#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم7️⃣1️⃣
🔰 سکولاریسم5️⃣
✅ بررسى تطبیقى سکولاریسم، و دیدگاه اسلام 4️⃣
4️⃣ چهارمین معناى سکولاریزم از دیدگاه اسلام پذیرفته نیست، از دیدگاه اسلام، هم مشروعیت #حکومت، و هم مبناى قوانین و مقررات حکومتى از دین سرچشمه مىگیرد.
البته، معناى حکومت دینى این نیست که مدیران و کارگزاران حکومت از عالمان دین و روحانیان باشند، بلکه معناى حکومت دینى این است که
اولاً: قوانین و مقررات حکومتى باید با معارف و احکام و اهداف اسلامى هم آهنگ باشد، و قانون و برنامهاى مخالف احکام و اهداف اسلام تصویب و اجرا نشود.
ثانیاً: نظام سیاسى جامعه بر پایه اصل #ولایت و امامت استوار باشد، یعنى شخصى دین شناس، پارسا و با تدبیر در رأس هرم قدرت سیاسى قرار داشته باشد، و خطوط و سیاستهاى کلى نظام را مشخص سازد، و برحسن جریان امور و اجراى قوانین در جهت نیل به اهداف عالى حکومت نظارت نماید.
ثالثاً: مبناى سپردن مسؤولیتها به افراد، شایستگى علمى، مدیریتى و اخلاقى آنان باشد. بدیهى است بر این اساس، روحانیون نیز مىتوانند در امور مدیریتى جامعه سهم و نقش ویژه خود را داشته باشند. دراین جا باید اصل تناسب حکم و موضوع را معیار قرار داد، و از هر گونه افراط و تفریط پرهیز کرد.
بنابراین، #حکومت_دینى از نظر بهرهگیرى از دانش، تجربه، خرد، هنر، تکنولوژى و همه توانمندىها و مهارتهاى بشرى هیچگونه محدودیتى ندارد، زیرا امور یاد شده به خودى خود هیچگونه تعارضى با احکام و ا رزشهاى دینى ندارد، ناسازگاریهایى که احیاناً در این زمینه رخ مىدهد، به فلسفه ها و مکتبهایى باز میگردد که در جوامع بشرى - غالباً #اُمانیستى و غیر دینى - پدید آمده، و علوم و فنون را در خدمت خود گرفته اند.
آن گاه، این علوم و فنون و تجارب بشرى، همراه با آن ایدئولوژىهاى ناسازگار با دین، به جوامع دینى وارد شده، و چالشآفرین شده است.
حکومت دینى میتواند علوم و فنون و تجارب بشرى را از فلسفه ها و ایدئولوژىهاى ناسازگار با معیارهاى دینى پیراسته سازد، و آنها را در خدمت اهداف و آرمانهاى خود در آورد.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم8️⃣1️⃣
🔰 سکولاریسم5️⃣
✅ بررسى تطبیقى سکولاریسم، و دیدگاه اسلام 5️⃣
5️⃣ پنجمین معناى سکولاریزم (جدایى دین از جامعه) نیز از دیدگاه اسلام پذیرفته نیست، اسلام دینى است #اجتماعى و براى مسایل و شئون اجتماعى اهمیت بسیار قایل است، تا آن جا که، حتى عبادتهاى اسلامى که به رابطه انسان با خدا مربوط مىشود نیز، جنبه #اجتماعى دارد. اسلام، به همه شئون حیات بشرى اهتمام ورزیده، و براى هدایت بشر در همه زمینهها برنامه و قانون دارد.
قرآن کریم و احادیث اسلامى بهترین و روشنترین گواه این مدعى است روشنى این مطلب تا حدّى است که مستشرقان منصف نیز آن را شناخته و به آن اذعان کردهاند.
✅ مارسلبوازار در این باره گفته است:
«قوانین اسلام یک بعدى تدوین نشده و شارع مقدس به تمام جنبههاى مختلف زندگى انسان، اعم از مادى و معنوى توجه داشته است. دیانت اسلام مجموعهاى از دستور العملها و تکالیفى است که خط مشى هر مسلمان را در امور سیاسى، اقتصادى و مسایل اجتماعى دیگر تعیین مىکند.»
