#ادیان
#تاریخ
#ادیان_و_فرق
◽️ بحران دینی در غرب، نتیجه افراط دینداری انحرافی در دوره قرون وسطی میباشد که منجر به تفریط در دینداری بعد آن دوره تاکنون میباشد.
◽️ تغییرات ناشی از رنسانس نه تنها در روند زندگی و پیشرفتهای تکنولوژی، بلکه بر تفکرات و عقاید مردم زمان نیز تاثیری شگرف داشت.
◽️ #دکارت در دیدگاه خود نسبت به خدا، جهان، انسان و دیگر مسائل مورد بحث در آن زمان و بخصوص در فلسفه دگرگونی ایجاد کرد، به گونهای که پس از او اکثر فلاسفه مهم مانند کانت پروتستان بودند.
◽️ پاپ لئو، بهترین راه برای حفظ جامعه در برابر پیامدهای عصر جدید را در آن میدید که به آموختن فلسفه حقیقی بپردازند و عرصه را برای ورود فلسفه باطل که این چنین #مسیحیت را تهدید میکرد، تنگ کنند.
◽️ #فلسفه تومایی در اواخر قرن نوزدهم به کلیساها راه یافت و موجب نجات نسبی غرب از دینگریزی شد.[...]
wikifeqh.ir/بحران_دینی_در_غرب
@WikiFeqh
#اعلام
#ویکی_فقه
🔅در جوانی در زادگاه خویش به کسب علوم متداول پرداخت و به سرعت در ادب و حکمت و کلام مایهور شد و به سبب مهارتی که در #فقه پیدا کرد، به عنوان قاضی و مدرس منصوب گردید و با وجود جوانی، شهرت و نفوذ فراوان پیدا کرد و همین امر باعث برانگیخته شدن حسد و رشک فقها و متکلمان شد [...]
wikifeqh.ir/عبدالله_بن_محمد_عین_القضات_همدانی
@WikiFeqh
#تفسیر
#ویکی_فقه
کلمه ((کنود)) به معناى کفرانگر است و این آیه مانند آیه شریفه ((ان الانسان لکفور)) از آنچه در طبع بشر نهفته شده خبر مىدهد، و آن این است که پیرو هواى نفس و دلداده به لذائذ دنیا است، و در نتیجه از #شکر پروردگارش در مقابل نعمتهایى که به او ارزانى داشته منقطع مىشود.
lib.eshia.ir/50081/20/590/لکنود
@WikiFeqh
#اقتصاد
#ویکی_فقه
حیات بشری بر عرصه گیتی، وابسته به منابع موجود کره زمین بوده و با توجه به محدودیت دسترسی به این منابع، بحث #مصرف و اصلاح الگوی آن، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مقاله زیر میکوشد ضمن بررسی اجمالی در معنا و مفهوم مصرف، مصرفگرایی و اصلاح الگوی مصرف به تبیین برخی #عوامل_مصرف_زدگی جوامع و آفات اسراف و تبذیر منابع خدادادی برپردازد.
http://wikifeqh.ir/مصرفگرایی
@wikifeqh
#اقتصاد
#ویکی_فقه
بهره، پرداختی است که در ازای استفاده از وجوه بهکار گرفته شده در تولید سرمایه انجام میشود و در واقع قیمتی است که وامگیرنده بابت استفاده از پول وامدهنده میپردازد.
