ابعاد به طور مختصر ارائه شده است.
بعد زیرساخت شامل ایجاد، تکمیل، تقویت و تجهیز زیرساخت شبکه ارتباطی در 4 گونه حملونقلی ریلی، جادهای، دریایی و هوایی است.
بعد نرمافزاری شامل یکپارچهسازی رویههای مرزی و پلتفرمهای مشترک هماهنگسازی برای کاهش زمان ماندن کالا در گذرگاههای مرزی دانست.
اقدامات دیپلماتیک نیز شامل تعریف پروژه با کشور چین و آغاز عملیات اجرایی فاز ۲ فرودگاه امام خمینی(ره) همچنین مقدمات اجرای پروژه قطار سریعالسیر تهران - مشهد، مذاکره با روسیه در راستای آغاز عملیات اجرایی خطآهن رشت - آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر، انعقاد قرارداد بهرهبرداری و توسعه بندر چابهار با کشور هند، طراحی و اجرای عملیات احداث کریدور ارس با کشور آذربایجان، احداث و بازسازی جاده کاجاران - سیسیان با ارمنستان، طرح ریلی مرند - چشمه ثریا با همکاری کشور ترکیه و احداث راهآهن شلمچه - بصره با مشارکت کشور عراق، همچنین امضای بیش از ۴۰ توافقنامه با کشورهای خارجی در حوزه حملونقل هوایی.
نگاه ما به ترانزیت باید فراتر از ابعاد اقتصادی باشد، چرا که شکلگیری شبکه ارتباطات با کشورهای منطقه و جهان به واسطه شبکههای کریدوری در میانمدت و بلندمدت میتواند ضامن پیشرفت اقتصادی و امنیت پایدار ملت بزرگ ایران باشد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4208/1/296199/0
✉️ @vatanemrooz
📍 درمان به امان خدا؛ گفتوگوی «وطن امروز» با نمایندگان مجلس درباره علل عدم افزایش ظرفیت پزشکی در دانشگاهها
📝 محمدحسین فرقدانی: ساکنان خیلی از مناطق کشور به دلیل کمبود پزشک متخصص و عمومی با چالش درمان مواجهند و اینطور به نظر میرسد که وزارت بهداشت هم تمایل چندانی به افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی ندارد.
سرانه پزشک متخصص در ایران هم اکنون ۶۲ پزشک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، در حالی که متوسط سرانه پزشک متخصص در کشورهای منطقه، ۱۴۳ پزشک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
۲نماینده مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»، شواهد و دلایلی ارائه شده است که نشان میدهد چالشهای مطرحشده از سوی وزارت بهداشت درباره افزایش ظرفیت پزشکی، بیشتر بهانههایی برای عدم اجرای قانون است تا موانعی جدی و غیرقابل حل.
علی خضریان، نماینده مردم تهران در گفتوگو با «وطن امروز» درباره ادعای نبود زیرساختهای آموزشی و ناتوانی برای افزایش ظرفیت پزشکی اظهار کرد: «ابتدا باید ببینیم منظور وزارت بهداشت از زیرساخت چیست. وزیر محترم بهداشت در جلسه رای اعتماد و مصاحبههای انجام شده از تامین و تجهیز فضاهای آموزشی و رفاهی یاد کردند. بر این اساس با بررسی بودجه موارد ذکر شده متوجه میشویم بودجه تامین و تجهیز فضاهای آموزشی رشد ۵ برابری داشته است. همچنین اعتبارات مرتبط با ساخت و تجهیز خوابگاههای دانشجویی در سال ۱۴۰۳ حدود ۹ برابر رشد داشته است».
صباغیان دیگر نماینده مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» درباره معلق شدن قانون افزایش ظرفیت پزشکی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «ما با قانونگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی...
