#ویکی_فقه #مباحث_حدیثی #ادله_اربعه
🔸معانی اصطلاحی #سنّت
🔹مراد از «سنّت»، چیزی است که از پیامبر یا امام معصوم صادر شده باشد. سنّت بدین معنا، یکی از ادلّه اربعه و به عنوان حجّت شرعی، شمرده میشود و در مقابل «بدعت» قرار میگیرد. مراد از بدعت، چیزی است که بدون استناد به منبع وحیانی، به عنوان شریعت لحاظ شود.
🔹گاهی «سنّت» در معنای مطلق عمل مستحب به کار میرود و در برابر فرض، فریضه یا مکتوبه قرار میگیرد. در بسیاری از روایات، این معنا از سنّت، مورد توجّه قرار گرفته است.
🔹برخی از احکام واجب، در قرآن ذکر شدهاند که در اصطلاح روایی و فقهی، «فرض اللّه» نامیده میشوند. اعمال واجبی که در قرآن به آنها اشاره نشده و تنها از طریق پیامبر (صلیاللّهعلیهوآله) و اهل بیت (علیهمالسّلام) تبیین شدهاند، «سنّت» نامیده میشود. سنّت در این معنا، عمل واجب غیر قرآنی است.
🔹واژه «سنّت» گاه به معنای سیره و سبک رفتار است. در متون حدیثی، عمل مستمر و همیشگی پیامبر و اهل بیت (علیهمالسّلام) به عنوان سنّت، مطرح و بر پیروی از آن تاکید شده است.
wikiporsesh.ir/معنای_سنت_در_بیان_محدثان
@WikiFeqh
#حدیث #ویکی_فقه
🔸 تصَدَّقوا؛ فَإِنَّ الصَّدَقَةَ تَزيدُ فِي المالِ كَثرَةً. وتَصَدَّقوا رَحِمَكُمُ اللّهُ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: صدقه دهيد؛ چرا كه صدقه مال را مىافزايد. #صدقه دهيد ـ خداوند، شما را رحمت كندـ !
📚 بحارالانوار، ج۹۶، ص۱۲۲
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💢 مناسبتهای #ماه_رجب
✅ کانال رسمی سایت #ویکی_فقه 👇
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
#آداب_دعا #دعادرمانی #ویکی_فقه
#اخلاق_اسلامی
🔸دعا اگر با حضور قلب و توجه کامل، با گریه و تضرع همراه باشد، آثار بسیار مطلوبی دارد.
🔸پس از گریستن به انسان یک حالت روحانی و انبساط خاطر خاصی دست میدهد و عقدهها گشوده میشود. پس از گریه، اعصاب راحت میگردد، اندوه ماتم برطرف میشود و حالت رقت قلب و صفای باطن به وجود میآید و یاد پروردگار، اندیشه و دل را فرا میگیرد.
🔸بر اثر راز و نیاز در پیشگاه پروردگار، نگرانیها تسکین مییابد و برطرف میشود و حوائج انسان روا میگردد و این کمک بزرگی به رفع ناهنجاریهای درونی میکند.
✅ دعا و توجه به پروردگار، برای انسان یک امر ضروری و از مقتضیات اصلی روان و فطرت اوست.
wikiporsesh.ir/دعادرمانی
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_خامنهای:
🎇 ماه رجب، ماه صفا دادن به دل و طراوت بخشیدن به جان است.
#کلیپ_تصویری
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #آداب_دعا #اخلاق_اسلامی #شرایط_دعا
🔹حقیقت «دعا» از نگاه قرآن، احساس عبودیت انسان نسبت به آفریدگار خود و طلب قرب و رحمت فرد از طریق پرستش اوست؛ لذا از این حقیقت ابتدا با واژه «دعا» و سپس با واژه «عبادت» تعبیر میشود.
🔹اینکه «دعا» را مغز عبادت توصیف میکنند یا عین عبادت میدانند، اشاره به حقیقت مفهوم دعا دارند؛ و روایاتی که دلالت میکنند بر اینکه فضیلت دعا از قرائت قرآن بیشتر است، اشاره به این معناست که حال عبودیتی که برای نیایشگر حقیقی دست میدهد، برای قاری قرآن پدید نمیآید.