برخی از محققین کوشیدهاند تا از راههای مختلف به توجیه حقوقی و شرعی بهره بپردازند و داد و ستد آنرا تصحیح نمایند. از جمله؛ جبران کاهش ارزش پول، بهره اجاره پول و غیره میتوان اشاره کرد. در این مقاله، توجیهات ارائه شده مورد نقد و بررسی قرار میگیرد. 👇
wikifeqh.ir/توجیهات_بهره
@WikiFeqh
#اخلاق
#مدیریت
یکی از لغزشگاههای 🚫 خطرناک برای مدیران که میتواند مدیر و مدیریت یک نظام را به ضعف و تباهی بکشاند آن است که مدیر به جای شایستهسالاری و #انتخاب_اصلح در انتخاب همکاران و مدیران زیر مجموعه، آگاهانه یا ناآگاهانه گرفتار روابط شخصی و باندی شود.[مطالعه کامل مقاله] 👇
http://wikifeqh.ir/اخلاق_مدیریت
@WikiFeqh
#تاریخ
#ویکی_فقه
◽️نقش امام علی علیهالسلام در #جنگ_خیبر
پیامبر سراغ علی (علیهالسّلام) را گرفت، گفتند: او دچار درد چشم است. پیامبر دستی بر دیدگان او کشیدند و در حق او دعا نمودند، سپس به وی دستور پیشروی دادند.
حضرت امیر زره محکمی بر تن کرد و «ذوالفقار» را حمایل کرد و هرولهکنان بسوی دژ حرکت کرد و پرچمی را که پیامبر به او داده بودند، نزدیک قلعه بر زمین نصب نمود، در این لحظه در قلعه باز شد و دلاوران یهود از آن بیرون ریختند. نخست برادر مرحب «حارث» جلو آمد، هیبت نعره او آنچنان مهیب بود که سربازان همراه حضرت بیاختیار عقب رفتند، ولی امیرالمؤمنین پا برجا ماند و بعد از لحظاتی جسد مجروح حارث به روی خاک افتاد و جان سپرد.
مرحب برای گرفتن انتقام برادر در حالی که غرق در سلاح بود، جلو آمد و به رسم قهرمانان عرب رجزخوانی کرد.
پس از #رجزخوانی صدای شمشیرها و جنگ این دو تن وحشت عجیبی بر دل ناظران نهاده بود که ناگهان شمشیر برنده حضرت بر فرق مرحب فرود آمد و سپر و کلاه خود و سنگ و سر را تا دندان به دو نیم کرد.
با این صحنه سایر دلاوران پا به فرار گذاردند و برخی در نبرد تک به تک کشته شدند. در این میان سپر علی (علیهالسّلام) با ضربهای از دستش افتاد، ایشان متوجه در دژ گردید و آنرا از جای خود کند، و تا پایان جنگ بعنوان سپر از آن استفاده کرد، پس از آنکه آنرا بر روی زمین افکند هشت نفر از نیرومندترین سربازان اسلام از جمله ابورافع، سعی کردند آنرا از این رو به آنرو کنند نتوانستند.
wikifeqh.ir/نقش_امام_علی_در_خیبر
@WikiFeqh
#اخلاق
#ویکی_فقه
#ساده_زیستی مرحوم آیتالله وحید بهبهانی از قول مرحوم علامه شهید مطهری [...]
lib.eshia.ir/50017/1/228/وحید
@WikiFeqh
#رجالی
#ویکی_فقه
▫️عنوان #اصحاب_اجماع، اصطلاحی در علم رجال است که بر گروهی از راویان احادیث در سدههای دوم و سوم هجری قمری که از بزرگان پرورش یافته مکتب امام باقر، امام صادق، امام کاظم و امام رضا (علیهم السّلام) به شمار میروند و بر تصدیق روایاتشان و نیز مقام علمی و فقاهتشان اجماع شده است، اطلاق میشود.
▫️اساس پیدایش این اصطلاح از نظر تاریخی، به اواخر سده سوم و اوائل سده چهارم هجری قمری بازمیگردد
◽️روایات فراوانی که در مدح آنان از زبان پاک ائمه طاهرین (علیهالسّلام) روایت شده و کشّی و دیگران در کتب خود به آنها اشاره کردهاند، بیانگر جلالت قدر و بزرگیشان اصحاب اجماع در حفظ مکتب و مواریث آن است و همین ویژگیهاست که دانشمندان علم رجال را به تکریم آنها واداشته است.