روزنامه وطن امروز
📍 درمان به امان خدا؛ گفتوگوی «وطن امروز» با نمایندگان مجلس درباره علل عدم افزایش ظرفیت پزشکی در دا
مخالفیم. قانونگذاری، حق مجلس است؛ منتها استثناً این قانونی که گذاشته است، قانون خوبی است. به نظر من این قانون لازم است و باید اجرا شود. میخواهند تعداد زیاد نباشد که بعداً بتوانند هرگونه که میخواهند به مردم خدمات بفروشند. ما نباید عرضه پزشک را کم کنیم که تقاضا زیاد شود و بعداً بخواهند به خاطر این تقاضای زیاد، خدمات بهداشت و درمان را به مردم گران بفروشند و مردم خصوصاً در مناطق دوردست مشکل داشته باشند».
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4208/1/296204/0
✉️ @vatanemrooz
📍 عدالت جلوی ضرر را میگیرد؛ دولت برای نجات اقتصاد سینما به جای افزایش سهم مخاطب شهرستانی در چرخه اکران به دنبال بالا بردن قیمت بلیت است
📝 میلاد جلیلزاده: ۲۵ آذر امسال وزیر ارشاد وقتی به مناسبت اختتامیه جشنواره سینماحقیقت در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد، مطلبی را درباره افزایش قیمت بلیت سینما عنوان کرد که رسانهها آن را به موافقت ضمنی وزیر با افزایش قیمت بلیت سینما تعبیر کردند.
از چندین و چند سال پیش به اینسو، سینمای ایران به لحاظ زیرساخت توزیع فیلم دچار وضعیت فشل و معیوبی شده که حتی اگر فیلمسازان ما یک انقلاب فرمی و محتوایی ترتیب بدهند و وضع کیفیت آثار و تنوع ژانرها را ۱۰۰ پله بهتر از امروز کنند، باز هم حتی بهترین فیلمها نمیتوانند به سوددهی برسند.
در پایان سال۹۸، سیدجمال ساداتیان، تهیهکننده فیلم «متری شیشونیم» که پرفروشترین اثر اجتماعی ایران تا به آن روز عنوان گرفته بود، گفت: «از ابتدای امسال تاکنون تنها ۳فیلم سینمایی سود کردهاند و ۲فیلم به هزینه اولیه خود رسیدهاند و مابقی فیلمها همگی ضرر کردهاند». وی در ادامه گفت: «۱۰میلیارد تومان هزینه ساخت «متری ششونیم» شد، به اضافه ۳میلیارد هزینه پخش فیلم که مجموعا ۱۳میلیارد تومان میشود. از طرف دیگر فیلم ما ۲۷ میلیارد تومان فروخت و با کسر مالیات بر ارزش افزوده، ۲۴ میلیارد باقی ماند که نصف آن به سینماها و نصف آن به ما رسید». به عبارتی با صحبتهای ساداتیان مشخص شد فیلم خود او هم به سود مالی نرسیده و حتی یک میلیارد تومان ضرر کرده است.
نچه سینمای امروز ایران را به این وضع رسانده، نبود عدالت...
روزنامه وطن امروز
📍 عدالت جلوی ضرر را میگیرد؛ دولت برای نجات اقتصاد سینما به جای افزایش سهم مخاطب شهرستانی در چرخه اک
فرهنگی بین مرکز و پیرامون است که خوشبختانه رفع آن جزو اصلیترین شعارها و وعدههای رئیسجمهور هم بود. نبود عدالت فرهنگی و بریده شدن پای مخاطب شهرستانی از سالنها، بازار سینمای ایران را به قدری کوچک کرده که سالانه در آن نهایتا ۲-۳ فیلم به سود میرسند و ۲-۳ فیلم دیگر هزینه اولیهشان را بازمیگردانند و ۸۰ تا ۱۰۰ فیلم دیگر ضرر میکنند.
در سالهای پایانی دهه ۶۰ با آن شرایط ویژه بااینکه نه تنها وضع اقتصادی مملکت، نابسامانی شدیدی داشت، بلکه امنیت حضور در سالنهای سینما هم فراهم نبود، تعداد مخاطبان سینمای ایران چند سال پیاپی به بالای ۸۰میلیون نفر در سال رسید. اما در دهه ۸۰ با وجود رشد جمعیت، این آمار به زیر ۸ میلیون مخاطب در سال رسید و یک دهه بعد در سال ۹۶ و بعضی سالهای پس از آن، با هزار ضرب و زور تعداد مخاطبان را به ۲۵ تا ۳۰ میلیون نفر در سال رساندند.