📚 مارسل بوازار، اسلام و حقوق بشر، ترجمه دکتر محسن مؤیدى، ص 64.
«در دیانت اسلام، حقوق و تکالیف، اوامر و نواهى عموماً از #وحى ریشه گرفتهاند. قانون قرآن، ناظر به همه امور مسلمانان است. بنابراین، اسلام به انسان از نظر گاه #فردى و #اجتماعى، #مادى و #معنوى هر دو، مىنگرد.»
📚 همان ص 24، جهت آگاهى بیشتر در این باره به کتاب «خاتمیت و کمال دین» از علی ربانی گلپایگانی نمایید.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم9️⃣1️⃣
🔰 سکولاریسم5️⃣
✅ بررسى تطبیقى سکولاریسم، و دیدگاه اسلام 6️⃣
6️⃣ اعتقاد به #امر_مقدس از اصول و عناصر مشترک ادیان به شمار مىرود، حتى در ادیانى که اعتقاد به خداوند وجود ندارد، نیز اعتقاد به امر مقدس یافت مىشود.
چنان که سودربلوم(متکلم و دینشناس سوئدى) گفته است:
«مفهوم قدسى یا قدسیّت، مفهوم کلیدى دین است وحتى از #مفهوم_خدا فراتر مىرود، زیرا ممکن است دینى بدون مفهوم خدا وجود داشته باشد، ولى هیچ دینى بدون تمایز بین قدسى و دنیوى وجود ندارد».
رودلفاتو نیز طرفدار این نظریه است که عنصر مشترک ادیان را اعتقاد به امر مقدس تشکیل مىدهد. وى کتابى در این باره به نام «مفهوم امر قدسى» تألیف کرده است.
📚 بهاء الدین خرمشاهى، دین پژوهى، ج 1، ص 123-124.
از طرفداران به نام این نظریه میرچاهالیاده است. به نظر وى قدسى و دنیوى دو وجه از بودن در جهان است. وى تصریح کرده است که خصلت قدسى، گوهر یگانه پدیده مذهبى است و نمىتوان آن را با مقیاسهاى فیزیولوژى، روانشناسى، جامعهشناسى و غیر آن مطالعه کرد. او همچنین یاد آور شده است که توتم پرستى، بت پرستى، پرستش طبیعت یا ارواح و نیز پرستش شیاطین و خدایان و سر انجام پرستش خداى یگانه، تجلیات گوناگون اعتقاد به امر مقدس است.
📚 میرچاه الیاده،The Sacred And The Profane رساله در تاریخ ادیان، ترجمه جلال ستّارى صص 17 - 18.
الیاده، در کتاب «قدسى و دنیوى» مىنویسند:
«هر جشن دینى، و هر زمان نیایش، نمایانگر تحقق یک رویداد مقدس است که در گذشته اساطیر، در آغاز و ازل رخ داده بوده است»
📚 المیزان، ج 5، ص 288.
بدون شک، مصداق کامل و تمام حقیقت مقدس، وجود خداوند متعال است. و همه قداستهاى دیگر به نسبت ویژه آنها با خداوند باز مىگردد.
🌿 قرآن کریم خداوند را فرمانرواى قدوس توصیف کرده است. «الملک القدّوس(حشر: 59)».
🌿 چنان که جبرئیل را «روح القدس» نامیده است(بقره: 87). مقصود از قدسى بودن جبرئیل عصمت از خطا و گناه است، زیرا او امین وحى و آورنده آن از جانب خداوند براى پیامبران بوده است.
🌿 قرآن کریم، سرزمینى که حضرت موسىعلیه السلام در آن به مقام نبوت برگزیده شد را وادى مقدس نامیده است(طه: 12)، چنان که سرزمین فلسطین را نیز «ارض مقدس» دانسته است(مائده: 21) مقدس بودن این سرزمین بدان جهت است که خاستگاه پیامبران بوده و از شرک و بت پرستى منزه بوده است.
