همین تحریم میتواند یک فرصت باشد که [پیش از این هم] بوده و بعد از این هم میتواند فرصت باشد. میتواند اقتصاد کشور را از اتکا به نفت نجات دهد و بند ناف اقتصاد را از نفت قطع کند. عمده مشکلات اقتصادی ما بخاطر وابستگی به نفت است. وابستگی به نفت باعث شده که برای پیشرفت کشور، استعداد و نیروی داخل توجه چندانی نشود اگر بتوانیم این کار را بکنیم، بهترین فرصت را بدست آوردهایم. باهوشهای آمریکاییها هم توجه به این نکته دارند و دیدم در گزارشی توصیه کرده بودند که نگذاریم ایران اقتصاد بدون نفت را تجربه کند، یک راه پشتی درست کنید که ایران بهکلی از نفت منقطع نشود، چون میرود بهکلی دنبال اقتصاد غیرنفتی. ۹۸/۱۱/۱۹
◽️◽️◽️
🔸گزیدهای از سخنان متفکرین را در خصوص فرصت بودن تحریم برای حرکت اقتصاد ایران بهسوی اقتصاد بدون نفت در لینک زیر بخوانید
farsi.khamenei.ir/others-note?id=44851
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #بیانات_رهبری
رزق لایُحتسب را همیشه در محاسباتتان بهطور اجمال در نظر داشته باشید.
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=35567
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کتابشناسی #کتب_عرفانی #امام_مخمد_غزالی
🔸احْیاءُ عُلومِالدّین، مهمترین کتاب امام محمد غزالی میباشد که آن را در دوران کنارهگیری از تدریس در نظامیه بغداد، و پس از بروز دگرگونیهای روحی و شکوک و شوریدگیهای فکری، و بر اثر برگزیدن طریق مجاهده و ترک مجادله، و در ایام سفر و اقامت چند ساله به شام و قدس و حجاز بهرشته نگارش کشیده است و حاصل مراقبات صوفیانه و مطالعات عالمانه خود را در آن به ودیعت نهاده است.
🔸 #احیاء_علوم_الدین کارنامه عظیم غزالی در دوران عزلت، کتابی است بزرگ در حدود ۱۶۰۰ صفحه رحلی و منقسم به ۴ بخش عبادات، عادات، مهلکات و منجیات، که هر یک از این بخشها مشتمل بر ۱۰ کتاب است.
🔸تألیف این کتاب مسلماً پس از بروز دگرگونیهای روحی بوده است، چرا که مقدمه احیاء العلوم به صراحت، و همه کتاب به بیزبانی گواهی میدهند که ابوحامد دستاوردهای مراقبات و خلوت نشینیهای خود را در کار تألیف این کتاب کرده است و همچنین ارجاعی که در المنقذ به احیاء علومالدین میشود، جای شبهه نمیگذارد که تألیف احیا در فاصله سالهای ۴۸۸ تا ۵۰۰ ق واقع شده است.
🔸نام کتاب، گواهی میدهد که تصنیف آن برای زنده کردن دانشهای دینی بوده است.
http://wikifeqh.ir/احیاء_علومالدین
@WikiFeqh
🔹 #اقتصاد خرد شاخهای از علم اقتصاد است که به مطالعهی منحصر به فرد اقتصاد، تجزیه و تحلیل بازار، رفتار مصرفکنندگان و خانوارها و بنگاهها میپردازد و اساس آن مدلهای ریاضی است. اقتصاد خرد توضیح میدهد که انسانها هنگام تصمیمگیری برای خرید یک کالا یا سرمایهگذاری پول پسانداز شده خود، چطور رفتار میکنند.
🔹به طور سنتی #علم_اقتصاد به دو شاخه اصلی #اقتصاد_خرد و اقتصاد کلان دستهبندی میشود. خرد به معنی کوچک و در اصطلاح به معنی «مطالعه چگونگی تصمیمگیری خانوارها و بنگاهها و نحوهی تعامل آنها در بازارها است.» مانند مطالعه نحوه تعیین قیمت برنج در بازار عرضه و تقاضای برنج.
🔹 هدف انسان اقتصادی به عنوان مصرفکننده، حداکثر کردن مطلوبیت و به عنوان تولیدکننده حداکثر کردن سود و سرانجام رفاه جامعه است که با رفتار عقلایی خود به این هدف نائل میآید.
wikifeqh.ir/اقتصاد_خرد
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #حقوق_کودکان #ولایت #فقه_کودک
🔹 ولایت و اداره اموال صغار در کلیه امور مربوط به اموال آنان، تا زمان بلوغ برعهده پدر، جدّ پدری، وصی، قیّم، حاکم و عدول مؤمنین است.
🔹در قانون مدنی نیز، در کلیّهی امور مربوط به اموال و حقوق مالی مولّی علیه، ولّی، نماینده قانونی او است.
🔹این ولایت به سبب ادلّه فقهی ولایت بر اموال صغار، به جعل الهی است، به این معنی که هر یک از آنها ولی اجباری از طرف شارع میباشند، و این حکم مورد توافق فقها است.