لزوم رعایت عدالت فرهنگی برای بزرگتر شدن و واقعی شدن بازار سینمای ایران ضروری است. برای نمونه اخیرا در چین، قیمت بلیت در طول دوره تعطیلات، ۶درصد کاهش یافت و اهالی شهرستانها و روستاها را به سینما کشاندند و همین باعث شد مخاطبانشان ۲۶ درصد و سودشان ۱۸ درصد رشد کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4208/1/296206/0
✉️ @vatanemrooz
📍 بازار شام نظارت؛ با گذشت ۴ماه از آغاز به کار وزارت صمت برخلاف رویههای پیشین تاکنون گزارشی ازوضعیت بازرسیها منتشر نشده است
یکی از دلایل مکرر افزایش قیمتها، خبر حذف دلار نیمایی برای نهادههای تولید است. با این حال، مسؤولان تاکید کردهاند این طرح هنوز اجرایی نشده و همچنان برای برخی اقلام ارز تخصیص مییابد اما به نظر میرسد سودجویی دلالان در به وجود آمدن این وضعیت دخیل است و نیاز است نهادهای نظارتی با قدرت بیشتری وارد عمل شوند
ظاهرا یکی از ریشههای مشکلات به آشفتگیهای پیشآمده در مجموعههای نظارتی وزارت صمت بازمیگردد که بر اثر تغییرات ساختاری جدید رخ داده است. برای نمونه سامانه ۱۲۴ که مسؤول ثبت شکایتهاست هیچگونه عملکردی ندارد طوری که بسیاری از مراجعهکنندگان به این سامانه گلایهمندند. برخی از آنها میگویند ثبت اطلاعات از سوی اپراتورها تنها برای انجام کار انجام میشود، نه اینکه مشکل برطرف شود، چرا که بعد از ۲ هفته پیامکی ارسال میشود که اطلاعات به صورت ناقص ثبت شده و امکان پیگیری وجود ندارد.
وزیری که سابقه فعالیت درون وزارتخانه یا صنایع مرتبط را ندارد، معمولا آشنایی کافی با ساختارها، فرآیندهای تصمیمگیری و چالشهای داخلی وزارتخانه هم ندارد. به نظر میرسد در روند اخیر وزارتخانه صمت اقدامات بر مبنای واقعیتهای عملیاتی نیست و بیشتر بر مبنای تئوریها و نظرات مشاوران انجام میشود.
عادل نجفزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تایید اینکه ضعف نظارت بر قیمت کالاها وجود دارد، گفت: «در حال حاضر وظیفه نظارتی وزارت صمت بخشنامهای شده، به همین دلیل در...
روزنامه وطن امروز
📍 بازار شام نظارت؛ با گذشت ۴ماه از آغاز به کار وزارت صمت برخلاف رویههای پیشین تاکنون گزارشی ازوضعی
این بخش کمکاری شده است و وزیر صنعت باید پاسخگو شود».
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4208/1/296203/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 به صرف شام
#کیوسک؛ پرونده «وطن امروز» درباره تحولات سوریه آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه در راستای کدام منافع مشترک سوریه را وارد دالان تاریک کردند؟
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/1/296244/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 اردوغان همسفره نتانیاهو
🎥 #در_متن_وطن؛ طرح رژیم صهیونیستی و ترکیه برای پیشروی و اشغال مناطق بیشتر سوریه
در حالی که فرماندهان تکفیری همچنان درگیر تقسیم غنایم هستند، ارتش صهیونیستی و ترکیه نواحی بیشتری از سوریه را اشغال می کنند. هدف اسرائیل از حضور در جنوب سوریه به نگرانی از قدرتگیری جریانات اخوانی در اردن برمیگردد
ارتش صهیونیستی میخواهد علاوه بر ایجاد منطقه حائل با سوریه، مرز اردن را هم مسدود کند. با شکست میانجیگری آمریکا برای اعلام آتش بس، احتمال حمله ترکیه به مناطق شمال هم افزایش
یافته.