📚 المیزان، ج5، ص 288.
حاصل آنکه، قداست دوگونه است:
#ذاتى و #با_واسطه، قداست ذاتى ویژه خداوند است و قداست با واسطه، ویژه امورى است که انتساب ویژهاى با خداوند دارند، زیرا همه موجودات طبیعى و غیر طبیعى آفریده و فعل خداوند مىباشند، ولى، برخى از آنها انتساب ویژهاى به خداوند دارند، و در نتیجه، از قداست با واسطه برخوردار مىشوند، مانند مواردى که پیش از این به آنها اشاره شد.
مثلاً مکانى که حضرت موسىعلیه السلام در آن به مقام نبوت برگزیده شد بدان جهت «وادى مقدس» نامیده شده که وادى قرب حضور در پیشگاه پروردگار و مناجات با خداوند بود. همین گونه است مکانها و زمان هایى چون کعبه، مسجدالحرام و مساجد دیگر، و اعیاد مبارک از نظر دین.
قداست این مکانها و زمانها به دلیل انتساب ویژهاى است که به خداوند دارند، و رخداد مقدسى است که در آنها واقع شده، یا مناسک و عبادات ویژهاى است که در آنها تشریع شده است.
📚 المیزان، ج 14، صص 137 - 138.
در هر حال، اعتقاد به #امر_مقدس از عناصر مشترک ادیان است، خواه مصداق آنها حق باشد یا باطل.
بنابراین، دنیوى گرى به معناى قداست زدایى در شکل حاد و گسترده آن به الحاد (Atheism) مىانجامد. و این، شدیدترین مرحله دنیوىگرى و سکولاریزم است. البته، باید به این نکته توجه داشت که در روزگار ما سکولاریزم در این شکل حاد و الحادى آن وجود ندارد، یعنى نظامهاى سکولار غربى داراى چنین ویژگى نیستند. این مطلب به قرن نوزدهم و نیمه نخست قرن بیستم باز مىگردد که تب دینستیزى و دینگریزى در جهان غرب بالا بود، و ایدئولوژىهاى الحادى فعال بودند.
اما پس از آن، با ظهور دوره پست مدرن و احساس نیازِ جامعه غربى به معنویت، بار دیگر دین و ایمان مذهبى توجه متفکران و مصلحان اجتماعى را به خود معطوف کرد.
و امروزه حتى در کشورهاى غربى که با نظامهاى سیاسى و حکومت سکولار، اداره مىشوند، ایمان مذهبى نقش برجستهاى دارد.
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خانه ی کوچکی در هند
ای روشنیِ صبح زندگی ام، حسین💞
✨💫باز هم صبح شد و عرض ارادت دارم
با سلامی به شما قصد زیارت دارم✨💫
💞السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ
وَ عَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ
وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن💞
#قدیمی_ترین_رفیقم_حسین
#سلام_بر_حسین
#روز_خوبی_داشته_باشید
#به_برکت_صلوات_بر_محمد_و_آل_محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💫
💞 #موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
🍃 Mohsenzade.com/zm
💞 Womanfamily.ir
♥️ https://www.aparat.com/woman_family
💞 @woman_family
🍃 https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
زن، خانواده و سبک زندگی
#زنان_خانهدار
#کمککردن_مرد_در_خانه
🔰 اندر مصائب زنان خانهدار/ مردان چگونه به بسط #فمینیسم کمک میکنند؟
✍️ ابوالفضل اقبالی
📝 من در این پست عامدانه درباره واقعیت کار خانه و رسیدگی به فرزندان اغراق کردهام. چون میخواستم نکته مهمی که دارم به آن اشاره میکنم بهتر شنیده و فهمیده شود. لطفا به این اغراقگویی من خرده نگیرید و جان کلام مرا دریابید. واقعا در یک پست اینستاگرامی نمیتوان تمام ابعاد یک مساله را تبیین و واکاوی کرد. لذا این پست را کمی همدلانهتر مطالعه کنید.