🔹پدر و جدّ، هر دو بر اموال صغیر ولایت دارند، به این معنی که تصرّف هریک از آنها با فقد تصرّف دیگری یا موافقت هر دو و یا مقدّم بودن تصرّف یکی از آن دو بر دیگری، نافذ است.
wikifeqh.ir/ولایت_ولی_بر_اموال_کودک
@WikiFeqh
🔸#امنیت_اقتصادی، وضعیت باثباتی از شرایط و ساختار فعلی و افق معلوم و روشنی از آینده است که در آن فرد، جامعه، سازمان و دولت احساس رهایی از خطر کرده و بهصورت بهینه میتوانند به تولید، توزیع و مصرف ثروت بپردازند.
🔸 از زمانی که اقتصاد به صورت یک علم مستقل در میان سایر علوم مطرح شده، ایجاد و حفظ امنیت، جایگاه خود را در متون اقتصادی باز کرده است؛ تا جاییکه آدام اسمیت در سال ۱۷۷۶ از امنیت بهعنوان یک کالای عمومی یاد کرده و تامین و حفظ آنرا یکی از وظایف اصلی دولت دانست.
wikifeqh.ir/امنیت_اقتصادی
@WikiFeqh
💢 امنیت اقتصادی یا اقتصاد امن؟
🔹 در #علم_اقتصاد متعارف، امنیت اقتصادی بیشتر به برقراری نظم بین عوامل اساسی تهیهی مایحتاج معیشتی انسان یعنی منابع اولیه، تولید، توزیع کار و درآمد اعضای جامعه، بهطوری که نیازهای ضروری آنها تأمین شود و آنها از فقدان و یا حتی احتمال فقدان این ضروریات احساس خطر ننموده و آرامش و آسایش آنها سلب نگردد، اطلاق میگردد.
🔹 مراد از #اقتصاد_امن، اقتصادی است که علاوه بر موارد فوق، در اثر تغییرات گوناگون داخلی و خارجی تأثیر زیادی نپذیرد و مانند یک کشتی در اقیانوس متلاطم اقتصاد جهانی با قدرت به مسیر خود با حفظ تعادلش ادامه دهد. اقتصاد امن، نسخه مطلوب #اقتصاد_مقاومتی است.
❓یک سؤال
چرا باید بهسمت اقتصاد امن حرکت نمود؟ پاسخ در لینک زیر 👇👇
farsi.khamenei.ir/others-note?id=38022
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کتب_حدیثی_شیعه #کتاب_شناسی
🔹مستَدرَكُ الوَسائل و مُستَنبَطُ المَسائل مشهور به مستدرک کتابی دربردارنده احادیث فقهی، تألیف میرزا حسین نوری (متوفای ۱۳۲۰ق) مشهور به محدث نوری از علمای شیعه. این کتاب برای تکمیل و استدراک کتاب وسائل الشیعه نگاشته شده است و مهمترین اثر میرزای نوری به شمار میآید.
wikifeqh.ir/مستدرک_الوسائل_و_مستنبط_المسائل
@WikiFeqh
#فقه_کودک #مباحث_حقوقی #ویکی_فقه #مباحث_فقهی #اجرت
🔹 #ولایت مسئولیّتی شرعی است که شارع مقدّس بهمنظور نگهداری، مواظبت، تربیت و اداره امور مالی و غیر مالیِ کودک یا سفیه و یا مجنونی که حجرشان متّصل به صغر آنهاست، به اولیای آنان اعطا کرده و ولی وظیفه دارد اداره اموال و امور آنان را در جهت منافع و مصلحت آنها اداره کند.
🔵 آیا بر ولیّ جایز است در مقابل اعمالی که برای اداره اموال و نگهداری مولّیعلیه انجام میدهد، حقالزحمه، از دارایی او بردارد یا خیر دیدگاههایی مطرح شده که در لینک 👇 زیر بررسی میشود.
🔗 wikifeqh.ir/حق_الزحمه_ولی
@WikiFeqh
#اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه
#انتخابات
کارشکنى نسبت به دیگران، لجنپراکنى علیه این نامزد یا آن نامزد، بدگویى کردن و افشاگریهاى بىپایه و اساس نسبت به اشخاص، همهى اینها کارهاى ممنوع ❌ و ضد ارزش و خلاف مشى جمهورى اسلامى و خلاف حق است.
💢 از این کارها اجتناب کنند.
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3063
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #شیخ_مرتضی_انصاری
#علمای_شیعه
🔹 این جواب را یا حضرت حجت بن الحسن (علیهالسّلام) به تو تلقین کرده است یا شیخ مرتضی نجفی [...]
wikifeqh.ir/شیخ_مرتضی_انصاری
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #امام_خمینی #مباحث_اخلاقی #تهذیب_نفس
🔹 در ذیل آیهی شریفه «لابِثینَ فیها احْقابا» روایت شده که این «حقب» برای #اهل_هدایت و کسانی است که اصل ایمانشان محفوظ باشد. برای من و جنابعالی است اگر مؤمن باشیم.
wikifeqh.ir/تهذیب_در_حوزه_(دیدگاه_امام_خمینی)
@WikiFeqh