◽️به قول مشهور شمار اصحاب اجماع هیجده نفر است: «زرارة بن اعین، معروف بن خرّبوذ، برید بن معاویه، ابو بصیر اسدی- و به قولی مرادی- فضیل بن یسار و محمد بن مسلم»، «جمیل بن درّاج، عبد اللّه بن مسکان، عبد اللّه بن بکیر، حمّاد بن عیسی، حمّاد بن عثمان و ابان بن عثمان»، «یونس بن عبد الرحمان، صفوان بن یحیی، محمد بن ابی عمیر، عبد اللّه بن مغیره، حسن بن محبوب و احمد بن محمد بن ابی نصر».
🔅 مطالب بیشتر در لینک زیر 👇
wikifeqh.ir/اصحاب_اجماع
@WikiFeqh
#تاریخ
#ویکی_فقه
با فروپاشی رژیم مستبد پهلوی، بساط استبداد داخلی و استعمار خارجی در ایران فرو ریخت. و زمینه پیدایش جامعهای عاری از استبداد و استعمار در منظر ملت مسلمان ایران آشکار گشت. پنجاه روز پس از فروپاشی رژیم پهلوی، نخستین همه پرسی رسمی در روز دهم و یازدهم فروردین ماه ۱۳۵۸ برگزار شد و ملت مسلمان #ایران با اکثریت قریب به اتفاق به نظام #جمهوری_اسلامی، رای مثبت دادند.
این روز پرافتخار در تاریخ ملت مسلمان ایران " #روز_جمهوری_اسلامی" نامیده شد. [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/روز_جمهوری_اسلامی
@WikiFeqh
🌀 جمعی از مؤمنان میپنداشتند عامل اصلی ورود در بهشت تنها اظهار #ايمان به خداست و به دنبال آن نبايد ناراحتی و رنجی را متحمل شوند و بیآنكه تلاش و كوشش به خرج دهند خداوند همه كارها را روبراه خواهد كرد و دشمنان را نابود خواهد ساخت.
#قرآن در برابر اين تفكر نادرست به سنت هميشگی #خداوند اشاره كرده میفرمايد: آيا گمان كرديد داخل بهشت مي شويد بي آنكه حوادثی همچون #حوادث سخت گذشتگان به شما برسد.
http://wikifeqh.ir/تحمل_سختی_(قرآن)
#ویکی_فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
@WikiFeqh
#فلسفه
#ویکی_فقه
#اومانیسم انسان را محور ارزشها قرار میدهد یعنی اصالت به اراده و خواست او داده میشود.
در این نظریه همه چیز از انسان شروع شده و به انسان نیز ختم میشود و هیچ حقیقتی برتر از انسان وجود ندارد بنابراین اومانیسم در مقابل مکتب دین که بر اساس خدا محوری میباشد قرار گرفته است و استدلالشان بر این دیدگاه آن است که انسان اولین موجود شناخته شده در عالم و نیز موجود برتر است. این مکتب با نهادن انسان در مرکز تاملات خود، اصالت را به رشد و شکوفایی انسان میدهد. [مطالعه کامل]
http://wikifeqh.ir/امانیسم
@WikiFeqh
#عقاید
#ویکی_فقه
در نگاه و باور خواص، خرافات غالبآ بر ساخته باور عوام است، ازاینرو در ذکر باورهای نامعقول مردم عادی جامعه، از الگوی «عوام میگویند...» یا «باور عوام آن است که...» استفاده میکنند.
بهزعم ایشان، اکثر مردمِ عامی، باطلِ ممتنع را بیشتر دوست دارند و به اخبار خرافی، چون داستان های راجع به جن و غول و پری، بسیار علاقهمندند و طبعآ همین مردم عامی موجب گسترش و رواج اینگونه اخبارِ خلاف واقع میشوند، هرچند این اخبار را همواره نویسندگان و فرهیختگان در کتاب های خود نگاشته و به نسل های پی در پی انتقال دادهاند [...]
http://wikifeqh.ir/خرافات
@WikiFeqh
#تاریخ
#کلام
بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) به مقام رسالت، مهمترین فراز از تاریخ اسلام است که به عنوان حادثهای بس بزرگ و عظیم، نقش مهم و تأثیرگذاری در سرنوشت انسانها داشته است.