به عنوان کسی که بیش از 15 سال است که در عرصه مطالعات زنان و خانواده میخوانم و مینویسم، معتقدم که فمینیسم برای اغلب زنان بهشدت جذاب است. بسیاری از ایدهها و مطالبات فمینیستی هم با تلقی عامیانه از دین نه تنها ناسازگار نیستند بلکه قابلیت مصادره شدن توسط اسلام ناب زنانه را هم دارند. رقبای فمینیسم هم که از فرط بیعرضگی قابلیت رقابت با آن را ندارند. خب چرا نباید فمینیسم در ایران پا بگیرد؟
📌 یکی از رقبای جدی #فمینیسم در جامعه ایرانی، #خانواده به معنای نهادی آن است. اگرچه فمینیسم ایرانی هیچگاه ارادهای صریح معطوف به حذف این رقیب از خودش بروز نداده است، اما بستههای پیشنهادی او به زنان ایرانی غالبا در بیرون از خانه توزیع میشوند!
📌 حالا باید ببینیم چرا #خانواده امروزی توانایی و مقاومت لازم برای باقی ماندن در کورس رقابت با فمینیسم را ندارد؟
وقتی صحبت از مفهوم خانواده میکنیم، مصداق تحقق یافته آن در جامعه امروز میشود یک زن و شوهر و نهایتا دو بچه که معمولا در یک آپارتمان و با امکانات کاملا معمولی زندگی میکنند.(منکر ذهنیتِ شهری خودم نیستم). هنوز در غالب این خانوادهها تقسیم کار سنتی هژمونی دارد و به صورت تیپیکال، مردان در بیرون از خانه مشغولند و زنان رسیدگی به امور خانه و فرزندان را برعهده دارند.
📌 کارهای خانه بهشدت مستعد #روزمرهگی و تبدیل شدن به #کلیشه هستند. روزمرهگی نیز سوهان روح و اعصاب است و ارمغانی جز #کمحوصلگی و #فرسایش_روح_و_جسم ندارد. رسیدگی به فرزندان نیز کلکسیونی از مسائل و چالشهای ناتمام است و فقط کافیست بچهها پسر و کمی تُخس باشند! آنگاه کلافگی و عصبانیت هم به حسهای قبلی افزوده میشود. لذا برای اغلب زنان خانهدار، تجربه خانهداری همراه با مشقت و مصائب فراوان است.
📌تداوم حضور و نقشآفرینی زنان در جایگاه مادر/همسر/خانهدار نیازمند انگیزه و انرژی #مضاعف است که در خانواده هستهای امروز، تنها و تنها توسط مرد/شوهر تامین میگردد. تمام تجربههای ناخوش ذکر شده با حمایت، احترام، بذل توجه، شکرگذاری و در یک کلام حضور موثر و مطلوب مرد در کنار همسرش به راحتی از بین رفته و فراموش میشود. انتظارِ بازگشتن چنین شوهری به خانه تنها روزنهی امید زنان خانهدار است.
📌 اما واقعیت زندگیهای مشترک امروز گواه آن است که این تنها روزنهی امید زنان خانهدار نیز در اغلب موارد با بیتدبیری مردان، کور و مسدود میشود. مردانی که به اقتضای شغل خود زمان زیادی از شبانهروز را در خانه نیستند و در زمان اندک حضور خود در خانه نیز به دلایلی چون خستگی، تماسها و پیگیریهای کاری در منزل، اشتغالات فضای مجازی، پیگیری اخبار و سریالهای تلویزیونی، فقدان مهارتهای ارتباط کلامی و... حضور مطلوب و موثری ندارند.
📌 گرانبارتر آنکه به دلایل متعددی چون نظام تغذیه نامتناسب و فستفودی، آلودگی هوا، فقدان مهارتهای زناشویی در هر دوطرف، انواع استرسها و اضطرابهای ناشی از مسائل اقتصادی و اجتماعی و مواردی از این دست، خانههای امروز فاقد اتاق خواب با کیفیت هستند و این مساله تاثیر بسزایی در ایجاد نارضایتی از زندگی مشترک برای دو طرف دارد. اما برای زنان به دلیل همراه بودن با تجربههای ناخوشایند گفته شده، این نارضایتی عمیقتر است.