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296205
✉️ @vatanemrooz
📍 ماشه علیه ماشه؛ گزارش «وطن امروز» از برگزاری نشست عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱
خط و نشان اروپایی
انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست دورهای شورای امنیت سهشنبه ۲۷ آذرماه برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران بدون آنکه «هیچ توجیه غیرنظامی معتبری» وجود داشته باشد، ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به «سطوحی بیسابقه» افزایش داده است و این سطح از اورانیوم غنی شده، توانایی تولید سریع مواد شکافتپذیر کافی برای تولید چندین سلاح هستهای را به ایران میدهد. این ۳ کشور اروپایی هفته گذشته اعلام کرده بودند برای فعالسازی مکانیسم ماشه آمادگی دارند؛ مکانیسمی که میتواند تحریمهای بینالمللی علیه ایران را به سرعت احیا کند.
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اظهار داشت: «نمیتوان اظهارات نماینده اتحادیه اروپایی درباره توافق هستهای ایران را منطقی و واقعگرایانه دانست. آنها با مقصر جلوه دادن ایران و استفاده از اظهارات ضدایرانی خواستار نادیده گرفتن نقض تعهدات خود نسبت به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند. دبیرکل سازمان ملل آشکارا اعلام کرد که آمریکا هیچ تلاشی برای جبران اشتباهات خود نکرده است. نخستین اقدام غیرقانونی آمریکا، خروج یکجانبه از برجام و اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه ایران بود».
گوترش: آمریکا معافیت تجارت نفت ایران را تمدید نکرد
در گزارش آنتونیو گوترش همچنین آمده است: «آمریکا نه به این طرح بازگشته است، نه تحریمهای یکجانبه اعمالشده پس از خروج از برجام در ۸ مه ۲۰۱۸ را لغو یا تعلیق کرده است. معافیتها را...
روزنامه وطن امروز
📍 ماشه علیه ماشه؛ گزارش «وطن امروز» از برگزاری نشست عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ خط و نشان
در رابطه با تجارت نفت جمهوری اسلامی ایران تمدید نکرده است.»
پاسخ قاطع ایران به هر تهدیدی
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل خطاب به اروپا هشدار داد سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد. سازوکار موسوم به «اسنپبک» (مکانیسم ماشه) ابزاری در دستان شما نیست که بتوانید از آن برای تهدید ایران سوءاستفاده کنید. فعالسازی سازوکار موسوم به اسنپبک برای «بازاعمال مفاد قطعنامههای لغوشده» بحرانی بزرگ ایجاد خواهد کرد که به نفع هیچ طرفی نخواهد بود. این قطعنامه ۲ فراز دارد که شامل پذیرش محدودیتهایی توسط ایران برای اعتمادسازی در ازای لغو تحریمها و انجام تعهدات طرف مقابل است.»
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این پذیرفتنی نیست که یک نهاد بینالمللی تنها به یک بعد ماجرا آن هم به صورت تحریکآمیز بپردازد و به بعد اصلی که عدم انجام تکالیف طرفین متعاهد است اشارهای نداشته باشد. اسلامی در پایان گفت: ما از مدیرکل آژانس که یک دیپلمات باسابقه است انتظار داریم این موارد را رعایت کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/2/296239/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اردوغان اهداف آمریکا را در سطح منطقه پیاده میکند؛ کارشناس مسائل ترکیه در گفتوگو با «وطن امروز»
«هیچکس نتیجه نهایی در سوریه و اینکه طرف برنده کیست را نمیداند اما فکر میکنم این ترکیه است». این شاید استثنائا تنها جمله درستی باشد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا و متحد اردوغان در ائتلاف ناتو در زندگی سیاسیاش گفته باشد.