🔹بنابراین مقصود از حقیقت دعا که در همه عبادات وجود دارد، همان احساس عبودیت و نیاز مطلق و طلب قرب و رحمت حق به وسیله پرستش اوست، نه اینکه کلمه «دعا» مرادف با همه عبادات است تا این سؤال پیش آید که اگر «دعا» به معنای «عبادت» است، معنای حدیث «الدُّعاءُ مُخُّ العِبادَة»، میشود «العبادة مخّ العبادة».
wikiporsesh.ir/مغز_بودن_دعا
@WikiFeqh
#تاریخ #تاریخ_معصومان
#ویکی_فقه
✅ #امام_هادی (علیهالسلام) پیشوای دهم #شیعیان، بنابر نظر مشهور در نیمۀ ذیحجه سال ۲۱۲ هـ. ق در #مدینه به دنیا آمد. پدر بزرگوارش پیشوای نهم، #امام_جواد (علیهالسلام) و مادرش سمانه مغربیه است که کنیزی با فضیلت و تقوا بود. علم و دانش امام هادی (ع) همانند آباء و اجداد گرامیاش، علم لدنی بود؛ یعنی مستقیماً از طریق غیب و همچنین از علوم و معارف #قرآن و #سنت رسولالله و پدران بزرگوارش دریافت مینمود... 👇
wikifeqh.ir/امام_هادی_علیهالسلام
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ماه_رجب #ویکی_فقه
#اعمال_ماه_رجب
✅ اولین #شب_جمعه این ماه «لیلة الرغائب» نام دارد که دارای فضیلت بسیاری است. دستور این عمل [...]
wikifeqh.ir/نمازهای_ماه_رجب
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#زیارات_امامان
#مفاتیح_الجنان
#اخلاق_اسلامی
🔸 زیارت جامعه را جامعه گفتند، زیرا اوصاف و القاب آن بر هر امامی تطبیق میکند و در هر جا میتوان خواند. قید کبیره را بر آن افزودند، زیرا زیارت دیگری از امام رضا (علیهالسّلام) نقل شده که الفاظ آن جامع است و برای هر امام میتوان خواند، ولی متن آن کمتر و کوتاه تر است، و چون هر دو جامع بودند، جامعه مشهور شد، و چون از نظر متن یکی بزرگتر و دیگری کوچکتر بود، به کبیره و صغیره مشهور شدند. 🔻
wikifeqh.ir/زیارت_جامعه_کبیره
@WikiFeqh
#دعا #ویکی_فقه
#اخلاق_اسلامی
#آداب_دعا
🔸گاهی برآورده شدن حاجت شخص، به مصلحت و نفع وی نیست و صلاح او در عدم استجابت آن است: «عَسی انّْ تَکْرَهو شَیْئاً وَهوَ خَیرٌ لَکمْ وَعَسی اَنْ تحِبّوا شَیْئاً و هوَشَرَّلکم و الله یَعلَم و اَنْتم لا تَعلَمونَ؛ بسا چیزی را خوش نمیدارید و حال آنکه برای شما خوب است و بسا چیزی را دوست میدارید و آن برای شما بد است؛ خدا میداند و شما نمیدانید.»
🔸در چنینحالتی علی الظاهر حاجت شخص برآورده نمیشود؛ اما این به نفع و صلاح اوست و در واقع دعای او که درخواست خیر و مصلحت خود است به گونهای ناآشکار برآورده میشود.
wikifeqh.ir/آسیب_شناسی_توسل
@wikifeqh
#آداب_دعا
#اخلاق_اسلامی
#ویکی_فقه
#اصطلاح_فقهی
🔹بلند کردن دستها به سوی آسمان هنگام دعا را #ابتهال میگویند.
🔹حالت ابتهال هنگام جاری شدن اشک مورد توصیه قرار گرفته است و آن بدین گونه است که دعا کننده دستهای خود را تا حدّی که از سر بگذرد به سوی آسمان بلند و #دعا میکند.
🔹ابتهال هنگام جاری شدن اشک مستحب است.
wikifeqh.ir/ابتهال
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویکی_فقه #بیانات_رهبری رزق لایُحتسب را همیشه در محاسباتتان بهطور اجمال در نظر داشته باشید. farsi
یکی از مسائلی که آقا در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش مطرح کردند توجه به «رزق لایحتسب الهی» بود، ایشان با استناد به آیه ۲ و ۳ سوره طلاق، بیعت نیروی هوایی طاغوت با امام در سال ۵۷ را از مصادیق رزق لایحتسب معرفی کردند و فرمودند:
🔸«ممکن است دشمن از جایی ضربه بخورد که انتظار ندارد، و شما که بندهی خدا و مؤمن بِالله و در راه صراط مستقیم هستید، از جایی برایتان عایدی به وجود بیاید که «رزق لایُحتَسَب» باشد و انتظارش را نداشته باشید. به نظر من این خیلی نکتهی اساسیای است که ما توجّه کنیم همهی حوادث عالم بر اساس محاسبات مادّی و دنیایی نیست؛ این هم جزو محاسبات است که گاهی اوقات خدای متعال یک راه میانبُری را به وجود میآورد.»
بخش فقه و معارف پایگاه KHAMENEI.IR در یادداشت زیر براساس آیات و روایات و بیانات رهبری به تبیین مسألهی «رزق لایحتسب الهی» میپردازد.
farsi.khamenei.ir/others-note?id=45006
@WikiFeqh