واضح است که وقتی خانه جذاب نیست، مطلوبیت خانواده نیز با چالش جدی روبرو میگردد. وقتی هم که #خانواده فاقد #مطلوبیت و #ارزش باشد، رقبای خانواده ظهور قدرتمندتری در مناسبات زندگی زنان پیدا خواهند کرد. به راستی که مردان در میدان منازعهی فمینیسم و خانواده در ایران نقشی خطیر و رسالتی تاریخی دارند و اساسا ابتکار عمل در این میدان در دست #مردان است.
https://t.me/eqbali62
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍃👨👩👧👦🌸 @woman_family
🌸🍃🧔🌸🍃👨👩👧👦
✨🌸🍃🧕🌸🍃🧔🌸👨👩👧👦
زن، خانواده و سبک زندگی
#زنان_خانهدار #کمککردن_مرد_در_خانه 🔰 اندر مصائب زنان خانهدار/ مردان چگونه به بسط #فمینیسم کمک می
اساسا ابتکار عمل در این میدان در دست #مردان است.👏👏👏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 صبح و شام این دعا را سه مرتبه بخوانی
#روز_خوبی_داشته_باشید
#به_برکت_صلوات_بر_محمد_و_آل_محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم♥️
💞 #موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
🍃 Mohsenzade.com/zm
💞 Womanfamily.ir
♥️ https://www.aparat.com/woman_family
💞 @woman_family
🍃 https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
1_1297171755.mp3
1.4M
⁉️ سوال
❌ آیا این حدیث صحیح می باشد که پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند به همسران خود اظهار دوستی کنید حتی شده به دروغ‼️
یعنی اگر صحیح باشد چرا پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند مرد دروغ بگوید⁉️
🎙 استاد محمدی شاهرودی
@ostadmohamadi
💞 #موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
🍃 Mohsenzade.com/zm
💞 Womanfamily.ir
♥️ https://www.aparat.com/woman_family
💞 @woman_family
🍃 https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم0️⃣2️⃣
🔰 عقلگرایی1️⃣
یکی از مبانی نظری غرب جدید #عقلگرایی است. اصطلاح عقلگرایی که عمدتاً از قرن هفدهم میلادی به بعد در غرب رواج پیدا کرد، از مفاهیم پیچیده و چندپهلو است. بخش مهمی از پیچیدگی به تنوع معانی ارائه شده از این لفظ برمیگردد؛ در واقع عقلگرایی مشترک لفظی است.
آنچه در مبانی نظری فمینیسم مدنظر است، عقلگرایی فلسفی و یا عقلگرایی کلامی نیست. مراد از عقلگرایی بهعنوان مبنای نظری فمینیسم، عقلگرایی ویژة دوران روشنگری است که اغلب از آن با عناوینی چون #عقل_ابزاری، #عقل_جزئی و #عقل_مدرن یاد میشود.
ویژگی عقلگرایی این دوران، تأکید بر #محدودیتهای عقل در گام اول است؛ به تعبیر لاک که یکی از بنیانگذاران اندیشة عقلگرایی مدرن است، اذهان ما به بزرگی و وسعت حقیقت ساخته نشدهاند و برای دریافت کلِ گسترة اشیا و امور مناسب نیستند. نتیجة چنین تواضعی در حدود عقل بشری، آن است که: آنچه در محدودة تجربة ما نیست، در محدودة عقل ما هم نیست و معرفت عقلی ما نمیتواند از حدود عالم تجربی فراتر رود.
در گام دوم عقلگرایی این دوره، به توسعة حیطة فعالیتهای عقل میپردازد. پیشازاین، عقلگرایی عمدتاً به حوزة مباحث #فلسفی و شناخت حقایق اشیا اختصاص داشت. با گسترش علم جدید و شناخت انسانها از قوانین حاکم بر طبیعت، این انگیزه در دانشمندان غربی در قرن هفدهم به وجود آمد که اگر میتوان قوانین حاکم بر طبیعت را کشف کرد، پس میتوان قوانین حاکم بر سرشت بشری را نیز کشف کرد و چنین تواناییای برای فاهمة بشری وجود دارد و چیزی جز عقل بشری نیز نباید در کار فهم و کشف سرشت و طبیعت بشر مداخله کند. عقلگرایی به این معنا، بنیانگذار علوم انسانی در غرب محسوب میشود.