علیحیدری کارشناس مسائل ترکیه درگفتگو با «وطن امروز» تأکید میکند قدرتهای جهانی همچنان به ثبات نسبی در سوریه علاقه دارند تا بتوانند نفوذ خود را در منطقه حفظ و از بروز بحرانهای جدید جلوگیری کنند.
ترکیه پیشتر به بهانه حضور کردها و ایجاد امنیت در مرزهای جنوبی خود، سلسله عملیاتی را در شمال سوریه ترتیب داد. من فکر نمیکنم که شاهد خروج ترکیه از این منطقه یا از سوریه باشیم؛ چون به هر حال اهدافی را دنبال میکند، چه در شمال سوریه و چه در شمال عراق، که ایجاب میکند این حضور نظامی را داشته باشد. از جمله اینکه در شمال سوریه، با توجه به حضور نظامی خود، میتواند نفوذ سیاسی و اجتماعیاش را بیشتر کند و آن منطقه را تحت عنوان منطقه حائل یا منطقه امن توسعه دهد.
ترکیه به دلیل وضعیت جغرافیایی خود، منابع نفت و گاز چندانی ندارد و البته به این منابع نیازمند است. تسلط این گروهها بر سوریه میتواند یک فرصت برای ترکیه فراهم کند، منابع انرژی سوریه را صادر و مورد استفاده قرار دهد.
در بحث ترانزیت انرژی هم اگر ترکیه بتواند آن را دنبال کند، میتواند گاز قطر را از طریق خط لوله به داخل انتقال دهد و سپس به کشورهای اروپایی منتقل کند اما با توجه به اینکه قطر وارد...
روزنامه وطن امروز
📍 اردوغان اهداف آمریکا را در سطح منطقه پیاده میکند؛ کارشناس مسائل ترکیه در گفتوگو با «وطن امروز»
تکنولوژی گاز مایع شده و آن را در کپسول صادر میکند، این موضوع تا حدی با تردید مواجه است.
یکی از عرصههای رقابت ایران با ترکیه در بحث کریدور است که ترکیه طی چند سال گذشته تلاش کرده با تسهیل در ایجاد کریدورهایی که از کنار ایران عبور میکنند، کمک کند تا ژئوپلیتیک ترانزیتی ایران تخلیه شود؛ یعنی پتانسیل ژئوپلیتیکی ایران در حوزه ترانزیت کاهش یابد. از جمله این کریدورها، کریدور جاده لاجورد است که از افغانستان و آسیای میانه عبور کرده و به ترکیه ختم میشود، یا جاده توسعه که از عراق، بندر فاو و بصره آغاز میشود و به ترکیه و اروپا ختم میشود یا کریدور زنگزور که ترکیه به دنبال ایجاد آن است.
ترکیه تلاش میکند ثبات را در منطقه برقرار کند تا بتواند حداکثر بهرهبرداری را از این وضعیت بکند. منتها در این بین، اسرائیل هم منافع خود را دنبال میکند، یعنی نابود کردن هر آنچه ممکن است تهدیدی برای این رژیم در آینده باشد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/1/296245/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 شام مشترک
🎥 #در_متن_وطن؛ پس از فروپاشی نظام اسد، ترکیه تلاش میکند وقایع گذشته را سفیدشویی کند
وزیر خارجه ترکیه ادعا کرده که آمریکا و اسرائیل از سقوط اسد ناراضی بودهاند. اصلیترین هدف ترکیه، آرام کردن نارضایتی ایران از سقوط متحد خود در برابر اسرائیل است.