عظمت این امر عاملی بود که خداوند متعال به عنوان مقدمه این امر بزرگ، تربیت و پرورش آن حضرت را به عهده داشته و ایشان را برای آینده دشواری که در پیش رو داشتند، آماده سازد. مقاله زیر به ارائه رخداد #بعثت با توجه به روایات و احادیث معتبر از دیدگاه شیعه میپردازد.
wikifeqh.ir/بعثت
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#تاریخ #کلام بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) به مقام رسالت، مهمترین فراز از تاریخ اسلام اس
#بعثت، انقلابی بزرگ بر ضد #جهل، گمراهی، #فساد و تباهی است وسزاوار منتگذاری خداوند ودر بردارندۀ حکمت و تربیت است.
@WikiFeqh
#فقه #حقوق
#ویکی_فقه
از يک طرف، تأمين نظم اقتصادى در دنیای کنونى، بدون در نظر گرفتن جریمه تأخير، بسيار دشوار است و از طرف ديگر، شبهه خلاف شرع بودن نهاد حقوقى مزبور و لزوم تطابق مقررات قانونى با احکام شرع مقدس بر اساس اصل چهارم #قانون_اساسى جمهوری اسلامی ایران، کاوش هر چه بيشتر در اطراف موضوع را مىطلبد. مقاله زیر به ابعاد فقهى و حقوقى خسارت تأخير تأديه میپردازد و راهگشاى تحقيقى را ارائه میکند.
wikifeqh.ir/تأخیر_تأدیه
@WikiFeqh
#درایه
#ویکی_فقه
◾️ #وجاده، از اصطلاحات علم حدیث بوده و به این معناست که راوی، کتاب یا روایاتی به خط شیخ را بیابد و ـ بی آن که معاصر او باشد، یا اگر معاصر است او را ملاقات کرده باشد ـ از روی یقین به خط شیخ بودن آن را روایت کند.
◾️ وجاده نیز بسان کتابت میتواند همراه با اجازه، یا بدون اجازه باشد. وجاده همراه با اجازه از نظر همه محدثان نافذ است. ولی در وجاده بدون اجازه دو دیدگاه است
◾️ کتاب #فقه_الرضا (علیهالسّلام) که منصوب به امام علی بن موسی الرضا (علیهالسّلام) است، از طریق وجاده نقل شده است؛ زیرا این کتاب را قاضی امیرحسین نزد گروهی از شیعیان #قم که وارد مکه مکرمه شده بودند، یافت [توضیح کامل]
wikifeqh.ir/وجاده
@WikiFeqh
#پزشکی
#ویکی_فقه
بدن به عنوان مرکب روح است و رابطه تنگاتنگی میان جسم و جان وجود دارد، بهگونهای که ضعف و ناتوانیِ هریک بر دیگری تاثیر مستقیم دارد و برای رسیدن به کمال، پاسداشت هر دو بُعد ضرورت دارد.
سلامتی آن قدر اهمیت دارد که حضرت علی (علیهالسّلام) میفرمایند: «الصِّحَّةُ اَفْضَلُ النِّعَمْ؛ #سلامتی بالاترین #نعمت است». [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/ورزش
@WikiFeqh
در #فلسفه هر جا که قصد بیان تجرد وجودی از زواید و امور غیر از ذات و ذاتیات شیئ باشد، #تقشیر استعمال میشود. این عمل که توسط #عقل و قوه ناطقه انسان صورت میپذیرد به این علت است که این امور دارای زوائد مادی و جسمانی و یا نیمه جسمانی هستند و چون عقل و قوه تفکر انسان از امور مجرد است توان درک این امور با همه مشخصات و عوارض آنها را ندارد. به همین جهت، عقل ابتدا آنها را از زوائد و عوارضی که بر اصل #ماهیت و حقیقت آنها بار شدهاند جدا کرده و به اصطلاح تقشیر مینماید و بدین صورت میتواند آنها را درک کند.
wikifeqh.ir/تقشیر
@WikiFeqh