براساس آنچه گفته شد، عقلگرایی مبتنیبر #تجربه، به نظریهپردازی دربارة سعادت، اخلاق و روان بشر پرداخت و علوم انسانی جدید را بر پایة روش تجربی بنیان گذاشت. ازآنجاکه ویژگی این عقلگرایی، #انتقادی بودن یا به تعبیری ویرانکنندگی است، در ارائة چارچوبهای ایجابی و مثبت دربارة سرشت و طبیعت انسان ناتوان است.
افکار ناقص و بلکه نادرست، میتوانند چیزی را که آشکارا بیفایده به نظر میرسد، در هم بشکنند، ولی نمیتوانند چیزی به جای آن بسازند. یک قرن تمام گذشت تا مردم این حقیقت را درک کردند.
📚 فرانکلین لوفان بومر؛ جریانهای بزرگ در تاریخ اندیشه غرب: گزیده آثار بزرگ در تاریخ اندیشه اروپای غربی از سدههای میانه تا امروز؛ ترجمة حسین بشیریه؛ ص 465.
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
زن، خانواده و سبک زندگی
#فمینیسم #نقد_فمینیسم #موجها_و_گرایش_و_نظریه_پردازانِ_فمینیسم #تاریخ_غرب 👩🎤 #وضعيت_زنان در قرن هف
#باز_نشر
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم1️⃣2️⃣
🔰 عقلگرایی2️⃣
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
زن، خانواده و سبک زندگی
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
1️⃣ نقد مبانی فمینیسم2️⃣2️⃣
🔰 فردگرايي1️⃣
در انديشة #مدرنيسم، انسان بهمثابة يک #فرد، داراي احترام و منزلت و حقوقي ميشود که پيشازآن، از اين جايگاه برخوردار نبوده است. در برابرِ ديدگاههايي که به اهميت و اصالت جامعه معتقد بودند و براي افراد بهعنوان اجزاي جامعه، اهميت ثانويه و تبعي قائل ميشدند، در ديدگاه #فردگرايي، فرد، واقعيتر، بنياديتر و مقدم بر جامعه تلقي ميشود و به حقوق و منافع فردي اولويت قابل توجهی داده ميشود.
گرايش فردگرايي بر اين مسئله تأکيد ميکند که فرد، نقطة #مرکزي و محوري و #مالک جسم و جان خويش است؛ همه چيز اعم از مذهب، فلسفه، قانون، اخلاق و... تابع اويند و او تابع هيچچيز نميباشد. در اين چارچوب، اميال بشري جايگاهي محکم و استثنايي مييابند.
بهگفتة #هابز، #هيوم و #بنتام، اميال، واقعياتي غيرقابل تغيير و نهاده شده در طبع بشرند که اخلاق بايد خود را با آنها سازگار کند. بهگفتة هيوم، حتي عقل نيز بردة شهوات و خواهشهاست.
در منطق فردگرايي، انسانها #جدا از يکديگرند؛ چراکه هریک از آنها در پي برآوردن اميال و خواستههاي خويشند؛ لذا ديگران را بهمثابة اشيائي تلقي ميکنند که اگر بر سر راهشان قرار نگيرند، خنثي هستند، وگرنه ياور و يا مانع تحقق مقاصد و اميال فردياند؛ حتي آزادي فرد نه به جهت رسيدن به هدف سياسي متعاليتر، بلکه فينفسه عاليترين هدف است و به معناي #آزادي از تمام موانعي است که بر سر راه خواستههاي فرد قرار ميگيرد.
📚 آنتوني آربلاستر؛ لیبرالیسم غرب، ظهور و سقوط؛ ترجمة عباس مخبر؛ ص 21ـ25 و 40 و 50.
ادامه دارد👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