ترکیه میخواهد نشان بدهد بدون حمایت آمریکا توانسته تغییرات اساسی در ساختار سیاسی سوریه ایجاد کند. اما موفقیت ترکیه تنها با همسویی آمریکا و اسرائیل ممکن بوده است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/7/296215/0
✉️ @vatanemrooz
📍 چله اقتصادی؛ گزارش «وطن امروز» از بازار سرد آجیل و میوه درآستانه شب یلدای۱۴۰۳
بررسی بازار آجیل شب یلدای ۱۴۰۳ نشان میدهد با وجود افزایش قابل توجه نرخ ارز، قیمت آجیل نسبت به سال گذشته تغییرات چندانی نداشته و حتی در برخی موارد کاهش نیز یافته است که این امر عمدتا به دلیل افزایش تولید برخی محصولات مانند پسته بوده است. با این حال، کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تقاضا برای آجیل به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
رئیس کارگروه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: «مدت زمان مفید برای نگهداری آجیل 6 ماه تا یک سال است. این موضوع بستگی به این دارد که در چه محیطی نگهداری شود. اگر در یخچال گذاشته شود طول عمر بیشتری دارد. در حال حاضر آجیلهای ارزانقیمتی که دستفروشها عرضه میکنند عمدتا قدیمی و مربوط به سالهای قبل است.»
به طور کلی بازار آجیل شب یلدای ۱۴۰۳ با چالشهای متعددی روبهرو است؛ از یک سو، تولیدکنندگان با مشکل کاهش تقاضا مواجه هستند و از سوی دیگر، مصرفکنندگان با کاهش قدرت خرید روبهرو هستند.
افزایش نرخ تورم و کاهش درآمد خانوارها، باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. از طرف دیگر تنوع بالای تنقلات موجود در بازار و رقابت شدید بین آنها، باعث شده از سهم آجیل در سبد خانوارها کاسته شود. به عبارت دیگر افرادی که توان خرید آجیل زیادی ندارند به سمت خرید تنقلات رفتهاند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/3/296237/0
✉️ @vatanemrooz
📍 پلیس بد یا بازی خرابکن؟ اتحادیه اروپایی در راهاندازی دور جدیدی از تنشها با ایران چه نقشی را بر عهده گرفته است؟
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296119
✉️ @vatanemrooz
📍 ائتلاف سهگانه برای استیلا بر شام
📝 ابوالفضل ولایتی: با خروج آخرین نظامیان فرانسوی در ۱۷ آوریل ۱۹۴۶، جمهوری سوریه که بعدتر نام خود را به جمهوری عربی سوریه تغییر داد استقلال خود را اعلام کرد.
قدرتگیری سپهبد حافظ اسد در پی کودتای نظامیان وفادار به وی در سال ۱۹۷۰، عملا سوریه را در جرگه خصم کلیدی اسرائیل در منطقه قرار داد.
ورود سوریه به درگیری داخلی ۱۳ ساله و تلاش رژیم اردوغان برای موجسواری بر تحولات حاکم بر این کشور جهت قدرتگیری عناصر اخوانی، لاجرم آنکارا را در کنار واشنگتن و تلآویو قرار داد.
با وجود اشتراک دیدگاه اردوغان، نتانیاهو و سردمداران کاخ سفید درباره ضرورت به چالش کشیدن حاکمیت اسد در سوریه، هر یک از آنان با هدف مدنظر خویش قدم در این راه پر پیچ و خم نهادند. اسرائیل و ایالات متحده با هدف قطع ارتباط آنچه نیروهای نیابتی ایران مینامیدند و اردوغان با اتکا به سیاست نوعثمانیگری و همچنین تقویت محور اخوانیها در منطقه.
اردوغان در پی تبدیل سوریه به حیاط خلوت خویش بوده و در این میان، مسکو را به واسطه حضور عمیق در سوریه و ارتباط حسنه با شبهنظامیان کرد، رقیبی برای خویش تصور کرده و از هرگونه سیاستی مبنی بر کاهش نفوذ مسکو در دمشق حمایت تمامقد کرده است.
به واقع به موازات تقویت جایگاه ترکیه در سوریه و نفوذ عمیق در سیاستهای آتی این کشور، اردوغان به عنوان میانجیگری کلیدی درباره رفع چالشهای حاکم میان دمشق و تلآویو گام خواهد برداشت.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/1/296243/0
✉️ @vatanemrooz
📍 هر کوینی بیتکوین نیست؛ گزارش «وطن امروز» از آخرین وضعیت رمزارزها و خطر ورود سرمایه به بازار رمزارزهای غیرمعتبر
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296169
✉️ @vatanemrooz